Andreas ber om råd.......

Dagens gästbloggare är: Andreas

Hej alla på bloggen

Jag har ett dilemma kan man säga.

Det är så  att min hustru sedan 12 år inte kan hantera alkohol

Oftast dricker hon ingenting alls och  då blir det inga problem men när hon dricker då blir det fruktansvärt pinsamt .

 

Sist var det  när det var grannfest och hon gjorde  bort sig inför alla grannar.

Vi var i en gemensam samlingssal och alla hade bidragit med mat och man hade egen dricka med.

Varken jag eller frun hade någon alkohol  med men sedan ser jag att hon  blir bjuden av en granne och dricker grogg. 

Flera groggar och hon viftar bort mig när jag försöker sätta stopp.

Hon får för sig att sjunga och tar stor plats. Sedan ska hon arrangera lekar vilket det inte bli något av. Jag ser att folk tycker hon är jobbig och försöker att vi ska gå hem men hon har ju jätteroligt. 

 

Sen börjar hon blir närgången mot flera av de manliga gästerna. Hon tar på dem och försöker kyssa dem fast  jag är där och deras fruar. 

Det urartar till fullständigt kaos och jag tar henne i armen och mot hennes vilja föser iväg henne mot hissen.

När vi kommer till lägenheten  låser hon in sig på toa och ringer  polisen och  säger att jag misshandlat henne. 

Polisen kommer och det hela spårar ur.

Polisen pratar med grannar och får situationen klar för sig.

 

Nästa dag när frun vaknar är hon ångerfull.

Hon minns inte allt men det lilla hon minns ger henne ångest.

Nu vågar hon knappt ta hissen  och är livrädd för att stöta ihop med grannar.  

Hon bedyrar att hon inte ska dricka mer någonsin och det gör hon säkert inte heller på länge men nästa gång det händer, då spårar det ur igen.

Varje gång hade det blivit så  här och även om det bara är en eller två gånger om året så känns det jobbigt.

Kan tillägga att jag i övrigt älskar min fru och vi har ett bra förhållande. 

Kanske har någon annan varit i den här situationen eller om någon kan ge råd ?

Tack på förhand  med hälsar  Andreas

1 Ester:

skriven

Hej!

Kommer det rätta jobbet snart? Står inte ut länge till där jag är nu.

Kram

2 Linda N:

skriven

Hon bör söka hjälp. Men hon måste samtidigt vilja ha den hjälpen, hon kan inte tvingas till det.

Stötta henne med all kärlek du förmår, men gör INTE dig själv till medberoende genom att städa upp efter henne eller försöka släta över och ursäkta hennes beteenden inför omgivningen.

3 Sus:

skriven

Hej
Så kan de va....
Hon får låta bli att drick....
Jag vill ha besked...
Får jag de snart?
Love sus

4 Skorpan:

skriven

Vilken jobbig situation, må så vara att det inte sker så ofta, men ändå. Ja hur få en annan att inse att det jämnt spårar ur? Det tristaste alternativet är att låta bli att gå på tillställningar där det kan tänkas bjudas på alkohol. Om hon inte själv inser att detta är ett problem, ja då är det definitivt svårt. Här finns säkert dom som har bättre råd att komma med än jag ;). Lycka till Andreas!

Här är det -20 idag med blåst till, Sibiriska kölden är här. Tur att jag nångång i forntiden haft klokhet att skaffa varma kläder, o att dom ännu går på ;). Passar nog bättre in i dessa arktiska klimat än i tropiken. Undrar om mannen också gillar det extrema gällande väder o vind? En slags utmaning, hur klara sig i detta väder...

Ja redan onsdag o nu ska jag förhoppningsvis få datorn fixad o sen är det bara att tuta o köra... Kanhända vilar jag på fredag, får väl se.
Önskar alla en skön onsdag!
Kram Skorpan

Svar: Håller tummarna att datorn blir fixad.. kram:)
Esmaralda

5 Mee:

skriven

Hej!
Oj ja alla kan bli för fulla ibland och göra bort sig men blir det varje gång blir det ju inte roligt och inte för dig heller. Problemet ligger ju hos henne att hon inser sitt drickande och har med egen dricka som cider eller öl med 3,5 och håller sig till de så hon inte ska bli för full. Ni kanske kan prata om det, komma med idéer och tips hur ni ska göra nästa gång för att undvika situationen då hon får ångest och du tycker det blir pinsamt.

Esmaralda,
Hur lovande ser det ut att jag går in i ett stabilt förhållande under året?
Kram

Svar: OM det blir stabil vet jag inte precis... men något inom kärlek har en chans att ske.. kram
Esmaralda

6 Cecilia:

skriven

Till Andreas: Alkohol kan verkligen ställa till saker. Bra att din fru är medveten om situationen och försöker avstå. Fick höra en föreläsning från AA (anonyma alkoholister) och en man sa "problemet ligger inte i de sista drinkarna, utan i den första". Det bästa vore helt enkelt att avstå från alkoholen helt. Istället för att ha förväntningar på att det kommer komma ännu ett tillfälle då hon dricker, kanske ni bör ha som mål att inte dricka alls. Din fru kommer klara det med hjälp av stöd. Lycka till!

Till ez: Jag undrar om du ser sannolikheten att pojkvännen får jobbet? Det blev ett litet misstag i ansökan, hoppas det inte förstör chansen. Kram till dig och MG

Svar: Fortfarande finns chansen.. kram
Esmaralda

7 Helena Ir:

skriven

Fy fasen..alkohol kan ställa till med mycket otrevligt,när fel person dricker! Och det är ju helt klart att din fru,inte ska dricka alls!! Mitt råd,att sluta helt med alkohol och terapi..
Så där kan Ni inte ha det! Och det förstår du ju,eftersom du önskar råd.Hoppas din fru är villig att lösa problemet..jag önskar dig allt gott i framtiden!

Globen konserten var fin att både se och lyssna på..En symfoniorkester från Prag spelade till film, som innehöll både natur och djur..från olika platser på jorden..där vi människor inte vanligtvis är besökare.

Mycket snö..och kallt..är det! Tror det kallas för vinter..hela Sverige har vinter..ljust och fint är det!

Fick ett fint mail från styrelsens ordförande,,de vill gärna ha tillbaka mig..Det förstår jag,det fattas alltid folk.Funderar på sjukhus,reumatologin..Funderar vidare :)

Ser du något skoj på ingång för mig? Ljusare tider,may be? ;)

Oj..klockan springer iväg..det får jag också göra..bussen väntar inte på mig..

Ha det så bra!
Kram :)

Svar: Måste ha varit en upplevelse med bion !! Och att styrelsen vill ha dig tillbaka förstår jag.. de känner igen en pärla när de ser den ! Här är så galet kallt och isvindarna från havet får mig att tänka på underställ... sånt har jag aldrig ägt... kram :)
Esmaralda

8 <3:

skriven

Godmorgon kära Es hoppas att det blir en fin dag och att mitt lilla firande blir mysigt 🎂
Vad känner R B för mig ? Blir lite osäker på hans agenda.
Kram

Svar: Räkna inte med något djupare.. kram
Esmaralda

9 Nollan :

skriven

Hej Esmaralda.
Känner han någonting anmärkningsvärt för mig?
Kram

10 ThereseC:

skriven

Hej Andreas!
Vet inte om mitt förslag är jätteknäppt, men jag tänker att jag skriver ner det i alla fall.
Jag tänkte att eftersom det verkar mestadels vara ett problem när ni ska på fest så kanske din fru kunde få sån där medicin utskriven, antabus. Hon kunde ta medicinen innan ni går på fest så blir det kanske enklare att hålla sig till löftet att inte dricka?

Kram ThereseC

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Förstår det är jobbigt och jag antar att du testat eller föreslagit det mesta. Du lär få massor med råd här och förmodligen har du redan funderat på alternativen och jag hoppas ni kommer till rätta med det hela.

Min bästa vän vill ha med mig till London i maj. Jag ska ha fest i april och åka utomlands i juni men Hon vill ge mig resan i födelsedagspresent. Har varit i London en gång tidigare men vet inte riktigt om jag gillar staden, den skrämmer mig lite. Dock skulle jag jättegärna vilja åka iväg med henne och resmålet har ju egentligen därför mindre betydelse. Ser det ut som om vi kommer iväg eller är det bättre att vänta?

Kram❤

12 Jennie:

skriven

Kära Es! Jag funderar på sommaren och vilka planer jag ska göra upp.... Är det dags att försöka leva och förverkliga en (rese)dröm? Försöka anta en utmaning? Blir det en resa någonstans? Kram

Svar: Ja, anta en utmaning.. planera en resa... gör det du inom dig känner att du behöver.. kram :)
Esmaralda

13 Maria:

skriven

Hejsan!
Jag tänker på AA, total avhållsamhet. Detta verkar inte bra för er, din fru behöver nog prata med nån om hur hon egentligen mår inuti. Hoppas det går bra för er men tänk på att ibland behöver man faktiskt hjälp utifrån. Kram ❤️
Ez jag undrar om du ser något om närmaste tiden. Kram

14 <3:

skriven

Tack för svar kära Es. Tror inte RB är något för mig som kärlek. Han får uppvakta lite om han vill och vara en vän. Gulligt ändå att han skickar blombud och försöker göra mig glad.
Kram

15 Cissi:

skriven

Hej Andreas, jag känner igen det du beskriver och min första tanke är att ni behöver få prata med någon opartisk person. Att du som partner faktiskt inte ska släppa detta då det är ett problem för dig. Att få prata igenom och kanske hittat något mellanläge som funkar för er båda.

Sen tycker jag det verkar underligt att era vänner väljer att bjuda på sprit då de troligen vet vad detta innebär för dig/er. Vill dom att det ska bli festens "snackis" när din fru gör bort sig eller??

De är ju ett tufft läge när det är en person man har känslor för. Hoppas du hittar en utväg som känns bra. Lycka till

16 Lenafena:

skriven

Du är medberoende så att det stänker! Du ser hjälplöst på när hon tog första groggen fast du visste att det spårar ut! Bra att din fru är ångerfull! Bra att hon skäms....tills nästa gång....och nästa gång......om hon inte söker hjälp själv så är mitt råd att skiljas! Om du gör klart det så sätter du press på henne. Hon är alkoholist och väljer alltid drogen före dig!

17 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Får se hur det går med datorn, ett hyvlande hit o dit o jag som inte förstår nåt :(. Tack o lov har jag en härlig karl till hjälp!! Guld värd!!
Kram Skorpan

18 Nettan:

skriven

Andreas:
Hade det varit min respektive hade jag gett ett ultimatum.
Om vi ska fortsätta att ha ett förhållande behöver du ta tag i alkoholproblemet även om det endast är vid få tillfällen. Jag skulle inte acceptera beteendet.

Ezmeralda:
Vilken underlig dröm jag hade i natt, kommer endast ihåg en litet parti men har aldrig drömt något liknande förut.

Det jag kommer ihåg är att jag är i ett litet svart rum med mamma o pappa (ingen av mina föräldrar lever). Jag ser fotspår på golvet i form av fotspår av vatten. Jag ser helt plötsligt att fotspåren försvinner tynar bort. Då skriker jag det är djävulen!! Jag vaknar och känner mig skakig och rädd.

Önskar dig en fin dag!

Svar: En stark dröm. Egentligen tror jag det var en god och bra dröm men skrämde dig och du spårade fel och det blev otäckt.. kram
Esmaralda

19 Vv:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag måste träffa henne? Eller kommer jag inte behöva det om jag inte vill?
Kram

20 Mim1:

skriven

Hej!

Ser ingen utväg kan bara be till högre makter om hjälp. Ser du om jag får jobb och bostad snart helst innan sommaren? kan inte fortsätta så här.

Kram

Svar: Något sker som gör att du spårar in rätt... det kan ta lite tid och lite mer strul... men det kommer bli bra.. kram
Esmaralda

21 Mim1:

skriven

Hej!

Ser ingen utväg kan bara be till högre makter om hjälp. Ser du om jag får jobb och bostad snart helst innan sommaren? kan inte fortsätta så här.

Kram

22 🌸:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som att dem nu vet?

Eller ser det ut fortfarande som dem kommer att få veta?
Kram

23 Anki:

skriven

Godförmiddag Es
Först till Andreas problem med alkohol är aldrig lätt och din fru måste själv inse och ta ansvar för sina handlingar.Man blir inte befriad från ansvar bara för att man är full...Noll alkohol och terapi är mitt råd...

Här har förmiddagen gått till att skotta sig ner och få fram bilarna...kommit mycket snö nu och fortsätter snöa...tack o lov är snön lätt ! Sonens flickvän kom iväg men sitter nu sen 1 tim i kö på motorvägen...sonen har sena shiftet..

Vill passa på att tacka Carina ST för goda råd och Helena Ir för pepp Jag tar till mig råden för framtiden <3

Nä nu ut en liten sväng efter vägarna då plogen äntligen plogat

Kram Anki med flock

24 Lydia💕:

skriven

Oj vad jobbigt för dig och att du dessutom älskar henne ställ ett ultimatum att hon får söka hjälp där hon får gå själv och sen att ni går tillsammans och reder ut vad problemet ligger för något är galet och kämpa på tillsammans men att hon måste göra det tunga jobbet också och inte bara du finns gemensam hjälp och få annars skulle jag säga att du flyttar så hon verkligen förstår att det är ett stort problem

Ska jag åka till Dalarna och träffa H eller blir det inte bra tror du ?
Lydia💕

25 Helena Ir:

skriven

Tack :) för fina orden :)

Jag tog mig inte till gymmet idag..tåget hade fastnat/dött på spåret vid stationen..som tur var kom bussen så jag kunde ta mig en bit ..sista biten pulsade jag i snön,tog med mig en tant från en hållplats,och föreslog följe hemåt :) Jag kände henne inte..men hon följde så glatt med mig,upp för backen :)

Beundrar er som bor högre uppe i landet,Ni som är vana med snömängderna. Funderar på hur ni tar er fram? Styltor kanske..så ni inte sjunker ner i snön? Bandvagnar istället för bilar,,subventionerat,givetvis ,för att ni är så glada ändå!..inte som vi 08:or..Det är klart om man vill göra snöänglar,som Esmaralda,så går det väldigt bra just nu!
Anna K du bor väl uppe i Lappriket..berätta! Eller någon annan hygglo person :)

Ja,ja..men fint är det!

Kram :)

26 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag dit på mässan i våren och var med på att gör reklam?

Hur går det för mig?

Så kommer jag få fördelat signaler från andra om mig?

Tack

27 EPM:

skriven

Hej!

Jag arbetar i just beroendevården. Det verkar ju inte vara ett problem att avstå alkohol, problemet verkar ju snarare vara förmågan att han hantera det. Ja, avhållsamhet är en lösning. Men numera finns det även behandlingar som går ut på att lära sig dricka kontrollerat. Det finns även smarta läkemedel som man kan ta innan en fest som gör så att ruset blir mindre vilket ökar kontrollen, eller att suget blir mindre och att man därför dricker mindre.
Vänd dig till din vårdcentral de kan hänvisa er vidare om inte de kan hjälpa.

Viktigt att säga till din fru att du förlåter henne men att hon måste söka hjälp för att förhindra att detta upprepas.
Hoppas det går bra!

Es, kommer han ta steget..?
Jag längtar efter honom..❤️
Kram

Svar: Steget sitter långt inne... ska han ta det bör det ske inom närmaste tiden... kram:)
Esmaralda

28 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du min vecka blir bra? är det något jag ska tänka på? Kram😃☀️

29 Susanne Amalia :

skriven

God förmiddag..
Till Andreas..
Jag är utbildad hynotisörsterapeut och rekommenderar att din fru går till en duktig sådan.. Att nå sitt omedvetna sinne och själv reda ut problemet bakom.. Är inte fel.. För med det beteende som du beskriver att din fru har finnas det troligen en bakåtliggande orsak till.. Du behöver inte känna någon skuld eller skam i detta beteende och jag hoppas att du förstår det.. Din fru måste enligt mig lösa knuten till detta och ta kontakt med sitt omedvetna sinne. Detta är det enda rådet jag kan ge.. Bor nu nära Skåne kan jag rekommendera Jack Johansen.. tror att esmaralda har en länk också till någon.. Om du själv söker och tycker detta är en god idé ska det vara en terapeut..
Så här ungefär säger jag till mina klienter..
Jag kan inte göra något åt dig eftersom det är du som vet vem du är och vart vi ska.. Jag kan inget om dig.. Jag har till uppgift att håla dig i ett hypnotiskt tillstånd du har till uppgift att vara dig själv..
Hos din fru finns en blockering och om den är löst så borde ni få ett större värde i eran relation.. 🤔Stor kram till er
🤗

Esmaralda..
Önskar dig en fin dag jag är kvar.. I snöparadiset.. Det var kaos på vägarna hem så jag är kvar och åker hem i dag.. 💕 nu njuter jag av att mina nya skidor är fantastiska.. Vilken glädje..
Jag!!!!! kan åka slalom igen..
När läkaren förstod det så höll han på att sätta kaffet i halsen.. Bokstavligen det var inte längesedan jag bröt armen fick en strok låg inne för bukhinneinflamation och fick njursvikt. Han trodde att skidor skulle jag kunna åka om två år.. Så lycklig och så glad är jag för livet börjar komma tillbaka..

Fråga:går det bra på Sonens teori och uppkörning.. 💕.

Jag hälsar till MG och hoppas att han blir bra.. Fort.. Så han är tillbaka på sitt jobb snart..
😘🐾

30 Nollan:

skriven

Hej Esmaralda.
Känner han något anmärkningsvärt för mig ?
Kram

Svar: Jag kan inte känna in något särskilt.. kram
Esmaralda

31 LisaS:

skriven

Hej
Har sånt dig mail. Är intresserad av en större vägledning..
Dock vill jag fråga nu, blir det ngn nystart med T eller är det ngn ny som kommer in. Vill nu hitta den jag ska leva med för resten av mitt liv. 😢❤️
Tack på förhand och önskar dig en bra dag. Kram L
Önskar även lycka till och hoppas allt går bra Andreas.

32 Panik:

skriven

Hej Esmaralda!

Vill så gärna flytta till en stad med omnejd ca
8 mil härifrån men måste få ett jobb först. Känner hur paniken växer måste härifrån. Blir det någon flytt snart???

Kram

Svar: Ja en flytt kommer.. kram
Esmaralda

33 Helena Ir:

skriven

Andreas,jag ser att jag skrev lite knasigt tidigare imorse..så blir det när man har lite bråttom..Jag menar givetvis att din fru borde sluta med alkoholen och även gå i terapi. Den där alkoholen har så många otrevliga baksidor hos en del..och om det här har hänt ett flertal gånger,så känns det som att hon behöver förstå den kemiska reaktionen som alkoholen ger henne..
Lycka till..hoppas ni löser det på bästa sätt..och får många härliga år tillsammans!

Kram :)

34 Mikael:

skriven

Din fru vet väl de flesta detaljer vid det här laget, vilket är bra, det positiva med att det spårade ur att det hade kunnat fortsätta i åratal, på en jobbig mittemellan nivå.

Finns förmodligen inget alternativ i fortsättningen, annat än att inte dricka alkohol, vilket inte borde vara ett problem i det här fallet, själv dricker jag inte av hälsoskäl och det går alldeles utmärkt gå på fest osv., tog ett tag vänja sig men sen är det helt naturligt, första gångerna känner man sig onykter fast man inte dricker, hjärnan känner igen mönstret då man gjort det så många gånger så man känner sig full utan att dricka haha

Ifall AA eller annan form av hjälp kan hjälpa frun att säga nej till alkohol vet jag inte, går att göra på många sätt, man kan ju ordna träningen själv, man går medvetet på fest/middag, först där alla vet att hon inte ska dricka och frun får träna att vara på fest och inte dricka, och att säga nej när någon bjuder, kan vara bra längre fram testa också, där en okänd på en bra fest bjuder på ett glas, hon säger nej men personen fortsätter, en liten skadar väl inte osv. och se vad som händer, större stöd kan man nog inte få, så man kan fortsätta gå på middagar osv.

Hon är ju inte alkoholist men finns säkert en benämning på problemet som är bra använda, jag har vänner som är nykter alkoholist och de använder ofta det uttrycket, jag är nykter alkoholist, vid middagar osv., kanske för att påminna sig själv att det blir inget första glas ikväll och andra inte ska tro de är tråkig bara för man inte dricker.
Hon är ju inte alkoholist men finns säkert en benämning på problemet som är bra använda, jag har vänner som är nykter alkoholist och de använder ofta uttrycket, jag är nykter alkoholist, vid middagar osv., kanske för att påminna sig själv att det blir inget första glas.

Jag skulle säga något så här till frun - det kan det inte vara så här, nu får du/vi träna gå på fest utan att dricka och att kunna säga nej, det här har hänt ett antal gånger så är ingen slump och kommer inte försvinna av sig själv, det funkar inte att vi inte ska kunna gå på fest utan att förstöra för alla andra och oss själva, eller vad tycker du?

Största vinsten för henne är att kunna säga nej, hela tiden.

Du är bra omtänksam som skriver en blogg för att hjälpa henne.

Kram
Mikael


35 G.S.H:

skriven

Det var ingen lätt situation, det hon behöver göra är att söka hjälp. Däremot måste hon själv vilja det och själv ha motivationen för det, du skall inte trycka på att hon skall söka hjälp utan motivera henne till det.

Es, ser du något kring mitt körkort? Blir så osäker när jag kör med min ena körkortslärare... förstår inte rktigt varför, sedan när jag kör med min andra körkortslärare så känner jag mig mer säker på min körning.

Kram!

Svar: Du är lite mer tryggare med den ena än den andre.. men det kommer gå bra.. ge dig inte och rätt som det är så har du kortet. .kram
Esmaralda

36 Nj:

skriven

Jobbigt, men det är din fru som har problem, hon måste ta tag idet, hjälp finns att få om hon SJÄLV inser sitt problem.

Du ska absolut inte ta över hennes dagen efter ångest, hon ska själv få reda ut, be om ursäkt mm.. och som sagt era vänner ska inte bjuda henne på
Alkohol.
Svårt förstår jag att det är,, men för era skull avstå från allt vad alkohol innebär. Man kan ha roligt utan sprit:)
Ez, kommer det något romantiskt att ske snart? Kram

Svar: Ja något bör ske under våren nu... så känns det... kan vara en fling bara men bättre än inget :) kram :)
Esmaralda

37 J:

skriven

Tror det är bäst att låta bli alkohol om man inte tål den.

Flyttar vi snart? Kan du se när? Står inte ut här mer 🤡

38 Maria:

skriven

Hej:)
Hur ska jag göra? Blir det bra om jag tar tillbaka Fredrik i mitt liv? Kan det fungera för oss? Förstår han vad som måste till från hans håll?
Kram ❤️💗❤️

39 Mikaela :

skriven

Hej Esmaraldra!

Kommer mötet bli bra i morgon med anhöriga ? Hoppas på att det blir trevligt samtal! Trevlig dag kram

Svar: Det känns som att det blir bra.. kram
Esmaralda

40 Maja:

skriven

Usch! Mår dåligt när jag läser det där. Det på grund av att jag själv varit i den där situationen att jag tappat kontrollen och det är fruktansvärt efterråt. Men så går det 6 mån och så glömde man och så”råkade” det bli samma visa igen.

Jag vet snart inte vad jag ska göra...känns som allt brakar och vet inte hur jag ska ta tag i situationen. Ska jag bara börja titta på andra skolor? Ska vi sälja huset snarast möjligt? Det här är inget jag alls vill men det ser inte bra ut.
Kram

Svar: Ta tag i det innan ni tvingas in i en situation som framkallar dåliga beslut.. kram
Esmaralda

41 Barbie :

skriven

Shit, berätta allt vad hon gör !! ALLT LIKSOM så tar hon det säkert lugnt nästa gång, har min kusin berättat till min kusin om det vi två gjorde är det df han vill hA sex med mig herregud asså?

42 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser han ut att vara nöjd så som det är?
Är det henne han kommer vara med nu framöver?
Kram

43 Månflickan:

skriven

Hej Es!

Tack för positivt svar igår! Ser du mig arbeta hos kvinnan med epilepsi? Det är en tjänst som lades ut vid midnatt.

Trevlig onsdag!

44 Uppgiven:

skriven

Hej!

Ser du om min man får ett nytt jobb på annan ort och även jag hoppas få jobb?? Finns det hopp??

Kram

45 Eve:

skriven

Hej Esmaralda! Nu är det så att jag får lite konstiga vibbar från mannen som går på min utbildning. Vill ju inte vara otrevlig men ser du något om han ser mig mer på ett sexuellt sett eller bara vänner?? För jag vill inte ge ut fel signaler. Kram Eve

46 Eve:

skriven

Hej, tråkigt att det blev som det blev men om hon fortsätter så kanske hon borde få professionell hjälp med alkoholen. Hade en kille som inte kunde hantera alkohol och började dansa med andra tjejer och flörta rejält hit och dit, inte så trevligt. Speciellt när han förnekade flera händelser eller sa att han inte mindes. Önskar all lycka till och sänder kärlek! Kram Eve.

47 HOLLY:

skriven

Åhhh vilken smärtsam läsning Andreas! Tala om Dr Jekyl and Mr Hyde. Det måste vara gräsigt för dig att se och uppleva din kära fru förvandlas så fullkomligt. Jag har själv levt i missbruksförhållanden och jag kämpade som en galning för att min sambo skulle förstå att han inte tålde alkohol...men alkoholen vann alltid över mig. Jag håller mig många av föregående talare, att om din fru ska vinna över alkoholen så MÅSTE hon själv inse att hon inte har kraft nog att säga nej och då glömmer hon bort alla tidigare pinsamma misstag. Hon måste få in i sitt medvetande att det är en sjukdom. En päls-allergiker kan inte vara med djur på nära håll hur mycket den än älskar djur. Därför måste den avstå från kontakt. Dock är spritsuget, när man väl har smakat på igen, grymt mycket starkare. Jag träffade en som bodde på ett alkis-hem och som verkligen ville bli nykter. Ha sa, att det går bra att avstå, MEN bara jag skulle få den minsta lilla droppe sprit på en kaffesked i munnen, då startar det ett världskrig inom mig, för jag kan inte tänka på något annat än att fylla på med mer sprit tills jag blir medvetslös.

Jag vill av hela mitt hjärta uppmana er att söka hjälp, båda två, hos AA. Jag ser ingen annan väg ut ur ert helvete. Jag blir djupt rörd över att du trots alla obehagliga upplevelser med vad din fru gör när hon är på fyllan, ändå älskar henne så mycket. Jag hoppas av HELA mitt hjärta att din kärlek, täta kontakter med AA och gärna kontakt med tex en KBT terapeut eller hypnos, ska bära henne och dig, ut ur detta helvete.
Jag har också hört flera gånger av mediala personer, att när en viss sorts personer dricker som inte kan sätta stopp för sitt drickande, att deras kroppar tas över av mörka gestalter på andra sidan som själva hade detta missbruk när de levde. Därför kan man inte skälla på dessa personer för vad de har gjort, för de var någon annanstans när deras kropp drack. Jag vet inte vad Ez säger om detta. Hon får väl svara på denna fråga själv. Ja, sannerligen att detta är en hemsk sjukdom!!!!!

En egen fråga till dig Ez.
Som du kanske minns blev jag lurad av en oseriös mäklare, att köpa ett hus som inte hade tjänligt vatten, fungerande avlopp och som var helt uppruttet och fullt med mögel. Detta gjorde mig och mina djur svårt sjuka. Jag anmälde mäklaren hösten 2015. De kom aldrig till skott på 2 år med att ta upp mitt fall, så därför anmälde jag även FMI till JO, för jag hade förlorat allt vad jag ägde och hade i pengar samt min hälsa. Jag lever på knapp existensminimum. Jag fick svar igår från JO, att de står på mäklarens sida. Jag VET att om rättvisan fungerade som den skulle, så hade jag fått hjälp. Det gör såååååååååååå ont i min själ, att alltid vara den som dra det kortaste strået, vilka hemska saker jag än har utsatts för. Jag skulle bli mångmiljonär av glädje om jag kände att jag fick ha samma värdigheter och rättigheter som andra i Sverige tar för givet.Jag undrar nu, är det någon idé att jag lämnar in detta till Centrum för rättvisa och ber dem att titta på detta? Eller ser du någon annanstans dit jag kan vända mig för att få hjälp?

Stora varma kramar till er alla och tusen tack Ez för ditt stöd i alla väder!!!!!
Eva

Svar: För din egen skull ska du nog undersöka alla möjliga vägar och ta det så långt du kan.. annars kan du inte släppa det och jag håller med... det är för jävligt hur utsatt man kan bli.. kram
Esmaralda

48 Andreas:

skriven

Tack för råd, stöd och support, hälsar Andy

49 Milla:

skriven

Jag tror på vård samt att inte bli medberoende. Min förra relation drocker oxå för mycket för ångest och depression, för att hantera det, dänga när medicin inte räcker till för den smärtan. Jag undrar om han kommer lära sig att undvika den trösten eller kommer han fortsätta dricka när han mår dåligt. Det är ju inte bra alls för kropp och själv. Kommer han ändra sitt agerande?

50 F:

skriven

Har känt mig förrvirrad o låg det sista, förstår inte vad som händer? Kan du se vad jag går igenom.

51 Nettan:

skriven

Tack snälla!
Undra vad den symboliserar?

52 Michaela:

skriven

Jobbig sits Andreas! Jag hade krävt att hon slutade dricka för det där är inte okej beteende. Och om hon inte klarat det själv så bett henne söka hjälp. Inget du skall finna dig i. Lycka till!

Håller på att gå upp i atomer och varit nära att kasta ut datorn flera gånger. Orsaken. Arbetsförm. och A kassan. Handläggningstid 1 månad så får inga pengar i Mars. Vad är det för jävla system?! Skall man bli hemlös också på kuppen?! Så förbannad!!! Måtte nytt jobb vara på g annars vet jag inte hur det skall gå :/ Kram!

53 Virrhönan:

skriven

Jag känner med dej Andreas. Du måste få henne att förstå att ni behöver hjälp. Försök prata med nån utomstående eller om hon är öppen för hypnos så är ju det ett alternativ. Önskar er allt gott och är säker på att ni löser detta, din fru är lyckligt lottad som har dej.
Ez, är tankegångarna i rullning nu? Allt gick bra och var lugnt och jag hoppas han tänker till nu.
Blir det några snöänglar gjorda hos er idag?
Kram

54 Smöla:

skriven

Händer det någon förändring snart?

55 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Den här tunga perioden som är för mig nu kommer den att hålla i sig länge till? Ser du kärlek och intimt umgänge med en person jag tycker om ska komma snart?
Kan jag var singel så länge som 3-4 år till?
Kram

56 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du något intimt umgänge mellan mig och F igen?
Kram

57 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda hur stor är chansen att far och son pratar ut i helgen ? De har inte pratat på 2 år. Har sonen en dold agenda och bara vill ha pengar igen.
Kram
💖💖💖

58 Lotta S:

skriven

Es, vad hände idag, satte jag verkligen den tomma förpackningen inuti kastrullen, med locket på??

59 Hmm..:

skriven

Oj då detta var svårt! Jag dricker inte själv, så jag gissar att hon får nog söka hjälp för detta. Det kanske ligger något djupare bakom det när hon dricker och det urartar.(kanske om du filmar hennes bettende nästa gång så hon ser det eftråt och då slutar dricka)? Jag vet inte, men lycka till och hoppas det löser sig med allt!

Es ser du mig resa utomlands i år?
kram

60 Västkustbruttan:

skriven

Andreas: Vilken svår sits.. Fortsätt kommunicera hur ni tänker och känner kring detta, det är så viktigt med öppna kort. Kanske ta in en professionell stöttepelare i sammanhanget? Allt gott till er! ☺️

Esmaralda! Kan det få vara min tur att drabbas av lite vårkänslor i år? Av ömsesidig sort.

Stor mitt-i-veckan-kram! ✨

61 Anna.L:

skriven

Hej, Andreas! Mitt råd är att berätta allt du känner.
Utan att ifrågasätta.
Prata från hjärtat och våga vara sårbar.
Skadan är redan gjord och lösningen är fokuset. Inte orsaken.

Tips: Nämn det du uppskattar med henne som nykter och det ni uppskattar med varandra som ett team (när det funkar).

Berätta hur situationen får dig att känna. Var ärlig och sätt ord på dina känslor om du blir ledsen, orolig, sårad när hon dricker och flörtar med andra, ljuger osv.

Gör en allmän lista på två delar med det negativa konsekvenserna av alkohol och det positiva fördelarna med en person som inte dricker. Föreställ drömsenariot tillsammans och prata om hur ni önskar att det borde vara.

Svara på frågorna: Vad är för mycket? Hur kan vi tillsammans stötta varandra på fester? Vad är okej och inte okej? Vad skulle ni kunna göra annorlunda inför nästa fest? Vad behöva jag för stöd? Vad behövs för att våga möta grannarna igen? Be om ursäkt i person eller kanske skriva ett brev? Resonera tillsammans, ge förslag och diskutera vad behövs för att våga möta/bota sin ångest. Glöm inte att stötta varandra. Skapa en överblick på situationen.

Ni kan söka hjälp professionellt om det känns som ett gemensamt beslut, då hon vill få hjälp med sitt beteende och slippa ångest. Men våga prata hemma.

Eftersom hon ångrar sig, så vill hon förhoppningsvis ta emot stöd och är öppen för att göra någon förändring. Annars kan du börjar ifrågasätta om hon ens tar hänsyn till dig och dina känslor. Om det nu blir så att ni börjar bearbeta detta hemma eller professionellt. Så kan ni tillsammans sträva efter att bli ett team
Med vänliga hälsningar

62 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser en ny praktikplats för mig i år eller kutar det mer åt nästa år? Mycket tacksam för svar! Kram Enya

63 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser en ny praktikplats för mig i år eller kutar det mer åt nästa år? Mycket tacksam för svar! Kram Enya

64 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser en ny praktikplats för mig i år eller kutar det mer åt nästa år? Mycket tacksam för svar! Kram Enya

65 Enya:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du ser en ny praktikplats för mig i år eller kutar det mer åt nästa år? Mycket tacksam för svar! Kram Enya

66 Mirre:

skriven

Hej!
Mitt råd till din fru är att ta en paus alternativt sluta dricka alkohol på obestämd tid. Man får vara ärlig mot sig själv och erkänna när man inte kan hantera sin konsumtion längre. Råd henne att göra en lista på alla negativa saker som alkoholen medför och alla positiva. Då kommer hon snart inse att det negativa överväger det positiva. Jag själv har haft problem med att hantera alkoholen och sist det gick för långt gav jag mig själv ett strikt 3 månadersförbud utan undantag. Det var lite jobbigt i början men man vänjer sig och i slutet av perioden mådde jag mycket bättre och hade anpassat mig. Kände inte samma sug efter att dricka längre. Samt att jag uppskattade alkoholen mycket mycket mer nästa gång när jag väl drack igen. Slutsatsen jag kom fram till är att det inte alltid är bäst att utesluta något helt och hållet, balans är ett bra nyckelord. Kan man inte hantera något är det bra att sätta förbud men jag är osäker på om ett strikt förbud håller för evigt, allt behöver ju inte vara svart eller vitt. Tror mer på att man ska arbeta med att bygga upp sin självkontroll, men det är bra med att börja med ett förbud och bygga upp sin kontroll gradvis. Funkar ej detta, ja.. Då får man nog hålla sig borta helt och hållet vare sig man vill eller inte och vara ärlig mot sig själv.

Es, ser du något roligt för mig i sommar? Något särskilt kul som kommer hända? Hoppas på resa och äventyr (utöver den korta resa jag ska göra på 2v).. Kanske något nytt jobb med?
Kramar💕

Svar: Ja det ser helt klart ut att bli resa och annat kul med vänner dessutom.. kram
Esmaralda

67 Sus:

skriven

Hej
Hur ska jag övertala sonen....
Tips?
Love sus

68 Mikael :

skriven

Många tips du fick, och lösningar, ni hittar säkert rätt väg att lösa detta, borde vara ett mindre problem då det bara handlar om en vätska som man kan vara utan :)

Kram
Mikael

69 Misstjejen:

skriven

Hej

Var på en snabb möte idag och omedveten o det så är det sant som någon har drabba den person genom jag och min vän använda sms...

Någon har blir hårt drabba av våra sms men vet inte vem är person

Behöver jag inlämnat en anonym förlåta till personen.

Någon som jag vet vem eller inte.

Det låter något som har händer under här veckan...

🤔

70 Stark kemi:

skriven

Trist sits Andreas.
Svårt att ge råd.
Känner er inte tillräckligt bra..
Eller er situation..
Beroendeproblematik är komplext.
Men det som står klart är väl att förändring krävs!
Helt hundra på att ni klurar ut det ihop eller med andras stöd.

Stor kram 🌟

Es!
Kan inte släppa holländaren eller känslan han gav mig..
Varför kände jag så?
Vill så gärna ta reda på vad som finns mellan oss..
Frustrerande när det inte verkar gå.

71 Love:

skriven

Hej Esmaralda.
Har tänkt mycket på honom idag, är det bara mina tankar eller har han tänkt på mig också?
Kram

72 Milla:

skriven

Hej Esmeralda!

Hur kommer det att bli för mig?

Kram

73 G.H:

skriven

Andreas: om jag vore dig skulle jag uppmuntra din fru att gå i terapi för att lära sig hantera fester ,,,, och fram tills hon kan det, helt avstå!!!

Det var inte dåligt vad hon ställde till liksom 😱

Kram!

74 Emlilie:

skriven

Hej Esmaralda!

Jag tror att jag har tappat min fina Shanti. Tror du att hon kommer komma tillbaka till mig på något sätt?

Kram

Svar: Tveksamt.. hon kan vara borta för gott... ledsamt nog.. kram :)
Esmaralda

75 Hmm:

skriven

Hej esmeralda ser du något som får mig att ändra min karriär o välja arbete som gör mig glad?

76 xoxo:

skriven

Hej Es

Har jag nåon beundrare omkring mig?
kram

77 Jessica:

skriven

Hej Es,

Vad tänker han om mig? Gillar han mig?
Kommer det bli något mellan oss?

Kram:)

78 Ma:

skriven

Hej Esmaraldaz
Träffar jag kärleken under tiden jag jobbar kvar på det här jobbet, även om kärleken inte är kopplad till jobbet men träffar jag kärleken medan jag har det här jobbet jag är på nu?
Kram

79 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag gick igenom några vänförslag som jag hittade på Facebook och fick upp en kille som intresserade mig. Jag la till honom som vän men än har han inte accepterat. Var det galet gjort? Kommer han bli nyfiken eller borde jag ta bort den?
Kram

80 Anna.L:

skriven

Glömde nämna. Det är en svår situation, men kämpa på och med rätt stöd kommer ni klara det. All Lycka till!

81 Mirre:

skriven

Tack för svar! :)

82 Mikael:

skriven

Vad gäller känna behov av alkohol så är det väl olika för alla, för mig tog det nog 3 år att inte känna minsta behov av alkohol, som när man tyckte allt är jobbigt och man skulle vilja gå ut och ta en öl, sen slår det över och man känner inte minsta sug eller att det skulle bidra med något att dricka.

Sen har jag träffat de som säger att när man varit utan alkohol i 6 månader så händer positiva saker, ens karriär tar fart, man får skivkontrakt osv., liknande hände mig med.

Kram
Mikael


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: