Råd som suger...

Nuförtiden brukar jag inte störa mej särskilt mycket på folk.. men det finns somligt som irriterar. Till exempel människor som inte kan skilja på sig själv och andra och detta kan vara duktigt störande.

När jag skilde mig en gång sa någon till mig på fullt allvar att nu ska du gå ut och hitta en ny karl omedelbums.. det är det enda rätta och det kommer bli så bra.

Jaha… HON gjorde så och det var rätt för henne… men för den sakens skull behöver det inte vara rätt för mig

 

Jag njöt av singellivet och tänkte att aldrig jag ska ha en karl i mitt liv igen…. och nu blev det inte så, det kom ju  en ny karl så småningom.... men just då var det toppen att vara singel !

Ibland kan föräldrar vara på det viset gentemot sina vuxna barn..   och försöker lotsa barnen i sina egna fotspår och de tror på allvar att de gör rätt och bra.

Påfallande ofta är de helt fel på det !

Ju svårare man har att läsa av och respektera andra människor personligheter o önskemål.. desto svårare har man också  att ge rätt råd.

Ibland kan det  vara bäst att hålla truten. Kort & gott !

Var noga med vems råd du ska lyda  och lyssna ALLTID till din egen inre röst.

Du är specialist på dig själv och det kan ingen annan vara.

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Inga såna råd har nån gett mig då jag blev singel, förutom mamma som sa att jag absolut inte ska ha någon ny karl (mera). Tillsvidare har hon ju fått sin vilja igenom :(, men inte tänker jag leva ensam resten av mitt liv, punkt slut ;). Så de o många andra råd har jag lämnat åt sitt öde.

Nu tycker jag faktiskt att han kunde komma. Det skulle vara himla trevligt att gå o kolla bilar med karln istället för ensam ;). Syns han till nu Es?

Idag har jag smått funderat på att köra bilen till sin sista viloplats, en sorgrns dag är det... Sen är det anhörigas dag på fortet o det blir ju intressant med den mängden folk som ska ta sig ut dit, trångt som bara den. Tänkte om jag skulle ordna med en bil att köra ikväll o imorgon då äldsta barnet har ledigt i helgen, men vi får väl se hur det blir...

Före allt detta finns det saker o göra, äta frukost t ex ;).
Ha en bra dag i värmen!
Kram Skorpan

Svar: Ja, jag tycker också han borde komma nu !! Han måste uppenbarligen ha en del att reda ut innan han blir redo och det är ju lite tröttsamt !! Kram :)
Esmaralda

2 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Det känns som att min chef tycker att jag är inkompetent och inte gör jobbet rätt.
Stämmer det?
Jag vet att jag måste byta jobb på grund av många olika saker och det här är ett av dem.
Tack!

3 C.A.T:

skriven

Så sant!!! Råkade ut för detta i tisdags.... känner mig väldigt ledsen över det som hände. Jag har en liten fråga. Min son har det traggligt med läsning och stavning. Han börjar andra klass nu. Han är också väldigt omotiverad till skolan och har alltid varit det. Han har inte heller trivts på förskolan. Jag är så orolig för honom och det känns inte som skolan har så mycket resurser att lägga. Hans lärare påpekade till oss och honom på förra utvecklingssamtalet att han måste börja koncentrera sig och göra uppgifterna annars kommer han komma efter sina kamrater. Jag tyckte detta var ett lite konstigt uttalande då skolan borde sätta in extra resurs tidigt om de ser att någon riskerar att hamna efter... han går ju bara i 1:an. Ser du något kring detta? Ska vi försöka kämpa på mer hemma och lära honom eller ska vi rent av försöka byta till en annan skola ( vilket han inte vill själv) han är en väldigt känslig och snäll kille, men på senare år visar han mest ilska och är arg och negativ till det mesta. Kommer det ordna sig?
Kram från orolig och ledsen mor.

Svar: Det känns som om du behöver ett bättre samarbete med skolan... att det görs klart hur du kan hjälpa honom hemma och vad skolan kan bidra med... han bör få extra stöd... boka in en tid med skolan och ta upp detta... kram :)
Esmaralda

4 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Ikväll ska jag på fest! Kan det tänkas att min nästa flirt dyker upp där?
Kram

Svar: Det finns en liten chans... din flirt kan dyka upp var om helst nu... kram :)
Esmaralda

5 Jennien:

skriven

Hej Es.

Ditt råd är i alla fall ett bra råd!

Ser du någon framtid mellan mig och mannen som jag trodde var min kärlek?

Kram Jennie

Svar: Nej, det känns som om det kommer en annan... kram :)
Esmaralda

6 Dunegull:

skriven

Bra E!
Sedan jag och mitt ex dela på oss är många på mig om att jag ska gå med på dejtingsidor osv men det är inte min grej. Jag tror på ödet och tror när det är menar så hittar jag väl mannen oavsett var det är. Man får fråga sig själv om vad som är bäst och vad man mår bra av. För min del är det nog mkt den biologiska klockan som börjar ticka tyvärr. Men så är väl livet. Bara gilla läget och försöka göra det jag själv kan påverka. På tal om den rätta, början han närma sig? Jag känner mig redo nu på ett sätt jag inte gjort tidigare. Börjar sakna och tänka på kärlek igen! Hoppas det är ett bra tecken. Trevlig fredag på dig. Idag ska jag till ven med en kompis. Kram

Svar: Ja jag kan känna att du är redo... och inte riktigt synkad med din tillkommande som inte verkar vara lite redo.. men det blir han.. kan dock inte säga exakt när... kram :)
Esmaralda

7 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Vet inte om det är problem med bloggen igen eller inte men min kommentar kom inte med igår. Jag kan iaf inte se den och eftersom jag inte kan se den så gör jag ett nytt försök så de är inte för att vara tjatig. ☺

Tyckte det var starkt gjort av dig att lägga dig i den där apparaten utan att bli nersövd och trots att det var jobbigt! Trots att det var en tråkig start fick du en bra avslutning på dagen.

Hade två frågor som jag hoppas få svar på:
1. Kommer jag och min blivande gifta oss utomlands, om vi gör det kommer vi då åka iväg på bröllopsresa till ett annat land eller spendera tid med familjen i de landet vi gifte oss i?
2. Ser du om vårat transportmedel till bröllopet blir med veteranbil eller båt? Eller blir det något annat?
Tack i förhand! Kram Kiara

Svar: Fortsätter det krångla med bloggen så hör av dig till blogg.se och påtala detta ! Det ser ut som om du gifter dig utomlands.. och det ser fint och speciellt ut... något mer ser jag inte.. kram :)
Esmaralda

8 GP:

skriven

Vilket fantastiskt inlägg, precis det jag behövde läsa idag. Det är bara en själv som känner till en bäst.

Hoppas allt gick väl för dig igår :) tänker på dig!

ES, ser du hur det kommer vara på mitt nya jobb i september? Nu har jag bara två veckor kvar på denna tjänst och sen så går jag på ledighet innan jag börjar det nya. Skall bli så skönt, få vila på riktigt...

Svar: Det blir bra med bytet av jobb.. det är helt enkelt dags och rätt i tiden... det kommer bli bra men räkna med att det kan bli lite turbulent i början innan du landat i det nya.. kram :)
Esmaralda

9 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Fredag den 9 augusti är tanken att min barndomsvän och släkting ska vara barnvakt åt min ett åriga dotter (natta henne osv) då jag o maken är borta på bröllop. Mamma som vanligtvis brukar vara barnvakt är bortrest. Hur kommer detta gå? Kommer vi kunna njuta av kvällen eller kommer vi behöva åka hem mitt i pga kaos? 😅 Kram❤️

Svar: Det ser ut att gå bra... kan känna att släktingen är pålitlig.. kram :)
Esmaralda

10 Alie:

skriven

Så sant så..
Och speciellt irriterande när man får råd när man inte bett om det.
Jag följer alltid min magkänsla, den litar jag stenhårt på, fast ibland behöver jag råd och lotsning från en toppen person, som heter Esmaralda 😉
Kram och fin dag till dig o bloggen! 💫

11 <3:

skriven

Hej var det att jag tackade nej till Stockholm som gjorde honom sur ?
Går han vidare nu. Han har skrivit att han ska göra det flera gånger ?
Åker han utan mig imorrn.
Kram

12 Lunora:

skriven

Hej!
Jag känner mig ledsen...
känner att min syster och jag har glidit ifrån varandra och att jag drar mig undan vilket inte gör saken bättre. Varför känner jag en irritation mot henne och hennes familj? Vill inte att det ska vara så?

Sonen har fått studentrum o kommit in på universitet, så skönt att det ordnade sig. Kommer han att trivas med studier o allt annat?
Jag o hans syster känner en stor sorg att han ska flytta. Hur blir det för oss?

Jag känner mig så ensam....😥

Kramar💕


Svar: Det ser ut som om det kommer gå bra för sonen även om det blir mycket i början... kram :)
Esmaralda

13 EPM :

skriven

Godmorgon Es!
Detta är ett vanligt fenomen inom min vårdaren också; psykiatri och beroendevård. Allmänheten har alltid en massa lösningar för de som är deprimerade eller har ångest vilket bara bidrar ytterligare till känslan av misslyckande. På behandlingshem är det inte ovanligt att fd beroende Ken numera tillfrisknande personer arbetar med behandling utan någon medicinsk utbildning vilket i mitt tycke är riktigt skrämmande..!

Idag blir det en tur ner till Malmö, träffa vänner.
Ser du nåt om min kväll? Jag ser fram emot den 😊

Kram

Svar: Känns som om det blir en bra kväll.. ha positivt fokus och ha skoj.. kram :)
Esmaralda

14 M:

skriven

Godmorgon Ezmaralda!

Apropå att lyssna till sitt inre...
Jag har en magkänsla nu att det är något annorlunda med min sambo.. Har han träffat eller har han kontakt med någon annan tjej? Vi har varit igenom sånt förr och jag orkar inte mer.. Är det så nu så är det definitivt finito..

Stor kram! 💕

Svar: Jag ser ingenting exakt.. du får helt enkelt ha antennerna ute.. du kommer snart få veta hur det förhåller sig.. kram
Esmaralda

15 Lotta:

skriven

Jag kan verkligen hålla med om att det är oerhört jobbigt med folk som ger råd utan att man bett om det. Tror att eftersom det finns så starka normer i samhället tycker folk att man ska passa in i mallen som tex att inte vara singel. Och att vara singel med barn som jag är har inte varit hundra i den familj jag kommer ifrån. Lätt att bli utstött och inte ses som en riktig familj. Oerhört tråkigt. Man kan väl få vara och göra som man vill utan en massa åsikter. Man känner ju själv vad man vill.

En liten fråga. Löser det sig med nytt jobb för mig nu efter sommaren och en vettig lön?

Ha en fin dag
Kram L

Svar: Det ser ut att vara ett jobb på väg.. jag ser inte exakt när men det verkar inte vara långt borta... så sök aktivt.. kram
Esmaralda

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja bästa rådet jag kan ge är att lyssna och åter lyssna på den som har problem för ibland kommer personen själv på bästa lösningen :-)

Men när det gällde mina barn så jo nog har jag gett råd där jag kan som jag står för och är jag Sen gör de ju som de vill ändå och då är det nog bra om man tar det som en bra grej att de väljer sin egen väg

Så varmt att AC.n satts på och då vart det helt plötsligt läge för serietittande :-)

Nu ut en liten sväng i värmen och lufta hundarna

Kram Anki med flock

Svar: Då arbetar du som en terapeut :) Att lyssna och låta den som pratar komma underfund med lösningar ! Ja herregud vilken värme.. idag blir det ner till stranden några timmar för min del med barn och barnbarn... kram :)
Esmaralda

17 Mimi:

skriven

Hej!

Vad kommer att hända? kommer någonting att hända och jag kommer ur min hopplösa situation?? Det känns så jävla hopplöst. Jag vet att man inte ska klaga det finns alltid någon som har det värre men jag har tappat hoppet.

Kram

Svar: Tappa inte hoppet.. det kommer nya möjligheter och nya val och det vänder mot de bättre.. kram :)
Esmaralda

18 Jeanette:

skriven

Tack för råd och jag håller med!
Kram

19 Extra anonym i deg:

skriven

Måste nog också gälla när man som jag inte passar in i min familj. Mina hobbys är mkt viktiga för mig och känner mer och mer att jag vill vända mig bort från de bägge och gå ännu mer in i den kreativa världen som jag känner så starkt för. Sköta hem och dess sysslor förstås och vara med på födelsedagar och viktiga händelser med barnbarnen, men att sen få gå in i min egen värld och vända ryggen till elakheterna skulle kännas urskönt. Kanske kan dom lära sig ett och annat nytt av det också och om inte går det också bra. Ändå mitt val.

Kram

Svar: Ja. du har ditt eget val att göra.. och du ska tänka på att du är skyldig dig själv att göra val som får dig att må bra !! Kram :)
Esmaralda

20 Kulla:

skriven

Lyssna alltid på din egen inre röst,
Ikväll blir det konsert med Gyllene Tider😎☀️🎶.. ska bli roligt..
Händer det något 💕? Kram

Svar: Det blir en bra konsert och lite ögongodis också ser det ut att kunna bli.. kram :)
Esmaralda

21 Jennie:

skriven

Hej Es,

Skrev en kommentar tidigare imorse. Men det finns inte, kanske blev det något fel.

Det var en bra text du skrev. Ofta vill man bara bli lyssnad på. När folk ger råd så utgår man ju från sig själv.

Hur ser det ut med kärlek för mig? Jag trodde att jag hittat rätt man, men efter de senaste dagarna så vet jag inte....

Kram Jennie

Svar: Du kommer hitta rätt...jag ser inte exakt vem.. kram :)
Esmaralda

22 M:

skriven

Tack snälla för svar!
Men nu får jag fullständigt panik!!! Är jätterädd och vet inte vad jag ska göra!! Snälla hjälp...

Kram!
/Helt desperat!!!

23 Brittis:

skriven

Hej!
Ser du om vi åker 3 eller 4 på vår resa.
Kram och sköt om dig <3

24 Jossan :

skriven

God morgon!

Ja det är alltid så lätt att ge andra råd..
”Lämna honom! Han är intw bra för dig!” Okej och det bestämmer du? Lite så...

Igår börja jag gråta när jag satt ute hos mamma och pappa. Kolla ut över trädgården och kände sorgen över vad mina barn kommer missa. Jag har missat alla minnen med mormors stuga som min släkt kan ha så mycket minnen från. Mina barn kommer missa somrarna hos mormor och morfar i poolen.. Gå och köpa glass på kämpingekiosken. Det svider för jag vet hur jag känner att allt sluta när jag föddes. Den känslan att inte vara med i gemenskapen.

När mamma och pappa flyttar kommer de skaffa pool då?

Och om jag får barn kommer jag få flicknamnet på L isåfall? Har hittat en underbarn body som jag ska köpa och avslöja för pappan att vi ska bli föräldrar. Men det ligger långt i framtiden. Han mr right när inte här ens. Min syster sa att det kommer ta 6 år för mig innan jag får barn.... åh nä!

Kram

25 Kiara:

skriven

Tack för ditt svar! Vad bra då vet jag vem jag ska klaga till om det strular igen. ☺

Då har jag bara en liten följdfråga då jag blev nyfiken ... Är mannen jag kommer gifta mig med svensk samt kommer våra familjer vara med på bröllopet? Tack återigen i förhand! Kram Kiara

26 Drömmen :

skriven

Hej Esmaralda.
Jag förstår inte...
Drömmer när jag sover om en man som jag dejtade för ca 10 år sedan. Har ingen kontakt med den här mannen idag och har inte haft det på 10 år säkert. Vi träffar inte på varandra för bor inte ens i samma stad.
Det är ingen jag går och tänker på om dagarna..
Ser du varför jag drömt om denna man flera gånger under senaste året nu?
Kommer jag att ha kontakt med denna man igen?
Kram

27 Jobbet (idag) :

skriven

Hej!

Ja, man ska alltid lyssna till sin egen röst! Då blir det bäst, man kan ta råd av andra (om man vill) men i slutändan ska man själv bestämma vad som blir bäst (för en själv). För somliga är detta lättare och för andra svårare. Ibland krävs det både mod och mognad för att lyssna till sig själv. Det är olika för alla helt enkelt och i olika situationer och perioder. Men - som du så klokt skriver vad som blir bäst för en annan kan vara heeelt fel för en själv. Så i slutändan blir det alltid bäst om man är riktigt sann mot sig själv och lyssnar till den inre rösten.

Ok, Es, var/är ju ny på jobbet som sagt och har jobbat här i dryga 2 månader. Min gamla chef tycker att jag passar in i företaget men på en annan avdelning - så nu är jag ny (igen) sen 2 veckor på en ny avdelning. Det är kul, men det är projektbaserat så man/jag vet inte vad som händer sen - hur länge projektet pågår osv. Jag trivs bra, det är utvecklande och jag känner mig mindre stressad här trots mycket ansvar. Jag hoppas på att bli fast (på något sätt och i någon roll på företaget). Ser det ut som det kommer/kan bli så?

Stooor kram och ha en härlig fredag allihopa!🤗🥳

28 <3:

skriven

Wow varför reagera min kropp och mage sådär? Har SVIN ont. Var det pga av chipsen.. går de bort snart:/

29 Helena Ir:

skriven

Oj,vad jag instämmer med dig :)..ibland är verkligen " tiga är guld"

Kram :)

30 <3:

skriven

Hej var det att jag tackade nej till Stockholm som gjorde honom sur ?
Går han vidare nu. Han har skrivit att han ska göra det flera gånger ?
Åker han utan mig imorrn.
Kram

31 Bisexuell?:

skriven

Hejsan Es! Sorry för dubbelupprepning från gårdagen.

Här kommer en väldans privat fråga så den skrivs under anonym signatur idag:

En kvinna dök upp på min datingprofil trots att jag enbart kryssat i att jag vill träffa män. Var detta en slump eller ett tecken av något slag? Jag har inte funderat i de banorna tidigare. Skulle det kunna leda till något bra möte? Om du får till dig någon detalj där. Jag är trots allt en öppensinnad människa och nyfiket lagd. Kram :)

Svar: Nog tror jag att du kommer pröva på relation med en tjej.. kanske inte just de här tjejen dock.. kram :)
Esmaralda

32 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det klart ut att det blir en flytt för mig till den staden?
Eller kan det bli något annat?
Kram

33 <3:

skriven

Hej vem var det som plingade på min dörr i förrgår ?
Kram

34 AnnaK:

skriven

Glad eller obrydd över vänförfrågningen?

Kram 🤗

35 Skorpan:

skriven

En sorgens dag, bilen är såld till skroteriet :,(.. Nu är jag billös, men kommer jag att vara det länge, vad tror du Es?

Tack för svar ang mannen, ja var dröjer han??
Kram Skorpan

Svar: Det kommer en bil.. troligtvis innan mannen... men han kommer ju också vad det lider.. kram:)
Esmaralda

36 Miltons Mamma:

skriven

Jo du... Exet tycker at vi ska keep the family together och då har han bestämt att si och så ska det vara.

Jag har ju konstant ångest just nu men det blir såååå bra om jag tar mitt pick och pack och flyttar till USA till honom. Jag ska arbeta på hans kommande restaurang och plugga samtidigt. Sedan ska vi bo 1 år i Kentucky med sonen för att sedan flytta till största hålan i världshistorien. Sonen ska alltså behöva flytta först till USA och byta klass etc, sedan en gång till... Säkert vanligt där men NEJ. Jag känner min son. Han kommer gå sönder.

Och jag kommer aldrig klara av att samtidigt vara mamma till 110%, arbeta 100% och plugga 100% . Jag har varit borta i många år och försöker hitta MIN nitsch. Hittar JAG den så vet jag att jag kan bli framgångsrik men leva efter någon annans dröm och mål gör inte mig lycklig. Hade 50 % på praktikplats men klarade inte av det. Måste ha färre timmar att börja med.


Varje cell i min kropp slår bakut och ångesten sköljer över mig. Jag VILL inte jobba på hans restaurang, jag vill inte flytta dit och vara "under" honom.

Hela tiden säger han att jag blir såååå mycket lyckligare där. Han lyfter fram att det är så bra i USA, så säkert osv. Jag ska lära mig att skjuta och bära vapen... Nej tack...
Sverige är skit tycker han. 😂 The governmemt och där håller jag med till en viss del men finns så mycket annat bra.

Men ja... Han har en vision hur allt ska vara. Jag ser absolut det positiva i det om det är en person som hör och ser en men han hör mig inte.

Men ja.. Jag känner mig otroligt ensam och är otroligt trött på att inte ha någon att luta mig mot samtidigt som jag är rädd att bli låst om jag träffar ngn.
Har varit "fri" så länge nu.

Men ja... Att gå i exets fotspår är jag inte intresserad av.

Och då jag vet att han både är manipulativ och kan ljuga rätt bra så undrar jag om allt bara är för att lura in mig i något?
Vill han verkligen keep the family together? Är detta ett sätt han försöker nu bara för att han inte orkar ha hand om sonen på själv (han har ju begärt 4v varje sommarlov tex) Han vill egentligen inte ha vårdnaden.

Jag har känslan av att han inte vill ha vårdnaden och att dessa advokat grejer bara är ett spel för galleriet och att han inte kommer gå vidare med det, ens i framtiden. Det kostar massa och jag hindrar honom inte från att träffa sonen, snarare tvärtom. Och i jul ska sonen åka dit. Exet vill att jag åker med så han slipper hämta och lämna honom i Sverige. Jag reser gärna MEN jag har hundar och kaniner samt det är ju som att hoppa ned i en grop med en vild tjur i. Risken att bli stångad är stor. Och risken att man kommer hem med blåmärken och brutna ben är enorm.

Orkar inte säga ifrån just nu då jag är rädd att han ska explodera och säga elaka saker. Han ringer flera ggr varje dag. Ser inte grejen att prata varje dag med ett ex.

Kanske dags för en seans igen 😂 Men vill ju inte att hela seansen ska handla om honom så jag bidar min tid så känslor, ångest etc lagt sig. Vill inte att mina känslor av sådan art ska påverka seansen 😊


Kjam

Svar: Nja.. inte blir det bra om du går i exets fotspår... du behöver bygga ditt eget liv och göra saker och ting på ditt eget sätt.. och du kommer att landa i detta.. kram :)
Esmaralda

37 Extra anonym idag:

skriven

Tack för ditt svar. Undrar om du kan tänka dig att skriva något om hur man bäst lever det liv som man är satt att leva. Tycker inte synd om mig själv, men svårt att ibland inte bli deppig och ledsen över situationer som man vill, men inte har någon koll över, utan ska leva sig igenom. Sista storhealingen hjälpte mig i detta,men tyvärr varar den i längden inte så länge som man skulle önska. Fast då skulle väl erfarenheterna som man ska ha i detta livet inte ha den effekt på själen som den ska ha tänker jag. Ja lite virrigt inlägg, men kanske har du något tips.

Kram

Svar: I nästa vecka kommer det en blogg med just detta ämne.. tack för tipset :) Kram
Esmaralda

38 Blomman:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du han skulle vara beredd att släppa mig helt?
Kram

39 Lotta S:

skriven

Syns det nu några kännetecken på hunden som går med mig från andra sidan?

40 Yr:

skriven

Oj va jag känner igen just dessa råd. Har ju blivit lyckligt singel för två år sen när min psykopatsambo äntligen drog. Sonen o jag klarar oss utmärkt. Ensamskapet oroar bara andra sig för. Jag njuter.
Ekonomin..anställning.lön.läckande tak o kranar. Ängslan för vattenskador o inga pengar att anlita folk till hjälp. SÅNT oras man ju för. Men inte faan skulle det hänt nåt här bara för jag haft en man..det e ju liksom under tiden han bodde här allt förföll. Hoppas o ber att jag ska klara mig själv.
Men om du Ez ser nånting får DU GÄRNA ge mig ett tips😉Tack
Kram i värmen😎

Svar: Och du klarar dig hur bra som helst... ta saker och tin i turordning bara.. så går det fint.. du har kapacitet... kram :)
Esmaralda

41 Jessica:

skriven

Hej Es!

Vad tycker T om mig? Kommer det bli något mellan han och mig?

Kram :)

42 Hon:

skriven

Hej,
undrar om du ser vilket alternativ som bättre ut för mig överlag: ser det ut att bli en bättre/bekvämare/roligare resa om jag skulle välja att åka dit istället och koncentrera mig på att besöka detta område, än att resa hela den vägen, dock tillsammans med min vän? Jag skulle ju se mer men troligtvis vara mer trött och så.. Borde ge besked idag.. inte kul att känna sig egoistisk men samtidigt vill man ju ha en bra resa och vi är båda anpassningsbara...
Kram

43 Michaela:

skriven

Word!

Drömt om ormar och en kompis som gick bort för länge sen. Märkligt. Drömmer ofta om ormar fastän jag inte är rädd för dem eller nått. Det är mamma som står för den biten :)

Tom patienterna var däckade av värmen så blev en lugn jobbstart. Trött och omotiverad men det var väntat. Blir ledsen när jag hör andra berätta hur mycket jobb de får. Att de prioriteras men inte jag. Förstår verkligen inte varför. Har inte gjort något fel och är uppskattad av patienter och kollegor. Kanske inte är meningen att jag ska vara där utan någon annanstans. Jag vet inte och önskar att jag fick svar på det så att jag slapp fundera. Du spådde "En radikal förändring i arbetslivet 2019". Är det ngt som du fortfarande ser?

Ha en fin fredag!
Kram!

44 Helena Ir:

skriven

Finns det någon som gillar min typ av musik..romantikern i mig håller på att gå upp upp i atomer..Så föddes jag också på 50 talet..

Hittade den här..
https://www.youtube.com/watch?v=1p-KQabB2n8

Ta dig en tryckare med din man Es :)

Kram :)

Svar: Man tackar... en tryckare ska det minsann bli :) kram
Esmaralda

45 Fågel Grön:

skriven

Det är så klokt det du säger! Har blivit uppsagd i mitt snart 45-åriga liv ifrån ett jobb som jag tyckt mycket om och levt med i över 19 år. Har nu fått ett tillfälligt kontrakt över vintern på ett liknande jobb. Min inre röst säger ”-Go for it, det kommer att bli så bra!” Men mina nära och kära bromsar och ser mest ”eventuella problem” eftersom det kommer innebära att jag kommer få fler och många övernattningar borta. Min mormor som snart är 88 år ifrågasatte ifall jag verkligen skulle ta det här jobbet, ”-Du som är så hemmakär...” Men hur det än är, så har jag förstått att det är deras rädslor som talar, inte mina! Ja, jag oroar mig också hur det kommer att funka med familjelogistiken när jag är borta mer, men min inre röst säger att jag ska göra det här. Så jag kör på och håller tummarna för att det här är en del av min livsplan. Kram på dig Es och alla läsare!

Svar: Du ska bara lyssna till dig själv... så är det.... kram o stort lycka till.. det kommer bli bra :)
Esmaralda

46 Catte:

skriven

Alla fungerar väldigt olika så det är svårt att ge ett råd om man inte är en bra människokännare eller känner personen väldigt bra. En del har bra självkännedom och vet vad som fungerar och varför man har behovet av att reagera eller känna på ett visst sätt i olika situationer, medan andra har ingen som helst känsla för det utan är ganska vilsna och tar råd från vem som helst och sen blir det pannkaka. När jag blev lämnad så var det flera personer som sa att jag direkt skulle ut och träffa någon. Blev både förvånad och besviken på nära kompisar som inte verkade känna mig alls och hur jag fungerade. Jag ville läka och lära känna mig själv efter ett långt förhållande. Fortfarande singel, men det stör mig väldigt sällan, eller knappt aldrig. Känner mig inte ’dateable’ just nu utan det är ett pågående projekt sen någon vecka tillbaka för att bli det igen 😊
---
Igår fick jag veta att det inte föddes några hanar i kullen som det var tänkt att jag skulle ha valp ifrån. Kände mig ledsen och blev tom, men det var kanske inte meningen att jag ska ha valp än, utan jag måste jobba med mina mål med nytt boende och mer energi innan det egentligen passar. Det finns en eventuell plan för valp, men det kommer dröja till våren nästa år. Känns rätt OK ändå och jag ska fokusera på mig till dess.
---
Har inte haft någon kontakt med Y på 1,5 mån. Känns ganska bra även om jag tycker det är tråkigt att den speciella känslan jag haft för honom nästan är helt borta. Tänker han på mig? Tycker han jag borde be om ursäkt eller förstår han att han borde förklara sig om det ska bli någon mer kontakt? Kommer vi ha mer kontakt på sättet vi haft eller kommer kontakten framöver endast vara professionell?

Kram Catte
- semesterfirare veckan ut 😊

Svar: Det blev ingen valp den här gången och som du säger, det var nog en mening med detta... och valpen din kommer så småningom i alla fall ! Känns som om du ska blicka framåt istället för tillbaka på Y... kram :)
Esmaralda

47 Mikael:

skriven

Samma råd till var och en, 7.5 miljarder människor, som befinner sig i olika länder, kulturer, födda under olika årtionden osv. kan vara svårt men det klart att tant Agda kan ha en bestämd uppfattning om att man ska gifta om sig direkt vem man än är :)

Var något inslag på tv om tidiga bröllop där tjejen var 13 och killen 20, killen sa vi gifter oss tidigt men vet inte varför, han följer kulturen från de äldre, hans mamma gifte sig vid 15 och tyckte det är bra, men inte för hennes dotter för hon skulle studera, dottern skulle avvika från normen men inte sonen men kanske positivt att en liten förändring var på gång.

Råd ja..., psykologens bästa råd är en burk piller, just nu så upplever vi ett av de största experimenten i världshistorien, 10% eller mer av svenska befolkningen går på utskrivna droger, eller vad man ska beskriva de som,
kropp och psyke kanske har en sund reaktion men så ges mediciner fortare än kvickt och ett livsöde ändras och kanske stannar av och förtvinar, vare sig man är 4 år, 13 år, 25 år eller nåt annat så skrivs mediciner ut, livet har olika faser, ska man medicinera så man inte kommer in i nästa? skriver man bara ut mediciner så kan folk fortsätta vara kvar på fel jobb, ha fel partner, ha fel vänner och miljoner andra saker, med stämningshöjande piller går det köra på och man slipper fundera på om något är fel, en Quick fix :)

Anders Hansen är gratis lyssna på

Sommar & Vinter i P1 - Anders Hansen

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319465?programid=2071

https://youtu.be/ROt9ZE0g-Vg

Med så lite som 45 min 3 gånger i veckan så uppnår man samma effekt som dessa piller och det kickar in på samma tid som det tar för pillren att verka.

Dagens psykologer skriver ut mediciner och kors och tvärs och fördärvar unga och äldre som skulle kunna bli toppstjärnor inom olika områden eller så ett allmänt bra liv.

En del behöver överdoser och annat i sitt liv för att det ska bli rätt till slut, antidepressiva kan vara en halvmesyr som gör att ens liv blir mellanmjölk, man tog piller och trodde allt var bra men livet bara fortsatte vara mediokert, kropp och psyke skrek att du var fel ute och du sökte hjälp och någon var vänlig ge dig en burk piller...

Ironmind, felaktig titel skulle jag säga, är en dokumentär från livet som kan ge en del insikter

https://youtu.be/FzqrqZsDrOk

Kram
Mikael

48 En vädur:

skriven

Ja jisses så fel det kan bli när en inte lärt sig skilja på sitt...

En balja iskaffe, bok och jag själv är nu placerad på altanen. I skuggan givetvis. Rena rama tropikerna...

Funderar på att göra något busigt och ändra min målgrupp för 24 timmar. Kan det leda till något tro? Eller det är kanske semesterlunket som gör oss vädurar alltför rastlösa och förhastade :)

Stor kram 💕

Svar: Nu blev jag sugen på iskaffe !! Just nu tror jag du behöver något lite extra... go for it... kram :)
Esmaralda

49 F:

skriven

Den bekante dykte upp igår, blev väldigt förvånad då hon inte satt sin fot hos oss på väldigt länge??? Vad fick henne att ändra sig att komma till slut .

50 Dalkulla :

skriven

Har aldrig förstått vitsen med att gå ut och leta upp en ny så fort man avslutat äktenskap/relation. En del kan bara inte vara själva. Min f.d. man kom med en ny ca två månader efter jag flyttat ut från huset. Så här långt efteråt vet jag att henne hade han under lång tid innan vi separerade.

Andra ska heller inte tala om vad som är bäst för henne/honom. Jag fick också höra, hur kunde hon skilja sig från honom, dom som hade det så bra. Vem i glödsvedda hel...ete visste hur vi hade det. Ingen!

Säger som du Esmaralda:håll truten och sköt sig själv! Jag kan bli rosenrasandes över människor som tror sig har rätten att lägga näsan i blöt.

Kram.

Svar: Exakt så !! Kram :)
Esmaralda

51 Hon:

skriven

Jag tänker att det är bäst för mig att göra resan såsom jag vill, då syftet är att jobba med min självkänsla också.. det kanske blir mer slitigt annars, att satsa på att resa med henne hela vägen.. dock kanske också en bra resa.. ser du något kring detta?
Kram

Svar: Känns ändå viktigt att du får eget utrymme under resan.. på ett eller annat sätt.. kram :)
Esmaralda

52 Dahlia:

skriven

Saknar dem massor redan! Är jag saknad utav dem med?

53 Fattighjonet:

skriven

Lättad att läsa att undersökningen gick bra. Jag beundrar verkligen dej, ditt mod och din livsglädje, trots motgångar och svårigheter.

Jag har två små frågor;

Du har för ca 10 år sen spått att jag ska möta kärleken. Ser du fortfarande att det finns i min framtid, eller jag missat chansen?
Ser du om jag kommer att ha råd att flytta till ett hus med en trädgård i framtiden?

Tack för en lärorik blogg. Du ger oss alla hopp och inspiration.

Svar: Nej du har ingenting missat.. kärleken finns fortfarande där, stadigt och stabilt... kram :)
Esmaralda

54 Erika:

skriven

Hej! Tror du min dejt medvetet försöker göra mig svartsjuk, eller är det jag som överreagerar?

Svar: Dejten försöker nog gör dig svartsjuk... och du är också känslig just i detta... så ett kombo skulle jag vilja säga.. kram
Esmaralda

55 Hon:

skriven

Ser det klokt ut att dra sig ur detta? Just nu åtminstone har jag ingen större lust till detta, vill känna mig fri och kan ju hitta bättre alternativ senare.. santidigt kanske jag är redo då tiden kommer..
Kram

56 AnnaK:

skriven

Provar igen....blev han glad eller vart det konstigt?

Kram 🤗

Svar: Känns som att han blev glad... kram :)
Esmaralda

57 Ulrika:

skriven

Hej, Sådana kommentarer är jag också less på och även på killar som tror att man är redo att slänga sig i famnen på dom igen.

Sen en fråga.. Tror du att jag kommer flytta tillbaka till mitt hus igen? Är så kluven :/

Svar: Det känns inte riktigt så och blir det en flytt tillbaka till huset så ser det inte ut att bli så långvarigt.. kram :)
Esmaralda

58 F:

skriven



Den bekante dykte upp igår, blev väldigt förvånad då hon inte satt sin fot hos oss på väldigt länge??? Vad fick henne att ändra sig att komma till

59 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda vilken underbar värme. Bästa för onda leder☀️☀️☀️
Räkfrossan med tjejerna blev väldigt lyckad och trevligt. Gott kallt Chablis till 🥂
Var det något speciellt igår kändes som många tittade på mig?
Kommer jag fortfarande bli lyckligt gift ?
Mitt ex visade återigen igår sitt rätta jag. Mina väninor kollade hans sms och sa det inte är normalt och pendla som han gör med

Svar: Jadå, du blir lyckligt gift.. fast du har en tendens att lägga märke till och fastna för fel sorts män.. men rätt kommer du hitta oavsett.. kram :)
Esmaralda

60 Jossan :

skriven

Igår börja jag gråta när jag satt ute hos mamma och pappa. Kolla ut över trädgården och kände sorgen över vad mina barn kommer missa. Jag har missat alla minnen med mormors stuga som min släkt kan ha så mycket minnen från. Mina barn kommer missa somrarna hos mormor och morfar i poolen.. Gå och köpa glass på kämpingekiosken. Det svider för jag vet hur jag känner att allt sluta när jag föddes. Den känslan att inte vara med i gemenskapen.

När mamma och pappa flyttar kommer de skaffa pool då?

Och om jag får barn kommer jag få flicknamnet på L isåfall? Har hittat en underbarn body som jag ska köpa och avslöja för pappan att vi ska bli föräldrar. Men det ligger långt i framtiden. Han mr right när inte här ens. Min syster sa att det kommer ta 6 år för mig innan jag får barn.... åh nä!

Kram

Svar: Tidens gång är ju sådan att något tar slut och något nytt tar vid... och det nya behöver inte vara sämre även om det är annorlunda mot vad man är van... kram :)
Esmaralda

61 Kiara:

skriven

Kära Es!
Jag undrar nyfiket om du kan se om våra föräldrar/syskon kommer delta på bröllopet samt lite mer gäster eftersom det är utomlands? Kommer han vara svensk? Tack i förhand! Kram Kiara

62 Kiara:

skriven

Kära Es!
Jag undrar nyfiket om du kan se om våra föräldrar/syskon kommer delta på bröllopet samt lite mer gäster eftersom det är utomlands? Kommer han vara svensk? Tack i förhand! Kram Kiara

63 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du mig i en fast relation?
Kram

Svar: Ja det kommer.. kram :)
Esmaralda

64 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar hur ser det ut för mig framöver? Kram

Svar: Du kommer till en korsväg snart och fattar nya beslut.. det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

65 Linnean 🌸:

skriven

Ja, fy för fan för vissa ”råd”!
Lever lite i en sådan soppa. En svärdotter som ska styra allt och alla. Hennes morsa är likadan. De oempatiska och känslokalla som bara säger att man ska skita i den eller det som om inget hänt! Fast man själv är ledsen och mår dåligt. För att inte tala om kostväktarna som kan dyka upp när man äter utomhus och stirra på köttbiten m äckel i ögonen. En granne till mig påtalar alltid vad man bör äta. Grr! Som när jag hade handlat och sjönk ner på en bänk m mina ”brinnande” ben för att vila innan jag tog mig upp för trapporna. Tände en cigg och öppnade en Pepsi. Då dyker hon upp och stirrar m ogillande blick på vad jag hade i händerna. Talar om att hon inte ens skulle överväga att smak en cola 🙄 Samt hostade tillgjort för jag rökte! Sånt gör mig sååå, besparar er alla fula ord! Var för väluppfostrad, eller feg, för att hälla colan över henne och blåsa ut ett rökmoln i nyllet på henne. Vill alltid fräsa stick, försvinn, när hon dyker upp! Folk borde sköta sig själv lite mer och skita i vad andra gör! Om jag vill äta sådant jag tycker är gott, låt mig göra det! Jag skiter ju i att andra knaprar salladsblad! Äter det åxå men jag VILL INTE leva som vegan, absolutist och gillar godis samt en cigg då och då! Trivs med det!! 👍 Antar att jag borde ut och motionera nu och käka vetegräs men jag ska slänga mig under fläkten i soffan och slappa samt smutta på en kall cola.
För att senare synda i den ljumma kvällen med grillning och vin 😄
Ha det så underbart på stranden i värmen! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Du borde hällt colan över henne... helt klart... herregud så oförskämd människa ! Härligt med grillning o vin... det ska vi ha i morgon.. i kväll blir det till hamnkrogen och där har de ju vin också :) Kram :)
Esmaralda

66 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Du har spått att jag en dag kommer att bli känd/välkänd, och jag undrar om det kommer att stå om mig i tidningarna? Är det något positivt det gäller?
Kram,
Jennifer

67 SusanneAmalia:

skriven

Livets alla sidor hör ihop.. Råd är ju bara råd och den som uttalar dessa råd gör det ju alltid efter sitt eget huvud eller magkänsla..
Min mamma säger alltid att du tycker inte om mig längre för du gör inte som jag säger.. Jag tycker hennes råd (fördetmesta) suger. Min mamma har inte så stor livserfarenhet och allt handlar om pengar.. Jag tycker pengar mest är till besvär oftast har man ju för lite av den varan. Men pengar ska ju användas och man ska leva fullt ut.

Nu går semestern mot sitt slut Ystad är fantastiskt.. Jag har träffat vänner.. ELLABELLA har badat..badhubden ELLABELLA är så nöjd och taggad.. varje morgon ska hon till havet... Ridit islandshästar... Sjukt kul. I kväll blir det koncert (Ulf Lundell) och i morgon 14.30 paragliding..Jag ska segla som på moln.. Sedan hem till Stockholm och så till Irland.. Om några veckor.. Tjoohoo... Vilken sommar..
Jag hoppas att allt är bra med dig efter strålningen..
Jag vet att du kan leva livet fullt ut att du tar till vara det som ges och att du tillåter dig själv kärlek.. Till dig och varennda cell i kroppen.. Livet är magiskt och fullt av överraskningar.. 😇💞🍾🎂🥂🍒 Kramar..

Micke... Vilka insikter du har.. Du är en fantastisk själ och jag hoppas att du hittar din framtida fru.. Snart.. Alltid kul att läsa det du skriver och dina funderingar. Sommarkramar

Svar: Du har en alldeles underbar sommar och det är du värd.. det händer alltid mycket runt dig :) Strålning börjar jag med i veckan som kommer... då bosätter jag mig tre veckor i Lund ! Kram :)
Esmaralda

68 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser den relationen ut att hålla år till?
Kram

69 Hängmattetant:

skriven

Halloj! Jag undrar vad sista halvan av året bjuder på för mig. Får du till dig något? 🤔 Tänka sig att förkylningskänning skulle dyka upp mitt i denna högsommar. Nu blir det att vila!

Bjässekram! 😄


70 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur kommer der var för mig i hösten?

Är det bra eller dåligt lika förra våren eller ifjol?

Ha det bra

71 Skorpan:

skriven

Ja jag fnular på om det är en sprillans ny bil jag ska köpa eller begagnad?

Rymdes inte ombord på båten som avgick från ön o det tyckte ju exet var roligt!? Hans humor är nog minst sagt odd. Nåja, jag klarar mig..
Tack för svar!
Kram Skorpan

72 Kiara:

skriven

Kära Es!
Jag undrar nyfiket om du kan se om våra föräldrar/syskon kommer delta på bröllopet samt lite mer gäster eftersom det är utomlands? Kommer min blivande vara svensk? Kommer min pappa och syster komma med då de är utomlands? Kommer de ha råd att åka dit vi ska? Tack i förhand! Kram Kiara

73 Kiara:

skriven

Kära Es!
Jag undrar nyfiket om du kan se om våra föräldrar/syskon kommer delta på bröllopet samt lite mer gäster eftersom det är utomlands? Kommer min blivande vara svensk? Kommer min pappa och syster komma med då de är utomlands? Kommer de ha råd att åka dit vi ska? Tack i förhand! Kram Kiara

74 Kiara:

skriven

Kära Es!
Jag undrar nyfiket om du kan se om våra föräldrar/syskon kommer delta på bröllopet samt lite mer gäster eftersom det är utomlands? Kommer min blivande vara svensk? Kommer min pappa och syster komma med då de är utomlands? Kommer de ha råd att åka dit vi ska? Tack i förhand! Kram Kiara

75 Alie:

skriven

Ser du om jag kommer att komma tillbaka hit i höst och jobba lite igen, eller blir det på annan plats?
Kram :)

76 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Var på stranden och råkade på ett gäng som jag hängde med förut som jag inte har några trevliga minnen ifrån.

Ser dem fortfarande ut att bry sig om mig? Eller prata om mig när dem ser mig?
Ser du någon avundsjuka från tjejen?
Hur tänker dem om mig när dem ser mig? Negativt?Kram

77 Extra anonym idag:

skriven

Tack snälla för svaret igen, vad glad jag blir. Då ska jag skriva ut flera ark och ha tillgängliga lite varstans som påminnelse.

KRAM

78 Ghostwriter - Jag ger sådana här råd :

skriven

Jag är ofta psykologen och den man vänder sig till i mitt umgänge (många som inte känner mig heller) och jag brukar alltid ge tips utifrån mina egna erfarenheter eftersom jag kan stå för dom 100%. Däremot är jag mån och noga om att också i mina råd säga massa andra perspektiv, eftersom ett av dom perspektiven kanske stämmer bättre in på personen. Jag säger också att de är viktigt att utgå från sig själv och att mina råd bara är för stöd. Ibland har folk ändå tagit det fel men sånt som händer. Jag tror att jag iallafall är ganska tydlig av mig!


Det har hänt mig att nära sagt att jag inte borde dejta osv och lägga män på hyllan och fokusera på mig. När jag redan sagt tusen gånger att jag kan träffa män utan att vara intresserad av en relation - eller att jag inte är desperat för att jag skriver med folk. Jag fokuserar alltid på mig själv. Och jag dejtar ingen seriöst förens det gått Minst ett halvår (förutsatt att jag känner mig redo) annars får det gärna gå mer tid.

Som nu är jag singel i 7 månader tillbaka och träffat en del flingar och känt mig redo för en seriös relation i några månader. Fram tills nu då jag vill lägga män på hyllan (tills den rätte) då jag valt en annan väg att fokusera på. Men de är ju för att jag vill, inte för att någon annan sagt att jag ska göra si eller så...


Bra inlägg Esmeralda!

79 Ghostwriter :

skriven

Personen började skriva saker och jag kände mig lite på gränsen till trakasserad (rätt eller fel) men jag tyckte ordvalen var olämpliga och kände ännu en gång hur ormen högg. Jag tycker personen har rätt till denne säger, men inte på det sättet för då helt plötsligt betydde det materiella mer än relationen. Som att relationen bara var köpt från början. Och hitta på saker om mig är inte ok.

Våra gemensamma vänner, kommer dom säga ifrån om denne säger något om mig? Dom tycker väl om mig för den jag är? Är ju min uppfattning...



Kram och massa kärlek och styrka till dig!

80 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Härlig dag. Varmt men härligt!
Har varit ledig efter intensivt jobbande.
Kommer det att kunna utvecklas mellan oss?
Kram

81 Babrie:

skriven

Hej goda Es!

Ser du möjligtvis om jag får ett bra liv som min kusin Amir.?? Kramar

82 Esset:

skriven

Hå hå ja ja, alla dessa råd.. 😅

Hur går det för er alla värmen..!? Jag hade behövt en sådan där liten batteridriven handfläkt för att orka ta mig ut bland folk idag..! Nej det får bli lugnt häng hemma med något kylt i glaset..! Tittar in med en fråga idag till dig härliga Ezmaralda.. Om du orkar besvara sådana i dagens hetta..! Jag undrar vad de kalla vintermånaderna har i beredskap för mig.. Svalkande tanke just nu om inte annat.. 😉 Ha en härlig helg..! 😄

83 Vv:

skriven

Hej goda Es! Ser du om jag kommer läsa på högskola ? Kramar❤️

84 Browallia:

skriven

Blogg.se skulle behöva ett gott råd ;D Denna gången dök min kommentar i bloggen från igår upp först idag. Bedrövligt att de inte får någon ordning på det.

Kram

85 Boudica:

skriven

Nu har jag äntligen semester! 3 Veckor.
Ska bli båtresa här och hoppas den går bra. Har lite kursarbete jag måste göra också, kanske på båtturen, inte så glad att vara instängd på en båt i dagar.
Kommer sakna lagergrabben lite, gillar ju att prata med han, och hunden kommer jag att sakna, ingen att gosa med. Kanske blir lite ömsesidig saknad!

Råd, jag är rätt dålig på att ta åt mig av råd, även mina egna, jag gör många gånger omedvetet motsatsen.

5 dagar utan kaffe idag, kanske håller mig till imorgon, eller kanske på kvällen. Känner mig bättre men vill ju inte sluta helt å hållet ;)

Vaknade vid 4 inatt, och sen somna jag å vaknade flera gånger, hann drömma en del, minns en dröm att jag blev sen, men sen insåg jag jag skulle inte blivit sen, tog fel buss hamnade någonstans där nån samling men jag var ju inte bjuden så jag gick. Och blev stannad av massa små katt djur, lejon, puma, tiger.
Märkligt.
Sen så minns jag orden "har du inte fått sms än så kommer du få ett snart"
Kan det finnas budskap i detta?
När jag vaknar med sådana "ord" så brukar det stämma.
Nu hoppas jag att det inte menades med sms att hämta paket XD

KRAM!

86 Tingeling :

skriven

Ja folk har åsikter om allt, och speciellt när man fått barn.. det är som att folk bara inte kan låta bli att ge råd. Spelar ingen roll vad det gäller.

Själv frågar jag gärna om råd och vill gärna diskutera för att få mer klarhet från olika vinklar. Men inte många jag känner är villiga till det, utan dem har redan bestämt sig för vad som är bäst för mig... men såklart det handlar om dem själva egentligen...

Jag har för det mesta gjort det jag velat i den utsträckning det gått... min pappa brukade skoja förut.. Jag frågade honom om råd mellan två saker och han brukade säga "vad jag än svarar kommer du göra precis tvärtom" 😄 sån är jag... Jag har alltid följt magkänslan. men jag gillar ändå att få olika infallsvinklar.

Angående utbildningen. Min magkänsla säger 80 % rätt och resten nej. Den är inte helt 100. Men jag följer dessa 80 %. Om det visar sig vara helt fel, kommer det lösa sig ändå så jag slipper gå tillbaka till mitt jobb?

Vad jag saknar min pappa insåg jag nu... den han är på riktigt.

Trevlig fredagkväll!

Kram!

87 Helena Ir:

skriven

Det händer saker ibland..och man förundras..
I morse, trött,så hörde jag sången "Someday over the rainbow" i mitt huvud,melodin och den första meningen..sen blev det tyst. Jag har lyssnat mycket på musik idag,och i eftermiddags fick jag känslan av den från de första tonerna,men så var det inte! MEN,nu på kvällen spelades den i sin helhet i ett tv program..Jag tror inte att det var en tillfällighet..för sånt här händer inte i vanliga fall..Kanske jag söker tecken..men jag tror det här var ett tecken om något bra..man måste tro!! :) Fint kändes det..

Kram :)

88 Skorpan:

skriven

Vet inte om du kan se nåt kring "döda" ting men jag chansar o frågar. Har en vit Opel Astra på provkörning. Tilltalar mig o känns bra att köra, åtminstone i saktare hastigheter ;). Kan det här vara en bil för mig? En som håller o inte går sönder direkt? Ska jag "buda" på den? Den har nog varit till salu en längre tid, efter vad jag harbförstått. O den är importerad från Sverige...

Kollade upp uppgifter om gamla bilen o jag står inte skriven som ägare på den längre. Gillar folk som sköter sina åtaganden :). O så trivs jag ju med karlar som "gör riktiga, fysiska, jobb ;). Det var en lätt process att överföra ägandet av bilen. Jag tackar!
Kram Skorpan

89 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Vad kan jag förvänta mig efter ”missödet” på jobbet denna vecka?
Blir det bättre? Eller är det kört och ska jag bara fokusera på att hitta nytt?

90 Am:

skriven

Hej Esmralda.

Han säger just nu att han aldrig tycker att vi ska bo närmare.
Menar han det?
Han säger att just nu tycker han så.
Ser du om det kommer att förändras?
Kram

91 Gloria:

skriven

Usch... gillar inte när andra tror att de vet vad som är det bästa för mig, vad som är bäst vet jag själv jue... min syster tycker jag valt fel inriktning, men den inriktningen hon tycker jag ska ta är helt fel för mig, även om båda är inom samma område...

Es kan du se något om min vän J’s tankar om mig/oss just nu?

92 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan du se att han kommer att hålla fast vid det här?
Kram

93 Ma:

skriven

Hej Esmaralda,

Ser hon ut att vara anledningen till varför ?
Kram

94 Måddan:

skriven

Ja nog bestämmer man själv.
Jag har levt ensam i åtta år nu.
Första året kom alla och sade du har ju inte svårt att få någon ny man varför är du singel. Jo av den anledningen att jag bestämmer ju om personen passar mig eller inte. Vid min ålder tar man vad som helst. Kräsen är jag och kanske även den man möter.
Vet ej om det dyker upp någon som passar .


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: