Livsfarligt att leva....

Har ni fattat hur farligt det är leva ?

Man kan i princip dö när som helst.

Jag gillar iskall mjölk och det är livsfarligt. Dricker man typ tre glas om dagen är man riktigt illa ute och  risken att gå en förtidig död till mötes är stor

 

 

Rött kött har varit farligt länge. Griskött också. Men i nya rön har man nu slagit fast att  kyckling är precis lika farligt. Jaha, där ser man !

Chips orsakar cancer. Lightdrycker innehåller livsfarligt socker.

Sockerfritt godis innehåller sötningsmedel som kan orsaka  diabetes

Och man kan glömma micropopcornen.. påsarna innehåller perfluoroktansulfonsyra, ett ämne som ger cancer och nedsatt njurfunktion… för att inte nämna alla räliga transfetter

I höns hittar man  koffein, tylenol, benadryl, antibiotika och arsenik.

 

Att äta fruktköttet på körsbären är helt okej, men att svälja ett körsbär helt kan faktiskt vara livsfarligt. Under kärnans hårda skal finns det cyanohydriner, som i kroppen omvandlas till det farliga giftet cyanid – även kallad blåsyra.

 

Det finns en anledning till varför vi bara äter stjälken av rabarbern. Bladen innehåller nämligen dödliga mängder av oxalsyra – som är 3000 gånger starkare än ättikssprit och återfinns i bland annat blekmedel.

På 70 talet hade jag bladen i sallader... herregud !

 

Bittermandel som är släkt med vanlig mandel används ofta i samband med till exempel bakning. Det farliga med bittermandel är att den innehåller ämnet amygdalin som kan utveckla vätecyanid efter förtäring, och i för stor dos leda till illamående, hjärtklappning och andningssvårigheter. Faktum är att 8-10 bittermandlar kan vara en dödlig dos för ett barn.

Champinjoner är en bra källa till både vitamin B12 och D, men innehåller även fenylhydraziner som kan vara cancerogena.

 

Mängden av fenylhydraziner i champinjoner varierar, och påverkas av lagring, tillagning och konservering. Livsmedelsverket rekommenderar att man i snitt inte äter mer än 1 hekto, det vill säga 100 gram, champinjoner i månaden.

Råa champinjoner är inte rekommenderat att man äter, och kokar man svampen bör man hälla bort kokvattnet.

En studie säger att  elva miljoner människor i förtid – av helt vanliga livsmedel.

 

Ja, mina vänner… det är förbaskat farligt att äta.. och dricka…och jag känner att man måste vara väldigt modig för att  inte gå omkring med ständig ångest !

Kram & Kärlek

1 Läroliv:

skriven

Dödligt farligt att äta. Om vi slutar att äta dör vi. Dö ska vi ju ändå. Nä, fortsätter att äta och ser glad ut tills det är dags att dö.

Kram

Svar: Exakt ! Kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Det är en kille i apoteket som han jobbar där. Kommer det finns något mellan oss i framtiden? Kan det var en kärlek i framtiden?

Ha det bra

3 <3:

skriven

Mums med mat 🤣🤣

Fått alla intyg klara och skickat in till försäkringsbolaget.
Ser det positivt ut ?
Hoppas att det inte blir strul.
Kram

4 Snödroppen :

skriven

Godmorgon!

Ja det är livsfarligt att leva. Vi borde dö lite efter frukost och sen lite till efter lunch och på kvällen knalldör vi men likt förbannat lever vi upp till dan därpå i alla fall. Vi tränar på ett långsamt självmord. Sen kan vi korsa en gata eller möta fel bilist och allt är slut på ett par sekunder och där finns ingen morgondag....nej ät o njut av livet, hade aldrig överlevt utan kyckling, koffein och benylsulfater eller vad allt heter...läste även igår vad som händer med kroppen om man inte har sex....alltså borde jag vara ihoptorkad och död för länge sen!! Jag känner mej som en smått desperat klimakteriekossa som snart ställer sej på balkongen och börjar jama...vad händer?? Hör Han mina jam och kommer och stryker sej runt mina ben snart?? Känner han att det snart är dags?
Ha en skön söndag🌷🌞

Svar: Ja sex lär vara väldigt viktigt... men å andra sidan så finns det sexuellt avhållsamma nunnor som lever hur länge som helst ! Kram )
Esmaralda

5 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Vill han att det ska vara slut mellan oss? Är vår relation över nu? Kram

6 Susan:

skriven

Äta bör man, annars dör man
Äter gör man, ändå dör man

Att leva är inte lätt, men alternativet känns inte som ett bra alternativ just nu, så jag tror jag fortsätter njuta av det lite till 🥰

kram

Svar: Ja, absolut :) kram :)
Esmaralda

7 Helena Ir:

skriven

Ja det är farligt att leva,som det där med att äta mat..äter man för glupskt,så sätter man maten i halsen och dör..Men vad är alternativet? Sluta äta..? Okej..jag överdriver en del..men att t o m mat ska vara farligt..så är det ju..Orka!
Senast igår tänkte jag på det här..när vi åt champinjoner..en tid i livet åt jag mängder..även de som inte tillagats,i sallader!

Funderar på om en viss person förstår hur illa hans kommentarer låter..eller förstår han inte bättre? Alla har vi kanske våra egenheter..vet inte om jag ska ta lite avstånd..?
Folk börjar ifrågasätta hur jag orkar..!!

Ät med gott samvete :)

Kram :)

Svar: Ja , rå svamp i tex kycklingsallad är ju gott !! Ja, jag tror du skulle må bra av att ta lite avstånd, kram :)
Esmaralda

8 Mh:

skriven

Hej.
Drömmde att min bästa vän tog självmord, förra veckan drömde jag att min pappa dog..vad betyder detta??
Kram!

9 Anonym denna gång:

skriven

Godmorgon..

Fast jag vet inte om den är så god... min kropp strular och jag har fått mera problem i form av värk o stelhet i leder. Inser att det är dags för operation av ena knäet sen kanske det blir dags för andra. Fått problem med höfterna det knäpper i dom o dom känns lite ömma, fingrarna/händerna har börjat bli lite ömma o stela. Jag har sen en månad tillbaka fått mycket hjärtklappning men EKG visade inget o proverna var bra ska däremot få EKG mätning under några dygn.
Blir galen hur fn kunde jag välja dessa prövningar i mitt jordeliv... jag har fått så det räcker... vill INTE ha mer...
Äldsta grabben mår inte bra har tagit kontakt med BUP, skolan har gjort en kartläggning som vi kommer att få ta del utav. Imorgon kommer jag att kontakta hälsocentralen så dom får ta prover o utesluta något fysiologiskt. Som det är nu så har vi bestämt att han får vara hemma sjuk till en början sen kan det bli så att han avbryter studierna för att återuppta dom till hösten. Han har enl han själv känt detta sen ca 11års ålder då det pendlat mellan låg o glad o ju fler år som gått desto större har svängningarna blivit dvs när han är låg få är han riktigt låg o energilös o när han är glad då känner han sig extremt glad.

Att måsta ta sig igenom allt elände som jag haft/har ensam ingen som stöttar och hjälper i vardagen.. varför fick jag denna livsväg att vandra...
Jag har krigat förut... o kommer att göra det även nu...

Kram


Svar: Bra att han ska genomgå en utredning, det behöver sonen ! Ja, du ha mycket omkring dig men du är också stark och du klarar av det.. även om jag förstår att det känns attas så orättvist ibland.. kram :)
Esmaralda

10 Ghostwriter :

skriven

Mycket köra blir det inte pga att jag inte kan privat samt att jag inte har råd att köra varje vecka i månaden. Men nu har jag kört en del, och lärt mig fort. Jag är inte perfekt, säkert lååångt ifrån.


Är jag redo och kommer lyckas med båda proverna som är inbokade nu i februari eller bör jag boka längre fram? För de känns inte som att jag någonsin kommer bli tillräckligt bra för att nöja alla. Och jag kan inte dra ut på detta längre av många orsaker. Samtidigt vill jag inte betala för att misslyckas igen.



Kram

Svar: Du får lite till din körlärare... kram :)
Esmaralda

11 Världens hemligaste gravidblogg:

skriven

Åh, sådant där oroar jag mig för hela tiden, särskilt nu när jag är gravid...

Svar: Allt ser bara bra ut med dig.. kram :)
Esmaralda

12 Skorpan:

skriven

Håller helt med dig, men till slut dör vi ju alla o då kanske det känns trevligare att ha njutit av allt gott än att ha hållit tillbaka med allt hela livet. Bäst att sluta läsa ;).

Min mommo sa alltid " ät o drick så länge du kan, när du blir gammal smakar inget nåt nå mera". Det försöker jag anamma, visst finns det sånt som jag inte behöver alls o nån dag kanske jag lyckas lämna bort det ;), men annars så äter jag nog. En vis kvinna, min mommo. Kanske hon har nån hälsning åt mig/oss?

Söndag igen. Inga speciella planer, kanske lite städning o promenad?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja din mommo är en vis kvinna... fortfarande i Alltet... hon vakar över dig och de sina och är så stolt över er !! Städning låter inte så kul men ibland måste man och promenad är härligt.... dock hänger regntunga moln här över mig... kram :)
Esmaralda

13 Dunegull:

skriven

Hahah underbart! Att folk orkar... 🤔

Själv äter jag allt som kommer i min väg och har aldrig ångest över sånt -rätt skönt faktiskt. Är på semester nu och hitta en riktigt trevlig tjej från Sthlm att hänga med. Tog en timme av min ensamresa haha, rätt intressant faktiskt. Jag som helst ville åka med någon och så orka jag inte och kände att någon va för tråkig så jag boka själv. Och än så länge har det blivit bra ändå. Riktigt kul faktiskt! Hoppas hon oxå känner att det är kul att träffa mig. Får du in något där?
Kram och trevlig söndag

Svar: Hon gillade dig direkt från början !! Och visst brukar det bli så.. reser man ensam så är man mer mottaglig för nya kontakter..kram :)
Esmaralda

14 Elin:

skriven

Tycker han att jag är fin när jag kommer hem?

Svar: Ja det tycker han.. kram
Esmaralda

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Haha nog är det farligt att äta och dricka alltid ;-)
Värsta skrämseln är ändå fettskrämseln ,den orsakar övervikt och diabetes typ2 vilket jag är ett levande bevis på.
Det enda jag försöker avhålla mig ifrån är palmoljebaserat Det kan i förlängningen ge oss regnskogen åter Annars lever jag livsfarligt allätare som jag är ;-)
På tal om mat så vart kalopsen bra !

Ha en go söndag Här ser man fram emot Kalifat

Kram Anki med flock

Svar: Kalifat har jag sett på play.. hela serien... så himla bra att man bara måste se alla avsnitt direkt.. själv är jag bjuden till ryska systserdottern på lunch så det blir stan igen för min del :) Kram :)
Esmaralda

16 SOL:

skriven

En liten rolig fråga kommer här: slog vad med en kompis om ett väl godkänt inför en uppgift.
Finslipar därför varje ord jag skriver, ser du om det blir ett vg😄

Svar: Ja chansen är god.. kram :)
Esmaralda

17 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Du har rätt och tänk även på att sojaprodukter innehåller hormonstörande ämnen, fisken innehåller kvicksilver, quorn är mögel och det är äckligt,riset är fyllt av arsenik och älg och renkött har fortfarande becerell i sig. Och så vidare...
Älskar Misans kommentar till Ynk när han börjat lita på mumintrollen och tänker anförtro sin hemlighet. "Ynk! Kom ihåg vad mamma har sagt. Allt är farligt!"

Igår kom jag igång igen efter att ha surat en stund. Jag fick både städat och skrivit på min bok och korrekturläst ett stycke i kaninboken.
Sen cyklade jag till J-O och förberedde Pollys ankomst.
Nu ska vi snart åka och hämta henne.
Kram ThereseC ❤️

Svar: Japp, allt är farligt och Misan har så rätt ! Vilken bra dag du fick i går i alla fall !! Hoppas allt ska gå bra när Polly introduceras för flocken !! Kram :)
Esmaralda

18 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag minns den dagen när de sa att potatis och chips kunde orsaka cancer. Jag gick in i vårt chipsskåp och slängde alla chips. Jag är ingen chipsmänniska men jag älskar potatis. Potatis är helt fantastiskt... Men ja du kan ju få cancer av allt. Folk vet tydligen inte att vi har cancerceller i vår kropp. Antingen kommer de utvecklas eller inte. Jag hade perioder i mitt liv att jag inte ens kunde äta något som gått ut... jag var helt sjuk. Idag är det lite bättre...

Ja snart 2 dygn och inte svar från han killen. Aja hans förlust!

Jag är så trött på att folk som ska se när kärlekens ska komma säger till mig att jag ska älska mig själv först. Vem har sagt att jag inte älskar mig själv egentligen? Bara för jag tränar mycket och vill gå ner i vikt? Älskar jag mig inte då. Okej att jag kan känna mig misslyckad när jag inte klarar något eller som i detta fallet inte får svar.. Men jag älskar mig själv ändå...

Idag är det kalas! Gillar mer middagar när man fyller år.. men men... kakor och mina vänner.. tyvärr kommer en föredetta kompis till mig. De har precis börjat umgås.. denne rätt jobbig faktiskt. Han valde mitt ex före mig. En kille som gjorde en tjej gravid när han hade mig.. vet inte om du minns honom. Killen sa till mig att du är inte porslinet man visar upp.. varför ska jag bara hitta sånna killar?

Idag skev en kompis om jag fixat present till hon som fyller år. Jag valde att inte skriva och fråga om vi ska fixa tillsammans. Jag är så trött på att va den som ALLTID ska kontakta och fråga. Vi bor 4 vägar från varandra men ses typ aldrig...

Igår kom det små ångestattacker som typ en virvelvind inom mig..

När skulle J kontakta mig tror du?
Och är F någon för mig? Skulle det ens kunna fungera?

Kram


Svar: Se över dina vänner o h umgås inte med de som bara tar energi och ingenting ger.... för övrigt älskar ingen sig själv 24/7.. man har sina ups and downs.... Känns inte riktigt som dom F är rätt..... kram :)
Esmaralda

19 EPM :

skriven

Precis, det är farligt att leva-man kan ju dö...

Så, precis vaknat och redan varit en jobbig mamma eftersom jag inte tycker att dottern ska till träningen med den hostan... Bra start på dagen detta.

Jag ska träffa A igen nu i veckan, vi har kontakt varje dag. Det känns bra och mysigt men jag är nervös över att det inte ska pirra på alla plan så att säga... Samtidigt vet jag ju att jag behöver ”pirra” intellektuellt och humormässigt först och det gör jag ju...
Jag ska nog sluta analysera och tänka så mycket och vara se vad som händer...😊

Kram

20 Fråga :

skriven

Hej , bör jag vara orolig angående Frida?

Har dem nånting imellan varann?

Är han flirtig bakom ryggen?

21 Um:

skriven

Hej Esmaralda.

Ja jösses Dette farligt att leva...

Vad verkar han önska ha för kontakt med mig?
Är det endast en fungerande praktisk kontakt som nödvändigtvis inte behöver vara så nära?
Eller önskar han en mer nära kontakt som vänner eller ännu mera?
Ser du vad han har för önskan?
Är jag viktig för honom?
Kram

Svar: En praktisk kontakt verkar vara vad han önskar... inte mer... kram :)
Esmaralda

22 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Har förut uppfattat som de gillat mig.
Men verkar det nu som om de ogillar mig eller tycker negativa saker om mig?
Kram

Svar: De har ändrats i och med att situationen har förändrats.. kram
Esmaralda

23 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Så nu ser du att de tycker illa om mig? Känner inte egentligen att jag gjort något fel.
Utan bara att jag inte fick den respons från dem som jag hade önskat.
Men de kanske har tolkat själva.
Så nu ser de ut som om de tycker illa om mig och har en negativ uppfattning?
Kram

24 Hon:

skriven

Hej,
Ser du nån varning ang resten av resan eller ser det ut att gå bra?
Kram

25 Skrållann :

skriven

Hej!
Ja nog är det livsfarligt att leva och denna läsning gjorde det ju inte mindre farligt🤣😉
Ser det ut som om jag har nytt arbete till sommaren så det är vanskligt att boka in någon semesterresa?

Kram❤️

26 Brittis:

skriven

Hej!
Livet är farligt på många sätt.
Men att leva utan faror går inte.
Man måste leva livet med sunt förnuft
och njuta av det.

är O intresserad av mig?
Kram

27 Um:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag förstår ändå inte riktigt situationen.
Det var ju han som lovade mig saker som han sedan inte höll.
När jag sedan försöker berätta för hans föräldrar att de fått ett barnbarn får jag ingen respons alls. För att han inte hade berättat det för dem.
Jag förstår inte hur de kan ändra och tycka illa om mig i allt det här?
Lägger de skuld i mig att det blivit såhär?
Kan de inte glädjas åt barnbarnet?
Kommer de alltid ha en mer negativ känsla gentemot mig nu?
Förstår ändå inte varför de ska ha en negativ bild av mig? Ser du det så jag förstår
Kram

Svar: De lyssnar till sin son... inte till dig.. och nu är de alltså kluvna.... fast jag tycker ju också att de borde inse att du har ju inte våldtagit honom för att bli gravid.. han var i högsta grad frivilligt aktiv.. kram :)
Esmaralda

28 HS:

skriven

Hej Ez!

Läser ikapp på bloggen. Har varit full rulle här ett tag. Drama in i sista minuten men rodde hem ett kontrakt på en lägenhet för 2,5 v sen. Har haft hjärtklappning sen dess som jag nu behandlar med träning, bastu och kallbad. Bokade en basturesa till Tyskland den här helgen, har bastat i två dagar och försökt svettas ut all lägenhetsstress. Idag ska jag göra stan lite mer och flyger hem ikväll.

Nästa vecka ta tag i verkligheten igen och börja planera det praktiska med flytten samt att jag behöver ta något slags beslut vad gäller jobbet. Kände väldigt mycket förra veckan att jag inte kan fortsätta med båda jobben utan behöver satsa på ett av dem.

En sån här helg ger mycket tid för att bearbeta allt som hänt i mitt liv och i terapin senaste året. Och vilka val jag ska göra framöver.

Jag brukar inte skriva och tjata om min soulmate. Du har berättat i seans vad du ser och jag känner mig trygg med att han dyker upp när universum är redo. Men nu ser jag barnfrågan i lite annat ljus efter att jag utvecklats i terapin. Vilket påverkar vissa val framöver.

Kommer min soulmate att ha barn när jag träffar honom? Kommer han att ha en längtan efter barn med mig, om jag fortfarande är i fertil ålder när vi träffas?

Kram o hälsningar från Köln

29 minna76:

skriven

ojdå. jag som äter massor med champinjoner, kan sluta illa det här :)

Andy har vänt 180 grader i sitt beteende senaste veckan. Många ursäker om att vara jättetrött efter jobbet, haft folk runt sig hela tiden till att bli otroligt sjuk helt plötsligt. Jag vet att han har lite att tänka på när det gäller jobbet, hans kontrakt går snart ut. Men är det bara därför han beter sig såhär, eller har han helt enkelt slutat bry sig om mig?

30 Sus:

skriven

Hej
Så är de....
Önskar mig ett mirakel...
Är de möjligt?
Love sus

31 Ghostwriter :

skriven

Tack, jag får väl lita på min körlärare och att h*n vet vad som krävs. Det känns som jag valt rätt skola iallafall i de stora hela.



Ska jag alltså avboka proverna i februari eller fråga läraren först? Jag kommer inte ha råd att köra något innan proverna som det ser ut för man måste betala dom direkt

Kram

32 Anna:

skriven

Kära ES! Jag har en killkompis som jag har haft nära kontakt med i 10 år. Har aldrig riktigt förstått hans intentioner. Vi ses sällan men har kontakt dagligen, sista tiden så har han frågat flera ggr om vi skall ses, men enbart när han har sin dotter?
Fick ett sms igår om jag ville komma över på lite mat, dock inte hemlagat, utan färdig fryst mat mak värmer i ugnen? Alltså..Vad är hans intentioner egentligen eftersom han inte kan anstränga sig lite och faktiskt bjuda till på något ordentligt när han är barnfri?
Tips!

Stor kram

33 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Vill han att det ska vara slut mellan oss? Är vår relation över nu? Kram

34 MissMilla :

skriven

Håller med. Det har blivit för mkt. Allt är farligt att äta. Nu ör det klor i kokosmjölken läste jag. I vissa grupper på FB är allt farligt. Men vad ska man äta o leva av då?
Känner mig lite bättre nu m progesteronet. Kan jag börja ta DHEA nu el är det för tidigt?

35 AnnaK:

skriven

Kommer jag någon gång ta tag i det jag behöver ta tag i och lämna? Finns ju inget kvar.

Missar så mkt kul. Igår hade jag kunnat ha jätttrevligt men istället satt jag hemma och halvsov.

Kram 🤗

Svar: Ja, du kommer bli mogen för det du behöver och måste.. kram :)
Esmaralda

36 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.

Ska träffa en man idag T för första gången.

Tror du han blir förtjust i mig?
Verkar det kunna bli något med honom
Kram

Svar: Nja tveksamt om du känner att det klickar.. men det kan ju bli bra ändå... kram :)
Esmaralda

37 Natten:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar något förändras i år inom kärlek för mig? Att en fast partner finns i mitt liv?
Kram

38 Fråga :

skriven

Hej , bör jag vara orolig angående Frida?

Har dem nånting imellan varann?

Är han flirtig bakom ryggen?

39 Michaela:

skriven

Ja herregud så farligt det är! Och ändå måste vi äta för att inte dö. Ingen lätt ekvation det där. Söndag och tänkte ta mig ut i skogen på promenad. Har insett att jag måste få en dos av frisk luft varje dag för att må bra. Fattar inte dom som kan vara inne bara men det funkar säkert för dem men inte för moi :) Drömt om lite män och närhet. Är väl nån sorts längtan antar jag men nån konstig känsla att det kanske säger "klick" hyfsat snart. Eller så har jag fel :)

Håll i hatten idag! Hård blåst såg jag i Skåne. Kram

Svar: Ja, god chans att det klickar snart.. så känns det onekligen.. kram :)
Esmaralda

40 Lenafena:

skriven

Ja rabarber ja.... om det är någon tröst så lagade mamma alltid rabarberkräm i aluminiumkastrull och det är ju ett sådant big no-no idag så det är gräsligt. Och blev det över var det kvar i kastrullen till imorgon. Jag minns också dom första tonfiskkonserverna som smakade...ja faktiskt radioaktivt!!!! Tack för svar igår, fattar dock inte hur jag skall göra för att bli mer positiv...linkar mig fram med krycka....

Svar: Gör det du känner att du kan.. ha som mål att varje vecka göra något som får dig att må väl i själv och hjärta... kram :)
Esmaralda

41 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, du hade rätt om O.
Hur skulle han känna om jag skrev en rad till honom där vi avslutade sist?
Kram

42 Misstjejen:

skriven

Hej

Till Mh nummer 8

Om dina drömmar och det behöver du tar på allvarligt. Ibland drömmar kan var skrämmer men viss situationer behöver tänkt lite extra. Känns du oroar inför det. Borde du att ser till din bästa vän även pappa. Du behöver bara var närhet och bryr dig om dom.

Ha det bra

43 HS:

skriven

De här tidningsrubrikerna om farlig mat är framförallt problem bland kvällstidningarna för att de vill sälja lösnummer och då spelar de på folks existentiella ångest. De har en undermålig vetenskapsjournalistik där de plockar ut en studie utan att värdera kvaliteten i studien samt i förhållande till andra studier.

Koststudier är i regel tidskrävande och dyra att genomföra om man ska få något tillförlitligt resultat (kohortstudier) . De studierna som kvällstidningarna refererar till är sällan av den typen. Man håller på att utveckla biomarkörer i blodprov bl.a. vid Chalmers. Då kan du ta ett blodprov på en person och se hur mycket fisk etc. den har ätit under en viss tidsperiod. Om den tekniken utvecklas mer så kommer det att underlätta genomförandet av en koststudie betydligt.

En sak kan vi vara säkra på och det är att vi alla ska dö förr eller senare. Bättre att leva med sunt förnuft och försöka ha ett bra liv oavsett om det blir kort eller långt. Sen kan man ju äta hälsosamt och motionera regelbundet om man vill men främst för att det förbättrar måendet/livskvaliteten. Så är det för mig i alla fall. Självklart kan jag unna mig någon chipspåse ibland men jag får dålig energi om jag missköter kost och träning.

Jag tycker att tidningarna borde skriva mer om miljöproblem av läkemedel istället. Samt baksidorna av läkemedelsindustrin. Googla t.ex. på diklofenak eller ciprofloxacin +utsläpp så har ni en början där.

En till fråga, jag tycker att okända personer ler mot mig ofta nu för tiden. Som imorse på hotellfrukosten. Jag kommer ner osminkad, svullen runt ögonen då jag sovit med kontaktlinser, myströja och jeans och söker inte kontakt med någon. En kille som jobbar i receptionen samt en gäst, en fin välvårdad dam tittar och ler så vänligt. Är det bara vänlig artighet eller utstrålar jag någon energi som folk gillar? Är det håret de gillar? (slitet och oklippt om du frågar mig)

Kram

Svar: Ja det är ju så att du utstrålar starka energier... oavsett om du är stajlad eller nyvaken.. kram:)
Esmaralda

44 I:

skriven

Oh jaaa...

Jag o sambon har försökt oss på det här med att laga en köttfri måltid i veckan, sambon har dock varit lite svår att övertyga om det vegetariska, men så hittade vi en supergod o enkel champinjonsoppa som vi gjorde flera ggr, tills jag råkade googla champinjoner och att även det var ”farligt” i för stora mängder för ofta!

Det är inte lätt! 😅

Svar: Nej det är ta mig tusan inte lätt.. kram :)
Esmaralda

45 Mvp:

skriven

Hej

Har det blivit mer känslor för varandra mellan oss från båda sidor?

Kram

46 Mikael:

skriven

Jag har spårat ut med chipsen så ska skärpa till mig nu, sista påsen ska jag spara ett tag, kompisen har vit månad från chips och annat så var lagomt uppskattat när jag dök upp med en påse i handen :)

Verkar komma en del vackra kvinnor från Sakha, skulle vara spännande träffa Zarina och se om det gnistrar, hon har en hel djungel i sig när hon sätter igång :)

https://youtu.be/RigbvMvKEFk

Börjar undra om det är Viagra i Ibuprofen när flaggan står på topp varje dag..., tror det beror mindre på chipsen men vem vet :)


Kram
Mikael

Svar: Ja, vilken kvinna !! Kram :)
Esmaralda

47 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,
Igår var jag på stort födelsedagsbaluns. Två 50åringar som blev ett 100 års-firande.Min birdsgrannen som jag först uppfattade som lite sprättig (orättvist av mig) visade sig sedan ha flera gemensamma kopplingar via både sin fru och han själv. Vi blev båda lite tagna av detta sammanträffande. Vissa möten som ser så slumpmässiga ut känns inte efteråt som så slumpmässiga.... verkade ge oss något båda två på varsitt håll. Det här ingen romantik utan det var mer dialogen och kopplingarna som överraskades oss. Vad var meningen med detta möte tro? Kram från mig :)

48 Hjärter dam:

skriven

Ja, det mesta är ju farligt att äta nuförtiden..själv har jag börjat strunta i det jag läser om kost osv. Jag blev ju sjuk ändå trots goda kolestrolvärden. Däremot dricker jag nåt glas rött oftare nu än förut. Stress och oro däremot skulle jag behöva bli bättre på att hantera men inte lätt när man är arbetslös 😢
Ser du nytt jobb för mig snart? Eller blir det kämpigt länge till..
Kram ❤️

49 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda. Ja det där känns så tokigt, mer eller mindre varje dag är det nåt nytt i nyheterna om just vad man kan äta/inte ska äta, för allt verkar ändå göra oss sjuka i cancer. Läste till och med att det är skadligt att äta för mycket antioxidanter.... minns inte varför. Antagligen var det också ökad cancerrisk.

Vi lever i en tid med Coronavirus... och läste att det är stormvarning nästa vecka. Kommer jag iväg på min resa till Vitryssland på fredag? Tänkte att jag lika gärna kan skippa Valentine’s Day här och sticka iväg, verkar aldrig bli en romantisk o mysig alla Hjärtans Dag för mig. Men alltså, tror du jag kommer iväg?
Kram
Jennifer

Svar: Ja, god chans att du kommer iväg som du tänkt.. kram :)
Esmaralda

50 Alie:

skriven

Ja herre gud.. livet verkar varken få levas eller njutas.., denna skrämselpropaganda i nyheterna vad man ska och inte ska, man blir matt alltså.
Kram ✨

51 Ko:

skriven

Hej Esmaralda.

Har tänkt lite på en man med orange hår.
Han har en son som är lika gamla som min äldsta son.
Sist så hade han ett förhållande.

Min son och hans vi har hörts ett par gånger och de har lekt.

Verkar den här orange håriga killen ha något intresse för mig?
Kram

52 Monica:

skriven

Kommer ihåg på 70-talet och en bit in på 80-talet hur farligt kaffe med dess koffein var. Att det stal hela järn-depån i kroppen. Hur dessa hälsofreak gjorde att hela ens livskvalité och välbefinnande förstördes eftersom man älskade och älskar kaffe än i denna dag. Numera har det svängt i 180 grader. Nu lovordas kaffe till skyarna och säger sig vara bra för hjärta och även hjärna. Man blir smartare och det tycks förebygga bland annat alzheimer.

Svar: Ja, tänk att fel kan bli rätt och tvärtom... kram :)
Esmaralda

53 Skorpan:

skriven

Får hälsa till mommo då :).

Här regnar o nu ska det nya våffeljärnet testas, luktar bara så attans illa att det inte är klokt. Nåja,bara det inte tas upp nån smak så...
Tack Es!
Kram Skorpan

54 Mikael:

skriven

En annan kvinna från Sakha som naturen också bor i, när hon sätter igång vid 3.30 gäller det hålla i sig så man inte ramlar av hästen :)


https://youtu.be/YeAp1fPt8Eg

Ja jag ska sluta med chipsen :)

Kram
Mikael


Svar: Jag kan stolt säga att jag ALDRIG äter chips.. om jag är duktig ? Nej inte det minsta.. jag gillar dem helt enkelt inte men ge mig lakrits och det finns inget stopp !! Kram :)
Esmaralda

55 Snödroppen:

skriven

Haha tolkar det som om jag får konvertera till nunna då och leva utan sex fram till min död 106 år gammal...?? 😅😅
Nää skojar bara, hoppas nog på sex tidigare..helst igår🤭🙊😅
Kram😍

Svar: Och det kommer... kram :)
Esmaralda

56 Mikael:

skriven

En snygg prinsessa med HSP som kan se saker vanligt folk inte ser, lite som Ez, kommer nog snart på TEDx :)



– Många människor säger inte vad de verkligen känner, de visar upp en fasad. Det är därför jag varit så rädd för människor. Jag vet inte var jag har dem. Ska jag lyssna på orden de säger eller känslan jag har? För högkänsliga är alla möten verkliga, vi måste se bakom maskerna. Det är därför jag är så usel på kallprat.
Kanske är det inte bara högkänsligheten som talar, utan även det existentiella bejakandet som Märtha Louise är så omtalad för.
– Andlighet och övernaturlighet har alltid varit naturligt för mig, och därför viktigt. Jag har sett saker, energier, kring folk sedan jag var liten. Jag visste hur de mådde eller om de hade grälat med sin man, bara av att se dem. Alla blir chockerade när jag berättar vad jag ser, men för mig är det helt naturligt. 

https://www.svd.se/prinsessan-martha-louise-det-ar-normalt-att-ga-ut-i-skogen-och-grata

Kram
Mikael

57 I wonder:

skriven

Hejsan!!!

Vilken skön energi jag har i min lgh idag! Lugn o mjuk o rund o gul..?

Es kommer första dejten bli av med M? Jag vill egentligen bjuda hem M på en gång.

Berätta vad du får till dig!
Pleaseeeee

Ha en fin lördag!

Kram

58 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Maken håller på o kommer igång med sitt egna bolag o vi försöker komma på namn (är inom bygg o han har fått bra erbjudanden av sin nuvarande arbetsgivare osv)ser det ut att bli bra för oss ekonomiskt? 🥰 kram

59 Skorpan:

skriven

Jag är nog tyvrr allätare vad kommer till allt gott o nu har jag nog totalt kört ur spåret :(. Ser det ut att gå att vända allt på rätt köl o segla i hamn som vinnare över alla frestelser Es?
Kram Skorpan

60 Helena Ir:

skriven

Tack!

Hoppas ingen blåser bort..Ta hand om er!

Kram :)

61 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, du hade rätt om O.
Hur skulle han känna om jag skrev en rad till honom där vi avslutade sist?
Kram

62 B:

skriven

Har vi en connection? ❤️

63 Tingeling :

skriven

Ja, det är svårt att vara människa och göra allt rätt hela tiden. Jag gör inte allt rätt... inte på långa vägar men är frisk ändå!

Jag vet du sa jag skulle vänta lite med att ta beslut men känslan är kvar att byta praktikplats. Får se hur denna vecka blir, fortsätter det måste jag nog göra nåt. Eller ska jag härda ut?

Jag bor inte i södra Sverige men oj vilken motvind det var idag! Med tanke på stormvarning. Min dotter gick med öppen mun och typ skrek 😅 hon kan vara ute i alla väder, det stör henne inte (Lite som jag) UTOM blåst, det är det värsta hon vet. Hon blir nästan arg om det blåser i ansiktet på henne 😁

Trevlig kväll!

Kram!

64 MissMilla :

skriven

Jobbigt vad man bör o inte bör äta. Det mesta verkar vara illa för människan. Vi äf ju fr stenåldern.
Nu vill jag gå vidare. Trött på det mesta. Trött på att vara snäll o jobba häcken av mig när andra latar sig. Trött på rädslor o vill stå gör vad jag tycker. Ska jag hå i hypnosterapi

65 S:

skriven

Hej Esmaralda.

Har tänkt lite på en man med orange hår.
Han har en son som är lika gamla som min äldsta son.
Sist så hade han ett förhållande.

Min son och hans vi har hörts ett par gånger och de har lekt.

Verkar den här orange håriga killen ha något intresse för mig?
Tror du det skulle kunna bli något med den här mannen
Kram

66 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar han ha något lurt i kikaren? Som om han är påväg att föreslå att sonen ska vara bosatt hos honom istället för mig?
Ser det ut som om sonen fortfarande kommer att bo hos mig?
Kram

67 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om sonen kommer att gå i skolan i där jag bor?
Kommer sonen fortsättningsvis vara skriven där jag bor?Kram

68 Dunegull:

skriven

Vi ska hyra privat pickup imorgon. Får vi en lyckad dag?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: