Visste du...

 
Lite så är det faktiskt... att oavsett vad man gör så är det alltid nån jäkel som känner sig kränkt.
 
Jag minns en gång när jag var barn och  pappa köpte en sprillans ny bil... en vit Saab direkt från fabriken  - som vi döpte till Saabina.
 
En hel del folk i byn var förtrödna, som vi säger här söderöver... och avundades den där bilen.
Fast han jobbat och slitit ihop till den själv.
 
Maken  min är konsult med eget företag och  bra ekonomi  ( eftersom han alltid jobbar) och vi unnar oss att resa och handla lite nytt i möbelväg, ett  jacuzzibad, bra viner och så där... och  då förstår ni, får man lite av det onda ögat på sig.
 
" Jaja, egna företagare  dom kan minsann men jag som jobbar på ICA lagret  får vara glad om jag har mat för dagen" -  så kan det låta.
Jag gitter inte ens bli irriterad.
 
Maken vaknar kl 5 varje dag... och  före kl 7 sitter han på kontoret och han håller som regel inte kväll förrän  klockan är 20. De flesta helger jobbas det också på.
Semesterledigt är det bara om vi reser bort.
 
På ICA lagret  jobbar man 8 timmar om dagen... 5 dagar i  veckan och man har semester !
Men somliga verkar tro att det flyger stekta sparvar i truten på folk bara sådär som av en slump - för att man har ett företag !
 
Varför är det egentligen fult med pengar ?
 
Ja, har man tjyvat ihop pengarna är det en sak.. men om man sliter i sitt anletes svett.. så är det en annan sak.
För mig är hela grejen lite förvirrande !
 
Kram &  kärlek
 
💖
 
P.s. I dag blir det en liten happening... är bjuden  till Nettans trädgård  och vi ska spåna lite inför vår Smålandsvistelse !!
 
 
1 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, mysigt att du ska till Nettans trädgård och spåna lite.

Kommer det ske någon flytt för mig från lgn ? Bott hör länge nu och tror jag skulle trivas med något större. Är det med en kärlek jag blir sambo med i framtiden ?
Ser du mig och A bo tillsammans?
Blev lyckat med kortet till honom. Det gav honom lite trygghet.
Kram

Svar: En flytt kommer men jag ser inga detaljer... kram :)
Esmaralda

2 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Nej, det är inte fult med pengar, men vi vet alla att avundsjukan är stor. Att folk investerar o konsumerar är ju bara positivt!

Det är ju bara att gratulera de som lyckas leva sin dröm!

Till Alie nr 37 igår, tack för att du påminde om attraktionslagen! Fick mig att piggna till rejält!

Till Michaela, hoppas att din arm bättrar på sig och att allt ordnar sig för dig.

Kram

3 Lenafena:

skriven

Avundsjuka är inte kul!

4 Läroliv:

skriven

Nej, sånt här begriper jag inte alls, det ligger inte för mig, skulle aldrig falla mig in att vara avundsjuk. Det är inte svårt alls att unna andra att ha det bra och vara lyckliga med det som dom har och vill ha. Ansvaret är alltid ens eget om hur man införskaffar det man vill ha och hur man lever sitt liv. Tjuvar och "roffare" har jag däremot inget till övers för.

Önskar er alla att få det liv och allt övrigt ni vill ha och behöver.

KRAM

5 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Jag undrar över en sak, nu när jag har blockat min tjejkompis på alla sociala medier förutom hennes nummer då utan jag tog bara bort de, jag undrar kommer hon ens kontakta mig nån gång eller är det helt avslut mellan mig och henne nu?

Kram

Svar: Hon kommer nog höra av sig.. kram :)
Esmaralda

6 Tingeling :

skriven

Det är ren avundsjuka och man visar det inte på ett bra sätt. Det är skillnad på att vara avundsjuk och missunsamm. Vantrivs man på sitt jobb, ex på ett lager på Ica, så är det bara man själv som kan förändra det, ingen annan.

Jag ligger riktigt bra till på lägenheten, blir nästan lite skraj samtidigt som förväntansfull. Jag har landat så bra i nuvarande lägenhet, och det har varit fantastiskt. Men det är rätt att gå vidare, till något mer barnvänligt område. Ser inga nackdelar alls. Hoppas, hoppas.

Ha så trevligt med Nettan!

Kram!

Svar: Jag håller alla tummar... du har chansen... kram :)
Esmaralda

7 En Ängel med Stort Hjärta:

skriven

Gomorron Ez!

Ja det där med förtrödenhet har man ju varit med om när man som jag då jag var yngre, Var mycket ute o underhöll o var med i både Tv o radio. En hel del tävlingar vann jag både inom musiken o skönhetstävlingar det var då det!
Jag har alltid haft båda fötterna på jorden o aldrig gjort nåt stort av det. Tror inte det är så många faktiskt som är avundsjuk på pengar speciellt inte om man har ”förtjänat de på ett ärligt sätt”! För blir man sjuk, vad spelar då pengar för roll, då hjälper inga pengar i Världen!! Sen tycker inte jag det har med hur mkt tid man lägger ner var dag! Min man är byggnadssnickare han sliter o sliter utvisning kropp var dag o ja, han har en välförtjänt semester!! Han går upp kl 05.15 har en bra bit att köra till sitt jobb 7-16 o är hemma ca 16.50 långa slitsamma dagar men han klagar aldrig o älskar sitt jobb. Nog om detta!
Vad kul att du ska till Nettan o bestämma lite inför er resa ha en fin dag🌞👍 En sak förstår jag bara inte du skriver mkt om att du inte är med på vissa saker, håller avstånd m.m i dessa Corona-tider. Ok ni ska bo i varsin stuga men ska ni köra fit i varsin bil med? Bara nyfiken...

Fråga Jag har haft någon som går fram o tillbaka här speciellt morgnar o kvällar o igår hörde mannen det med annars är det bara jag (han är skeptiskt till det okända) Kan du se vem det är o varför? Känns som en man men vad vill han säga mig har han kanske ett budskap till mig?

Hoppas att du har möjlighet att hjälpa mig se varför o vem det är, för jag får inget svar!

Kram i ljus o kärlek ha en fin dag tillsammans med bästa väninnan🤗❤️❤️🌞🌸🦋🌸

Svar: Jajamän, vi kör dit i varsin bil.. är ju bara 1 1/2 timme iväg ! Så är tanken. Vi har funderat lite över att åka i samma bil eftersom vi båda är bra på isolering o ha munskydd istället.... så vi får se var det landar. Det är en man som går fram och tillbaka hos dig, han verkar vara i medelåldern... och det känns som om han mer tillhör huset än dig personligen.. kram :)
Esmaralda

8 Kulla :

skriven

Håller helt med dig, den Svenska avundsjukan är en hemsk sjukdom🥴.
Jobba och slit ihop dina pengar 💪.. egen företagare=jobba 24/7.
Snart är semestern slut☀️😎.. och hösten tar vid.. händer det något på min 💕🥰front snart?!?? Mys.. kram☀️

Svar: Ja något verkar vara på gång, inte så långt bort, kram :)
Esmaralda

9 Ghostwriter :

skriven

Har jag en god chans till något av de två radhusen jag ska ha visning för? Det hade varit så mysigt med radhus nu alltså.


Kram

Svar: Ja, chansen finns och särskilt till ett av dem, kram:)
Esmaralda

10 Harry Boy:

skriven

Vet precis hur det är. Har haft eget företag i 27 år. Ibland går det riktigt bra och man unnar sig lön för mödan och ibland går det inte alls och man sliter hund för ingenting. Avundsjuka har man mött längs vägen. Jag gav tex min bror 100.000 kr när han behövde det som mest och sen fick jag höra att jag var snål och skulle gett honom mer. Tack för bra bloggämne.

Svar: Ja, det var ingen sund reaktion alls, kram :)
Esmaralda

11 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Den berömda svenska avundsjukan ...ta inte åt dig den finns överallt hur man än jobbar och sliter finns det alltid någon som blir avundsjuk på ngt den inte har / klarar av.

Ha en Härlig planering med Nettan !

Kram Anki med flock

12 Dunegull:

skriven

Bra inlägg! Förstår inte varför folk är så avundsamma? Det är ofta så enkelt att de som tjänar mest-faktiskt jobbar mest oxå men det verkar folk inte förstå. Blir oxå irriterad på vännen som tycker jag tjänar bra. Gör jag?? Undra varför och vad det är konsekvenser på! Tröttsamt! Ser du om de redan nu pratar positivt om mig på jobbet gällande bättre tjänst el ligger det längre fram i tid?
Kämpar väldigt hårt på jobb ska gudarna veta. Önskar snart få utdelning. Kram och trevlig Nettan dag

13 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Varför är min man lite sådär extra kärleksfull just nu? För vi hade ju en liten diskussion här om dagen om ekonomin osv.. där han ej var jätte glad på mig. Men nu efter är han liksom kärleksfull o skickar gulliga sms osv.. ligger det ngn baktanke eller är det bara känslorna helt enkelt o jag ska ta emot? 😍 jag är en typisk misstänksam tänkande person 😅

Kram

14 Lyxlirare:

skriven

Amen sister! 👍💪

Fråga idag om tid finns!
Ser du månne något om kommande månader?

Kram, kram :)


15 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Avundsjukan svider i vissas ögon, så typiskt svenskt. Jobbar man och sliter så klart man ska unna dej. Jag unnar mej i små mängder trots att jag vänder på varenda krona, men tycker jag är värd det för slitet jag gör och nåt kul måste förgylla vardagen. Jag sprang på den där mannen bland hyllorna på affären, så trevlig, vad tänkte han? Kanske en dejt?
Kram och ha så kul hos nettan💕

16 <3:

skriven

Var det endast en vanlig random dröm eller hade den mörka mannen i drömmen min någon betydelse

17 Skorpan:

skriven

Avundsjukan är väl nog en av de värsta sjukorna. Lider man av den är det bra att låta bli att tänka för mycket på vad andra har för sig o enbart koncentrera sig på sitt eget ;). Själv har jag alltid klarat mig, ibland med nöd o näppe, ekonomiskt, o nu när det går bättre ja då verkar nån vara avundsjuk på mig även om det för denna person går mycket väl, ekonomiskt. Kanske därför vi inte håller kontakt?

Mysigt ni ska ha med Nettan idag, kanske har ni lite sommarvärme också, så kan ni sitta ute o njuta o spåna?

Här ska det bli varmare igen o jag som går o tänker på hösten. Känns som om nåt kommer att ske, känner nån slags löjlig förväntan... Vad tror du, kommer nåt nytt att ske i mitt liv i höst Es?

Ha en bra dag fylld med skratt!
Kram Skorpan

18 Rebecca :

skriven

Nej jag har aldrig varit småaktigt eller missunnsam 🙂glädjs istället.

En fråga, kommer jag skaffa barn snart? Börjat längta 🙂

Svar: Ja barn kommer... kram :)
Esmaralda

19 Linda:

skriven

Min far som gick över 2007 sa alltid, då man som barn ville ha det ena och det andra som kompisarna hade. Att det inte lönar sig att vara avundsjuk,

"det finns alltid de som har det bättre, och de som har det sämre"

Det är en lärdom jag har försökt ta med mig i livet, för precis så är det ju. Pengar å prylar är jag inte längre avjundsjuk på, det är en ganska skön känsla faktiskt! Jag är glad över vad jag har, och att jag och sonen ändå har det vi behöver.

Ha en fin dag alla fina!


Svar: Precis så är det !!! Kram :)
Esmaralda

20 Marita:

skriven

Hej!
Ha så mysigt i Nettans trädgård i dag.

Undrar över jobbet som jag snart slutar på.
Har jag nån tur att få jobba kvar?Blir jag erbjuden nått där eller annan stans?

Kram

21 Mirre:

skriven

Godmorgon,
Nääe alltså hur orkar ens folk hålla på? Om dom inte är nöjda med sina liv, gör något åt det istället för att klaga.. Att höra folk klaga är nog det värsta jag vet, jag klagar sällan. Det gör inte någon nytta överhuvudtaget, sen beror det också på att jag håller mycket inom mig. Ser ingen poäng med att vräka ur mig massa negativ energi och klagomål om personen man talar till ändå inte kan göra något åt det..

Den enda gång jag känner avundsjuka är på folk som är födda bortskämda och typ inte har i närheten av de problem som man själv har. Men har kommit till insikten att livet är orättvist. Så är det bara, lika bra att acceptera! Finns ingen anledning till att gräma sig över det.. men det finns ingenting som säger att man inte kan förändra sitt eget liv och gå allt man vill ha. Mer arbete kanske krävs om man inte föddes med en silversked i munnen men ja... that’s life🤷🏻‍♀️


Es, jag undrar om du kan se om S om har någon typ av romantiskt intresse för mig? Jag tycker han är så himla svår att avlösa. Jag vet inte om jag är en intressant person för honom enbart eller om han faktiskt hade kunnat tänka sig mig som en partner?
Kramar ☀️

Svar: Ja, lite intresse verkar det finnas hos honom... han tycker i alla fall att du är sexig och intressant... men hur pass djupt han känner kan jag inte säga, det får du själv läsa av... kram :)
Esmaralda

22 Alie:

skriven

Godmorgon
Ja det där med pengar är en känslig sak ( märkligt nog) som någon annan oxå skrev, den svenska avundsjukan finns runt om oss.
Väl värda sina pengar är dom som sliter och jobbar sig uppåt och når sina mål, tycker jag.

Es; jag kommer försöka boka om min biljett hem, kommer jag hem före helgen, vad får du för känsla?
Kram :)

Svar: Du kommer snart kunna åka hem... kram :)
Esmaralda

23 f:

skriven

jo tack det känner man igen, jobbar sju dagar i veckan och sliter för vår föda, och nu känner man av i kroppen oxå, idag ska vi unna oss en resa till ullared, ska bli roligt. Men frågan min är hur länge till kommer vi jobba som vi gör??

Svar: Ett tag till... sedan verkar det lugna ner sig.. kram :)
Esmaralda

24 Jossan :

skriven

Godmorgon

Jo då avundsjuka finns överallt. Jag kan vara avundsjuk... inte på pengar utan på de med förhållande.

Idag blir den en sån fixa mig dag typ... Ska både klippa mig och bygga naglarna. Så skönt iallafall naglarna. De är en aning långa nu 🙄

Ska vara hos psykologen om 1h är inte alls pepp på det 🙈

Det är så skönt att ligga i sängen istället 🙄

Vad hände med denna sommaren? Den bara försvann?

Imorgon ska jag fixa mina tentor... Bara de blir godkända nu...

Kan du se något roligt för mig snart?

Kram

Svar: Ja sommaren bara försvinner in i hösten utan att det riktigt blev något av den... men det kan bli en fin höst :) Det kommer roligt för dig.. välj medvetet och planerar in lite kul... kram :)
Esmaralda

25 Barbie:

skriven

Kära goda Es kan du möjligtvis se om jag hamnar relation innan året tar slut ?
Krsmarr

26 Mercan :

skriven

Of Esmaralda ser du något Esmaralda från euro jackpott, vilken månad 😟

27 Maria:

skriven

Vad mysigt!! Kram

28 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, det er ikke for ingen ting at det heter at "misunnelsen hos folk mange ganger er sterkere enn kjønnsdriften". Trist dette.
Tidligere i livet hadde jeg ikke så mye penger, men levde desto sterkere. Hadde det veldig mye moro, og takk for det.
Etter hvert drev jeg mitt eget studio som Portrettfotograf. Ja, jeg hadde gode innkomster, men så jobbet jeg fra tidlig morgen til sent på kveld. Jeg vet presis hva det vil si at folk ikke tåler at man tjener noen kroner på hardt arbeide.
For å være helt ærlig, selv om jeg mange ganger gjerne skulle hatt mer penger, har jeg aldri misunt noen noe. Jeg unner faktisk mine medmennesker å ha det godt.
De fleste av oss kan tjene penger, om vi bare gidder. Det er mange ganger det som folk ikke gjør, og da skal de rakke ned på de som står på.
Uansett, ønsker alle en fin dag. KRAM!!!

Svar: Exakt så är det ! Kram :)
Esmaralda

29 Tiss:

skriven

Är det jag som missuppfattar allt hela tiden, eller är det så att även läkare osv kan ha fel?

30 Jennifer:

skriven

Ser det ut som det kommer ett nytt boende/ jobb för mig?

Tack:)

Svar: Ja, det kommer... kram
Esmaralda

31 Pia1:

skriven

Ja i Sverige ska man vara lagom. Lagom mycket pengar, varken för mycket eller för lite. Lagom åsikter, och åsikterna ska skötas vid skvallerfikat eller möjligen på en privat facebook. Jävlar om du går till botten med ett problem eller yppar dig offentligt.
Jag har väl aldrig varit lagom och jag har inte ens förutsättningar för det.

Svar: Tror inte heller jag är den där sorten som är lagom... kram :)
Esmaralda

32 <3:

skriven

Är det lite sömn som fattas så jag blir piggare igen ?
Kommer läkaren lyckas fixa med antikroppar testet?
Kram

33 Natten:

skriven

Hej Esmaralda
Jag tror mer det handlar om att folk just inte förstår detta, att den personen har gjort uppoffringar för att ha detta. Men avendsjukan på ett negativt sätt

Verkar det som om f är något seriös när han skriver till mig? Som att det ska leda till något seriöst mellan oss?

Ser något ut att vara påväg
Inom kärlek?
Kram

34 Seanskunden Emma :

skriven

Kommer det gå bra på första ultraljudet imorgon??
Kram!!

Svar: Ja det ser ut att gå bra.. kram :)
Esmaralda

35 Michaela:

skriven

Att folk orkar bry sig säger jag bara. Ni jobbar hårt och är så värda allt ni har. Tufft att gå upp kl 5 varje dag. Phew! Saknar att följa er på era resor :)

Vad kul med Nettan. Ni får säkert en jättemysig dag. Hälsa!

Själv ska jag till kiropraktorn snart och få loss lite låsningar. Såå skönt :)

Ser du ngt om min SM:s utseende? Mörk/ljus? Jag är 176 cm så han måste vara längre :) Lite skägg hoppas jag och några tatoos. Och snygg häck :) Mumma!

Ha en fin dag!
Kram

Svar: Hoppas det gav resultat hos kiropraktorn ! Han är längre än du... tatoo finns och det är vad jag kan se... förutom den glada blicken i hans ögon... kram :)
Esmaralda

36 Skorpan:

skriven

Tack så mycket. Hoppas också att jag kan jobba snart igen. Du ska inte dra dig för att söka vård om du behöver så hoppas att du gör det. Yes i Januari får jag fira lite men tycker fan att det känns jobbigt att fylla. Hur gammal är du? Tycker att du är så duktig på att skriva och formulera dig. Borde skriva professionellt :)

Kram Michaela

37 Naturvän:

skriven

Tack för din omtanke! Hoppas också komma tillbaka till jobb snart. Kan du löpträna igen? Mitt knä pajjade och ska magnetröntgas på fredag.

Kram Michaela

38 Susanne:

skriven

Borde inte var fult m pengar men jag har en sådan jobbig koppling till pengar. Fyller år i dag. Ser du ngt roligt för mig nu el i framtiden? Kanske pengar som kommer in? Haha

Svar: Du får man gratulera på bemärkelsedagen :) Pengar kommer med tiden och en hel del kul också.. kram :)
Esmaralda

39 Dalkulla :

skriven

Att var avundsjuk är nog den största hälsosjukdomen efter Corona, inget är nämligen värre än den sjukan.
Var och en skapar sitt egen liv, ingen kommer direkt hem och knackar på med frågan:kan jag hjälpa till med ditt liv osv. Pengar är ett bra att har, stort eller litet kapital är utifrån den egna personens val i livet. Alla som lider av att andra har det bättre ekonomiskt sett, kan sluta med sådant och tar tag i sitt eget liv, så kanske det händer att det ramlar in en och annan krona där också.

Kram

40 Jessi:

skriven

Hej E,

Jag håller med dig gällande att många arbetstimmar ofta leder till lite mer pengar i plånboken. Märkligt att människor ska vara avis på andra istället för att bli glada för andras skull.

Efter många års försök med hjälp fick vi äntligen vår mest efterlängtade barn. Ser du att fler barn kommer till oss? Kram

Svar: Vad roligt:) Ja, det ser ut som om det kommer ett barn till.. kram :)
Esmaralda

41 Lotta S:

skriven

Ser du extra eller oväntade pengar komma vår väg?

42 Lydia💕:

skriven

Avundsjuka är det värsta jag vet har haft ett eget företag med mitt ex så jag vet hur det är att jobba mycket så det går ihop sig med löner och alla lån.
Jag har funderat på om jag inte har glömt mitt ex och vårat liv ihop och att det är därför jag inte hittar en ny man i mitt liv tycker att jag har gjort det men det kanske jag inte har undermedvetet?
Ha en mysig dag med Nettan ❤️
Lydia💕

43 C:

skriven

Hej!
Redan vid tanken: "Varför han/hon och inte jag?" har man redan sabbat det för sig.
Offerkoftan är. Så lätt att dra på sig istället för att verkligen se vad man har!
Förr om åren var jag så ledsen pga tidigare relation att ingen verkade vilja vara med mig och samtidigt såg jag hur ena och andra hamnade i relationer. Att de sen ramlade ur relationskarusellen och kastade sig in igen såg jag inte förrän jag riktigt reflekterade.:
Jag har det RIKTIGT bra och är stark och självständig! Saker blir tuffa att hantera själv men jag har klarat det!
Tack vare det? Jag är tillsammans med en man som jag inte trodde fanns 💕
Pengar behöver man alltid, och där vet jag att om jag inte tänker till rätt och investerar etc så får jag skylla mig själv om jag inte har så bra ekonomi 😁
Kram 💕🍀

44 AnnaK:

skriven

Önskar jag hade varit lite mer driftig och utbildat mig, hade gärna tjänat pengar 😁 Lite tröttsamt att alltid fundera huruvida man har råd med något eller inte. Men det är ju ingen annans fel än mitt 🙂

Ser du nån möjlighet till lite "snabba cash" och hur isåfall?

Kram 🤗

45 Lisa:

skriven

Hej Ez

Min dotter och jag tänkte ta en liten tripp till Öland för att komma bort ett tag, blir den lyckad, känner lite oro...?

Kram Lisa

Svar: Ja, var försiktiga så går det bra... kram :)
Esmaralda

46 Browallia:

skriven

Den svenska avundsjukan kallar jag det för. När man som mig har en mycket tunn plånbok och kommer med något nytt så väcker även det reaktioner och jag blir ifrågasatt om hur haft råd med vad jag nu har sparat och gnetat ihop till, istället för att glädjas med mig. Trots att jag alltid haft det knapert och har fått avstå mycket av det som andra bara tar för givet, bil, resor, teaterbesök, fester, rusta sitt hem osv.. så gläds jag med andra och deras lycka och framgångar, att vara avundsjuk ligger liksom inte i min personlighet.

Visst händer det att jag känner mig avundsjuka någon sällan gång men inte så att det blir till ett gift som går ut över andra utan jag håller den inom mig själv. Jag är osäker på om det är ren avundsjuka jag känner över att jag av flera olika anledningar inte har möjlighet att fira min kommande 50 års dag i början av nästa år på samma sätt som de flesta bara tar för givet med fest för släkt och vänner eller resa bort. Jag känner även av den ständiga skammen över att sticka ut från mängden och inte följa den sociala normen. Samtidigt skulle jag vara mer än nöjd med att få spendera dagen tillsammans med sonen och fira om så med att doppa gamla torra skorpor i kaffet. Känner mig förvirrad av det virrvarr av tankar inför denna dag. Den dagen, den sorgen...

Så fruktansvärt otäckt med den enorma explosionen i Bagdad, mina tankar är hos de drabbade Vilken mardröm med både Covid-19 och nu detta.

Känner att jag skulle behöva få ge någon en STOR KRAM så jag skickar en till dig. :)


Svar: Och en stor kram tillbaka till dej !! Jag mina tankar går också till Bagdad, fruktansvärt ! Kram
Esmaralda

47 Elisabeth:

skriven

Har han gjort sitt val? Väljer han mig eller henne?

48 <3:

skriven

Var det endast en vanlig random dröm eller hade den mörka mannen i drömmen min någon betydelse

49 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Vad trevligt! Du får hälsa Nettan!

En sak jag har funderat lite på av ren nyfikenhet ... N:s fd flickvän L visste ju vem jag var och dan före julafton för några år sedan skrev hon följande till N:s mamma på Facebook som jag var/är vän med: "God Jul bästaste svärmor". Ville hon markera att hon var ihop med N och att hans mamma var hennes svärmor eftersom hon visste vem jag var eller var det bara en ren god jul hälsning? Ser du om hon hyste agg mot mig under tiden dom var ihop tills dom gjorde slut?
Kram Zoey 💕

50 Saul:

skriven

David Ebenhard har väl detta ämne om den svenska mentaliteten kring pengar. Tänker faktiskt att attityden börjar förändras och folk tar mera ansvar för sin ekonomi. Trist ändå att vi är så dåliga på att ta hand om varandra och stötta/uppmuntra. Avund är väl en rätt låg egenskap eller ovis

Ska jag hoppa på utbildningen jag är antagen på i höst? Mitt beslutsfattande pendlar hit och dit... tacksam för en liten input :-)

Svar: Tänk efter vad utbildningen kan ge och hur stora chanser att den ger det du vill.. och låt detta bestämma... kram :)
Esmaralda

51 Skorpan:

skriven

Michaela, tack för de värmande orden gällande mina "formuleringar". Gillar att försöka få det rätt, men hur det lyckas vet jag inte. Håll i dig, jag får min femtioandra årsring detta år ;D. Kan inte förstå hur jag hunnit bli såå gammal ;).

Gissar att du fick hjälp hos "praktorn" o du känner dig bättre. Jag tycker def att du ska fira, det finns ju så mycket vardag i våra liv ändå... Firat mina jämna år just pga detta, den trista vardagen. Bjuder du o tiderna är bättre än nu, ja då kanske jag infinner mig på ditt kalas, vad säger du om det ;)?

Här segar det sig fram, men tror visst jag snart ska åka hem för idag...
Ha det gott!
Kram Skorpan

52 💕 Zoey 💕:

skriven

Es, En sak jag har funderat lite på av ren nyfikenhet ... N:s fd flickvän L visste ju vem jag var och dan före julafton för några år sedan skrev hon följande till N:s mamma på Facebook som jag var/är vän med: "God Jul bästaste svärmor". Ville hon markera att hon var ihop med N och att hans mamma var hennes svärmor eftersom hon visste vem jag var eller var det bara en ren god jul hälsning? Ser du om hon hyste agg mot mig under tiden dom var ihop tills dom gjorde slut?
Kram Zoey 💕

53 SusanneAmalia :

skriven

God eftermiddag...
Nu är jag tillbaka från skogen..
Har varit på äventyr i Klarveström och Zippat.. De kan jag rekommendera.. Så supernöjd.. Ett äventyr i den småländska viltskogen.. Örn björn älg och en konstig vargskyllt..??!!!! Se upp för varg... MEN ingen skylt för se upp för vildsvin fanns..!?? Men det borde det ha gjort..

Nu ska jag ge mig av och fylla på kylen köttfärspaj ska det bli..med gorgonzola..

mozarella avokado tomat sallad.. Och ett gott vin till
....

Avundsjuka är den värsta sjukan.. Har vuxit upp med detta..
Senario...min mamma klippte av mitt hår eftetsom jag hade bättre hår än henne..
Jag fick inte gå på AF adolfredriks musikskola för att jag sjöng bättre än henne (vilket alla gör)
Jag fick inte läsa det jag ville på gymnasiet för jag var bättre än henne på matte fysik teknik och kemi biologi.. Och vad skulle då hennes släkt tänka..
Min mamma har borderline och det är ett allvaligt sjukdomstilllstånd små barn borde inte få växa upp med sådana föräldrar.. Det har gjort att jag aldrig är avundsjuk.. Jag har det bra utan vanföreställningar.. 💕

Önskar alla en underbar dag.. 😊 Sol i hjärtat.. Lev era drömmar.. Kram


54 Aleksandra:

skriven


Heja dig Es ,

Njut av livet och skit i alla missunnsamma idioter.

Njut av så mycket du bara kan.

Lägg varken tid eller energi på dom som är missunnsamma.

Jag har slutat analysera sådana idioter för länge sedan.

Alltid hittar dom nått att störa sig på.


Heja dig Es!!!


Punkt slut.

55 Ursäkta men:

skriven

... Explosionen var i BEIRUT, Libanon.

56 Nat:

skriven

Hej Esmaralda
Har 3 nya killar på tråden nu. Ser det ut att kunna utvecklas med någon utav dem?
Kram

57 Michaela:

skriven

Ojoj lät ju riktigt bra! :) Blick är så viktigt :)

Var jätteskönt att knäcka loss lite och det behövdes.

Vet inte om du varit hos Nettan än men om inte ... ha så mysigt :) Kram

58 Anonym:

skriven

Blex exet mer intresserad när han insåg att jag har någon miljon på banken ?
Han är ingen snål människa.

59 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Hon hörde av sig men hon la allt skit på mig nu för att jag skrev att jag pallar inte med henne osv, och så försöker hon lägga allt skit på mig och säger att då stämmer det tjejer säger om dig och jag blev riktigt rasande arg och jag vet att hon försöker komma in i mitt huvud.. Är detta avslutat nu eller lär hon höra av sig ännu en gång igen? För jag har fått nog nu..

Kram

60 Naturvän:

skriven

Hej!

Till Nr 37 Michaela

Tack för omtanken, löpträning funkar inte ännu, bara lite lätt jogging, inga långa rundor, max 5-6 km. Har haft inflammation i fettväven i knät som ännu ej är riktigt läkt

Kör stenhårt med cross-training, spinning o vattenjympa. Det funkar bäst för tillfället, men längtar väldigt efter att kunna löpträna ordentligt, komma upp i tempo och distans.

Lycka nu till med alla undersökningar, jobb o dater. Kan du träna ngt överhuvudtaget?

Kram


Till Esmaralda, hoppas du får en trevlig kväll med Nettan o planering inför Smålandsvistelsen.

Kram igen

61 Vitlilja:

skriven

Kommer jag bli tokig av den här ensamheten eller ser du någon ljusning, något positivt för mig snart?
Försöker hålla mig sysselsatt så gott det går.
Kram

62 TjejenO:

skriven

Underbara Es, du och din karl är värda det ALLRA bästa!!! Du ska för bövelen inte ens behöva skriva om hur mycket han jobbar, so what om han jobbade ”lika lite” som de på ICA lagret?!! Som om det vore mindre rättvist att få mer pengar då?! Absolut inte!! Om folk är avundsjuka (egentligen undermedvetet inspirerade annars skulle inte avundsjukan finnas där) så får det väl ta tag i saken och göra något åt sin egen situation! För om man känner avund innebär det att man någonstans att man vill göra en egen förändring! Bara att göra! Inte svårare än så - även om vägen dit kan vara olika långa eller korta för olika personer!

Heja er säger jag bara!🥳💪💖 Underbart att ni kan njuta och att du är så pass medveten så du också förstår värdet av det goda liv du lever! Helt klart mina framtidsgoals när barn flyttar ut och jag blir äldre (just nu har jag andra goals som inkluderar småbarn hehe).

Vi åker till Spanien den 11e blir det en bra resa? Ser du någon varning?

Stooor kram till världens bästa Es!!

63 iBb:

skriven

Hej!

Varför hörde Z av sig? Vill han något genuint eller bara har han inte någon bättre för sig? Kram!:)

64 iBb:

skriven

Hej!

Varför hörde Z av sig? Vill han något genuint eller bara har han inte någon bättre för sig? Kram!:)

65 Sus:

skriven

Hej
Nu är det kaos i mig igen....
Vad gör han nu?
Känner på mig att han pratar med andra tjejer...
Gör han de?
Love sus

66 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Jag undrar en sak, är det nu avslutat kapitel mellan mig och min tjejkompis nu? För det känns verkligen så nu.. Men jag vill bara vara säker så att jag vet och om det nu blir att hon hör av sig lite längre fram så kan jag vara beredd mot de. Kommer hon att höra av sig eller det är helt avslutat nu?

Och att jag fråga dig är mest för att det du har sagt har alltid stämt in

Kram

67 Hon:

skriven

Hej,
Ser det bra ut att ta en 1-2 veckors semester innan jag åker hem?
Kram

68 Lägenhet :

skriven

Finns det möjlighet till en flytt under detta år eller nästa där jag skulle trivas bättre?
Ha en fin kväll
Kram

69 Cecilia:

skriven

Ska jag tacka ja till detta? Har oftast höga förväntningar på dessa saker, men oftast blir jag besviken över att det inte blir som jag hoppats. Känns det som att jag skulle ha kul, alltså kul på riktigt och inte bara en trevlig grej? Har känt att jag måste ta det lugnt och vilöe verkligen tacka nej, men kanske ska hag ge det ett försök. Kramar

70 Lilla jag :

skriven

Snälla Es,

Vad ser du? Kommer det lösa sig med pengarna vi satsat eller har vi förlorat dem?

Kram❤️

71 Millan :

skriven

Hej!
Min sambo hotar med att flytta om jag går till min dotters kalas. Är konflikt mellan dom. Jag vill ju träffa mitt barn. Kommer han att lämna mig?

72 Hm:

skriven

Hej Esmaralda
Ser det ut att komma en kärlek för mig snart?
Eller blir jag ensam..?
Kram

73 Ljus:

skriven

Hej Esmaralda

Har han för avsikt att fortsätta med henne?
Kram

74 iBb:

skriven

Hej!

Varför hörde Z av sig? Vill han något genuint eller bara har han inte någon bättre för sig? Kram!:)

75 Lenafena:

skriven

Avundsjuka är inte kul!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: