En medial räddning....

I går var jag på Maxi och handlade inför stundande julbocksfest.

  Ett litet tag blev det panik för jag hittade bara några  ynkliga kalkoner som långt ifrån skulle räcka till familjen på närmare 25 personer.  

En vänlig  anställd for direkt in på lagret och kom tillbaka med rejäla fågelfä… och festen var räddad.

 

Jag har lånat ut min bil  på ett par dagar till ena dottern och maken skjutsade mig till ICA. Han  och MG skulle köra direkt på en husbesiktning och under tiden handlade jag. 

  Jag rappade på för min plan var att njuta av en kopp kaffe och en räkmacka i  butikens cafeteria innan jag blev hämtad.

Så blev det också  men ändå lite annorlunda än jag tänkt mig.

 

Redan i kassan på fiket  sökte en äldre dam kontakt så jag hjälpte henne med nummerlapp, att parkera sin kundvagn och så föll det sig naturligt att vi slog oss ner vid samma bord.

Hon var 92 år och hade tagit bussen till ICA vilket hon berättade att hon brukade göra.

Hon handlade bara jättelite varje gång så hon kunde åka ofta.

Hon menade att det  gav henne något att göra och så fick hon lite liv och rörelse omkring sig.

Hon mumsade på en lussebulle och jag hade min  räkmacka.

 

Vi småpratade om lite av varje, sådär som man gör. 

  Plötsligt fick jag en känsla av att något var riktigt fel. En stark känsla av obehag.

 För min inre syn såg jag den autmatiska svängdörren på Maxi och jag såg hur damen föll handlöst bakåt. Och jag såg hur en blodpöl växte under hennes huvud.

Visionen var över på  ett par sekunder.

Det här kunde jag ju bara inte tala om för henne

Man kan inte säga sånt till folk, de blir bara rädda och i synnerhet för mig.

Jag reste mig samtidigt som hon och gjorde henne sällskap  mot dörrarna och var beredd hela vägen, att nu händer det !

Jag gick taktiskt snett bakom henne genom dörren och plötsligt vacklar hon till , jag tror hon trampar fel och jag fångar upp henne redan innan det blir ett fall.

   Tack alla gudar och änglar och amuletter !

 

Jag tror knappt att hon själv insåg hur illa det kunde ha gått. Hon skojade lite om balansen och jag andades ut.. faran var över och nu kunde tanten traska vidare till sin buss.

Sådana där glimtar kommer ibland trots att jag är avstängd.

Och när jag  kan – så agerar jag och alltid utan att avslöja hur jag kunde veta

Jag försöker att få det att verka naturligt liksom.

Och det brukar gå bra.

Sedan finns det de gånger då jag inte lyckas

För många år sedan visste jag att en  ung tjej skulle trilla baklänges genom en bussdörr så jag stod framför henne och var beredd.

I samma ögonblick som hon föll greppade jag tag i henne… och så stod jag där med hennes vante i handen  som glidit av henne och olyckan var ett faktum.

Hon blev illa tilltygad men överlevde.

Den gången var det helt enkelt inte meningen att jag skulle  gripa in.

 

 

Det   är långt ifrån alltid jag får sådana här känningar – det händer både det ena och  det andra runt mig som jag inte har en aning om.

När jag skriver om det så här så låter det ju nästan som om jag är Stålkvinnan som far omkring och räddar folk -  men det är jag ju inte.

Det hela är väldigt odramatiskt egentligen och som sagt, det går långt mellan gångerna.

Så småningom kom jag hem med  6 kassar och 15 kilo kalkon !! Pust.

Sen drog jag igång och stekte fyrdubbel sats med pannkakor för jag tänker överraska med pannkakstårta till dessert… plus att det förstås blir ris a´la Malta  också som  sig bör enligt traditionen.

 

I dag kommer mamma som lite hjälp inför festen på lördag.. och ikväll blir det glögg !

GLAD LUCIA !!

 

 

 

 

Kram & kärlek

1 Dunegull:

skriven

Vad skönt att allt gick bra 🤗

Nu har fotbollen på par dagar blivit kaos. Känner mig väldigt ledsen över det. Mitt lag där jag spelar idag kommer läggas ner och det andra laget jag tränade hos i lördags-där blev jag ej uttagen. Så nu står jag utan lag och är både ledsen och i chock. Allt på par dagar. Kommer det lösa sig för mig E. Kommer den andra höra av sig med tiden och där öppnas upp en chans eller ska jag sluta bara?
Kram

Svar: Jag ser dig ju spela fotboll framöver så på något sätt kommer det att greja sig.. kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Vilka härligt drömmar att jag dröm om inatt.

Jag drömmar om J man så längesen att jag drömmar om honom.

Den drömmar som vi dra till varandra av uppmärksamhet efteråt vi sitter i soffan och prata samtidigt kolla i mobil att smsar eller något.

Det var några personer var med den som jag känner.

Det finns något anledningen att han dyker upp i min drömmar igen, igen och igen.

Är det något som vi kommer ses?

Kommer vi ses igen på riktigt eller något annat?

Ha det bra

3 Sessan:

skriven

Så väl att det gick bra.
Glad Lucia alla!

4 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

En riktig superhjälte är du allt Esmaralda!

Min kollega M verkar ha backat lite de senaste dagarna, vad kan det bero på? Han är fortfarande uppmärksam och snäll och omtänksam mot mig, men verkar plötsligt lite blyg eller tillbakadragen. Varför?

Svar: Han är nog mer den sorten som beundrar passivt... kram :)
Esmaralda

5 Jossan :

skriven

Fredag! Men set känns inte som det... Ska åka till jobbet om ca 10 minuter men sitter fortfarande i sängen... orkar inte 😂

Att få frågan vad man önskar sig u julklapp i år är mitt svar att jag får fira jul med båda mina systrar. Efter allt som hänt detta året vill inte min syster träffa min andra systers man.. inte jag heller egentligen.. det är så att mitt hjärta krossas av detta. Mamma och pappas också. Jag hoppas med hela mott hjärta att jag får fira med mina systrar i år. Sista julen i huset...

Kommer jag få fira jul med båda systrarna i år?

Kram

Svar: Jag är osäker men oavsett så tror jag det kommer bli bra... kram :)
Esmaralda

6 Sus:

skriven

hej
Fullt stå hej som vanligt....
Gott med räkmacka....
Tur att du har hjälp av mamma....
Tror du jag någonsin blir glad igen?
love sus

Svar: Ja det tror jag att du blir... bara du hittar din egen väg och plockar bort sådant som bara tar energi i onödan.. kram :)
Esmaralda

7 Pia:

skriven

Jösses vilken turdag det blev att du var där! Det är ju fredagen den 13:e idag och sista chansen för mig att kontakta den andra så jag tar nu en helvetesresa efter vaken natt för att lämna brevet. Sjukt jobbigt på alla sätt men blir det ingen reaktion så behöver jag inte träffa dem mer, jag är ju avslutad. Sjukt att rycka ifrån mig bedövningen också.

Svar: Du behöver lämna brevet, de känner du och det ska du göra... stor styrkekram och lite healing kommer också.
Esmaralda

8 Läroliv:

skriven

Ojojoj, vilken tur för den gamla damen att du fanns där med din underbara gåva. Och du var ju förstås precis där du skulle vara.

Apropå dålig känsla. Ska ge dottern ett vackert halsband som examenspresent då hon blir klar som Undersköterska nästa vecka. Maken vill ge henne en 50-60tals termos-samlarobjekt. Då jag föreslog att hon ju kan få båda delarna fick jag en sån obehaglig känsla så fort jag sagt detta. Låter konstigt att jag ställer denna fråga istället för att fråga honom, men han har blivit så annorlunda efter sina diagnoser. Han kan inte ta motgångar så bra och ibland verkar han vara som i en "trotsålder"och vilja mästra mig och tävla om att veta bäst, vilket inte är ssk vuxet (74 år) och lite otäckt. Något som jag vägrar att delta i. Undrar om du kan se något om detta?

Kram

Svar: Man går ju igenom olika faser i livet.. och han är i en fas nu när han är rädd att inte " vara någon" att inte betyda något och därför kan somliga reaktioner bli lite överdrivna... kram :)
Esmaralda

9 Kulla:

skriven

Säger bara du är allas våran ⭐️✨🌟, vilken tur att damen träffade just dig🥰🙏.
Undrar hur min Lady mår?! Tycker hon är stillsam av sig.. gör hon sig redo för mina önskningar. Ikväll utgång med ”tjejkompisarna”.. finns det något span ute nu..🎅❤️🎅. Kram

Svar: Din Lady mår hur bra som helst och är aktiv.. och det kommer visa sig.... span ser det ut att finnas... en flirt ikväll är fullt möjlig.. kram :)
Esmaralda

10 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Så bra att du var där!! Inte bara för livräddningen.. Jag var hur ensamma gamla kan vara, och de går ofta till affären för att få vara bland andra människor. Och du fikade med tanten! Det gav henne med säkerhet en sötma i själen som hon sparar länge! Om jag vann riktigt mycket pengar skulle jag starta en social verksamhet för äldre, en väntjänst som besöker alla som önskar regelbundet och utan biståndsbeslut. Ledsagning/sällskap till valfria aktiviteter ute. Sådant som förlänger sötman i själen! Tänk om man fick göra sådant!!
Ha en fin dag!

Svar: Jag håller med dig... ingen ska vara ofrivilligt ensam....i morgon kommer bloggen att handla om en utmaning kring detta... kram :)
Esmaralda

11 <3:

skriven

Tack gode gud att allt gick bra med den äldre damen.
Glad Lucia 😇

Är det någon speciell man som kommer titta efter mig på lördag som kan vara något för mig? Har lite förhoppningar att det ska bli kul på lördag.
Kram

Svar: Det finns de som tittar lite extra för du är en väldigt vacker kvinna.. och om du vill kan det bli en flirt.. kram :)
Esmaralda

12 Skrållann :

skriven

Hej!
Vilken tur att du hittade kalkon och framförallt att du lyckades rädda den lilla tanten från sitt fall.
Hade en fin gårdag med luciafirande på dotterns skola där dottern gick i täten med krona i håret. Sedan var det systerdotterns tur att visa upp talangerna på hennes skola och sjöng flera vackra solon och dessutom var sonen supernöjd med sin träningsinsats på uttagningen till fotbollslinjen. Det enda som stör mig är mannens märklighet. Efter jobbet idag skulle han dröja sig kvar i stan och handla julklappar. Sedan hade dottern och jag pratat om att åka till mina föräldrar ikväll. Jag vacklade lite och tänkte det kunde vars skönt att vara hemma men han tyckte absolut att vi skulle åka. Vill han inte ha oss hemma av någon anledning?

Kram❤️

Svar: Vilka duktiga barn det finns runt dig :) Jag ser ingenting kring mannen däremot... kram
Esmaralda

13 Helena Ir:

skriven

Men nog är det fint ändå att du lyckades rädda den gamla tanten..sånt värmer..! Du är go du,Es..

Själv höll jag på att bli påkörd av en bil igår på ett övergångsställe på kvällen..och det var nog lite mitt eget fel också,även om det var upplyst där..så tror jag det faktum att jag inte hade någon reflex på mig gjorde sitt också. Jag vet ju inte hur illa det kunde gått..men tackat Kingen det gjorde jag! Lite skärrad blev jag allt..så nu sätter jag på reflexerna..en olycka händer faktiskt ibland väldigt lätt!!

En helg för mig själv..med endast träning och så i bara mina egna tankar..lite tråkig är jag allt..Någon julklapp som ska inhandlas..jag mår bra helt enkelt.. :)

Lycka till med allt som ska göras idag..skönt att du får en hjälpande hand av din mamma.

Kram :)

Svar: Ja reflexer är viktiga även om Kingen vakar över dig ! En egen helg... det är hur mysigt som helst !! Ja, mamma är en fena på det här med kalkoner och jag är så tacksam över hennes hjälp... och lite vin under matlagningens gång gör det hela ännu roligare :) Kram :)
Esmaralda

14 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilken tur för damen att du fanns tillhands .
Du är guld värd ,så ha inte dåligt samvete över missade ängladåd även solen har sina fläckar ;-)

Solen ja den verkar ha tagit semester på våra breddgrader...men lite mindre regnande idag och taket peppar peppar verkar hålla tätt..De trasiga pannorna är vid stegen för sotaren extra känsligt tydligen.

Idag iväg med julhälsningar till utlandet en dag försent ,men jag tror det hinner fram .

Trevlig Lucia ! Här blir det glögg ikväll

Kram Anki med flock

Svar: Här blir det också glögg och en pepparkaka i kväll minsann.... kram :)
Esmaralda

15 Nenna:

skriven

Hej Es,
Va fint att du kunde hjälpa och rädda den gamla damen.

Jag var på en dejt igår med en trevlig man. Känns som att det är mycket som stämmer men det återstår att se om det blir kärlek eller en flirt för jag hoppas att det blir något mer i alla fall. Ser du något? 💚

Ser du något kring min Lady. Är allt i sin ordning där?

Kram 🤗

Svar: Ja om inte annat kan det blir lite flirt !! Allt är i sin ordning med din Lady, hon trivs och är verksam. kram :)
Esmaralda

16 EPM :

skriven

Ååhhh!
Det gick så bra för min lilla tjej idag!😊 Hon lyckades tända ljuset och ingen stakning i talet! Hon var mest nervös inför ljuset, en generation som inte är jättebekant med tändstickor....

Jag mår så dåligt över min kropp just nu... känns som att jag inte kommer ut från denna ohälsosamma spiralen.
Kommer det förändras? Kommer jag få karaktären...?

Kram

Svar: Duktiga tjejen din :) Ja, du kommer plocka fram karaktären, du har den inom dig.. börja att motionera ordentligt så blir det lättare.. kram :)
Esmaralda

17 Hoppas:

skriven

Hej Esmaralda


Hoppas på att 2020 blir ett lite bättre år än på länge. Vågar jag se framemot nästa. År?

Krram


Svar: Ja, det finns en hel del gott att se fram emot så självklart ska du göra det.. kram :)
Esmaralda

18 Väninnan:

skriven

Jag var ju med den gången när du lyfte upp en liten minihundvalp som sprang lös på gården där vi var och minuten efter kom en stor rovfågel svävandes över oss. Jag ryser alltid när du gör sådant. Det är stort. Vi ses snart. Kramar.

Svar: Ja herre Gud ja, den gången minns jag.. valpen var ju inte större än en hamster.. eller nåja, ett litet marsvin ! Det hade kunnat gå illa...ja vi ses i nästa vecka :) Massa kram :)
Esmaralda

19 Mt:

skriven

Hej!
Kommer jag bli nominerad till galan?
Kram!

20 Kristina :

skriven

Jag tänkte en snabb tanke men sen kunde jag inte släppa den. Råkade känna på min Lady och hon var alldeles varm. Så jag följde tanken till handling och det resulterade i att jag nu har en dejt i morgon med en kvinna som jag länge haft ett gott öga till. Tack snälla fina Lady. Kram och glad Lucia till er alla i bloggfamiljen.

Svar: Bra att du kunde ta emot vad Lady förmedlade ! Jag får en stark känsla kring dejten.. det här kommer bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

21 Mamsen:

skriven

Hej Esmarslda.

Glad Lucia alla och en ledig dag står på schemat så skönt.

Ser det ut som om vi kommer att flytta ihop sen?
Kan vi komma att bli sambo?
Kram


Svar: Detta är något som du inte ska räkna med... bygg ditt eget liv och skulle det någon dag bli samboskap så blir det så.. men framförallt behöver du stärka dig i det som är ditt.. kram :)
Esmaralda

22 Miltons Mamma:

skriven

Nu är styrelsen upplöst i klubben
Falska människor.
Säger min magkänsla rätt vilka mer det är som är falska??

Det är 3 st till varav en är jag osäker på.
Är min magkänsla rätt när det gäller dessa tre tjejer?

Kjam

Svar: I alla fall en av dem... kram :)
Esmaralda

23 Hej:

skriven

Hej esmaralda.

Ser det ut att bli en flytt ditåt till den andra staden för mig?
Gör jag den? Och ser den ut att bli av inom nästa året?
Kram

Svar: Oavsett vad så kommer en flytt.. kram
Esmaralda

24 Miltons Mamma:

skriven

Tack ❤️
Då kan jag stryka den jag är osäker på 😊 De samarbetar allihop men det betyder ju inte att de är samma skrot och korn.
Troe jag vet vem det är. Personen som börjar på L

Kjam

25 Se:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om det blir till lägenhet eller till hus om vi bor ihop med varandra?
Kram

26 Kristin:

skriven

Takk og lov at du fikk kontakt med den eldre damen, kjære Esmaralda. Uten at hun visste noen ting, reddet du henne!!!Fantastisk!

I går fikk jeg sjekket Solo sine øyne. Det var ingen feil på de. Han blir 11år nå, og det fantes ikke katarakt heller, noe jeg er veldig glad for.
Det hele gikk veldig bra.
Ønsker deg en herlig Luciaaften sammen med din mor og en fin fest i helgen. KRAM!!!

Svar: Vad skönt, vilken lättnad att Solos ögon är okey !! Kram till dig och alla fyrbenta :)
Esmaralda

27 Jul:

skriven

Hej esmaralda.

Roligt att det gick bra.

Ser det ut att bli så som vi pratat om på jul? Ser det ut at bli att vi följer med hem till honom på jul?
Kram

28 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Finns det någon chans att vi flyttar till hus tillsammans?
Eller blir det lägenhet isåfall?
Kram

Svar: Jag ser tyvärr ingenting om detta.. kram:)
Esmaralda

29 Lotta B:

skriven

Amen lite Stålkvinnan var du ju, i mina ögon helt klart <3
Kramar och härlig Lucia <3333

Svar: Försöker se mig själv i tighta trikåer och med en flärp på ryggen som vajar i vinden..... herredumildetider "fniss" Kram )
Esmaralda

30 Undra:

skriven

Hej esmaralda.

Mina vänner är inte jätteförtjusta i honom men de känner honom inte särskilt väl och han kan ju faktiskt vara riktigt trevlig,

Ser du något att mina vänner kan dra sig undan mig om jag är tillsammans med honom?
Eller kan de börja gilla honom?
Kram

Svar: Du kan faktiska mista några vänner.. han har en speciell personlighet... men det är ju du som gör dina val.. tänk dig noga för.. kram :)
Esmaralda

31 Luna:

skriven

Spådamen extraknäcker som skyddsängel!

Vad är det han försöker hinta lite subtilt? Är det att han ångrar sig? För något försöker han nog hinta, men vad?

Svar: Han är nog väldigt velig.. han vet inte riktigt vad han vill... lite hit och lite dit... kram :)
Esmaralda

32 Apelsin:

skriven

Vilken fantastisk gåva du har! Du är ju som en skyddsängelängel.

Jag har sagt att jag ska vara med på en tillställning imorgon, men har ingen lust egentligen. Om jag inte går kanske det ger ett dåligt intryck. Å andra sidan vet jag att jag inte är oumbärlig och det kommer inte göra någon skillnad om jag är där eller inte. Men det känns dumt att inte stå vid sitt ord. Kommer det uppfattas negativt om jag drar mig ur?

Svar: Någon kommer att uppfatta det negativt.. men det rinner bort.. och ger inga spår framöver såvitt jag kan se.. kram
Esmaralda

33 💕 Zoey 💕:

skriven

Glad Lucia, Es!
Känns dock så men de är ju en annan femma. För tre år sedan fick jag veta att en vän hade gått bort den 25 november och i år får jag reda på en tråkig nyhet. Blev lite rädd - är verkligen den 25 november en bra dag? Läste på aftonbladet att en kvinna hade blivit våldtagen den dagen oxå. Lite skrämmande, men det var väl bara ett sammanträffande...

Idag blir de till att baka lite jul kakor även om julkänslan inte är på topp men jag försöker iaf. Förkylningen verkar inte vilja ge med sig och allt känns bara 👎.
Vissa dagar som när man får dåliga besked ska man bara inte gå upp på morgonen.
Ha en bra Lucia! Kram Zoey 💕

Svar: Nej somliga dagar kan man lika gott stanna i sängen.. så är det !! Men dina julkakor kommer bli hur fina som helst.. kram :)
Esmaralda

34 HS:

skriven

Glad Lucia Es!

Varför har ärendet fastnat i styrelsen? Dålig arbetsrutin i styrelsen eller har det kommit fram saker som gör att de tvekar inför att godkänna hens medlemskap?

Kram

Svar: Rutinerna är inte det bästa.. känns som om det dragit ut på tiden... kram
Esmaralda

35 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han kan ha dem tankarna att vi ska flytta ihop sen? Kan han tänka sig det med mig?
Kram

36 Michaela:

skriven

Vilken hjälte du är Es! Sådana här gånger är ju din gåva extra guldvärd! 6 kassar - phew vad mycket men ni är ju många ovh mycket ska ätas :)

Igår tackade S för sig eftersom han inte kunde förlåta och se mig på samma sätt efter att jag sagt att det inte kändes okej för min del att han åkte på semester 1 månad och skippade att träffa mig. Det fick jag alltså inte säga. Han berättade att han gick in på sin dejtingssida någon timme efter det jag sagt och att han inte kan se mig som en potensiell partner längre utan letar vidare. Jag fick ont i magen. Vilken människa! Så jag skulle bara hålla med honom och inte ha en egen åsikt och vänta på när det passade för honom att ses?! Aldrig i livet. Jag sa vad jag tyckte och sket i att svara på det sista han skrev. Fy fan Es. Sovit som en kratta i natt pga detta. Nu slipper jag i alla fall inte höra från honom igen. Känns hopplöst att hitta rätt.

Glad Lucia och hälsa mamma så mycket! Kram till Er!

Svar: Tack så mycket och hälsningen till mamma är levererad och hon hälsar tillbaka :) Kram
Esmaralda

37 Dalkulla :

skriven

Vad glad jag blev över den insats du gjorde med den 92-åriga damen. Tack vare dig kunde hon fortsätta att åka buss och handla för egen del. Dom små bussturerna betyder säkert mycket för henne. Det lilla som kan göra så mycket för andra människor. Små ögonblick av glädje, även om det inte är så märkvärdiga.Men dom små ögonblicken är av stort värde.

Istället för fågelfä, läste jag fågelfrö, men herre gud tänkte jag, vad ska Esmaralda med fågelfrö till julbocksfesten. :) Som det kan bli i all hast vid vissa ord som nu. :)

Kram

Svar: Ha ha ha. ja lite tossig är jag nog allt... men att servera fågelfrö.. nånstans där går min gräns för stolligheterna :) Kram :)
Esmaralda

38 Studenten:

skriven

Hej Es!

Har jag gått vidare eller blir det ett nej? Kram och trevlig helg!

39 Helena Ir:

skriven

Mysigt med vin samtidigt med matlagningen..själv har jag köpt bubbel,men kanske det korkas upp först kring jul.

Köpte julkort till barnbarnen och stoppade liten slant i..även de som jag inte "får" träffa..hoppas man ändå får en "liten" tanke. I hjärtat har jag ändå försökt..

Glömde tidigare, trevlig lucia!

Kram :)

Svar: Bubbel är ALLTID rätt :) Bra initiativ till barnbarnen.. kram :)
Esmaralda

40 Vännen:

skriven

Ryser i hela kroppen när jag läser om den gamla tanten <3
Skulle önska att jag hade samma förmåga.
Ville egentligen bara skriva ang något du skrev för ett par dagar sedan.
Jag är ledsen och orolig över en väninna som inte hör av sig.
Hon betyder mycket för mig men du skrev att hon kommer inte att vara min närmaste väninna utan det kommer någon annan.
Jag tänkte att nu får jag bli lite roligare så jag frågade en kompis som jag bara träffar för promenad en gång i veckan om vi skulle träffas med våra respektive och det ville hon gärna!
Igår messade en ny granne om jag och min man ville komma på en kopp kaffe och jag tackade ja!
Har pratat med honom och hans fru på parkeringen och tyckte dom var både roliga och snälla.
Mitt hjärta sörjer fortfarande den väninnan som jag så hoppas snart hör av sig men du skrev att jag skulle ge henne lite tid och att du såg att hon tyckte om mig.
Så jag hoppas, väntar och längtar efter henne men har bestämt mig för att inte låta det ta över helt vilket det lätt kan göra för mig.
Så vem vet - kanske någon av dessa två kvinnor jag ska träffa nu närmaste tiden kommer att bli någon som kommer att stå mig riktigt nära.
En spännande tid trots att det gör lite ont i hjärtat som sagt.
Kram <3

Svar: Din väninna kommer höra av sig... även om det nog inte blir riktigt som förr... de nya som kommer in i ditt liv, de kommer på ett bra sätt.. jag ser dock inte om de kommer stå dig nära.. men de har något att tillföra... kram :)
Esmaralda

41 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du jag får en bra ledig helg har 4 dagars ledighet nu och ska hinna med att göra lite jule fint tills barnen kommer till jul! Något jag ska tänka på kram 😃🌟🌟⭐️🌟

Svar: Ja det finns potential att du får en fin helg.. stanna i nuet och stunderna, stressa inte.. kram :)
Esmaralda

42 Lovisa:

skriven

Hej Esmaralda,

Kommer jag att kunna få en fungerande relation med David?

Önskar dig en fin lucia! <3

Varma kramar,
Lovisa

43 Helena Ir:

skriven

https://www.google.com/search?q=santa+lucia+elvis+youtube&oq=santa&aqs=chrome.0.69i59j0j69i57j0l4j69i61.2929j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Ett gammalt Elvis fan är jag..så lite kort Santa Lucia med The King!

Svar: Underbart... tack :) Kram
Esmaralda

44 Skytten1 :

skriven

Fick ju vänta lite på min lady, haft den en vecka nu. Är lugnt med den, tror du ladyn är verksam och kommer hjälpa mig med mina önskningar? Trevlig Lucia

Svar: Ja, din Lady är verksam, pigg och glad... kram :)
Esmaralda

45 Mikael:

skriven

Glad Lucia på er :)

Nu ska farbror gå och träna musklerna lite, kvinnan verkar gilla en del muskler trots allt :)

När en kan träna så en får feber av träningspassen så har man kommit en bit!

Kram
Mikael

Svar: Du är ju redan så vältränad.. var ska det sluta ? :)
Esmaralda

46 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det möjligt ut att han fortsätter en relation tillsammans med henne?
Kram

47 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Hejsan kära ES!

Jag önskar dig en mysig Lucia!
Idag undrar jag om du kan se vad det är för någon som kallar sig Spådamen Amanda, som formligen pepprar mig med mejl! Jag har inte bett om detta men idag fick jag ett hemskt mejl att jag måste betala en viss symbolisk summa för att inte en hemsk olycka ska hända mig, för hon hade nämligen dragit Dödens kort! Och sett mycket otäcka saker i en dröm! Du vet ju att jag med är Medial, men frågar ibland dig om sådant jag inte själv kan ta på. Den här "kvinnan" talar om för mig att jag har bara en viss tid på mig att betala den symboliska summan och jag får absolut inte tala med någon om detta! Jag vet inte men får en känsla av att det sitter en mörk man i ett annat land o samlar in pengar från de som är i behov av hjälp. Sorgligt! Kan du se om jag har rätt annars undrar jag varför jag har blivit "utvald" jag har ju verkligen INTE bett om "hennes" hjälp. Det hjälpte inte heller då jag skrev att jag inte vill ha hennes mejl och bad hen vänligt men bestämt att sluta höra av sig. Kan du snälla säga varför? Vet inte hur jag ska få ett slut på detta!

Kram o Kärlek

Svar: Den där kvinnan som troligtvis är en man... är en bedragare och har inte ett ett uns av medial förmåga !! Blockera personen helt från din mail. Och om någon annan råkar ut för detta... för jösse namn, betala ingenting !!! Kram
Esmaralda

48 <3:

skriven

Hej åker han till Stockholm som planerat i helgen ?
Kram

49 helle68:

skriven

Hej Es, då var det åter dags för läkarbesök för min del.. kan du säga något om ifall jag har möjlighet till att få sjukersättning? Kram

50 Läroliv:

skriven

Tack för svaret och din förklaring.Det förklarar en hel del. Antar att perioden med den mobbing som han gjorde mot mig förra året har samma anledning då. Det är ju inte ok att göra så, den var hemsk och det vill jag inte uppleva igen. Kommer det att bli värre igen, eller törs jag tro att det är över nu och han börjar må bättre och blir snällare igen.

Kram

Svar: Det kan gå lite fram och tillbaka men så illa som det varit tror jag inte det blir igen...kram :)
Esmaralda

51 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Okej jag förstår. I vilket fall är han väldigt söt och gullig och omtänksam mot mig. Det känns fint.

Hoppas nu att en trevlig fling dyker upp innan jul. Fyller år på måndag och hade så önskat att ha någon snygging vid min sida då.

Hinner det hända något spännande i mitt liv ännu detta år?
Kram

52 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Okej jag förstår. I vilket fall är han väldigt söt och gullig och omtänksam mot mig. Det känns fint.

Hoppas nu att en trevlig fling dyker upp innan jul. Fyller år på måndag och hade så önskat att ha någon snygging vid min sida då.

Hinner det hända något spännande i mitt liv ännu detta år?
Kram

53 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda

Jag släcker alltid våra ljusstakar innan läggdags o släcker ner i hela lgh. Inatt hade ens ljusstaken i vardagsrummet tänds på av sig själv. Var det bara en slump eller ett tecken?

Kram

54 sus:

skriven

hej
ok...
måste fylla med det jag gillar...
vad nu det är....
vill han att vi ska komma eller inte....
love sus

55 Lotta:

skriven

Vilken otrolig tur att damen träffade på dig där just då 😀🙌. Magiskt.

En liten fråga...Min sons har en lärare som inte gillar honom efter ett ”missförstånd” skulle jag tycka att det är. Min son märker tydligt hans irritation mot honom och läraren har ”trashat” honom för en annan elev. Helt oacceptabelt, tycker jag. Nu är jag rädd för att hans tyckande om min son ska påverka betyget. Ser du något där?

Ha en fin helg
Kram L

Svar: Nej jag tror inte det ska påverka betyget.. känns bra om du kan försöka ha ett "bra" samtal med läraren.. kram :)
Esmaralda

56 Camilla:

skriven

Vilken tur att du fanns där och kunde skydda henne! Du är fantastisk! Dig borde man ha med sig :) Glad Lucia till dig och familjen!

Blir 2020 ett bra år för mig och barnen?

Hälsa mamma! Kram

Svar: Ja, det ser ut att bli ett bra år för er :) Och vad det gäller skydd så är det långt ifrån alltid jag känner på mig... men ibland händer det.. kram :)
Esmaralda

57 lilla m:

skriven

Tackade nej till en bostad på grund av att allt är så osäkert, men nu ångrar jag mig lite. Men det kändes inte heller rätt att tacka ja.

Fattade jag rätt beslut eller får jag ångra det? Betyder det nu att jag får vänta jättelänge innan jag får nästa erbjudande?
Känner mig lite nere

Svar: Känns som att du fattade rätt beslut.. så släpp nu alla tankar på detta .. det kommer något annat som känns bättre.. kram
Esmaralda

58 CA :

skriven

Hej
Idag blev det inget bra på jobbet. Kommer jag att få sparken?
Får jag ett nytt jobb snart?
Kram

59 Misstjejen:

skriven

Hej

Är det han som jag såg idag när jag förbi honom över vägen. Är han som går med hund eller någon annan?

Samma dubbelgångare eller den riktigt?

Inbillar jag mig bara eller är det riktigt person?

Ha det bra

60 Browallia:

skriven

Vilket fint möte du fick med den gamla damen. Var det skyddsänglarna som såg till att du var just där och då för att förhindra att det skedde en olycka?

Här är ett enda kaos och det är mindre än två veckor till jul. Sonen och hans sambo kommer till min stora lycka hem till mig på julafton och äter lunch med mig. Gör mitt bästa i att inte stressa upp mig över att jag kanske inte kommer orka städa och julfixa så mycket som jag skulle vilja med tanke på mitt mående, det blir jul ändå...

Önskar dig och familjen en fin luciakväll. Jag ska försöka få upp julgranen mitt i all röra, den ger mig alltid extra energi så kanske det andra kommer av bara farten. Kram

Svar: Jag vet inte... sådant här händer mig ibland.. men det kan gå långt mellan gångerna ! Stressa inte.. julen kommer oavsett... gör bara det du känner att du orkar med och prioritera det du känner är viktigt. Kram :)
Esmaralda

61 Skorpan:

skriven

N0 visst är du Stålkvinnan Es! Trodde dock att det var nåt helt annst som hade häntnpå Maxi ;).

Mentorn på bättre humör idag o nu har jullunch intagits, väldans gott, o inget större har hänt trots Lucia o fredagen den trettonde... Ser det ut att hända nåt nytt i mitt liv snart Es? Rajtantajtan kanske ;)? Det är ju fredag..

Lycka till med kalkonen o förberedelserna inför julbocksfesten! Tack o lov att det är fredag...
Kram Skorpan

62 <3:

skriven

Hej es det blev sagt att A skulle höra av sig igen och att jag skulle sätta ner foten
men det har gått månader nu o hon har inte hört av sig, eller har hon det men att jag inte fått reda ?


kram

Svar: Jag ser inte riktigt hur och vad som hänt.. kram
Esmaralda

63 AnnaK:

skriven

Kommer jag någon gång i livet ha mer pengar att röra mig med?

Kram 🤗

Svar: Ja, det kommer en tid när det blir bättre... kram :)
Esmaralda

64 Celia:

skriven

Vad har Jonas för uppfattning om mig?

Svar: Han tänker i alla fall positivt om dig.. kram :)
Esmaralda

65 Snödroppen:

skriven

Godkväll!
Men herregud vilken tur att du kunde hjälpa henne, lite otäckt ändå att du ser sånna visioner och kan hjälpa så gott du kan.
Idag är det ju fredag den 13:e, inget har hänt mer än att jag var ute på promenad och himlen öppnade sej, det verkligen spöregnar och där gick jag...
Nu har jag värmt mej och sovit en stund under filten. Läste din blogg och blev så sugen på kalkon och räkmacka😋
Kanske ska unna mej nåt gott ikväll så jag blir lite gladare...
Ser du fortfarande om det kan bli en liten resa för Han och mej? Närmar sej första mötet snart?
Kram och trevlig helg💕

Svar: Ja unna dig lite gott.. det är du värd minsann :) En resa kan det bli.. kram :)
Esmaralda

66 Dahlia:

skriven

Det där med att åka buss för äldre måste vara något, har märkt att många av de äldre här åker buss, har tänkt några gånger att de äldre i närheten är mer aktiva än mig, lyssnar man på dem så var de på seniorträff, bingo, dans eller någon tur. Och här är man rätt ung och kommer knappt ut mer än till jobbet.

Du sa någon dag sedan att han skulle bli väldigt glad om jag gav honom lite julbak och ett personligt kort, men mitt problem nu är jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Vill berätta mina känslor men inte för tydligt, vill visa att jag bryr mig, men inte vara för på. Kan du se något om hur jag ska tänka? Eller något råd? För bäst resultat.

67 Helena Ir:

skriven

(47) En ängel med stort hjärta,sådana där mail har jag hört talas om ibland..det är HELT SÄKERT en bedragare som vill ha pengar och skrämma sig till detta! Glöm det där..sånt där biter inte på en ängel <3

Kram :)

68 Läroliv:

skriven

TACK för svaret igen.

KRAM

69 Fråga:

skriven

Hej esmaralda.
Ser det lovande ut att det blir så på jul att vi följer med honom?
Kram

70 Anna:

skriven

Kära Es! Ville bara uppdatera dig om min älskade franska bulldogg som fick diskbråck. Det har gått små steg framåt. Men hon kan fortf inte kissa själv för egen maskin. Hon har revir kissat ett par enstaka tillfällen. Tiden börjar rinna ut och veterinären vill på måndag höra att hon har tömt blåsan nu i helgen. Börjar tappa hoppet här, att det inte kommer tillbaka. Allt annat har läkt väldigt bra. Vad är din känsla?

Stor kram

Svar: Det är tufft och inte självklart att hon klarar det.. det finns en liten chans och jag sänder healing.. det gör MG också.. kram från oss
Esmaralda

71 G.H:

skriven

Bra gjort!! Jag hade fått världens energipåslag och varit rädd att inte hinna få tag på tanten i fallet ,,, men som du säger, ibland är det inte meningen heller.

Sitter och kollar Lucia på SVT, och får som alltid hemlängtan ...

Kram:)


Svar: Ja jag tittade också på Lucia i kväll... i morse var det ju toktidigt :) kram :)
Esmaralda

72 Alie:

skriven

Hej Es,
Ser du mig vinna någon större slant inom det närmsta?
Kram :)

73 Blanche:

skriven

Får jag en ny chans där?

74 Khaleesi:

skriven

Måste bara fråga. Tycker sambons vänner illa om mig eller varför känner jag mig så utanför? Så trist att det blivit såhär och vet inte hur jag ska göra för att ändra på det.

Svar: Jag tror inte att de tycker illa om dig.. däremot kanske ni är lite olika... försök att ta mer del aktivt... var nyfiken och engagerad.. kram :)
Esmaralda

75 Smulan..:

skriven

Vilken tur för damen att du var där och kunde rädda henne.

Igår så pratade jag med min Lady jag bad om ett tecken vägledning om hur extra pengar ska komma in strax efter det fick jag mail från postkodlottetiet var det en slump eller kan det vara så att det snart är vår tur?
Ha en fortsatt trevlig Lucia.

Svar: Det vågar jag inte svara på... det här vet nog bara Lady... det kan vara ett tecken men behöver inte vara så... kram :)
Esmaralda

76 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Känns det fortfarande som att han har svårt att släppa taget helt och hållet? Det verkar lite så. Kram

Svar: Ja det är lite åt det hållet.. kram :)
Esmaralda

77 CA:

skriven

Hej
Så som hon uttryckte sig till mig idag, kan man väl inte få göra?
Jag uttryckte mig dumt också men hon hörde ju inte vad jag egentligen sa.
Får jag skit för detta nästa vecka?
Jag skrev ett mejl till min fackrepresentant innan jag gick hem idag.
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: