Ta hand om....

 
Man jagar lätt upp sig själv...  man har sina drömmar och i tanken en vision som man  vill leva.
Det kan vara karriär, kärlek, barn osv.....  och i stort sett alla har en önskan.... som somliga får uppleva och andra inte.
 
Lever man i framtidsdrömmen och inte har förmåga att förankra sig i nuet och känna glädje och tacksamhet.. då backar framtidsvisionerna längre bort i fjärran.
Det är så det fungerar.
 
Som en cool präst sade när jag var på  gudstjänst ikyrkan  i Harlem:
 
- Du you want  a brand new Rolls Royce ?
- Yes, vrålade  massan
- How do you think you will get a  brand new Rolls Royce if you dont take care of your old Toyota ?
 
Sedan brast man ut i spontana och högljudda  " Praise the lord " " Halleluja"
 
Och det ÄR så.
Jag tror fullt och fast att det är universums lag.
 
För att få det man vill ha... måste man se och famna och ta hand om det man  redan har.
 
Kram & kärlek
 
 
 
 
1 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Det stämmer säkert, jättebra skrivet! Men kan man inte göra både och? Måste det ena utesluta det andra?

Jag menar, om man lever i en icke-bra livssituation är det väl BRA att drömma sig bort till det man önskar få i sitt liv?

Jag känner tacksamhet men längtar samtidigt efter det jag önskar få (en större familj). Men jag har en underbar dotter som jag älskar mest i världen och känner mig blessed att just hon kom in i mitt liv. Känner innerlig tacksamhet över att hon finns!

Men samtidigt längtar jag efter att ge henne en trygg fadersfigur och syskon. Och den längtan finns med mig varje dag, i allt jag gör. Jag kan inte få bort den.

Kram

Svar: Man kan drömma men det viktiga är att vara närvarande i nuet och ta hand om det man har...och inte göra drömmarna alltför viktiga så de tar över.... kram :)
Esmaralda

2 Läroliv:

skriven

Hej Esmaralda. Har en fråga om ok. Under senaste varma perioden fick jag en ögonlocksinflammation med rejäl rodnad och svullnad. Behandlade den med en receptfri salva från apoteket och det gick bra. När det bara återstod en liten rodnad och svullnad "lyckades" jag "förlägga" salvan - alternativt salvan försvann spårlöst-självmant (som jag letat), går inte att hitta någonstans. Börjat undra om den fick hjälp med att försvinna då universum tyckte att behandlingen räckte? Eller jag kanske bara präktigt lyckades förlägga den? Salvans bortovaro har inte förvärrat det hela, det sista med ögonlocksproblemet verkar läka ut ändå.

Kram

Svar: Här handlade det nog bara om vanlig glömskhet, att du råkade förlägga salvan.. men skönt att det läker ut... kram :)
Esmaralda

3 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, jeg er så enig i dine ord.
Mange mennesker i dag er ikke til stede i sitt liv i det hele tatt. Man lever på hva man skal gjøre kommende helg, til eksempel. Jo da, man skal ha drømmer, men forsøke å være til stede her og nå, noe som ikke er lett.
Jeg leste et sted for lenge siden:" Glem dagen i går, planlegg som om livet varer evig, men lev her og nå."
I dag reiser jeg 30mil tur/retur til veterinær med hundene. Noen skal stelle sine tenner og alle skal ha helsesjekk. Dette gjør jeg ca. hver 3.måned for å være sikker på at de har det bra. Selv om jeg lever tett sammen med de og følger med, vil jeg vite at jeg ikke overser noe.
Jeg håper at reisen går bra.
Ønsker en god dag.
KRAM!!

Svar: Ja, att leva här och nu är viktigare än vi kanske tror. Vilken underbar omsorg om dina hundar ! Resan kommer gå bra... kram :)
Esmaralda

4 Lilla jag :

skriven

God morgon Es,

Jag ska tänka ner på det du skriver. Så mycket man vill och ofta svårt vara i nuet. Äntligen semester för mig i eftermiddag. I kväll beger vi oss mot vårt paradis. Min störta önskan och mål är att kunna äga något eget där. Det är där jag stormtrivs och känner mig hemma.

Trevlig fortsatt sommar önskar jag dig ❤️.

Kram!

5 Helena Ir:

skriven

Kloka ord! Se det du har och var rädd om det du har! Att vilja något annat och mer,tror jag är allt för vanligt. Det blir dessutom väldigt stressigt att hela tiden jaga det man inte har! Livet är rätt kort när man börjar se tillbaka på tiden..men att stanna upp är nog rätt välbehövligt!

Drömde om eldlågor ur ett fönster,skrik och eld, och jag ville varna, men min röst stockade sig och nog inte nådde till de som var där. Denna gång var jag själv på behörigt avstånd..usch,för sådana drömmar!

Ha det bra!

Kram


Svar: Otrevliga drömmar som kan bero på att det finns en oro inom dig.. kram :)
Esmaralda

6 J:

skriven

Hej Esmaralda
Tack för inlägget!
Tror jag behövde det. Vaknade med tanken, kommer jag någonsin att träffa någon.
Men jag tycker ändå jag kan njuta av nuet med vänner och vi gör saker tillsammans med barnen det njuter jag mest över just nu.

Kommer jag verkligen att träffa en partner som jag kommer att bo ihop mig? Medan jag fortfarande är ung? Är 31 år. Ser det ut att ske inom 1-3 år? Eller dröjer det längre?
Kram

Svar: Visst mäter du rätt partner men det kommer dröja ännu lite.. kram :)
Esmaralda

7 Skorpan:

skriven

Så det är för att jag är otacksam för det jag har idag som jag inte träffat mannen ännu!? Om jag tolkar universum rätt?
Kram Skorpan

Svar: Nej jag tror inte du är otacksam... men kanske du kan lägga lite mer energi på dig själv.... kram :)
Esmaralda

8 Mig:

skriven

Hej Esmaralda
Ser du någon flytt på
Grund utav kärlek? Ske snart?
Kram

9 HuldaMaräng:

skriven

Gomorron Gomorron!
Hmm, undrar om det är vad jag gör fel.... Jag har ju en länge nörd önskedröm för mitt liv, som jag har fått svar här av dig att jag kommer att leva. När jag lägger kort själv så får jag ständigt samma svar; Japp, drömmen blir sann, men snart, inte än. Är det för att jag fokuserar för mycket och planerar för mycket för hur det kommer att bli?
Kan du fortfarande se att jag kommer att leva den drömmen?

Ha en fin dag!!

Svar: Ja det ser ut som om du kommer leva din dröm men kanske finns det något annat som du behöver göra först eller bli klar med.. kram :)
Esmaralda

10 <3:

skriven

Så sant kära Esmeralda det sista budskapet.

Tror 🦋hjälper till på något sätt med A och mig. Det är så oväntat den här känslorna som börjar komma för oss båda tror jag. Och gudarna ska veta att A är en svår man med mycket pondus och issues som man måste känna honom för att förstå och inte bli alltför sårad. Funderar A att vi ska åka till Stockholm till hans favorit hotell ? Jag skämtade bort det lite för blev så ställd av det.
Ser du oss resa tillsammans i framtiden. Hoppas man snart kan åka till sol och värme.
Kramar
🤗🤗🤗💕

Svar: Ingenting är givet än, du får känna dig fram och tänka på att ska det bli något seriöst så måste ni båda anpassa er.. kram :)
Esmaralda

11 Misstjejen:

skriven

Hej

Förra år ju glömma jag allt av vad jag har gjorde med B kvinna för jag tror att jag har går vidare men i året kommer jag inte glömma dom?

Även jag försöka var starkt och tänker positiv så länge jag kan tills augusti

Ha det bra

12 $$$$:

skriven

Har aldrig tänkt så mycket på pengar eller drömt om att bli rik, men nu gör jag det! Rik på så vis att jag inte behöver oroa mig för ekonomin utan kan unna mig en hel del extra. Blir det så?

13 Hon:

skriven

Tack. Detta ska jag ta till mig 💕
Ser det ut att bli nåt bekymmer med hyresgästen eller lägenheten?
Ha en fin dag!
Kram

14 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar. Ja så är det nog, har tydligen blivit "superduktig" på att förlägga. Går i "andra" tankar ibland.

Kram

Svar: Ja, det gör minsann jag också :) Kram :)
Esmaralda

15 Michaela:

skriven

Håller med dig Es. Ack så svårt ibland men bara att jobba på det.

Från igår!
Ja ibland blir det lite rörigt och jag formulerade mig slarvigt :) Tror inte heller det skulle komma något bra ur det hela utan ville mest bara veta om han saknade mig och tänkte på att kontakta mig. Jag söker min soulmate. Inte honom men det hade varit skönt med lite 'hämd" eftersom det var han som lämnade mig. Du förstår säkert hur jag menar :)

Inte fått tag i sömnen i natt så blir en tung dag.

Ha en fin onsdag!
Kram

16 Hanna:

skriven

Hej Ez!

Det här är något jag jobbar med hos mig själv nu. Försöker leva i nuet och vara tacksam över det jag har som är bra, inte bara sucka över det jag inte har. Jag vet precis vad det är jag vill ha, det har jag manifesterat. Nu måste jag bara hålla i det positiva tänkandet och det är inte det lättaste. I bland faller man ner i ett mörkt hål men det gäller att snabbt som attan ta sig upp igen. Min rädsla är att för varje gång jag tänkt negativt förtar det varje positiv tanke jag tänkt. Hoppas det inte fungerar så?

Kram

Svar: Du är så på rätt väg och det funkar inte så att varje tänkt negativ tanke förtar den positiva.. alla tänker negativt ibland och det är okey... kram :)
Esmaralda

17 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Snart dags att ta sig till psykologen.. Samtal nummer 3 av 25?

Jag försöker typ bli av med känslan av sveket efter S men det känns som han lämna allt med mig för tjejen var gravid. Vill bli av med tankarna om honom...

Nä jag tror inte heller jag och A hade varit något bra. Vi är nog på olika plan precis som du säger...

Vet inte riktigt var jag ska hålla antennerna ute.. ber mina vänner kolla om de har några singelvänner men de har inga tydligen... Ber de snart skriva en dejtingannons på någon tjejsida 😂 kanske får napp där!

Imorgon ska jag och F på roadtripp! Våra vänner vill ju att vi ska bli tillsammans.. men nja.. han är inte något för mig..

En annan kille med samma namn får kanske skriva F.P skrev till mig i måndags. När jag hade svarar hej hej så skrev han inte mer. Igår skrev jag och sa det var länge sen. Allt bra? Men han har inte ens läst det 😂 det är min gamla grannes son.. Asså hallå? Vad händer?

Men snälla mr right kom till mig snart....

Kram

Svar: Missa inte blogginlägget i morgon :) Kram :)
Esmaralda

18 <3:

skriven

Tack för alla fina råd.
Hittar jag en bra frisör som gör mig nöjd med håret?

19 Tekla:

skriven

Jag och sambon har inga barn och vi är för gamla för att få barn nu. Vi har funderat på tanken att bli fosterhem för barn som behöver det. Ett ställe dit de kan komma nån gång i månaden. Men vi har inte så stor erfarenhet av barn och ungdomar och är vana vid att det bara är vi två och lugn och ro. Men just det gör att jag tänker att det skulle vara bra att få lite mer fart och fläkt i vårt liv, men vet att man inte får ångra sig sedan. Tror du att detta är något som skulle passa oss eller är vi för ovana med barn för att det skulle bli bra?

Kramar

Svar: Bara man har hjärtat på rätt ställe och ett sunt tänk så går det bra.... kram :)
Esmaralda

20 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Precis vad jag behövde höra idag! Vaknade med känslan av att ta itu med saker och ting som jag lagt åt sidan. Och vad ska det ligga där för och samla ångest och dumma tankar, nej ta tag i det och få det ur världen. Även om en del svar skrämmer och kommer få mej att falla till botten, men jag vet att jag reser mej igen. Mina tankar och handlingar gäller ju även kärleken och det skrämmer skiten ur mej. Är löjligt kär och känner mej som en tonåring men karlar är ju som dom är...kommer vi fortsätta att träffas ett tag till, kanske en dejt snart?
Idag äntligen lite varmare, inatt var det nästan raggisar på fötterna😅
Ha en underbar dag, kram🌞💞

21 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Men jag lägger väl energi på mig själv, eller gör jag inte det?

Min kollega ska bli opererad för en elakartad liten knöl i bröstet imorgon. Jag hoppas allt går väl o att hon kan komma på jobb snart igen. På nåt sätt tror jag att pågående händelser här kan röra om i grytan o leda till förändringar på jobbet, får väl se...

Så nöjd då en stor organisation påpekade att det inte fått sin betalnig för detta år o jag kunde bevisa att visst har vi betalat. Också i de mest effektiva hus sker misstag ;). Såna fåniga grejer kan "make my day"...
Kram Skorpan

Svar: Ja något rör om i grytan och det kommer bli början till förändring.. kram :)
Esmaralda

22 Mig:

skriven

Hej Esmaralda
Dröjer det längre än 1-3 år innan jag möter en partner?
Eller sker det inom den tiden?Kram

23 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Amen ! Att njuta av nuet och vara tacksam . Det ger så mycket .
Visst ska man ha drömmar inte tu tal om det . Men sitta ute en vårkväll på en stol mot husväggen i de sista solstrålarna höra fåglarnas kvällskvitter och bara vara är så givande. Eller som igår ren skär lycka när Moses lägger sig platt och ger den lilla harungen en försiktig puss ( han försökte det lilla kärlekspillret men matte hindrar) Att bara stanna upp och se den lilla ungen och sakta backa därifrån och vara tacksam för det man upplever i nuet .
Att jag fick dela stunden med yngsta sonen gorde det inte sämre :-)

Idag sista lasset med sopor och bara njuta av sommardagen i poolen Inte jag dock lyckades trampa på en rostig skruv ,tur man har ordentligt stelkrampsskydd .

Kram Anki med flock

Svar: Vilken underbar upplevelse !! Dock inte så kul att trampa på rostiga skruvar ! Kram :)
Esmaralda

24 GP:

skriven

Es, ser du vad ett brev har tagit vägen på mitt jobb? Hade för mig att jag hade lämnat det i vår reception... men nu vet jag ej om det slank ner med posten som ska ut... är lite orolig...


Kram

25 Mam:

skriven

Hej Esmaralda
Verkar det finnas någon god chans attt jag hittat en partner inom 1-3 år?
Är 31 år nu eller kommer jag vara en medelålders kvinna när jag möter kärleken?

Ser chansen god ut att jag hittar någon som jag lever med inom 1-3 år?
Kram

26 Me:

skriven

Hej Esmaralda
Ser du någon flytt på
Grund utav kärlek? Och ser den ut att ske i närheten i samma stad eller en bit bort?
Kram

27 Susanne:

skriven

Helt rätt. Ta hand om det du har först. Försöker göra det. Man kan jobba sig uppåt
Kommer allt lösa sig m min baklykta som busschauffören körde till o bara smet? Märkte han verkligen inget?

28 Lotta:

skriven

Ja, att leva min dröm hade varit fint. Jag kämpar på för det, men det är segt. Hoppas på förändring snart med nytt jobb och en kärlek. Tänker fortsätta drömma och känna hopp trots allt. Ser du när vändningen kommer eller om den kommer så livet ordnar upp sig?

Kram L

29 Se:

skriven

Hej Esmaralda
Ser det ut som om han kan få det bra med henne?
Kan dem få det bra tillsammans?
Kram

30 Helena Ir:

skriven

Tack Es, det förklarar saken.. jag har en oro för en person..där jag inte kan göra så mycket själv. Inte undra på otrevlig dröm.. Det här satte du verkligen rätt på spiken! Lite åt det hållet trodde jag själv!

Kram

31 Dunegull:

skriven

Min kompis sa att min hund är välkommen och det tror jag hon menar. Blir min hund glad och lycklig av en vecka på Gotland? Blir ju några timmars resande både i bil och färja oxå för henne. Ser du om hon mår bra nu?
Kram

Svar: Ja jag tror absolut att du kan ta med henne.. känner inte in någon smärta från henne... och du vet att ta hänsyn till hennes behov när ni är på resa.. kram :)
Esmaralda

32 Jen. :

skriven

Kommer jag att känna mera glädje inför det som kommer i november? Skäms nästan över hur jag känner och att jag inte kan glädja mig mera. Ser du om jag kommer fixa fram det mest nödvändiga. Just nu är det inte alls motiverande att göra varken det ena eller det andra även om det nu måste göras

33 Agnes:

skriven

Får väl säga att jag verkligen lever i "nuet"just nu! =)

Semester, o i den ingår det umgänge med son o B-B o sedan hem o sortera, plocka, packa, rensa!
Dammet yr, blir till härliga dammråttor som kilar omkring bland kartongerna på golvet!

Är annars tacksam att ha det som jag har det! Just nu så är det så här, o längre fram kommer det jag jobbar på!
Prästen har helt rätt...hur få ngt bättre, om man inte förstår vad man redan har?

Kanske där det brister...människor inser inte att för att få framgång, så behövs både planering o insatser. Eget arbete med att inse det lilla i det stora.

För mig så finns det ingen plats för en man, t ex. Mkt därför att jag jobbar med mig själv o med att ordna min allt mer krympande framtid. Den energi jag har räcker till det, o då är beslutet enkelt.
Ännu en sak jag är tacksam över...att inte se mig som en kvinna som tror att en man är en tillgång i livet!

Jag tar inget för givet, o kör mitt eget race, helt enkelt!

Kram!


Svar: Exakt så är det, viktigt att se det lilla i det stora ! Du kör ditt eget race och det gör du förbaskat bra.. kram :)
Esmaralda

34 Ghostwriter :

skriven

Killen är inte så jättesocial, är han fortfarande nyfiken?

Inatt drömde jag sån hemsk dröm. Mår dåligt av den... kram

Svar: Försök att skriv ner dina drömmar direkt du vaknar... det är ofta ett bra sätt att bearbeta och få det hela ur systemet.. kram :)
Esmaralda

35 Mikael:

skriven

Så man ska vårda sin ångest annars får man aldrig någon ny?

De som tar ångestdämpande kommer de ihåg vara lyckliga eller tjatar de fortfarande om ångest? Gäller ju vårda ångesten, annars kanske man inte får en ny, om jag förstår universum rätt?

Jag vårdar kärleken, annars kanske det aldrig kommer någon ny!? :)

kram kram C

Kram
Mikael

Svar: Ja vill man behålla sin ångest ska man vårda den väl, då kan man få den att vara riktigt länge.. :) Kram :)
Esmaralda

36 <3:

skriven

Tack för alla fina råd.
Hittar jag en bra frisör som gör mig nöjd med håret?

37 Michaela:

skriven

Ikväll är det dags för min Fjäril att få sitt bo. Har funderat fram och tillbaka vilket det skall bli och beslutade mig för en liten ljusrosa påse som man tex får smycken i. Inget lock och tänkte lägga lite bomull så hon ( och Lady o Kingen ) får mysa mjukt. Hoppas att hon blir nöjd med detta annars får hon säga ifrån :) Det stod i instruktionerna att man ska ha med henne " då och då ". Hur ofta är det? Kram

Svar: Hon kommer bli jättenöjd med sitt bo ! Du kan ha med henne när du själv känner men minst en gång i månaden.. kram :)
Esmaralda

38 Läroliv:

skriven

KRAM.

39 <3:

skriven

Kan jag lita på att fars låtsassyster gör rätt med farfars ekonomi?
Och inte tar lite extra åt sig själv. Hon har förändrat sitt sätt att vara sista halvåret.

Svar: Jag får en känsla av att hon försöker göra rätt, kram :)
Esmaralda

40 AnnaK:

skriven

Man är väl lite dålig på att vara tacksam för det man har. Önskar mig egentligen inte så mkt heller. Ett annat boende och lite glädje i livet. Kanske lite ligga också med någon jag vill ligga med 😂 Börjar vara för gammal snart.

Just nu är jag hemskt låg och vill helst bara sova. Har svårt att se glädjen i något. Trist men jag hoppas jag kommer ur det.

Kram 🤗

41 Mee:

skriven

Hej Esmaralda
Känner han att han har det bättre med henne än med mig?
Och är det sant? Passar dem bättre än vad vi skulle göra?
Kram

42 Spo:

skriven

Hej

Kan du se om det kan blir något mellan oss eller kommer det bara bli som innan ? Kram :)

43 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda

Lever jag med någon de närmaste 1-3 åren?
Kram

44 Spo:

skriven

Hej

Kan du se om det kan blir något mellan oss eller kommer det bara bli som innan ? Kram :)

45 Ghostwriter:

skriven

Skrev som du sa, ner min dröm nu. Det är bara jobbigt att drömma om så groteska saker nästan varje natt. Jag har ju gått vidare från verkligheten och tycker det är orättvist att behöva uppleva allt om och om och om igen när jag sover.




Tror du killen fortf. är intresserad?
enligt dig var han det i förrgår men är inte så social så jag har svårt att tolka om det är av tappat intresse eller bara så han är

Kram

46 Lisa.A:

skriven

Tack för de orden. Så sant!
Ser du om jag kommer möta någon ny vän inom närmaste framtiden?

Ha en fin dag.
Kram

47 Fjärilen :

skriven

Så sant så🙏men ack så svårt ibland . Vill så gärna få mer trygghet , är en vilsen själ just nu som inte vet var jag är/ kram

48 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Positiva förändringar hoppas jag på...
Kram Skorpan

49 TILL TEKLA (nmr 19) :

skriven

Från en som flängt och bott till både barnhem och familjehem; tänker du att du saknar barn och du känner att du har något vettigt att ge dom (trygghet, lek, förståelse, kärlek och ett varmt och lugnt hem) så varför inte prova. Men om du gör det för att du bara orkar 1 gång i månaden, lite extra knäck och för att få lite fart och fläng i livet - så nej. Gör det inte. Jag säger det för att jag själv bott i ett hem där man gjorde det för sin egna vinning, och pengarnas skull. Ett barn behöver kärlek och det vet ju varenda en som har hjärtat på rätt ställe, men ett barn behöver också mer tid än 1 gång i månaden - framförallt inte på dina villkor utan barnets. Vad behöver barnet och tiden kan ju variera. Man ska inte hjälpa någon utifrån ens egna villkor. Då hjälper man ju högst troligast inte utifrån barnens behov utan ens egna. Det blir lite fel då. En del barn behöver stöd på helgerna, dvs att man får komma bort ett par dagar och sen återvända till sin familj. En del behöver mer tid, kanske flera gånger i veckan eller liknande. Just för att familjesituationerna är så olika. Man kan också bli en typ av kontaktperson, där man ses då och då utifrån barnet/familjen och hittar på aktiviteter. Alltid när man "hjälper barn" så får man ju själv bestämma hur man vill fördela allt - men det är ju därför det blir så fel. Man ska som sagt inte hjälpa utifrån sina egna villkor utan barnet, alltid. Och kan man inte leva upp till det, så ska man helt enkelt avstå känner jag.

Jag låter hård men jag är bestämd för att det är så viktigt att veta vad man tar sig an - och ibland kanske barnet ifråga har extra behov, och har du tillräckligt med erfarenhet för det? Jag menar inte att du måste gått igenom samma sak eller arbetat med det, men är du mer eller mindre beredd på att du inte kan räkna med någon som litar fullt ut, eller behöver extra tid eller behöver liksom så himla mycket mer än du tänkt. Det måste inte vara jobbigt för det. Bara att det krävs ett stort ansvar även fast det inte är ens biologiska barn eller ansvar på heltid.

Har ingen aning och får inte in någon särskild känsla kring dig, men hoppas du tar min kommentar som något positivt. Jag vet ju bara utifrån det du skrev. Och ville komma med tips och tänkeråd. Resten är upp till dig/er förstås och lycka till! Det behövs fler familjehem/stödfamiljer som är vettiga. 1 av 10 familjer KAN vara bra - men det är inte ens säkert. Så ska ni ta ett sådant beslut så inse att det kommer förändra barnets livsvaro och se till att den isåfall blir till det bättre och inte sämre än nuvarande situation om man säger så.



Kram

50 Michaela:

skriven

Vad bra att hon kommer att trivas i sitt bo :) Jag kommer nog ha med henne några gånger i veckan för känns så tomt annars :)

Från igår!
Ja ibland blir det lite rörigt och jag formulerade mig mindre bra :) Tror inte heller det skulle komma något bra ur det hela utan ville mest bara veta om han saknade mig och tänkte på att kontakta mig. Jag söker min soulmate. Inte honom men det hade varit skönt med lite "hämd" eftersom det var han som lämnade mig. Du vet, hämden är ljuv och hoppas att jag fick min :)

Nu ska jag anamma dagens bloggämne och hoppas att jag är på rätt väg :)

Kram från en trött Michaela som vill sussa gott inatt. Pussar till MG!

51 Jossan :

skriven

Åh vad spännande! Är det en kontaktannons till mig? ;) Hahaha!!

Det gick bra hos psykologen...

Nu ska jag snart äta min frukost! Scones mums

Kram

52 Sara:

skriven

Så sant, så lätt o ta saker förgivet o inte leva idag.

Är sambo o undrar varför han känns så avstängd o frånstötande stundvis? När ja nämner d svarar han att de inte är nåt... men känner ändå att nåt är de?! Som han går in i en bubbla... ( annars väldigt kärleksfull )

53 Jeanette:

skriven

Tack för svar!
Kram

54 T:

skriven

Kan man välja fel väg? Och bli med barn med en man som det egentligen inte var meningen att man skulle leva med, att det egentligen inte var meningen att man skulle få barn? Har en släkting A som nu lever i en större stad med en äldre man. Efter förlossningen har hon ej mått väl, depression. Har alltid för min inre syn sett henne i en mindre stad utan barn men med djur och natur nära. Men uppenbarligen var det en felsyn eller hade det varit det bästa för henne men att hon nu valt en annan väg? Min fråga är kanske stor så svårt att svara på. Men skulle va intressant att ta del av dina tankar. Tack!

55 <3:

skriven

Kommer han få pengar för mopeden? Annars blir det jobbigt :/

56 Bjork:

skriven

Hej jag vet att du inte ser mer om Görel men undrar bara om foten läker som det ska ?
Kram

Svar: Ja så känns det.. kram
Esmaralda

57 Gunilla i Oxd:

skriven

Hej E!
Har just separerat o sålt huset. Jag har mycket omkring mig och försöker göra mitt bästa för barn, deprimerad exman och min mamma!
Frida o Kalle är så fina, trygga o verkar ta det bra.
Värre med exman som har offerkofta på..fast jag bjuder in med mat hjälp etc...
Mamma rök jag ihop med igår...hon är helt egocentrisk och tänker bara på sig själv..

Hur fan när man sig åt när folk bara sitter o tycker synd om dig själva..jag blir förbannad men sen får jag ju sjukt dåligt samvete!!!!

Kram Gunilla i Oxd

Svar: Ta inte på dig någon skuld för att du separerat... glöm inte bor dig själv ! Du kan inte bära din exman på dina axlar...låt honom hitta sitt nya liv... kram :)
Esmaralda

58 sh:

skriven

Hej!
Mitt liv har verkligen fallit i bitar, blivit uppsagd från jobbet och min ekonomi är total katastrof, är väldigt skuldsatt. Har bett o bett till högre makter att få hjälp. Kommer det ordna upp sig på något sett?
kramar!

Svar: På något sätt löser det sig... det blir en tuff period men så kommer nytt jobb och det lättar... kram :)
Esmaralda

59 LisaS:

skriven

Hej E :)
Absolut drar man till sig mera positivt om man är positiv över den situation eller annat man har. Attraktionslagen är väl en av de starkaste lagarna i Universum?!
Har många bevis på att den fungerar/fungerat. <3
Nu har jag t.ex attraherat in en drömman.....dock bor vi nästan 150 km från varandra....är det ändå värt att satsa på ett förhållande? Man kan ju vara särbo o träffas ibland tills man är pensionär så man kan bo lite här och lite där....kommer vi att klara det? Skulle vara tacksam för ditt svar o vägledning!
Kram o tack på förhand <3

Svar: Ja, 150 km är ingenting som det handlar om äkta kärlek och det märker du snart om det gör... kram :)
Esmaralda

60 Camilla:

skriven

Så sant så! Något vi alla borde lära oss. Det enda vi har är nuet.

Igår var sonen på sjukhuset för att kolla sin pacemaker som man måste göra ibland. Sköterskan hittade 3 st episoder med hjärtrusningar som hon skickade till läkaren och han skulle höra av sig när han sett på bilderna. Har inte hört av sig än så då borde det inte vara något allvarligt i alla fall. En ny omgång med hjärtoperationer orkar ingen av oss igen så hoppas att allt går bra!

I morgon har jag ett läkarbesök i stan och måste ta mig dit med tunnelbanan. Inte åkt sedan Coronan började. Håller mig ifrån folk så gott det går och hoppas att du inte ser någon varning eller fara. Efter besöket åker jag bums hem igen.

Önskar dig/alla en fortsatt fin onsdag. Kram

Svar: Det känns som om det ska gå fint för sonen och att det inte handlar om något allvarligt. Håll dig ifrån folk så mycket du kan på tunnelbanan och det kommer gå bra.... kram :)
Esmaralda

61 Hej:

skriven

Hej Esmaralda
Mannen som jag har barn tillsammans med ibland så
Går han bara upp i rök. Vad händer då?
Tänker han något på oss? Eller stänger han av mig? Barnen ?
Finns känslor?
Kram

62 B:

skriven

Hej❤️ dyker han upp på fredag igen? Kram

63 Vitlilja:

skriven

Ser du om det dyker upp nåt nytt och spännande i mitt liv?

64 Hanna:

skriven

Tack! Att leva i nuet är allt man på riktigt kan. Tack för påminnelsen.

65 Hoppfull:

skriven

Hej Esmeralda! Vill han inte längre träffas, har han bestämt sig? Kram

66 Cecilia:

skriven

Känner mig helt tömd på energi. Jobbet känns så tungt just nu, känns som att jag tagit vatten över huvudet. Instrument har pajat och sätter käppar i hjulet. Känns som att det är mitt fel dessutom, men jag vet inte vad jag har gjort. Kommer det att lösa sig snart och är det jag som har ställt till det? Kramar

67 Ghostwriter :

skriven

I måndags skrev du att nyfikenheten fanns på mig från hans sida men nu är han inte så social med mig och vet inte om de beror på måendet eller intresset?
Jag hade iaf velat ses igen men vill ju vara social också men vill inte skriva för mycket utan svar. Hans nyfikenhet har väl inte svalnat så fort?



Kram

Svar: Han är samtidigt lite egocentrerad så man vet aldrig med honom... kan vara en svår person att försöka förstå sig på.. kram :)
Esmaralda

68 Browallia :

skriven

Jag tror lika helt och fast som dig att känna tacksamhet för det man har är ett måste för att man ska få mer av universum. Den coola prästens liknelse är klockren! :D

Jag har använt mig av attraktionslagen i ca 20 år och de gånger jag har misslyckas med mina önskningar och universum inte levererat så har det varit för att jag hamnat i gamla tankespår och inte varit tacksam för det jag redan har.

Kram och tacksamhet
Browallia

Svar: Exakt så är det ! Kram :)
Esmaralda

69 Bellagio:

skriven

Min fjäril blev (om jag mins rätt?) laddad med mina önskningar, rätt kärlek är en 😀. 1/7 fick jag kontakt med en tjej på nätet, som jag INTE skulle tagit kontakt med om jag läst det hon skrev ordentligt. Av någon anledning missade jag info jag alltid kollar annars... 6/7 tar jag en bild rakt upp i en skog, fick bara en ingivelse. Och den lilla himmel som syns är formad som ett hjärta. Ett väldigt tydligt hjärta. Visade min syster som sa "den kan du inte lägga ut på sociala medier, alla kommer tro det är fejk". Jag och kvinnan har nu daglig kontakt. Trots infon jag missade. Och trots det så, kan jag inte låta bli att undra.. Är det Fjäril? Är detta min stora kärlek till trots? Kom inte som jag såg framför mig isf..

Svar: Jag vet faktiskt inte.. din Fjäril är stark så mitt råd är att du hänger med i svängarna,, känner in och fattar beslut allt eftersom... kram :)
Esmaralda

70 Rädd:

skriven

Hej E!

Har min syster fått pengar av mina föräldrar till semestern?

Kram och kärlek.

71 Tingeling :

skriven

Jag tror också på det. Att trivas där man är just nu, inte vänta! Bra att bli påmind 🙂

I närheten av där jag bor finns en kille som har två förskolebarn. Är ingen jag ser nåt med på det sättet men kanske en fling? Får känslan att han lagt märke till mig.

Min lilla kisse har sovit hela nätter senaste tiden. Men två senaste nätterna väckt mig kl 04.00. Är så trött. Ska nog väcka henne vid 22.00 och leka med henne 😁 hon är så fantastisk liten kisse, så snäll, självständig, gosig och klok. Hon verkar börja vänja sig vid att jag och dottern pussar på henne och klappar henne på huvudet. Hon gillade inte det alls i början. Kanske de som födde upp henne inte var så keliga med katterna. Eller så är det hennes personlighet, självständig helt enkelt. Jag älskar henne oavsett.

Ikväll blir det mord i paradiset. Om jag orkar hålla mig vaken 😁

Kram!

72 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda
Jag har ett barn som kräver mycket uppmärksamhet.
Det har han alltid gjort. Även som baby. När han inte får uppmärksamheten eller vara den som står i centrum blir han ännu mer krävande och även nu hittar på hyss. Gör medvetet saker han inte får. Hur kan jag bäst hantera mitt barn som kräver mycket uppmärksamhet? Ska jag bara ge honom uppmärksamhet när han uppför sig väl?
Inte ge honom negativ uppmärksamhet vid dåligt beteende?
Vad behöver han? Kommer det att gå bra för honom i livet?
Kram

73 Fråga1:

skriven

Hej Es,
Jag mår lite dåligt nu... en gång sa du till mig att min framtida partner kommer älska mig precis som jag är och stötta mig när jag behöver det. Jag hade verkligen behövt honom nu om sanningen ska fram.. jag behöver en annan typ av kärlek än den jag kan få från familj och vänner. Den kärleken hade kunnat hjälpa mig med min psykiska ohälsa.. och få mig att må bättre. Rädda mig från mina mörka tankar. Nu har jag bara mig själv. Snälla säg att denna personen kommer in i mitt liv snart, jag behöver en livlina jag orkar inte kämpa själv längre😣Kram❤️

Svar: Ingen kan rädda dig från dig själv.. du behöver jobba med dig själv och känna dig trygg och må väl på egna preferenser innan du hittar den sanna kärleken... och kärleken kommer, det är jag helt säker på... kram :)
Esmaralda

74 Helena:

skriven

Hej! Så sant som det är sagt! Vad lustigt det var precis min fundering idag, jag drömmer ju om hästar och hus och ledighet och natur och är ledsen över att inte ha det i mitt liv nu. men jag missar att vara tacksam för det jag har dvs. ett bra jobb, bra man och en bra bostad.

Idag kände jag väldigt starkt att jag längtar efter att börja rida igen och jag saknar den fina hästen jag red mycket förr Elegido, som jag frågade dig om i en spådom för flera år sedan. du sa då att förutsättningarna skulle ändras och att jag inte skulle fortsätta rida honom vilket stämde, men att det skulle vara med hästar i bilden senare i livet. nu känner jag att jag behöver göra något mer än bara jobba jobba, och fick då en galen tanke varför inte bara köpa honom och dela ansvaret med min mamma och syster? mamma är dock skeptisk och jag vet att det skulle vara så svårt att hitta stall osv. och allt runtomkring men det är ju samtidigt en dröm för mig och en sorg att han är på ridskolan och inte får den behandling och det hem han förtjänar. jag vet väl att det aldrig egentligen kommer hända men samtidigt om man aldrig vågar ta ett kliv ut hur ska man nånsin leva livet?

75 Ghostwriter :

skriven

Oj egocentrerad kille och svår att förstå sig på ... jag tyckte vi klicka riktigt bra. Men han vill inte ses menar du? Och om han vill så är de bara sex? Eller är det mer att jag kanske inte kommer förstå hans sätt att vara typ? Kram kram

76 Ghostwriter :

skriven

Oj egocentrerad kille och svår att förstå sig på ... jag tyckte vi klicka riktigt bra. Men han vill inte ses menar du? Och om han vill så är de bara sex? Eller är det mer att jag kanske inte kommer förstå hans sätt att vara typ? Kram kram

77 Spo:

skriven

Hej

Kan du se om det kan blir något mellan oss eller kommer det bara bli som innan ? Kram :)

78 Hej:

skriven

Hej Esmaralda

Tänker han något på mig eller ofta?
🥰kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: