Helgkurs i oro !!

 
Det finns de som alltid går på tå och är redo för värsta katastroferna .. som förväntar sig kaos och olycka ... som har konstant  ångest och existentialistisk oro i kroppen.
 
Sen finns det faktiskt en motsats också.
 
 
 
 
De som inte riktigt kan greppa själva livet.. utan låter det bara passera  i semivaket tillstånd med ett halvt öga öppet och som ointresserat konstaterar att jaha, vad är det med  det då ?
 
Oavsett vad det gäller.
 
Krig nånstans ? Jasså !
Svält och naturkatastrofer ? Mon de ( som vi säger i Skåne)
Någon blev mördad här i stan i går ? Jahaja
Coronaåtgärder ?  Ja, jösses
Danskarna är på väg att invadera Sverige ? Säger du det...
Det finns en bomb under din bil !  Det blir nog bra med det
 
Ja, du förstår hur jag menar.
 
Och den sortens människor får man ibland lust att skaka om eller åtminstone anmäla till en helgkurs i oro.
Det närmaste oro de kommit är  väl om falukorven på ICA råkat ta slut,  typ !
 
Eller så är jag bara lite avundsjuk  på somligas förmåga att ta precis allt med ro.
 
Nu vill jag också passa på att meddela att alla Fjärilar är slut !
De är under bearbetning enligt sina ägares önskemål och om några dagar kommer de att postas.
De hälsar och är så fulla av förväntan.
 
Kram &   kärlek
 
 
 
 
1 Skorpan:

skriven

Liten oro jo och försöker anamma pappas "råd" om att inte ta på mig regementets bekymmer. Vet inte om han levde efter detta "rättesnöre" dock, kanske.... Det är ju ändå så mycket man inte kan påverka, det är bara att leva med.

Nu försöker jag leva med i dotras våndor i att hitta en studielägenhet till skäligt pris. Hon fick sin studieplats o det är ju skönt. Likaså ska äldsta barnet börja studera på ny ort o flytta hemifrån o behöver en lägenhet. Till samma stad ska de o det är ju lite komiskt tycker jag. Efter många års "samlevnad" vill de inte bo tillsammans ;D. Vi får väl se hur det går med att få lägenhet o hurudana de blir, kommer de ens att få lägenheter till skäligt pris? Det behövs garantihyror o det är ju inte så kul att inte ha tillräckligt med pengar att "skjuta till". Visst får de studiestöd o bostadsbidrag, men dessa pengar behövs ju innan bidragen kommit. Pengar skulle ju ha kommit in via sommarjobben, men dem tog ju coronan... Hoppas att allt går vägen o att spec den andra blir något så när nöjd...

Stora förändringar till hösten alltså, familjen minskar i storlek, undrar hur den påverkas av detta? Just nu är det ju mest spännande ;).

Får se om det händer nåt spännande idag? Kanske vår sedvanliga utflykt till ön går av stapeln, det är nog det enda spännande ;D.

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Boende för dem kommer men det kräver en hel del förundersökningar och jobb ! Kram :)
Esmaralda

2 <3:

skriven

Godmorgon Es, vad hände. Har M blockerat mig med flit ? För att jag markerade lite.
Har Olle sagt något till henne.
Jag är inte arg på henne lite besviken att hon är lite väl ytlig och självupptagen. Vilket andra upplyste mig om i helgen. Vill man verkligen ses ska det inte ta flera månader.
Kram

3 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda. Önskar att jag vore mera sådan, sådär glättig och nonchalant inför allting. Eller att jag inte skulle oroa mig så mycket. Fast i ärlighetens namn så tycker jag att jag har relevanta skäl att oroa mig - hela livet är en kamp med ständiga motgångar. Vore underbart att någon gång få känna hur det känns att bara få glida fram på en räkmacka, ens ett litet tag.

Stämmer det att min arbetspraktik kommer att leda mig vidare mot nya goda ting? Och att bollen i och med det börjar rulla igång?
Kram,
Jennifer

Svar: Ja, får du till EN förändring så kommer fler i kölvattnet.. kram :)
Esmaralda

4 Filifjonkan :

skriven

Det är ju jag i ett nötskal. Åker in till akuten två veckor efter något har hänt, och det inte blivit bra ännu. Då brukar jag komma på en lördag eller söndag att det här är inte bra, ringer 1177 och de nästan skriker åk till akuten nu.
Händer något och jag blir försenad, då tänker jag att det är en mening med det också. Åker till badhuset och glömmer badkläderna. Ungen blir förstås galen, men jag tänker, jaha, då fick vi lufta bilen idag. Jag måste ju vara helt hopplös att leva med inser jag här och nu.
Stor kram

5 Carina:

skriven

Hej fina Esmaralda! Hoppas allt är bra med dig ❤️I dessa tider.jag undrar över kärlek 💓 är där någon man för mig och isåfall när kommer han in i mitt liv😊kramen c

Svar: Han kommer helt klart men ännu verkar det dröja en tid.. kram :)
Esmaralda

6 sus:

skriven

hej
olika är vi....
ingen kur jag behöver gå....
behöver lite hjälp...
vad är det för hinder...
love sus

7 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Håhåjaja ;-) Orolig kan jag vara när det gäller pojkarna När det gäller andras oro så är jag den lugna ;-)

Regnskurar och sol om vartannat Älskar faktiskt svensk sommar när den är så här så länge temperaturen håller sig över 16 -17 grader. Efter regn kommer ju sol .
Min äldre väninna tog tillbaka sitt löfte om att göra smörgåstårta till min födelsedag . Hon ska göra tårtor till sin dotters svartarbetare från Estland som kommer just på min födelsedag...Får räcka med jordgubbstårta på födelsedagen .Det blir nog bra det med ;-)

Härlig Onsdag !
Kram Anki med flock

8 S.h:

skriven

Hejsan
Nu har jag lärt mig min läxa,
Kommer jag bli bort med skitet utan vård ,

9 smulan:

skriven

Fått nyss om ett hus som snart ska säljas, tänkt kontakta ägaren och se om vi får komma och titta och ev köpa, går dom med på det eller vill dom gå via mäklare?

10 Helenb:

skriven

Lavena: Spontant, innan jag läste hela din text ( från gårdagen) så såg jag en katt som hade ett stelt ben. Kanske det var din katt. Hoppas det löser sig så den får må bra.
Kram

11 C:

skriven

Godmorgon 💕🍀☕
Unnar sig snart kaffe och frukost på sängen, övertid på jobbet igår. Om man ändå varit där 12 h, varförninte vara där en timme till?
Trots att vi fortfarande är underbemannade så håller vi ett tempo som att vi vore fulltaliga.
Orolig har jag slutat vara, mest om framtiden. Det är alltid bra att ha plan a och b osv men att måla upp scenarier som inte hänt har bara tagit skada på mig.
Det enda jag ibland tänker på är ett ev uteblivet familjeliv men jag har det så bra nu med särbo att jag på senaste tiden tänker att det som blir, det sker 🍀💕
Dags att hämta frukostbrickan 🥰
Kram

12 Mg:

skriven

Hej!
Snart får jag besked om jag får stanna lr bli uppsagd. Va tror du?
Kram!

13 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Blev nästan full i skratt, har precis träffat en sån människa och herreguud i himmelen så negativ. Hon drog upp allt från två år tillbaks och hur det kan bli du och så och hur och dit, blääää!!! Men kan hålla med att är falukorven slut ha DÅ är det fanimej katastrof värre än nåt annat!!!
Här rullar det på, sena nätter och tomma glas varje kväll..närå men sena nätter blir det. Har en som det blir konversation med om kvällarna, tror du han vill ses snart? Kan lite mer..?
Bäst och ta tag i kaoset här på jobbet och stänga öronen för dom negativa människorna, tur man är glad😜
Kram❤️

14 Mirre:

skriven

Härligt att alla fjärilarna har hittat hem till sina ägare!😍

Skrattade lite för mig själv när jag läste texten:
”Det finns en bomb under din bil!”
”Jaha det blir nog bra det ja”
Hahaha..😂😂
Jag själv är väll lite åt båda hållen, jag kan oroa mig för min framtid och hur den ska komma att vecklas ut.. men när det kommer till pandemier, krig, kriser osv då har jag svårt att greppa omfattningen och tänker liksom ”jaha, dör jag så dör jag🤷🏻‍♀️” sen så är det inte mer med det. Har svårt att drabbas av panik utan min motreaktion är väll mer att ta det med ro.

Es jag tror att det kan utvecklas och bli någonting mellan J och mig, har jag rätt?☺️
Vi har ju i och för sig aldrig träffats men just nu är han bortrest men vi planerar att ses när han kommer hem.
Kramar ☀️

15 Rädd:

skriven

Hej E!

Ska på intervju på fredag, ser du om det kommer gå bra? Nervös.

Kram och kärlek.

Svar: Andas lugnt och var dig själv så går det fint.. kram
Esmaralda

16 Jossan :

skriven

God morgon

Jag är en som ofta oroar mig. Typ att jag eller någon annan I min närhet ska få Corona..
Eller att jag ska förlora någon i min närhet.. Förlora mitt jobb... Aldrig träffa någon och inte skaffa familj...

Även om man vet att jag kommer träffa någon och jag kommer få familj går man ändå och oroar sig...

Känner jag killen jag ska träffa eller är han helt ny? Något hur han ser ut?

Kram

Svar: Han ser ut att vara ny, kram :)
Esmaralda

17 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag tänker att människorna som inte verkar bry sig om omvärlden kanske inte riktigt orkar.. Om jag ser till mig själv så har jag haft så mycket ekonomiska bekymmer och inre stress över den, som ingen märker, att jag inte orkat med omvärlden riktigt. Inte så att jag inte bryr mig, jag liksom bara inte orkar stundtals..
Jag har en närstående som genom hela sin uppväxt varit missförstådd och fruktansvärt illa behandlad att han som vuxen inte riktigt vet hur han ska bry sig om någon annan än sig själv.
När newage fick ett uppsving minns jag att man skulle vara så upplyst att man gick som i ett känslomässigt vakuum. Det fick jag aldrig till och tur var väl det!!!

18 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Jag var tänkt ut lite varför min tjejkompis håller på som hon gör och det kan nog vara för att hon blev sur i torsdags för att jag stampade ner foten när hon försökte styra min ekonomi när jag skrev att vi skiter i att ses, det verkar som att när nån stampar ner foten och hon inte får som hon vill, då verkar det som att då passar man inte längre för att hon inte kan få kontroll över en och därav så har hon sån konstigt beteende och ljuger för en.

Min fråga är, om jag tar bort henne från sociala medier, lär hon inse att hon har betett sig dålig mot mig eller hon skiter i vilket?

Jag börjar bli trött på hur hon är mot mig det är de..

Kram

Svar: Gör inget för att straffa men gör du det du verkligen vill för att du fattat dina beslut, då blir det bra.. kram
Esmaralda

19 zaralie:

skriven

Ja går med ständig oro o ångest... gjort d sen barnsben då pappa va alkis o ja bodde ensam med honom... ser själv ett mönster i mina känslor, va de gäller mig själv så tror ja alltid människor ska lämns mig att de sviker o skäms för mig... periodvis är de ändå ok, men vissa stunder totalt kaus.

Så frågan nu, kommer ja förlova mig med min sambo? O va är de som får honom så avståndstagande ibland?

Kramar 🤗

20 Dunegull:

skriven

Tänkte bege mig till en kompis några dagar i Sthlm. Blir det lyckat? Vet inte om jag ska köra imorgon eller vänta någon dag då vädret inte ser så lovande ut.
Kram

Svar: Känns som att det blir lyckat oavsett när du kör.. kram :)
Esmaralda

21 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, blir det en mysig kväll med lite dejt ?
Eller är det bättre att skjuta upp den till helgen. Bättre atmosfär då ute på restaurang.
Kram

22 Helena Ir:

skriven

Viss oro,med sunt förnuft är nog det bästa!
Men olika för olika personer må jag säga..

Jag gymmar ju, och där märks det..som ett ex, jag ber en kvinna 70 + hålla större avstånd när vi pratar..och som svar får jag : Jaså du är en sån!! Kanske det som inte syns inte finns heller..För vadå att torka av maskiner efter sig..suck!! Mitt sätt att vara, försiktig,känns lite udda ibland! Är det inte bättre att göra dessa "små" åtgärder nu..för sen kan det vara försent! Varför är inte folk rädda om sig själva? Varför är de inte rädda om andra? Jag förstår inte!

Ha det så bra!

Kram

Svar: Jag hade gått i taket om jag fått en sådan kommentar ! Det är såklart du som tänker rätt... kram :)
Esmaralda

23 Seanskunden Emma:

skriven

Hej es!

Hoppas så himla mycket att jag blir gravid nu. Ägglossningen är över. Tycker bara det är svårt, har semester och vill gärna dricka vin så länge jag inte vet att jag är gravid? Är det så stor chans att det tar sig nu att jag borde avstå redan nu?

Stor förväntansfull kram

24 Skorpan:

skriven

Så sur mamma blev. Nåja, kan inte gå bra jämt.. Går väl övet?
Kram Skorpan

25 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Jag gör inte för att straffa henne, utan det tar på mig jätte mycket att hon beter sig såhär mot mig när hon och jag hade ett starkt band och hade jättefint vänskap och när det hände i torsdags så var det som att hon blev till en helt annan person.. Och den personen hon är nu det skrämmer mig och jag vet inte hur jag ska göra för att vi ska få den vänskapen igen? För mig känns det som att det tar sitt slut med vår vänskap som om hon inte vill ha mig som sin bästa vän längre..

Jag mår liksom dåligt när hon inte hör av sig till mig längre och jag vet om att hon inte mår så bra i heller, men hon brukar alltid vara öppen för mig men nu gör hon inte det längre.. Känns jobbigt att det är såhär..

Jag vill samtidigt säga upp kontakten med henne men min andra del tycker att jag borde vänta tills hon hör av sig, jag blir förvirrad och jag blir faktiskt ledsen att det är såhär..

Ez vad får du in? Lär hon höra av sig eller är det påväg att bli över mellan vår vänskap?

Tack i förhand 🙏🏼

Kram

26 Michaela:

skriven

Haha! Kursen med katastroftankar borde jag gå eftersom jag haft det sen i tonåren. Men gått i terapi och jobbt med det och det blir bättre så hoppas att det fortsätter så :)

Härligt att alla talismaner .... ha förutom de två busarna som gömde sog under din kaffemugg hittat hem ... att de två sista gör det också :)

Har den senaste tiden kollat efter ett jobb som jag aldrig jobbat med innan men som jag velat göra. Dagen efter jag beställde Fjäril så dyker en annons upp om just detta jobb. Hur sjutton är det möjligt?! Det kan väl för sjutton inte vara slumpen? Eller? :)

Ha en fin onsdag!
Kram o pussar till Mg!

27 Therese C :

skriven

Hej Es!
Jag tror att jag skulle fungera perfekt som ledare för den där helgkursen 😁.
Kram Therese C

Svar: :) Kram
Esmaralda

28 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Hälsningar från ön :).
Kram Skorpan


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: