Ayahuasca.....

Det har blivit populärt med  ayahuasca – för att uppnå både  personlig och andlig utveckling.  Det sker lite  i smyg  här  i väst eftersom örten är förbjuden och klassas som narkotika.

Drycken är som  ett örtte och man blandar en ranka med en buske  som  växer djupt inne Amazonas.

Massa kändisar har använt drogen… Sting tex och Lindsay Lohan och Loreen bland andra.

Det har blivit lite coolt  och nytt med ayahuasca – men egentligen är det ingenting nytt alls. De sydamerikanska urinnevånarna har använt  ayahuasca i typ  5000 år för att kommunicera med Gud och de använder drogen med stor varsamhet, väl medvetna om att den kan vara farlig.

Detta har inte riktigt anammats av Ayahuasca-turismen. Det finns massa  retreats runtom i världen som är specialiserade på detta.

Och rörelsen växer snabbt. Här finns ju grova pengar att tjäna.

Varje år besöks dessa retreats  av tusentals  människor och det är vanligt att kostnaden är typ  3000 kr per natt/person.

 

Saken är den att växten ger en kraftfull psykedelisk effekt.

Man kan dessutom  förvänta sig spyor, bajs och svett som en reaktion på att dricka brygden.

Dessutom hallucinationer som kan ,om det vill sig illa ta sig till medvetandets mörkaste platser

Och därför kallas ceremonin en rening.

Jag har min egen åsikt om detta  som ung och aktiv under hippiekulturen.. där man prövade både det ena och det andra. LSD var  ju rätt vanligt förekommande på den tiden och man tillskrev även denna drog smått magiska effekter.

Alla droger som ger hallucinationer och kemiska känslor kan nog tyckas magiska.  Men i grunden lurar man bara sig själv.

 

 

Vill du pröva så googla på Ayahuasca international – och besök ett av deras retreat

Farligt ?  Nej egentligen inte, inte farligare än andra  droger i vart fall.

Kram & kärlek

P.s. Jag är på resande fot och kan inte besvara frågor !!

1 Skorpan:

skriven

Nej tack, jag står över. Hamna i avgrunden kan man ändå göra...

Önskar er en trevllig resa. Här är första "ensamma" dagen på jobbet, spännande...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

2 Mikael:

skriven

Känner några som provat Aya, alla med olika upplevelser, en tyckte själv han var en machokille, någonstans tröttnade han väl lite och provade, han sa jag som tyckte jag var tuff som ex. militär etc., det var det jävligaste han varit med om, han fick en uppenbarelse vart hans leverne skulle ta han, han bytte liv, flickvännen blev sur när pengarna inte flöt in som förut, som hon vant sig vid, och lämnade han.

Birgitta, du är rätt ute på din nivå med Wim, Brian tränar flera gånger i veckan, springer maraton, han har säkert gjort andnings övningar förut så kan säkert hålla andan länge, du kommer säkert finna att det är olika lätt svårt hålla andan beroende på olika saker och hur stressad du är, andas är grundläggande, man kan må dåligt av att andas fel och ta dåliga beslut, KBT för stress så får en lära sig att andas rätt, kan vara sjukt irriterande svårt att andas rätt när en är stressad, polis militär mfl. får lära sig andas

Ett föredrag om andning och ex. panikattacker

https://youtu.be/4Lb5L-VEm34

Är du intresserad av andra avancerade saker kan du kolla in Joe Dispenza, olika föredrag och deltagares berättelse, med engagemanget den här kvinna har för att lära 4-5 åringar, i någorlunda utsatta miljöer med högt antal självmord och annat, att de inte är offer och kan styra sina liv, så kan en lätt bli kär i henne

https://youtu.be/JTA-oBTxA9o

HS upplevelser av healingen kan en bli avundsjuk på, en annan får bli glad om det tinglar haha, med HS upplevelser skulle jag nog heala dagarna i ända och inte göra mycket annat :)

Kram
Mikael

3 Helena Ir:

skriven

Jag är inte så förtjust i droger eller annat som gör saker med människors psyken. En tid i livet var jag tvungen till starka mediciner..helt ärligt tycker jag inte det var den bästa tiden för min hjärna! Jag tror heller inte att alla kan förhålla sig till de rekommenderade doserna..lätt att bli beroende..så jag tror nog att det då blir farligt!

Trevlig resa!

Kram :)

4 Kristin:

skriven

Når det gjelder Ayahuasca, frister det ikke i det hele tatt. Det å spy er noe av det ekleste jeg vet, og jeg har stor respekt for midler som gir halusinasjoner.
Ja, kjære Esmaralda, jeg var også hippie og i miljøer der LSD ble brukt. Selv turde jeg aldri prøve dette stoffet da jeg så hvordan enkelte ble totalt gale. Et par av de jeg kjente havnet på psykiatrisk sykehus. De kom seg liksom aldri ned igjen fra trippen.
Ønsker dere en riktig god reise og kjør forsiktig.
KRAM!!!

5 ?:

skriven

Till HS. Tack för att du delade med dig igår. Så vacker upplevelse att få läsa om och som ger mig tröst mitt i allt svårt som sker.

Kram

6 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det går inte en dag utan att man lär sig ngt nytt
Tack för infon Es inget jag kommer prova :-)
Res lugnt
Kram Anki med flock

7 Zita:

skriven

Hej! Esmaraldatror du jag får ett bra år ? Blir det bra förändringar
Är det något jag ska tänka på kram 😃🌟🎉⭐️

8 Smöla:

skriven

Händer det nåt extra speciellt under detta året för mig?

9 Agnes:

skriven

Betala för att skita på mig? Spy som en gnu? Hamna i helvetet o se demoner eller segla på vingar till närmsta gudshak o lyss på änglakörer?

Nope!

Lämnar med varm hand över detta till de som anser sig vilja betala för att bli lurade!

Nu är jag ju en sådan där person som anser att betala en jävla massa pengar för att finna frid i själen, är att bli lurad!
Och på tal om pengar...har den där Gloria insett ännu att det inte finns ngn karl som är perfekt? Men självklart är snubben underbar...ligan bakom snubben vet ju hur en kåt o bindgalen kvinna vill bli behandlad!
Har själv fått sådana där tiggarbrev av scammers, de har slutat att skriva...jag undrar varför, med tanke på hur fantastiskt underbar, unik, vacker, snygg, älsklig, jag nu har varit...de har dragit!

Inte kan det väl ha varit min ovilja till att betala pengar för sjuka barn, borttappade biljetter, nedbrunna hus, döende föräldrar, fängelsehot, hungernöd, cancerbehandlingar, som varit orsaken till att de shjappat? *himlar med ögonen*

Märkt att just "Mötesplatsen" har haft o fortfarande har, ett väldigt töjbart moralbegrepp när det kommer till scammers...de har ytterst svårt att förstå att en del är just scammers. "Mötesplatsen" har överlag svårt för att vara just seriösa...min åsikt.

Önskar dig o din make en fantastisk resa! Önskar även en god fortsättning på det nya året!

Själv gjorde jag "misstaget" att sortera gamla kort i går kväll...varvid min hjärna kollapsade o tog kroppen som gisslan, så det blev till att sova hela dagen i dag för mig. Att skumma av kort på en svunnen tid där osynlige sonen (+den växande familjen) är dokumenterad ändå från det han låg i min mage, fram till det att hans livstråd brast...inte ens jag som ser mig som stark, fixade det. Hjärntrött.
Bara att ta nya tag, helt enkelt!

Måste säga att Mikael är en festlig person! Det han tipsar om, är både nytt och alltid kul att lära, och redan upptäckt av mig!

Kram!10 SusanneAmalia :

skriven

Oj vilka preparat.. Kraftfulla är mot droger i alla former (förutom lite vin.. Champagne frukost med exotiska frukter och ost.. Yumy.)

Nu är det snart Sälen.. 19/1 och den 6/2 sant hea vecka 9..då ska jag åka med mitt barnbarn och hon ska få gå på dkidskola.. Åka bandvagn pistmaskin hundspann äta fondy samt besöka voffelstugan..

Häst och släde.. och scooter.. Veckan är fullbokad..


Fråga??
Ser du om det komner bli problem med hennes mamma?? Hon är på behandlingshem men har ju en ips i botten.. Med vanföreställningar..

Sist fick hon för sig att det skulle bli terroratack.. och ställde in world on ice..

Önskar dig en fin dag.. Kram och kärlek.. EllaBella hälsar till MG.. Och saga skänker kärlek..


11 HS:

skriven

Hej igen,

Kul att du tog upp tråden om ayahuasca.

Jag har också hört väldigt varierande upplevelser av den.

Isabel Allende har provat den och skrev att det var det värsta hon har gjort, hon kommer aldrig att göra om det men samtidigt behövde hon möta sina demoner så hon har aldrig ångrat beslutet att hon tog den.

Ett tips jag har fått är att se till att man gör det i en grupp. Om det är någon som vill sälja ayahuasca och göra det med enskild person så är det inte seriöst. Hörde om en tjej som blev sexuellt utnyttjad på det viset.

Jag har inte provat och kommer nog inte att göra det heller.

Chattade med en kille i USA en gång som hade tagit ren DMT. Han tyckte det var bättre än ayahuasca. DMT är ett ämne som förekommer naturligt i hjärnan och det finns i ayahuasca. När man tar ayahuasca höjer man hjärnans naturliga nivå av DMT. Problemet med att ta ren DMT är att det bryts ner snabbt så det är praktiskt svårt att hantera det.

Ingen av dessa är alltså partydroger utan man tar dem för det spirituella.

Kram

12 Månskenet:

skriven

Inget för mej, själv tycker jag cider eller vin räcker mer än väl.
Trevlig resa!

13 sus:

skriven

hej
läskigt...
vill inte pröva....
tog mig ut idag....
trevlig resa...
love sus

14 Mikael:

skriven

Här är en kort men bra beskrivning av 3 andningsövningar

https://youtu.be/_QTJOAI0UoU

DMT likt LSD osv. kan en tydligen uppleva med andning med, sett en del som stänger in sig i ett mörkt rum i 2 dagar likt yogis

https://youtu.be/WNRbYxlGFts

DMT i tablettform osv. så är en nog lite lat :)

Kram
Mikael

15 Cina:

skriven

Hej jag ska bli omplacerad på grund av avveckling på min arbetsplats, känner en stor oro för det. Kommer det att lösa sig.
Cins

16 Cina:

skriven

Hej jag ska bli omplacerad på grund av avveckling på min arbetsplats, känner en stor oro för det. Kommer det att lösa sig.
Cins

17 Cina:

skriven

Hej jag ska bli omplacerad på grund av avveckling på min arbetsplats, känner en stor oro för det. Kommer det att lösa sig.
Cins

18 Maria:

skriven

Mycket okunskap och förutfattade meningar som florerar kring dmt....


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: