Maria säger tack....

Kvällens gästbloggare är: Maria

Hej

Jag blev överraskad över hur många som kommenterat min  berättelse. Tack ska ni ha. 

Jag är medveten om att jag haft en fel barndom.

Barn ska inte ha det så. 

Jag är också medveten om att barndomen gjort mig till den jag är.

  Och jag tycker att jag då har rätt att vara som jag är.  Jag har inga behov av att socialisera mig men förstår att det är udda. 

Jag förstår min diagnos som jag inte fått. Jag valde att inte ta den eftersom det är lätt att man lutar sig på den och inte går sin egen väg. Gå en diagnosväg ligger inte för mig.

 

Kärlek och förhållande är inget för mig.

Jag dejtade en kille en gång  och när han försökte ta kommandot och bestämma  över mig så reagerade jag betydligt starkare än jag borde och krossade en fruktskål mot hans huvud. Han fick sy 14 stygn.

 

Då insåg jag att man ska hålla sig borta från sådant som man inte kan hantera.

Tack för era hälsningar om en bra Köpenhamnsresa

Mitt nöje nu är att planera den här resan och det gör jag i detalj.

Det ska bli Glyptoteket och SMK

Det kungliga biblioteket, Rundetårn och Lousiana

Och jag ska ha en drink på Isbaren

 

 

Sedan om kvällarna går jag på jazzklubb.

Omigen vill jag tacka er för era kommentarer och hälsningar. Det är väldigt snällt av er.

Jag har nyfiket och med glädje läst alla kommentarer

Ingen har  skrivit något kränkande.

Ha en fin fortsatt helg

Hälsar

Maria

1 Skorpan:

skriven

Maria, det är vi som ska tacka dig för att vi fick en inblick i hur ett liv också kan se ut.

Trevlig resa till Köpenhamn :)!


Här blir det romantiska filmer resten av kvällen. Tror jag lider brist på romantik ;).
Kram Skorpan

2 MalinS :

skriven

Tack för att du delade med dig av din berättelse. Vilken skrivförmåga du har! Märks att du läser mycket.

Kram från ett grått Stockholm ❤️

3 Fia:

skriven

Tack Maria för att du delat med dig av din bakgrund! Att du delar med dig betyder otroligt mycket för många av oss!!
Jag har själv en hemsk bakgrund/uppväxt bakom mig som har gjort att jag har mått otroligt dåligt i periodrar sedan tonåren. Har gått i terapi i många, många år och har bra verktyg numera, men oavsett verktyg så sitter den dåliga självkänslan där som ett hårt bälte runt en och påminner om hur oduglig man är. Har ju blivit inpräntad det sedan barnsben. Hur värdelös man är. Det är min svåraste nöt att knäcka, att våga känna mig älskad. Att våga duga här och nu.
Jag har idag egna barn och en make som har hjärtat på rätt plats som ibland får jobba hårt för att bygga upp mig.
Har en gång vågat öppna mig för en som jag trodde var nära, men fick istället kastat på mig att jag tagit på mig en offerkofta när jag precis som du vågade börja öppna mig och berätta om mina erfarenheter.Kommer aldrig mer efter det sveket öppna mig för någon annan än min make igen, tyvärr. Att vara maskrosbarn är, enligt maken, inte att ta på sig offerkoftan, utan vi besitter en otrolig styrka på många sätt och vis och har erfarenheter och förståelse för andra som inte alla har.Måste ständigt påminna mig om hur starka vi faktisk är.
Är såååå glad att du delade med dig av din uppväxt, tack!!!!
Önskar dig en fantastisk resa till Danmark.
Kram från Fia

4 HS:

skriven

Köpenhamn är en jättefin stad i mitt tycke och Louisiana är fantastiskt. Lycka till med allt nu!

5 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.

Tack själv för din besättelse Maria.
Roligt att du delade med dig med oss.

Es, Ser du att han väljer någon annan och går vidare utan mig?
Är det så det ser ut?
Kram

6 Celia:

skriven

Varför beter sig exet J som han gör? Låtsas som om vi är vänner bland folk när han vet att jag är förbannad på honom!
Krisar det redan med tjejen han lämnade mig för, eller vaddå!?

Tack i förväg :)

7 Tingeling :

skriven

Tack för att du ville dela med dig. Hoppas du får en trevlig resa till Köpenhamn! Jag ska själv dit är det planerat och visste inte att det fanns en isbar där, så tack för tipset!

8 Michaela:

skriven

Vi som ska tacka för att du hade så pass mycket förtroende för oss att du valde att berätta. Du ska vara dig själv och leva livet som du vill. Önskar dig en trevlig vistelse i Köpenhamn. Kram.

9 Annis:

skriven

Kram till dig Maria <3

Jag står inför ett stort beslut. Efter snart 10 år med kämpande för att få hjälp till min dotter med diagnoser har min ork tagit slut. Det är på tal att hon ska bo hos sin pappa ett tag. Iom det kommer hon vara hos mig varannan helg (ombytta roller) och hon behöver byta skola. Kommer det bli bra för henne? Kommer hon tillbaka till mig? Kommer hon förlåta mig? Jag håller på att gå sönder inuti mig men samtidigt vet jag att det är såhär det behöver bli ett tag.

Trevlig helg till alla

Kram

Svar: Känn frid i ditt beslut som är helt rätt. Du är på väg att gå in i väggen nu och du behöver din egen tid och hämta ny energi.. detta innebär inte att du sviker din dotter.. inte på något vis... kram
Esmaralda

10 Ghostwriter:

skriven

Finns det en god möjlighet att jag lyckas boka en resa till exempelvis London inför nyår och med hotell, eller lyckas få tag på boende hos någon som erbjuder sovplats?

Känner att året slut slutar lika förj..som alla andra senaste åren. och jag är så trött på det så det är inte sant. Vill inte stanna kvar och bara tänka positivt utan vill göra något också med handling för att avsluta året bättre.Kram!

11 AnnaK:

skriven

Kram till dig Maria ❤

12 Bella:

skriven

God kväll eller ja, godmorgon 😂 :-) Jag ska åka och kolla på ett hus imorgon ute på landet som har veranda, precis som jag alltid drömt om. Ser det ut som att jag hade klarat av att bo där iomed att jag bara kan ta mig med buss till ställen? Det är några hundringar billigare än där jag bor nu, och känns som det hade varit mysigt där för mig! Kram ❤️

13 Mikael:

skriven

Hej Maria

Mitt i historien var det inte lätt kommentera, inte heller efter alla delarna, aldrig sprungit på något liknande så är inte lätt kommentera bara sådär, utan det blir glättigt, fel och allt möjligt, är barn det handlar om så vill inte leva mig in det hela....,
inser väl att man själv haft det bra som fått väldigt många möjligheter att uppleva ”normala” situationer med miljoner kompisar och annat som liten, i en miljö där allt varit ”ordnat” och under ordnade former.

Det där med diagnosen är smart av dig då en diagnos kan vara fel och ofta är tillfällig på ett eller annat sätt beroende på vad man gör, en del forskare säger ex. tror du på en diagnos att du bara kommer leva 3 månader till, och inget annat, då är det 100% att du kommer bara leva 3 månader till, tror du inte på diagnosen kan det bli något helt annat.

Klokt av dig det där med skålen då det möjligen kanske skulle behövas en hel del upprepningar innan, du på egen hand, reagerar annorlunda, om du inte får hjälp med tekniker som ex. Dawson Church, Paul McKenna och andra använder för att hjälpa krigsveteraner, Dawson har hjälpt 20 000 veteraner gratis om jag minns rätt, finns på youtube osv.

God Jul! (tidigt kanske men vet ju aldrig när man skriver igen)

Mikael


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: