Detektivdoktor.....

 

Bryter man ett ben eller får lunginflammation – då funkar vården alldeles utmärkt. Läkarna ringar snabbt in vad som är fel och du får jättebra vård!

Men drabbas du av något konstigt… något som  varken du kan googla dig till eller som läkaren kan  begripa sig på…då blir det genast svårare.

Jag har tex en väninna som varit hes som en kråka i ett halvår. Hosta började tillstöta. Läkaren på VC gav henne den ena kuren efter den andra men ingenting hjälpte.

  Och det hjälpte inte eftersom hon inte alls hade de olika diagnoser som han trodde.  Hon skrev egenremiss till specialist( eftersom husläkaren vägrade)  och fick efter ett halvårs lidande besked på att hon hade en svampinfektion  under struphuvudet ! 

Och kunde äntligen få rätt medicin.

 

Jag vet en äldre dam, som inte lägre är med oss, som alltid bad aftonbön på boendet där jag arbetade en gång.

Hon avslutade med att ” Gode Gud låt mig få vara frisk och blir jag sjuk så låt det bli en sjukdom som doktorn förstår ”

Detta för att hennes dotter råkat ut för sjukdom som ingen begrep sig på och till sist ansåg man att det var psykiskt betingat.

En dag kom man av en ren slump underfund med vad det var som var fel. Jag minnes inte exakt vad. Men plötsligt fick hon behandling och blev frisk.

 

Ibland skulle man behöva en Doktor House… ni vet, han som är  lika mycket detektiv som läkare.

Frågan är, vad gör man när man inte får hjälp av vården ?

  Man söker annan läkare för second opinion.. kanske en tredje opinion… man söker definitivt specialist inom det område där ens problem finns… man tar användning av internet och forskar på egen hand….man skriver egna remisser….. någon som ha fler tips ?

  Man  får ligga i som en rem och bara hoppas att det ska lösa sig till sist.

 

 

 

 

Sedan ÄR det ju så också att det finns  psykiskt betingade sjukdomar som yttrar sig fysiskt.

  En man trakasserade läkare i månader för att han hade en insikt i huvudet… något som krupit  in via näsan….man röntgade och stod i och det fanns ingen insekt .. den fanns bara i mannens fantasi och så småningom slöt han fred med sin situation efter att han förstått att insekter inte lever hur länge som helst och nu borde den vara död.

Då mådde han lite bättre.

Kram & kärlek

1 Tingeling :

skriven

En doktor på mitt jobb berättade att på en annan arbetsplats han jobbat på, så kom det in en man som var sjuk men man visste inte vad det var, han konsulterade många kollegor. Denna doktor gillade att titta på Doktor House på TV och i ett avsnitt kände han igen symptomen som liknade den sjuke patienten han hade. Han testade patienten morgonen efter på denna ovanliga sjukdom och det visade sig stämma och patienten blev frisk 🙂


Svar: Nähä !! Vad kul ! Kram :)
Esmaralda

2 Emma tjejen :

skriven

Hej esmaralda!

Vi tänkte ta ut mitt preventivmedel nästa år. Ser det ut som jag blir gravid rätt omgående? Kanske 2020?

God jul och gott nytt år! Hoppas du mår bra!


Kram Emma tjejen

Svar: Ja jag tror inte det dröjer så länge innan du blir gravid.. kram
Esmaralda

3 Mikael:

skriven

Stackars mannen i vita rocken hur ska han veta allt om alla ting som en människa kan råka ut för, svenska läkare/ sjukvården är ju lite sne i huvudet med, i andra länder kliver man in och 123 så skickar de en på en sekund till alla möjliga specialister, det som är bra med att man är seg på att remittera folk är kanske att de tänker mer på att behålla hälsan och inte springa till läkaren i första taget, svensken har väl lite väl mycket tron att staten eller sjukvården ska lösa allt.

Får jag någon sjukdom som de inte begriper sig på får en väl meditera lite över vad det kan vara och vad det beror på, möjligen åka utomlands för undersökning eller ta ayahuasca för att få vägledning eller söka upp en shaman.

Skrev kort om yoga igår, länge sen jag haft någon koll och märkte nu att yoga är längre inte trott vara något flummigt i Sverige och används inom sjukvården idag, vem skulle ex. inte byta vara utslagen i 2 dygn av migrän mot 2 timmar yoga i veckan och vara fri då man får massa andra bonuseffekter av yoga.

Migrän och spänningshuvudvärk är komplexa sjukdomar eller ohälsotillstånd som ibland behöver hanteras med fler åtgärder. Den erfarne ayurvedaläkaren Unnikrishnan menar att ca 85 procent av alla som lider av svår huvudvärk blir bra om de gör yoga. 15 procent behöver ytterligare behandling. Efter att ha utbildat människor i Huvudvärksprogrammet sedan 2005 säger min erfarenhet att de som verkligen går in för yoga-arbetet och gör sin dagliga yogaläxa under en längre tid brukar bli riktigt bra. Insatsen är max 25 minuter per dag under 4 månader. Det finns inga bestämda tider då du måste göra din yoga utan det avgörande är att du gör den! Som stöd ingår alltid en CD-skiva eller mp-3-filer där du lyssnar till instruktionerna.

https://yogamottagningen.se/yoga-mot-huvudvark/

Se om det blir något hälsosamt bastubad med Sanna Marin, en får inte vara blyg, kvinnor envisas med att hela tiden testa mitt självförtroende, häromdagen var det en kvinna som ställde sig på knä framför mig och drog bestämt ner mina kallingarna..., en får inte vara blyg när ni kvinnor är i farten :)

Kram
Mikael

Svar: Jisses Mikael - hoppas inte det var ett sexuellt övergrepp ( blink) kram :)
Esmaralda

4 Hej :

skriven

Hej. Får jag kontakta dig privat om ett råd? Jag är så ledsen över en familjesak.

Du ser vem jag är

Svar: Ja du är välkommen att maila mig på: framtidoradgivning@hotmail.com och jag mailar dig info om hur det fungerar med personlig seans.. kram
Esmaralda

5 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
De sista åren har jag haft en del ångestrelaterad problematik. En gång trodde jag att jag fick hjärtinfarkt. Tänk om damen på 1177 kunde ha sagt till mig att, 'du har ångest, kära du. Andas nu in lugnt och andas ut länge'. I stället blev jag orolig för att jag inte fick hjälp. Likadant när det högg i sidorna var d inandning. Till slut for jag till akuten, där läkaren undrade vad jag önskade att det var för fel. Jag svarade förstås att jag ville veta VAD det var för fel!! Det fick jag veta av dig, Ezmaralda. Idag mår jag bra på det viset. Jag får hög inre stressnivå ibland och då kan jag känna det där trycket, men jag vet nu vad det är och kan andas igenom det. TACK 😘🤗💪💕💖❤️
Jag fick svar från antagningen igår. Jag blev antagen! Jag har ju pratat om tidigare att skjuta upp för ekonomins skull, men samtidigt tänker jag att det kanske är för ekonomins skull jag SKA plugga?? Jag VILL, men törs jag? Klart jag gör, men jag har lätt för att lyssna på domedagsprofeten jag lever med. Jag vet att det blir tufft, men det kan väl inte bli värre än det är nu???

Svar: Visst kan och törs du !! Du ska göra ditt val medvetet och tydligt och sedan gå in för det du beslutar... kram :)
Esmaralda

6 Dunegull :

skriven

Kommer dem kontakta mig angående fotbollen eller jag ska släppa det alternativet och acceptera att jag ej blev uttagen?
Kram

7 Skorpan:

skriven

Jag sällar mig till den gamla damens skarao ber för "känd" sjukdom, som man vet hur den ska behandlas. Om det råkar sökas "försökskaniner" till sjukvården inom det "sjukdomsområde" man misstänker att man har, ja då kanske man kan bli antagen till den gruppen. Google är ju ett bra alternativ, till det mesta...

Äntligen bra i halsen efter gårdagens slang i stupen undersökning. Är illa rädd att det blir en till undersökning, men får vänta till nästa vecka om provsvaren. Det som lite stressar är mina uppvaknande på nstten som gör att jag är vaken ett par timmar o somnar just innan klockan väcker mig. Stress eler vad Es, ser du nåt? Försöker slappna av, men icke..

Idag lär jag sitta som fastklistrad vid arbetsstolen, hinner förhoppningsvis äta lunch!?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag tror det handlar om stress.. gör vad du kan med mindfulness övningar.... kram :)
Esmaralda

8 Anonym:

skriven

Godmorgon Esmeralda
Jag var hos doktorn och det var det jag trodde
Ser du om det läker ut av sig själv eller kommer jag behöva vård?

Svar: Chansen är god att det läker ut... kram
Esmaralda

9 Rebecca:

skriven

Ja det kan vara tricky med sjukdomar och ställa diagnos ...

Ser du något om mitt år 2020? :) kram!

10 Mathilda:

skriven

Ja herregud gården är ett gissel ibland. Det bästa tipset jag har är faktiskt att googla. Har man mycket information som gör att man kan stå på sig när man går till vc så är sannolikheten mkt större att läkaren ger dig en remiss.

Nya utmaningar på g. Dröjer det länge innan jag blir välbetald?. Kram

Svar: Det tar sin tid - men det kommer... kram :)
Esmaralda

11 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, A dyker upp på min fb flera gånger om dagen.
Gör jag det för honom med ?
Har han lagt märke till mig ?
Är så nyfiken om du kan se något Es om det. Borde jag våga höra av mig ? Hur stor är chansen att vi möts i vimlet på lördag?
Kram

12 Anonym:

skriven

Har kompletterat fondansökan med senaste läkarintyget.
Hur ser chansen ut nu ? Hoppas att allt kom in i tid innan deras styrelsemöte.
Är tacksam för denna fond.
Kram

13 sus:

skriven

hej
ja man får hoppas att man håller sig frisk....
ge mig ett halmstrå..
vad ska jag göra?...
love sus

14 Helena Ir:

skriven

Jag är nog en sådan som försöker ta reda på så mycket som det går själv..vill oftast se vad jag kan göra själv innan jag vänder mig till läkare..Sen förstår jag att många inte får den hjälp de behöver..

Först så blev det snö och fint..och idag så ska det regna bort..något trist! Blåst och regn..och ut måste jag..

Här släcktes kanaler ner..tur det finns play..där jag ser morgonnyheterna.

Tänker en liten fråga idag..ser du något positivt för mig nästa år..? Några taggar som kanske släpper?

Kram :)

Svar: Ja nästa år känns det som om det kan bli ett bra år för dig... ta kontroll och gör upp planer som du kan leva.. då hjälper du det positiva på traven.. kram )
Esmaralda

15 Hedwig:

skriven

Enligt min uppfattning verkar man bli allt dummare i vården medan alltfler får svårbehandlade fysiska problem. Läkarna blir utbildade enligt den farmaceutiska in dustrins regler. Man har blivit hur arrogant som helst och om inte sjukdomen är klar för dem så påstår man att det antingen är inget eller så är det psykiskt..Jag har dock lite bättre erfarenheter i Tyskland och Sverige faktiskt och har faktiskt flera fysiska diagnoser men här i Nedeländerna tas de inte på allvar. Sedan är mina besvär svårbotade men det betyder inte att de inte finns eller skulle vara psykiska. Även om jag har upplevt många psykiska trauman i livet tyder allting på att mina hälsoproblem och kroniska värk faktiskt är fysiska. En del syns även på min kropp! Jag har blivit helt trött på vården och tycker att man skulle ta alla på allvar. Om det inte finns någon lösning ska man vara öppen och ärlig om det. Det är mycket som vi inte vet. Sedan skulle man jobba mycket mer preventiv, med livsstil och naturläkemedel. 80 procent av våra västerländska sjukdomar skulle inte behöva finnas då. Men på en sjuk människa, främst kroniskt sjuka, tjänar man mycket mer pengar så varför skulle man bota folk? Systemet har blivit helt sjukt!!

Svar: Ja, systemet haltar rejält, den saken är klar... kram :)
Esmaralda

16 EPM :

skriven

Godmorgon
Känner att jag håller på att bli rejält förkyld... Typiskt! Men detta är ju iallafall något sjukvården känner till😊

Möte om forskning idag, i vanlig ordning kommer jag få försvara mig och mina icke-framsteg...
Känns tråkigt. För jag lyssnar på min kropp och mitt mående, tänker inte avbryta mitt doktorerande men göra det i min takt och bara under min egen press

Kram

Svar: Ja förkylningar kan man hantera och som som väl är brukar de inte kräva läkarvård ! Du har en bra plan.. håll dig till den.. kram :)
Esmaralda

17 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kan det vara sant att min kollega M har sådana tankar om mig! Har inte haft en aning!

Men känner han sexuell attraktion mot andra kollegor
också eller lite extra för mig?

Svar: Han har nog lätt att känna attraktion till de kvinnor som faller honom i smaken... kram :)
Esmaralda

18 Fundersam:

skriven

Hej, hoppas att du har en fin morgon!

Jag undrar om han har känslor för mig?

Svar: Ja något åt känslohållet finns men kanske inte riktigt så starka som du skulle önska.. kram
Esmaralda

19 Jossan :

skriven

God morgon, vad är det som händer med mig? Jag har svårt att somna på kvällarna och vaknar jätte trött... jag är helt matt i kroppen och känner mig ledsen och hängig.

Idag börjar vår elevensvalvecka. Hoppas det blir bra...

Jag har drömt om J igen. Förstår inte varför?!

Hur kommer min jul bli?

Kram

Svar: Du är nog lite övertrött helt enkelt - gör upp en bra planering och din jul blir fin.. kram :)
Esmaralda

20 M:

skriven

Hej Esmaralda.

Och synd blir det om den som drabbas.

Ser det ut som om det kommer att bli en flytt dit för oss? Kommer vi att bo där?
Kram

21 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja inte är det lätt när man har "fel" symtomer Gick flera ggr till husläkare med "felaktiga" sympromer när jag hade gallsten Enligt läkaren ska man inte ha ont där jag hade ont...tur man är envis ;-)

Skrev ett inlägg i all välmening igår på fejjan och helt plötsligt far djävulen i folk och skriver elakheter och det spårar ur ...orkar inte ens svara på dumheterna ...avskyr dataålderns enkla sätt att mobba...Måste lära mig att göra som resten av samhället skit i andra bry dig bara om dig själv...
När ska jag lära mig ? Att bara scrolla vidare ..För jag tar åt mig och blir uppriktigt ledsen alldeles för lätt. Att sluta bry sig ...finns ju inte på min karta.Är nog för gammal för det.

Regn och blåst och ishalka . suck vilket trevligt vinterväder vi har..not !

Kram Anki med flock

Svar: Ja envis måste man vara.. och rätt frisk för att orka ! Man ska aldrig sluta bry sig... men försöka sålla bort idioterna och inte låta dom komma en under huden... vilket inte är lätt alla gånger... här har vi regn och grått... kram :)
Esmaralda

22 Pia:

skriven

Och ibland finns det inga specialister i Sverige eller det hela är för komplext så de väljer att stänga öronen bara. Vad jag förstår så har läkaren ljugit för mig att han ska vara ledig ett halvår och därför måste kasta ut mig, men ssk bedyrar att han inte alls är ledig. Det suger.
Jag har en egen larv i näsan fast en glasbit i foten, det tog mig två år att få operera ut glaset eftersom jag tydligen bara inbillade mig 😂

Svar: Ja, så tossigt det är... kram
Esmaralda

23 DD:

skriven

Blir det en flytt tror du?

Kram

24 Siv:

skriven

God morgon!


Ser du om det 2020 kommer att vara bättre mellan mig och maken? Eller blir det bara värre o värre? Något tips för mig som du kan känna in?

Tack. Jag vet inte längre vad som är rätt att göra.
Mvh

25 Khaleesi:

skriven

Precis innan jag läste inlägget så ringde jag till vårdcentralen för att jag haft så märkliga fysiska grejer som skett senaste halvåret. Jobbigt när det är så många olika saker dock, känner att sjukvården ser i mina journaler att jag mått dåligt psykiskt och därför är alla sjukdomar "ångest" enligt dom. Jag kramar min "lady" och hoppas att jag en gång för alla får hjälp nu. Kram, önskar dig och alla bloggläsare en härlig dag!

Svar: Och en STOR VARNING... bara för att man har ångest emellanåt så innebär ju inte detta att man aldrig får någon reel fysisk sjukdom....och därför ska man alltid tas på allvar.. och man ska själv inte heller tveka att söka vård när man anser att man behöver.. kram :)
Esmaralda

26 Hm:

skriven

Hej esmaralda.

Ibland undrar man var ifrån alla åkommor kommer.

Ser du oss leva ihop? Eller kommer vi att leva var för sig?
Kram

27 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda ser det ut att bli en trevlig lördag ? Känner mig lite förväntansfull och taggad. Valde att gå på 65 års kalaset.
Min vännina som fyller år och jag har bokat piff och make innan.
Kan det bli någon flört ute som kan leda till något bra ?
Måste väl vara dags för lite love.
Kommer J på kvällen vill nästan att hon ska lämna återbud.
Kram

Svar: Ja en flirt kan närma sig nu... med 60% säkerhet kommer J men det blir en bra kväll oavsett.. kram :)
Esmaralda

28 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Tack, det känns roligt och lite uppiggande att veta att någon tycker att jag är attraktiv och tilldragande. Så det är okej att lite småflirta, sådär oskyldigt.

Tycker också min andra arbetskamrat, A, samma sak? Att jag är attraktiv?

Svar: Det ser jag inte vad A tycker.. men en hel del män finner dig attraktiv... och tittar lite extra... det märker du nog emellanåt själv också.. kram :)
Esmaralda

29 Michaela:

skriven

Doktor House ... det var en speciell serie det :)

Blev väldigt abrupt igår och jag förvånades över den oberörda reaktionen när jag sa min åsikt. Hör S av sig?

Oväder i Sthlm idag. Hua! Sjukgymnast står på schemat.

Ha en fin onsdag! Kram och pussar till Mg!

Svar: MG är ute på jobb just nu och inspekterar en bondgård med allehanda djur... men han hälsar och pussas tillbax i alla fall :) Möjligt att S hör av sig.. i så fall ganska snart... kram :)
Esmaralda

30 Jh5d3t:

skriven

Vården? Vilken vård? Tycker dom mest skrattar åt en och säger att man har diverse hjärnspöken och inget att oroa sig för. Och är svårt att söka hjälp på egen hand när både ork och ekonomi tryter. Inte heller säkert att egenremiss och fritt vårdval funkar heller. Sök vård i ditt egna landstig först och be din läkare skicka remiss verkar vara standarsvaret. Och ju mer besvär och hjälp man behöver desto större risk att man ses som hypokondriker och paria.. Så näe, där är jag beredd att hålla med mikael här i fältet, bättre attsjälv söka alternativa medicin och prova egenvård i första hand än att försöka med de vita rockarna. Men kan inte låta bli att fundera, har folk blivit mer sjuka? Är det så illa att vi hålls vi sjuka med flit? eller är många läkare bara dåliga på vad de gör? Sjukvården hade vunnit mycket bara genom att bättra på sitt bemötande och attityd gentemot sina patienter men även det verkar vara för myvket begärt även om det såklart finns undantag så inte bara gnäll och dåligt. De bra som finns är guld värd men ack så dällsynta.

Svar: Ja det är en djungel men att skylla på hjärnspöken är ett big nono... då ska ALLT först vara utrett och det ska finnas annat hos personen som indikerar på att det kan vara inbillning.. kram :)
Esmaralda

31 Mikael:

skriven

haha nä det var inte övergrepp, hade varit en syn för världen ifall någon hade öppnat dörren där :)

Appropå läkare Joe Dispenza berättade att han fick expert utlåtande från 4 olika specialister om att operera in metallstänger i ryggen när han krossat den, han tackade nej då han tyckte att det borde finnas andra alternativ, man ska inte alltid ha bråttom ta emot vård då det kan finnas bättre alternativ.

Kram
Mikael

Svar: Kvinnor gillar ju dig.. så är det... och man kan aldrig så noga veta vilka uttryck detta tar sig ! (skratt) Sant att man ska ta in hela bilden och analysera lite och jämföra innan man går åstad och gör större ingrepp... kram :)
Esmaralda

32 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Åh, prata inte om vilka olika besked du får av olika läkare. Oj oj vad frustrerande det varit.
Beror på vilken forskning de tror på o intresset de har.

Gör jag rätt i att oroa mig för ekonomin? Ska jag ha ”eld i baken” så att säga. Här går jag o hoppas det ska ordna sig i Januari.

Kram

Maja

Svar: Ta tag i ekonomin så du har kontroll men oroa dig inte.. kram :)
Esmaralda

33 Helena Ir:

skriven

Tack..jag får lägga i ytterligare extra växlar..

Knäck finns att köpa på det ICA Kvantum ,där jag handlar..helt säkert finns det på fler ställen..billigt är det kanske inte..140 g 49,40..två lager knäck i en rund burk..Det här var mitt bidrag till knäck frågan :)
Annars låter ju de där kulorna som Anki skrev om väldiga goda..tänk vad man missar när man undviker sånt..julen är tuff,för en godisråtta som mig..och att ta bara EN..finns inte på min världskarta..allt ska ätas,och helst på en gång. Så jag får helt enkelt avstå..

Jag är tydligen mycket för att säga en sak just nu..och sen ändra mig..Jag har nämligen färgat håret..numera är jag brunett! Men visst är det väl så att , en kvinna kan ALLTID ändra sig.. :)

Kram :)

Svar: Ok.. ja då får jag hålla ögonen öppna :) Jag är som du... har jag hemma och äter en... så äter jag allt... när det kommer till godis ! Min plan är att skicka allt övergivet med gästerna hem efter festen :) Och en kvinna kan ALLTID ändra sig, så är det bara.. kram :)
Esmaralda

34 lilla m:

skriven

Får jag snart möta en man som vill ha mig? Och som jag vill ha?

Svar: Den mannen kommer... jag ser inte när... men han kommer... kram :)
Esmaralda

35 Madde :

skriven

Skönt att det löste sig för din vän. Men att de ska behöva ta sådan tid.

Sitter själv med vården just nu och innan jag får hjälp har jag nästan tuppat av på kuppen. Just nu har jag hemska magsmärtor, har legat inne och fått rögnten. Misstänkt gallsten. Men troligen var det inte, dom hittade däremot cystor på devärse organ. Men jag har inte hört något än. Och jag är orolig att smärtan ska skyllas på psyket. Problemet kvarstår ju för mig och ändrar min livsituvation efter som jag inte kan äta som förr.

Ser du om jag får hjälp snart eller att detta försvinner? Man blir ju orolig när det handlar om lever och njurar :( Många kramar

Svar: Det är hemskt att man ska behöva vara rädd att smärtor ska skyllas på annat... men jag tror de hittar vad som är fel med dig och att det blir åtgärdat.. kram :)
Esmaralda

36 Cecilia:

skriven

Ja det blir väldigt jobbigt när läkaren inte vet vad som är fel. Förra hösten sökte jag hjälp med min hosta som jag haft i flera månader. Blev sjuk väldigt ofta och kunde hosta i timmar mitt i natten. Gjorde en undersökning för astma, vilket det inte visade sig vara. Fick mediciner för detta dock och det har hjälpt otroligt mycket. Än idag vet jag inte vad som är fel, men astma medicinerna funkar för mig iaf.

Det verkar som att det blir nyårsfirande hos oss i år. Blev väldigt glad när de ville komma. Känner inte dessa personer super bra men tror att det blir ett väldigt gött häng här. Blir kvällen lika härlig och festlig som jag hoppas? Kramar

Svar: Jag tror nyår blir hur bra som helst... kram :)
Esmaralda

37 Maj:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer det att bli en flytt ditåt för mig? Kommer hela den flytten att hända?
Kram

38 Julefirande:

skriven

Hej esmaralda.

Har pratat lite om julen. Skulle gärna vilja att det blev så som jag hoppas på. Ser det ut att kunna bli så?
KramSvar: Ja det finns en god möjlighet, fast glöm inte en viss flexibilitet.. kram
Esmaralda

39 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jag är bara nyfiken på en sak, jag har börjat skriva med en tjej nu i några dagar, vi ska träffas efter jul, ser du något om det finns en möjlighet att det kan väcka mer intresse från hennes sida när hon träffar mig?

Kram

Svar: Störst chans är om du är dig själv, att du använder din humor, att du försöker prata/lyssna ungefär i lika stor mängd... kram :)
Esmaralda

40 Mimi:

skriven

Hej!

Kan du säga något om hur 2020 blir om någonting bra händer som gör livet lite lättare och gladare?

Kram

41 Mimi:

skriven

Hej!

Händer det något bra positivt nästa år som ger livsgnistan tillbaka?

Kram

42 Ghostwriter:

skriven

Ser du om min soulmate mår bra just nu?
Jag själv vill bara må bättre men har sån ångest inför allt firande. För julen lär bli oerhört jobbig med de vi ska fira med. Önskade så att jag hade min egna familj istället. För nu hatar jag bara jul för att de alltid ska bli tjaffs och säger man ifrån blir det värre. Förra julafton blev det tjaffs så jag drog efter 15-30 minuter.
Kram

43 Mirre:

skriven

Hej Es!
Ser du om det kan bli bra om jag följer med min vän och hennes "kille" till tyskland över nyår? Vet inte om det kan bli bra eller om jag borde stanna hemma. Vill inte känna mig som 3e hjulet eller slösa pengar i onödan men samtidigt hade det varit kul att åka iväg på en miniresa.

Kram! :)

44 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Söker bara lite bekräftelse och uppskattning mitt i gråa vardagen, därav mina frågor. Mest kul att få veta att någon tycker man är attraktiv.

Finns jag lite mer i hans tankar än andra kvinnliga kollegor? Ens för stunden?

45 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Söker bara lite bekräftelse och uppskattning mitt i gråa vardagen, därav mina frågor. Mest kul att få veta att någon tycker man är attraktiv.

Finns jag lite mer i hans tankar än andra kvinnliga kollegor? Ens för stunden?

46 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Pratade om detta. Skulle gärna vilja.
Ser det ut som om han vill och kan bli så att fira jul tillsammans?
Kram

47 Blå:

skriven

Hej esmaralda.

Kan det bli så att vi kommer att leva tillsammans?
Kram

48 Undran:

skriven

Blir det flytt nästa år? Trivs inte i denna lägenhet.tror att det spökar här.

Kram

Svar: Nix det spökar faktiskt inte alls.... men du hittar en annan lägenhet som passar dig bättre.. kram
Esmaralda

49 Anna E:

skriven

Kan ryssen va nåt för mig? Han vill träffas..
Säger att han gillar mig?

50 Skorpan:

skriven

Jo borde definitvt pröva på det där med mindfulness. Inte lätt..

Jösses vilken dag, den borde ha varit dubbelt längre. Får se om jag fick räkningsrna rätt... Tur att jag hade nåt i kylskåpet att äta, men hungrig är jag efter den lättkosten ;). Chefen flippade ur lite för att sen vara hur trevlig som heldt, vad är det med honom, har han inte fått sexa loss på länge eller ;)?

Ser det snart ut att ske nåt på min karlafront? Så frånstötande är jag väl ändå inte?

Ha en bra kväll!
Kram Skorpan

51 Anonym:

skriven

Har kompletterat fondansökan med senaste läkarintyget.
Hur ser chansen ut nu ? Hoppas att allt kom in i tid innan deras styrelsemöte.
Är tacksam för denna fond.
Kram

52 Hus seans :

skriven

I seans skrev du att jag har möjlighet att köpa ett boende. Och jag kollar runt på hus främst, då det lockas mest.

Jag undrar om jag borde rådfråga en bank, om det är möjligt med huslån (eller om du ser varning för lån gällande boende?).

Jag hittade ett fint hus nyss som ligger lite utanför min stad. Stort men ändå något jag skulle kunna sköta. Det verkar som att de inte behövs stor renovering utan bara laga lite vanligt slitage. Tror du det är värt att gå på visning? Och fråga bank?

Det är inte 100% drömhuset men iallafall 50%.


Kram!

Svar: Hör dig för så vet du om den praktiska möjligheten finns just nu.. men du bör vänta tills du hittar ett hus som är närmare 100%.. i alla fall mer än 50... kram :)
Esmaralda

53 Sol:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer vi att bli ett par ?

Kram

54 Hon:

skriven

Hej,
varför blev han så rasande då jag öppnade hans paket?
Kram

55 Lotta:

skriven

På något sätt är det tyvärr så att man måste ställa krav och vara påstridig i kontakt med vården för att få remisser osv. Ett stort problem för många såklart. Jättedumt helt enkelt.

Jag undrar...blev så oerhört nervös och orolig nu när jag tänker på sonens skidresa. Hoppas det är inbillning. Kommer det gå bra för honom på resan i år?

Kram L

56 Tingeling :

skriven

Jag jobbar inom vården och jag ser hur duktiga många läkare är och verkligen jobbar för patienterna, jag vet att dem på akuten jobbar en hel dag utan att äta nånting för dem prioriterar patienterna istället som "väller in". Vilket i längden inte blir bra såklart. Jag tror dem flesta doktorer gör så gott dem kan. Det är tråkigt när det blir så fel!

Sen har jag också träffat på läkare som man undrar varför dem läste till läkare.... en sa till mig en gång "hade jag vetat hur mycket doktor man var tvungen att vara hade jag aldrig blivit doktor!"

Men för dem allra flesta är detta deras kall! Jag tror det handlar mycket om organisationen och riktlinjer man måste följa. Landstingen är inte så flexibla och ledningen ser bara pengar....

Svar: Ja det finns alla sorter inom alla olika yrken.. jag har tex träffat på en spåherre som bara sade vad folk ville höra... kram :)
Esmaralda

57 sus:

skriven

hej
undrar vad han tänker nu....
love sus

58 Boudica:

skriven

Håller med dig att om man bryter ett ben eller hamnar i akuta situationer så är vården bra. Men inte på annat sätt, de som hamnar i kläm är de som är kroniskt sjuka.
Här vill jag faktiskt slå ett slag för funktionsmedicinen, speciellt för de som hamnat i kläm med vården, inte fått hjälp eller lider av något som vården inte vill eller kan hjälpa med.
Då tycker jag man ska leta upp en funktionsmedicinsk läkare, deras jobb är att göra detektivarbete, och hitta roten till problemet istället för att lindra symtom och tycka att det är bra. Evidensbaserat, och räknas inte som alternativmedicin.
Kan vara dyrt, men värt det i längden, speciellt om vården inte bryr sig eller lyssnar inte.

Inte själva doktorns fel i vården heller, de får ju bara en kvart på sig att räkna ut vad problemet är, ge rätt medicin och svara på frågor. De har ingen tid att spendera massa tid som House, han är cool, en sådan doktor skulle jag vilja ha om något hände mig!

Här ska tränas, henna ska sättas i blöt så jag kan färga håret imorrn. (Hoppas det blir bra ;) ) Och mat ska lagas.

Es, en liten fråga bara. Får en känsla av att han inte vill att jag ska släppa taget helt om honom. Pockar på för att få min uppmärksamhet, även om han nog märkt att jag försöker ta avstånd. Kan det vara så, eller vad handlar det om?

KRAM!

Svar: Tack för tips...funktionsmedicinsk läkare har jag aldrig hört talas om men lägger det på minnet.. man vet ju aldrig ! Jo han har svårt att släppa helt så du tänker rätt... kram
Esmaralda

59 Ida:

skriven

Hej! Jag har tappat bort ett halsband som min son fick efter min pappa och med min sons namn ingraverat. Kan inte minnas sist han använde det men tror det är på påsken för ca 2,5 år sedan. Vi har flyttat sedan dess. Har letat överallt känns det som. Kommer jag hitta det? Vet du vart jag ska leta? Skulle bli överlycklig då min pappa inte längre finns.

Svar: Hemskt ledsen men jag är inte alls bra på att hitta försvunna saker... hoppa någon annan här i bloggfamiljen kan hjälpa dig.. kram
Esmaralda

60 Hedwig:

skriven

Ett exempel på att jag är helt säker på att det inte är jag som 'är ute och cyklar' är mitt bröstben. Sedan flera år tillbaka finns det en svullnad där som blir allt tjockare. Svullnaden finns inte bara i mjukvävnaden utan även i själva benet. Det gör fruktansvärt mycket ont. Svullnaden syns tydligt av alla (till och med av försäljaren i behåbutiken) utom läkarna och har blivit drygt 1 centimeter tjock. Två sjukgymnaster gjorde en ultraljudsbild för några år sedan och såg mycket fukt där som enligt dem faktiskt tyder på en inflammation. Enligt läkarna på sjukhuset finns det dock inget fel på bröstbenet. De har varken bedömt eller dukumenterat storleken på svullnaden och ändå sa de bokstavligen förra året när jag åkte till ett annat sjukhus för en second opinion och sa att den hade blivit större: 'det tycker vi inte'. Helt idiotiskt alltså!

Svar: Ja herregud, man ska aldrig sluta förvåna sig !! Kram
Esmaralda

61 Dahlia:

skriven

Min mardröm är att hamna på sjukhus efter alla historier man hört!

Någon på jobbet berättade att läkaren inte ens förstod honom, på svenska. Svårt om man ska behöva hitta en tolk för att ta med sig till sjukhuset för att läkaren ska förstå.

Idag när jag stämplade ut, märkte han att jag sneglade på honom? Vad tänkte han där? Tyckte mig se en liten blinkning med mystiskt leende.

62 2020:

skriven

Hej!

Kommer det in nya vänner/människor i mitt liv nästa år?

Kram

Svar: Ja men du behöver själv vara aktiv i detta... kram
Esmaralda

63 Barajag:

skriven

Hej Ez!

Vad är det för känslor R har för mig?

Kram!

64 Rullande julegris:

skriven

Tingeling:
Vilken story !! 😮😀

Intressant ämne. Man måste nästan vara frisk för att orka kämpa för rätt hjälp.

Till goa E:
Om jag skulle introducera e och j för varandra, hur hade det blivit? Två goa kompisar.

Stor varm kram 💛


Svar: Kanske inte lika bra som du skulle önska... kram :)
Esmaralda

65 F:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer det att bli så som jag är rädd för?
Kram

66 Mirre:

skriven

Hej Es,
kan det gå bra på provet imorgon? känns sådär för jag kan verkligen inte allt men får till mig att jag ska lita på mig själv.. stämmer det? kram

67 Carin:

skriven

Godmorgon och trevlig Lucia ❤️
För en tid sedan gick jag i terapi, KBT, och det fick ett genomslag. Genomslaget blev dock att när jag arbetade mig igenom det känslomässiga så kom nästa slag - att hantera resultatet som jag inte hade verktygen för. Det jag förstår idag men inte visste då var att kroppen skrek efter rop på hjälp när det känslomässiga fick ett sådant stort övertag att en dag så domnade ena armen bort, och sedan tog det över min andra arm.
Jag fick göra två neuroröntgen, flera prover togs och inget var fel. Så där stod jag och bad om att få mer hjälp. Men inget kunde göras. Jag var helt förtvivlad. Jobbet missköttes sedan då mitt liv (då) vändes upp och ner.
När jag sen trodde det blev bättre kom slaget. Det onda i magen blev sann och det var tecknet att avsluta jobbet.
Ett år efteråt med flytt och nytt jobb så hängde detta kvar i känslominnet.
Jag ramlade hemma och efter två dagar så kunde jag varken sitta, gå eller stå. Sjukskriven en vecka, inför sjukskrivning vecka 2 fick jag en tid på vc. Jag bad till alla gudar som fanns ”bara en vecka till, jag lovar att inte missköta mitt jobb” - mitt självförtroende vad gällde jobbinsats var alltså lika med noll.
Läkaren undersökte mig noggrant, satte sig sedan o knappade på tangenterna, och sa sedan ”vi börjar med fyra veckors sjukskrivning”.
NEJ, jag hade inte hört fel.
”Det är helt enkelt en traumatisk stress som har lagt sig fysiskt, jag har kollat igenom dina journaler och detta är extremt vanligt men som inte talas om. Jag har bara hoppat in här som extraresurs för jag har en egen klinik i grannstaden med expertis inom detta som jag även forskat på”.
Nu bankade hjärtat på mig så hårt.
Och där satt jag och blev trodd. Jag var alltså sjuk.
Så tack Universum och allt som var inblandat ❤️


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: