Livsfarligt att leva....
Har ni fattat hur farligt det är leva ?
Man kan i princip dö när som helst.
Jag gillar iskall mjölk och det är livsfarligt. Dricker man typ tre glas om dagen är man riktigt illa ute och risken att gå en förtidig död till mötes är stor
Rött kött har varit farligt länge. Griskött också. Men i nya rön har man nu slagit fast att kyckling är precis lika farligt. Jaha, där ser man !
Chips orsakar cancer. Lightdrycker innehåller livsfarligt socker.
Sockerfritt godis innehåller sötningsmedel som kan orsaka diabetes
Och man kan glömma micropopcornen.. påsarna innehåller perfluoroktansulfonsyra, ett ämne som ger cancer och nedsatt njurfunktion… för att inte nämna alla räliga transfetter
I höns hittar man koffein, tylenol, benadryl, antibiotika och arsenik.
Att äta fruktköttet på körsbären är helt okej, men att svälja ett körsbär helt kan faktiskt vara livsfarligt. Under kärnans hårda skal finns det cyanohydriner, som i kroppen omvandlas till det farliga giftet cyanid – även kallad blåsyra.
Det finns en anledning till varför vi bara äter stjälken av rabarbern. Bladen innehåller nämligen dödliga mängder av oxalsyra – som är 3000 gånger starkare än ättikssprit och återfinns i bland annat blekmedel.
På 70 talet hade jag bladen i sallader... herregud !
Bittermandel som är släkt med vanlig mandel används ofta i samband med till exempel bakning. Det farliga med bittermandel är att den innehåller ämnet amygdalin som kan utveckla vätecyanid efter förtäring, och i för stor dos leda till illamående, hjärtklappning och andningssvårigheter. Faktum är att 8-10 bittermandlar kan vara en dödlig dos för ett barn.
Champinjoner är en bra källa till både vitamin B12 och D, men innehåller även fenylhydraziner som kan vara cancerogena.
Mängden av fenylhydraziner i champinjoner varierar, och påverkas av lagring, tillagning och konservering. Livsmedelsverket rekommenderar att man i snitt inte äter mer än 1 hekto, det vill säga 100 gram, champinjoner i månaden.
Råa champinjoner är inte rekommenderat att man äter, och kokar man svampen bör man hälla bort kokvattnet.
En studie säger att elva miljoner människor i förtid – av helt vanliga livsmedel.
Ja, mina vänner… det är förbaskat farligt att äta.. och dricka…och jag känner att man måste vara väldigt modig för att inte gå omkring med ständig ångest !
Kram & Kärlek
skriven
Dödligt farligt att äta. Om vi slutar att äta dör vi. Dö ska vi ju ändå. Nä, fortsätter att äta och ser glad ut tills det är dags att dö.
Kram