Djuren säger....

När jag kände in era spontana spådomar för ett tag sedan – så fanns det också djur som ville komma till tals

Detta är vad de säger:

 

Blandrashund på 7-8 år som är glad och som nog har en släng av ADHD och ger sig inte riktigt tid att känna  in – han utstrålar att han är glad i själva livet. Att allt är prima liv och här vilar inga ledsamheter. Han vill att mamma ska vara lika glad och försöker muntra upp henne

 💖

Sedan har vi en liten fluffig hund som älskar sin matte väldigt mycket och följer henne i fotspåren men en sak är  hunden olycklig över… hon eller han ( ser inte vilket) vill ha en lekkamrat.

 

 

Så har vi katten som kommit till sin nya ägare som omplacering. Katten kämpar verkligen för att anpassa sig och för att bli en sådan katt som ägaren vill ha för den vill ju absolut stanna kvar. Det finns rädslor som dyker upp och som är minnen från det förflutna och ibland kan det bli tufft att tacka för en katt som kan ha svårt att skilja nutid från dåtid.

 💖

Katten som är äldre,  tigrerad i färgerna och  är storvuxen. En biffig katt helt enkelt som rent fysiskt skulle kunna brotta ner vilken annan katt som helst  men se det gör han inte eftersom han tycker det är lite obehagligt med andra katter och vill inte vara i närheten av dem. Han flyr så snabbt han bara kan.

 💖

Hästen som är äldre men som älskar att  bli riden och som älskar samhörigheten mellan ryttaren och sig själv . Denna häst har ett bra liv på många sätt men det finns något i maten som hästen inte gillar. Det kan vara nya pellets eller något annat – men hästen är väldigt tydlig med att detta smakar skit och vill ha något annat

 

 

 

 

Och så har vi en liten fågel i det vilda som  vill fortsätta bli matad  som förut fast marken är bar. Han har någon form av smärta i kroppen som gör det svår att flyga och leta mat.

 💖

Det finns en vildkanin som stör sig väldigt på en hund och som försöker bygga nytt bo stup i ett men hunden hittar alltid dit.

 

En stor hund, snäll men med vaktinstinkt är själv lite rädd att missuppfatta situationer för  vaktandet av sin matte är hans främsta kall och han är på sin vakt. Han tillägger att matte gott kan kli honom lite mer bakom hans högra öra.

💖

En blandrashund medelstor runt 10  år på ett ungefär vill meddela att han har en rejäl  artros och smärtor. Han föredrar kortare promenader och att få gå i sakta mak men han är tydlig med att han älskar livet och mår väl i övrigt.

 💖

Så har vi  tamkaninen som  vill utforska lite större områden och som längtansfullt tittar ut från buren och brinner av längtan att bara få ge sig iväg och utforska. Men, får jag tillägga, att det är kanske inte så lämpligt för den här kaninen har ett ganska uselt lokalsinne och kan få svårt att hitta hem igen

 💖

En liten hund som ofta blir buren av sin matte är så fasansfullt trött på detta. Hunden vill gå på sina egna ben och vill hälsa på andra hundar  och tillägger att matte är högt älskad  även om hon lyfter upp i tid och otid

 

En kråka ber om tid och tålamod och har hopp om att ni ska kunna bli riktiga vänner. Förutsättningarna finns.

 💖

Ja, detta var meddelande från djuren runt oss

 

Kram & Kärlek

1 Mikael:

skriven

Alltså affärerna har slutat sälja fågelfrö men får väl kolla om det är någon stackare där ute , har ju kommit nya fåglar så se om man känner igen någon.

Någon trodde jag var Tony Hawk, vilken version av han de tänkte på vet jag inte men nu har han dykt upp igen, jag har alltså fått spela med Devo av alla och svänger gör det, och ett eget dataspel där jag hoppar omkring haha

Hade ingen aning att Devo var igång eller ens lever men coolt

https://youtu.be/8I5baEQbX6Y

Kram
Mikael

2 Skorpan:

skriven

Vilket härligt bloginlägg :). Har inga djur själv, men kul att läsa ändå.

Barnen skulle vilja ha hund o säger att när de två äldsta har flyttat hemifrån, ja då skaffar vi oss en hund. Tror faktiskt inte riktigt att det blir av då ännu, eller blir det Es? O när det väl blir av, är det en liten hund då, eller medelstor?

Drömde att jag var i Thailand o det var sista dagen, vi skulle flyga hem o jag hade inget hum om vilken tid. Meddelade personalen om två bortglömda brudklänningar i ett rum. Kanske kunde jag redan ha atått brud två gånger ;), om nu det var drömmens budskap!?

Nu blir det att börja göra sig i ordning inför arbetsdagen...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Det kommer absolut en hund till dig så småningom... en mindre ras tycks det vara. Kram :)
Esmaralda

3 Rebecca:

skriven

Kommer jag och Tobias att träffas? :)

4 Mikael:

skriven

Djuren ville komma till tals var det, jag höll på spy när jag läste detaljerna och det där ska man mata ungarna med, en ko på 1800 talet var guld värd..., Oren sa för 25 år sen hur det skulle gå, man blir ju inte förvånad över att Corona härjar

Nu kan Uppdrag granskning visa att mjölkgården bara var en av drygt 200 gårdar som bröt mot djurskyddslagen under 2019 – och att 38 av dem levererar mjölk till Arla.


https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/210-gardar-brot-mot-djurskyddslagen-forra-aret-flera-levererar-mjolk-till-arla

Kram
Mikael

Svar: Jag blir så upprörd av sådant här....alla djur har rätt att ha det bra och de som missköter sig i djurhållningen ska inte få behålla sina djur och aldrig få lov att ha nya... så enkelt och självklart... kram
Esmaralda

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda ser min lilla hund ut att må bra ? Ibland så sprakar det till i hans lilla kropp när jag lyfter ner honom för första morgon promenaden. Är han stel och har ont ?
Något som jag funderat över flera gånger är varför han skriker till så hjärtskärande ibland när jag eller mamma sätter på honom halsbandet. Älskar min 🐶så mycket. Du har spått att vi haft varandra med i ett tidigare liv. Tror han räddat mig många gånger när jag varit ledsen. Vill han gå längre promenader eller är han nöjd? Han är ändå 10 år och haft lite problem med leden i benet. Han är alltid så duktig och pinnar på.
Kram

Svar: Han har lite värk i kroppen ibland men vill gärna gå ut, dock inte alltför långa promenader.. kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Om jag tolkas rätt att det kan var lite stökigt/konstigt och såna tills det är 25 maj då allt är över? Så stämmer det då behöver jag bara står ut och väntar? Tills den frihet och överleva... då allt blir bra och mer positiv?

Ha det bra

7 Maria:

skriven

Åh, min pappa hade som barn en kråka som de kallade för Olsson. Om jag inte minns fel så hade hans mamma dött. Den blev tam och följde barnen vart de än gick.

Svar: Ja, de kan bli riktig tama och de är så himla fina djur !! Kram :)
Esmaralda

8 J:

skriven

Godmorgon 🌹
Glad att läsa om djuren !
Behöver ro i kroppen ang A. Varför svarade inte A på mitt sista meddelande som skickades till honom för lite mer än två veckor sen?
Kram

9 Lotta:

skriven

Intressant. Vi har en grannkatt som ofta sover i soffan på altanen. Ibland kommer hon in och vilar eller vill ha mat, men hon brukar inte gilla det jag ger. Den senaste tiden har hon inte varit här. Hon kanske hittat någon som har godare mat.

Min son är halvkrasslig väldigt ofta. Ibland undrar jag om han haft Corona och även jag. Är så trötta på att vara hängiga. Ser du om vi alla kommer pigga på oss?

Kram L

10 Mina:

skriven

får jag uppleva lite mys o romantik i sommar?

11 Misstjejen:

skriven

Hej

Tänker fråga att kan det var min hjärna och kropp förbereda sig till 25 maj som frihet utan honom och överleva utan blindtarmen. Känns som det händer lite konstigt/stökigt/missförstått och såna. Så kanske beror på det att inom mig själv är förbereda till 25 maj?


Även det händer saker runt mig och jag ska bara står ut och försöka har bra tålmodigt även väntar tills den tid kommer...


Så stämmer det? Inom mig själv förbereda sig något sätta...


Ha det bra

Svar: Ja det stämmer så tillvida att man som regel alltid förbereder sig för något oavsett man är medveten om det eller inte.. kram :)
Esmaralda

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Så underbart med djurens röst !Tack för allt du gör för oss <3 Du peppar och glädjer oss ( mig) varje dag med dina inlägg ! <3 Om det finns ngn vildfågel hos mig som inte mår bra kan jag lugnt försäkra om att här finns det mat även vid barmark ;-) Har nu flera ekorrar som hittar solrosfrö bland blandfröerna jag fortfarande lägger ut . Duvorna har oxå hittat hit och tar de fröer (havren) som oftast blir kvar ,men talgbollar och fett till hackspetten det är slut och köps inte in mer nu.
Här går det åt ca 3 säckar solrosfrö och 4 säckar blandfrö varje säsong Men i år har det inte gått åt lika mycket som vanligt ..så blandfröerna räcker ett bra tag än..

Njut av solen ni som har här är det snöglop och +3 grader burr..

Kram Anki med flock

Svar: Ja här går det också åt massa fågelmat... och att ha mat ute även under sommarhalvåret har jag däremot aldrig haft men med tanke på fågelns röst så tänker jag att det kan finnas fler som inte mår så bra... och det får bli fortsatt en näve då och då.... vårt klumpiga duvpar och råkat illa ut igen och fått sina ägg stulna och nu sitter de på taket och skriker mest hela dagarna.... kram :)
Esmaralda

13 Browallia :

skriven

Alltid lika roligt att läsa ”spontanisar” oavsett om det är djur eller människor :)

När jag drog upp persiennerna vid 7-tiden så tappade jag hakan, allt där ute var täckt av minst ett par cm SNÖ! Jag kan inte en påminna mig om att jag ens hört talas om att det kommit snö som ligger kvar i mitten på maj!! Älskart! :) Jag skulle kunna ha vinter och snö året om.

Svar: Snö !! OMG så ovanligt ,i maj månad ! Här lyser solen och himlen är blå fast någon riktig värme är det inte. Kram :)
Esmaralda

14 Essi:

skriven

Älskar förra inlägget om soulmates! Min man är min livspartner men min svägerska är helt klart min soulmate, tror absolut det var förutspått våra vägar skulle korsas! Så tacksam för henne.

Jag känner mig färdig med barn men ser du det blir fler ändå? Kram

Svar: Känns som om du satsar på annat.... och så härligt att du har de rätta runt dig... kram :)
Esmaralda

15 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Ingenting från mina djur ☺️. Men de är nog rätt nöjda. Men Totte har något spök i huden kring nosen. Måste kolla upp det där. Trodde först att det var något som kommit efter att han hade haft fästingar på näsan. Men nu borde det ha blivit bra igen i så fall.

Själv känner jag mig sjuk igen. Samma symtom. Jag kanske aldrig var helt frisk fast jag trodde det. Jag orkade ju springa i alla fall. Jag var inte ett dugg rädd för älgarna trots att jag sprang ensam i skogen. På vägen hem fick jag se två stycken och inte ens då fick jag puls. De var jättevackra.

Kram ThereseC

Svar: Älgar ÄR vackra och majestätiska men jag har bara sett dem från bilen.. inte sådär face to face och det måste vara en upplevelse... fast lite rädd hade jag nog varit... kram :)
Esmaralda

16 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda. Så gulligt att du hör vad djuren kommunicerar till dig. Jag längtar så efter att skaffa hund. Det känns som att allt bara fördröjs och fördröjs. Du har sett en ljus framtid för mig. Jag vet inte om jag någonsin får uppleva en sådan. Ingenting verkar förändras eller bli bättre.

Jag känner mig instängd, inlåst och trängd i ett hörn mer än någonsin, coronasituationen förvärrar känslan såklart. Det enda som hittills gett mig kraft att orka är att få resa. Känner mig så otroligt nedstämd vid tanken på att bara stanna hemma hela semestern.

Du har sett att det finns en mycket god chans att jag kan resa åtminstone kring julen, men jag börjar tappa hoppet då man läser om hur länderna håller sina gränser stängda.

Har chansen att resa vid jul minskat eller kanske till och med försvunnit?
Kram
Jennifer

Svar: En god möjlighet finns att kunna resa till vissa länder runt jul, det är tyvärr allt jag ser... kram :)
Esmaralda

17 Bella:

skriven

Godmorgon😊
Tror du det hinner bli en flytt utomlands för mig igen eller blir det istället en annan del av Sverige snart? ❤️ Tänkte på att du skrev för ett tag sen att jag nog inte lever ensam så länge till, och att jag kommer bli sambo.. ❤️❤️❤️ och jag tror de är dags för ett nytt kapitel strax! Ingen idé att vänta om de är så😂😂😂❤️

Svar: Eftersom jag inte kan se mer exakt när saker och ting ska ske så ser jag inte heller när din kärlek kommer... så det kan hinnas med en flytt utomlands först... men mest troligt blir det inom Sverige.. kram :)
Esmaralda

18 Ma:

skriven

Hej esmarslda,

Ser nästa flytt ut att bero på stam renoveringen? Att det är därför jag gör den? Eller kan det vara något annat?
Kram

Svar: Jag ser inte vad flytten beror på men det känns positivt krig den.. kram :)
Esmaralda

19 Helena Ir:

skriven

Fin möjlighet för djurens ägare att få dessa upplysningar..inte alltid så lätt kan jag tänka,att förstå vad som pågår inom djuren..

Tittar på en film på svt.play.."Under sanden",lite otäck om unga pojkar som ska rensa minor på stranden..den är känslomässigt stark..lite gråten i halsen,men rekommenderas!

Ingen sol ännu idag,lite så humöret försvann med den..vaknade inatt över konstiga tankar,lite skrämmande..psyket är allt en konstig uppfinning..upp och ner!

Kram

Svar: Den filmen har jag sett och den är väldigt bra.. så jag rekommenderar den absolut också. Hos mig lyser solen minsann... kram :)
Esmaralda

20 Dunegull:

skriven

Blir tårögd vad du är underbar E-som gör allt detta för oss i bloggfamiljen. ❤️

Får du in ngt kring min Golden? Hon har fortfarande problem med ögonen även om jag tycker dem börjar se bättre ut. Ska till veterinären igen imorgon. Den kortisonen hon använde idag gör henne otroligt låg och ledsen vilket gör ont i mitt hjärta. Ser du om hon snart blir bra igen? Får jag tillbaka min glada Tokfis? Får du in ngt kring hennes tankar nu? Hon är väldigt reserverad och jag försöker låta henne vara men bara finnas till. Saknar vår glädje tillsammans men förstår att hon mår dåligt.

Kram

Svar: Ja, hon mår inte bra och det är bra att du har kontakt med veterinär.. chansen är dock god att hon ska repa sig och bli glad igen.. kram :)
Esmaralda

21 Orolig:

skriven

Hej esmarslda.

Ser du varför hans mamma verkar ha bestämt sig för attt dra sig undan från mig? Beror det på något jag gjort eller sagt? Eller något om barnbarnet?
Tycker hon något illa om mig?
Kram

Svar: Hon känner sig mest kliven just nu och vet inte hur hon ska agera.... och hur det blir på sikt kan jag inte se.. hon tycker inte illa om dig utan det handlar mer om situationen.. kram :)
Esmaralda

22 EPM :

skriven

Då passar jag på att fråga om A:s katt.
Vi gillar ju varandra. Har han förstått hur det funkar med att jag är här en vecka och sen inte? Jag vill inte att han stressas.

En annan fråga: A:s dotter fyller år dagen innan mig. Skulle det bli uppskattat eller fel om jag gav nåt...?

Kram

23 SOL:

skriven

Så fint å høre fra dyrene også.

Grannen vegg i vegg har fått seg to katter, begge har listet seg inn hos meg på lette poter når døren sto åpen. Håper bare de ikke begynner å markere territorie på min trapp eller sko. Ellers er jeg veldig glad i katter og alle dyr egentlig.

I morgen har jeg "bestilt" samtale med en person i ledergruppen, jeg må lufte ut mine tanker, spørsmål og frustrasjon til noen, det er vel bedre å si det der enn andre steder.
Noen gode råd for å få det beste ut av det?

Svar: Bra att du tar tag i det i morgon.. tänk igenom noga så du får sagt allt det du vill och på ett sätt som inte kan missuppfattas, det kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

24 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Lite lyckat att de skulle handla om djurens spontana spådomar i dag med tanke på vad jag hade tänkt skriva.

Under natten gick återigen en av mina älskade kaniner bort. Denna gången var det väl lite väntat, denna lilla tjej dog 6 dagar från sin 12 årsdag. Helt otroligt att hon har hållit sig kvar så länge. Förra året var det hennes bror som gick bort - 11 år och 1 månad gammal.
Min lilla tjej har jag haft i drygt 10 år då jag först sålde henne till en tjej som skulle börja med kaninhoppning och jag är så glad över att hon kom tillbaka till mig igen och gav mig tre underbara härliga avkommor som visserligen är oxå borta nu men jag fick chansen att se dom växa upp. Två av dom gick bort strax efter varandra när de var drygt 6 resp. 6,5 år gamla medan hennes tredje gick bort vid jul förra året 9,5 år gammal.
Jag fick hur som helst säga hej då till henne och det är jag glad för, men undrar bara två saker:
1. Har hon det bra nu och blev hon väl mottagen när hon kom till andra sidan?
2. Kände hon att jag övergav henne när hon fick somna in ute i sin bur ensam omringad av hennes kanin kompisar eller var det de hon ville? Lättare att släppa taget kanske från mig om hon var där och inte i min famn?

Jag hoppas hon var glad över att fått vara hos mig, lite bättre än den tjejen som köpte henne. Saknar henne redan men vet att hon har det bra där hon är och slipper ha ont osv.
Ha en bra dag! Kram Zoey 💕

Svar: Hon hoppar glatt och högt nu, leker och är frisk och hon gick över väldigt enkelt eftersom hon var helt redo.... kram :)
Esmaralda

25 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Lite lyckat att de skulle handla om djurens spontana spådomar i dag med tanke på vad jag hade tänkt skriva.

Under natten gick återigen en av mina älskade kaniner bort. Denna gången var det väl lite väntat, denna lilla tjej dog 6 dagar från sin 12 årsdag. Helt otroligt att hon har hållit sig kvar så länge. Förra året var det hennes bror som gick bort - 11 år och 1 månad gammal.
Min lilla tjej har jag haft i drygt 10 år då jag först sålde henne till en tjej som skulle börja med kaninhoppning och jag är så glad över att hon kom tillbaka till mig igen och gav mig tre underbara härliga avkommor som visserligen är oxå borta nu men jag fick chansen att se dom växa upp. Två av dom gick bort strax efter varandra när de var drygt 6 resp. 6,5 år gamla medan hennes tredje gick bort vid jul förra året 9,5 år gammal.
Jag fick hur som helst säga hej då till henne och det är jag glad för, men undrar bara två saker:
1. Har hon det bra nu och blev hon väl mottagen när hon kom till andra sidan?
2. Kände hon att jag övergav henne när hon fick somna in ute i sin bur ensam omringad av hennes kanin kompisar eller var det de hon ville? Lättare att släppa taget kanske från mig om hon var där och inte i min famn?

Jag hoppas hon var glad över att fått vara hos mig, lite bättre än den tjejen som köpte henne. Saknar henne redan men vet att hon har det bra där hon är och slipper ha ont osv.
Ha en bra dag! Kram Zoey 💕

Svar: Hon hoppar glatt och högt nu, leker och är frisk och hon gick över väldigt enkelt eftersom hon var helt redo.... kram :)
Esmaralda

26 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Tack för din fina svar igår, det glädje mig att få veta de 😊

Men min fråga är, ska jag fortsätta att ge henne space eller lär hon höra av sig till mig när hon vill prata med mig igen?

Det känns lite konstigt just nu när hon inte är så social mot mig.. :/

Så kommer hon att höra av sig när hon vill prata med mig igen eller är det jag ska höra av mig när jag har gett henne det space hon behöver?

Kram

Svar: Ge henne space, det känns bäst.. kram :)
Esmaralda

27 Bumble bee:

skriven

God förmiddag Es!
Nyfiken fråga: kan du se något gällande mina djur? Något det vill förmedla till mig som de vill att jag ska tänka på eller något de kanske inte gillar eller vill ha mer utav?
Kram 🐝

Svar: Jag får en tydlig känsla av att de är väldigt förnöjda... kram :)
Esmaralda

28 Misstjejen:

skriven

Hej

Vill ju prata med C kvinna men spelar inget roll. Jag ställa fråga för du är terapeut. Vad kan jag gör för jag är irriterar även om påverkar lite negativ från min omgivningen. Kan alla inte var positiv? Jag vill att jag ska må bra och känna av tacksam också

Ha det bra

Svar: Människor är olika och de är som de är och det får man försöka förhålla sig till... somliga knyter man lätt an till och inte med andra. Faller det sig inte naturligt och är inte ömsesidigt, då bör man inte lägga ner för mycket energi.. kram :)
Esmaralda

29 Rika:

skriven

Åhhh dessa små/stora fina djur de gör mig varm i hjärtat. Har haft och de har varit mig nära de som har kommit in i mitt liv. Love.

30 Misstjejen:

skriven

Hej

Ska jag köpa något present till honom imorgon men vill har något som är neutrala och inte som missförstått om vad jag ger. Vill inte typ välja något som han kan förstora och hoppas det är något som har gör med romantisk...

Jag vet inte vad passar det för honom

Ha det bra

31 Smöla:

skriven

Kommer kärleken att slå till i samband med min flytt?
Hur lång väntetid är det på seans nu, har du fullt upp?:)

32 Mirre :

skriven

Godmorgon Es,
Jag undrar om kråkan var till mig eller inte, det är mycket möjligt. Jag har en guide i form av kråka som följer mig, den är blankt svart, mystisk, stor och maffig. Dock känner jag igen denna guide i olika kråkor runtomkring mig som ser ut såhär, så det är alltså inte just en specifik kråka. Denna guiden är magisk det känner jag på mig. Kanske har den något att förmedla mig?

Es, jag undrar om du kan se varför jag älskar naturen så himla mycket som jag gör? Känns som jag varit ”häxa” i tidigare liv.
Vad tror du?

Kram ☀️

Svar: Meddelandet kan vara till dig.. och nog har du varit häxa och i mer än ett av dina gamla liv.. men du har också tillhört en stam som värnat mycket om naturen...kram :)
Esmaralda

33 Huldamaräng:

skriven

Godmorgon!
Djur är härliga!! De står ut med ens sämsta egenskaper och stöttar de goda!! Idag observerade jag en skata på morgonen. Hon/han var väldigt nöjd med sig själv, tror jag. De svart fjädrarna runt huvud och hals låg som en svart man och glänste, och stjärtfjädrarna var överjordiskt långa och skinande. Fågeln njöt av sin egen uppenbarelse, det var nästan helt uppenbart. Varför gör inte vi människor så? Vi är alltid missnöjda! Idag ska jag försöka känna mig som skatan vacker och glänsande.

Här på gården har vi en häst som på ett sätt känns lite missnöjd, men jag vet inte. Den är introvert och vill inte gärna bli störd. Den vill inte bli borstad i onödan och helst inte riden, så det slipper den. Den uppskattar att man står bredvid den ibland och pratar, men inget pillande. Det känns som att den är lite äcklad över människor. Den får vara så mycket vildhäst det går i ett domesticerat liv. Jag hoppas den är nöjd med det, men jag vet inte helt.

Ha en fin dag!!

Svar: Ja, vi har mycket att lära från djuren ! Jag får en känsla av att hästen är nöjd och mår bra och föredrar sitt eget sällskap och andra hästars.. kram :)
Esmaralda

34 MH:

skriven

Hej Es!
Så underbart för alla djuren ägare att få dessa meddelanden.

Har fått sommarjobb på ett äldreboende .
Blir det bra trivsel?

Kram

Svar: Ja, ta det som det kommer och du kommer trivas... kram :)
Esmaralda

35 Bella:

skriven

Tack ☺️ har en i mitt liv sen två månader tillbaka som känns som en potentiell livspartner och sambo tillslut som bor i en annan del av Sverige..❤️ Han stämmer in på beskrivningen som du gett i en tidigare seans..🙏❤️ Vi ska förhoppningsvis snart träffas, vi båda har tagit bort tinder nu (där vi hittade varandra) och känner att vi har varandra i våra liv nu..

36 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Nej ingt djur som passade in på mig, men jag känner närvaron av min boxer som fanns hos mig som barn. Det är en härlig känsla!

Kallt och mulet hos oss, enligt doktor överbelastat ena knät, så det blir ingen jogging på 3 veckor, cykla kan jag som tur är, hoppas bara det är övergående, vill ju så gärna komma i toppform.

Blev äntligen tillfälle att träffa min nya vän igår, blev ett fint möte och jag blev uppskattad. Det kändes fantastiskt! Svårt att få till det med möte så det gäller att njuta av de korta stunderna.

Ha en fin dag!
kram

Svar: Och din barndomshund är med dig och besöker dig ofta. Trist med knät... men det går över ! Din nya vän tycker verkligen om dig.. kram :)
Esmaralda

37 Lilla m:

skriven

Hej Es, blir det bra med mannen jag tänker på? Känner lite tvekan, men förstår ej varför.

Svar: Du får känna dig för.... du bra på intuition och känsla så den ska du lyssna till.. :) kram
Esmaralda

38 HS:

skriven

Min katt är lite väl intensiv nu på morgonen. Han har också flugit på min arm vid två tillfällen, helt oprovocerat. Första gången med klorna men sist bet han också. Annars är han ju världens goaste. Har bokat en tid till veterinären på torsdag då han har problem med tänderna.

Är han understimulerad för att varit innekatt senaste två månaderna? Vågar jag släppa ut honom i porten ibland eller blir det problem med grannarna? Hjälper det om jag gör i ordning balkongen så han kan vara där? Är det smärta från tänderna som stör honom?

Kram

Svar: Känns som om det kan bli problem med grannarna om du släpper honom i porten... men en in inhägnad balkong skulle han tycka om.. problemen med tänderna gör att han inte alltid är sig lik.. kram :)
Esmaralda

39 Skorpan:

skriven

Ser ut att bli en utmaningarnas dag o jag som trodde att jag skulle få fortsätta o gå igenom medlemmarna. Får se om jag får allt upprett idag? Passar bra ihop med dagens väder, slask o regn ;).
Kram Skorpan

Svar: Ja du får gjort en del.. kanske inte fullt ut men håll dig till din plan.. kram :)
Esmaralda

40 C:

skriven

Godmorgon!
Börjar sakta att vända på dygnet lite. Eller, jag har börjat med olaten att sova mer och mer, blivit mer av en match att ta mig upp på dagarna. Passion och nyfikenhet har vissnat lite, väldigt tråkigt. För att vända det positivt så känns det som att kroppen behöver läka inombords också och ha mer horisontellt läge för stunden. Nu när man kan vill säga.
Dock är jag mer glad att få vara hemma mer, mediterar mycket och stretchar (vissa kallar det yoga, haha...) för att få igång blodcirkulationen. Iofs så sätts den igång för jämnan oftast snortidigt på morgonen när Kungen meddelar att mat ska serveras. Ja, jag skrattade gott om det är den tigrerade biffiga katten som du skrev om. Han ser ut som en kung men jag undrar om han är så förtjust i andra katter och springer ibland hellre åt andra hållet när de dyker upp!
Kungen ska bli storebror snart, dock särbostorebror så jag tror att han ska vara tillfreds med det <3
Kram!

Svar: Kungen är speciell, den saken är klar... en katt som vet vad han vill :) Kram :)
Esmaralda

41 SusanneAmalia :

skriven

God förniddag..
Här regnar det och molnen hänger så lågt att de snart trillar ner..

EllaBella hälsar till alla bloggdjur och låter hälsa att hennes tvåbening har blivit galen. Hon går 16000 steg varje dag.
Jag har 4ben säger EllaBella. 💕 Det betyder 16000 x4... 🐶🙋 det blir många steg..

Fråga??
Flyttar Min son på fredag och flyttar mamman till barnet med?? Finns det ett skut på denna härva skulke man kunna fråga.
Sonen har fått hela vårdnaden om sin dotter. Men orkar inte riktigt sätta ner.. Foten mot mamman som fortfarande väljer droger före sin dotter.. Ett utalande är - bara jag får bestämma bryr jag mig inte om något annat.

Nu önskar jag alla gott.. Kramar och kärlek.

Svar: Och här hos mig är himlen blå och solen strålar.. fast någon riktig värme är det inte ! EllaBella är minsann en fena på att räkna:) Sonen är inte riktigt klar med mamman till dottern.. hon förändras inte utan det är sonen som behöver landa och sätter ner foten och det kommer... han får helt enkelt leva sin process.. kram :)
Esmaralda

42 HS:

skriven

Tack snälla Ez för svar. Då hoppas jag att vi får bra hjälp hos veterinären imorgon och så ska jag fråga styrelsen vad jag får och inte får göra med balkongen. En välskött bostadsrättsförening men de är noga med alla regler.

43 B:

skriven

Vet inte om du får in någonting av tidigsre men kommer vi få de bra tillsammans jag och han? 🤗❤️

44 Nattis:

skriven

Hej 👋 kan du spå mig? Känna något?

Mvh Nathalie

45 Ma:

skriven

Hej esmarslda.

Känns det som om jag ska hunnit fått en partner och ett till barn innan jag är 35?
Känns det som om jag ska ha partner de närmaste åren iallafall? Eller kan det bli längre ?
Kram

46 Smöla:

skriven

Slår kärleken till i samband med min flytt?
Hur lång väntetid är de på seanser nu?

47 Mina:

skriven

får jag uppleva mys o romantik i sommar?

48 Nattis:

skriven

Hej 👋 kan du spå mig? Känna något?

Mvh Nathalie

49 Hon:

skriven

Hej,
Har lite ångest över att åka dit och jobba i sommar.. Ser det bättre ut att stanna hemma och jobba med nåt här? Jag tänker jag har ändå fler vänner och så här samt hälsan inte riktigt i skick..
Kram

50 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Tack för det snabba svaret, du har nog rätt att jag bör ge henne space.

Men jag har ytligare en fråga till, nu när jag lär ge henne space, är det så att jag ska ta kontakt med henne om några dagar eller är det bättre att låta henne höra av sig?

Kommer vår vänskap bli som förr igen att vi lär bli intima igen?

Det var min sista fråga för idag! Är tacksam för svaret du har gett mig 🙏🏼

Hoppas att du får en fortsatt trevlig onsdag, stor kram

51 Michaela:

skriven

Mysigt med besök från dom älskade djuren. Hoppas min Baloo tittar till mig ibland.

Jaha då var olyckan framme igen för mig. Har skadat vänster knä. Hoppar som ett kugghjul och smäller när jag går. Varit hos sjukgymnasten och han sa att det är från löpningen. Överansträngda för korta muskler så vila denna vecka och antiinflammatoriskt och återbesök på måndag. Hoppas att det ger med sig. Känns lite motigt just nu. Ett steg fram - ett bak hela tiden men kämpar på och hoppas att det blir bättre!

Snöblandat regn. +2 grader och hård blåst. Vart tog våren vägen?

Ha en bra dag!
Kram

52 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda kommer det hålla mellan M och U länge till?
Hon har återupptagit kontakt med D som hon varit otrogen med tidigare. Kommer U få reda på allt.
Tror inte att han kommer bli glad om han får veta detta.
M är så fin med D. Hon blir så glad när hon pratar om honom och hon förtjänar en fin kärlek 💕
Är det som annan vännina säger att M gifte sig med U för hans pengar.

53 GHOSTWRITER :

skriven

Jättekul med djur-domar också! Mest för att jag själv har två. Men kul att höra lite allmänt.

Otursdagar kommer och går och jag är inte sån som blir sur långvarigt, men dessa dagar tar förutom på kraften väldigt väldigt mycket på min självkänsla just! Jag känner mig ful, ivägen, nördig som kämpar och ja, man skämmer ut sig på dessa dagar.

Jag är stressad och hinner ändå i tid till en online intervju. Men då krånglar ju utrustningen (jag kollade läget men hade missat en viktig detalj). Fick inte delta. Ska ringa upp samtal men då biper det upptaget. Kommer hem med nya brillor och tar av mig dom, varpå glaset trillar av. Ska resa iväg senare och är rädd för att det ska regna, snöa eller storma igen. För har mycket packning med mig vilket gör mig ännu mer uppmärksam på hinder.

Ska försöka andas, tänka positivt och känna att det ÄR en bra dag utan allt små krångel.


Men hur mer kan jag tänka när självkänslan tar just vid dessa dagar? Eller gör jag det jag kan :)



Kram!

54 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du min vecka blir bra?
Kram😃🌞 Något jag ska tänka på?

55 Skorpan:

skriven

Tack för svar Es!

Försöker hålla mig till planen, men det går sådär. Tror absolut att vissa rutiner måste ändras, kan leda till mindre arbetsbörda vissa delar av året :). O det verkar som så, då jag blrjar "gräva" i nåt kommer det fram en hel del... Kanske varit detektiv nån gång, Sherlock ;D... Skulle inte ha emot ett litet tack här o helst så att chefens öron skulle höra det också, men det är väl lite mycket begärt? Nåväl, jag är nöjd.
Kram Skorpan

56 Nettan59:

skriven

Underbart 😻, vilket härligt blogginlägg. Även om min lille pälskling inte var med denna gången. Men han mår nog bra, kom in stolt med en liten mus i munnen idag 😢.Kram 💕

Svar: Ja han var stolt och ville dela med sig av sin jaktlycka :) kram
Esmaralda

57 Carolina:

skriven

Kommer jag och min familj klara sig undan ur coronan?

58 Tingeling :

skriven

Kan djur ha människosjäl? Kan En människa återfödas till ett djur?

Svar: Det är avancerat men kanske det händer.. det är inte omöjligt.. kram :)
Esmaralda

59 Naturvän:

skriven

Godmiddag!

Ja det var min bästa kompis när jag var liten, min boxer. Det känns ofta som om han ligger vid mina fötter och jag kan sträcka ner min hand o klappa honom. Just nu lever jag inte ett sådant liv att jag kan ha hund, men blir det igen, så vill jag nog ha en boxer.

Här diskuteras det att öppna upp gränserna mot bla Danmark, hade väl varit underbart om så sker snart. Äntligen kan vi börja resa igen och det blir lite fart på ekonomin med alla inköp, restauranger o hotellbesök.

Förutom råd att vila ngra veckor blev det doshöjning på sköldkörtelmedicinen efter min påtryckning. Hoppas nu det gör susen......man blir ju så trött på att vara trött!!!!!!!!

Funderar på det här med healing igen, jag skickar till de som jag tror behöver och gör på mitt sätt, har en fråga? Tror du min nya vän är mottaglig? Han har varit dålig/utbränd, märker han att han får kraft från mig? Blir alldeles varm i händerna är det ett tecken på att det funkar? Känns väldigt kraftfullt! Har du skrivit om healing här tidigare på bloggen?

Allt väl så länge och återigen stort Tack för hur du hjälper oss här på bloggen och delar med dig! Passar på att skicka healing till dig ockå, nu när jag är på bettet!!!!

Kram


Svar: Ja att vara trött jämt orkar man inte med .. och höjningen av medicin tror jag ska hjälpa ! Du är bra på healing och jag tror att din vän är mottaglig ! Jag har nog skrivit om healing en det kommer ett nytt inslag endera dagen :) Kram och tack för din healing..:)
Esmaralda

60 <3:

skriven

Hej esmeralda, ångrar A sitt beteende? Har hon verkligen så pass dålig självinsikt? Jag tyckte faktiskt inte att jag var elak.
Tävlar hon med mig på nåt sätt?

Svar: Jag tror inte hon riktigt förstår och kan bättre än det blev.. kram :)
Esmaralda

61 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer det att komma någon i min väg som jag öppnar upp för och som kommer att leva tillsammans med mig snart?
Eller ser det ut som om jag vandrar på min väg ensam de närmaste åren?
Kram

Svar: Det dröjer tills du är redo.. först ska du känna dig trygg i din situation och hitta din väg.. sedan dyker en kärlek upp.. kram
Esmaralda

62 Browallia :

skriven

Stackars min ängel Athos som har en så trögfattad och disträ människa att bistå.
I början på mars var ju jag och väninnan på show. De både öppnade och avslutade den fantastiska showen med ledmotivet från filmen ”The Greatest Showman” (Jag hade inte sett filmen) Jag blev som förtrollad av det fartfyllda numret. Låten ”satte sig på hjärnan” och har varit som ett tuggummi under skon sen dess, helt omöjlig att få ur huvudet. Den poppar upp titt som tätt samtidigt som jag ser mannen som gjorde numret i showen framför mig, samma man som för nåt år sedan bjöd ut mig på en dejt. Trots att det inte blev nåt mellan oss så känner jag fortfarande en stark attraktion till mannen och har hela tiden trott att han varit har varit orsaken till att låten fastnat i skallen och inte försvunnit trots att jag gjort allt för att ignorera den. Men så sent igår kväll när jag tänkte titta på ett avsnitt av Barnmorskan i East end så var det som en osynlig kraft fick mig att istället välja att titta på ”The Greatest Showman”, trots att jag inte alls gillar musikaler på film. (Båda finns på Viaplay) Det kunde ju vara intressant att veta vad den handlar om när låten ändå vägrar att släppa taget om mig. Det tog inte många minuter förrän jag insåg att filmen innehöll ett budskap som min ängel ville förmedla till mig. Jag blev så tagen av stunden att tårarna började rinna. Kram Browallia

63 barbie:

skriven

Hej goda Es!
Kan du möjligtvis se om om min livspartner närmar sig? Längtar efter kärleken så mycket!och vad utstrålar just honom?
Kramar

64 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar, Es! ❤️ Men kände hon sig övergiven av mig när hon inte fick dö i min famn utan bland hennes vänner eller var det något hon ville göra?

Svar: Nej hon kände sig inte övergiven... det blev precis som hon ville.. kram
Esmaralda

65 Vb:

skriven

Kära Goda Es!

Kan du möjligtvis se om han tycker att vänskap är värd mycket dvs kan jag lita på M ?
Kramar

66 Anna E:

skriven

Kan det vara ÄÄ Mikael som var där och skyddade mig vid sjön, som jag såg efteråt på kortet?

67 Konvalj:

skriven

Hej!
Du förgyller våra dagar med alla dina inlägg om olika ämnen. Klokhet och humor. Jag sträckläser, då jag vissa dagar inte har läst, och följer med både inlägg och kommentarer.
Har inga husdjur och har ingen kråka i närheten.
Ändå var allt du förmedlade idag mycket intressant även för en icke-djurägare.
Hur kan denna dröm tolkas: Jag sitter på en avsats, invid mig till vänster är det svart och bråddjupt vatten. Det är mörkt i luften, upptäcker att
min mamma (hon är död sedan två år) kommer fram från höger och tar tag i mig så att jag inte skall falla i.
Konvalj hälsar, inomhus och ute regn och blåst.


Svar: Mamma visar tydligt att hon är med dig och vakar över dig så du ska inte oroa dig.. kram :)
Esmaralda

68 G.H:

skriven

Här funderas det på hund, och helst redan nu:)
... jag känner inte den entusiasmen man bör känna, tanken är det mest ska bli en lekkamrat till femåringen.
Vi funderar på raser men har ingen större erfarenhet av hundar.
Blir det någon hund tror du?

Kram:)

69 Hmm:

skriven

Hej esmarslda.

I min seans såg du 60% chans att den mörka mannen kontaktar mig igen.detta var dock en tid sen

När det tar slut med hans nuvarande tjej, tror du att han skulle ha ett intresse utav mig igen då? Att han kontaktar mig och vill att det kanske ska bli något?
Kram

Svar: Det känns väldigt tveksamt och knappt 60 % längre.. men det kommer finnas någon bättre för dig.. kram :)
Esmaralda

70 Mej:

skriven

Hej Esmarslda.

Ser något ut att vara pågång mellan dem? Som att dem ska flytta till större bostad eller utvecklar relationen på något sätt?
Kommer dem att göra det?Kram

71 shm:

skriven

Hej!
har det så tufft ekonomiskt, kan du se om det kommer att ordna upp sig på något sätt? kommer någon bank bevilja mig samlingslån?
Kram!

72 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Jag har ett väldigt vagt minne från då jag var liten o min morbror var på besök hos oss i Sverige från hemlandet.. dyker bara upp en bild i huvudet men som blir suddig.. försökte han vara intim? För det är de tjat får upp o hela tiden grubblar över.. alltmer nu när jag blivit äldre o börjat ”förstå..”

Kram

Svar: Jag får ingen sådan känsla... men du lita till vad du själv känner i första hand.. kram
Esmaralda

73 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag och T kvinna bruka pratar om den man som jobbar i kassan på apotek och idag jag såg hans skylta som han heter Alexander.

Undrar om han kan var min kärlek?

Ha det bra

Svar: Nej det känns inte så.. kram
Esmaralda

74 Jer:

skriven

Jag älskar denna bloggpost!!!

Svar: Kram :)
Esmaralda

75 💕 Zoey 💕:

skriven

Åh tack för ditt svar! ❤️ Det känns så skönt att veta att jag gjorde rätt val då som bar ut henne och la henne i hennes bur igen. Gud vad rädd jag var som trodde att hon kände sig övergiven. Känns så skönt! ❤️

76 Mej:

skriven

Hej Esmarslda.

Ser något ut att vara pågång mellan dem? Som att dem ska flytta till större bostad eller utvecklar relationen på något sätt?
Kommer dem att göra det?Kram

77 Mamsen:

skriven

Hej Esmaralda.

Det sägs ju att 35 blir det lite svårare att bli gravid.
Men jag undrar vad du ser,

Har jag hunnit skaffa mig en partner och ett till barn innan 35 år?
Kram

78 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Tack för det snabba svaret, du har nog rätt att jag bör ge henne space.

Men jag har ytligare en fråga till, nu när jag lär ge henne space, är det så att jag ska ta kontakt med henne om några dagar eller är det bättre att låta henne höra av sig?

Kommer vår vänskap bli som förr igen att vi lär bli intima igen?

Det var min sista fråga för idag! Är tacksam för svaret du har gett mig 🙏🏼

Hoppas att du får en fortsatt trevlig onsdag, stor kram

79 Ceila:

skriven

Jag känner att jag måste lätta mitt hjärta och säga till min förlorade vän att jag saknar tiden vi kunde diskutera och prata ihop. Är det värt det? Eller blir det mer ansträngt mellan oss? Saknar vännen mig än?

80 Anna E:

skriven

Kan det vara ÄÄ Mikael som var där och skyddade mig vid sjön, som jag såg efteråt på kortet?

81 TILL NATURVÄN ( NR 36) :

skriven

Här är en till som överansträngt knät pga löpning så tvingas också till vila ett tag. Vet hur det känns :)

Kram / Michaela

82 Jeanette:

skriven

Fluffig hund kändes först som min men jag tror nog inte det ändå.

Kram ❣

Svar: Nej känns inte riktigt så.. kram
Esmaralda

83 See:

skriven

Hej Esmaralda.
Har faktiskt haft tankarna lite till och från på en kille som jag dejtade lite kort ett tag. Lärde inte känna honom på djupet men lite roligt/trevligt hade vi.
Kan det vara värt att ta upp kontakten med honom på nytt ?
Kram

84 Alie:

skriven

Fint inlägg.
Ja våra djur är värda att vård och att ses som en familjemedlem som man ska lägga mycket kärlek på.
Jag har inga djur själv men skulle vilja ha en liten hund. Det får bli när jag pensionerat mig, jag jobbar heltid och kan inte låta en hund vara själv 8-9h, vill inte heller lämna på hunddagis.
Kan man prata med djur genom tankar?
Kram :)

85 😔😞:

skriven

Jag har tappat hoppet. Hur ska jag återfå det?

Svar: Det är inte lätt... du får helt enkelt jobba med dig själv och välja så positivt du kan... kram
Esmaralda

86 AnnaK:

skriven

Roligt att djuren också vill förmedla sig! Hoppas lilla fågeln får fortsatt med mat❣

Samma gamla ligg eller dyker det upp något nytt? Hoppas på ett trevligt sånt iaf. Viktigt vetande 😄

Kram 🤗

Svar: Ja något nytt kan mycket väl vara på väg.. kram
Esmaralda

87 Elin:

skriven

Härligt inslag, där vi får ta del av våra husdjurs tankar, strålande!
Kram

88 Jer:

skriven

Hej igen, Esmaralda.

Är min chef ond på riktigt eller är det bara så att jag ser ren ondska hos den otäcka människan för att jag är så arg?

Svar: Tro det eller ej men det finns positiva sidor hos chefen också men du är arg med all rätt... kram :)
Esmaralda

89 Ie:

skriven

Det var nån som skrev som kommentar här att de funderar på att skaffa hund som sällskap till barnet trots att hen själv inte kände för det. Då skulle jag starkt avråda. Det är ett stort ansvar att ha hund. Tänk på att en hund behöver sällskap större delen av dagen liksom motion och mental stimulans varje dag och det är du som vuxen som har ansvaret för det. Man ska inte skaffa hund (eller annat djur) till barnen om man som förälder själv inte är mer än måttligt intresserad och vet vad det innebär.

90 Nat:

skriven

Hej esmarslda.

Ser det ut att bli någon kärlek för mig i sommar?
Kram

91 MissMilla :

skriven

Saknar vår katt som försvann härifrån. Klarar sonen körkort i morgon?

92 Jullisw:

skriven

Bebis vände på sig 😃 så nu ligger hon rätt och är redo att komma ut! Jag är så lättad och glad över att jag förmodligen kommer få chansen att föda vanligt, även om jag vet att allt kan hända ändå.
Nu är det snart dags 😍 Börjar känna mig mer klar med inköpen också.

Tror du hon stannar kvar till mitten av juni som beräknat eller kommer hon tidigare? 😁 Både mor och svärmor tror det kommer gå FORT också. Hmm.. undra varför de båda känner det?

93 Helena Ir:

skriven

Min äldsta dotter har en grå stor lurvig katt med vitt mellan ögonen och ner mot nosen. En bestämd katt,Krösa-Maja heter hon,jag har skrivit om henne förut,en stallkatt som fick flytta in hos min dotter förra året,någongång i början så drog hon iväg och var borta någon dag..men hon kom tillbaka,ville väl se sig om,och äventyrslustan fanns säkert kvar,efter hennes uteliv. I början när hon gick ut,och kom tillbaka,då fick min dotter bära in henne,för att få henne att komma in. Numera går hon in själv..hon är lite knasig den där katten, som idag på kvällen så frågar M om hon vill gå ut,då morrar hon åt henne,(måste varit en hund i tidigare liv :) och kommer och lägger sig vid hennes huvud och gosar istället. Tur hon är djurvän dottern,för den där katten ser ut att vara en bestämd dam :) Tror det känns gott att hittat hem för katten också..Jag blir lika glad,varje gång, när jag får höra vad hon hittat på Krösa-Maja

Kram

94 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jag har gått och funderat lite angående om min tjejkompis, tanke på att hon vill att jag ska ge henne space i några dagar, jag vet att du skrev att det är bäst att jag gör de, men betyder det att hon lär höra av sig sen?

Och sen undrar jag, kommer vår vänskap att bli som förr eller vill hon inte se mig som hennes bästa längre?

Kram och hoppas att du har haft en bra onsdag

95 Sessan:

skriven

Kul med spontanisar även om ingen stämde in.

96 Jullisw:

skriven

Bebis vände på sig 😃 så nu ligger hon rätt och är redo att komma ut! Jag är så lättad och glad över att jag förmodligen kommer få chansen att föda vanligt, även om jag vet att allt kan hända ändå.
Nu är det snart dags 😍 Börjar känna mig mer klar med inköpen också.

Tror du hon stannar kvar till mitten av juni som beräknat eller kommer hon tidigare? 😁 Både mor och svärmor tror det kommer gå FORT också. Hmm.. undra varför de båda känner det?

97 Hedwig:

skriven

Man kan ge Synopet, Cani-Syn till hundar med ledvärk/stelhet i kroppen! Det verkar hjälpa Sven i alla fall, i kombination med kollagen!!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: