Gästblogg....

Dagens gästbloggare är: Karina

 

Hej alla i min kära bloggfamilj 💖

 

Jag har följt bloggen  redan när den fanns på annat ställe och har fått en hel del spådom genom åren och också träffat Esmaralda  irl och även Nettan.

Spådomar av Es som stämt och som gett mig styrka och hjälpt mig bli den jag är idag. Och regressioner av Nettan som sytt ihop det hela.

Vad bloggen också gett mig är en riktigt kär och nära vän

Jag läste att ni är två på bloggen som nu fått kontakt  privat och jag håller tummarna att det ska  bli bra.  För mig har det varit full pott.

 

 

När jag varit på bloggen i ett halvår så började jag och en annan tjej, eller tant får man kanske säga, att meddela oss med varann.

  De slutade med att Es förmedlade epostadresser.  Vi bor 40 mil från varann men  det var inget hinder.

Vi reser och hälsar på varann över veckoslut ibland och vi har gjort ett antal utlandsresor tillsammans.  Vi tycker både det är magiskt att bloggen givit oss en bästa väninna.

Jag drabbades av cancer med besvärlig behandling och var helt under isen och då kom min bloggväninna farande och  bosatte sig i mitt gästrum och tog hand om mig under 14 dagar. 

Det glömmer jag aldrig.  Som tack för hjälpen bjöd jag henne på en  resa med Rosa Bussarna som hon alltid önskat men aldrig haft råd med. Pengar är för mig inget bekymmer.

 

Vår plan är nu att vi ska slå våra påsar ihop när vi blir pensionärer, vilket kommer inträffa nästa år.

Hon säljer sin lägenhet och jag mitt hus och så satsar vi på ett tvåfamiljshus tillsammans. Vi är ju båda singlar och har valt att så ska det fortsätta, vilket Es också sett.

Ingen av oss har barn men nu när vi har varann känns livet mer meningsfullt.

Det finns ju vänner och vänner och jag har flera vänner och har alltid haft men  det är speciellt när man träffar någon som man synkar så perfekt med.

Jag har bloggen att tacka för mycket.

 

 

 

 

Kram till er alla

Karina

1 Läroliv:

skriven

Hej Karina, vad glad jag blir för din skull och din väninnas. Helt underbart och tack för att du berättade. Lycka till med allt.

Kram

2 Skorpan:

skriven

Karina, så fint att läsa om er två, det gjorde mig så glad. Tänk att hitta en kompis här o klicka till 100%, vilken tur ni har haft. Gissar på flera mysiga år för er nu o i framtiden, härligt. En till gästblogg om hur det gick sen vore kul :)!

Vet ju att det finns de på bloggen som har "hittat varandra" o det är kul att läsa om. Finns säkert fler som kunde klicka o en spådom om vem som passar ihop med vem vore intressant :). Nåja, det var nu bara en tanke, en fånig ide' :D, såna finns det gott om hos mig...

Kanske tankar som väcker mig om morgnarna o just kring femtiden, inte alls kul för jag behöver minsann min skönhetssömn, finns ingen som vill ha mig annars ;). Eller ja, är det bara som det råkar sig att jag ofta vaknar just den tiden Es? Skulle väl inte göra så mycket om jag bara kundr svänga på fläsket o somna om, men det gör jag ju inte... Dålig sovare som jag är, nåja ska försöka ta pappa på orden "i graven får man sen sova" ;).

Att sova bort en hellg vore kanske skönt, men inte bra om man vill göra nåt, vilket jag ju oftast vill. Vad, ingen aning, men nåt... Annat än att sitta hemma vilket ju vore det hälsosammaste i dessa dagar, j*vla corona.

Ha en bra dag alla!
Kram Skorpan

Svar: Ja man får göra vad man kan för att få hyfsat bra helger i coronatider !! Gör upp en liten plan så du hittar på nåt kul, jag tror du behöver något lite humörshöjande just nu... kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

En fråga är varför T hon tycker det är okej att skämta om mig och B kvinna men inte när jag skämta om T och han...

Jag tycker det är inte okej... borde jag berätta för B kvinna imorgon. Den sanningen om T kvinna.

Min riktigt fråga är behöver B kvinna vet sanningen om T kvinna mot mig av skämta och andra också?

Ha det bra

4 Orolig:

skriven

Hej!

Jag är så himla orolig för framtiden att jag knappt kan sova. Rädd för att bli totalt utfattig och kanske hemlös. Utan jobb och inkomst så är livet inte lätt. Ordnar det sig till slut??

Kram

Svar: Ja, det kommer ordna sig, ta tag i en sak åt gången.. kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Måste bara fråga som jag fråga tidigare att T kvinna som bruka prata med en annan kvinna. Hon sägs som kan ser framtiden om mig och B kvinna. Är allt som stämmer sägs? Eller inte... för jag är lite tveka på vad är sanningen.

Är det som hon ser bara fantasier eller i verkligheten eller något annat. Märks också hon är lite falskt också.

Är dessa stämmer som sägs? Om mig och B kvinna?

Jag tror väl det är lugnt just nu för att berätta det för dig och fråga dig...

Ha det bra

Svar: Ja, det är sunt att vara lite tveksam ! Du ska lita mer på dig själv och det du ser och hör och känner av... kram :)
Esmaralda

6 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Ramlade illa igår och stötte min redan sjuka högra hand. Ska till läkare idag o ta röntgen o hoppas o ber att ingenting är brutet.

Ser du något, blir det sjukskrivning för mig eller klarar jag mig?

Är så orolig eftersom jag knappt får någon inkomst om jag blir sjukskriven.
Kram,
Jennifer

Svar: Vilken otur !! Det kan bi sjukskrivning en kortare tid men jag ser ingenting allvarligt och hoppas jag har rätt i detta.. kram :)
Esmaralda

7 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, G var i farten igår sms:ade och ringde på natten.
Tror du G och A sprang på varandra i går och det blev tok ? För A går igång på G och blir off.
G har inte hört av sig på länge trodde att han förstått att jag träffat A. Han är ju inte blind. Konstig känsla fick jag igår och över och förbi kom upp för mig med A.
Ska prata med min 🦋så kanske hon hjälper mig. Är hon igång ännu. Behöver hon ngt?
Kram

Svar: Det gäller att du är tydligt mot båda om vad som gäller... kram :)
Esmaralda

8 LottaS:

skriven

Så fantastiskt, Karina, att få en bästa vän genom bloggen! Och att flytta "ihop", vilken bra idé!

9 Helena Ir:

skriven

Karina,vilken underbar historia du delar med dig av,lycka till med allt till er båda!

Jag har ju själv en bloggvän från denna bloggen, och det närmar sig 4 år för oss. Delar mycket med varandra, men ännu inte kunnat träffas, det är en bit mellan oss också. Så är vi årsgamla också..och liknande humor har vi nog också :)

Idag var det skönt att inte vakna så tidigt..dottern vill fira med tårta idag..eller egentligen för att hon var så sugen på det..så vi tar oss till butiken och köper.

Ha det så bra..

Kram

Svar: Så himla roligt !! Hoppas ni får till att mötas irl snart också :) Kram
Esmaralda

10 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Härligt Karin att läsa om er vänskap och att ni träffades via bloggen Tack för att du delade med dig av glädjen.

Via bloggen hos Es och via en annan blogg fick jag kontakt med underbara Åsa ( mormor) som jag fått förmånen att få träffa IRL fast vi bor långt ifrån varandra och just idag fyller hon år ! Hipp hipp hurra för "mormor" Idag !!

Es så härligt "fräck" du ser ut på bilden .Snyggo ! Njut av mamma och ge MG en puss på nosen ,om du ser till honom nu när han har mormor ;-)

Härlig Lördag !

Kram Anki med flock

Svar: Hurra hurra hurra för "mormor" idag !!! Kram :)
Esmaralda

11 Hej undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Mötte en tjejs mamma på stan. Vi brukar liksom skick snacka lite när vi ses men nu blev det bara hej när hon gick förbi. Jag var hemma hos hennes dotter i helgen.
Verkar något ha blivit tokigt?
Är det något negativt prat om mig som du ser?
Kram

12 Fjäril:

skriven

Hej bästa Es!
Jag tappade ett väldigt viktigt kort igår, nämligen min legitimation. Har spärrat det och gjort allt jag kunnat. Men har ångest ifall det skulle hamna i fel händer. Kan du se om en ängel hittade det?

Kram och kärlek

13 AnnaG:

skriven

Karin!

Så underbart det låter, att hitta en så nära och kär Väninna på denna blogg!
Tänk vad man kan uppnå om man har ett öppet sinne! Det ni nu gör, att som pensionärer flytta ihop, men ändå bo för sig själv, låter som en optimal lösning. Fler av oss som är ensamstående borde ta efter er, då skulle man aldrig behöva känna sig ensam!!!
Önska er all lycka med det gemensamma boendet!!!

AnnaG

14 Natten:

skriven

Hej Esmaralda
Han är så olika varje gång. Ena gången är han mer för att umgås med mig. Andra gången lite kort och man känner inte samma intresse. Jag vill inte att det ska skada mig eller komma åt mig men det gör det lite.
Varför blir det såhär
Olika?
Saknas det riktig kärlek till mig?

Fortsätter han med k tjejen?
Kram

Svar: Han har inte fullt fokus på dig så försök förhåll dig till detta... kram :)
Esmaralda

15 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Men vilken härlig historia. Vad kul att ni har hittat vänskapen hos varann och även flyttar ihop. Det är sann vänskap och jag önskar er all lycka till med boende och många trevliga resor.
Jag träffade också en ny väninna i våras genom arbetet och efter att hon slutade har vi hållit kontakten. Vi hittar på mycket kul, äter ihop och båda är vi singlar så spanar vilt gör vi när vi är ute😂
Imorse vaknade jag av regnet, så härligt när det slår mot rutan. Ez, igår hörde hjärtevännen av sej, vill han börja ses igen?
Ikväll blir det iaf middag med två vänner här hemma och lite godricka till det. Kram❤️

Svar: Vänner är så viktigt !! Kram :)
Esmaralda

16 Dunegull:

skriven

Wow vilken fantastisk historia Karina! Häftig livsväg och stort lycka till framöver 😊

E! Hur stor är chansen att jag hittat mannen i mitt liv till jul?

Kram

Svar: Chansen finns, han kan dyka upp när som helst, i morgon eller så kan det dröja... kram :)
Esmaralda

17 Sus:

skriven

Hej
Tack för att du berättar.....
Jag undrar vad han vill...
Om jag vet det kan jag bestämma...
Love sus

18 AnnaK:

skriven

Så fint 😊

Av vem får jag blickar som du skrev? Random folk eller någon jag har runt mig. Blev nyfiken 😊 Klart jag ser att nån tittar ibland men inte uppskattande blickar utan mer bara glor.

Kram 🤗

Svar: Det händer då och då, lite random, fast du har lätt för att misstolka... kram :)
Esmaralda

19 Susanne :

skriven

Det var en fin berättelse, vänskap är viktigt.
Själv kan jag bli trött på allt men försöker vända tanken. På FB, folk springer milen, köper nya fina bilar, vinner på travet, hittar kärleken men inte jag. Jag får städa på jobbet typ när chefen undrar över allt skräp.
Jävligt missnöjd o orättvist är det att min försupna utnyttjande fd kollega nu köper en ny jättefin bil efter ett större arv o det är inte första gången. Så mjukt som han åkt m mig gratis o fått betala för hans barn. Det kan reta mig. Jag är för snäll.
Ska tippa lite på travet tror jag. Det är kul. Ser du ngn liten vinst för mig i dag kanske...jag är nöjd m det lilla. Jag har alltid fått nöja mig ,ed som inte varit till mig heller.

Svar: Nja. jag ser inte tecken på större vinst tyvärr, och du ska fortsätta vara snäll och hjälpa till när du känner att du vill, det kommer generera bra ting så småningom... kram :)
Esmaralda

20 Elin:

skriven

Vad bjuder hösten på?

21 monica:

skriven

Hej, en ensam man har kontaktat mej på nätet och vill bjuda ut mig på kaffe/prat. Har inte svarat då han är gift. Han tycker inte att det är något hinder för att träffa andra. Förstår inte denna tankegång. Min magkänsla säger nej, ska jag lita på den, då jag ändå är ensam?

Svar: Ja, du ska lita på din magkänsla, kram :)
Esmaralda

22 Misstjejen:

skriven

Hej

Tack Ezm! Så det ska jag blir bättre på!😊 och hoppas du har bra idag... jag är fortfarande stolt över jag har intervjua för chefen... allt är så positiv ich är nöjd!

Hoppas du har det en bra dag!

😊

23 Undra :

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som att han fortsätter med k tjejen?
Kram

24 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda
Ser det ut som om jag har sysselsättning när förändrar ledigheten är slut? Tillräcklig med jobb eller studier?
Hur ser det ut ekonomiskt?
Ser du något nytt erbjudande som kommer dyka upp?Kram

Svar: Det ser ut att lösa sig men inte av sig själv... gör upp planer och var aktiv.. kram :)
Esmaralda

25 Undra:

skriven

Hej Esmaralda
Om han inte har fullt fokus på mig nu.
Kommer han någon gång att kunna få det?
Kram

26 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
På tisdag ska jag tillbaka till jobbet... ser du om det går bra, eller om det är kaos på arbetsplatsen? Min kollega svarade aldrig på ett sms jag skickade.

27 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Har drömt konstiga drömmar inatt...
T var iväg på ett larm igår:. Jag var ju inte lite orolig.... Men han kom hem som han skulle..

Det är läskigt att känna så när man träffats en gång men jag känner att jag verkligen vill vara med honom.. jag kan inte sluta tänka på honom..

Nä men att vakna upp till ösregn och Tor som åker runt med sin hammare var lite mysigt faktiskt.. men tråkigt när man ska på kalas idag...

Men innan dess ska jag städa!

Kram

28 Tingeling :

skriven

Tack för att du delar med dig! Så roligt, sån vänskap är ju fantastisk!

Har inte sån vänskap själv just nu, tycker att jag och mina vänner inte är på samma nivå. Som att man vuxit ifrån på nåt sätt.

Här regnar det idag, underbart. Så mysigt med regnet som slår mot rutan.

Kram!

29 MissMilla :

skriven

I dag blir det bibblan att låna för jobbet o sonen, göra små ärenden och städa. Låter underbart med vänner men jag har ej så många men ibland tycker jag det är skönt att vara själv också efter jobbet. Behöver återhämtning. Barnen kommer i morgon. Måste göra matsedel men det är ibland svårt att komma på maträtter till den.,
Jobbar med positivt tänkande. Hoppas det blir en förändring då. Tror du det? Främst vill jag ha in lite pengar, sonen har börjat spela padel vilket är dyrt. Fått ett stipendium för golf o undrar om han kan få ett månadstipemdium från samma, o, du tror det, att vi ska söka alltså...

Svar: Positivt tänk är viktigt och skapar ett lugn... så fortsätt precis som du börjat ! Sök medel där du kan... något får du och något inte.. kram :)
Esmaralda

30 Jessica:

skriven

Hej Es,

Tänker han något på mig?

31 Michaela:

skriven

Vilken härligt historia! Få förunnat att hitta en bästis och jag är så glad för eran skull. Tack för att du delade med dig och all lycka i framtiden! Kram

Kollade på en film igår och det var så fint när mannen stolt visade upp sin flickvän för nära och kära. Kommer min SM stolt visa upp mig för vänner och familj? :)

Ha en fin lördag!
Kram

Svar: Ja det kan du tro att han kommer att stolt visa upp dig, kram :)
Esmaralda

32 <3:

skriven

Tack för svar kära Es 🙏Har varit väldigt tydlig mot G. Det enda jag inte svarade på var om jag har kille. För vet inte vad A och jag står.
Fick sån dålig känsla igår med allt. A har sån inverkan på mig....jobbar min älskade 🦋ännu ? Hon låg på mitt bröst inatt och sov.
Vad känner A för mig?
Tror inte att han vill att det ska ta slut. Han hade sagt till vår gemensamma kompis P att jag är perfekt för honom men för bra.
Kram

Svar: Visst jobbar Fjäril för dig och för ditt allra bästa... kram :)
Esmaralda

33 Kristin:

skriven

Så fint å lese din beretning og at du nå har det så bra. For en fin løsning på tilværelsen dere vil gjøre. Jeg ønsker dere all hell og lykke!

Og så et spørsmål til kjære Esmaralda.
Min lille Virus er liten og tidvis vill.
I dag klarte han å få i seg en liten bit av en engangshanske i plast.
Biten han fikk i seg var omtrent som en gammeldags femøring. Jeg håper ikke dette tetter til i tarmen hans. Jeg ga han litt olje i maten hans i etterkant og håper av hele mitt hjerte at dette går bra.
KRAM!!!

Svar: Ajdå, plast är ju inte så bra för det täpper lätt till. Bra att du av honom lite olja. Ha extra koll på honom - det ser ut som om det kommer fixa sig och kommer ut naturliga vägen... vilken liten vilde du har :) Det är ju omöjligt också att hålla koll konstant ! Precis som småbarn som stoppar allt i munnen :) Kram :)
Esmaralda

34 Ma:

skriven

Hej esmaralda
Mamman jag mötte på stan. Har hon fått några dåliga vibbar av mig? Går det något negativt prat om mig ?
Kram

Svar: Nej jag ser inga sådana tecken.. kram
Esmaralda

35 Gitt:

skriven

Så fint Karina, för er båda. Blev så varm i bröstet när jag läste och att systerskap är så fantastiskt när man vågar öppna upp :)

36 Mona:

skriven

SÅ ROLIGT ATT NI BLIVIT SÅ NÄRA VÄNNER OCH ATT DET KLICKAT SÅ BRA MELLAN ER. NU HAR JAG BOKAT TID FÖR REGRESSION MED NETTAN OCH JAG MÅSTE SÄGA ATT PRISET ÄR FANTASTISKT. FICK EN REGRESSION VIA FACETIME NÄR NI VAR I ITALIEN OCH DET FUNGERADE FANTASTISKT BRA. NU VÄNTAR JAG MED SPÄNNING PÅ ÄNNU EN TIDSRESA. HA EN FIN HELG ALLA OCH KRAM FRÅN MIG I LAPPLAND.

37 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Kanske en lite bättre plan än att bara åka o köpa vindruterorkare då ;D? Fast aldrig vet man var man kan hamna under en sån resa....
Kram Skorpan

Svar: Precis, men ha ett öppet sinne :) Kram )
Esmaralda

38 Karina:

skriven

Tusen tack för era kommentarer. Jag blir så glad. Ett tips till er som behöver lite feedback och glädje, skriv en gästblogg för den underbara bloggfamiljen ger väldigt mycket god energi. Stor kram från Karina

39 Bbv:

skriven

Hej

Kommer K bli glad om jag köper en liten present med mig?

Kram

40 Jossan :

skriven

Det känns så sjukt att en person kan kännas rätt efter en träff! Tänker inte ens fråga om han är rätt för det känns så sjukt bra!

Kram

41 MammaC:

skriven

Hallå! Bjuder hösten på ngn överraskning el jobb? Kram

42 Tiss:

skriven

Jag har mycket overklighetskänslor på sistone. Ena sekunden känns det som att jag finns men ändå inte finns. Och ibland som att jag finns men inte det omkring mig, jag vet dock innerst inne att jag finns liksom omgivningen. Så jag undrar, är det psykiskt då jag mår väldigt dåligt och får svårt att hantera för att det blir för mycket eller jag på något sätt öppet medialt?
Kanske inget av det...

Jag kanske låter jätteknäpp?!

Svar: Det här ser jag inte medialt utan det handlar om ett psykiskt fenomen, att det kan kännas så när man inte riktigt mår bra och är i takt med sig själv.. kram :)
Esmaralda

43 Cara:

skriven

Så himla roligt Karina! Ja vänner kan man nog hitta lite varstans. För min del är det lättare att vara social med medmänniskor på stan än hemmavid. Jag har bara ett fåtal vänner som jag har regelbunden kontakt med. Bekanta tar bara energi och om man är HSP så är det lätt att bli dränerad. Måste liksom ladda om ensam för att överhuvudtaget orka vara social.

Men jag saknar verkligen en sådan vän som du träffat i bloggen. En som man inte känner sig dränerad av:)

44 Sessan:

skriven

Vad glad jag blir av det du berättar!

Es, fotot igår var ju toppen. Åldras du ens :)
Jag fick inspiration av ditt fina rum! Inte att göra om men att fixa lite nya gardiner.

45 Lotta:

skriven

Så himla kul Karina. Det finns ju så många sätt att leva och att hitta sitt eget sätt som du/ni gör är så väldigt fint. Allt gott till dig 😊.

Jag undrar om jag snart får en egen inkomst från jobb. Orkar snart inte längre...

Kram L

Svar: Det kommer en inkomst, de dig inte ! Kram :)
Esmaralda

46 Linda :

skriven

Men wow vilken historia! Grattis till er vänskap 💓

47 Michaela:

skriven

Underbart!! Det ser jag verkligen fram emot! :) Kanske även hans öron kommer att fladdra av kärlek som du har sagt att mina kommer att göra :)
Kraam

Svar: Japp, det tror jag alldeles säkert... när du ser att de viftar rent förskräckligt så vet du !! :) Kram :)
Esmaralda

48 Dahlia:

skriven

Härligt att träffa vänner på bloggen! Det var ett tag sen du hade en hitta vän i bloggen inlägg!

Kollar på i mobilen flera gånger idag som om jag väntar på meddelande ifrån honom, utan orsak. Bara får sån känsla när jag tar upp mobilen. För har ingen känd anledning till att få meddelande från honom.

Kan jag förvänta mig ett meddelande, eller varför denna känsla? Har han tänkt på att skriva?

49 sht:

skriven

Hej!
Förslagen är inlämnade till chefen, kommer dem gå igenom?
Kram!

50 Skorpan:

skriven

Fixat bilen o f*n så sur jac blev då jag såg att exet, som lånat bilen, hade lämnat skräp efter sig o inte fanns det lika mycket bensin i bilen heller, fast han lovade tanka den. Det var banne mig sista gången jag lånar ut bilen åt honom, perkele!

Kanske sa ta fasta på inbjudan jag fick o gå o äta o dricka hos vår fd sköttant. Energierna rinner ut igen, att jag är dålig på att hålla tätt ;).
Kram Skorpan

Svar: Träna dig på att behåll dina energier och fyll på innan det rinner ut.... låter trevligt att äta och dricka hos tanten men inte lika trevligt med ett ex som inte håller vad ha lovar.. kram :)
Esmaralda

51 Jossan :

skriven

Wihoo!! Ska på dejt med T imorgon också 😍😍😍😍 Åhh nu händer det! Jag känner det i hela kroppen!!! 🥰

Kram

52 Browallia:

skriven

Karina, tack för din gästblogg! Så roligt att höra om den fina vänskap ni funnit i varandra här på bloggen. Önskar er all lycka till med flytten till tvåfamiljshuset, vilken genial lösning. Gästblogga gärna fler gånger. Kram Browallia

53 Linda :

skriven

Men wow vilken historia! Grattis till er vänskap 💓

54 Michaela:

skriven

Haha! Ja då vet jag. Vi kommer som par kanske gå under namnet "Dumbo" :)
Höst och regn idag och med det kom även alla snygga män fram. Du kan ju tro att mina ögon varit som jordglobar :) Mums filibabba! Kram

Svar: Ja tänk vad lite regn kan locka fram :) Kram :)
Esmaralda

55 Evig:

skriven

Tack Karina för din gästblogg. Så roligt att läsa om och så kul med äkta vänskap. Den hittar man inte hur som helst.

Bra bild på dig Es!

Har klarat av första veckan på nya jobbet och det känns bra. Alla är supertrevliga, vilket jag inte är van vid. Nu hoppas jag bara att det håller i sig, men jag gör naturligtvis vad jag kan för att folk ska känna sig trygga, känna sig sedda och att det ska vara bra stämning. Har jag rätt i min känsla, Es?

Kram till alla!

Svar: Ja det känns som om du har rätt i din känsla.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: