Tråkvarning.....

Dagens gästbloggare är: Vivianne

Hej

Här är det tråkvarning.

Alla som gästbloggar har någonting som sticker ut eller något glädjande att berätta men det har inte jag

Nu ska ni få höra om mitt liv

Jag arbetar  på kontor kl 9 -18 varje dag.

Jag är lågt i rang på kontoret och gör bara standardjobb som vilken idiot som  helst hade klarat. Lönen är därefter, dålig.

Jag  har matlåda med mig som jag värmer i mikron.

Ibland tar jag en promenad på lunchen för att få tiden att gå.

 

Sen cyklar jag hem.

Ibland handlar jag  något ärbart på hemvägen.

Blir något som är färdigt att värma i mikron. Glor på Tv eller serier.

Lägger mig vid 22 tiden. Vaknar  och  joggar och duschar och går till jobbet

Så ser mina 5 dagar i veckan ut.

När helgen kommer tror du kanske att nu slår jag mig loss och lever livet men så är det inte. 

På fredagen är jag trött efter veckans jobb och hänger bara i soffan.

På lördagarna  joggar jag inte för då går jag till gym och tränar. En timme.

Sen gör jag ingenting mer.  På söndagarna handlar jag och gör matlådor för en ny vecka

 

 

Så ser mitt liv ut.

Jag är 45 år och utan barn och karl.

Har väldigt få vänner. Orkar inte så bra med folk utan stör mig mest på dem.

Höjdpunkten är en vecka på sommaren då jag reser till storstad utomlands  och njuter av det  kulturella utbudet. Som regel helt på egen hand.

Orkar inte dividera med folk som vill annorlunda än jag.

Det är nog inte så många som orkat läsa ända hit.

Det är inte lockande med någon som är tråkig och lever ett tråkigt liv.

 

Jag var förlovad en gång men det sprack eftersom han var otrogen och därefter tappade jag lusten på karlar.

Nu kan jag i alla fall klappa mig på axeln för att ha skrivit  årets tråkigaste gästblogg.

Jag är inte avundsjuk på de som lever maxat  utan  blir trött bara jag tänker på det.

Bloggen får mig ibland på gott humör men somliga kommentarer kan jag störa mig på.

Särskilt när samma människor ställer samma frågor om och om igen fast de fått svar en gång.

De använder olika alias och man suckar.

Jadå, jag stör mig lätt på folk.

Det är som om man  ska fråga Ez om varenda detalj  så man har någon att skylla på om det inte blir bra.  Fattar inte hur hon gitter svara.

Ja, då har jag sagt mitt.

 Kram

Vivianne

1 Läroliv:

skriven

Hej Vivianne. Du gör din grej i livet, man kan kalla det tråkigt om man vill, eller inte, jag skulle kalla det ett liv i lugn och ro. Huvudsaken att livet är som du vill ha det och att du trivs med det och att du mår bra med det. Alla gör vi våra val.

Allt gott

Kram.

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Du som gör blogga. Du är inte ensam om har en tråkigt livet utan jag har ocksä en tråkigt livet och det händer inget alls något som är spännande för mig

Och tänker fråga att finns chans fortfarande kvar för mig och honom?

Ha det bra

Svar: Det ser tveksamt ur, du får nog rikta in dig på att det kommer någon annan.. kram :)
Esmaralda

3 Ia:

skriven

Hej Vivianne! Din gästblogg fick mig att dra på mungiporna för jag tycker mig läsa nåt slags självdistans mellan raderna. Inte alls tråkigt. Ditt liv däremot låter ju lite enformigt. Men starkt av dig att du joggar och tränar regelbundet! Inte alla som gör det.

4 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Tack för att du delar med dig Vivianne, men tråkigt ? Ja kanske i längden, känner igen mig själv i en del från tidigare perioder i mitt liv, men då var det också självvalt.

Har en fråga, grunnat flera dagar....
En äldre, mycket kär bekant till oss, spec till min make en bra bit över 80 år har helt plötsligt börjat få täta besök av en medelålders dam. Hon ränner där titt som tätt och jag får ingen bra känsla. Hon verkar nästla sig in och jag är rädd att hon vill utnyttja honom på ngt sätt, ekonomiskt? Han har den bästa tomten på hela kuststräckan. Hon utger sig för att ha den ena utbildningen efter den andra, ....mystiskt. Till saken hör också att damens sambo varit med på ett besök????

Hur skall vi/jag agera? Skall vi lägga oss i o varna eller skall vi/jag låta det vara, det är ju egentligen inte vår business. Den här äldre mannen har haft många affärer med kvinnor, gift o skild ett flertal ggr?

I den här byn händer det mkt, skulle man kunna skriva en lustfylld roman om, bara man hade skrivaranlag .

Nähä, ett dopp i böljan den blå, ett besök på fitness och sedan kan dagen börja rulla på igen.

Känner av min fjärilstalisman, eller så är det helt enkelt att längtan efter den är så stor!Skall bli underbart när den kommer i brevlådan!

Ha en fin dag!

Svar: Är mannen frisk och sund, då får han nog sköta sina affärer på egen hand... skillnad om han är påverkad av sin ålder med demens och liknande ! Din Fjäril postas idag och hon är väldigt ivrig... kram :)
Esmaralda

5 Susanne:

skriven

Huvudsaken är att du trivs m ditt liv. Har svårt att sova djupt o vaknar tidigt. Kan det vara förklimakteriet? Känner mig sliten. Äntligen lite semester. Tycker min kollega H varit på o hackat på mig om en del grejer o frågar. Vad är det m henne? Tycker vi var bra vänner förut men inte längre.
Såg ett jobb som rektor i Nynäshamn. Ska jag söka? Det är en bit härifrån men det kan ju funka kanske. Ser du ngt?

Svar: Visst kan du söka....bara för att du kan... beslut behöver du inte fatta förrän du eventuellt fått tjänsten.. kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Vivianne, du är nog inte den enda vars liv ser lika ut dag ut o dag in ;). Det är ju ändå mest vardag i ens liv o då blir det ju lätt så. Du känner dig själv o vet vad du vill o njuter av o inte o det tycker jag är bra. Alla får leva som de gör, tycker jag, o ingen har nåt att säga till om det. Ha det fortsatt bra i ditt liv Vivianne :)!

Kan inte påstå att mitt liv är mera aktivt de veckor jag är ensam. Orkar till jobbet o tillbaka o sen blir det hem till fåtöljen o mikron ;). Får se om det blir nå annorlunda nu i sommar, har inte varit det hittills, men kanske då jag igen återgår till jobbet... Vill ju att det händer saker o ting, men att komma på nåt kul att göra o orka genomföra det ter sig otroligt långt borta. Inte konstigt att jag inte råkar på karln som ska få mitt hjärta att klappa ;D.

Nu hemma igen o det är bara andra semesterveckan kvar. Kanhända åker jag till jobbet en dag för att få vissa viktiga saker gjorda o sen tar jag ut den dagen i slutet av månaden. Måste förstås anhålla om lov... Undrar hurudant jobb jag borde ha för att inte behöva "bry mig" om jobbet då det är semester. Tror du detta jobb är mitt "sista" jobb innan jag blir pensionär Rs? Känns mycket avlägset, pensionen...

Dags att stiga upp o se vad som finns att göra, åtminstone ska ett tvättberg avverkas idag.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Skulle inte all förvåna mig om det kommer ett nytt jobb så småningom.... kram :)
Esmaralda

7 Tingeling :

skriven

Tack för din gästblogg! Så länge man är nöjd med sitt liv så är allt i sin ordning tycker jag 🙂
Och jag håller med om att storstäder är roligast att besöka när man reser.

Här fortsätter det regna och vara svensk sommar, och jag har inget emot det. Ska ta en promenad idag, städa och plugga. Mitt liv är inte mer spännande än så heller just nu 😉 men jag är nöjd!

Kram!

8 Juni:

skriven

Ja du verkar ha som du själv säger, ett tråkigt liv. Och det måste du ju få ha. Man får ju själv fylla dagarna med vad man vill ha och det har du ju gjort 😊!

9 Jossan :

skriven

Godmorgon

Ungefär så ser mina dagar ut också..
Åker till jobbet, åker hem från jobbet, tränar, sover. Helgen går åt att ta det lugnt efter veckan och samla kraft för nästkommande vecka.

Idag vaknade jag upp och var inte lika trött. Har inatt sovit med tyngdtäcke. Känns bara jobbigt när man vänder sig och det råkar slå en i typ ryggen 😂 det känns lite.

Igår köpte jag bänkdiskmaskin. Vilket kändes bra.

Nä nu är det dags att fixa sig och äta innan jag ska till syrran igen och hjälpa henne med deras pooltak...

Åhh vad jag hade velat ha kärleken nu och kunna ligga kvar i sängen 🥰

Kram

Svar: Vad kul att du köpte diskmaskin i alla fall :) Kram :)
Esmaralda

10 Bjork:

skriven

Hej
Kommer det lösa sig med min hörapparat i morgon?

Kram

Svar: På något sätt verkar det lösa sig... kram :)
Esmaralda

11 monika:

skriven

hej Vivianne! Jag kunde ha skrivit inlägget själv, tror att många, många lever sitt liv som du.Ser du man får inte vara ensam om något! Enda skillnaden på oss är att jag är pensionär.Livet blev för mig lättare då. Må Gott

12 Helena Ir:

skriven

Tråkigt eller inte..det är frågan :) Alla liv ser olika ut, schysst att du ville skriva! Jag blir också rätt trött på allt jag borde göra..beror helt på energin. Och är det inte så att störa sig på folk vissa gånger finns i oss. Hoppas sommaren blir bra för dig..det som är tråkigt för någonannan kan ju vara hur bra som helst..lev ditt liv som du vill! Och vill du ändra, gör det :)I varje fall så är det ingen annan än du som bestämmer vad ditt liv får kallas..Kram!

Kanske blir det några uppehåll i regnandet idag..sak samma..måste ut!!

Min dotter ute i skogen har för någon vecka sedan sig skaffat sig ytterligare en "stallkatt"..som fick ett hem hos henne,annars hade nog det blivit att det fått avlivas,ägaren hade dött. Så fin men väldigt skygg. För några dagar sen så hoppade den ut genom ett fönster. När jag fick veta det,så hände något som jag inte tidigare varit med om..i min healing till katten så fick jag kontakt med katten, och fick även bilder till mig. En hel del av bilderna har min dotter bekräftat när jag berättat. För katten håller sig i närområdet till huset..och tar kontakt,stryker sig kring hennes ben..som inte har hänt tidigare. Det är precis som om jag har kunnat "prata" med katten. Udda men roligt :)! Hon verkar ha farit illa en del..det har jag också sett.. nu hoppas jag att hon flyttar in igen, för det verkar vara en katt som varit väldigt stolt och är så rolig! :)

Ha en bra dag!

Kram

Svar: Härligt, och det här är på riktigt så ta det till dig... kram :)
Esmaralda

13 Kulla:

skriven

Vivianne.. inte är det tråkigt.. DU lever ju ditt liv som du själv har valt💪🙌., och som du trivs med.
Heja dig👍!
Nu 1 vecka kvar sen semester.. yes jippi🥳.. och då kommer nog fin vädret tebax☀️😎💯.
Och nu sitter det en🦋på min kaffekopp.. snart landar det ju även en i postlådan💕.. känner sån glädje inför min nya kompis🥰
Önskar er på bloggen en fin söndag.. idag ska jag ut i kantarell skogen🤩. Kram

Svar: Håller tummarna att det blir fint om en vecka... då kommer barn o barnbarn hit för det är dags för segelskola. I dag postas Fjäril till dig och hon är väldigt ivrig... kram :)
Esmaralda

14 Mg:

skriven

Hej!
Då jag fick tråkigt besked från jobbet, tror du jag kommer hitta någo nytt snart? Lr stannar jag kvar på detta jobb ändå?
Kram!

15 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron Vivianne, Es o alla andra härinne.

Tack för din berättelse det var intressant att läsa samtidigt lite sorgligt. Men ett gott tecken ändå du kan o tar hand om din kropp yoggar o tränar o sen reser du iväg på nåt kul den där veckan o du har ju själv valt att ha det så får jag för mig. Du skriver att du kan irritera dig lite på vissa som skriver samma fråga om o om igen o ja det finns en som jag faktiskt med känner så om när hen skriver minst 3 ggr i vart inlägg. Då tänker jag med att Es orkar...! Samtidigt förstår jag att Es kanske är den enda som hen har förtroende för?!
Får jag lov att sända dig en varm kram fina du ❤️☀️🤗 ta hand om dig🌸🍀🌸

Fråga: Kära Es jag hade en märklig dröm inatt. Jag o mannen befann oss i en husvagn på besök hos en i Arvingarna. Plötsligt kommer en liten vit, söt o lurvig chihuahua springandes mot mig o vill bli kelad med. Då säger kändisen hon gillar bara snälla människor så då måste du vara En snäll människa 😊 så lyfter han fram en genomskinlig stor låda i den ligger massor med ren tvätt huller om buller o ut hoppar några hundar till. Så lyfter han upp en svart liten hund som ser ut som en pinscher o sen kommer 2 lite större hundar typ spetsar svarta o han säger att alla är chichuahua. Vad vill denna drömmen visa mig? Snälla kan du hjälpa mig att tolka den? Hoppas🙏🌸🍀🌸🥰🦋☀️
Kram o kärlek o trevlig söndag fina du

Svar: Ja det var en ovanlig dröm... att alla är chihuahuas fast de är av andra raser och de är snälla... detta handlar om att mest finns det människor runt dig som du känner och tycker om.. de ser olika ut men det finns en gemensam nämnare.. och så kommer det någon som inte liknar de andra... sm du behöver förhålla dig till... och detta kan vara en framtidsdröm.. det här behöver inte ha hänt utan kan vara något som snart sker.. kram :)
Esmaralda

16 C:

skriven

Kära Vivianne🍀💕
Tack för ditt inlägg.
Ditt liv är en vardag precis som många andra har det. Det finns dem som drar till sig spänning för att de vill ha det. Sen finns det de som väljer att stå över spänningen, som du gör.
Du trivs med det, du väljer att lunka sida vid sida med omgivningen och inte göra något onödigt väsen av dig för du är bekväm med att välja själv helt fritt hur du vill ha det. Och det låter perfekt för dig 🍀💕
Man behöver inte vara i extravaganta situationer för att livet ska vara extraordinärt.
Jag nöjer mig idag med frukost på sängen, läsa 30 min i en bok och sedan sparka på lite grus när jag ser sen tar mig ut.
Kram 🍀💕

17 Hmmm:

skriven

Hej
Är du nöjd med ditt liv såhär så är det bara bra. Vill du ha förändring kan du kanske göra något annorlunda?! Men det vet du redan kanske...

Esmaralda.
En vän till hans familj brukade tidigare ofta kommentera bilder på dottern. Men nu gillar hon bara, jag tar lite illa upp. Tänk om de pratats om mig?
Ingenting har hänt eller gått framåt än. Ett faderskaps test finns men tror fortfarande inte han pratat om det till hans nära.
Han har lovat mycket men allt verkar skjutas på framtiden.
Tror hans familj fortfarande att barnet är hans och även omgivningen?
Kommer han och hans familj att börja ha barnet?
Är en lösning påväg?
Kram

Svar: De tror nog att barnet är hans men det dröjer innan de kan ta det till sig.. kram :)
Esmaralda

18 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Riktig God morgon till dig Vivianne . Man får vara /ha "tråkig" om livet du har passar just dig så är det helt ok Så tråkig är du då rakt inte när du läser Es blogg ! Trivs du med ditt liv och känner dig trygg så är det inte det tråkigt för det passar just dig <3 Vi är alla olika . Lycka till i ditt fortsatta liv Vivianne och Tack för att du delar med dig <3

Hoppas konfirmationsfirandet slapp regn igår Es .Här pölar det på men vägarna blir dammfria och naturen luktar väl aldrig så gott som efter ett regn
Härlig Söndag !

Kram Anki med flock

19 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser den relationen ut att vara påväg att fortsätta eller ett avslut?
Kram

20 SusanneAmalia :

skriven

God morgon..
Är ditt liv så tråkigt?? Du springer går på gym jobbar.. du väljer att distansera dig från sociala möten. med att tycka att folk är störande.. Alla män är inte otrogna.. Alla män är inte fel.. Blir lite ledsen över att du inte ger dig själv möjlihet att möta glädjen i att dela uoplevelser med någon.. Förstår att du tivs bra med dig själv men tillsammans delar man upplevelser.. Att vara lite olika kan insperera. Förra sommaren blev mina uplevelser helt annurlunda för jag bestämdd inte vad vi skulle göra.. Det blev en sommar att minnas. Vänner behöver inte vara perfekta.. Skratt och bus förlänger livet.. Om du bor i Stockholm bjuder jsg på en glass om du vill och har tid.. Kram

I dag blir det jobb hela dagen..

Önskar alla en glad sommar.. här regnar det och jag jobbar ute.. På med regnsgäll och en glad min.. 💕

21 Solstjärnan:

skriven

Tack Vivianne att du delar med dig av din vardag😊

Du skriver att den inte är så speciell utan rätt vanlig.
Jag tror dig ,det finns många som har en vardag som du med vardagsrutiner ,jobb,tv gym osv.
Så inget fel på den.😊

Men mellan raderna läser jag att du kanske känner att det kunde vara något mer,vad är en bra fråga..

Att klassa detta blogginlägg årets tråkigaste är fel,ingen är sämre än den andre eller bättre heller.
Här jämför vi inte oss utan här ska vi våga vara oss själva och känna att det är okey,vi är ju en " familj"😊

Årlig storstadsresa låter intressant och du ser helt klart framemot den😊

Du bor själv o har därmed friheten att höra vad du vill när du vill.Det är något många önskar.

Du har hela livet framför dig än,du är bara 45😊
Vem vet vad som komma skall...😊

Vivianne kom att tänka på,gillar du djur? En del som trivs att bo o leva ensam har ett husdjur ,för en vän behöver ju inte vara en människa 😊

Ha det bra!
Kram Solstjärnan ☀️

22 Carina ST :

skriven

Det verkar ju som att du själv trivs rätt bra med hur du har det i ditt liv och då är ju allt väl. Vi lever våra liv på olika vis och det viktiga är att man själv känner sig hyfsat nöjd med det. Och annars förändrar efter bästa förmåga. Tack för att du delar med dig! Låter härligt med en vecka utomlands varje år.

Kram, Carina ST

23 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda.

Tack för svaret.

Känner dem något aggressioner mot mig? Eller tror de att jag lurat honomEller så?
Eller skyller de mer på honom?
Kram

24 Maria:

skriven

Jo, men jag tycker alla liv är intressanta, även de som är "tråkiga". Älskar att läsa om människors olika liv och val. Har vissa i min familj som anser lite att livet bara händer dessa och jag har insett att jag inget kan göra. Man väljer själv hur man vill leva sitt liv. Bitterhet mot människor kan man ha som är annorlunda men jag har börjat att sluta bry mig, alla gör sitt bästa utifrån sin egen bakgrund. Även här väljer man vänner. Som min farmor brukade säga; finns det en, så finns det tusen åter :-D

Måste bara säga till Esmeralda efter bloggen igår om samlande och att ge bort saker! Så kul och fräscht med människor som ger sådär! Jag ska också göra mer så :-)

Kram till alla

Svar: Ja, det är kul att ge.. då kommer ju grejorna till nytta och glädje för någon annan, istället för att bara ligga där... kram :)
Esmaralda

25 Solen:

skriven

Hej Vivianne,
Ja det lät inte helt muntert kanske...men jag tycker du är modig som reser själv varje år! Det har jag aldrig gjort. Så jag tror faktiskt att du egentligen är en tuffing som skulle kunna göra precis vad du vill....men du kanske inte vill annat?
Om du är nöjd med att ha det så som du har det tycker jag att du ska sluta att se det som att du har ett tråkigt liv. I så fall är det ju det liv du trivs med och så som känns bra för dig. Men om du inte trivs så tycker jag att du ska fundera ut ett nytt litet äventyr som du ska ge dig iväg på. Jag är säker på att du fixar det. Och det behöver ju inte vara en långresa eller så utan kan vara något du gör över dagen eller en helg.
Så bryter du mönstret som du har idag.
Kram Solen ☀️

26 KristinaF:

skriven

Hej!

Det kändes bra under dejten med A. Min fråga är om det blir mer? Kommer jag orka med konflikter med andra pga förhållandet?

Hälsningar

27 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan du se oss tillsammans som sambo?
Kram

28 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda

Jag vet att jag kanske inte borde bry mig, men man blir ju lite ledsen.

Ser du, tror hans familj att det är jag som har lurat deras son?
Känner de aggression mot mig?Kram

29 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om jag och mina barn Blir fler i familjen snart?
Blir familjen utökad?
Kram

Svar: Ja det är en stor möjlighet, kram :)
Esmaralda

30 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda ångrar A att vi sågs igår ?
Har svårt att släppa den mannen. Vilka turer vi haft genom åren 💕
Kram

31 CA:

skriven

Hej
Man kan prata om "vinster" jag vet inte vilken din vinst är med ditt så kallade tråkiga liv Vivianne men helt klart så ger ditt tråkiga liv dig något som du värdesätter och som vi andra inte klarar att förstå för annars hade du gjort någon form av förändring.
Ja, det kanske är tråkigt för andra att läsa samma fråga om och om igen men för alla som är på bloggen så är Es oerhört viktig del i våra liv. Det kan ge oss ett nytt perspektiv och föra oss vidare. Vi vet alla att Es inte kan garantera att hennes svar är helt och hållet tillförlitliga utan 80% eller så. Hennes synpunkt eller det hon ser är ändå viktigt för oss av olika anledningar. Vi är alla vår egen förare i våra liv. Oro över något är en del av livet, att få möjlighet att uttrycka oro kan ibland vara lindrande.
Jag har bokar en resa och ska sitta på en flygplats många timmar under natten, detta är självvalt men naturligtvis lite oroande då jag inte gjort så hör förut. Men visst förstår jag att det är något jag klarar av men att Es på någon av mina frågor svara det kommer att gå bra eller något annat minskar min oro och så tror jag att det är för många här på bloggen.
Kram

32 Kristin:

skriven

Hei Vivianne.
Takk for din beretning.
Jeg synes det er veldig bra at du setter ord på hvordan du føler at ditt liv er.
For meg virker det som om du har mye positivitet i deg. men at du på mange måter undertrykker deg selv.
Den uken du reiser utenlands, nyter du jo livet!! Så bra. Hvorfor ikke finne igjen litt av det av og til i hverdagen også? Det er så fort gjort å sette seg selv til side og lage et negativt mønster.
Du arbeider, jogger!!!, noe som er supert. Forstår at du er alene. Siden du er så aktiv, kanskje du kunne ha glede av et dyr? Jeg vet at jeg ikke har noe med å foreslå noe, for jeg vet at du styrer ditt liv som du vil, men allikevel....
Jeg ønsker alle mine medmennesker et godt liv, og vi kan få det om vi forsøker å gå litt ut av vårt vante mønster. Jeg ønsker deg en fin sommer.
Jeg lever også alene etter å ha mistet min mann. Jeg forsøker å finne positive ting å fylle livet mitt med, og samtidig være takknemlig for det jeg har.

Om du kjære Esmaralda har anledning:
Min eldste hund var ikke helt i form til morgenen i dag, men etter hvert lekte han litt. Om ikke noe spesielt skjer, skal jeg en tur til veterinæren om 2 uker for å sjekke alle hundene mine. Dette bruker jeg gjøre hver 2. - 3.måned.
Du skrev i en seanse at en av mine hunder ville bli syk, trolig en av de eldre. Det er jo naturlig at de en gang må forlate jordelivet, men følelsen angående dette smerter. Jeg vet samtidig at de som går over vil møte min mann og flere av hundene mine som har gått over. Dette vet jeg takket være deg <3
Jeg har lovet meg selv at min egoisme ikke skal plage mine dyr, og dette er jeg nøye med.
Nå ønsker jeg en fin søndag til dere alle KRAM!!

Svar: Jag tror nog du kan avvakta och om hunden fortsätter må hyfsat så räcker det när du ändå ska till veterinären men såklart, blir det akut är det ju en annan sak. De äldsta är ju till åren komna och hälsoproblem stöter till, tyvärr, det är ju oundvikligt ! När de går över får de det hur bra som helst och du vet hur väl mottagna de blir... så den som går över blir inte alls ledsen utan det är bara de som är kvar i jordelivet som blir ledsna.. kram :)
Esmaralda

33 Evig:

skriven

Jag tänker så här, Vivianne, vad andra tycker är tråkigt eller inte spelar ju ingen roll. Huvudsaken är att du trivs med ditt liv och hur du lever det.
Om du inte gör det, då tror jag att du har både styrka och förmåga att ändra på saker om du verkligen vill.

Oavsett vilket, var det intressant att läsa om hur du har det och tack för att du delar detta med oss.

Kram från Evig.

34 Mercan :

skriven

Hej Esmaralda 🤗 😘 ❤️Ska du skriva spåntana spådomar snart, jag läser med nyfikenhet 😊😊😊

Svar: I morgon blir det spontana spådomar :) kram
Esmaralda

35 Sessan:

skriven

Tycker du ditt liv är tråkigt? Det låter som du är rätt okej ändå.
Jag har ett tråkigt liv som jag inte är helt nöjd med. Gör mitt bästa för att få det roligare men med kropp som strejkar och låg inkomst är det rätt svårt.

36 SUSAN:

skriven

Låter som mitt liv, men jag kan inte tycka att det är tråkigt. Förvisso reser jag med vänner och umgås en del med dom o mina syskonbarn, så utan det hade det kanske känts tristare men då hade jag förhoppningsvis hittat på ngt annat.Är man singel o 50+ så gör man ju vad man vill o ibland är det rätt skönt att bara ligga på soffan o kolla ngn serie med praliner o vin på bordet...o ibland sliter man skiften ur sig i trädgården ...sånt e livet🤗

Kram

37 AnnaK:

skriven

Många liv ser nog ut på det viset 😊

Får du upp någon idé om hur jag kan få in lite pengar fort? Loppis är ju svårt nu. Kanske försäljning på Tradera eller Instagram då. Men det brukar inte gå så bra. Tröttsamt när man bor med en snål jäkel som låter mig betala det mesta.

Kram 🤗

Svar: Ta ett snack med den snåle, det funkar inte om en ska betala det mesta... kram :)
Esmaralda

38 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han kommer att ta steget fullt ut med mig?
Kommer han göra allvar av det han antyder?
Kan det bli vi som par? Och sambo?
Kram

39 Michaela:

skriven

Viktigast är att du trivs med litt liv Vivianne. Som andra skrivit så är vi nog många som lever rätt inrutat och "tråkigt". All lycka i framtiden! Kram

Kan talismaner uppfylla andra önskningar än dem de är laddade med? Jag pratar ju med mina om allt möjligt men det kanske bara är dumt :) Skickar du iväg alla fjärilar samtidigt? Lär i sådana fall bli ett jäkla surrande i brevlådan :)

Ha en skön söndag i regniga Sverige = skönt :) Kram

Svar: Fjärilarna skickas i tre omgångar och de första postas idag :) Oavsett dina önskningar så sätter alla talismaner fokus på att rädda dig om du är i fara.. kram :)
Esmaralda

40 Bib:

skriven

Hej !

Vill han lösa det med mig ? Eller vill han inte ? Kram!

😊

41 Anna E:

skriven

Dyker det upp nån ny kärlek i den närmsta framtiden?

Svar: Fullt möjligt, kram :)
Esmaralda

42 Dalkulla :

skriven

Svar till Viviane! Tror mig det finns oändligt med människor som tycker tänker som du. De som aldrig har tråkigt i sina liv,som lyfter upp livet och,få alla att tro de lever det perfekta livet, dom Viviane har verkligen ett tråkigt liv. De har inget innehåll som glädjer eller på annat sätt ger lycka i livet. De låtsas en tillvaro - ett liv som är allt annat än det de vill förmedlar.

Jag har ett bra liv men, ibland vill jag bara skrika rakt ut av tristess, allrahelst under denna förhatliga corona-tid där isoleringen var ett faktum. Men någonstans måste man kanske intala sig själv att den där tristessen måste finnas med som ett inslag i livet. Livet är till för att vi ska inser att det inte alltid är, blir, som man vill. Att vi klagar t.o.f hör bara till, det har vi alla vår rätt till.

Du lever ditt liv som du tycker är bäst för dig och det ska du fortsätta med, kan hålla med dig i det där att störa sig på människor. Det tror jag vi alla gör, som inte passar in i vår egen mall hur det ska kännas.

Kram och har ett bra fortsatt liv Viviane.
Du är inte tråkig bara för att du lever det liv du gör. :)

43 Michaela:

skriven

Då blir det inte så mycket surrande :)

Ojdå! Hoppss inte att jag är i någon fara😱
Kram

Svar: Nej det tror jag inte att du är... men skulle du vara det någon gång så är det tryggt att veta att talismanerna finns där och tycker ut och gör sitt bästa.. kram :)
Esmaralda

44 <3:

skriven

Hejsan esmeralda, ser det ut som att jag tar något lån till huset och hade vi tjänat på det i slutändan?

45 VIVIANN:

skriven

Tack för era kommentarer. Så roligt att ni svarar mig. Ni är flera som föreslår husdjur och det har fått mig att tänka till. Kanske det skulle vara en god idé. Jag är oerhört glad i djur och har en kråka som kommer varje dag och äter ur min hand. Jag kan ta hund med på jobb. Det här tål ju att tänka på. Kram

46 Lydia💕:

skriven

Till Vivianne
Trivs du med ditt liv så är det ju ok även om jag tycker det verkar jätte tråkigt men om du tycker det är ok då är allt lugnt.
Jag har mist många vänner genom att jag är singel och det gör man nog när man blir det har många systrar och det är jag glad över även om jag inte har direkt kontakt med alla dom har fullt upp med sitt sen har jag ju min lilla hund och en fin dotter att tänka på .
Nu längtar jag efter min fjäril 🦋 så mycket och min semester börjar snart och ska ha det i 4 veckor.
Och jag hoppas på en skön rolig lite flirtig semester i år för jag tror på kärlek och att vara två ihop kan inte rå för det är en obotlig romantiker kram på er alla.
Lydia💕

Svar: Och Fjäril längtar efter dig, det kan du vara säker på ! Kram:)
Esmaralda

47 Michaela:

skriven

Phew! :) Ja det är verkligen tryggt att veta att de finns där. Hoppas min Fjäril skuttar av iver att komma till mig haha. Vi har mycket att uträtta tillsammans och hoppas att vi lyckas :) Kram

48 Browallia:

skriven

Vivianne! Tack för din gästblogg, vet du? Jag läste hela utan att bli uttråkad en ända gång. Från mitt perspektiv låter det som ett vanligt liv i vår ålder. Det skiljer sig inte mycket ifrån hur mitt och mina få väninnors liv ser ut. Det är en klen tröst men du är långt ifrån ensam om att leva som du gör. Kram Browallia

49 M.:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar det mer som om
Den relationen kommer att bli avslutad eller verkar det mer som om den kommer att fortsätta och fortgå?
Kram

50 T:

skriven

Hej vivianne! Tack för din blogg. Tycker på sätt och vis att de låter skönt ditt liv. Inte behöva tjafsa med massa människor. Själv har jag stort behov av egen tid och fick just det innan man och barn. Nu är tempot högre med barn och aktiviteter och lekplatshäng och gud vet vad. Ibland längtar jag efter det liv du lever. För att jag är ibland trött på mitt nuvarande tempo men livet går ju i olika faser. Då jag bodde själv hade jag hund. Den bästa vän och som gav både motion och kärlek. Och jag behövde inte tjafsa med honom 😊. Men alla vill ju inte ha djur och de får man ju respektera. Allt gott!!!

51 Moms:

skriven

Hej E!
Ser du oss träffa varandra igen eller kanske bara få nån slags kontakt igen??
Kram ha en bra dag

52 Bib:

skriven

Hej !

Vill han lösa det med mig ? Eller vill han inte ? Kram!

😊

Svar: Han känns inte riktigt samarbetsvillig inte.. kram
Esmaralda

53 <3:

skriven

Hejsan esmeralda, ser det ut som att jag tar något lån till huset och hade vi tjänat på det i slutändan?

54 Helena Ir:

skriven

Tack Es för att du bekräftade det jag fått till mig!

Jag hade en sådan konstig dröm om en kattunge en natt, den vilade i min famn, som en solkig gammal nalle,med ett öga igenmurat. Men jag kunde känna att det fanns liv i den fortfarande..ibland är det svårt att förstå sina drömmar.. Jag verkar ha fått katt på hjärnan :)

vilken skön promenad det blev, trots regnet på slutet..fågelkvitter och ren luft..och blåbär att smaka av..det är som när jag var liten blåbären mognar till min födelsedag..på Frankrikes nationaldag!

Kram

55 Mims:

skriven

Hej Vivianne! Förstår att du har det tråkigt eftersom du har tid att bry dig om att vissa på bloggen ställer samma fråga om och om igen. Förstår inte hur du orkar med att hålla reda på vad andra människor gör. Sluta att störa dig på vad andra människor gör. Det har jag gjort och livet känns så mycket bättre.

Kram

56 Pia1:

skriven

Hur ser talismanerna på varandra? Är det bra eller dåligt att bära två i samma kedja tex eller ska den gamla gå i pension? Kingen känns fortfarande som en stolt herre men om han vill vara kvar vet jag inte...
De gamla har själva löst det genom att falla i bitar strax efter den nyas ankomst 💕

Svar: Fjäril är sådan att du kan ha henne tillsammans med vilka andra talismaner du vill, kram :)
Esmaralda

57 Blåklockan:

skriven

Har en fråga till 9-barnsmamman. Stämmer receptet på havrekakorna. Bakade men de höll inte ihop.
Känner du Es. Om det fortfarande finns liv i Kingen och Lady?
Ha en fortsatt skön söndag.

Svar: Ja lite liv finns det allt i dem !! Kram :)
Esmaralda

58 Kristin:

skriven

Tusen takk, kjære Esmaralda for at du ga meg svar ❤
Kram!!!

59 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda ångrar A att vi sågs igår ?
Har svårt att släppa den mannen. Vilka turer vi haft genom åren 💕
Kram

Svar: Nej jag tror inte han ångrar men hans känns lite vankelmodig allmänt.. kram :)
Esmaralda

60 Västkustbruttan :

skriven

Vivianne: vad härligt att tankar om husdjur kom till dig, den tål att tänkas på 👍🤗

Denna tröktant tog sig faktiskt ut på drinkar på stan igår. Jo, jo! 😜 En otroligt självupptagen fråga måhända; men vad tänkte den långe blonde mannen om mig? Tyvärr var han upptagen och jag fick en mindre intressant karl i hasorna istället suck.. 😅

Kramisar!!

Recept på granskottssaft, en massa dagar försent Es, men äsch vad tusan:
http://matildas-kafferep.blogspot.com/2014/05/granskottssaft.html?m=1

Svar: Den långe blonde gillade vad han såg ! Tusen tack för receptet :) Ska prövas ! Kram
Esmaralda

61 till Blåklockan:

skriven

Receptet stämmer. Man kan ta aningen mer smör i men det håller inte ihop som en vanlig kaksmet när man klickar i dem. Jag har mina 15 min i ugnen istället för tio så de blir knäckiga dessutom. Hoppas du får rätt på det hela. Kram från 9 barns mamman

62 Fia-lotta:

skriven

Hejsan hoppsan❣️

Sticker in en spontan fundering ang om mannen på p funderat på att höra av sig till mig eller om vi får chans att mötas på nytt?

Nu ska här rensas blåbär inför en paj. Mums !!!

/Fia-Lotta

Svar: Det ser ut som om ni möts igen men det känns inte som om det blir något riktigt seriöst... mums med blåbärspaj.. kram )
Esmaralda

63 Michaela:

skriven

Helt otroligt!! När jag sitter vid köksbordet så ser jag att det sitter en ljusgul fjäril på utsidan av fönstret. Har aldrig hänt förut och det måste ju vara ett tecken :)

Ha en fin afton!
Kram från ett översvämmat Sthlm

Svar: Ja, visst är det ett tecken !! Och av bästa sort ! Kram :)
Esmaralda

64 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
En liten undran, säkert inte det men jag tänker att de skadar inte att fråga iaf 😊 denna veckan har jag haft ont lite här och var i kroppen och eftersom min ena önskan till Fjäril var att må bra bl. a. kroppsligt så undrar jag om hon gör något redan nu och att jag känner av dom ställerna hon har varit på? Eller beror detta på något annat, typ att jag har spänt mig i kroppen eller sovit dåligt? Kram Zoey 💕

Svar: Exakt så kan det faktiskt vara, att Fjäril hjälper redan nu.... ! Kram :)
Esmaralda

65 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja det vore inte alls dumt att ännu kunna byta jobb,men det beror ju helt på arbetsgivaren, han kan ju tycka att jag är för gammal ;).

Inhandlat flyttgrejer åt de två som ska flytta hemifrån i augusti. Får se hur det känns, att bli en mindre familj, faktiskt ingen aning. Andra barnet har inte lägenhet ännu o en undrar ju om det blir flytt ensam eller med kompis? Om knappt två veckor vet vi...
Kram Skorpan

66 Dahlia:

skriven

Tack! Genom att läsa detta insåg jag att mitt liv inte är så mycket bättre! Men jag är sån som vill ta mig ut och leva. Möjligen lite för feg utav mig att göra det, men det övas på!

Es, Det finns en möjlighet/risk att vi möts på vägen till jobbet imorgon.
Hur blir hans reaktion eller tankar om det i så fall?
Lutar dem mot positivt eller negativt?

Svar: När ni möts nästa gång kan det bli lite avslaget.. du får känna av.. kram :)
Esmaralda

67 Helle68:

skriven

Hej, Vivianne, inte alls tråkigt.. ett helt vanligt liv låter det som. Vem säger att man måste vara aktiv och ha tusen bollar i luften samtidigt och umgås med andra titt som tätt för att må bra.. Ha det gott// Kram

68 TILL VIVIANNE :

skriven

Hej! Jag tänkte i slutet, lite som att jag glömt bort vad jag läst innan, att nu sker den där förändringen som du kämpat för. Så fortsatte det tråkiga. Jag tycker dock inte att du är tråkig eller lever ett tråkigt liv, jag tycker du omfamnar livet så som det är i just ditt liv. Om du sedan behöver, vill, bör göra andra förändringar kommenterar jag inte. Men ser du att det "tråkiga" faktiskt snarare är "livet"?

Jag ser att du har rutiner och du vågar ändå göra saker ensam. De flesta (host.. jag) kan ibland bli handlingsförlamad för att man är ensam eller för att livet går på repeat på ett vis man egentligen inte önskar. Du fortsätter dina rutiner och hade du inte haft dom - snacka om tråkigt liv, eller inget liv alls för den delen. Det tycker iallafall jag. Eloge till dig som bara gör, medans andra ger upp. (jag är en av dom som inte vågar slappna av i soffan med gott samvete, men ändå gör det och som inte orkar diska när jag kommit hem från jobb).

Du har däremot alla förutsättningar till något mer, om du själv önskar. Det låter lite som att du inte direkt hatar läget men att du accepterat det lite väl mycket. Inte så att du måste göra förändring, som sagt. Du har god förutsättning för att göra mer, det är det jag vill säga, om du själv vill.

Du har gått igenom (bland det) värsta man kan vara med om i en relation, otrohet. Du tog inte tillbaka och du har fortsatt livet. Du har ett jobb som går på repeat och betalar dåligt, och din fritid består mestadels av förberedning inför jobb dagen efter.

Sen ser jag en gnista kring dig när du tänker på resorna. Höjdpunkten.


Du måste inte svara mig, men jag frågar lite retoriskt; varför gör du inte det till livet? Höjdpunkterna.

Ett tips från mig som varit där, stör dig mindre på folk och börja fokusera på dig. Reagera mer på dig själv snarare än andra. Lägg all energi till dig själv och våga tro på att du kan få ett annat liv. Men som sagt, jag har ingen aning om hur du vill ha det.

Allt gott

Tack för ditt inlägg!
Kram Ghostwriter

69 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Menar han något allvar med mig?
Kan vi gå vidare och att vi flyttar ihop?
Kram

70 Blåklockan:

skriven

Tack Es och 9barnsmamman för svaren.
Då ska jag prova med mera smör och längre tid i ugnen. De var jättegoda men lite svårätna.
Kram

71 Naturvän:

skriven

Hej!

Tack för svar, nu vet jag bestämt hur jag/vi skall agera.

Till västkustbruttan nr 61
Tack för receptet! Låter spännande , hoppas kunna prova vid tillfälle och skall dela med till min dotter som är mycket huslig!

En trevlig kväll till alla!


72 Bella:

skriven

Hej, kommer jag vara kvar på mitt nya jobb länge/några månader iallafall? 💕 Kram till dig och alla andra här i bloggen! ✨

73 She:

skriven

Tror hon tog det fel då jag pratade om vikt.. Ser vi ut att kunna komma överens? Hade tänkt vara trevlig men då blev det ju motsatt effekt tyvärr..
Kram

74 Miltons Mamma :

skriven

TILL SKRIBENTEN:

Jag läste igenom hela bloggen samt ett par av svaren.
Jag svarar dig tvärtemot inte som de svar jag läste.
Herre gud människa så otroligt BITTER du ger sken av att vara.
Bryr mig inte om vare sig om du eller andra anser att du lever ett tråkigt liv, det är DITT liv, DITT val. Men det stank bitterhet och "jag har givit upp", kanske tom lite "jag förtjänar inget bättre"..
Wth!!! Ta dig i kragen och LEV för fasen! Lär dig ett språk, börja teckna, läs historia, ta en kurs i något just for fun.

Man kan känna avsmaken lång väg, det går att ta skära rakt igenom bitterheten i luften. Som en tjock, kladdig, mörk, sörja.

Hoppas man slipper läsa sådana bittra inlägg i framtiden. Denna blogg står för energi, styrka, kärlek, glädje, upplyftande, skratt men herre gud. Detta inlägg var rena käftsmällen av negativ energi.

Ja jag är hård i mina ord idag. Tänker inte krusa. Lindade i orden i bomull men rak på sak. 😊

All kärlek till er alla ❤️

Kjam

75 Kaffe och Regn:

skriven

Läste hela inlägget, tjoho!!
Är nog inte roligae än du isåfall. Jobbar, äter och sover. Skillnaden är dock på helgerna då jag umgås med pojkvännen men är ofta så trött så jag inte orkar göra annat än att glo på serier eller filmer med honom.. #tråkigasteflickvännen

76 Ghostwriter:

skriven

Mannen från mitt kungliga liv, jag kan inte vad jag än gör, glömma honom. Han triggar mig ordentligt och jag har svårt att acceptera ett liv utan honom, jag vill att vi ska kunna ha kontakt. När jag tog bort honom kändes det som ett förhastat beslut.

Tänker han på mig och vill ha mig i sitt liv? Som vi alltid sa... även fast det bara är vänskapDet har gått lång tid och det gör väldigt ont, på ett sätt jag inte kan beskriva. I vårt kungliga liv förlorade jag honom och nu förlorade jag honom igen, fast på ett nutida vis.

Det jag känner känns större än "kärlek". Jag kunde inte ens glömma honom genom att bli kär i någon annan.

Kram

Svar: Det du känner är historiens vingslag, och det påverkar. Gör honom inte viktigaste i detta livet än han verkligen är.. kram :)
Esmaralda

77 Agnes:

skriven

Och NU, så lindar vi alla in oss i bomull, sätter händerna för öronen o oar hela natten!
Självklart så blundar vi för elände, folks tillkortakommanden o lyfter de som inte vill bli lyfta....i ett enda, jävla fucking KUM-BA-YA!!!!!

Kjam, kjams o en sedan en redig jävla kram!!!!

Glömde....funderar på att ordna en resa in i de djupast skogarna av glitterfnitter-hoppsan-tjosan träd i jakten på den där förbenade enhörningen!

Hänger ni på???

*Lägger upp ett asgarv så hela stan vibrerar*

78 M:

skriven

Hej!
Tror det är tråkvarning hos många av oss.
Hund låter som en strålande idé.Då får man kontakt med andra.

Undrar över en dröm Es?En vit fågel som omfamnade mej.Det va så otroligt skön känsla.Får en känsla av nått budskap.

Kram

79 Ullie:

skriven

heej ja jag säger som en del andra här ser ja
självklart är det du som ska a nöjd hur du har det
man kan hitta det där som gör man kan semestra själv det är INTE Dåligt det kan ja säga det krävver rätt så mycket utav en .
Tror säkert du har det rätt mysigt änå och kan se det härliga i både vardag och helg

skickar en kram lite airhugs sådär Ta hand om dej

80 Bjork:

skriven

Hej kommer jag och Jerry gå ut och dansa ihop kram?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: