Bli bättre på retorik.....

 Så gott som alla kan bli bra på att argumentera – och det kan behövas såväl i jobbet som i vardagslivet.

Är du övertygad om  ditt budskap – då ska du framföra det på rätt sätt.

 

Det finns bara tre sätt att argumentera på, så vida du inte har tillgång till en pistol.


Logos, handlar om logiken. Här är alla faktaargument och plånboksargument. Detta är basen, men för att ta höjd i en argumentation måste vi även spela mot de andra sidorna i triangeln.

😀
Pathos, handlar om upplevelse. Det är här vi knyter an verkligenheten, livet och det som berör oss mest känslorna. Här tar vi in målande exempel, här får vi människor att lyssna, känna igen sig och bli berörda.

😁
Ethos, handlar om din trovärdighet. Är du en person som man kan lita på och kan man lita på det du säger. Detta är mycket subjektivt och avhängigt av situation. Tänk dig att du är på en cirkus, hur reagerar du på om clownen resp. teaterdirektören kommer och säger att det brinner?

 

Kom ihåg att det är din tes, dvs säga det du tycker, din uppmaning eller ditt mål, som du ska argumentera för,

Ofta ser man under möten eller i debatter att man argumenterar kring argumenten istället för tesen.

När det börjar spåra iväg, för tillbaka diskussionen till tesen.

Använd inte för många argument.

Använd bara tre argument till varje tes.

Det är lätt att komma ihåg och följa ett resonemang som bygger på tre argument, vi riskerar inte att drunkna i vårt egna resonemang och vårt budskap blir tydligare.

 

Lycka till
 
Kram & kärlek
1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, tack för tips.
Insåg min vännina E att hon gick lite för långt igår och faktiskt sårade mig ?
Är som att hon på något sätt är rädd när andra tycker om mig och tar kontakt.
Hon visade en sida igår som var onödig mot mig som alltid är snäll och ställer upp för henne och barnen.
Det positiva var att hon skrev att hon verkligen älskar mig och att jag står henne nära mer än hon visar. Är det så ?
Var en känslosam dag av andra anledningar igår så det tog hårt på mig när hon gick på och anklagade först utan anledning.
Jag hoppas att vår vänskap kan bli starkare med åren och inte förstöras av hennes utbrott igår.
Är det fel av mig att ligga lite lågt efter gårdagen ?
Kram

2 Mikael:

skriven

Du vet väldigt lite om knölen ännu och vad meningen är

Här är en kvinna som tackar den som körde på henne så hon kunde få en cancerdiagnos

https://youtu.be/1C31hi8i548

En dokumentär om ett par som förlorade 7 st nära i cancer och började titta närmare på behandling och annat som släpptes nyligen

https://youtu.be/KZ-SimOqC3k

Här är en diskussion om cancer och behandlingar som släpptes precis, cancer är lite större i USA jämfört med Sverige

https://youtu.be/UpaACo-7qn0

Kanske något för de som är berörda av cancer.

Hoppas skummet växte sig till grannarna , lätt hänt att man överdoserar :)

Kram
Mikael

Svar: Skummet stoppades i tid.. tack o lov :) kram
Esmaralda

3 Mikael:

skriven

Hoppas inte skummet växte sig till grannarna menar jag haha

Kram
Mikael

4 Skrållann:

skriven

Hej!
Retorik är ett spännande men lite svårt ämne. Det är en konst att vara en duktig retoriker.
Inatt drömde jag att min man och jag skulle separera. Vi skulle flytta isär och om jag inte är fel ute så hade vi båda träffat en ny partner. Vi var inte osams utan hade väl helt enkelt tröttnat på varandra. Vad barnen tyckte om det hela vet jag inte, det framgick inte i drömmen. Vem som skulle bo kvar i huset är också lite oklart men helt plötsligt blev vi sittandes bredvid varandra i vår soffa och tyckte båda det kändes fel med en separation. Vi var överens om att det inte var rosenskimrande varje dag men att det skulle vara betydligt värre att ge upp allt än att fortsätta leva tillsammans. Vet ändå att jag kände mig lite lurad och besviken på mig själv. Jag hade ju fattat ett viktigt beslut om att klara mig själv och bli lycklig och sedan gav jag med mig och valde att stanna i det gamla och trygga. Vill drömmen säga mig något eller hur ska jag tolka den?

Kram❤️

Svar: Drömmen säger att du ska lita på din egen styrka... kram :)
Esmaralda

5 Skorpan:

skriven

Ja här har jag mycket att lära, är urusel att argumentera o därför kanske mycket har gått som det gjort i mitt liv ;). Borde kanske gå en kurs...

Inredningsorogram inverkar tydligen i det jag drömmer. Ve o fasa, jag hade köpt hus med mitt ex. Huset hade ett badrum som hade flera meter högt till tak, hemska plattor på väggarna, som skulle bort, ett badkar som stod på sina fötter o ovanpå det en länstol. En öppen spis fanns där också!? Den måste vi säkert använda mycket, för att kunna hålla rummet varmt, o tänkte på hur mycket det skulle kosta att fixa upp rummet. Egentligen hade vi väl inte råd att fixa upp det heller. Jag tror jag ska sluta se fixa upp program på TV ;). O mitt ex, med igen. Hur slippa honom?

Söndag, inget inprickat, kanske lika bra det..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: I drömmarna ger du ditt ex olika roller...verkar som om han får personifiera olika känslor.... och så skönt att ha en dag som är helt blank.. att kunna göra precis det som faller en in... kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Snälla? Kommer C hon kan boka en tid så snart med mig och jag behöver ju prata med henne och en egentid också... kom hon kunde under veckan?

Ha det bra

Svar: till 60 % hör hon av sig i veckan.. kram :)
Esmaralda

7 Fina:

skriven

Hej Es❤️Har han också svårt att släppa taget om mig? Tänker han fortfarande på mig? Kram

8 Jossan :

skriven

God morgon!

Solen sken in så jag vaknade. Jag är fortfarande helt slut. Igår sov jag 3 timmar under dagen... Jag börja tro att jag var sjuk. Men nu känner jag mig bra men ska se om jag kan sova någon timme till...

Igår prata jag med en kille som jag fått kontakt med genom mamma. Han är väldigt trevlig och gullig. Vi pratade om detta med KK förhållande. Han menar på att han är nöjd med sitt sånt förhållande medan jag känner nä jag vill verkligen inte ligga med någon jag inte har känslor för eller kanske redan legat med. Jag är för pryd för det. Kanske är så att jag aldrig kommer hitta någon igen och då kanske jag aldrig får ligga med någon igen! Näää gud vad tråkigt

Jag må tycka det är jäkligt skönt att vara själv och fokusera på mig själv men jag hoppas han den rätte kommer snart för annars kanske jag klättrar på väggarna 😂

Idag blir det städning, tvätta, planera upp sista veckorna. Hjälp! Det är 3 hela veckor kvar bara 😰

Jag har så mycket att göra nu!

Kram

Svar: Herregud jo, visst kommer du att ligga !! Och kärleken möter du ! Jag ser inte minsta tvekan. Tre veckor går fort.. kram :)
Esmaralda

9 Undran :

skriven

Kära es,

Vad hände igår? Han knäckte mig kändes det som! Är han inte längre intresserad? Återigen svartsjukan som ställer till det eller ointresse?

10 Carin:

skriven

Godmorgon ☀️
Intressant läsning, det är otroligt nyttigt att lära sig argumentera för en ”greater cause”, och speciellt när det finns ett eget syfte som man tror på. Eller också när man - som jag själv - arbetar som säljare vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra. Det är ett otroligt roligt yrke och man träffar på alla slags människor.
Att vara övertygande är en sak, men man ska känna efter vad för mottagare man har framför sig. Logiken, faktan och känslan är lätt att få in när man själv har den övertygelsen.

Igår var det en härlig kväll med mousserande, snittar, ost och charkuterier, inslag av vatten då och då vilket räddade min morgon nu till 75%, haha....
En lyckad kväll 🍀
Kram och hej!

Svar: Ja, jag beundrar säljare... man måste ha en speciell inre energi ! Vilken mysig kväll.. och vatten därtill ska inte förringas...jag brukar hälla upp.. och sen glömma att dricka.. kram :)
Esmaralda

11 Ia:

skriven

Hej
det här skulle man kunna mer av när jag ska argumentera med barnen, får en känsla av att jag jämnt förlorar i när vi argumenterar med varandra 😱

Den äldre är inne i en period av ensamhet, att ingen tycker om mig, ingen vill vara med mig osv. Kommer han att träffa någon tjej snart?

Kram

Svar: Ja, tjejer kommer för hans del men han är inte riktigt där än.. kram :)
Esmaralda

12 Rebecca:

skriven

Varför ser jag 33 eller 333 så ofta nu förtiden? Tror mina guider vill säga mig något...kram

13 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Bra tips ! Min största brist när jag argumenterar för ngt jag brinner för är mina känslor ...kan bli så arg att jag tappar min trovärdighet ...och då är det kört ;-)

Söndgag och solen är åter Idag tar jag hjälp av lilla mamman i mina såbäddar ..Jag pekar och hon gräver ,bara att ta bort ogräset och vips har man en lucker såbädd :-)
Hon älskar att gräva och som tur är hon lydig och gräver endast på begäran Stranden vid sjön är annars en evig källa till njutning för den lilla "mullvaden"

Ha en go söndag !

Kram Anki med flock

Svar: Ja att bli arg i en argumentation är ingen vinst... men så lätt hänt ! Vilken hjälp du har i trädgården :) Kram :)
Esmaralda

14 Dunegull:

skriven

Lär jag få ngt sms inom de närmaste dagarna?
Kram

15 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag är är bara så ledsen.
Ledsen över att behöva känna mig orolig och stressad på jobbet för att chefen kanske tycker man inte duger. Och varje gång jag umgås med min syster känner jag mig bedömd.
Har tappat lusten att umgås.
Jag vet att det handlar till stor del om min egen självkänsla. Men samtidigt kan jag tänka att varför måste folk hålla på att bedöma på det sättet? Och chefen borde väl kunna bete sig annorlunda.
Jag är utmattad och så ledsen över att inte hitta rätt stöd.
Känner mig tömd på energi. Klarar inte av att hantera andras negativa energi. Inte ens det minsta lilla. Är det fel på mig?

Svar: Det är nu du ska hitta bekräftelsen inom dig och lyssna av...och besluta hur du ska hantera det hela. Kanske nytt jobb ? andra arbetsuppgifter eller så bestämmer du dig för att du duger ! Din syster ska du prata med, hon menar inte så illa som det blir... kram :)
Esmaralda

16 helena Ir:

skriven

Jag väljer pistolen..det blir minst missförstånd då..

Jösses vad huvudet är fullt..drömmar av de konstigaste slag..

Måste fråga om sommaren kan ha något trevligt att komma med..?

Skickar healing..

Kram :)

Svar: Ja, ibland blir drömmar väldigt märkliga ! Sommaren kommer med gott men du behöver själv ta initiativ.. kram :)
Esmaralda

17 DD:

skriven

Inatt va det väldigt aktivt här hemam, väcktes av höga ljud och blev rädd, lyckades somna om och då hördes ljudet igen. Till slut ville jag bara sova så de kunde bli ljust. Usch..

Killen på restaurangen igår.. fanns det något intresse/ nyfikenhet från hans sida? Man vågar ju inte bara gå fram till folk ☺️ men å andra sidan kanske man aldrig träffar på de igen.

Kram



18 Undran:

skriven

Hej!

Finns det någonting som du kan säga om hur det blir med jobb framöver ser det ljust eller mörkt ut eller helt hopplöst ut??

Kram

Svar: Visst ser det ljust it.. du ska inte ge dig... jobb kommer.. kram :)
Esmaralda

19 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Har hans känslor för
mig avtagit nu? Kram

20 EPM :

skriven

Godmorgon!
Som doktorand fick jag gå en utbildning i muntlig kommunikation som var helt kanon!
Vi fick lära oss vara korta och koncisa men tydliga, det vi fått 10 minuter på oss att säga ena dagen hade vi en minut till dagen efter. Kanonbra övningar! Väldigt roligt 😊

Vad säger P om mig och oss till övriga i bandet?
Vill inte vara andras ”fikabröd” igen...

Kram

Svar: Och i min psykologiutbildning var det same same but different :) Kommunikation ÄR intressant ! Jag tror inte att P säger så mycket faktiskt.. kram :)
Esmaralda

21 Yvonne:

skriven

Hej
Tack för inlägget idag. Det ska jag tänka på.
Jag gick en promenad med en väninna igår. Hon är en trevlig person men ibland kan hon vara nästan otrevlig som igår. Eftersom jag känner henne så väl så märker jag det. Då kan hon vara lite märkvärdig och komma med småpikar som hon ställer som frågor. Jag låtsades som vanligt att jag inte märkte det.
Varför är hon sådan ibland.. Jag själv är ingen perfekt person men jag tycker att hon ibland går lite över gränsen.

22 Solen:

skriven

Tack för svar igår! Hoppas det inte dröjer allt för länge och att det dyker upp ett spännande jobb som får det att plingelinga i hela kroppen.... 😀
Ha det gott i solen!
Kram ☀️

23 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag undrar. Måste få veta.
Har han intresse för mig?
Kan det bli en relation mellan oss?
Kram

24 <3:

skriven

Är C lite intresserad av mig fast han inte säger något ?
Kram

25 Alie:

skriven

Bra inlägg, bra att bli påmind väldigt lätt att sväva ut när man blir för engagerad..

Upptäckte mitt ex på en dejtingsida o att han var i Sverige?? På besök bara antar jag... trodde han var i en relation? Har han funderat på att kontakta mig?
Och nej Es, jag är inte intresserad el kommer ta kontakt, enbart nyfiken..
kram 💫

26 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, tack för tips.
Insåg min vännina E att hon gick lite för långt igår och faktiskt sårade mig ?
Är som att hon på något sätt är rädd när andra tycker om mig och tar kontakt.
Hon visade en sida igår som var onödig mot mig som alltid är snäll och ställer upp för henne och barnen.
Det positiva var att hon skrev att hon verkligen älskar mig och att jag står henne nära mer än hon visar. Är det så ?
Var en känslosam dag av andra anledningar igår så det tog hårt på mig när hon gick på och anklagade först utan anledning.
Jag hoppas att vår vänskap kan bli starkare med åren och inte förstöras av hennes utbrott igår.
Är det fel av mig att ligga lite lågt efter gårdagen ?
Kram

27 CA:

skriven

Hej
Jag funderar på att köpa städning av min pojkväns bostad. Det är inte vackert, det har helt gått honom ur händerna, en massa krav på sig själv som jag vet inte, ska kanske fråga först men då säger han nog nej. Det är svårt för mig att vara hemma hos honom när det ser ut som det gör. Jag har påpekat det men tror inte han kommer att klara upp det och jag kan inte städa där. Tror du han tar emot köpt städning som present eller? Eller är det något annat jag kan göra så att det blir bättre där?
Kram

28 Helena Ir:

skriven

Minns nu att jag har ju också jobbat som försäljare,jag hjälpte en försäljare på ett försäkringsbolag en tid. Jag var skarp på den tiden..Av de 10 nummer att ringa så var jag aldrig sämre än att jag drog in minst 8-9 nya /gång. Det var tider det :)
Men så kände jag heller aldrig att jag lurade någon..


Kram :)

29 Undran:

skriven

Kära es,

Idag är det en sådan dag där jag känner att ditt svar kan sätta lite klarhet kring denna situationen. Så jag försöker skriva till dig en gång till i hopp om att få svar.

Blev han sur igår? Är det svartsjukan för att jag minglade med andra eller bryr han sig inte?

Svar: Lite sur och mest på grund av svartsjuka... kram :)
Esmaralda

30 AnnaK:

skriven

Är rufsige mannen någon jag träffat än? Om inte så vart trillar jag på honom tro?

Kram 🤗

31 Elisa:

skriven

Hej,
Ser jag ut att kunna få bo i en fin lägenhet i sommar?
Kram

32 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Finns jag ännu i hans tankar? Kram

33 Vännen:

skriven

Hej Esmaralda.
Det är ett väldigt roligt gäng jag umgåtts med. Jag trivs så bra i deras sällskap. Det som är, är att jag är singel tjej och det är 3 par. Jag gillar dem alla och skulle önska att jag hade en partner också att umgås med i deras sällskap.
Det som jag oroar mig över är att jag är ganska ny i det gänget och det kanske kan vara lite känsligt som jag själv känner när jag pratar med männen i deras gäng.
Jag vill inte att tjejerna ska tro att jag vill åt dem. Nu kanske det bara är min egen känsla.
Men pratade med en man igår och då kom hans tjej och satte sig brevid.
Litar dem på mig? Är jag omtyckt i det gänget? Var det helt okej från hennes sida att jag pratade med hennes kille en stund?
Kram

Svar: Jag tror faktiskt att man litar på dig och du är omtyckt, helt klart... kram :)
Esmaralda

34 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Pratade med hans vän igår. Han sa att han skulle prata med honom. Kommer han att göra det?
Är rädd att han ska tycka det blir för mycket att han känner sig trängd av mitt intresse, tror du det?
Hur ser hans intresse känsla ut att vara inför mig?
Kan han visa intresse tillbaka?
Kram

35 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jag har börjat prata med en helt underbar tjej igår och vi klickade jättebra via telefonen, kan du se om det finns nån möjlighet att det kan leda till något seriöst? :)

Kram

Svar: Chansen finns... inte så stor men den finns... kram :)
Esmaralda

36 Michaela:

skriven

Intressant ämne men inte något jag direkt tänker på när jag babblar på om det ena och det andra😄 Jag är dock dålig på att säga vad jag verkligen tycker och känner och tror att andras åsikter är mer värda än min. Något jag kan må dåligt över.

Och jag säger som @Jossan idag ... jag lär ju inte heller få ligga och mysa igen 😄

Kan jag hoppas på en vändning till det bättre gällande mitt mående eller fortsätter svackan?

Kram & kärlek och jag skrattar fortfarande åt det skummandet badet igår😊

37 Ghostwriter :

skriven

Personen från igår,
Är det personen som skickade vänförfrågan? Jag hoppas inte detta för då får jag ångest på riktigt.



Kram

38 f:

skriven

hej esmeralda på tisdag är det ett urvalsprov jag ska göra, usch har inte suttit vid skolbänken ,på över 10år. hur kommer det att gå?

Svar: Det känns som om det kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

39 Skorpan:

skriven

Ja helst skulle jag ju slippa han helt o hållet, men den friheten lär nog inte komma på länge..
Tack för svar!
Kram från ett blåsigt land - Skorpan

40 Tingeling :

skriven

Jag argumenterar inte gärna med folk, jag gör det enbart om jag vet att det jag säger är helt rätt eller om jag står för nånting väldigt starkt. En bra vill jag inte lägga min energi på sånt.... eller så är jag bara konflikträdd...lite både och kanske.

Ja då var det kört. Kom med grejerna jag köpt till pappa. Så nu blir det att vi inte ses på ett några veckor då.

Vid sådana här tillfällen vill jag bara flytta härifrån, ha ett eget liv med min dotter. Jag gör ju i princip allt själv ändå. Jag har inte det där som andra har, att mormor och morfar kan hjälpa till med barnvakt osv. Inte ens hennes pappa har ju ställt upp. Han har dock blivit betydligt bättre senaste halvåret till året ungefär.

Förändring krävs, helt klart. Utbildning är ett steg.

Kram!

Svar: Ja, utbildning känns som mycket viktigt.. satsa fult ut.. kram :)
Esmaralda

41 Milla:

skriven

Min dotter säger att hennes cykel blivit stulen i natt. Stämmer det o kommer den tillbaka? Hon har börjat ljuga lite bl a om sin mobil.

42 B:

skriven

Godmorgon 😊
Dyker kärlek upp snart? När vart hur? 😂❤️ Kram

Svar: Kan ske när, var och hur som helst.. ha ögonen med dig.. kram :)
Esmaralda

43 Hanna:

skriven

Hej Ez!

När jag gick i gymnasiet anmälde jag mig till en kurs i retorik. Tror inte jag förstod vad jag gav mig in på, men det var välbehövligt. Jag lärde mig massor i en tid då jag inte var så verbal av mig. Flera år senare har jag haft stor nytta av konsten att kunna uttrycka mig väl. Numer tycker jag till och med att det tillhör allmänkunskapen för vuxna. Att kunna argumentera i en diskussion är en svår konst eftersom både självförtroende och kroppsspråk involveras. Det krävs träning för att behärska den biten. Sedan kan jag inte låta bli att hoppa in på ett annat ämne som hör till, social kompetens. Bara för att man obehindrat kan stå upp och prata inför folk betyder det INTE att man besitter den gåvan. Kanske ett nytt bloggämne?

Ha en fin söndag :)

Svar: Du har så rätt i det du säger.. och ett bloggämne i detta kan mycket väl komma.. kram :)
Esmaralda

44 Anonym :

skriven

Killen från igår,
ljög han seriöst om sin ålder och är det vad jag tror? Då avlider jag.

Kram

45 Nattis:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad ser du om hans känslor och intresse gentemot mig?
Finns det chans att han visar intresse tillbaka mot mig?
Eller ser du ingenting om detta..
Kram

46 Anonym idag :

skriven

Killen från igår,
ljög han seriöst om sin ålder och är det vad jag tror? Mår riktigt dåligt av detta

Kram

47 Dunegull:

skriven

Testar igen, skickar han ngt sms i dagarna?

48 Linnean 🌸:

skriven

Retorik är svårt. Jag babblar nog på och gestikulerar och eldar upp mig. Har mycket att lära där. Har ganska svårt att var kolugn och resonera vettigt. Ibland kan det blixtra till 😉
I morgon ska jag till diabetessköterskan. För mig är det såå obehagligt. Känner mig som en anklagad i en domstol. Jag kan inte motionera pga diskbråcken och då blir det liv för det! Vill inte vara försökskanin på nya medikament längre, har mått så dåligt av dessa nya piller. Blir helt uppstressad av hot om jag inte tar pillren eller börjar med stattiner. Då ska hon ta blodtrycket, som naturligtvis är skyhögt! Då blir det liv för det! Vet att detta låter otroligt fånigt men kommer det att gå bra? Jag är ju en besvärlig patient som ifrågasätter och inte säger ja till allt. Lider av att gå dit! Är illa på det nu och behöver ju vettig hjälp. Tänker på dig och hoppas du får ett mycket bra provsvar i veckan!! Kram...Linnean🌸

Svar: Proverna blir väl inte jättebra.. men du kommer ta dig igenom besöket... meditera en stund innan så du förhåller dig saklig ! Men jag vet.. det är inte så lätt alla gånger ! Kram :)
Esmaralda

49 åsa:

skriven

Hej E!
Bra inlägg idag.
Undrar om jag får vara ifred imorgon av en broder när jag besöker mor o far? Fattar han inte att jag vill vara ifred? Kram å

Svar: Nej jag tror inte riktigt han förstår... kram :)
Esmaralda

50 Anonym:

skriven

Ser det fortfarande positivt ut med fonderna jag sökt för rekreation ?
Kram

51 Fanny:

skriven

Jag upplevs ofta som en stark människa som håller fast vid det jag står för, men känner att jag är ganska mesig och släpper efter väldigt lätt. Måste absolut bli bättre att argumentera för det jag står för. Tack för bra inlägg. :-)

Kan du se något om min framtid inom de närmsta månaderna? Albin? Något tips på vägen?

Kramar Fanny

52 Michaela:

skriven

Hur mår du inför tisdag? Tycker att du är så stark som orkar med oss här på bloggen med våra frågor on ditten och datten :) Önskar att jag hade din styrka.

Tänker på dig❤
Kram!

Svar: Jag är nog inte så stark... men jag får tänka på annat när jag skriver till er här och det känns bara bra :) Kram
Esmaralda

53 Maria:

skriven

Hej!
Hur ser det ut på kärleksfronten min? Det ekar tomt..☺️
Kramis ❤️

54 Misstjejen:

skriven

Hej

Fortfarande ledsen... kommer jag hinner väl prata med C henne av min lista några gånger före det är 25 juni?

Kommer hon förstår jag blir ledsen om jublieum att trodde hon ska kommer...

Ha det bra

55 Boudica:

skriven

Gårdagens blogg med spabadet påminner mig om när jag fick slut på disktabletter till maskinen och testade med vanligt diskmedel. Och då bodde jag fortfarande med mamma och var tvungen att försöka röja upp så man inte märkte mitt experiment!

Jag är nog den som väljer att argumentera med pistol! Näh, men nu har jag ju ingen ;)
Jag vet inte vilken av dem grupperna jag passar i, jag är rätt dålig på att argumentera, men jag är rätt bra på som jag vill allafall ;D

Här ska det pluggas idag, renskriva instuderingsfrågorna, dessa ska lämnas in idag. Som tur lyckades jag undvika att göra dessa frågorna sista dagarna som jag gjort förut mot min egen vilja. Det blir lätt så!

Jag känner mig så märklig, jag är nog kär i hans hund! haha, näh men den får mig att längta efter en ny vovve vid min sida, samtidigt som jag får saknat efter min kära på andra sidan, men hon är nog med mig :)
Att husse kanske inte är redo för något seriöst kan jag ju troligen förstå, men vad sägs om möjligheten för något lite mer tillfälligare som kanske en liten mysig intimare stund med honom? ;)

Här ska vi göra lite kaffe som ska njutas ute på balkongen i solen nu :)
Ha en trevlig sönda nu!

KRAM!


Svar: Både husse och hund gillar dej :) Kram
Esmaralda

56 Stjärna:

skriven

Hej Esmaralda
För ca 6 månader sedan fick jag ett tidigt missfall, och har varit så ledsen sedan dess då min högsta önskan är att bli gravid och få barn.

Tänker på att jag idag kunde ha varit nästan i femte eller sjätte månaden. Det gör så ont. Det är så smärtsamt.

Är rädd att jag aldrig kommer att få chansen igen😢😢😢

Ser du något kring detta?

57 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Hu😱 jag avskyr att argumentera. Jag avskyr att titta på debatter. Jag avskyr att behöva berätta om mina åsikter högt och att försöka övertyga andra om att tycka likadant är definitivt överkurs.

J ringde och bad att få hyra mitt uthus igen. Hon är så orolig för sin son att hon var nära att brista i gråt när hon ringde mig. Klart att hon får hyra.
Så nu har jag städat där och det behövdes kan jag säga och ännu är jag inte klar.
Mammas bi-grejor står ju därinne nu också. Jag undrar om jag lovade henne att hon skulle få ta dit fler grejer typ honungsslungan 🤔. Det känns som om jag lovade något. Bäst jag ringer och hör vad vi bestämde.

Skönt att jag inte har några egna barn att oroa mig för. Brorsan var orolig för brorsdottern. Jag vet att du har sagt att hon kommer att ta sig igenom det men ibland undrar man hur. Hon verkar verkligen ha det jättejobbigt.
Och M behövde prata av sig igår om oron för sin son.
Jobbigt för alla ungdomarna att behöva må så dåligt och tärande för föräldrarna med all oro.
Kram ThereseC ❤️

Svar: Ja, jobbiga perioder kommer när man har barn..så är det... men så snällt att du ställer upp...kram :)
Esmaralda

58 Gifte:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att ge mig en chans?
Kram

59 Milla:

skriven

Behöver bli bättre på det. Ärlig är jag o ibland otaktisk o rakt på sak. Kommer dotterns cykel tillbaks, inte läge att köpa ny för mig då hon precis fått ny mobil då hon tappat förra i golvet.

60 lilla m:

skriven

Hej. Jag har en fråga: är killen Abhi fortfarande intresserad av mig? jag önskar att han kunde släppa det. Varför blir alltid sådana där efterhängsna typer intresserade av mig, sådana killar som inte alls intresserar mig. fast jag försökte ge honom en chans så känner jag noll intresse.

Svar: Jo jag tror att han fortfarande tänker på dig.. kram :)
Esmaralda

61 Cissilisko:

skriven

Hej Ez,

Som ett brev på posten...ditt inlägg...

Jag har aldrig tidigare skrivit och skickat in en anmälan/ klagomål till sjukvården (ller någon annanstans), men fick jag nog! Efter ett uteblivet sjukhusbesök (jag var där, men inte personen jag skulle träffa, vilken heller varken meddelat mig eller kollegorna) och upprepade uteblivna utlovade tel.samtal, ett nedvärderande uttal om en kollega- också droppen: att hon i journalen skrivit "patienten tagit fel på tiden. Uteblev" fick jag nog! Har vägt mina ord, fokuserat på fakta, men också de konsekvenser de inneburit för mig i form av påtaglig stress, oro etc. i ett redan mycket skört tillstånd. Nu har luften fullständigt gått ur. Är sjukskriven sen fyra månader och känner att hade inte detta varit och lagt sten på börda hade jag kanske varit tillbaka på jobbet nu, åtminstone delvis.


Tror du jag kommer att få gehör för det jag skarivit/ det som hänt? Eller kommer konsekvenserna bli värre för min del? Man är ju så himla rädd för att klaga och gnälla...men nu är jag förbannad..


Kram
Cissilisko

Svar: Känns som om man försöker förringa och tiga ihjäl... ge dig inte... kram
Esmaralda

62 IB:

skriven

Hei :) møter jeg kjærligheten snart?

Svar: Det bör du göra :) kram
Esmaralda

63 Anonym :

skriven

Jag träffade en man igår och jag undrar om det är han som skrev idag eller om det är han som hade tjej?


Kram

64 Maleficent:

skriven

Det var nu år sedan jag fick till det med någon, ska jag behöva vänta länge till? Ser du nå detaljer om nästa person jag har sex med, en han eller hon?

Svar: Känns som om det kan bli ganska snart...ser dock inga detaljer.. kram :)
Esmaralda

65 Jossan :

skriven

Haha nä men vad skönt att jag kommer få ligga 😂

Idag har jag börjar rensa så jag ska trivas i mitt sovrum.. sjukt svårt att få det mysigt.. efter denna helgen känns det som jsg öppnar upp mig mer och särskilt nu efter jag har börjat rensa..

Men nu blir det 45 minuter på gymmet.. ska få bort tanken på J.. saknar det intima med honom men de lär väl aldrig ske..

Kram

66 Milla:

skriven

Kommer jag träffa ngn kärlek snart, en som är klok o går att lita på o inte som exmaken som förnekar att han förnekar....

67 Grr:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att ge mig chansen?
Kram

68 Ghostwriter :

skriven

Hur stor chans är det att jag träffar min soulmate på eventet? Känns som ett typiskt ställe där vi skulle kunna mötas!


Om inte alls, bör jag ta med någon kille eller åka själv?
Kram

69 Muu:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad ser du om hans känslor och intresse gentemot mig?
Finns det chans att han kommer ge mig chansen?
Kram


70 Harrieth:

skriven

Hej Esmeralda,

Har försökt hitta en ny man via kontaktsidor på nätet.

Gick inte bra alls. Hittar jag någon ny kärlek och var?

71 Kiara:

skriven

Kära Es!
Något jag bara inte kan sluta tänka på är om framtida förlossningar. Du kanske kan få mig att få sinnes ro. När jag spådde mig för mycket länge sedan hos en så sa hon att en förlossning blir på naturlig väg. Jag som har depression i bagaget är rädd att få förlossningsdepression. Jag är rädd för att om det blir snitt att de skulle trigga igång en depression då mamman och barnet säras ifrån varandra tills mamman återfår känseln igen efter snittet. Min fråga till dig: ser du om jag och någon av mina framtida barn kommer säras ifrån varandra? Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

72 Kiara:

skriven

Kära Es!
Något jag bara inte kan sluta tänka på är om framtida förlossningar. Du kanske kan få mig att få sinnes ro. När jag spådde mig för mycket länge sedan hos en så sa hon att en förlossning blir på naturlig väg. Jag som har depression i bagaget är rädd att få förlossningsdepression. Jag är rädd för att om det blir snitt att de skulle trigga igång en depression då mamman och barnet säras ifrån varandra tills mamman återfår känseln igen efter snittet. Min fråga till dig: ser du om jag och någon av mina framtida barn kommer säras ifrån varandra? Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

73 Cissilisko:

skriven

Tack Ezmeralda för ditt svar,

Jo, jag har nog känt att det förringats, som du säger, vilket är lätt när det gäller människor som för tillfället är svaga och söker hjälp för att de fryser i själen. Även om jag är skör just nu, så har det varit mycket värre, vilket det är för många andra, som inte kan eller orkar uttrycka sig. Så både för min egen del och för andra, som har/haft oturen att träffa på denna person, som valt att arbeta i en verksamhet med utsatta människor, och beter sig på detta vis, har jag skrivit och därefter däckat i flera dagar efteråt. Om inte synpunkten/ klagomålet- som är skriven på regionsjukvårdens blankett, där de uppmanar människor att dela med sig av sina erfarenheter för att kunna förbättra verksamheten- tar skruv, funderar jag på att istället skriva till Patientnämnden. Gäller bara att orka. Är visserligen lite orolig att det ska slå tillbaka nästa gång jag ska på besök, dock ej hos denna arbetsterapeut, utan hos läkaren (som jag har stort förtroende för), men ibland måste man våga, annars är man bara en liten lort, som Astrid sa...

Kram
Cissilisko

74 Chans:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att få en chans med honom? Kommer han att ge mig en chans?
Kram

75 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Finns jag ännu i hans tankar? Kram

76 G.H:

skriven

Retorik är viktigt!!
Önskar jag vore bättre på det på jobbet så man kan argumentera bättre med alla ”idioter och skitsnackare” Men är rätt svårt på engelska och speciellt när jag jobbat natt 😂 blir ganska segt och långsamt tal, dock tror jag jag är trovärdig :) På svenska är det enklare! Men man kan alltid bli bättre:)

Kram:)

77 Dunegull:

skriven

Tänker han på mig?

78 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez igen

Vill bara meddela och säga att tydligen så fanns det ingen chans alls..

Hon valde att backa och ville inte ge en chans alls..

Jag sa till henne att om det skulle vara att hon ändrar sig så är min dörr öppen för henne och hon skulle komma ihåg det.

Har jag en sån otur med kärleken eller vad är det? :(

Kram

79 Eviga singeln:

skriven

Vem är mannen i mitt liv och när träffar jag honom, varför dröjer han så? Vi kvinnor är faktiskt inte fertila hela livet som män. Tack för en bra blogg. Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: