Nostalgi....

I början på 70 talet flyttade jag  hemifrån... och en  ny värld öppnade sig när det gällde matagning.
Mamma var mycket.. men ingen matmamma och hemma åt vi de mest märkliga ting och hopkok.
När jag sen fick mitt eget kök  - då gick jag all inför att bli en modern kock... i tiden...  tills jag tröttnade.... och  några gamla klassiker var följande:
 
Flygande Jacob ... som jag ska bjuda på härhemma i morgon !!
Sonen har nämligen aldrig smakat denna klassiker.. bara hört talas om den så nu är det dags... och så är den ju så himla lättlagad också !!
 
 
Mandelfisk... att ha mandel på fisk var minsann vågat och tog torsken till nya höjder. 
Till det hade man filsås med riven gurka och  dill !!
 
 
Köttfärsfyllda paprikor.. med sting i köttfärsen och till det blev det ris och tomatsås på en burk krossad tomat, grädde och lite ketchup !! Det var liksom inte så avancerat då.
 
 Chili con carne med hetta...  lite yoghurt till & bröd... så enkelt och så gott... fortfarande !
 
 
Paella då och då var ett måste på 70 talet.. och det var en rätt som nog tog fart i samband med att folk   åkte till Spanien på semester
 
Man använde allt som levde i havet och mixade vilt... ris... och så dåtidens svenska Sangria... rödvin blandat med Fanta.  Herregud  ja !
  Det var tider det !
 
 
 Och så var det hawaii kasslen förstås.. kasslerskivor varvade med  skivor av ananas.. Del Monte skulle det vara,, riven ost ovanpå.. och in i ugnen.... och det smakar bättre än det låter !
 
Maten på 70 talet känneteckandes av att  det skulle vara lättlagat, snabbt och billigt !
Och det är inte fel !!
 
När jag var barn på 60 talet så grejade mamma ihop något som jag gillade... hon skivade potatis...lök...falukorv i ugnsfast form ... och varvade några gånger... salt o peppar o massa grädde över och in i ugnen.  Gud vad gott jag tyckte det var !!
 
Numera är det lite krångligare och lite mer " fine dining" när man bjuder hem folk !
 
 
Kram & kärlek
 
 
 
1 Minna76:

skriven

Mums till all det mesta av det där :) Hawaii-kassler är ju super gott. :)

Känns som det är ett gräl på gång med killen jag dejtat. Han verkar mindre glad över att jag har en åsikt om hur vi har det och hans relation med damerna i hans liv. Jag var ju så kär i honom, sen bara besviken. Det fanns så mycket förhoppningar på detta. Är det här slutet, som vi inte kan reparera?

2 Skorpan:

skriven

Några låter bekanta o alla ör de ju gångbara ännu idag :). Går väl att "twista" till dom så de blir moderna ;). Min mamma var helt bra på att koka liksom min mommo. Favorit hos mommo var klimpsoppa, något som få gillar, men gud så gott. Det ville jag alltid ha då vi åkte dit :). Jag o matlagning, i tiderna superkul, nu bara ett måste, men kanske det ändras så småningom. Hopoas att mannen o jag tillsammans kan svänga ihop goda middagar. Vad tror du om drt Es? Gemensam hobby?

Vårfest o farväl för sonens del som går ut nian. Läraren höll inget tal åt sin klass o det var klent. Eleverna höll förstås inget tal åt läraren heller. Bra att det är över..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: ja nog kommer ni att kunna laga mat tillsammans !! Han är inte bortkommen i köket inte. Kram :)
Esmaralda

3 Katten:

skriven

God morgon!

Nu kommer min dotter, som också är medlem i vår bloggfamilj, att få en aha-upplevelse. Det är nämligen så att jag, när jag dricker rödvin bland folk som känner mig väl, helst vill ha en skvätt Cola i vinet. Men du har alldeles rätt... det var Fanta vi blandade i vinet på 70-talet! Varför jag övergått till Cola vet jag faktiskt inte. Det var ingen som höjde på ögonbrynet när man beställde rödvin och Fanta på pizzerian. Numera blandar jag inte läsk i vinet på restaurang eller bland folk som inte känner mig väl. :)

Flygande Jakob gick mig helt förbi på 70-talet, det dök upp i mitt medvetande långt senare, men jag minns att jag ganska ofta lagade fläskfilé med banan och currysås.

Fondue var ju också något som blev populärt på 70-talet, kött- eller ostfondue.

Trevlig lördag!

Kram




Svar: Ja Fondue minns jag ju... hade ofta sådana där fonduefester och så var det fondue med Toblerone och sega svampar till dessert :) Kram
Esmaralda

4 Sa:

skriven

Flygande Jakob blev det hos oss med häromdagen, vilket ju inte blir så ofta! Riktigt okej faktiskt! Önska mig lycka till nu i vecka då jag börjar nya jobbet! Allt gott till dig och njut av den härliga försommaren! Kram

Svar: Det kommer gå fint på nya jobbet.. kram :)
Esmaralda

5 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Varför har han svårt att erkänna att vi har en speciell relation? Kram

6 JT:

skriven

Vilka minnen du väckte där fastän jag är född 90-tal. Känner igen en del rätter från skola mest. Tack för du påminde mig att det finns lättlagade rätter som kan gå snabbt! :)

Svar: Ja, man ska inte krångla till det i onödan ! Kram :)
Esmaralda

7 Linda N:

skriven

Åh, flygande Jacob pratade vi om här hemma i går. Dvs, jag längtade och sambon bad att få slippa.😂

Svar: Ha ha ha... ja, inte så lätt när man gillar olika :) Kram
Esmaralda

8 Dunegull:

skriven

Tack för svar igår. Ska jag bara ligga lågt och låta han höra av sig när han muppat färdigt? Hör han av sig snart? Kommer han förklara varför han tagit steg tillbaka? Kram

9 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag håller med om det där med fine dining... Jag har lite svårt för det. Inte så att jag bara lagar fiskpinnar eller falukorv och tuggar med öppen mun, men det ska heta så snajdigt, och gärna ska ingredienserna vara svindyra. Tacka vet jag en släkting som en gång bjöd på förrätt bestående av morotssoppa i höga glas. Billig rätt som blev snajdig av sitt ämbar. Som inte heller var dyrt.. Sånt gillar jag!!
Jag önskar det var mer som förr, att man tittade in när man hade vägarna förbi, men idag går tiden mycket fortare. Man ska boka tid hos folk på ett annat sätt.

Kan du se hur ekonomin blir för mig under sommaren?

Ha en fin dag!!

Svar: Jag håller med...man kan med enkla medel o lite fantasi sätta piff på det mest vardagliga ! Det ser ut som om det ekonomiska bli hyfsat okey... men du behöver ha en ekonomisk planering.. kram
Esmaralda

10 Mia:

skriven

Falukorv i ugn med ost var det godaste jag visste i början av 90-talet i vårt knallorangea kök med mörkbrunt trä 😁

Svar: Gott.. och man har haft en del knasiga kök genom åren :) Kram
Esmaralda

11 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda! Inatt gjorde jag en dum sak, stannade uppe nästan hela natten och läste på om denhär sjukdomen som jag blev diagnostiserad med igår. Och det var dumt av mig, för det är en riktigt allvarlig sjukdom som kan spridas i hela kroppen och ge hemska symptom. Det finns inget botemedel, så jag kan aldrig bli frisk.

Känner i hela mig att jag inte orkar och kan hantera detta nu, det är helt enkelt för mycket. Reagerar med att vilja fly från allt, orkar inte stiga upp. Allt mitt hopp är borta.

Jag vet att du inte gillar att spå kring sjukdom men jag måste ändå fråga. Ser du mig bli allvarligt sjuk i denna sjukdom, tror du den kommer att sprida sig i kroppen och långsamt förstöra och bryta ner kroppen?

Är helt förstörd.

Svar: Ja, det var inte så klokt att googla om sjukdomen. Jag tycker inte om att svara på frågor om hälsotillstånd eftersom jag inte tycker det är riktigt etiskt.. men jag gör ett undantag nu och vill säga att nej, jag ser inga tecken på att sjukdomen sprider sig till andra delar av kroppen. Kram
Esmaralda

12 Helena Ir:

skriven

En del av dessa har jag smakat,och några även tillagat.
Den din mamma lagade till i ugnen,potatis,falukorv,lök osv
gjorde även min mamma,och så även jag. Ibland byttes falukorven ut mot stekt köttfärs..och det skulle vara grädde över och även några rejäla smörklickar. Det var mat mina äldre ungar gillade också..

Fy farao,vilken jobbig natt..inne i en period där jag tycker mycket liiite om min cpap. Du skrev i min seans att det skulle ta tid för mig att vänja mig..Jag började i december-18.
Inte visste man som ung att man skulle sova på det här viset i min nuvarande ålder av 60 ..man kan man bara skratta! Jag slänger den där slangen åt alla möjliga håll nattetid..och får inte till det. Att ha en man i sängen,stackarn,han skulle väl tro att jag kasta lasso efter han! :)

Trotsar den där tröttheten..och ger mig iväg..vad vet jag..kanske resten av dagen blir riktigt bra! Eller,den blir väl vad man gör den till :) Kanske snackar lite mindre idag..Tänker på min frissa igår..jädrar vad hon kunde prata..både på ut och inandning. När jag berättade för dottern,så skrattade hon..jaha..värre än dig,mamma! :)

Tänker på dig Es!
Ha en skön dag med familjen!

Stora kramen :)




Svar: Kasta lasso !! :) :) Du kommer vänja dig... jag älskar min cpap men en morgon så klev jag upp med mask o slang på och råkade få syn på mig själv i spegeln.. det var som att se en galen elefant ! Det är märkligt med frisörer..de har talets gåva. det har alla mina haft... !! Kram :)
Esmaralda

13 Mirre:

skriven

Godmorgon, Es!
Jag måste fråga av ren nyfikenhet, inbillade jag mig att det knackade på min sovrumsdörr imorse? Jag hörde sedan steg gå därifrån tyckte jag.. Att de var någon som försökte hjälpa mig vakna kanske? (har svårt att gå upp ibland)
Jag bor med två andra tjejer men de verkar inte ha varit någon av dom.
Kram❤

14 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Flygande Jacob är ngt jag har lagat till pojkarna och de gillar det ! Lagade ju inte mat då Björn levde .Jag gör gärna kassler i ugn men med banan och curry grädde/chili och ost ...men den brukar jag få äta upp själv ;-)
Är ju ingen matlagare ,men din gryta den gick hem !!!

Smygtittade lite på Lets dans och tyckte Kristin var väldigt duktig värdig vinnare

Filmen jag såg var bra med mycket duktiga barnskådisar Såg att det var sista chansen att se den australiensiska serien Hemma igen på svt-play... den är jätte bra

Ha en go lördag !

Kram Anki med flock

Svar: Ja, Kristin är himla duktig ! Och visst är " hemma igen" jättebra... vi ska några avsnitt i kväll..... kram :)
Esmaralda

15 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Märker hur han försöker bryta vårt emotionella band. Har han verkligen slutat bry sig om mig? Kram

Svar: Nej men han jobbar på det.. han försöker... kram :)
Esmaralda

16 Lenafena:

skriven

Vi åt casserole med tonfisk på 70-talet ... är ju uppväxt i Västerbottens inland och i mitt barndomshem åt vi renkött och röding och färsk lax....massor av hjortron och lingon och blåbär....västerbottenost och hemgjort tunnbröd. Det är ju mat idag som är jättedyr på restaurang- som jag såg som vardagsmat.... kan bli nostalgisk av riktig hemlagad pölsa och palten... Min paradrätt var strömming med inlagd gurka.... men det får man ju inte äta idag så mycket....vem hörde talas om miljögifter då. Tjernobyl förstörde lusten att äta renkött....andra tider nu....

Svar: Så gott... renkött o röding och färsk lax ! Och visst blir man ibland sugen på barndomens maträtter !! Kram :)
Esmaralda

17 Orolig:

skriven

Hej!

Paella är ju så gott med grillad kyckling och räkor i ska ju vara musslor också men det får vara för min del. Köttfärsfyllda paprikor brukade Mamma göra, är ju också gott men har aldrig lagat det själv.

Kommer min sonhustru att bli fri från sin depression eller behöver hon hjälp?? hon mår inte bra alls vilket går ut över hela familjen.

Kram

Svar: Jag tycker absolut att hon ska söka hjälp...kram
Esmaralda

18 Susan:

skriven

Alla dom rätterna minns jag med förtjusning,, fortfarande lika goda, flygande Jakob är min favorit....oxå glace au four till efterrätt 🤗

Hoppas att sommarvärmen är på G snart... min kropp behöver lite sol o värme🌞

Kram

Svar: Just det glace au four... det körde man hårt med och det ÄR gott.. kram :)
Esmaralda

19 W:

skriven

Det enklaste är faktiskt oftast det bästa.

Något som är en klassiker här hemma sedan 70-talet är att man bryner skivor med rökt kassler, öser på massor med skivad purjolök, häller över grädde och lite soja, kryddar med salt och svartpeppar, låter det puttra en liten stund till purjon är mjuk.

Äter man inte kött så skippar man kasslern och lägger djupfrysta quornfiléer i en ugnsfast form istället och följer receptet i övrigt.

Till detta serveras ris eller kokt potatis.

Kram

Svar: Perfekt.. enkelt & gott !!! Kram
Esmaralda

20 Juni:

skriven

Gamla klassiker är kul. Tänk att det går "mode" i allt! Just nu har vi vegankost på topp, undra vad som kommer härnäst? För inget är ju för evigt!

Lite låg i dag, förlorade budgivningen på den stugan som jag så gärna velat köpa. Förstod inte hur mycket jag ville ha den förrens efteråt 😢. Ser du om det inom nära tid kommer upp ett nytt objekt där jag söker stuga?

Svar: Exakt.. det kommer nya trender hela tiden ! Det kommer en ny stuga som är menad för dig... kram :)
Esmaralda

21 EPM :

skriven

Ååhh flygande Jacob som är så gott!😍

Nädu, P är självisk, bara att inse...

Ser du nåt om brandmannen, han är väldigt fin men så ung..? Iofs så är han väldigt mogen men ibland märks det, då känner jag mig väldigt gammal.
Nåt jag bör tänka på eller ser du nån varning runt honom?

Kram

22 Mt:

skriven

Hej.
Söker efter lokal till mitt företag..Söker o söker men hittar inge..
Kommer jag hitta någon snart?
Kram!

Svar: Ja du kommer hitta... kanske det blir lite annorlunda mot vad du tänkt.. kram
Esmaralda

23 Jossan :

skriven

God morgon...

Mitt mående är helt kasst. Är så trött och ledsen på allt... Det känns som man lan trycka på en knapp så börjar jag gråta. Usch...

Lördag och ser fram emot när skolan slutar. Nu de närmaste dagarna är det skriva omdömen och försöka hinna med alla saker som behövs göras... ska försöka bli klar med det innan onsdag men det kommer jag inte hinna... har hälften kvar att skriva...

Tisdag ska jag till sjukgymnasten med ryggen.. får se om det blir bättre snart..

Det blir nog att jag åker till mamma och pappa och ska bränna bort ogräset i plattorna. Snart ska de fota huset.. det är rätt jobbigt faktiskt...

Kära mr right... kan du inte bara komma till mig?

Kram

24 J:

skriven

Hej
Jag blir hungrig när jag ser bilderna!
Varför gjorde S som Han gjorde mot mig?
Kram

25 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Allt ser jätte gott ut verkligen!!

Jag är nog lite av en sådan som slänger ihop lite. Men om jag verkligen vill och gör efter recept då brukar det bli bra.

Esmaralda,
Kommer jag att få leva i en familj med en man? Kommer jag att bilda familj tillsammans med en man?
Kram

Svar: ja, det ser ut som om du kommer få egen familj... kram :)
Esmaralda

26 Carin:

skriven

Godmorgon 🌥
Jag tycker man verkligen måste släppa på hembjudningarnas ”måsten” om ”fine dining”. Det tar onödigt mycket energi och svett och kanske inland en liten salt tår, framförallt för den som inte är snitsig i köket.
Vad är det man behöver?
1. Protein
2. Kolhydrater
3. Grönsaker
4. Sås/dressing

Sommaren är helt perfekt att (om möjligheten finns) dra fram grillen, vända på någon stek, skära lite sallad med tillbehör och alla kan
ta det. Det ska vara enkelt!

Gårdagens första semesterminut firades med en klunk kaffe, sedan förberedelser för lite fest. Härligt att kicka igång semestern på det viset 💕
Och det viktigaste jag gjorde för att njuta av min första semester på flera år var att avsluta ”huvudvärken” av att skicka ett meddelande till en jag haft kontakt med ett tag. Som ”traditionen följer” så slutade han höra av sig när det verkade bli ”lite för jobbigt, bäst att agera struts och stoppa huvudet i sanden”.
Så tackade för mig och önskade trevlig helg. Nog för att det känns 💩 men ändå frigörande. Den jag trodde var den rätte med stabilitet som du spådde om var nog inte han ändå. ’Ba gå vidare 😉💕
Snart, kaffe ☕️ Kram


Svar: Nej han var inte rädd och du går inte miste om något.. nu går du vidare och den som är rätt kommer.. kram
Esmaralda

27 Lisa:

skriven

Hej!
Har han med avsikt slängt min tröja?
Kram

28 Hon:

skriven

Kan jag lita på att han skulle vara här en begränsad tid såsom han säger eller finns risk att han drar ut på det?
Kram

Svar: Den risken finns.. kram
Esmaralda

29 U drar:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om den flytten dit kan komma och bli av?
Kram

30 Michaela:

skriven

Chili con carne är så gott!

Då var det dags att hälsa Juni välkommen. Hoppas på en bättre månad än Maj. Stockholm Marathon idag. Roligt evenemang och känner några som ska springa. Tyvärr kan jag inte vara på plats i år och heja. Igår blev jag och en kollega slagna och sparkade av en patient som försökte skada sig själv. Blåaktig hand för min del och kollegan har också märken men tur att det inte blev något allvarligare.

Varför är personen så kall och oberörd?

Ha en mysig lördag!
Kram o kärlek!

Svar: ja, det kan gå vilt till på din arbetsplats !! Personligheten hos den här personen är faktiskt ganska kylig.. kram
Esmaralda

31 Anna-Marie:

skriven

Jag borde inte få ha tillgång till Internet, jag får alldeles för många "bra idéer". Jag frågade dig förut om jag och Steven skulle våga oss på en relation igen. Du sa att han vill men nog inte skulle våga ta steget.
Jag tog mod till mig och frågade så fint ändå. Och fick svaret så som du sa. Han vill, men tycker geografiska avståndet är för långt och att vi inte har råd. Jag tycker det är något man kan ordna, finns det en vilja så löser det sig.
Mitt liv är lite struligt över lag just nu, men kommer han att ändra åsikt när han har fått smälta det lite?

Svar: Nja... tveksamt... jag tror det kommer finnas någon annan i ditt liv så småningom.. kram
Esmaralda

32 Anonym "ensam" :

skriven

Hej,
Jag skriver anonymt för jag skäms så otroligt och lider med. De enda jag ha kontakt med är min syster och mina föräldrar. Jag har inga vänner och har inte haft det på så många år. Jag har dock kommit fram till att jag är dålig på det sociala och att mina föräldrar som är ensamma inte hjälpt mig eller varit goda förebilder.

Jag lever nu och kan inte påverka det som varit och de val mina föräldrar gjorde och det gör så ont men jag blir också förbannad och det hjälper mig inte alls.

Jag har försökt ta kontakt med någon gammal klasskompis men de har redan sina vänner och svarar inte eller har inte tid. Vilket får mig att känna mig mera värdelös.

Jag vet inte hur eller var jag ska hitta en vän eller någon att umgås med. Jag känner mig så ensam.

Ser du mig alltid vara så här ensam och må dåligt för det?

Svar: Bra att du kommit till insikt för när man väl gjort det...då kan man bryta mönster ! Det finns appar där du kan söka vänner som bor hyfsat nära dig... kram
Esmaralda

33 Tildis:

skriven

God morgon Es!

Ja detta väcker minnen från barndomen. Ställer mig väl inte precis och lagar detta själv men bjuds det på flygande Jakob så tackar jag inte nej.

Kommer det dyka upp något positivt snart? Kram

Svar: Ja, det gör det absolut... något i det lilla kommer först.. något som får dig på gott humör... kram
Esmaralda

34 Am:

skriven

Hej Esmaralda.

Mandel fisken blev jag riktigt sugen på. Värt att testa helt klart!

Hur stor ser chansen ut att jag träffar en partner och får fler gemensamma barn tillsammans med en partner?
Kram

35 Lotta S:

skriven

Försöker se framåt: Undrar om det ser bra ut att satsa pengar i företaget som mannen jobar på, nu då de omorganiseras?

36 Tingeling :

skriven

Den där med kassler och ananas låter gott. Flygande Jakob har jag ätit nån gång... kanske msn skulle göra! Själv är jag uppväxt med köttfärssås och spagetti, korvstroganoff med ris, stuvade makaroner och McDonalds! Typ.

När jag tittar på vilka utbildningar jag sökt till pirrar det alltid till i maggropen på en utbildning... i healingen av madame önskade jag just att komma in på en av utbildningarna... Ska bli intressant... lite över en månad kvar tills antagningsbesked.

Och nu är jag färdig med mitt hem. Ska betala av nästa månad och i juli, sen helt färdig. Tänkte sen börja spara till resa istället. Ångrar inte att jag prioriterade mitt hem först. När jag pluggar tänker jag jobba extra. Jag har redan planerat för hösten... blir så besviken om jag inte kommer in.

Lat lördag här idag! Dottern är förkyld. Men vi har haft väldigt roliga två dagar! Nu sitter vi på varsin sida av sängen med varsin padda och äter godis 🙂

Hoppas din (Och alla andras) lördag blir fin!

Kram!

Svar: Känns som du gjort helt rät prioriteringar.. och resan kommer och blir bra. Dottern får krya på sig.. kram :)
Esmaralda

37 <3:

skriven

Hej kära Es, flygande Jacob är ju så gott.
Tror du magen blir bättre ? Hoppas att få något svar på proverna nästa vecka och bättre hjälp.
Tar på krafterna och orkar inte så mycket.
Kram

38 linnea:

skriven

hej es, vill N göra ett försök me mig eller har han börjat tveka?

39 Anonym:

skriven

Kommer Anders börja betala tillbaka snart?
Kram

Svar: Det kan dröja ytterligare... kram
Esmaralda

40 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Jaså😞 Kommer han att lyckas? Bryta bandet? Kram

41 Ugnspannkaka fan:

skriven

Ja jösses.. 😅

Jag känner verkligen igen mig i att titulera mig ’modern kock’ för att sedan smygintroducera nostalgirätterna på nytt..

Ugnspannkaka toppad med knapertstekt bacon och lingonsylt på sidan är en sådan rätt för mig.. Helt lovely..! Testar en fråga om något helt annat.. Ser du något på gång i kärlek eller hångel..? Kram..!

Svar: Ja ugnspannkaka är himla gott !! Lite hångel lär det bli i sommar.. kram :)
Esmaralda

42 Juni:

skriven

"Det kommer en ny stuga som är menad för dig..."

Tack 💕!

43 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du egentligen varför mitt ex behandlar mig så som han gör?
Som att om vi kommit överens om att vi ska dela på något till vårt gemensamma barn och att jag köper det så får jag halva a. pengar av honom, men sen struntar han bara i att föra över. Och som att han inte verkar behandla mig med värdighet och respekt? Kan säga sårande ting.
Ser du egentligen varför han behandlar mig såhär?
Kommer han att ändra sig?
Kram

Svar: Han är som han är... och tyvärr kan du inte räkna med förändring.. kram
Esmaralda

44 Sus:

skriven

Hej
Gammla godingar....
Kul med retro mat....
Tänker hon på mig?
Love sus

Svar: Ja det verkar så... kram
Esmaralda

45 f:

skriven

mm mat man kände sig osäker när man flyttade hemifrån och skulle laga mat själv, men det gick bra ändå??

ser du när mina syskon flyttar hemifrån?

46 Linnean 🌸:

skriven

Mm, visst är den ”gamla” maten god! Flygande Jakop gör jag än. Chili är gottigt. Gillar husmanskost! Saknar maten från barndomen då man åt rena lyxmaten med dagens ögon sett. Mycket vilt. Nyfångad gös!! Kött på djur som levt ute och lyckligt. Grönsaker från våra land och...jordgubbar, på sommaren! Bär från buskar och träd...man begrep inte inte då hur bra mat man fick. Lite skillnad mot nu. Det var kvalitet då. Det fanns väl skit då åxå, DDT och annat men ändå! Jaha, vad ska man äta i dag då? Kanske får träffa mina små älsklingar i dag, tvillingarna. Nu skulle ”HON” lägga näsan i blöt igen så jag backar men kanske kommer de hit. Att få ögonkontakt och ett tandlöst leende av de små är ju bara ren kärlek. Att man får det av två precis lika små tjejer åxå är helt fantastiskt härligt. Njut av den flygande pippin! Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja, det är så härligt med små barnbarn.. och tänk att du har dubbel mys.. med två stycken :) Kram
Esmaralda

47 hmm:

skriven

undrar ser du när min mans bror flyttar??

48 Fina:

skriven

Hej Es❤️Kommer han att lyckas bryta bandet mellan oss? Kram

Svar: Det blir nog så med tiden... kram :)
Esmaralda

49 kvinnan:

skriven

kommer detta året med goda nyheter till mig??

50 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om jag kommer att kunna få biologiska barn med en man som jag kommer att leva tillsammans med?
Kram

51 <3:

skriven

Hej kära Es, har M känslor kvar för mig ? Han är en fin kille. Men attraktionen saknades från min sida men det är ju långt ifrån allt i det stora hela.
Kram

52 Dahlia:

skriven

Stämmer min känsla av att han och jag har levt ett tidigare liv ihop? Vad får du till dig om det?

53 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Har nåt att se framemot då...
Här ska vi försöka oss på grille idag. Får se hur det går, första gångerna efter vinterpausen brukar inte vara så lyckade ;), ofta kolnade korvar o biffar. Så kan det gå ja...
Kram Skorpan

54 Browallia:

skriven

Åh vad gott!! Flygande Jacob är en av mina stora favoriter som jag gjorde ofta fram till för några år sen då jag råkade få i mig Campylobacter och blev så sjuk att jag var säker på att jag inte skulle överleva. Efter det har jag knappt kunnat förmå mig äta kyckling.

I natt kom jag inte i säng förrän vid 03:30, jag tittade på "Hemma igen" och det var så spännande att jag bara måste se ett till avsnitt, ett till och ett till... blev det av att du började titta?

Kram




Svar: Fy tusan för Campylobakterier !! Jo vi tittade .. men hann bara ett avsnitt... jag tittar samtidigt på Westworld på HBO också... och det är så lätt man fastnar och tittar hela natten... kram
Esmaralda

55 Dalkulla :

skriven

Mandelfisk har jag ätit och jag tyckte det var gott. Numera har jag aldrig sett det i någon affär.
Chili con carne är gott det lagade min yngste son innan han flyttade hemifrån. Varm ananas i maträtt är no no, det är riktigt blääigt.

Det andra du skrev om har jag inte ätit. När jag flyttade hemifrån lagade jag till kroppkakor med killen jag bodde granne med. Hans morföräldrar hade gård och från dom fick han stora potatis, och då blev det kroppkakor.

Hur kul som helst hade vi alla de gånger vi gjorde något tillsammans. Sangria har jag för mig jag drack i Italien en gång för mycket länge sedan. Har jag fel om jag är säker på att det är en dryck i Italien? Så länge sedan att minnet sviker lite nu.

Kram.


Svar: Sangria dricks säkert i Italien också men jag tror det är framförallt i Spanien som Sangrian hör hemma.. kram:)
Esmaralda

56 F:

skriven

Drömde en mardröm ussch /Vad betyder det om jag drömt om att en bekant blev mördad i drömmen och jag såg vem som gjorde det.

57 Helena Ir:

skriven

Ja :) det är precis så man ser ut,som en galen elefant..snart sitter jag i en djurpark..med hela utrustningen :)

Kram

Svar: :) Elefanter är söta..... :) kram :)
Esmaralda

58 Louise:

skriven

Till anonym(ensam).
Tycker inte du alls ska skämmas för att du inte har några vänner. Jag har heller inga vidare vänner. Har en riktig vän men vi ses inte så ofta. Finns en app som heter gofrendly. Jag har appen men är inte riktigt aktiv i den.

Igår skrev mannen att om jag inte kommer hem snart(ska hem imorgon kväll för kattens skull) efter han stuckit till jobbet och sen snabbt iväg på måndag tills han har lagt sig och sen får vi se vad som händer. Kanske vi behöver bara ta en paus från varandra ett tag. Att bo ifrån varandra och se om vårt förhållande kommer att utvecklas. Han kommer att ha det jobbigt att bo ensam. Det ser man redan nu.
Men han vill ju fortfarande inte släppa mig.
Argh jag blir galen för jag vill verkligen lämna honom.
Blir så trött. Önskar att han försvann på något sätt.

Ha en fin lördag. Kramar.

Svar: Det viktiga är att du bestämmer dig och vet vad du vill.. först då kan du agera... styrkekram
Esmaralda

59 Månflickan:

skriven

Hej Es!

Jag trivs inte alls på den tjänst som jag fick nyligen, det är helt fruktansvärt. Gick ur askan och in i elden, reeeeejält... Elaka och falska allihop, säger en sak, och gör en annan. Jag måste bort!!!

Räknar inte med att få någon medvind mer i Det här livet, det verkar inte vara menat för mig att få må bra. Jag gör alltid gott för andra, trots att jag mår pyton själv - så när min stund här på jorden har nått sitt slut, så kan jag iaf kalla mig själv för en fin medmänniska. Det får väl räcka.

Önskar Es och alla andra på bloggen en fin helg!❤

Svar: Ibland blir livet skit... det drabbas oss alla... men det är ingen större skada skedd kring jobbet.. sök nytt... man ska trivas på den plats där man tillbringar 8 timmar om dagen.. fem dagar i veckan.. kram
Esmaralda

60 Tiss:

skriven

Hur är det med Mia egentligen, har det hänt något? Det känns lite som att hon ignorerar mig.

61 <3:

skriven

Hej kära Es, flygande Jacob är ju så gott.
Tror du magen blir bättre ? Hoppas att få något svar på proverna nästa vecka och bättre hjälp.
Tar på krafterna och orkar inte så mycket.
Till dig som känner dig ensam. Du kanske vågar skriva vart du bor så kanske någon här i bloggfamiljen passar dig som vän 💗
Ibland passar man med den man minst anar.
Jag är väldigt tacksam att förra året träffa en ny vännina som jag verkligen klickar med.
Kram

Svar: Ja, man måste ta för sig lite... vänner finns faktiskt för alla.. det gäller bara att hitta rätt.. kram
Esmaralda

62 H:

skriven

Hej Es

Ser du något spännande som händer mig?
Kram

63 Drutten :

skriven

Ja det finns några klassiker. Älskar flygande Jakob 😃
Nu på väg hem efter syrrans 50 årskalas som var trevligt 😺

Systersönerna var i sitt esse och spelade 80 talsmuik 😃. Äldsta sonen har Ragdollkattungar hur söta som helst 😻
Men nu längtar jag hem till min lilla gumma och till älsklingen ❤️

Kram Drutten

Svar: Man mår bra när man haft trevligt och är på väg hem till de sina :) kram
Esmaralda

64 Smöla:

skriven

Skriver och umgås lite smått med en pappa och hans flicka som går i samma klass som min son. Kommer han få lägenheten bredvid mig? Och han verkar intresserad av mig, är det så?

65 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Sika goda rätter du lägger upp, man blir ju rikirgr hungrig när man se bilderna xD

Det jag vill fråga om är att, jag skriver med en tjej som jag har skrivit med i tre veckor och det känns bra och vi tar det väldigt försiktigt, vi skulle egentligen ha träffats idag, men vi fick skjuta fram för hon mådde inte riktigt bra. Vi båda längtar efter att få träffa varandra, så det jag vill komma fram till är att kan du se om det finns nån möjlighet att hon och jag kan bli något? :)

Kram

Svar: Nja, det känns faktiskt tveksamt .. men du gör rätt som försöker och det ska du inte sluta med, inte förrän du träffar din kärlek... kram
Esmaralda

66 Dunegull:

skriven

Ska jag bara ligga lågt och låta honom höra av sig eller ska jag skicka och fråga vad som hänt? Händer? Märkligt beteende.
Kram och trevlig lördag

Svar: Fråga du, det är bättre att veta.. kram
Esmaralda

67 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir det en tid till av ensamhet för mig?
Eller blir det en partner snart?
Kram

Svar: En partner kommer som är så himla mysig.. kram
Esmaralda

68 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Träffar jag min kärlek under tiden jag studerar?
Kram

Svar: Någon träffar du.. men om det är den rätte kärleken ser jag inte.. kram
Esmaralda

69 No:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om F vill något med mig?
Kram

70 Browallia:

skriven

Nu är det krångel med bloggen IGEN. Det är olika antal kommentarer beroende på om jag går in på datorn eller iPhonen. Min kommentar jag skrev på fm ser jag inte från någon av dem. Håller tummarna att det nån tillfällig störning pga vädret och som löser sig själv nu när det är helg och supporten är stängd. Kram

Svar: Neeeej. inte krångel nu igen !! Meddela gärna om det fortsätter.. och klaga gärna också till Blogg.se.. kram
Esmaralda

71 No:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att F vill något med mig eller kommer vilja något med mig?
Eller är det mer som vän?
Kram

72 F:

skriven

Kommer det goda nyheter till mig i år?

73 F.u:

skriven

Hej Esmeralda hur ser det ut för mig när det gäller min karriär kram

74 Blanche:

skriven

Sån konstig sak hände mig idag. Jag la mig ner för att vila ifrån en mensvärk som tog på mina krafter. Kunde inte vara mer opassande tillfälle men i tanken hör jag att jag kommer få barn med JT. Sen såg jag en kvinna som besökt mig i meditationer och i seans när jag frågat, såg du att hon skulle återfödas som ett barn till mig.
Var det här bara en mensvärks-yra eller kan du se något om det här?

Svar: Jag ser faktiskt ingenting klart... finns det ett budskap så kommer det på nytt och på ett annat sätt.. kram
Esmaralda

75 Sol:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har sökt några utbildningar nu till hösten.
Ser det ut som om jag kommer in på någon utav dem? Eller kommer jag att få söka igen?
Kram

Svar: Chansen att du blir antaget till något är runt 70 %.. kram
Esmaralda

76 Nettan:

skriven

Flygande Jakob har jag gjort några gånger nu då jag också har nämnt lite nostalgi på det och samma sak med Hawaii kassler.
Ikväll blir det kassler men med andra ingredienser för imorgon blir det grillning

77 Undris?:

skriven

Hej Es

Ser du något roligt jag kommer vara med om snart?
Kram

78 Smöla:

skriven

Skriver och umgås lite smått med en pappa och hans flicka som går i samma klass som min son. Kommer han få lägenheten bredvid mig? Och han verkar intresserad av mig, är det så?

Svar: Känns inte riktigt som han kommer bo så nära.. men intresse för hans del finns det.. kram :)
Esmaralda

79 Ghostwriter :

skriven

Du kunde se mig i en seriös relation framåt, frågan är om det är med den rätta då? Eftersom du sagt i seans att jag nog kommer ha korta romanser etc med folk innan min soulmate, och jag har faktiskt haft det.. En längre relation och korta dejter/romanser.




Kramis :) Hoppas du mår bra i omständigheterna!

Svar: Ja mycket talar för att det blir en liten fling först.. kram :)
Esmaralda

80 Dunegull:

skriven

Jag skickar imorgon till honom och frågar. Känns bara så märkligt. Ser du fler träffar mellan oss? Hände det ngt konstigt så Att säga?

81 TILL Anonym "ensam" (32) :

skriven

Förstår din känsla men sluta skäms, är första steget. Sedan kan jag starkt rekommendera att du gör någon kul hobby (medborgarskolan har olika gratis man kan prova på) eller om du har andra hobbys som man kan träffa andra via. För när du gör något du tycker är kul, så blir ju glädjen äkta och människor kommer lägga märke till dig, och du får chans att vara mer avslappnad när du gör något du är bekväm i bland det "sociala".

Mina allra bästavänner bor minst 2h bort från mig, och det är en sorg. Men om man är öppen för vänner överlag så kan man hitta dom VART som. Jag har fått vänner via lägenhetsvisningar, killkompisar via fester och bekanta, jag fick en bekant killkompis via en dejting app (skumt men roligt!), via jobb jag haft (både tjej och killkompisar) och liksom, det som gäller är att man vågar ta för sig!

Ja, jag är riktigt konstig och "random" men det har ju gjort att jag blir omtyckt, sedd och får vänner/bekanta på köpet!

Man får vara blyg, men om man aldrig vågar ta sin egna plats så blir man lätt ensam och det är synd. För som Esmeralda säger så finns det vänner för alla :)


Prova! Jag tror på dig :D



Kram från Ghostwriter

82 G.H:

skriven

Gud sååå gott!

Lagade flygande Jakob häromdagen och bjöd några vänner på:) barnen var inte så förtjusta men de vuxna var :)

Jobbat två av fyra nätter wihhhooo. Lyssnade på en bok om sömn och är bara mer övertygad om att nattjobb förstör min hälsa och ork! Det har blivit massa dagtjänster lediga men min chef gör om dem och lägger ut de internt som ”varje helg”. Jsg vill inte jobba varje helg ... 😬
Tror hon gör det medvetet för att hon inte vill att vi nattssk ska ta tjänsterna eftersom det är svårast att tillsätta nattjänster.
Börjar bli desperat och undrar om jag helt enkelt borde kolla efter något annat. Men svårt eftersom man nästan alltid kommer in på en arbetsplats via nattskift ,,,, trodde bara det skulle gå fortare att få något på dagen!

Kram:)

83 Mi:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du jag kommer att få fortsätta mitt jobb nu ett tag till efter hösten? Eller ser det ut att bli studier?

Svar: Studier kommer men jag ser inte riktigt när.. kram
Esmaralda

84 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han vill något med mig?
Kram

85 I:

skriven

Åh tack för tips och påminnelser om gamla enkla klassiker!
Precis sånt där jag behöver i vardagen även 2019 ibland!
Idag blev det hawaii kassler! 👍

Svar: Så gott... det är uppskattat här hos mig också.. kram :)
Esmaralda

86 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om jag kommer att få fler biologiska barn med en man som jag kommer att leva tillsammans med?
Kram

87 A:

skriven

Hej Es

Hur blir sommaren för mig?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: