Råd behövs......

Dagens gästbloggare är:  MJ

Hej

Jag har ett dilemma som jag vänder och vrider på och kanske kan någon här ger mig råd.

Jag har en väninna som vi kan kalla Eva.  Mannen kan vi kalla Bo.  

Jag och min man umgås med henne och hennes man och det har vi gjort i många år.  Jag och Eva umgås också ensamma och går på konserter och liknande.

 

Min syster, som är helt pålitlig har sett Bo ute i grannstan tillsammans med en annan kvinna. Hon ser sett honom vid två tillfällen och med några veckors mellanrum.

Ena gången gick de hopslingrade med armarna om varann och stannade och pussades och den andra gången satt de på en restaurang med sammanflätade händer. 

Det är helt klart att  Bo har ett förhållande med denna kvinna.

Jag är säker på att Eva ingenting vet.

Nu vet inte jag hur jag ska hantera detta som vän

Jag är ju vän med dem båda två men umgås ju mer med Eva enskilt.

Ska jag berätta för henne eller ska jag inte ?

Jag vill inte lägga mig i  i onödan.

Jag bara önskar att jag inte fått den här information.

 

 

 

 

Berättar jag för henne så kan jag ställa till med stora problem för kanske löser det sig så Bo slutar träffar den andra och fortsätter livet med Eva för jag har alltid uppfattat det som att de har en fin relation

Berättar jag inte för henne så kommer hon bli arg på mig om hon får veta att jag vetat om det här en längre tid.

Snälla ge mig ett råd. Hur hade ni gjort ?

Jag önskar en trevlig vecka

Kram från MJ

1 Dina :

skriven

Jag hade berättat för min väninna.

2 Misstjejen:

skriven

Hej!

Måste bara fråga noggrann om igår du skriva "ni klickar inte riktigt på alla plan"

Jag vet inte om jag uppfattande rätt den meningen

Menar du att vi fungerar inte tillsammans som förut vi gjorde. Handlar det om vänskap?

Beror på det väl vad jag känner eller hon som känner? Eller är det båda av mig och henne...

Ha det bra

3 Mikael:

skriven

Varför sa din syster det till dig och inte Eva? nu blev det hela ditt problem, fast det inte är ditt problem...det hela löser sig nog när det ska, din vän Eva kanske vänder sig emot dig och säger, det där ville jag inte höra..., så är det inte ens du som har sett något, hade du sett det själv hade du kunnat hälsa på Bo, vid tillfället, eller frågat vad är det där är om, jag själv hade nog glömt det, hur ska nu Eva få reda på att du möjligen hört något?, ska din syster säga det till Eva?, låter som Eva och Bo är gamla nog att sköta sitt förhållande själva, utan att du får dåligt samvete, kan finnas en långt tråkigare historia bakom, som Du inte ens vill veta och Eva heller inte önskar någon ska få veta, och är lycklig som det är, utan att någon drar upp det.

När folk är något äldre brukar jag inte lägga mig i sådana saker, tycker inte riktigt det är min sak att lägga mig i något som egentligen bara angår 2 personer.

Kram
Mikael

4 Undran:

skriven

Varför vill inte universum hjälpa mig i detta? Själv gör jag allt jag kan!

5 Ninis:

skriven

Absolut att du ska berätta för henne, sen är det hennes val att stanna eller skicka ut den otrogne skitstövel till karl👿🤬. Kram

6 Läroliv:

skriven

Tack för svaret igår. Fick något att fundera på. Mycket glad att vi har en rejäl chans att få en bra relation för oss, då måste ju dottern också ha en likadan önskan. Har varit den som kämpat för familjen och gett och gett utan att förvänta mig något tillbaka, alltid satt andra före mig själv och det är ju inte bra i längden. Så mycket har jag förstått, man blir inte i långa loppet värd så mycket då. Nu ska jag göra annorlunda, med fokus att det även ska vara bra för mig, har varit dålig på det, och det ska jag göra med varsam hand. Balans är väl nyckelordet. Känner starkt att det måste bli så. Det är kanske det du menar när du skriver att jag har en stark egen förmåga att påverka.

Ha en fin fortsatt vecka alla

Kram

Svar: ja, du tolkar helt rätt... kram :)
Esmaralda

7 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, jag uppfattade Per som en ärlig och reko man ?
Tror dig att han ljög för mig om skillsmässa?
Man har ju hört att män gör så. Kommer vi dejta när jag kommer hem?
Kram

8 Mikael:

skriven

Bo kanske har precancer utan att veta om det och i detta nu kanske miljontals cancerceller dör och Bo undgår att utveckla cancer och lever vidare, flirten kanske upphör om några veckor eller de skiljer sig som bästa vänner, att vara kär är extremt kraftfullt och slår mycket, lägger du dig i kanske de får en eländig skilsmässa och Bo får cancer och dör om ett år, eller super ihjäl sig, vem vet.

https://youtu.be/HybUnUFu1xw


Är väl ofta svårt veta varför saker händer i livet, man lär sig nya saker hela tiden, Anders Hansen, tror jag det var, lärde mig häromdagen att kvinnor vet instinktivt att det är viktigt att ha sex för att överleva, det kan förklara varför en del kvinnor brottar ner mig i tid och otid.



Kram
Mikael

9 <3:

skriven

Kommer dom få ersättning från motorcykeln? Dem blev först godkända sen plötsligt under utredning igen.

10 <3:

skriven

Kommer dom få ersättning från motorcykeln? Dem blev först godkända sen plötsligt under utredning igen.

11 Linda N:

skriven

Berätta för Bo att du vet. Det är upp till honom att lösa situationen först och främst.

12 lillanilla:

skriven

Svårt med relationer! Att sanningen är viktig tycker jag. Jag hade nog pratat med honom så att beslutet hade legat hos honom. Trots allt vet han att du vet.....ja,bara vad jag känner.
Ez lite samma tema här. Sonen kom igår o berättade att han och svärdottern måste ta time-out. Och jag som inte fattat att det varit så svårt för dem. Det finns ingen annan inblandad på något håll utan mera dåligt mående som eskalerar. Så tråkigt för dem o barnen....Hur tror du det blir för dem?
Kram

Svar: Det kan lösa sig den här gången men oavsett så ser jag faktiskt en annan kvinna längre fram för din son.. kram :)
Esmaralda

13 Maria:

skriven

Min erfarenhet är att berättar man inte sådant så kommer det fram i alla fall senare, är man otrogen är det något som saknas i förhållandet och berättar du nu så Eva får mer tid på sig att leva ett nytt liv istället för om situationen skulle nått sin spets senare. Kram :)

14 Nenna:

skriven

Hej Es,

Svårt dilemma men säker väldigt vanligt. Jag nog skulle råda MJ att ta kontakt med Bo. Tala om vad hennes syster sett och ge honom en chans att förklara och berätta själv. Om han inte berättar så får MJ berätta själv för Eva. Jag önskar henne lycka till.

Ser du något om hur det ser ut med kärlek för mig? 💕

Kram 🤗

15 IaElisa:

skriven

Jag skulle prata med Bo. Meddela att jag vet vad som försiggår, och ge honom chansen att reda ut det själv. Säga att endera berättar han, eller så berättar jag. Lycka till!

16 Sorg:

skriven

Hej på er !
Eva har säkerligen anar någonting. Som kvinna i en relation , känner man att något inte stämmer. Hon behöver veta för att kunna också göra ett val.

17 Therese:

skriven

Gomorron Ez. Vilket dilemma.
Kan du inte prata med mannen om att du vet att han ha relation med en annan kvinna.Ge honom ultimatum att själv berätta för sin fru och förhoppningsvis avsluta sin otrohets affär eller så berättar du för frun..Jag tror att jag hade försökt att börja med det ...Hoppas att det ordnar sig och att er vänskap inte påverkas din och hans fru

18 CA :

skriven

Hej
Det finns ju människor som liknar varandra
Jag hade säkerställt först genom att gå fram till honom när han är med den andra kvinnan och säga hej Bo om det är hans namn
Det är inte roligt att säga något om det inte är han utan någon som liknar honom
Kram
Kram

19 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda! Tack för svaret igår om att ett sådant jobb finns för mig. Måste bara lyckas hitta det.

Ser du om det blir en lång och snårig väg fram till det nya jobbet som jag kommer att klara av? Är det möjligt att jag lyckas hitta det inom 6 månader?

Tror du jag kommer att trivas och komma till min rätt på det nya jobbet?
Kram
Jennifer

Svar: Jag kan inte säga när du hittar det.. men jag känner starkt att du kommer rätt vad det gäller jobb... kram :)
Esmaralda

20 Sarah:

skriven

Svår sits. Men jag tycker att du ska prata med Bo. Ge honom chansen att berätta själv, gör han det inte då berättar du för din väninna.

Så hade jag velat att mina vänner skötte den situationen om jag var i Evas sits.

Kram

21 Dunegull:

skriven

Usch vad hemskt. Tycker du ska ta det med mannen, att du vet. Att han får en vecka på sig att berätta för henne och gör han inte det så kommer du göra det. Hoppas det löser sig.

E! Jag är fortfarande såååp trött efter min utbrändhet. Mår betydligt bättre Än tidigare men har fortfarande ont fysiskt i min kropp. Ser du om det blir bättre e i höst? Rädd att jag ej reder ut mitt nya jobb samtidigt som jag vill ge det en chans. Men det är väldigt rörigt och jag känner att när jag bara lyssnar på allt man ska göra så blir jag helt slut. Vill undvika sjukskrivning. Vad ser du??
Kram

Svar: Det blir hela tiden bättre... sakta en säkert.. det tar sin tid att repa sig fullt ut...kram :)
Esmaralda

22 Jossan :

skriven

God morgon

Det är en svår sits du hamnat i. Men tänk såhär. Hade du velat veta om det var din man som varit otrogen? Jag berättade för en kompis vars kille idiotiskt nog skrev till mig. Men sen när mitt ex skrev till andra trodde jag inte på det utan blev arg på vännen. Exet säger fortfarande att han aldrig varit otrogen mot mig. Men vad vet jag.



Usch ännu en natt som jag sovit så sjukt dåligt. Vaknat svettig och känner någon press på mig men vet inte varför. Hade velat stanna hemma och bara sova ut.

Usch nä idag är det en lång dag!

Kram

Svar: Du grejar dagen galant i alla fall... kram :)
Esmaralda

23 Kiara :

skriven

Hej MJ!
Ja du, det är ju ingen lätt sits du sitter i. Ingen av dom är ju lätta val men om jag hade varit du hade jag berättat för henne annars hade jag förlorat henne som vän. Det är klart att hon kommer reagera för vem vill ha såna nyheter och hon kanske blir arg på dig och tycker att du inte borde lägga dig i, "don't shoot the messenger" blir de kanske men i slutändan tror jag hon blir glad att du bryr dig. Det hade jag blivit. Bättre med en lojal och ärlig vän.

Min morbror fick veta att hans fru var otrogen med hans bästa kompis. Han kom på dom. Vad gjorde han? Han berättade för bästa vännens sambo så hon fick veta och hon slängde ut vännen från hennes lägenheten, han hade precis flyttat in hos henne. Innan vännen hade kommit hem till henne så packade hon hans grejer så dom stod redo i hallen när han kom. Han hade varit i hans sommarstuga med min morbrors fru för att ingen skulle upptäcka dom.

Ärlighet varar längst och kommer dessutom fram i slutändan. Vad hade du velat om någon upptäckte att din partner var otrogen - berätta eller inte berätta? Varför konfrontera honom när man kan överraska? Är han dessutom ett sådant as och så jävla dum att han inte ens smyger med det så får han ju stå sitt kast och ta smällen att han kan bli upptäckt! Hon förtjänar dessutom någon bättre.

Mitt tips/råd: berätta för henne!
Lycka till! Kram ❤

24 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det går bra för mig med min blogg... dela med min egen tankar?

Ha det bra

Svar: Jadå, det kommer gå bra.. kram
Esmaralda

25 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Åh fy bubblan ett sådant dilemma! Rent spontant skulle jag säga att du skulle ta upp detta med Bo först. Kanske han kände lite slentrian i sitt hemmaliv och fick chansen till lite spänning, som han förstås vet är fel. Han är trygg med och älskar sin fru, och vill inte rasera det. Eftersom han är en nära vän till dig och du känner honom så är han säkert inte ett empatilöst praktarsel. Om jag vore du så skulle jag prata med honom om vad din syster sett, inte ställa honom mot väggen utan kanske, som vän, fråga honom hur han mår och att han behöver ta ansvar för situationen. Förhoppningsvis väljer han sin fru och satsar på lite spänning dem emellan.
Hur skulle du ha velat att väninnan skulle ha gjort om rollerna vore omvända? Om du var hon?

Lycka till!!

26 Myggan:

skriven

Hej.
Oj vilket dilemma.
Om det var en riktigt nära vän till bara mig så hade jag berättat.
I det här fallet vet jag inte. Låter som ni umgås parvis med dem även om du umgås lite ensam med Eva också.
Jag skulle nog ändå avvaktat tills jag vetat mer säkert innan jag skulle sagt något.
Tänk om det är missförstånd då kan det förstöra väldigt mycket i er relation med dem och även mellan er. Det är ett svårt val.
Du får helt enkelt gå efter hur säker du är på att det är såhär att han är otrogen mot henne. Självklart vill hon veta om det nu är såhär.
Är man 100% säker då kan det vara bra att berätta eller att du tar upp det med Bo ber honom bekräfta och berätta för sin fru annars tvingas du göra det men minsta tveksamhet skulle jag avvaktat lite i det här fallet tills jag varit helt säker.

Esmaralda.
Ser det ut att gå den vägen jag vill med det här?
Blir det en gemensam flytt tillsammans med honom dit?
Kram

27 Anki:

skriven

Godmorgon Es

MJ ingen lätt situation du befinner dig i...jag är ju lite av en sanningssägare både på gott och ont och hade nog talat om det för Eva När jag var 19 satt jag i Evas sits där killen gjorde slut med mig efter att ha träffat en annan om dagarna när jag jobbade i ett halvår ! ..Snacka om att de sk vännerna brände sina skepp hos mig då de alla visste om det. Så mitt råd tala om det.

Idag blir det sjukgymnastbesök och ev köpare på spegeln Håll tummarna behöver minska i röran

Kram Anki med flock

Svar: Tummarna hålls :) Kram :)
Esmaralda

28 EPM :

skriven

Usch vilken sits...
Jag hade konfronterat Bo, uppmuntrar honom att berätta för sin fru och satt en tidsgräns. Om han inte berättar så gör du det.
Hur hade du själv velat att din vän gjort om det var en omvänd situation...?
Gör det som känns rätt i hjärtat och som du alltid kan stå för.

Jag tar mig samman Es, känslorna för den gamla soulmaten spökar då jag längtar efter kärlek och partnerskap... jobbigt i stunden och det kommer och går.
Sitter på en konferens nu och känner igen en kille här som jag inte alls kan placera! Han verkar känna igen mig också.
Har vi setts eller vad är detta?

Kram

Svar: Ja ni har setts... troligtvis i detta livet men det kan också vara i det förra.. kram :)
Esmaralda

29 MarjaLiisa:

skriven

Hade inte min kompis berättat om om hon visste att min man var med någon annan, då hade hon inte varit min kompis mer. Kram

30 Mamman:

skriven

Klart att du måste berätta för Eva. Kram

31 Hedwig:

skriven

Svårt! Jag tror att jag hade pratat med Bo först och skulle fundera sedan vilka andra steg som skulle behövas. Klart att man ska vara försiktig och ta hänsyn till allas känslor. Lycka till!

32 Roberta K:

skriven

Godorgon. Till gästbloggaren vill jag säga att vi tjejer ska håla ihop och du ska berätta för Eva. SEDAN UNDRAR JAG EZMARALADA OM NETTAN HAR LEDIG TID FÖR TELEFONSPÅDOM I HELGEN? Kram

Svar: Jag vet inte om hon har fler tider.. du får kontakta henne och fråga: telefon : 0723 892204
Esmaralda

33 Barbie:

skriven

Utgå från om du ville ha den informationen av din vän? Om du tänker långsiktig så JA mitt svar är ja berätta.. mycket mer fördelar att berätta än nackdelar.!!


Esmeralda! Angående köpandet av lägenhet ser du om det blir av nästa år? Kramar

Svar: Finns en god chans... kram :)
Esmaralda

34 VB:

skriven

Hello fina Es!
Kan du möjligtvis se vad som utstrålar eller specifierar my future husband? Kramar

35 Ghostwriter :

skriven

Jag tycker att man inte ska lägga sig i om man inte vet 100%. Men jag hade uppskattat om någon berättade för mig när mina killar varit otrogna och liknande. För ett tag sen berättade jag för en kvinna jag inte kände att hennes blivande var otrogen, för han skrev med mig. Jag kände mig smått utsatt men och tyckte hemskt att hon fick genomgå det.

Tänk såhär:
1. Den andra kvinnan kanske inte vet att han redan har någon?
2. Hade du själv velat veta? Eller hade du velat leva i en lögn?

3. Nej, dom har det ju inte så bra som det märks utåt. Då hade han inte varit otrogen. Och nej, de är inte hennes fel utan han går hellre bakom ryggen än att ta tag i problemen med sin flickvän.

Jag hade berättat för den jag är närmast (i ditt fall kvinnan) och sagt exakt som det var. Att din syster sett detta & att du inte alls vet om det är sant. Men att du ville att hon skulle veta. Ifråga sätter hon varför du väntat så berätta att du inte vill lägga dig i för att du inte hade sett allt med egna ögon, och det är inte dig hon ska vara arg på. Hon kommer behöva dig innerligt efter detta.


Men eftersom du skriver ett helt inlägg om saken så tycker jag du ska berätta för att slippa hålla undan hemligheter för en nära. Och vadå, det spelar väl ingen roll om du är tyst och att mannen eventuellt skulle sluta träffa den andra kvinnan - man vill ju få ärlighet för att ta egna beslut om man ska förlåta eller inte.

Ingen annan har rätten att bestämma hur man ska reagera och hur man ska hantera besluten. Man ska vara så ärlig man kan och resten är upp till andra!




Kram och lycka till

36 Vb:

skriven

Kära Esmeralda!
Ser du om M älskar mig? Kramar

37 Ensam:

skriven

Ja vännen berätta!!!!!!


Ser du något som förändrar drastisk i mitt liv till det bättre såklart menar jag?!

38 Barbie:

skriven

Goda Es! Jag undrar om M har gömda pengar men säger att han inte har? Ska jag lita på att han inte har? Krmaar

Svar: Han verkar ha något.. men det är inte mycket... kram
Esmaralda

39 Alie:

skriven

Konfrontera Bo och säg vad du vet, var rak. Det är upp till honom att berätta för Eva, om han inte gör det då säger du till Eva vad du hört.


Ser du något nytt om min kärlek Es? Nu när hösten är här längtar jag ännu mer.. 💘
Kram

40 Ghostwriter :

skriven

Tror du de finns chans att mannen vill träffa mig? Och kanske mer intresse för mig än vännen? Kram

Svar: Chansen finns.. ser ut att vara fifty-fifty :) Kram
Esmaralda

41 lillanilla:

skriven

Tack Ez för ditt svar<3 Önskar er nu allt gott i Ullared:)

42 Vb:

skriven

Älskar M mig.. kram

43 Läroliv:

skriven

Tack snälla du för svar igen. I går kände jag mig helt dränerad på energi och slutkörd. Nu har jag fått nytt hopp och känner av mer god energi igen. TACK.

KRAM

44 Nenna:

skriven

Hej Es,

Kan du se något om budskapet jag fått från min guide. Det händer inget. Kan mannen ha valt en annan väg?

Kram 🤗

Svar: Han kan ha gjort det.. men i så fall löser det sig på annat sätt... kram
Esmaralda

45 Mo:

skriven

Jag tycker du ska prata med Bo om att du vet,så får han en chans att parata med sin fru annars gör du det.

Alltid svårt att veta hur man gör bäst,för hur man än gör så blir det ledsamt.

46 Kristin:

skriven

Her ville jeg nok først tatt en samtale med din venninnes mann for å fortelle om de observasjoner som er gjort, og konfrontere han med det. Deretter ville jeg gitt han en kort tidsfrist og sagt at han måtte fortelle dette til din venninne.
Om han ikke forteller noe da, og det er noe i det som er observert, ville jeg selv fortalt det til hans fru.
Kram

47 AnnaK:

skriven

Vet inte om min kommentar försvann så provar igen.....kommer skiten fram eller är det lugn och ro hemma efter helgen också?

Kram 🤗

Svar: Något ser ut att komma fram men känns rätt lugnt ändå... kram :)
Esmaralda

48 Mirre:

skriven

Eftersom detta är din vän så hade jag berättat. Hon har rätt att veta och jag tvivlar på att de har en fin relation om den ena är otrogen, då är det ju något som fattas. Som många andra har skrivit så ta upp det med Bo och ge honom en chans att berätta själv innan du berättar. Kram🌼

49 Dalkulla :

skriven

Om jag varit en "Eva" hade jag tacksam tagit emot den informationen. Förstår ändå din tvekan att berätta. Risken finns att den som säger det här få höra....är du själv intresserad av min man?
Bara ett exempel.

Chansen är stor att det kan bli ett sådant svar också, samt att vederbörande blir riktigt förbannad av att få höra något sådant, sedan kan ovänskapen bli ett faktum. Finns så många aspekter i det här.

Tror med all sannolikhet att jag skulle konfronterat "Bo". Det syns tydligt i ögonen eller hela ansiktet på den som får en sådan fråga ställd till sig rakt upp och ner. Personen hinner alltså inte rätar till anletsdragen.




50 Lilla m:

skriven

Hej Es!
Livet blev så mycket sämre och värre än jag någonsin kunnat ana!

Varför kunde inte någon del av livet bli bättre än vad jag kunnat förvänta mig?

51 Mim:

skriven

Hej!

Satt ut huset till försäljning. Kommer det att bli budgivning??

Kram

52 Mysan:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut att lösa sig? Kommer det att gå vägen?
Kram


Svar: Ja, det löser sig.. kanske inte 100% som du vill men åt rätt håll.. kram
Esmaralda

53 Michaela:

skriven

Jag hade utan tvekan berättat. Hon måste få veta. Lycka till!

Inatt har min King flyttat på sig igen. Skönt att han "lever" för trodde nästan att han somnat in :) Undra om han ville något🤔

Ha en fin onsdag!
Kram o pussar till Mg!

Svar: Han ville nog bara tala om att titta, jag rör mig, alltså lever jag ! Kram :)
Esmaralda

54 Orolig mamma:

skriven

Hej Esmaralda.

Sonen har fått plats om ny förskola för att vi ska flytta till nytt område. Det känns så otroligt sorgligt att lämna den nuvarande för han trivs otroligt bra och har en bästa kompis. Samtidigt är ju tanken om vi bor kvar där att det är där han kommer börja skolan därför blir det bättre att byta tänker jag i längden. Ser det ut att vara rätt beslut att byta förskola?
Kommer det att bli lika bra i den nya förskolan?
Kram

Svar: Jag förstår att det tar emot men på sikt blir det bättre om han byter skola nu.. kram :)
Esmaralda

55 Eva:

skriven

Jobbig situation. Jag tycker du ska berätta för Bo att du vet.

56 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, jag uppfattade Per som en ärlig och reko man ?
Tror dig att han ljög för mig om skillsmässa?
Man har ju hört att män gör så. Kommer vi dejta när jag kommer hem?
Kram

Svar: Han verkar inte ha tänkt över sin framtid ordentligt och vet inte riktigt vad han vill.. kram
Esmaralda

57 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut att bli av en gemensam flytt tillsammans med honom ?
Kram

58 Tekla:

skriven

Hej!

Berätta för din väninna! Låt henne bli arg på dig och tycka att du lägger dig i men det är ändå bättre att berätta än att låta bli om det sedan kommer fram att du vetat hela tiden. Då blir det ett dubbelt svek. Jag skulle vilja veta om det var jag. Hur skulle du vilja att hon skulle göra o det var ombytta roller?

Kramar

59 Jen. :

skriven

Jag har varit tillsammans med en man som var otrogen. Det kom fram senare men hade någon vetat det innan och kunnat berätta hade jag självklart velat veta det, även om det är jobbigt att gå reda på något sådant. Så jag skulle berätta.

60 AnDa:

skriven

Hej Esmeralda!

Till gästbloggaren,
Jag tycker att du skulle prata med Bo.Bäretta vad du fick veta och att det sättet dig i ett svår situation. Men be honom göra klart för Eva framför allt...

Kära Ex!
Jobbet slukar upp mig... vet inte om uppskattas nit arbete/ når jag fram till mitt team. Får jag kredit och respekt för det som jag är värt?

Ser du Då om jag kommer köpa en lägenhet i år? Och letar jag i rätt område som är bra för mig/ för min framtid ?

Tusen TACK
Nicky


Svar: På jobbet ser jag att du har gott anseende. Du kommer köpa en lägenhet.. blir det inte i år så lär det bli nästa år.. kram
Esmaralda

61 AnnaK:

skriven

Tack! Men det ser inte ut att bli bråk och så? Usch nu blev ångesten ännu värre. Vad jag tjorvar till det. Just nu känns det enklast att bara få dö.

Kram 🤗

62 SusanneAmalia:

skriven

God förmiddag..
MJ.. Detta är inte ditt problem..
Din syster borde frågat Bo.. Komfronterat honom.. Istället för att berätta detta för dig.. Lägg nu ingen skam och skuld i detta..
Du har hört och fått berättat.. Men inte sett själv.. Din syster har sett och tolkat in det hon har sett.. Vad ska du betta?? Berätta inte för Eva.. Berätta för Bo att det går berättelser om vad folk har sett.. Be honom konfrontera med sig själv och ta reda på vad han tycker är den bästa lösningen.. Du har ingen skylkdighet att gå vidare med detta.. Problemet Bos.. Han är den som sitter på svaret inte du.. Han är problemägaren och även problemlösare..
Det ska han lösa tillsammans med sitt samvete inte någon annans.. Men att rykten går kan vara bra för hans kännedom.. Då blir kanske problemet löst fortare..

Önskar alla en underbar dag..

Kram från mig och slick från ELLABELLA och Saga..

63 Jessica:

skriven

Hej Es!

Gillar han mig?
Eller tycker han att jag är konstig?

Kram :)

Svar: Han tycker inte du är konstig.. kram :)
Esmaralda

64 Hallonbåt:

skriven

Ser du mig må bra av att ta tjänstledigt från jobbet efter jul?
Kram💕

65 Camilla:

skriven

Jag hade berättat för väninnan. Inte maken då otrogna ofta har en tendens att slingra sig.

Och apropå väninnor så går en av mina igenom en mardröm just nu då hennes son igår frontalkrockade med bilen. Var död i helikoptern till sjukhuset men de fick tillbaka honom. Blödningar i hjärnan , brusten aorta , kollapsade lungor och frakturer här och där. Operation hela kvällen igår och ny hjärnoperation idag. Är medvetslös. Och väninnan skulle fira sin 70 års dag på söndag. Är nog det sista hon tänker på nu. Vad fort livet kan ändras! Måtte det gå bra för honom! Och du o Nettan som ska ut på vägarna i morgon. Kör försiktigt!!

Ser det ut att dröja länge innan jag och kompisarna träffas ....?

Kramar!

Svar: Ja, olyckan kommer som regel och slår ner som en bomb. Man har så mycket att vara tacksam för i vardagen när allt bara rullar på som vanligt. Tack för hälsning, vi tar det lugnt på vår färd till stugan ! Nej du och kompisarna träffas snart... kanske du själv bör ta initiativ... kram :)
Esmaralda

66 Frugan:

skriven

Hej Esmaralda.
Lär han fortsätta en relation med henne?
Kram

67 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda är jag lite överkänslig i allmänhet ?
Känner ändå att Evas beteende inte var ok sist vi var ut. Blir det helt fel om jag säger till henne att jag blev sårad?
Kram

68 Mysan:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du en gemensam flytt för tillsammans med honom?
Kram

69 Nicki:

skriven

Berätta för Bo att du vet och ställ ultimatumet, antingen berättar han eller du. Eva förtjänar en trogen man...

70 Miltons Mamma:

skriven

Om jag varit i Evas situation och min vän fått reda på en sådan sak så hade jag velat veta.
Tråkigt att du sitter på 2 hands info och inte såg det själv.
Kanske berätta för Bo att du vet beroende på hur bra vänner ni är. Kanske han vaknar upp och inser vad han pysslar men men även risk för att han ligger "två steg före" om han är en fulare fisk än så.

Väg för- och nackdelar att berätta och att inte berätta.
Fundera på hur du själv önskade att någon handlade om du råkade ut för situationen.
Fundera hur du skulle vilja HUR någon berättar för dig. Linda in det i bomull men var rak och ärlig.
Om syrran ser det en gång till så hoppas jag hon tar en bild eller ett klipp. Så har du bevis. Sådant väger tungt 😊🌸

Lycka till 🌸

Mvh Miltons Mamma

71 Momsan:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut att kunna bli så pass långvarigt att han går på den förskolan och även börjar skolan där. Ser det ut att kunna bli så pass långvarigt där?
Kram

72 <3:

skriven

Okeeeey.. här snackas det mycket skit på detta jobb.. snackas det om mig också? 🤨

73 linnea:

skriven

hejj ez! hur ser mina sjanser ut att möta en kille! och försöka bli gravid me han?

74 Ww:

skriven

Esmeralda, hur stor är chansen att jag är gravid? Kramar

75 Lilla m:

skriven

Hej Es!
Livet blev så mycket sämre och värre än jag någonsin kunnat ana!

Varför kunde inte någon del av livet bli bättre än vad jag kunnat förvänta mig?

Svar: Du har något värdefullt i ditt liv som inte alla har önskar att de hade... ha mer fokus på detta.., även om jg förstår att det inte är lätt... kram :)
Esmaralda

76 Cecilia:

skriven

Till MJ:
Jag hade sagt sanningen till väninnan. Om det hade varit omvänt, att din man varit otrogen så hade förmodligen du också velat veta det? Om din syster såg dem på stan vid två tillfällen så är det nog bara en tidsfråga tills någon annan också ser och berättar istället. Sanningen kommer nog fram tillslut och jag hade sagt det så fort som möjligt, för det är synd om din väninna som lever med denna man helt omedveten om vad som försiggår bakom hennes rygg. Du gör det som känns rätt, lycka till!

77 Mimis:

skriven

Hej!

Händer det något kul snart i mitt tråkiga liv??

Kram

78 Skorpan:

skriven

Hmm, kanske kunde du lite ta pulsen på den relation din kompis lever i o fråga henne om råd i liknande situation, som att du skulle befinna dig i den alltså. Himla svårt...

Känns lite som att jag blivit under en ångvält, kommer flunsan att bryta ut, 1,5 sen jag hade den sist, eller kommer jag att kunna mota "olle" i grind?

Vilken dag, det snurrar runt i min lilla skalle, stackars den ;). Som tur på väg hem..
Kram Skorpan

Svar: Du kan nog mota Olle i grid en det behövs göras nu direkt... kram :)
Esmaralda

79 Uppgiven:

skriven

Hej!

Kommer det verkligen att bli bättre och lättare att leva??

Kram

Svar: Ja, absolut.. kram :)
Esmaralda

80 Anonym:

skriven

Hur stor är chansen att Anders sätter in pengar den här månaden ?
Kram

Svar: Inte jättestor.. kram
Esmaralda

81 Västerbottniskan:

skriven

Jag har varit Eva. Man behöver få höra det. När det långt om länge kommer fram och man inser att folk vetat om det, men inte sagt något känner man sig än mer värdelös. Som att alla tyckte det var okej med otroheten, att man förtjänat det.

82 AnnaK:

skriven

Det kommer inte vara nån stor grej som kommer fram? Blir väldigt livat ett bra tag framöver här isåfall? Mår så dåligt nu. Jävla klantarsle man är.

Kram 🤗

83 Boudica:

skriven

Ja i en sådan situation skulle jag viljat ta upp med Bo, och ställa ultimatum på honom, säga att jag vet hur det är och han får se till att göra något åt det annars berättar jag för henne.
Var faktiskt i en liknande situation en gång. Min syster var klar över att hon sett min kompis kille pussas med andra tjejer. Jag gjorde inget då, men med facit i hand så vet man att han var otrogen flera gånger. Nu bor dem ihop och har barn, men jag tror inte han har förändrats. Jag tror även han var en av orsakerna som jag tappade kontakten med denna väninna.

Senaste har mitt humör/energi varit uppåt. men nu börjar faktiskt nervositet komma min väg. Fyller år imorrn men det är fredan jag längtar efter. Då han kommer hit.
Förlåt för frågan, men med min nyfikenhet, måste jag bara.
När han väl är här, hur ser chanserna ut att få honom i säng? ;)

Här ska bakas paj till imorgon, städas och planera mat åt honom :)

KRAM!

Svar: Grattis i förväg säger jag :) vad gott med paj ! När han är där så chansen god till lite mys.. över 70 % skulle jag vilja påstå... kram :)
Esmaralda

84 mona.:

skriven

Hej på dig!
Jag skulle berätta för denna Bo att du har sett honom med en annan kvinna. Du ser säkert på hans reaktion om du slår huvudet på spiken!
Sen får du se hur han agerar. Jag skulle inte blanda mej i desto vidare. Allt Gott!

85 Ulrika:

skriven

Kan inte din syster berätta?

86 Ansiktsförlamning förbannelse av min mamma:

skriven

Hej Ezmeralda.
jag fick reda på att min mamma är en häxa och har gjort så att min fru när hon va gravid med våra tvillingar få en ansiktförlamning på vänstra halvan av ansiktet. Detta är nu 3 år senare och fick genom ett annat medium idag reda på att nåt är nergrävt och är gjort på henne av min syster och mamma. Det finns mer att berätta men vill gärna veta om du kan hjälpa oss?
Mvh Sean

87 fjärilen:

skriven

Svår fråga.Prata med honom först funkar inte det prata med henne, tror att jag gjort så. Min trötthet o smärta tar på min livskvalité kommer det att bli bra eller något bättre så jag kan leva mer än vad jag kan idag/ kram

88 Barb:

skriven

Hej goda Esn jag undrar bara varför Josefin på jobbet ger så jävla mycket pikar är hon avundsjuk eller hon försöker bestämma pver mig eller vad är det? Kram

89 Yvonne:

skriven

Hej!Jag borde välja vilken inriktning, vad jag ska satsa på i mitt företag och jag vet inte hur jag ska tänka eller satsa på. Alternativen har för- och nackdelar. Kan du hjälpa mig på traven?
Min andra fråga är kring en ny relation som känns bra. Kommer det att hålla och är det realistiskt att satsa på honom?
Mitt hus har inte blivit sålt och tiden bara går... Ser du något på den fronten?

90 MJ:

skriven

Först tack alla ni som gett råd och tips. Det uppskattar jag verkligen. Jag har fastnat för alternativet att berätta för henne och det kommer jag att göra på lördag när planerat att gå ut och fika på eftermiddagen. Tusen tack. Jag önskar er ett fint veckoslut. Kramar.

91 Mikael:

skriven

Vore kul veta hur hon reagerar efter du berättat :)

Om det blir ett avslappnat, jamen det är som vanligt, eller något annat.

Här är en kvinna som har kanske en liknande fråga


https://www.svd.se/din-mans-dubbelliv-lamnar-faltet-fritt-for-dig


Kram
Mikael

92 Isprinsessan:

skriven

Ezmeralda, jag vet inte vad jag ska göra. Min yngsta katt, mår inte hundra bra. Har varit hos veterinär för någon månad sen, hon fick medicin och vart bättre en tid, men nu är det likadant. Ska jag se om det finns något annat att göra eller ska hon få somna in? 😢

93 TA:

skriven

Berätta för Bo vad du fått till dig och berätta också att vill berätta för väninnan men att du vill ge honom en chans först. Gör han inte det skulle jag berättat för väninnan. Du har hamnat i kläm....

Lycka till!! kram...……. <3

94 Jullisw:

skriven

Jag tycker det beror på hur nära vän Eva är till dig. Är ni väldigt nära vänner så hade jag berättat. Är ni mer som bekanta så hade jag inte vågat mig på det. Sedan ska man ha klart för sig att man vet aldrig en relations upplägg. Eva kanske redan vet. Om du väljer att berätta så försök prata med Eva och få fram eventuell information. Ibland kan den största sorgen bli att DU och andra vet om hur det ligger till.

Har själv gått igenom detta dilemma, men då med min familj. Jag fick ta otroligt mycket skit till en början och kan än idag få en känga för att jag avslöjade detta. Men jag hade inte gjort något annorlunda idag 14år senare.

Lycka till!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: