Den perfekta mamman....

Jag minns de perfekta mammorna  som alltid gav mig dåligt samvete när mina barn var små. 

Av nån märklig anledning hade kvinnorna alltid  långa flätor och  de såg hemvävda och rödkindade ut och man fick en vision av  att bakom hemmets stängda dörrar bakade de bullar, käckt iklädda i folkdräkt och med ett ständigt leende på läpparna.

Det roligaste de visste var pyssla med barnen. Präktigt folk.

Att det skulle finnas nåt temperament i nån av dem  hade man svårt att  föreställa sig.

 

Jag själv tillhörde inte den sorten och led inte heller brist på temperament.

  Jag var och är en screamer  - så är det med den saken.

Och pyssla har jag aldrig haft tålamod till.

Tro mig, jag har försökt och när jag suttit där och pillrat med piprensare och flirtkulor så  sluter det med en osanade harang och möget knögglas ihop och åker i papperskorgen. 

Ändå har jag fått en dotter som är konstnär  och superpysslig – hur det nu gick till! 

Andra dottern är nog mer som jag – kurator därtill men med en ängels tålamod..… och så sonen med sin militära bakgrund  som  pluggar och som är en fena på retorik, älskar träning och lagsporter och är aktiv och får oss alla att skratta.

Mina tre ungar är så olika sinsemellan och kanske är det också därför de kommer så bra överens.

 

Och det är en sak som jag är glad över.. att alla slagsmål och all ovänskap  emellan dem  i barndomen har utvecklats till riktig gemenskap och vänskap.

Jag måste ju ha gjort nåt rätt i alla fall !!

Och du som har småbarn… andas ut… som regel är man en mycket bättre mamma än man tror… man får lov att skrika ibland.. man får lov att ha dåliga dagar… bara det finns bra och positiva dagar däremellan också !!

 

Kram & kärlek

1 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det ut att kunna bli problem om han är själv här hela nästa vecka, att nån kan få nys om det?
Kram

2 Fina:

skriven

Hej Es, brydde han sig någonsin om mig? Kram

3 EPM :

skriven

Usch ja, jag vet vad du menar!
Försökte verkligen men insåg att det inte är jag och accepterade det. Jag är inte en mamma som älskar att vara hemma med barn i 2,5 år- 7-8 månader är nog. Jag är inte en mamma som bakar med mina små barn- det har jag inget tålamod till, men nu gör jag det gärna.
Deras far och jag har kompletterat varandra i tålamodsfördelning😊

Vaknade precis av att det pep, tydligen har denna klantan glömt stänga frysen...😳
Nåja nu är den stängt!

Jag drömmer mycket nu Es, tydliga drömmar. Härom natten om att jag och sonen var i en möbelbutik, i nån slags sargförsett rum. Helt plötslig vällde vatten in.
Vi höll i varandra, sen släppte vi varandra för att han skulle simma upp och ta sig ut, sen simmade jag upp. Vi lämnade det andra kunden kvar, en gravid kvinna, hon kom aldrig upp...
Nu drömde jag att alla delkurser på mitt jobb hade en specifik sak kopplat till sig;pärlplattor, kritor, chips mm. I drömmen stressar vi extremt mycket med att få fram rätt grej till rätt kod så att studenten får rätt betyg. Får lite tomteverkstad-känsla.

Vad betyder dessa drömmar?

Kram

4 I wonder:

skriven

Så länge som jag kan minnas har jag känt en längtan att återvända tillbaka till Alltet. Allt oftare återkommer känslan att jag har gjort mitt i detta livet och är redo att lämna och åka hem. Vore så tillfreds om detta kunde ske. Tanken gör mig lugn och känns rätt. Varifrån kommer denna känsla och varför blir den bara starkare med tiden?

Svar: Tanken kommer eftersom du ju varit i Alltet... men den tanken ska du inte spinna vidare på....du har någon som behöver dig och vars liv du skulle förstöra om du tog steget.. kram :)
Esmaralda

5 Kulla:

skriven

Ciao!
Jag har då heller aldrig haft tålamod till allt pyssel , men mina barn har ändå ett fint och bra liv.
Undrar om jag och F kommer att ses under påsk? Kram

6 Jeanette:

skriven

Hejsan!
Det låter helt fantastiskt. Min enda önskan är att min dotters lvu avslutas så jag får vara mamma .kram🥺

Svar: Det kommer.... kram :)
Esmaralda

7 💕 Zoey 💕:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar om jag och M2B kommer göra uppehåll i barnarbetet då jag gärna inte skulle vilja ha barn som är födda dom tre sista månaderna eller kommer jag skita i den känslan då jag snart är 40 år och tiden tar slut??? Ha en bra dag! Kram Zoey 💕

8 Anna:

skriven

Hej Esmaralda!
Min fråga till dig, är: Kommer det bli något mer seriöst med mannen jag har intresse för? I går
( fredag ) valde jag att lämna relationen, då jag vill mer och känner mer än att bara vara KK. Och om det kommer bli mer seriöst, när kommer det bli?
Kärlek & Ljus
// Namnste

Svar: Jag tror inte det är denne man som är din framtida livspartner.. det kommer finnas en annan för dig.. kram :)
Esmaralda

9 HuldaMaräng:

skriven

Kära gud i himlen så skönt det är att läsa sådana ord!! Ja har ALLTID dåligt samvete och känner mig alltid otillräcklig. Jag tycker inte om att leka. Jag får bara inte till det att leka med leksaker, och jag känner mig som den trååååååkigaste mamman. Och det dåliga samvetet för att det bara blev en, det gör ONT! Men jag älskar honom mer än livet. Han är, och kommer att bli en fantastisk person, det vet jag. Min son 💖
Kan du se hur det står till med Tara? Lever hon?? :)
Kram, ha en fin dag!

Svar: Du är full tillräcklig, så det så !! Tara mår inte så bra... det finns lite liv i henne men inte mycket, tyvärr... kram :)
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Ja känner inte heller igen mig i denna beskrivning. Gillade aldrig heller att pyssla o att sitta på sandlådskanten, näe.

En version av de präktiga mammorna av idag är nog att de handlar o äter ekologiskt, återvinner allt, har en blogg o insa där bilderna av den perfekta vardagen sätts upp. Inte mig emot, men den perfekta familjevardagen finns ju inte. Avundsjuk, inte det minsta, mina barn är tack o lov så stora att jag, oftast inte, behöver hitta på saker att göra, typ pyssla ;). Alla är de också olika, får väl se om de hittar sig själva o sitt kall i livet så småningom...

Min uppgift i detta liv är jag ju på det klara med, men att "uppfylla" den.är inte det lättaste, något som jag hoppas på att mina barn klarar av redan vid ung ålder o inte funderar o velar hit o dit som deras mamma. Lite som att vara ett spädbarn igen, de första stapplande stegen, så svåra o innan man kommer på det där med att gå... Ja så känner jag mig, men jag hoppas o tror att jag hittar ändan av stigen ;).

Lite framåt har jag kommit o börjst promenera lite mera. Min högra fot trilskas lite, kan vara hälsporre, o det gör ju promenerandet lite mindre angenämt, men det får hänga med bäst det klarar sig ;). Cykeln ska snart fram, men någon annan form av träning skulle kanske behövas, nåt du kan se Es som skulle passa mig? Övre kroppen blir ju inte så tränad på cykeln ;).

Idag får vi se om vi kan träna på att rensa bort mera saker o få rum i skåp o lådor o få energierna att flöda. Borde vi bränna salvia också? För att rena... Huvudsaken att sakerna åker ut.
Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Promenader är bra.. använd gärna stavar så du tar i med armarna också... cykla är bra... sen kan simning och vara bra för dig.. ja, bränn lite salvia när allt åkt ut... det kan bara göra gott... kram :)
Esmaralda

11 Skrållann:

skriven

Hej!
När barnen var mindre kunde jag snegla lite avundsjukt på alla pyssliga och tålmodiga mammor som aldrig lät sina barn dricka saft eller äta godis i veckorna. Det har förändrats och jag känner inget sådant idag. Dottern är urpysslig och sonen idrottstokig och det är så långt ifrån allt jag någonsin varit men jag är superbra på att heja på och stötta och det gör mig till en bra mamma alla dagar i veckan. Jag har kommit på det, jag tänker söka utbildning till apotekstekniker som startar i höst!?

Kram❤️

Svar: Du var och är en jättebra mamma ! Grattis... apotekstekniker passar dig !! Kram :)
Esmaralda

12 Lotta S:

skriven

Blir det en het sommar igen där jag bor?
Ser fram emot mer från resan: Florens, hur bostaden funkar, maten och inte minst naturen i sin vårskrud!

Svar: Vad roligt att du ser fram emot resereportagen :) Jag ska försöka bidra med något varje dag... och för dig ser det ut att bli en het sommar.. kram :)
Esmaralda

13 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag tror det är himla svårt att vara förälder. När jag ser på vänner och syskon som har barn och får höra om alla bekymmer som är med barnen hela tiden. Ibland blir jag så där sugen att ge råd och sen kommer jag på att mina råd knappast kommer att vara applicerbara på deras situation eftersom det är så många aspekter som hela tiden spelar in. Alla föräldrar har ju redan en föreställning om vad föräldraskapet kräver och ofta är det saker som de inte alltid klarar av att leva upp till. Om jag då kommer med råd så finns ju risken att de bara känner sig som dåliga föräldrar för att de inte klarar av att leva upp till den där bilden av den perfekta föräldern. Dessutom vet jag typ oerhört lite om barnuppfostran eftersom jag inte har några egna barn.

Jag läste en bok en gång som jag gillade så himla mycket. Jag läste den i en period då jag var lite extra bitter över att min egen mamma inte var så där perfekt som jag hade önskat. Boken hette "det är aldrig försent att få en lycklig barndom". Och genom att ändra mitt perspektiv på saker och ting så blev jag nöjd med min barndom och nu ser jag tillbaka på den på ett sätt som gör mig glad över de bra bitarna och jag mår inte dåligt över de bitarna som var jobbiga och svåra.

Nu tycker jag att min mamma skötte uppdraget att uppfostra mig på ett bra sätt för jag blev ju ändå väldigt lyckad 😁. Det är skönt att ha en mer vuxen relation också.

Kram ThereseC ❤️

Svar: Känn in... verkar det på plats med ett råd ska du ge.. utomstående och särskilt de som inte har barn.. de har ibland en väldigt god förmåga att se tydligt och kan ge väldigt bra råd ! Boken di nämner är jättebra och den rekommenderar jag att fler läser ! Kram :)
Esmaralda

14 Dunegull:

skriven

Tycker du är grym! Jag har dock inga egna barn men det hoppas jag få ngn gg snart. Men jag känner igen mig så mkt i dig och dina galenskaper. Gillar det mycket 😊

Kram

Svar: Kram :)
Esmaralda

15 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! På tal om att vara mamma... Jag blev spådd av dig, flera gånger under årens lopp, samt av flera andra duktiga medium, och av alla fick jag höra att jag kommer att få 3 (biologiska) barn. Det stämde tyvärr inte, jag fick ett. Och två missfall.

Jag är medveten om att spådomar aldrig stämmer fullt ut. Och att det är svårt att tolka informationen.

Men det jag undrar är om de tre barnen som du såg för mig, och som flera andra ansedda medium såg, är mitt levande barn samt de två missfallen? Eller vad hände annars med de två andra barnen? Blev de kvar i himlen? Eller blev de någon annans barn? Försöker förstå och acceptera.

Känner på något vis en stor tomhet i livet, som om det fattas mig något.
Kram,
Jennifer

Svar: Ja det kan vara så att det är ett levande barn och två missfall.. lite märkligt bara att vi alla sett samma... och när jag känner in så känns det som om det kan bli ett barn till.... de barn som inte kom till dig.. de finns kvar i Alltet... för så var det meningen att det skulle bli.... tomheten du känner behöver inte vara de barn du inte får... ibland projicerar man sina känslor på det som verkar enklaste orsaken. Kram :)
Esmaralda

16 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag är ju 30 år vill jag ha fler barn så lär det ju bli snart iallafall om jag själv får önska.
Och tror du att det är långt kvar?

Ser du mig i ett förhållande snart eller ser vägen till ett förhållande krånglig ut?
Kram

17 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Herregud det är inte ofta som jag skriker till mitt barn. Men igår sa jag med hög bestämd ton ”Lägg dig” då härmade han det genast i samma ton ”Lägg dig”
Jag fick genast lit dåligt samvete och förklarade att man behöver inte säga på det viset men det är viktigt att du lyssnar på mig,
Ibland blir man själv trött
Jag får ibland dåligt samvete när jag inte ägnar mig åt honom.
När vi är hemma. Han får se på tv. Leka med något. Och jag springer runt och fixar allt möjligt.

Det kanske är så att alla ungar kräver uppmärksamhet.
Men det jag märker är att jag känner att jag inte räcker till ibland med allt som behöver fixas och hans behov av uppmärksamhet.
Tror du det kan skad hans självkänsla när han inte får den uppmärksamhet och närvaro han behöver?
Kommer det mer intensiva minska lite när han blir några år äldre?
Kram

Svar: Ibland tror vi att barnen behöver mer uppmärksamhet än de får... barn måste kunna leka själva och lära sig att föräldrarna måste syssla med annat också...det är en viktig lärdom för barnet....och sedan ger man av sin tid och sin uppmärksamhet...så balanserad lagom delar av varje, det blir bäst.. kram :)
Esmaralda

18 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, varför blev det så fel för E i lördags?
E skämdes nog verkligen. Han skickade sånt fint blombud häromdagen med mina älsklingsblommor rosor och liljor. De doftar så ljuvligt tillsammans. Han frågade om jag ville ge honom en ny chans. Tror du att han menade det och att vi skulle kunna ha en trevlig middag tillsammans. Han känns verkligen engagerad och minns vad jag sagt och funderar på det sen.
Kram

Svar: Visst kan du dejta honom men något seriöst bör du se upp för... kram :)
Esmaralda

19 Fina:

skriven

Hej Es, betydde jag någonsin något för honom? Kram

Svar: Ja, attraktion och intresse.. och det har pendlat hit och dit.. kram:)
Esmaralda

20 Jeanette:

skriven

Min mamma hon var konstant arg på mig!!

Hon slog och förnedrade mig varje dag!

Jag fick ytterst sällan ta in kompisar eftersom det kunde bli smutsigt. Om någon fick komma in, blev det till att ta av alla ytterkläder på bron.

Hon var så pedantisk med sig själv och huset samt trädgården. Vår tomt var omtalad. Ser ut som blommorna växer efter vattenpas, sa folket

Jag lämnade mina föräldrar när jag var 19 år pga att hon var så hemsk mot mig och hon fortsatte vara hemsk tills hon dog! Hon fjäskade med män o satte upp en falsk fasad för folk utanför hemmet!

Jäkla kärring var det!!

Trevlig helg!

Svar: Det gör mig ont att höra.. inget barn ska ha en sådan barndom. Kram
Esmaralda

21 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag tror inte på att det finns något perfekta mamman. För alla har sina brister och sina starka sidor. Jag vet att jag kunde vara svartsjuk att min kusin fick allt av sin mamma. Men för mig är min mamma den perfekta mamman för mig för hon gör allt för mig. Ger mig den kärleken jag behöver. Bara tanken på att hon kommer försvinna från mig i framtiden får mig att gråta. Men som hur är kommer det inte hända på typ 1000 år.

Idag ska vi planera babyshower.. Hoppas någon blir lila glad när jag får barn som gör sånt för mig...

Åh vad jag längtar efter närhet! Kommer J kontakta mig igen eller kommer det in någon som kan ge mig närhet?

Kram

Svar: Vad roligt med babyshower !! Jag tror inte så mycket på J utan det känns som om någon annan kommer.. kram :)
Esmaralda

22 AnnaK:

skriven

Är långt ifrån den perfekta mamman! Tänker att de hade kunnat få någon lite bättre som mor ibland 🙈

Min förhoppning är att få ihop pengar och lyckas med körkortet och även få råd med en billig bil. Har fått ihop lite på sparkontot men det är bara en piss i havet 😂 Skulle vilja unna mig ett frisörbesök också. Har inte varit på många år. Ser jag ut att få ihop en lite större summa? Tips på hur?

Kram 🤗

23 Hedwig:

skriven

Javisst. Själv har jag inga barn men jag kan tänka mig att det inte är lätt att vara mamma och visst behöver man inte vara perfekt. Ärlighet, öppenhet och respekt är nog viktigast..
Igår fick jag ett brev från Skatteverket. De har inte hört av sig på flera år efter domstolsförrättningen och jag hade hoppats att de hade glömt mig men tyvärr. Jag far lämna in en massa information och jag är väldigt rädd att jag nu är skyldig dem pengar även om det inte verkade så. Jag har en konsulent som hjälper mig. Vad känner du kring det här? Kommer jag att klara mig med hjälp av konsulenten? Jag skulle förtjäna och behöva lugn och ro i mitt liv nu efter så många år med problem!!

Svar: Jag tror att det här kommer redan ut och du kan lägga det bakom dig sedan.. en skön känsla.. och jag kan inte se att det kommer handla om stora pengar....kram :)
Esmaralda

24 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det är en fröjd att följa med på din resa Vilka vyer du har och pizzerian sen wow ,det vattnas i mun ...är ju svag för god mat ;-)
Häftiga busshållplatser och svårmanövrerade vägar ...me like .Nu står Ponte agli Stolli på min bucketlist !

Bra mat lyste med sin frånvaro på ålandsbåten...men frukostbuffen var helt ok Däremot var showen Tomas di Leva bjöd på helt magisk Vilken tolkning av David Bowie ! Fick det att rycka i "gammkärringen"
Han är duktig han Tomas <3

Sol med för mig sköna temperaturer då jag dragit på mig en förkylning ...och nej jag stod inte på däck trots inviter av förfriskade unga värmlänningar som ville göra en "Titanic" haha:-)

Ha en fantastisk Lördag !

Kram Anki med flock

Svar: Javisst är Tomas duktig ! Men herregud, du skulle gjort en Titanic när du fick chansen.... ha ha ha :) Kram till dej o flocken :)
Esmaralda

25 Miltons Mamma:

skriven

Du är alltid så prick säker när mina tankar kretsar runt i ett ämne. "Bullseye" igen ❤️🌸😃

Kjam

Svar: Kram :)
Esmaralda

26 Miltons Mamma:

skriven

Skum fråga nu men... Gäller djur. 😊

Genetiskt eller inte?

Kjam

27 A:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han tänker på mig nu när han flyr landet (åker utomlands?

Det låter ju osannolikt,
Men tror du han vaknar en dag och känner att han vill vara med mig?
Kommer vi ha någon relation framöver som det ser ut?
Kram

28 Helena Ir:

skriven

Jag minns en familj som bodde bredvid vårt,när jag var liten..Den familjen och den mamman ville jag bo hos..den såg så perfekt ut..framförallt var de lugna..allt annat än det jag var van vid.
Perfekt mamma har jag nog inte varit ..humöret fanns där..men även humor har jag bjudit på. Just nu kanske det inte ser ut som att det kan ha varit så bra..men jag tror ändå att jag bjöd på en himlans massa kärlek..så jag antar att betyget ändå kan vara ett G=Godkänd...t o m ett VG om man frågar något av barnen :)

I natt har min dotter haft magsjukan..fy vale jag minns den jag fick förra året av henne..Nära döden upplevelse. Så jag hoppas jag slipper den här gången. Dilemmat när man jobbar som förskollärare..för dottern..och för mig!

Ha en underbar dag därborta..båda två!
Så kul att få hänga med er,genom bloggen :)

Kram :)

Svar: Bästa mammabetyg på dej !! Fy tusan med magsjuka... enda fördelen är att det blåser över rätt snabbt.. kram :)
Esmaralda

29 Lodis:

skriven

Tjenna
Ser du något positivt komma i min väg? Vad?
Nu är det ju inte så att livet är dåligt. Men istället för uppkommande varning kanske något positivt är på ingång. Kram

30 Miltons Mamma:

skriven

Halloj 😃🌸
Måååste ju då fråga.. Vad ska jag lägga ned tiden på. När det gäller sonen? Sport, eller bara vad som. Vad kan jag göra ännu bättre?
Ser alla satsa på olika sporter och har aldrig tid att träffas längre. Känner att vi halkar efter i livet och bara är. Sonen vill gärna och men vi har inte funnit rätt. VAD skulle han kunna bli framstående i?

Kjam

Svar: Bry dig inte vad han kan bli framstående i... satsa på det han vill och det som intresserar honom.. glädje i sporten är viktigast .. och att få pröva sig fram med olika innan han bestämmer sig.. han kommer själv hitta rätt... kram :)
Esmaralda

31 Jossan :

skriven

Vad tänker förresten kollegan M om mig?

Kram

32 Mamma:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag är ju 30 år vill jag ha fler barn så lär det ju bli snart iallafall om jag själv får önska.
Och tror du att det är långt kvar?

Ser du mig i ett förhållande snart eller ser vägen till ett förhållande krånglig ut?
Kram

33 Anonym:

skriven

Kan det bli som jag vill med brunchen eller vill de inte ge det till mig ?
Var så konstigt att de ändrade datum.

Kram

34 Skorpan:

skriven

Stavarna ja, dem har jag inte använt på flera år, de har bara hängt där i tamburen, fullt synliga. Kan ju undra varför de inte fått hänga med på färderna? Hittade nåt som heter reform pilates o det lät intresannt, kanske nåt att pröva på? Salvia, hmm får se var jag hittar sånt i bunt.
Tack Es!
Kram Skorpan

35 <3:

skriven

Tack för svar kära Es. Det var ju kanske inte så bra med E då.
Inget seriöst...

Är han inte snäll i en relation ? Tror han kräver mycket uppmärksamhet.

Har han inte kommit över exet i Stockholm? Hon är lite lik mig tror jag.
Kram

36 Mims:

skriven

Hej!

Min mamma var en elak människa hon kastade ut mig när jag var 15 år. Detta har naturligtvis satt sina spår när det gäller självkänslan den är lika med noll. Kanske hon ångrar sig nu när hon är på andra sidan. Brukar tänka att hon var nog inte riktigt klok. Hon skulle inte haft några barn överhuvudtaget.

Ser du om det kommer ordna sig för min son?? är riktigt orolig

37 DD:

skriven

Hoppas du har det bra Es! 🌸

Haft problem med nacken hur länge som helst nu, börjar undra om min säng är placerad fel på något sätt som kroppen ej gillar. Kan ju inte gå på höger sida av någon när jag är ute och går me någon osv.. lustigt 😁

Ser du något med min nacke?

38 I wonder:

skriven

Kanske det är menat att bli så och att det i någon riktning skulle leda till något bra, till något bättre. En dag kommer det att bli så, jag kommer att avsluta min tid på jorden och åka hem.

39 Kossan:

skriven

Hej Esmaralda.
Tänker han på mig?
Även om du inte ser oss tillsammans i framtiden som du sett. Kommer vi att ha någon slags relation framöver och hur ser chanserna ut att vi får ett till gemensamt barn tillsammans?
Kram

40 Jenny :

skriven

Ha ha gud så jag känner igen mig själv. Önskat många gånger att jag haft ro att vara en bullmamma. Men det är inte lätt heller med de vilda barnen jag har 🙂 men nu börjar de bli stora så nu finns det annat man kan göra tillsammans.

Svar: Exakt,., och du är en engagerad och bra mamma.. kram :)
Esmaralda

41 se:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser han ut att trivas med henne?

Blir det familj och husköp för dem?
Kram

42 Orolig:

skriven

Hej!

Ser du om något positivt är på väg?? behöver verkligen någonting positivt i mitt liv. Har varit så mycket negativt på de sista åren??

Kram

43 Jude:

skriven

Hoppas på att få barn nån gång. Om jag skulle klara av det.
Kommer jag planera att bilda familj med en kvinna i framtiden?

44 <3:

skriven

Varför vill han flytta ihop med mig? Var lägenheten verkligen för han och mig?

45 Ingela:

skriven

Ja jävlar, ursäkta, vad man har varit irriterad på sina ungar. Minns att jag vissa kvällar grät för att jag kände mig så elak, den sämsta mamman nånsin...! ;) Tror inte jag var/är ensam om den känslan.
Men plötsligt en dag upptäckte jag att jag inte var arg längre, var förstås inte arg jämt tidigare, vi hade väldigt mkt kul också, och det var en sån skön känsla. Så om ngn läser detta och är inne i småbarnsilskan så kan jag trösta med att det nog med all säkerhet går över!:)
Å när det kommer till de ”perfekta” morsorna så kan jag inte låta bli att undra hur det egentligen står till...?

Ni ser ut att ha det fint Es, underbar bild på busshållplatsen! :)

Vad tror du, kommer ngt positivt att ske inom en inte allt för lång framtid? Just nu känns det som att allt står still. Sjukskriven sen ett par månader då jag har en arm som inte funkar, känner mig deppig å ensam å så förbannat tråkig! Är oftast nöjd över inget, tacksam för det lilla, men nu känns det som att det fan borde vara min tur att ngt positivt dök upp, ngt som livar upp och ger lite fart...

Ha en fin dag!
Kram Ingela

Svar: En bra mamma har du alltid varit och det positivt har vägt upp massor !! Jag ser att positivt är på väg.. ta tag i det när det kommer så det inte rusar förbi.. kram :)
Esmaralda

46 Milla:

skriven

Jag har tre barn och varit ensam med dem väldigt mkt samt att jag jobbar med barn så jag kan bli väldigt trött ibland, gör så gott jag kan men hinner aldrig med mig själv och svårt att hitta min inre kraft men hoppas på det förståss. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att få tillbaka den när jag alltid hjälpt andra hela livet.

47 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser vägen till ett förhållande långt och krångligt ut för mig?
Eller ser du mig i ett förhållande ganska snart? Något pågång?
Kram

48 Boudica:

skriven

Hur jag skulle vara som mamma? Ja herregud blotta tanken på det kan vara skrämmande! Men barn får jag enligt dig, med dina ord från en seans
"När det gäller barn så ser jag helt säkert två barn för dig. Två barn blir det garanterat. Troligtvis tre. Och det KAN också bli fyra"
Ja, jag får nog lägga i lite kol på den fronten! Måste ju hitta den där mannen först ;) Bäst att han är nära nu! Hur ska jag hinna med alla mina planer med honom annars? ;)
Jag kommer nog va lite av en screamer jag med, men samtidigt lite försiktig av mig, jag har ju en liten osäkerhet inneboende i mig.
Men själv önskar jag att jag kommer hitta på mycket med barnen, då de väl finns i mitt liv. Jag är sån som önskar att va mer aktiv då, inte ständigt sitta hemma och låta dem leka med datorer och mobiler ;)
Samtidigt vill jag ju uppfostra dem till lite självständiga individer, möjligen för jag är själv sån!
Ja men det återstår ju att se!
Vad ser du? hur blir jag som mamma? Blir det något speciellt med dessa barn? ;)

Ha en fortsatt trevlig vistelse i Italien!
KRAM!
Från en som är lite smått förkyld!

Svar: Mannen kommer och du blir en positiv och rolig mamma.. kram :)
Esmaralda

49 Mirre:

skriven

Har han något intresse för mig och ser det ut som det börjar att svalna?
Det är svårt att ta saker som det kommer och vara avslappnad när man gillar personen :(
Kram!☀

50 Michaela:

skriven

Missar det ena och andra inläggert här då jag inte har wifi men nu kommer teknikerna på måndag morgon så hoppas att det löser sig då!

Inga barn för mig och det är självvalt. Älskar djur och hoppas att jag kommer ha hund igen.

Förstår inte varför jag inte erbjuds en fast tjänst🤔 Kanske de inte är nöjda med mig men har inte hört något negativt i alla fall utan verkar vara omtyckt.

Kram och ha en fin lördag!

Svar: Hund kommer du ha - när det praktiskt blir enklare. Jag vet inte heller varför tjänsten inte kommer men de ÄR nöjda med dig.. kram :)
Esmaralda

51 CA :

skriven

Hej
Det finns ju inte någon manual till hur en bra mamma är. Referensramenär ju den egna mamman. Min mamma gjorde inte allting rätt men jag blev ju bra.
Jag tycker att mina barn blev bra med hjärtat på rätta stället. Så även omjag inte gjort allt rätt såfår man ha koll på att man är nöjd med resultatet, det tycker jag definierar en bra mamma.
Kram

Svar: Ja, ingen mamma gör ju allt rätt !! Det ska man ha i åtanke. Och du har jättefina barn ! Kram :)
Esmaralda

52 Anonym:

skriven

Kan det bli som jag vill med brunchen eller vill de inte ge det till mig ?
Var så konstigt att de ändrade datum.

Kram

53 Helena Ir:

skriven

Tack.. :)

Härligt väder + 12..blir jag glad av..

Kram :)

54 Sessan:

skriven

Djuret vi passade har åkt till sitt hem. Känns deppigt nu. Gjorde vi någon skillnad/bra öht för djuret? Vad tyckte nya hemmet om oss? Vad tyckte uppdragsgivaren? Kommer vi få några nya uppdrag? Eller var det här bara en dum idé.

55 Sommar:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag fattar inte hur jag ska kunna träffa en kärlek. Det blir bara ingenting av alla de träffar.

Ser det ut som jag är singel i sommar?🌸
Kram

Svar: Du kommer träffa kärleken... kanske i sommar.. kan ingenting lova tidsmässigt.. kram :)
Esmaralda

56 Tjejgumman:

skriven

Är på ett årsmöte i Kloten i vackra Bergslagen. Vet inte hur många gånger jag konstaterat att jag fått så många fler karmar på en dag än jag fått det senaste året. Fått så mycket uppskattning för förarbetet och min förmåga att vifta med pekpinnen om något inte passat föreningen/partiets stadgar. Det har vart så mycket jobb de senaste månaderna och så mycket anspänning inför lördagen, nu har jag bara släppt taget om allt! 🤓
Är ganska omtumlad, några glas hjälper ju till... 🥂 🥃 🍷 😇
Sen börjar allvaret, årsmötesprotokoll och en ny ordförande att förhålla mig till. Har du några råd om hur jag bäst ska tackla situationen för att det ska nå "högst bästa"?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: