Kombucha !!

Kombucha – som jag trodde var ett slags äckligt djur från  början😱

Döttrarna hade fått små bebisar av sina vänner  för länge sen och nu var det noga att ta hand om den vita geleklumpen.

Den skulle ha socker att äta  och te att dricka – och den växte i rekordfart.

Men det var ju inget djur så klart.

Utan mer som en slags svamp  eller jäst och bakteriekultur  och nuförtiden är den jättepopulär… men den liknar en slemmig manet !

 

Det var under 60-talet som österrikiska forskare började intressera sig för kombucha. De kom fram till att den var minst lika nyttig som yoghurt tack vare sin mjölksyrabakteriekultur.

Det stora genombrottet på senare tid kom 1993 när den slog igenom i USA då Tom Valentine, grundaren till en av USAs största hälsokostkedjor, skrev en lång artikel om kombuchans nyttiga egenskaper.

Men i Asien har den använts i tusentals år och dryckens hälsofrämjande egenskaper anses vara stora.

Kombucha har en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som den förbättrar matsmältningen (på grund av levande bakteriekultur) och stärker levern.

De som använt den under många år säger sig ha fått finare hy, minskning av smärtor i leder och kropp, ökad energi och förbättrad sömn.

B-vitaminerna ser till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska, och antioxidanterna anses höja immunförsvaret

Tack vare organiska syror och enzymer som bildas under bryggprocessen kan kombucha ha detoxande effekt på kroppen samt öka mättnadskänslan, och fungerar därför bra i samband med träning och yoga.

Alla b-vitaminer i svampen hjälper dessutom kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett. Det gör den också som bra komplement vid önskan om viktminskning

Jatack, säger jag !

Kombucha-te är har tillverkats under flera tusen år i både Japan, Kina och Ryssland. Enligt en del forskare användes kombucha-te så tidigt som 200 år före Kristus.

Redan under Tsin-dynastin i Kina kallades den för ”Livets Te.” Troligtvis har kombucha sedan nått västvärlden via Ryssland. Enligt traditionell kinesisk medicin betraktades kombucha-te som odödlighetens te och livets elixir.

Här hittar du recpetet om du vill skapa din egen Kombucha:

https://mittkok.expressen.se/artikel/kombucha-recept-pa-hur-du-gor-halsodrycken/

 

 

 

 

Tycker du det är lite äckligt att ha denna jättesvamp i ditt köksskåp så kan du numera köpa färdig den som  brygd !  Jag fick tre flaskor av en väninna häromdagen.

Nu dricks det alltså  Kombucha  varenda dag !

Någon annan som har erfarenheter av detta ?

Kram & kärlek

1 Jen:

skriven

Gomorgon!
Kombucha verkar vara väldigt hälsosam dryck!
Jag undrar varför S gjorde som han gjorde mot mig?
Kram

2 HS:

skriven

Har druckit kombucha några gånger. Många kaféer som är åt det ekologiska och vegetariska hållet serverar det. Lite speciell smak med rätt mycket kolsyra, men helt OK. Gelésvampen skulle jag inte orka hålla på med hemma, jag är alldeles för bekväm i köket för sånt, haha.

Trevlig helg!

Kram

3 Jeanette:

skriven

Hejsan!
Kom i kontakt med kombucha sist jag var på universitet och gick upp med ett arbete, men vet inte riktigt vad jag ska tycka men nu ska jag pröva att göra en själv😉
Kan jag börja se ljuset i tunneln snart? Kram

Svar: Ja, det kan du.. det vänder sakta men säkert.. kram
Esmaralda

4 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Varför är han så motvillig att erkänna att vi har en speciell relation? Kram

5 Lovikka:

skriven

Hej. Jag har gjort mycket kombucha. Och smaksatt med diverse smaker. Citron var en favorit. Har även gjort mycket rejuvelac som är liknande men gjort på olika sädesslag. Men båda blir jag så sur i magen av. Försökte minska på intaget men det hjälpte inte. Gott och nyttigt är det i alla fall.

6 W:

skriven

En sådan där hade mina föräldrar hemma på köksbänken under slutet av 70-talet alternativt början av 80-talet. Vad jag vet så varken åt eller drack mina föräldrar av den och jag själv tyckte att det var mest suspekt att ha den där burken. Med tiden hamnade den i soporna.

För dig och för alla andra som provat den hoppas jag att den gör gott för hälsan.

Kram

Svar: Ja, när döttrarna hade den så var det mer liksom ett husdjur !! Kram :)
Esmaralda

7 Pms-monstret:

skriven

Vilken fredagsshot ;D

Ingen erfarenhet av denna, men du får lova att återkomma med en recension!

Jahopp, då står helgen återigen på tröskeln. Min hiskeliga pms stör känslan en aning..

Skulle vara så spännande att höra vad du ser om min höst? Om du nu ser något.

Kramen 💖

8 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Varför blir han arg (??!!!) då jag vill prata om mina känslor för honom? Kram

Svar: Han vill stå lite utanför och inte komma för nära.. kram
Esmaralda

9 Cecilia:

skriven

Tack till dig ez och er i bloggfamiljen för era tips igår om hjälp med hunden. Jag ska kolla upp om det finns någon i närheten som kan hjälpa och läsa böcker. Vad snälla ni är som tog er tiden för att hjälpa mig. Kramar till er!

Svar: Ge dig bara inte.. alla hundar kan förändras och själv kan man lära mer.. kram o lycka till :)
Esmaralda

10 Grethe:

skriven

Go'morgen i strålande sol 👍🤗🤗🤗😍🙏💜
Kambocha har jeg aldri hört om nei..
En merksnodig greisemojs 😁👍😍

Ville bare si TUSEN HJERTELIG TAKK for gratulationer jeg fikk igår ang min kjäre King 🙏😍💜💚
Som jeg venter spent på 🙏🤗🤗🌼🌻💘🌺
Og TUSEN HJERTELIG MILIJONER TUSEN TAKK til den snille o godhjerta i bloggfamilien som har gitt meg en King 🙏❤💖💞💕💗🌸💜🌼🌺
Önsker alle sammen en riktig finfin fredag 🙏🤗😍💝
STOOOOR KLEM fra meg 🌹🌷🌼💜💖💞💚💘

Svar: Kram :)
Esmaralda

11 Lenafeba:

skriven

Hade på 70-talet, hette Volgasvamp då. Var makrobiotisk då ,jag åt bara nyttigheter. Jag var på Tallmogården en månad med och fastade och drack dekokter av teer.. vilka tider! Kan beundra den jag var då....nu när jag inte lever så sunt alls.....vad hände? Minns ett råd från Dr Ahly på Tallmogården ( fin klok man) han berättade om han någon gång blev sugen på choklad så tog han och köpte en hel kaka och åt direkt. Alltihop! Sedan försvann lusten att äta chokladen jättelänge. Aversionsterapi?

Svar: Tallmogården minns jag.. fast jag var aldrig där själv.. tror att mamma var ! Aversionsterapin hjälper inte mig... jag skulle lätt kunna trycka i mig en stor chokladkaka varje dag o älska det... tack o lov så gör jag ju inte det... kram :)
Esmaralda

12 Rebecca:

skriven

Japp jag dricker kombucha så ofta jag kan, brukar köpa färdig, eftersom de är ganska dyra så kan jag inte dricka varje dag men försöker dricka det några gånger i veckan :D Men jag är lite av en hälsonörd också, så jag provar gärna mat/dryck som anses nyttig. Kombucha är ju gott också, smakar lite som läsk tycker jag.

Hur verkar min höst bli? Något du kan se om den? kram

Svar: Ja, det smakar riktigt gott... det är ju smaksatt på olika vis... jag ser en bra höst för dig.. du kommer fatta ett beslut som känns helt rätt.. kram
Esmaralda

13 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, aldrig hört talas om detta. Du får berätta i bloggen om drycken hjälper.
Vad kan ha hänt med F ? Som att han gått under jorden...Kan han sitta inne för något eller råkat illa ut ?
Kram

14 Lotta B:

skriven

Tack för tips, detta ska jag prova! Verkar krångligt att göra själv, fast det blir väl mer ekonomiskt. Kram och ha en bra dag <3333

Svar: Du får berätta hur det går.... att göra själv är inte min grej... enklare att bara köpa en flaska :) Kram
Esmaralda

15 Helena Ir:

skriven

Ja,det här har jag nog hört talas om..men inte riktigt tagit till mig..men jag ska läsa på om det här. Sånt här kan ju göra gott för kroppen..Tack! Jag kör ju med MSM pulvret på 3:dje veckan nu.Snäll väninna du har som köpt 3 flaskor Kombucha!

Idag ska jag ta mig till en för mig ny frisörsalong,tänker bara klippa..lite kortare än idag. Och så har jag fått en ny grej för mig när det gäller håret..som många nog inte kan kännas vid. Nu vill jag inte längre färga,bleka håret..nu får den naturliga färgen växa fram! Så många år som jag gjort detta,på salong eller själv..Ännu har jag inte så många grå/vita hårstrån..men hoppas en dag ha en helvit kalufs..precis som min pappa och farfar hade. Så vackert! Hoppas nu inte att det manliga könet ryggar tillbaka :) Om så vore..jag får köra på andra kvaliteter :)

Ha det så bra!

Kram :)

Svar: Ja MSM tror jag på !! Det gäller att inte krokna och inte glömma.. de runt mig som använder Kombucha är väldigt nöjda också. Modig du är som ska behålla den färg du får... när min utväxt är tillräcklig så blir de färg på nytt... jag kan inte mig själv som vithårig.. rödhårig har jag ju varit hela livet... kram :)
Esmaralda

16 Dunegull:

skriven

Har träffat hundkillen 3 ggr nu. Vad känner han nu och hur ser han på saken?
Kram

Svar: Han gillar dig.. kram :)
Esmaralda

17 EPM :

skriven

Jag har en vän som gör kombucha, väldigt god. Hon tycker jag också ska börja eftersom hon finner det terapeutiskt och rogivande.

Nu blev jag förvirrad, P har ju dragit sig undan och jag börjat gå vidare. Sen igår ringde P och vi pratade i 3.5 timmar, om honom och hans mående.
Han släppte in mig...

Jag är så förvirrad över vilken som är min roll i hans liv!
Han har mig liksom, ett ord och jag är hans igen.
Vad sker? Snälla Es, vad ska jag göra? Jag behöver råd...

Kram

Svar: Oavsett vad så försök ha distans.. låt dig inte slukas... kram :)
Esmaralda

18 Skorpan:

skriven

Det låter bra men har inte smakat Kombucha. Heja dig Es som provar på, berätta sen hur det går :).

Har provat på kokosvatten, det ska vara bra då man har tränat, o det räckte med en munfull. Fy sjutton va hemskt det var, inget mera sånt för mig. Är inte durekt för "hälsovatten" av olika slag, kanske därför jag ser ut som jag gör ;D.

Lugnt på jobbet o i övriga trafiken, många har ledigt o förbereder fester o annat. Vårfest imorgon, en går ut nian o dit är man välkommen o delta. Kom inte ens nån orotest gällande deltagandet ;).

Inga planer för helgen, på nåt sätt ska vi nog fira att skolåret är slut...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: kokosvatten ?! Bättre med kokostoppar känner jag :) Ja det mycket firande nu... avslutningar & baler och allt möjligt... en härlig tid.. kram :)
Esmaralda

19 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Det låter som värsta mirakel kuren! Har inte testar själv. Eller vet så mycket om det

Esmaralda,
Ser det ut som om det kommer att bli en flytt dit?
Kram

20 Månflickan:

skriven

Önskar alla i bloggfamiljen en fin helg!❤😎

21 Arbetsmyra:

skriven

Morgon-morsning på er 👋

Här sitter man ensam å ”täcker upp” på jobbet. Tack å lov bara under en halvdag. Sedan blir det takeaway-kaffe och terapitimme som belöning. Jag tror det blir bra.
I övrigt Ez så undrar jag om du ser något särskilt kring sista halvåret av tvåtusennitton?

Tack och kram :)

Svar: Känns som om du gör något som du verkligen vill göra... en plan inför hösten.. och det kommer bli riktigt bra.. kram
Esmaralda

22 DD:

skriven

Har smakat, men det va absolut inte min grej 😄

Ser du om min mamma kommer flytta och hitta boende till en helt ny stad än den hon bor i nu?

23 Razawa:

skriven

Hej Esmaralda
Fick igår Mail från chefen igen angående kopia av examensbevis. Nya jobbet som biståndshandläggare jobbet nu en månad. Och jag har ju inte det då handledaren strulade hela tiden och sen började jag jobba och det har legat där bara o runnit ut i sanden då man börjat jobba o livet kommit emellan. Nu mår jag jätte dåligt och har ej svarat hennes Mail än ska svara henne idag. Hur kommer detta gå? Kommer jag ej få vara kvar på detta jobb nu pga detta? Vill sjunka genom jorden och typ försvinna 😫 ”rädd” för att se henne på måndag o har världens kaos scenario i mitt huvud.

Kram

Svar: Ta tag i det direkt och gör vad du måste.... kram :)
Esmaralda

24 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du någon förändring i mitt liv påväg mot mig?
Kram

25 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Först Grattis Grethe !!<3

Geleklumpar i glasburkar...inte min grej
Har sett flaskorna av färdig dricka dock...men inget jag provat Vore roligt att läsa om ngn provat detta länge och om det gjort ngn skillnad i välmåendet Här äts det msm-tabletter för glatta livet och jag har ännu inte blivit påverkad i magen glädjande nog ...men har intar inte maxdosen av 2 tabl per dag ..bara en om dan

Solen skiner och det är lagom varmt tycker jag som gillar när man kan prommenera utan att bli dyngvåt :-)
Härlig fredag ni som tittar Lets dans..själv hitta jag en film på svtplay som skulle utspela sig i skottland What we did on our holiday...me like ;-)

Kram Anki med flock

Svar: Heja dej med MSM.. det kommer bli min grej.. plus geleklumpen men färdig i flaska för att drickas. Här ska de tittas på Lets Dance.. kram :)
Esmaralda

26 Tildis:

skriven

God morgon Es!
Detta ska jag absolut testa. Låter ju som rena mirakeldrycken!

Gör jag rätt i att säga upp mig? Kram

27 Erika:

skriven

Hej! Funderar på att boka in en solsemester i sommar tror du det blir bra?

Svar: Ja jag tror det blir riktigt bra... välj en plats som du intuitivt känner du vill uppleva.. kram
Esmaralda

28 Jossan :

skriven

God morgon../

Så skönt att va ledig idag också. Men trodde der var söndag idag men inte då! Jag sov hos mamma och pappa inatt men ska åka hem idag. Tror jag blir hemma de andra dagarna. Känner att mitt mående är rätt dåligt..

Drömde om någon kille inatt.. undrar om det var han som jag ska leva med.

Igår tänkte jag på L... Han verkar ha gått vidare nu...

Tycker mr right ska komma nu..

Kram

Svar: L har nog gått vidare, precis som du känner... och jag tycker också att Mr R ska komma....och det gör han, frågan är bara när !! Kram :)
Esmaralda

29 SOL:

skriven

Jaaa,jeg liker det veldig god,og det er morsomt å lage. På jobben har vi urteverksted,de plukker bjørkeblader,granskudd,marikåpe,ryllik,løvetann og roseblader og sikkert 20 arter til som de blant annet lager te og krydder av. Den teen bruker jeg. Jeg lager 6 liter om gangen og drikker opp alt på 1 2 3. Merker det godt på fordøyelsen og det smaker herlig friskt.


Nå føler jeg meg litt ensom her jeg bor, har ikke økonomi til å reise hver helg heller. Trenger et større sosialt nettverk her, men vet ikke helt hvor. Ser du noen forandring fremover?

Svar: Låter härligt med ditt tee ! Ja jag ser förändring... vänner och aktiviteter kommer en du måste själv vara aktiv i detta och ta initiativ.. kram
Esmaralda

30 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Har smakat på kombucha men tror inte att jag kommer att börja göra det själv. Smakar helt ok.

Finaste Es, jag känner mig så fruktansvärt utanför på jobbet. Går liksom helt i lås och blir stum fast jag normalt brukar vara pratsam och skämtsam.

Vad beror denna känsla på?
Kram
Jennifer

31 ElisaIa:

skriven

Haha, låter spännande! Blandade först ihop namnet med Sambucca och trodde du börjat koka egen sprit hemma! 😂
Jag är inte så långt påväg med hälsosamma drycker, jag försöker fortfarande lära mig dricka tillräckligt med vanligt vatten varje dag. Sen när jag kan det ska jag börja med nyttigheter! 😄
Jag har nu gjort urvalsprovet till skolan och JÖSSES vad pirrigt det var! Först tyckte jag att jag klarade det hyfsat, men nu har jag börjat nojja mig nåt förskräckligt! Tänk om den skriftliga delen inte gick igenom till dem, eller tänk om dom inte kunde öppna filen? Och tänk om jag gav helt tokig bild av mig själv? Ååååh!!!
Snälla, ser du något om hur det gick för mig? Har jag över huvudtaget någon chans?

Svar: Ha ha ha.. ja men Sambucca hade väl varit grejor det !! En gång i tiden gjorde jag eget maskrosvin dock.. och det var galet gott ! Jag tycker du gjort bra ifrån dig vad det gäller skolan.. kram
Esmaralda

32 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om det kommer att bli en flytt dit?
Kram

33 Kram:

skriven

Hej Esmaralda.

Om jag fortsätter på den här vägen. Verkar det som om jag kan bli besviken då om jag hoppas på det? Eller ser det ut att kunna bli så som jag hoppas?
Kram

34 G.H :

skriven

Kombucha är jättestort här :) har druckit massor eftersom jag köpte kartongvis 😂
Sen kom makens gamla arbetskamrat från Sverige och hälsade på, och sa att då här gott smakar minsann inte riktigt kombucha som hans fru brygger själv ....

Vet inte om jag märkte så mycket hälsoeffekter ?! ... tyvärr fick jag nog något magkatarrsaktigt för sista tiden har det svidigt massor i magen av kombucha ( citron och ingefära) men jisses vad jag drack :) drack på jobbet oxå men fick sluta för började känna mig lite berusad av det oxå 😂
Hoppas snart kunna återgå till att dricka denna ljuvliga dryck ;)


Kram:)

35 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Varför är han så motvillig att erkänna att vi har en speciell relation? Kram

36 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor ser chansen ut att den flytten dit kommer att bli av?
Kram

37 Olga:

skriven

Godmorgon,
Är min yngsta dotter fortfarande arg på mig ?
Saknar henne så mycket, men lovat mig själv att ligga lågt. Hoppas att det är klokt.
Önskar dig en fin helg ,från oroliga mamman.

38 Cara:

skriven

Jag köper en flaska ibland. Men jag är alltid försiktig med färdigblandningar för då är det dumma tillsatser som man inte vill ha.

Jag väljer ofta istället den gamla klassikern "Molkosan". Gör underverk! Bättre mage och mindre sötsug.

Hela grejen handlar ju om att få bort överväxt av svamp i tarmarna. Får man bort det så minskar sötsuget.

Fredagskramar till alla!

39 Ester:

skriven

Hej!

Det måste jag testa.

Har tappat bort en bilnyckel, har letat och letat utan resultat. Kan du hjälpa mig?

Kram

Svar: Jag är inte så bra på att hitta borttappat.. kanske kan någon annan här hjälpa till ? Kram
Esmaralda

40 Linnean 🌸:

skriven

Goddagens!
Jorå, kombucha har jag testat...tror jag. Det hette volgasvamp då. Fy farao som den växte!
Fick en bit av en klok gumma och den var nästan lite läskig 😁 Tyckte det smakade pekka åxå. Kanske gjorde jag fel på nåt sätt. Kombucha kanske man skulle gå på åxå men just nu har jag återupptaget MSM.
Har testat så mycket för jag har ju haft vänner i branschen så att säga. Har nog varit lite otålig och hoppat runt lite för snabbt. Det krävs ju lite tålamod! Det tokiga är att många gånger när man har ”redskap” runt sig så glömmer man bort dem! Här finns örter, teer, droppar och lite allt möjligt. I går ägnade jag mig åt skitmat, godis och sen lite rödvin. Vinet behövdes för att få upp värmen 😉 Tycker att det varit lite mycket elände ett tag nu igen och så det sista med bilen. Öh! Behöver den för jag har för ont för att kunna ta mig fram med buss. Finns det lite ljus i allt som sker här?
Nu ska jag rycka upp mig OCH laga vettig mat i dag! Ha en fin fredag och i kväll är det ju final! Jag hejar på Kristine!! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Den jag fick på flaska är smaksatt så det smakar typ som läsk med kolsyra o rubbet ! Elände kommer... men framförallt så kommer positivt ting att ske.. ta vara på det goda när det kommer.. kram :)
Esmaralda

41 Sofia:

skriven

Hej Ezmeralda! Det här verkar spännande . Hoppas på svar från dig här.
Mitt liv har på senaste vart väldigt jobbigt och jag undrar om det kommer vända mot det bättre snart? Närmar det sig någon lycka?
Mvh Sofia

Svar: Det vänder och ganska snart dessutom.. kram
Esmaralda

42 Elisabeth:

skriven

Hej,
Ser jag ut att ångra det ifall jag släpper in honom i nya bostaden imorgon eller borde jag vänta ett tag? Känner det kunde vara skönt att vara själv ett tag och låta intryck sjunka in..
Kram

Svar: I detta ska du göra det du själv känner är bäst.. kram
Esmaralda

43 se:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser deras relation ut att vara bra?
Hur stor ser chansen ut att dem kommer att skaffa barn tillsammans?
Kram

44 Vitlilja:

skriven

Tror du min hund har ngn healingenergi?

Svar: Ja det tror jag.. bara känn in.. kram
Esmaralda

45 Skorpan:

skriven

Ja det är fester..

Såg att du har gjort dit eget maskrosvin, det gjorde min mormor med då jag var barn :). O jag fick smaka, på sniskan redan då, vet inte hur gammal jag var ;). O kamferdroppar på sockerbit... Kanske därför jag är motståndskraftig, har kört med hårde "grejer" redan som barn ;D.
Kram Skorpan

Svar: Japp rediga grejor gör susen !! Jag minns också kamfer... kram :)
Esmaralda

46 Pia1:

skriven

Det låter riktigt äckligt 😂 men möjligen att den smakar som den finska drycken jag minns att man jäste tills den fick en lätt kolsyra och man kan jäsa den till alkohol också. Russin användes som smaksättare!

Svar: Låter mer som något man blir glad av :) Kram
Esmaralda

47 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, aldrig hört talas om detta. Du får berätta i bloggen om drycken hjälper.
Vad kan ha hänt med F ? Som att han gått under jorden...Kan han sitta inne för något eller råkat illa ut ?
Kram

48 Michaela:

skriven

Har inte hört talas om det förut men nu vet jag :)

Är så arg att jag skakar. Först får jag fel lön då de glömmer att betala ut 3 dagar. Sen får jag veta att jag loggat in mig på jobbet några dagar fastän jag inte ens varit där! Och man använder sitt personnr för att logga in/ut så hur sjutton detta kan ha hänt vet jag inte ännu och ej fått svar från tanten som håller på med detta. Sen har våran bemanningstjej återigen gjort fel. Hon brukar boka fel mm och nu har bommat och gett 7 st av mina pass i Juni till andra! Här gick gränsen för mig och det brann till kan jag säga och sa ifrån. Nån jävla måtta får det vara! Ingen ursäkt tillbaka. Sämsta arbetsgivaren jag haft under mina 15 år. Har fått anmäla mig till A kassan och har panik över allt. Vet inte vad jag ska göra😢

Ha en mysig fredag och hoppas Kristin vinner Lets Dance :) Kram!

49 Louise:

skriven

Det har jag aldrig hört talas om. Men när jag och mina systrar växte upp gick det ett kedjebrev med någon sorts surdeg som man kunde baka kaka av. Minns inte vad den hette just nu.

Jag har varit hos mina föräldrar nu i en vecka och jag känner mig som en börda hos dem. Jag vill ju även åka hem men inte till honom. Och han skriver att vi ska komma hem och så vidare. Barnen vill ju inte åka hem men samtidigt så bor de ju i Malmö. Jag står nu kluven och jag vill skiljas men han vill inte. Jag orkar inte mer nu. Att gå tillbaka är inget alternativ just nu och hela min familj vill att jag ska ta ut skilsmässa. Han kommer inte att bli glad över det.
Inte ens om att vi ska ta en paus. Jag saknar även katten och har så dåligt samvete för att jag lämnade honom. Stackars Busen.

Kommer det att lösa sig. Kommer jag orka gå igenom detta?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Ja du orkar.. gör upp en hållbar plan...och ta de steg du känner att du måste... styrkekramar
Esmaralda

50 Fjäril:

skriven

Nu har jag fattat många beslut för att jag ska må bättre med allt vad livet innebär och det känns fantastiskt, Och du har hjälp mig bli starkare i mig själv..Tack så mycket .Behöver jag vara ensam länge efter jag tar det sista beslutet?

51 Nettan59:

skriven

Hej Es
Testade Kombucha för några veckor sedan på en Hälsohelg där de demonstrerade hur man gjorde från grunden. Smakade inte så illa, går ju att smaksätta också. Men tyvärr inget för mig, blev som någon skrev ovan sur i magen inte så bra för någon som redan äter Omeprazol för magen 😕.

Var o tittade på sommarstuga igår med mannen, kan det vara något för oss? Fick en go känsla för den.
Kramar

52 Lydia💕:

skriven

Har inte smakat denna dryck kanske borde göra det
Ser det ut som att min prins börjar närma sig ?
Lydia💕

Svar: Han BÖR ju i rimlighetens namn börja närma sig.. kram
Esmaralda

53 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Å gud vilken äcklig sak att ha i köksskåpen. De skulle aldrig falla mig in. Usch! Jag har inte druckit de heller men är det bra så kanske man ska pröva på det. 😊

Något jag har fått reda på som gör mig jätteglad är att jag får vara kvar på min praktik till hösten. Så roligt! ☺️ Dock undrar jag om du kan se hur länge jag får vara kvar - fram till jul? Sluta tidigare? Fram till nästa sommar? Vad ser du? Hoppas på svar! 🙏 Kram Zoey 💕

Svar: Ja köper man färdigt i flaska så slipper man se den svampiga saken !! Grattis.. jag ser dock inte hur länge du får vara kvar.. kram :)
Esmaralda

54 Helena Ir:

skriven

Ja,det var ju kul det här..känner mig riktigt snygg i håret. De är kända för att forma och färga på den salongen. Snygg klippning och silverschampo i hårtvätten gjorde kanoners :)

Det var rätt kul med den här tjejen som är dessutom ägare..till kunden före hade hon sagt att : Hur många känner man som varit med om denna händelse,olycka? En kvart efter har hon mig där..

Jag tror att min King och jag redan har kontakt..känns så!

Kram igen :)

Svar: Vad roligt att du blev nöjd hos frissan.. det blev jag också.. fast jag färgar ju själv sen efteråt ! Jag tror också att Kingen och du har kontakt, på riktigt ! Kram
Esmaralda

55 EPM :

skriven

Ska göra så Es, vill bara inte såra honom.... göra det värre för honom nu när jag gått vidare

Ser du nåt om hur det blir till slut med P, mig och herr brandman?

Kram

56 Dunegull:

skriven

Tack för svar. Har oxå en känsla av att han gillar mig en del men sista dagarna har han varit mer tillbakadragen. Inte hört av sig på samma sätt. Kan du se vad det beror på? Har det hänt något tro?

57 Mathilda:

skriven

Hej Es!

Detta har jag aldrig provat men det kanske vore något! Tror dock att jag köper den färdiga varianten i sådana fall.

Jag som brukar vara så duktig på att läsa av min magkänsla men den här gången är jag bara så förvirrad. Gör jag rätt val om jag väljer att gå nu nu eller ska jag vänta tills jag fått något annat? Kram

58 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Fick tungt besked idag. Sökte tröst hos honom, satt bara nära utan att säga särskilt mycket. Kändes bara skönt. Var det ok för honom tror du eller blev han månntro irriterad? Kram

Svar: Jag tror inte att han blev irriterad.. kram
Esmaralda

59 Browallia:

skriven

Jag med associerade Kombucha till ett äckligt djur. Låter som något som min kropp o knopp skulle behöva! Jag föredrar att köpa färdig Kombucha, såg att det finns flaskor med olika smaker att beställa i Coops onlinebutik. När jag gör min nästa beställning så blir det en flaska Kombucha. Tack för tipset!! :)

Du kanske minns så sände Universum ett budskap till mig via ett musikspel på nätet. Det visade sig vara ett Kinderägg med flera överraskningar i en. Min nya spelkompis är en lustig prick som skriver roliga utrop i chattrutan om hur spelet fortlöper. Han får mig att garva så tårarna rinner. Så mycket som jag skrattat på den här korta tiden har jag inte gjort på flera år och det känns så förlösande. En av mina önskningar i Madame healing var att jag skulle få skratta igen. Så två av mina önskningar har slagit in för mig. Healing är magi på riktigt.

Ikväll är det final i Let's dance, både Magda och Kristin har vart mina favoriter sen första veckan så för mig kvittar det vem av dem som vinner glasskon 👠

Önskar dig en fortsatt trevlig fredag. Kram

Svar: Lycka till med din Kombucha ! Visst är healing magi !! Kram :)
Esmaralda

60 Hon:

skriven

Hej!
Ser jag ut att kunna få problem ifall han skulle komma hit på besök?
Kram

61 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Osäker på en manlig kollega som aldrig verkar vilja prata med mig och undviker kontakt... jag känner inte att jag gjort något speciellt.
Ser du anledningen?

Svar: Jag tror inte det handlar om dig.. han är lite odd bara.. kram
Esmaralda

62 Jossan :

skriven

Just nu vill jag bara skriva till L... Det är kanske den känslan att han gått vidare och för att jag mår som jag gör. Jag kan iallafall inte hamna i hans fälla igen. Han var ändå inte den jag ska va med.. Varför känner jag så idag?

Behöver någon i mitt liv som jag kan prata med ordentligt... Som förstår mig..

Kram

63 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda har M känslor kvar för mig ?
Kram

64 Frida:

skriven

Men var det inte ett sådant kedjebrev? Man skulle föda upp den sen dela på den och ge den vidare så skulle man torka den som var kvar. Tror man skulle önska sig något och gräva ner den. Kan ha drömt också 😂😂

Svar: Jomen nåt sånt kan det ha varit... min tjejer fick av kompisar så något brev var det inte här men minns faktiskt nåt om att det skulle grävas ner.. kram
Esmaralda

65 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Bryr han sig lite mera om mig än om de andra? Kram

66 Jensa:

skriven

Blir det bara studier och jobb i sommar?

Kram :)

67 Ghostwriter :

skriven

Hade en jobbig dröm inatt...var det bearbetning eller budskap?PS: vet inte om de kommer senare men har inte fått min king ännu😌 kanske inte skickats än?
Stor kram!

Svar: Drömmen verkar vara mest bearbetning och den behövdes på sitt sätt ! En del av kingarna skickas idag och andra på söndag... någon på måndag...det tar sin lilla tid att förbereda dem individuellt :) kram
Esmaralda

68 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda,
Idag har varit en tråkig dag då jag fått beskedet att jag lider av en kronisk sjukdom som innebär ständig smärta och som inte kan botas.

Jag som hoppades att detta skulle bli ett bra år.

Nu vet jag inte om jag orkar mera ärligt talat.

Detta år har varit så satans tungt, sjukskrivning, usel ekonomi, bostadslöshet, missfall, olycklig kärlek, dåligt förhållande och break up, smärta, sorg, dödsfall. Nu satan får det vara nog.

Snart orkar jag inte mera vakna då man aldrig vet vad för jävelskap som väntar runt hörnet.

NÄR sker det något positivt? Orkar inte mera ha det såhär. De senaste 5-6 åren har varit så tunga och svåra. Behöver positivt NU.

Kram
Jennifer

Svar: Förstår hur tungt det är och det är mycket elände som drabbat dig.. det låter som en klyscha men trots all skit så måste du försöka ha positivt fokus.. de dig själv sådant du mår bra.. och då tror jag att det vänder och mer positivt sker.. kram
Esmaralda

69 Dunegull:

skriven

Ser du varför han tagit ett steg tillbaka? Känns som han borde prioriterat att ses när han inte har barnen eller överanalyserar jag?

Svar: Verkar som om han vill ha lite distans och betänketid.. kram
Esmaralda

70 Elisa:

skriven

Tyckte inte jag gav så jättebra intryck.. förstod han att jag var trött, eller vad tänkte han om mig?
Kram

71 Jossan :

skriven

Just nu vill jag bara skriva till L... Det är kanske den känslan att han gått vidare och för att jag mår som jag gör. Jag kan iallafall inte hamna i hans fälla igen. Han var ändå inte den jag ska va med.. Varför känner jag så idag?

Behöver någon i mitt liv som jag kan prata med ordentligt... Som förstår mig..

Kram

72 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Bryr han sig lite mera om mig än om de andra? Kram

73 Helena Ir:

skriven

Finska drycken,Sima är det nog som du tänker på Pia1
Den gillade jag!

Kram

74 Fanny2:

skriven

Jag odlade faktiskt en SCOBY (jästsvampen) ur färdig kombucha som hade små rester och den blev enorm. För den som inte känner någon med en svamp att ge bort eller som tycker att ett startkit är för dyrt så finns det alternativet. Man köper en flaska kombucha med små rester av svampen och odlar genom att tillsätta te med socker i. Gott är det om man gör rätt, som en blandning av cider och te. :) Smaksatt är den desto godare, men det är steg två. Det är kul att prova på olika grejer om man har tiden. Nästa steg blir nog surdegsbröd och kimchi... Och att odla en ny SCOBY nu inför sommaren. :) De funkar nämligen bättre under sommaren när temperaturerna stiger och jag blev sugen på att göra en egen kombucha igen.

Glömde tack för svar tidigare. Tack. :)

Kram

75 Helena Ir:

skriven

Tack,för svar..då känner jag rätt!

Då är vi ena riktiga snyggingar båda två idag då :)

Ja.Let´Dance är det ikväll..Kristin,är den jag håller mina tummar på!

Kram :)

76 Ghostwriter :

skriven

Tack för svaren! :)

Ja, då får jag gott vänta på kingen, jag missförstod nog när man senast skulle få dom 😄
Kan tänka mig att det tar tid!


Ha en Fin fredag!


Kram

77 unni:

skriven

Så spennende at du har begynt med kombucha. Jeg har laget egen kombucha i mange år. Siste årene har jeg gått helt over til JUN, som er en mer ekslusiv og sjelden variant av kombucha - lages på grønn te og honning. Mer sprudlende og friskere - nesten litt champagnefølelse :-) Håper dagene dine er gode - kos deg med kombucha :-)

78 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Försöker en sista gång: betyder jag mer för honom än de andra? Berör jag honom mer än de andra? Kram

79 Sofie:

skriven

Hej!
På måndag är det visning på en lägenhet vi är intresserade av. Kan du se om vi kommer få den? Eller om vi måste ta den andra lägenheten vi nu tittat på men helst inte flyttar till.
Kram

80 AnnaK:

skriven

Aldrig provat!

Kan det vara så att du börjat förbereda min Talisman? Har haft mkt energi idag och fått massor gjort. Igår var jag utmattad efter att ha packat 2 flyttkartonger med loppisgrejer. Hjärnan är mer med också. Kan ju bero på lite extra ledigt också 😊

Kram 🤗

81 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att stå kvar vid samma punkt som nu?
Kram

82 Dahlia:

skriven

Känner jag rätt att han och jaghar levt ett tidigare liv tillsammans? Vad får du till dig om detta?

83 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du någon förändring i mitt liv ganska snart?
Ser du mig leva i en familj? Kommer min familjesituation att förändras?
Kram

84 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Varför är han så motvillig att erkänna att vi har en speciell relation? Kram

85 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att hinna träffa någon som jag bildar familj med?
Kram

86 mamma:

skriven

lustigt. såg den på Ica idag. spanade in den men vågade mig inte på den ;D tack för förklaringen bakom.

ps, allt jag tänker på dygnets alla timmar är en viss person och har varit i ca ett år nu, han växer inuti mig som kombuchan. han vågade inte ens titta på mig sist vi träffades utan verkade nervös, han är så fin. men tror inte att någon av oss kommer våga berätta vad vi känner för varandra och det är en stor sorg i hjärtat.

87 Mee:

skriven

Hej Es

Ser du mig flytta snart?
Kram

88 Månskenet:

skriven

Oj nej. Det var nog den svampen som kom till oss (i Finland) i mitten på 70-t från Härnösand och som länge stod i mammas kylskåp, sen "adopterade" jag den utan att riktigt veta annat än att den skulle ligga i te...som skulle bli sååå hälsosamt. För inte så längesen slängde jag den - uups! Nu inser jag ju att den är precis vad jag behöver, hm, så fel det kan bli 🤔


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: