När självbilden går överstyr.....

Din egen självbild stämmer inte alltid med hur andra ser dig  - och självbilden kan alltså vara falsk.

Somliga har grandios självbild och ser sig själv som höjd över alla andra.  De tror sig ha rätt  oavsett vad saken gäller – och de är helt enkelt en pain in the ass för omgivningen.

 

Kollektivt tenderar vi svenskar att explodera av  vår starka självbild -  som är falsk. 

Vi tror som regel att Sverige är bäst vad det gäller konsumtion och miljötänkt men i själva verket ligger vi bara på 12:e plats.  Indien, Kina och Sydkorea ligger i täten med mest miljömedvetna konsumenter i världen. Där ser man – det trodde man ju inte.

När det gäller utbildning och kunskap så utmärker sig Sverige tillsammans med Turkiet, Tunisien., Mexiko och  Uruguay som ett land där antalet extremt lågpresterande har ökat rejält.. i ämnen som matte, naturvetenskap och läsförståelse.

I matte till exempel har  har 27 % av alla 15 åringar  i vårt land extremt svaga kunskaper.

Här behöver vi reformera  undervisningen, rejält !

 

 

Jag minns en gång i tiden när en ung rysk kille  kom på besök några veckor och han följde med min äldsta dotter till skolan.

 Det var under hennes gymnasietid .

Han var riktigt chockad över den låga nivån på matte och chockad över hur eleverna rände ut och in under elektionstid och syssla med annat än de skulle. 

Ingen disciplin och det är en annan sak vi har svårt för.

Varför är vi rädda för disciplin och ordning och reda ? I min värld är det en förutsättning för att man ska kunna lära.

 

Lärarna måste återta sin auktoritet i klassrummet. Ungarna ska veta hut och kan de inte det.. då har de ingenting i klassrummet att göra.  Hur svårt kan det vara ?

 

En gång var jag sambo med en person som ansåg sig bäst på i princip allting.

Ingen kunde köra bil så bra som han… hans åsikter  var de rätta…  hans handlingar och agerande var precis rätt allting….han ansåg sig vara Guds gåva till mänskligheten men i VERKLIGHETEN var han bara en  stackare som aldrig vuxit upp.

Hans föräldrar  formligen bar honom på sina axlar genom barndom och ungdomstiden.. allt han sade och tyckte var som musik i deras öron…  de berömde allt han gjorde.. de lyssnade andäktigt till hans åsikter

Detta skapade ett ego hos honom som var rent förskräckligt.

 

Var vi bortbjudna så  kunde han sätta sig med en tidning och brydde sig inte det minsta om att delta i det sociala spelet.. och hade vi gäster hemma så  var det samma sak.. han gjorde sitt som han ville och när han ville och att ta hänsyn och ha vanligt folkvett var ingenting för honom. Han satte sig över det mesta och det kom sig helt naturligt.

När jag gjorde slut kunde han inte begripa varför.

 

Han tyckte ju att jag hade allt… som hade honom…  och det tyckte hans föräldrar också som gärna la sig i sånt de inte hade med att göra och naturligtvis alltid  till sonens fördel.

Har man en förvrängd  och stark självbild på gränsen till  det sjuka… då trycks andra människor  i omgivningen lätt ner.  Och desto viktigare är det att sätta stopp och  slita sig loss.. för man kan faktiskt gå under.

 

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es L M är han en party kille och inte redo för någon seriös relation med en tjej ? Har han svårt att bestämma saker och tider ?
Lite nyfiken bara.
Kram

Svar: Ja du har nog rätt i hur du tänker.. kram
Esmaralda

2 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att flytta? Jag tänker det kan va skönt att bo ensam..
Kram

Svar: Det ser bra ut.. kram
Esmaralda

3 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Jo det är viktigt att ta sig loss om det inte blir bra eftersom självbilden verkar vara så viktig för vårt eget mående.

Es, Det finns en tanke hos mig att mannen jag mötte i butiken att något kanske inte står rätt till. Det blir lite överdrivet åt ett håll, att så mycket när våra blickar möttes och han berättar så djupt om sig själv, verkar ha problem med tidigare ex som han har barn med som han säger beror på henne att hon är labil och depression. Han säger själv att han är mycket för spänning och adrenalin. Jag vet inte, man ska inte dömma någon. Jag vill bara inte ha in mer problem i mitt liv. Jag vill fylla det med bra och positivt nu och kunna fokusera på min son och en ”ny” familj. Jag vill hitta en kärlek och dela livet.

Får du till dig någon varning i samband med denna man?

Jag har dejtat några stycken senaste tiden och har kontakt med ett par stycken där jag har sms kontakt.

Kommer det att lyckas för mig att jag hittar en partner som blir rätt inom ganska snar tid tror du?
Kram

Svar: Någon direkt varning ser jag inte.. han har en stark personlighet och är mer impulsstyrd än du är.. jag tror dock inte att han är din soulmate... du kommer hitta rätt... kram
Esmaralda

4 Kulla:

skriven

Hua för dessa personers egenheter😬😡..
Eller dessa personer som ständigt pratar om sig själv, hur bra dom är. Och har gjort allting så mycket bättre, vad andra än har gjort😮.

Nu åkte triggerfingret fram igår, det blev 1 vecka till. Rhodos i slutet av sep. Lite pirrigt, åker ju ensam. Blir det bra? Något att tänka på? Kram

Svar: Härligt och det kommer bli bra... kram :)
Esmaralda

5 Jennifer:

skriven

Godmorgon! Ja förvrängd självbild kan ställa till det! Själv har jag också kanske lite fel självbild av mig själv, för jag blir lika uppriktigt förvånad varje gång då folk tycker att jag är rolig, modig eller något annat positivt. Har svårt att se själv att jag är sådan.

Om jag nu ändå blir tvungen att tacka nej till tjänsten i Etiopien på grund av att jag inte får en förskoleplats ordnat åt mitt barn... känns det som länge innan jag hittar en ny bostad här i grannstaden? Blir bostadslös den sista augusti.

Jag ligger vaken hela nätterna och grubblar, det känns helt hemskt. Som att jag har en tung börda över axlarna. Som att vilket val jag än gör så känns det inte bra.

Svar: Det kan dröja en tid innan ny bostad kommer - men det kommer... kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar vem som bestämma att vi ska blir den personen när vi födda. Så vem välja könet och allt såna?

Det måste finns orsak att varför vi blir den personen också...


Svar: Vi bestämmer själva... innan vi återvänder till ett nytt jordeliv.. kram
Esmaralda

7 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Ibland känner jag mig så ledsen över hur jag blir behandlad utav mitt ex. När vi var tillsammans så
Tyckte jag han var en fin människa så som jag minns det. Men nu tycker jag att var har empatin och respekten tagit vägen för mig? Hur man behandlar en annan människa. Han sårar, genom att säga att han inte vet vad han vill. Vi kan ha sex, sen kan han när han känner för det säga Nej jag vill inte. Eller att han bara svarar när han själv känner för det. Det blir ingen ordning på det hela och det skadar min självkänsla känner jag. Sen blir jag i underläge för nu har han inte betalat underhåll och jag behöver ju tyvärr dem pengarna och då ska jag ringa och ”jaga” honom över det? Det har jag ingen lust med alls i det här läget. Hur fick han all makt som han verkar uttnytja?
Sen har vi pratat om att jag kanske skulle följa med och umgås nästa gång han har barnet, då säger han jag vet inte, vi får se, ska kolla på det. Jag bestämmer mig i veckan.

Alltså hur kan man behandla en annan så? Ser Du varför han beter sig såhär mot mig?
Det blir så sårande.
Gör han det för att han vill att jag ska behöva ”jaga” honom för underhållet tillexempell?

Det måste ju finnas en gräns hur man blir behandlad, jag förstår inte varför jag har så svårt att ta mig upp. Jag är påväg sen kan jag börja hoppas igen och så går karusellen om igen. Men det måste ju också finnas en gräns hur man vill behandla en annan människa?
Mår han inte bra själv?

Jag tyckte vi hade en fin relation när vi var tillsammans. Och sen känns det som om jag förstörde allt genom att flytta från honom.
Nu är han inte lika fin mot mig.
Tänk om jag förstört min ända chans till att vara lycklig och ha en familj?
Kram

Svar: Så länge du accepterar denna behandling.. så länge fortsätter den.... ta dig ur detta och gå vidare... tillåt dig att växa.... kram
Esmaralda

8 Skrållann :

skriven

Hej!
På tal om självbild så hade jag en dröm inatt som fick det mesta att vackla. Drömde att jag gjorde praktik eller hade börjat jobba på ett äldreboende. Efter några dagar kom det fram att jag gick för sakta och därför tog allt väldigt lång tid. Dessutom skulle jag gå nerför en trapp och den var brant och hög och jagblev lite yr och sa att jag var tvungen att samla kraft för att ta mig ner för det blev lite jobbigt. Jag var tyst och tillbakadragen. Drömmen stämmer inte alls överens med hur jag upplever mig själv i verkligheten men grejen är att jag har tänkt söka en tjänst somsamordnare på ett litet äldreboende och undrar om drömmen vill säga mig något? Kanske jag ska tolka den på något särskilt sätt?

Kram❤️

Svar: Jag tror att drömmen bara handlar om att nytt kommer... jag tolkar den positivt.. kram :)
Esmaralda

9 Misstjejen:

skriven

Hej

Extra fråga så jag undrar hur är det om man har haft en tvärtom könet än jag är just nu den personen idag.

Om jag är födda som en killen hur ska det var en såna livet idag?

Ibland jag undrar hur ska det vara om jag är killen i den livet?

Kanske du kan ger svar på den fråga? Om jag har var killen än tjejen...

Så ska det var mindre med problem eller?

Det kan du tar med till inlägg om du vill eller svar på här fråga

Ha det bra😊

Svar: Du har levt liv där du varit man också.. kram
Esmaralda

10 Jossan :

skriven

God morgon..

Hmm ja hur kan se andra se mig? Det är rätt intressant. Jag har alltid funderat på det med hur matte kunskaperna kan va så dåliga. Vi går efter Pisa resultaten vilket jag kan tycka är märkligt... utvalda skolor gör testet men sen följer man inte upp det. Kan de va svaga just de året? De kanske är starkare året efter? Ja jag vet inte..

Idag börjar sista jobbveckan. Idag känner jag att jag vill gråta eftersom jag fick gå upp så tidigt 😂. Jag är så trött efter denna helgen med matlagning, tvättning och tömma köket. Hela vardagsrummet är fullt med alla saker från köket. Nä jag får väl ta och gå upp innan Anticimex kommer...

Hur ser andra mih förresten?

Kram

Svar: Andra ser dig som positiv .. ha en bra jobbvecka nu.. kram :)
Esmaralda

11 Tingeling :

skriven

Jag tror inte jag är mer än andra i alla fall, snarare tvärtom. Jag tror jag inte kan alls exempel i jobbet. Sen händer det att folk frågar mig saker och då visar det sig att jag faktiskt kan det och blir lite förvånad och stolt. Däremot privat kan jag istället tänka alla hundra saker jag vill göra och tänker att jag absolut klarar det, men sen kommer verkligheten ifatt med exempel pengar och liknande så det inte går att genomföra. Jag tror folk på mitt jobb som inte känner mig så bra uppfattar mig som trevlig och snäll men kanske också antingen blyg eller ointresserad. Jag har gärna en mur runt mig mot vissa människor och situationer. Ibland självvalt och ibland inte.

Tack för svar förut att jag kommer klara jobba och plugga även om 85 % jobb i början (kursen är på 50 %). Så kommer tacka ja till kursen i dag har jag bestämt! Klart jag klarar det!

Hoppas du och MG får en bra och skön måndag utan någon extremhetta (som jag såg skulle komma till Skåne snart).

Kram!

Svar: Du klarar det och du klarar så mycket mer... här försöker vi njuta av livet innan hettan är tillbaka.. kram :)
Esmaralda

12 Lilla m:

skriven

Hej, förstör jag vår relation om jag försöker kyssa honom? Tar han avstånd från mig?

Svar: Försök läs av honom istället och du märker om just det intresset finns hos honom.. kram
Esmaralda

13 Mi:

skriven

Hej Esmaralda.
Hittar jag rätt i kärlek i år eller under nästa år? Eller dröjer det troligtvis längre?
Kram

Svar: Det kan ske nu och det kan dröja.. omöjligt att säga men om inte annat så bör en flirt ganska snart dyka upp.. kram
Esmaralda

14 Helena Ir:

skriven

När jag var liten så flyttade vi och bodde några år i Finland..och det medförde att jag gick mitt första skolår där..det var disciplin, och lära sig långa verser utantill i läseböckerna..lära oss skrivstil fick vi göra också..Nu kommer jag inte längre ihåg allt,men när vi sedan flyttade tillbaka till Sverige och svenska skolan,det blev lite av en chock,för här fick vi ha roliga timmen och det var mer lekskola i en liten flickas ögon :) Undervisningen var helt enkelt annorlunda..

Min självbild..svårt det där..ibland speglar man sig i hur andra uppför sig mot en. Så jag känner mig rätt sågad från ett håll..
Samtidigt är jag omtyckt från andra..


Första natten på länge där det var lite svalare..det medförde en bättre sömn.

Åker iväg på ett yogapass..

Ha det så bra!

Kram :)

Svar: Ha fokus på den positiva biten.. du är lätt att tycka om.. kram :)
Esmaralda

15 Mimis:

skriven

Hej!


Kan du säga något om hur hösten kommer att bli något bra som händer??


Kram

16 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag tror jag har kommit på det! Du sa för en tid sen att jag skulle gå djupare i mig själv för att hitta min andlighet. När jag fick en andlig upplevelse sist jag masserade så gick jag liksom utanför mig själv fast ändå inte. Jag blev liksom insugen i situationen och all oro runt omkring föll bort och det var som att något öppnade sig. Hur häftigt som helst!
Inatt har jag varit rädd igen. Gör jag fel som ber änglar, guider och mamma om hjälp?? Kanske jag lägger ansvar på dem...
Hoppas signaturen Mu hittar balans med sitt ex! Jag har varit i en sådan situation med en man fast utan barn. Hoppas hon förstår att loppet inte är kört, att lyckan finns där. Kram till Mu om hon läser detta! :)
Och kram till dig! Kram hit och kram dit. Det är najs :)

Svar: Härligt att du hittat ditt sätt att gå mer på djupet ! Du gör inte fel som ber om hjälp, absolut inte ! Kram :)
Esmaralda

17 Skorpan:

skriven

Jag hoppas att min självbild är riktig i alla fall. Ja Guds gåvor finns det många av o en undrar ju om nåt gick snett under uppväxten? Håller helt med om att det ska vara ordning o reda i skolan för att det ska bli nåt av undervisningen. Varför är lärarna rädda att bestämma o säga var skåpet ska stå? Tur att jag inte blev lärare ;).

O tur för dig Es att du blev av med din gudagåva ;). Hur kommer det sig att ni överhuvudtaget blev ihop? Nå man ska ju prova på ett o annat ;D.

Prova på en massa nytt skulle verkligen passa mig, det går i samma spår mest hela tiden. Undrar vilken dröm det är som jag ska leva? Resa, vara fysiskt aktiv, annat? Har faktiskt ingen aning...

Nu har jag en aning om att det är dags att börja jobba ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag var ung på den tiden det begav sig och han var så himla tjusig och snygg och det var det yttre jag blev kär i.... men som sagt, det varade inte så länge ! Lev den dröm som du enklast kan leva just nu och gör upp planer för de andra... du behöver att något sker.. kram :)
Esmaralda

18 Smulan.:

skriven

God morgon,
Här är semestern slut och vardag igen.
För en tid sedan kan vara ett år så fick jag en tanke i huvudet att en peron i min närhet borde kolla sig för cancer, igår så kom ett samtal om att personen går och tar extra prover för ev cancer. Är orolig kan du se något?
kram

Svar: Bra att prover tas.. men jag är osäker om det verkligen finns cancer.. kram
Esmaralda

19 Lotta:

skriven

Ja, man kan gå under i ett sånt förhållande. Vad gäller självbild är det svårt. Tänker på när man hör sin inspelade röst eller ser sig själv på video. Man ser ut och hörs helt annorlunda än man tänkte sig :)))))

Frågar igen....Känns som han ÄR min soulmate. Det borde vara han ändå eller? Blir det vi?

Kram L

20 DD:

skriven

På väg ut igår såg jag en ruter dam liggandes på marken... efter att ha glömt legg hemma gick jag tillbaka men låg inget kort kvar... var det nåt slags budskap? Kan ju tänka mig att det står för något positivt

Kram

Svar: Ja ett budskap var det och av positivt slag så ha ögonen med dig och säg ja oftare än nej.. kram
Esmaralda

21 Jossan :

skriven

Hahah nä sista semesterveckan 😂 var verkligen inte vaken när jag skrev. Nu ska jag fly hemmet eftersom Anticimex varit här. Ska se om jag kan jobba lite med planering till hösten!

Kommer jag också lyckas med att få hus? :/

Kram

Svar: Hus kommer.. helt klart... nåja, du har ett bra jobb och det är ju inte fy skam.. kram :)
Esmaralda

22 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag kan inte begripa det, ser du varför han krånglar med underhållet såhär? Vill han inte att jag ska klara mig själv?
Vilk han att jag ska behöva jaga honom? Eller varför betalar han inte bara som han ska? Ser du varför?
Kram

23 EPM :

skriven

Visste inte att du varit sambo med J.... 🤪
Skämt åsido, jag tycks ha lättare nu än tidigare att inte sakna honom/ stressas av att inte ha kontakt.
Hoppas jag lyckas hålla i detta nu.

Hade varit skönt med otvungen vänskap/ flirt nu... Bara få flyta med liksom

Kram

Svar: Ja, det finns massor av J i världen :) Du mår bäst av ingen kontakt alls med honom och har du ögonen med dig kan det snart bli en liten flirt.. kram :)
Esmaralda

24 Anki:

skriven

Goförmiddag Es
Fick mig ett gott skratt när jag läste om Gösta o G-punkten :-)

Jag upplever att Självbilden är ofta uppblåst och vet bäst bland unga idag...Vad det gäller skolan måste hyfs o reson in i klassrummen igen och vi måste bli mindre PK...titta bara på vårt grannland Finland...där är det ordning i klassrummen och studieresultat därefter..

Idag känns det som naturen blev frisk och renskurad av störtskuren som kom igår med åskan Skuren varade 1/2 timme men gav 17 mm .Underbart nu ut i det sköna gröna

Ha en fantastisk start på veckan <3

Kram Anki med flock

Svar: Ja idag kan man andas såpass att jag strax ska ge mig ut och rasta stavarna för första gången på länge.. kram :)
Esmaralda

25 TjejenO:

skriven

Intressant inlägg i vanlig ordning! Dina blogginlägg förgyller dagligen mina dagar!😻
Hans föräldra gjorde sannerligen honom inte en tjänst genom att blåsa upp hans ego, de verkade i för sig rätt ego själva :)) kan det både vara genetiska och miljömässiga faktorer som spelar in? 🤔

Nu har jag sett tecken om New York överallt; i tidningar, på TRE tröjor på raken inom loppet av två timmar (vad är
Oddsen) på barer, hotell etc etc etc - jag har en väninna som pluggar och bor där nu, jag får komma och hälsa på henne,ä säger hon, och jag Vill verkligen boka resa dit till hösten!! Jag har även fått "lov" att resa bort för familjen (dvs sambon som jag har vår dotter med).
Kommer jag dit? Till mitt älskade new york? Men den största frågan egentligen - det känns som om något stort håller på att hända i mitt liv - något är påväg - vet dock inte vad, stämmer den känslan? 😻


Stooor kram till dig och er alla, och njut av en ny och fräsch vecka!❤️😻

Svar: När det gäller ego tror jag att det sociala spelar störst roll. Och vad roligt med NY.. klart du ska resa dit.. städernas stad ! Och det kan vara den känslan som slagit rot i dig.. kram
Esmaralda

26 Dunegull:

skriven

Nädu E!
Motgångarna fortsätter att hagla över mig. Nu har jag sabbat foten och lär ha ont ett bra tag till vilket gör att fotbollen blir lidande. När vänder mitt liv?

Svar: Det här var otur men det vänder... fokuserar inte på det negativa som går fel.. lägg fokus på det positiva och det vänder fortare.. kram
Esmaralda

27 I:

skriven

Oj vad bra skrivet! 👍

Svar: Tack :)
Esmaralda

28 Mimis:

skriven

Hej!

Kommer vi att få flytta till en annan lägenhet nu i år??

Kram

29 Smulan:

skriven

Tack för svar fina du.
Det gör mig lite mindre orolig.
Tillbaka på jobbet och känner verkligen att jag måste hitta något annat snart helst igår ber harri att det snart ska dyka upp något nytt.

30 Pia1:

skriven

Att prata med såna är som att prata med än vägg. Jag skyr dem på långt håll så jag har inte behövt bo med någon. Angående skolan, så fick även jag en chock när jag praktiserade som assistent. Små barn skulle själva lägga upp sitt arbete och allt var en enda oreda där ingen lyssnade. Hemskt.

31 Ia:

skriven

Hej
Lärarna måste få börja säga till eleverna igen. Idag blir de anmälda för minsta lilla, att de kränker en elev om hen måste lägga bort sin mobil under lektionstid. Föräldrar som ringer och klagar att deras hen inte få ha mobilen på lektion. Lite mer respekt för lärarna och deras undervisning, dom gör ett bra jobb.

Tycker inte att Harri vill samarbeta med mig. Känns mer som allt går emot mig nu.
Undrar om min Harri fortfarande gör vad han kan för mig?

Kram

Svar: Lärarna borde självklart beslagta alla mobiler och efter skoldags slut kan de fås tillbaka... att det ska vara så svårt !! Jadå, Harri jobbar och sliter för dig.. kram
Esmaralda

32 Alie:

skriven

Hej,
Jag har äntligen fått en akut operationstid för mina njurstenar, nu blir jag plötsligt jättenervös, kommer allt att gå väl?
Kram

Svar: Jadå det kommer gå väl.. kram
Esmaralda

33 Michaela:

skriven

Brosans ex har extremt grandios självbild men så är hon psykopat också. Undra vad andra tycker om mig? Jag anser själv att jag är en fin människa och jag har hittills inte fått höra något annat från andra. Plus att jag ser 10 år yngre ut än vad jag är😄 Men att bli intresserad av mig på ett romantiskt plan det verkar vara svårt och vet inte riktigt vad det beror på. Så ful tycker jag inte att jag är😄 Kram

Svar: Du är söt OCH intressant... och det kommer din kärlek att tala om för dig.. kram
Esmaralda

34 EPM :

skriven

Es, jag är lite rädd för att J skada mig genom att berätta vem E är för folk... Han tenderar att bli hämndlysten då han blir trängd i h förorättad.

Kommer J skada mig?

Kram

35 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Jo jag känner av tristessen rätt fort o då den slår till blir jag hundra gånger mer flegmatisk ;). Vilken kombo alltså.

En aktiv karl mottages med tacksamhet, välkommen in i mitt liv du man med rejäl dammtrasa ;D.. Trött på att sköta om dammandet ensam..
Kram Skorpan

36 Helena Ir:

skriven

Tack! Jag fick en sådan häftig upplevelse på yogan,ett kort ögonblick så ser jag först ett av mina barnbarn vinka och säga-
Hej farmor! som i en fönsterruta eller tavla..och strax därefter kommer den andra och vinkar och säger: Jag också
Tror jag är bra på att fantisera :) och det medför att jag kan få till vilka bilder jag vill :)

Kram :)

37 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag mår så dåligt, Du ser att kärleken kan komma nu men också dröja med relationen.
Tänk om det dröjer så länge att jag aldrig får uppleva det här familjelivet? Kanske jag får acceptera att jag är själv?

Vad gör jag för fel tror du? Är det mig själv det beror på att jag inte har en relation?
Kan det vara någon jag vet idag vem det är?
Kram

Svar: Du gör inga fel.. slappna av lite mer och lev i nuet.. ta dagarna som de kommer.. rätt som det är så händer det. .kram
Esmaralda

38 B:

skriven

Hej :-D finns det en chans att jag kommer umgås/ stöta på denna kille snart? Tack.. kram

39 Mimis:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt innan jul eller dröjer det?

Kram

40 Linda:

skriven

Första dagen på jobb efter semestern, måste erkänna att det kändes ganska trögt att stiga upp och åka iväg. Täcket var allt för lockande. Men här är man, försöker läsa mail och komma ikapp. I princip hela ledigheten har gått åt till att renovera mitt nya hem. Ännu är det ett totalt kaos, och en hel del kvar att göra, men det tar sig, och fint blir det :)
Hoppas ni haft en supersommar alla! Vädret har ju visat sig från sin bästa sida, för dem som gillar sol och värme det vill säga :)

Svar: Ja, det blir himla fint hemma hos dej så var stolt-- allt arbete lönar sig och ger mycket tillbaka :) Kram
Esmaralda

41 Hopp:

skriven

Hej Es

Ser du något positivt bra som väntar mig?
kram

42 Virrhönan:

skriven

Intressant inlägg som vanligt och man börjar tänka på hur man egentligen uppfattas. Jag har nog ganska mycket inom mej som jag inte lever ut, inte inför vilka människor som helst. Jag tror jag uppfattas som en positiv person och det tycker jag nog själv också. Jag hoppas och tror att folk i min omgivning och även på jobbet tycker om mej. Har hört från många att de gillar mej. Skulle kanske behöva ta lite mer plats men jag jobbar på det. Det som komma skall lär jag bli lite starkare av som person tror jag...
Herregud när ska värmen släppa sitt tag egentligen, skulle visst bli varmt ända långt in på hösten har jag läst nånstans...
Ska ta mej en tupplur tror jag, orkar inte mer idag...
Kram💕

43 Dalkulla :

skriven

Självbilden kan gå överstyr på en del, ja verkligen och det reellt. Tycker min egen självbild är bra. Försöker verkligen inte att sätta mig över någon annan på något sätt. Jag är den jag är, och vet att människor tycker om mig precis som jag är.

Vet inte om jag inbillar mig men, jag känner mig iaktagen när jag är nere på stan. Känns som om någon står i något fönster och tittar på mig, och även tagit kort på mig. Som sagt det kan var jag som har fel, som bara inbillar mig. Vad ser du kring det?


Kram

Svar: Jag ser två ting.. dels håller sig din ängel tätt intill dig just nu och jag vet inte varför och dels finns det en yngre man som spanar lite på dig... i smyg.. för att han tycker du är fin.. kram :)
Esmaralda

44 Carolina:

skriven

Kommer mitt liv någonsin bli bättre?

Svar: Ja, absolut och definitivt.. kram
Esmaralda

45 Lilla blå:

skriven

Detta låter säkerligen som fjäsk, men måste bara få kommentera hur förbaskat bra och välskriven denna blogg är !!

Förgyllt morgonkoppen i strax över åtta år :)

Och på tal om det.. Ser det ut som jag och min kaffekopp kommer trivas i nästa egna lya? Hoppas att hemma-känslan infinner sig.

Tacksamhetskram 💕

Svar: Jag tackar ödmjukast och blir uppriktigt glad att du tycker så :) Ni kommer trivas gott i nästa bo.. kram :)
Esmaralda

46 Fanny2:

skriven

Jag undrar hur ofta människors självbild stämmer med den bild som andra har av dem. Din f.d. sambo verkar vara en sån där person som aldrig kommer att vakna upp och bli bättre. Är någon så övertygad om att den är guds gåva så är det ganska kört, tror inte att de flesta inser varför omgivningen överger dem... Hoppas jag aldrig blir en pain in the ass för mina närmaste. I min seans skrev du att människor har lätt för att tycka om mig och det har jag aldrig fattat förrän nu...

Tack för svar senast. 💜 :)

Kram

47 susanneamalia:

skriven

hej och hå..

korkad trångsynt och naiv ..

näe det har nog ingen kallat mig .. däremot har man sagt att så mycket kärlek kan man nog inte ge ... utan att villa ha något tillbaka ..

uttalande och handlingar förvrängs och en annan betydelse sätts in än den kärleksfulla som var menat ..

Då blir allt väldigt konstigt ...

Exempelvis gav jag bort en sockerkaka häromdagen och istället för tack fick jag vad tycker du att du vill ha av mig .. varför ger du en sockerkaka till mig för .. dessutom vill jag inte ha glutenfritt och citron gillar jag inte ..
Där ser man ..
Nyss sa jag till sonen att på mötesplatsen finns det personer som är betalda som sitter och skriver brev så att de som kanske inte får så mycket brev ska vara kvar .. Mötesplatsen vill ha de som betalar .. och sonen bara skrek åt mig att jag inte skulle styra över hans liv ..
Fast jag inte hade nämt hans namn ..

så någonstans förmedlar jag för mycket kärlek och omtanke ..

Men jag känner att det är så i hela vårt samhälle folk är så självfixerade att de inte kan se en helhet ... det är konstigt tycker jag ..
En kursdeltagare sa en gång att jag har skrivit ett brev till min chef (på en fredagkväll) där jag talade om hur jag vill ha det på min arbetsplats och hur jag vill bli bemött och hur mycket jag klarar av .. Hur han ska vara mot mig för att jag ska vilja jobba.. ok.. sa jag hmmm..
om man jobbar med något har man väl åtagit sig en viss del och om man utför detta får man betalt .. så ser jag på det hela .. inget tjafs ..
Blir det sedan mer jobb får man ta ställning till hur mycket extra man vill göra och när det börjar kosta mer pengar för att utföra uppgifter ..

nåväl detta är enkelt tycker jag .. De flesta vill väl ha pengar och därför jobbar man för att kunna betala bostad mat och sin hobby ..
Det är få förunnat att jobba med något man älskar .. riktigt älskar ..
jag är privilegierad för jag jobbar med kärlek.
Att ge kärlek till cellerna det är det jag jobbar med och jag är så tacksam över att få ge kärlek till de som vill ha och att få hjälpa till med läkande i kroppen .. det är min uppgift här i livet ..
Betalt tar jag bara för att kunna betala någonstans att bo mat och något att sätta på mig .. men jag har ingen baktanke med något... det är viktigt att ge med kärlek ..
om jag kan så vill jag inte ta betalt alls men det är svårt ibland att få tiden att räcka till ... för är det totalt kostnadsfritt så måste jag ju få in pengar någon annan stans ifrån...

Jobbar ju på att starta ett kafé bar event där man kan ge de som inte får jobb i vårt samhälle chans att utveckla sina talanger tjäna pengar och visa framfötterna ..

Det är jag säker på att vårt samhälle behöver .. vi ska vara så perfekta.. genom att inte ge de som har en annan gåva någon chans får vi inte heller andra tankar än de som är förutbestämt .. Einstein Columbs Newton .. alla var enstöringar och klurade ut matematiska begrepp formler och energiflöden .. de var dåtidens magiker ..

Nu önskar jag er alla en fantastisk dag med kärlek och glädje <3

Svar: OM nån gett mig en sockerkaka hade jag blivit så himla glad... men jag gillar ju allt.... och blir så glad när någon ger...det blir liksom en extra kick.. att någon tänker på mig sådär lite extra ! Barn är känsliga när mammor bryr sig för mycket... min son är likadan... så man får lägga band på sig ! Kram :)
Esmaralda

48 F:

skriven

Hej undrar om du ser något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram

49 F.u:

skriven

Ser du mig få något arbets erbjudande snart?

50 Barbie:

skriven

Hej kära es! Känner mig sårad av George jag trodde han var ute efter samma grej som jag , nämligen sex!! Men han sa att jag var to good for him och han bara playade mig, jag säger typ till honom vad jag vill men han säger att han inte Vill?! Kan du se någonting om detta es och hur bör jag göra nu? Vill ju ha det med honom ,,,,,,..


. men inget seriöst .. vara side chick typ

Svar: Känns inte som det kan bli något... strunta i honom.. det finns andra.. kram :)
Esmaralda

51 Orolig:

skriven

Kan du se hur det är med min mammas hälsa? Vore tacksam för svar.

52 Dalkulla :

skriven

Tack så mycket för svaret. Då var min känsla rätt. :)

Kram.

53 Skorpan:

skriven

Oj då, tror visst att jag lyckades slappna av så bra på ”min” strand att jag somnade :). Nåja, det behövdes nog efter gårdagens vakande... Bara sömnen infinner sig ikväll också..
Kram från Skorpan som blåsten inte tar med sig ;). 100 kg :D

54 Kiara:

skriven

Hejsan Es!
Hur är det med vädret för din del? Har du fått någon regn? Lite små dugg hos mig bara men det skulle vara skönt om det kom en rejäl skur.

Av ren nyfikenhet ... när jag bestämmer mig för att bli gravid kommer vi ta en paus några månader eller bara köra? Menar då jag gärna inte skulle vilja ha barn så sent på året. Tack i förhand! Kram Kiara 💗

55 Mij:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan kärleken att jag har ett förhållande med någon jag vet vem det är idag?
Kram

56 Barbie:

skriven

Okej, man blir ju ledsen men jag vill så gärna veta om det är sanning att han ville bara kolla vad jag var för tjej???? Eller han ville kolla om jag var en sån tjej som han leta efter??

57 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Förstår inte varför grannen inte hälsar? Vad är hennes problem.

58 Barbie:

skriven

E glömde fråga också om jag bör stanna jobba där jag är nu eller om jag bör ta jobbet i butiken 40% vad tycker du es?

Kramar

59 Alice:

skriven

Hej Es!

Ser du hur min soulmate ser ut?
kram

60 AnnaK:

skriven

Har ju haft problem med ungar som ringer på dörren och springer iväg. Har varit lugnt länge men nu har det börjat igen 🙄 Så tröttsamt! Är ju inte småbarn heller. Den drivande i gänget ska börja sjuan.

Katten har fått nåt sår och tappat päls på huvet och ingen tid hos vet finns förrän nästa vecka. Så bekymrad men får åka akut om det blir sämre. Känner mig så stressad angående det och är rädd att hon är sjuk sen annat att som spär på så nu är ångesten på plats igen! När ska det bli ro i kroppen?

Kram 😊

61 Margret:

skriven

Hej Es.
Min särbo skulle på en fest i helgen där hans ex var med. Har de på något sätt flirtat eller varit tillsammans?

62 Dalkulla :

skriven

Glömde nämna det med skyddsängeln. Måste ju betyda något. Tänker närmast på om jag kommer att ramla omkull igen. Det är det sista jag önskar nu. Ska vara försiktig vad jag sätter mina fötter.

Kram.

63 Lilla m:

skriven

Tack för svar! Det är himla svårt att läsa av honom, ena dagen är han helt cool och nästan avståndstagande, nästa är han på mig, ler, skojar, söker sig till mig, uppmärksammar mig. HUR ska jag veta vad han vill? Är han attraherad? Förtjust?

64 F:

skriven


Hej undrar om du ser något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram

65 F.u:

skriven

Ser du mig få något arbets erbjudande snart?

66 Skorpan:

skriven

Ringde mamma som sa att pappa just hade fallit omkull o hon kunde inte lyfta upp honom för stt det högg till inryggen på henne. Nu skulle hon ringa ambulansen så att han får åka till sjukhuset. Därifrån blir det ett hem, antog hon, ett ställe dit människor skickas som inte kan skötas på sjukhuset. Bra att hon insett att hon inte klarar av att sköta honom mer. Frågan är nu om vi verkligen hinner dit i tid? Tänkte åka dit på fredag, hela familjen..
Kram Skorpan

67 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Träffar jag någon snart som det blir seriöst med?
Kommer jag att ha förhållande med någon jag vet vem det är idag?
Kram

68 Blue moon:

skriven

Hej Es

Ser du något speciellt roligt som händer i mitt liv snart?kram

69 Miltons Mamma:

skriven

Halloj fröken 😀
Jag har fått erbjudande om lgh. Står som nr 6. Är det rätt lgh för mig och sonen eller kommer något billigare/mer passande?
Bor i 2a hand just nu.

Kjam på dig

70 Mirre :

skriven

Stämde min obehagskänsla av mannen med turkos tröja och svarta byxor som jag såg i skogen? Brukar inte bli rädd men här fick jag starka känslor av panik och rädsla.. Undrar om det var min intuition som kom fram eller om jag inbilla mig?
Kram ☀

71 Katten:

skriven

Åhhhh Mu/M:

Egentligen skulle jag inte kommentera alls, för Es har redan svarat dig så tydligt och bra: ".....Så länge du accepterar denna behandling.. så länge fortsätter den.... " Men jag kan inte hålla truten (fingrarna).

För det första: NEJ, du ska inte spilla din energi på att jaga exet angående underhållet. Ta hjälp av Försäkringskassan och låt dem jaga honom istället. Dig kan han ignorera och eventuellt betala om han skulle känna för det, men låt honom köra det racet med Försäkringskassan istället så får han se hur det går.

När jag skilde mig hade jag garanterat hamnat i samma situation som du gällande underhåll, så från första dagen han flyttat ut så tog jag underhållet via Försäkringskassan. Jag lovar att jag annars aldrig hade fått en spänn i underhåll; däremot hade jag, utan framgång, fått trötta ut mig på att jaga och tjata mig blå. Nu valde jag att slippa det och det funkade alldeles utmärkt. Givetvis var inte han nöjd med upplägget, men det gav jag blanka f-n i.

Det är länge sedan jag skilde mig och jag har kollat lite snabbt och sett att det är ett annat upplägg nu, men i grunden går det ut på samma sak, att den som ska betala SKA betala. Om du ska gå via Försäkringskassan eller inte beror självklart på om du VILL slippa jaga honom och om du tycker att det är viktigt att få pengarna. En väninna med liknande problem ville varken jaga exet eller ta hjälp av Försäkringskassan eftersom hennes ex skulle bli så "grinig" då. Och ja, ok, om det är viktigare att hålla exet på gott humör än att det gemensamma barnet får underhåll (för det är ju faktiskt pengar till barnets försörjning), så är ju det också ett val.

Du frågar hur man kan behandla en annan så, och man skulle väl också kunna fråga sig hur man kan tillåta sig behandlas så. Eller - om det hjälper att hitta kraft - hur kan man tillåta att ens barn blir behandlat så. För det är ju, som sagt, pengar som ska gå till barnet. Jag har själv stått ut med mycket för egen del, men om något har gått ut över barnen (som nu är vuxna) så har jag tyckt att det har varit lättare att reagera och agera. Du undrar också varför han beter sig såhär mot dig. Jag tror att han gör det eftersom han helt enkelt kan.

Lycka till och stå på dig, annars ställer sig någon annan på dig.

Kram

72 Gunilla i Oxd:

skriven

Vilket ego till pojkvän! 🤮Tur du gjorde dig av med honom!!!!😂😂


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: