Är du vad du heter ?

Barn ska få ett namn… och det kan orsaka en hel del huvudbry !

Man vet ju att namn som slutar på  Y  … de vedertagna y-namnen innebär att telningen riskerar bli kriminella.. namn som Tony, Jonny, Jimmy osv … fast egentligen beror det ju inte på själva namnet utan mer på att en speciell sorts föräldrar väljer just dessa  namn. 

 
 

Medan Kennet stämplas som raggare från arbetarklassen, antas studenten Louise plugga på juristlinjen. Sabina förmodas jobba som damfrisör, medan lilla Tovas föräldrar antas vara engagerade miljöpartister – i alla fall enligt deltagarna i en diskussion på webbplatsen Namnsnack.

Många namnforskare menar att namn fungerar lite som varumärken. Vare sig vi vill eller inte, ger våra namn associationer och ut­ifrån dessa skapar sig andra människor ett första intryck av oss

 

 

Men vad vi förknippar med olika namn styrs också av kulturellt delade erfarenheter. De flesta skulle nog gissa att lilla Viljas föräldrar snarare är frilansande konstnärer på Södermalm än invandrare från Mellanöstern. På samma sätt antar nog många att en person som heter Elsa är runt fem år – eller 90.

 

 

Och även om det finns – eller i alla fall kommer att finnas –  advokater som heter Liam, kan man faktiskt se en viss koppling mellan namn och socialgrupp. När SCB i början av 2000-talet gjorde en sammanställning över de vanligaste namnen på barn till låg- respektive höginkomsttagare, fanns det skillnader, särskilt bland pojkar. Populärast bland höginkomsttagare var Erik, Carl och Gustav – medan listan bland låginkomsttagare toppades av Kevin, Mohammed och Alexander

 

 

Man gjorde ett test och lät ett antal lärare se namn på fiktiva elever för att sedan rangordna dem efter vilka som har läshuvud och kommer gå långt.

Längst ner på listan kom  namnet Kevin,  stackarn !

Och då undrar man ju… när det blir en riktig klass och det finns en elev som heter Kevin.. dömer läraren honom lite i förväg på grund av hans namn ?

Och jag då, med namnet Esmaralda ?  Förr var det väldigt konstigt och hade tattarstämpel  men jag kan inte minnas att jag haft några problem på grund av mitt namn… det handlar ju om egna personligheten också…

 

 

Kram & Kärlek

1 Maria:

skriven

God morgon😊
Har precis flyttat till ett hus, mitt alldeles egna hus.
Har en fin familj och nära vänner som jag tycker om och som bryr sej om mej.
Har egentligen inget alls att klaga på/över, men det saknas någon i mitt liv.
Kommer jag snart att träffa min livskamrat?
Är det kanske T eller någon annan?
Önskar dej en fin dag kram 🥰

2 Linda :

skriven

Haha vilket roligt inlägg, tycker det är så intressant med namn 😀👍min yngsta heter Elsa och är ett år nu 😅💓 älskat att läsa din blogg varje morgon 🙏

3 Linda :

skriven

Haha vilket roligt inlägg, tycker det är så intressant med namn 😀👍min yngsta heter Elsa och är ett år nu 😅💓 älskat att läsa din blogg varje morgon 🙏

4 Tingeling :

skriven

Intressant! Och när jag tänker efter, finns det över huvud taget någon läkare som heter Andersson eller Karlsson i efternamn? Jag har aldrig stött på det under alla år på sjukhus!

I en seans så sa du vad min dotters skyddsängel hette, och hon har samma namn som min dotter heter nu. Min dotter har ett "ovanligt" namn så du kunde inte bara ha gissat. Jag har alltid vetat att blir det en tjej jag får ska hon heta just det. Tänk att det fanns en koppling till varför jag ville ha just det namnet 🙂

Nu känner jag för att hoppa av utbildningen. Men vet inte vad jag skulle göra istället, eftersom jag inte vill tillbaka till mitt jobb. Hade en dipp igår och allt kändes hopplöst och vilset. Med boende och jobb. Har i alla fall bokat in lite saker i höst så har att se fram emot, med min dotter. Funderar dock på att kanske boka något för mig själv också, åka och sova en natt någonstans helt själv i en lugn miljö. Det är något jag aldrig gjort förut.

Kram!

5 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Förstår inte varför jag vaknar och är så trött hela tiden... Är så trött på att vara trött.. Ska försöka somna innan 22 idag... Idag är det min längsta dag på jobbet och ikväll ska jag träna.. Sen måste jag städa... Får besök av T imorgon.

Igår blev det en spontan dejt. Han skrev och fråga om vi skulle till skogen. Men det slutade att vi satte oss på en Sten och pratade och bara var. Det kändes såå rätt allt... Jag känner bara att jag vill vara med honom. Konstigt nog blev min mage helt uppblåst när vi pussades.. undrar om det har något att göra med vad som kan hända. Äh kanske bara ett önsketänk. Men vi satt på den stenen i 3h. Jag verkligen njöt för jag jag var där..

Nä upp och hoppa!

Kram

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Finns det chans att jag och B kvinna kan åka till Västerås något gång i hösten? Om jag är försiktigt med vad jag berätta...

Ha det bra

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Undra vad betyder min namnet?

Ha det bra

8 Jocke:

skriven

Intressant! Men kanske inte så bra att döpa sina barn till alltför "originella" namn...Såg en Insta- eller Twitterbild på någon inom ordningsmakten som hette Rob Banks...! :D

Texten om min drömkvinna, som du bad mig posta igen:

Hittade hit på inlägget "EN EGEN SUPERMAN !!", från 23/2-19. Måste ta tillfället i akt att säga att det var klockrent - riktigt bra skrivet! Vore min dröm att träffa en kvinna med just de värderingarna...Som gillade att känna sig kvinnlig och lät mig vara just en man! Byta proppar, snickra, byta däck, fixa saker åt henne, rädda henne från spindlar och andra hemska odjur...Hjälpa henne på med kappan,öppna dörrar för henne och bära tunga kassar...Allt en gentleman förväntas göra! Tror nämligen också det blir allt mer sällsynt...Både sådana män och de damer som uppskattar dem.

Om du kan se det, undrar jag om jag får chans att möta en sådan kvinna? :) Såg att det var flera underbara damer i kommentarerna som verkade uppskatta just en sådan händig man, som gärna fixar och tar hand om saker...Ni får i så fall gärna maila/visa ert intresse här! :) Nu när höstmörkret börjar komma och ensamheten blir mera påtaglig igen. Än finns det några av oss kvar! ;)

Kram!
/Jocke

9 Nenna:

skriven

Hej Es,
Det är intressant med namn. När jag gick på lågstadiet kom jag på att de flesta tjejnamn slutade på a men inte mitt. Men nu är jag väldigt nöjd med mitt namn. Mina barn är också nöjda med deras namn. Inget hör till de vanligaste.

Kan du se något som väntar för mig? Jag hoppas att min själsfrände närmar sig 💛

Kram 🤗

10 Kulla:

skriven

Stackars den siste killen.. 😂..
ja, namn kan man då verkligen förknippa med olika yrken🧐.
Har börjat träffa en MR M.. och tar en dag i taget🙏.. vad blir det med den här mannen?!? Kram

11 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag och B kvinn har ju skapa mer trygga relation även om jag har redan blir trygga i mig själv och vem jag är. Är mer säker på mig själv. Då är det lättare gör någon trygga och förtroende. Förstår om hon har haft några tankar om mig. Så behövs det och jag tolkas det positiv...

Ha det bra

Svar: Ja det är sant, är man själv trygg förmår man bygga trygga relationer, försök var lyhörd och lyssna in också det som inte verbalt sägs, kram :)
Esmaralda

12 <3:

skriven

Ditt namn är så fint kära Esmeralda. Tänker på Alladins tjej i Disney filmen.

Vet att sakta men säkert är bäst med A. Lite för mig med.
Han nämde i lördags att han skulle vilja testa att bo ihop.
Är det något han tänker inom en snar framtid eller om flera år ?
Det är lite för långt för mig. Lite nu eller aldrig för oss.
Ser du oss bo tillsammans och skaffa boende och ett lugnare liv än det vi lever nu ?
Tror du har rätt att han och jag har ett förflutet. Så tacksam att vi är där vi är idag. Han är en av de få människor jag verkligen litar på.
Denna förening blev efter fjäril kom in i mitt liv.
Kram
🤗

Svar: Närmaste tiden kommer avgöra hur det blir.... alla har också negativa sidor så ringa in A:s och känn in om du kan acceptera och leva med dem.... kram :)
Esmaralda

13 <3:

skriven

Menar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame kära Es.
Alladins är ju Yasmine.
💕💕💕

14 <3:

skriven

Menar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame kära Es.
Alladins är ju Yasmine.
💕💕💕

15 AnnaK:

skriven

Måste bara fråga om du ser om det är min kollega som stulit dom fina kaffekopparna på jobbet? Hon beundrade dom och nu är dom borta.

Kram 🤗

Svar: Nej jag ser inte vem, kram :)
Esmaralda

16 Skrållann :

skriven

Hej!
Jag har ett kort namn för min storasyster skulle lära sig säga och skriva det tidigt😂
Jag överväger allt mera att söka en utbildning med start i november. Samtidigt är det en tjänst ute på en dagverksamhet för äldre ledig. Det skulle också vara så roligt men det är i en grannkommun och inte heltid. Hur stor är chansen ungefär att jag skulle få den om jag skulle söka?

Kram❤️

Svar: Chansen är god.. runt 65-70 %... kram :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Namn ja..vilka tycker om sina namn föräldrarna ger en..jag avskydde Ann-Christin som liten gillar´t inte nu heller som "gammal tant " men har vant mig (Gillar inte Anki heller egentligen).Vet inte hur mina föräldrar tänkte som gav mig ett namn och syrran fick tre...
När jag var liten ville jag heta namn som Rosalie Emma och Annika...

Svalare ute och hösten närmar sig

Ha en härlig fullmåne Onsdag !

Kram Anki med flock med namn som alla börjar på M

Svar: Rosalie är himla vackert namn !! Kram på dej och alla på M i flocken :)
Esmaralda

18 Pia1:

skriven

Intressant och det värsta är att det stämmer nog med kopplingen till föräldrarnas utbildningsgrad! Förvisso stämmer inte alltid utbildningsgrad och intelligens eller den ekonomiska situationen överens men just det där, ganska pricksäkert.

Svar: Ja och samtidigt lite skrämmande.... kram :)
Esmaralda

19 Hej:

skriven

Hej Esmaralda
Haha oj det hade jag aldrig tänkt. Undra vad mitt namn kan betyda..


Es, är det något soM kan få honom att ändra sig att han börjar prioritera oss mer? Kommer det att bli så?
Kram

Svar: Riktigt som du önskar tror jag inte det finns förutsättningar att bli... kram :)
Esmaralda

20 Hanna:

skriven

Hej!

Jag har ett jättevanligt namn, både för- och efternamn. Det var inte så roligt i skolan när man jämt blev förväxlad med nån annan.

Kram

21 Skorpan:

skriven

Ingen aning faktiskt om jag är mitt namn. Rätt ovanligt o ingen lär i dessa tider ge ett dylikt namn åt sitt barn. Men kanske nån förknippar namnet med snällhet, vad vet jag, o det är jag väl nog ;). Eller ja, ser du nåt kring mitt namn o mig Es o vad månne karln tycker om det? Mig veterligen är jag one of a kind med denna namnkombination, förnamn + efternamn. Jag är alltså banne mig unik ;D.

Onsdag o inga planer, inte påbörjat nån dans ännu heller. Trött som bara den o hade så gärna velat sova vidare, men icke så... Tur att det snart är veckoslut ;).

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Japp, lite unik är du allt och det ska du vara stolt över :) Kram
Esmaralda

22 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda. Jag heter Jennifer på riktigt och är nöjd med mitt namn. Men som barn blev jag ibland retad för mitt namn, det var rätt ovanligt på 1980-talet. Nu är jag glad att det har en internationell touch då jag reser så mycket och träffar folk från olika länder.

Jag hoppas kunna resa snart igen men funderar lite då jag ännu inte fått någon arbetspraktik. Den ska vara 3 månader lång men under den tiden får jag inte ha semester. Det betyder att om jag nu hittar något inom kort, säg att jag kan börja i oktober, så är det okt, nov och dec. Då kan jag resa först i januari.

Samtidigt vore det underbart att få fira julen utomlands. Ser det ut att bli så? Och en längre resa i januari?
Kram,
Jennifer

Svar: Jag ser resor för dig, en hel del och lite udda resor också men kan inte rangordna dem tidsmässigt, kram :)
Esmaralda

23 *:

skriven

Godmorgon,

Är orolig för min sambo är sjuk ? Vägrar gå till läkare. Men sen om det är fysiskt eller psykiskt kan jag inte säga. Men kan tro lite av varje.
Sover o sover och har inte humör till någonting. Tycker nog livet är mest skit faktiskt.
Vet inte hur jag ska göra. Han vill absolut inte prata och tycker inte vi kan prata med varandra, han litar inte på mig. Varför vet jag ej!
Jättefrustrerande.
Känns som vi kommer längre och längre ifrån varandra hela tiden, han säger inte mycket till mig. Inte ens vardagliga saker.

Ser du något kring honom om han är sjuk på något vis ? eller bara trött på mig eller livet ?

Kram

Svar: Ja så här kan du ju inte ha det ! Vägrar sambon både läkare och att prata, då har han målat in dig i ett hörn och du får helt enkelt ta dig loss och satsa på ditt eget liv, låt dig inte dras in i det destruktiva... kram:)
Esmaralda

24 Mh:

skriven

Hej!
När tror du jag får besked angående om jag får tillbaka min tjänst?

25 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer hon att fortfarande att finnas kvar och träffa dotter ?
Ser det ut att bli en fortsättning och familj tillsammans med henne? Är det vad han egentligen vill?
Kram

26 Jeanette:

skriven

Är jag vad jag heter?
Varför är jag så trött?

Kram

Svar: Du behöver lite positiv planering och skoj i ditt liv, då blir du lite piggare... kram :)
Esmaralda

27 Hedwig:

skriven

Här är det likadant. Av namnet framgår ofta hur gammal en person är och vilken samhällsklass hen tillhör. Mitt namn är ovanligt här och jag blev mobbad med mitt namn under flera år. Jag tycker dock att mitt namn låter finare på svenska och många andra språk, då tycker jag inte så illa om mitt namn längre..Blivande föräldrar skulle tänka noga vilket namn de ger till sina barn och vilka konsekvenser det möjligen kan ha. Man ska i alla fall kunna förklara för barnet varför man just valde det namnet. Det är inte så dumt, anser jag, att ge 1 eller 2 andra namn också så att barn eventuellt kan välja senare vad de helst vill heta..

Svar: Jag gillar verkligen ditt namn....är förtjust i namn som sticker ut lite.. kram :)
Esmaralda

28 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja man får sig allt en tankeställare, namn ger helt klart associationer.

Jag är i grunden nöjd med mitt namn, det var populärt i början på 60 talet, inte så mkt att säga om det.

När det gäller valet av namn till våra barn visste jag nästan omgående och de valen känns helt rätt. Ska faktiskt fråga om de själva är nöjda!

Vilket kul inslag!

Idag skall jag gå en strandpromenad med två äldre damer, blir säkert en trevlig stund.

Ska även planera för ngn kort resa norröver, vi skall köra runt med bil och besöka gamla vikingaplatser, spännande! Ev en övernattning på ngt mysigt pensionat, bara lite miljöombyte gör gott!

Ha en fin dag alla!


Svar: Ha en trevlig promenad :) Och din resa kommer bli bra och behövlig, kram :)
Esmaralda

29 Alex :

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du något runt Ts familj och om de skulle vara öppna för att ha lekträffar efter förskolan? Ser inget intresse riktigt hos dem men man vet aldrig.

30 Yvonne gammal kund :

skriven

Hej hej!

Jag skulle vilja ha tips på bra serier!
Har sett Outlanders. Och vill ha någon som riktigt klistrar fast mig i soffan!

Påtal om namn så gillar jag mitt. Det är franskt. Och inte så många heter det.

Och vi som heter det är som jag i 60 års åldern!

Önskar alla här en underbar dag!

Kram

Yvonne


Svar: Hoppas du får massa tips ! Kram :)
Esmaralda

31 Mu:

skriven

Hej Esmaralda
Hur stor ser chansen ut att vara att vi flyttar ihop?
Kram

32 Lotta:

skriven

Jag har ett dubbelnamn och det skriker 70-tal. Tänker att det måste vara väldigt jobbigt att heta Jesus för dom som gör det :))))

Ser du om mitt gamla jobb hör av sig snart. Väntar otåligt och förstår inte varför det känns så aktuellt på något sätt. Mentalt är jag där liksom. Jättekonstigt.

Kram L

33 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!
Tycker detta med namn är intressant. De gamla namnen som kommer tillbaka är fina namn och jag tänker att namnet ska passa både som liten och gammal. Jag gillar M-namn men har fått höra att dom oftast är otäcka och elaka människor🤔 vet inte om det stämmer. Jag är ju lite knäpp men sitter jag och svajpar och det kommer upp en snygging som heter ex Bruno, då går det åt vänster...men döm mej nu inte för det😱 Vi får la se den dag man träffar nån vad det blir men jag tror jag konverterar till nunna och byter namn till Syster Birgitta för både kärlek och romans lyser med sin frånvaro...
Ha en skön onsdag och kram❣️

Svar: Nunna lär du inte bli för kärleken kommer... kram :)
Esmaralda

34 EPM :

skriven

Morning!
Viktigt med namn 😊

A har en väldigt komplicerad relation med dotterns mamma och är rejält insyltad rent ekonomiskt. Jag har satt ner foten här.
Kommer detta lösa sig?


Kram

35 Me:

skriven

Hej Esmaralda
Inom två år har jag partner då? Har något förändrats och hänt?
Kram

36 Na:

skriven

Hej Esmaralda
Hur stor ser möjligheten ut att vi gör ett nytt försök och flyttar ihop?
Kram

37 2020:

skriven

Finns det en chans att min vän får börja skolan igen till vårterminen?

Kram

Svar: Chansen finns.. kram :)
Esmaralda

38 Cecilia:

skriven

Godmorgon! Intressant ämne. Omedvetet så har jag nog dessa förutfattade meningar kring namn på personer. Tack Ez för att du gör oss lite klokare med bloggen.

Det står helt stilla nu, kommer det ens att bli av? När hör de av sig? Kramar

39 Livsturisten:

skriven

Ja det där med namn är intressant, varför man väljer just det namn man gör till sitt barn oxå. Jag tönkte en gång i tiden byta mitt förnamn till ett annat eller inte byta men lägga till ett nytt som jag sen skulle tilltalas med. Min mor blev inte glad men det var ju min sak...sov på det hela o bytte inte o faktiskt av respekt för att hon en gång valt mitt namn o fick tjata på prästen för att ens få välja det. Så det vore respektlöst mot henne på nåt vis.
För övrigt börjar jag återhämta mig från mitt hemska mående,tror jag alla fall. Corona var det inte fick jag veta. Bra o dåligt med det förstås. Och du, min supergoda vän A, har han nåt mer än vänskapskänsla för mig, ibland ger han dubbla budskap o jag blir lite förvirrad för jag har ju min särbo som jag verkligen mår bra med. Kram!

Svar: Skönt att du är på väg att återhämta dig nu !! Allt är inte corona men kan vara illa i alla fall ! Och nog är det så att A har hopp om mer än vänskap, du behöver vara tydlig.. kram :)
Esmaralda

40 Rockbrud:

skriven

Tjolahopp!

Riktigt roligt inlägg idag. Jag tillhör dem med svenne-lagom namn.

Yvonne: Gillar du psykologisk spänning? The Sinner är ett hett tips i sådana fall! Skinkhåret riktigt reser sig. Kram 🤗

Es: Finns det någon chans att skorpion-stjärntecknet överkommer sina sviktande känslor tror du?

Svar: Håller med, The Sinner är bra !! Kram :)
Esmaralda

41 Michaela:

skriven

Mitt namn är faktiskt något som jag är väldigt nöjd med och har tackat mamma för det :) Inte så vanligt och italienskt mdd min stavning som inte är med"k" Får ofta höra "Vilket vackert namn" och det är ju kul :)

Drömt om kärleken igen. Är det min längtan eller närmar det sig? Han verkar ju tänka på mig och letar då han undrar var sjutton jag håller hus :)

För övrigt så två nätter med sämre sömn. Hoppas att det är tillfälligt!

Ha en härlig onsdag!
Kram


Svar: Bättre sömn kommer, det här är tillfälligt... kärleken närmar sig nog också... kram :)
Esmaralda

42 Tiss:

skriven

Det kändes som att hon tycker att jag gör fel. Törs jag ifrågasätta henne imorgon?

Svar: Jag tycker du ska ta upp det till samtal, kram :)
Esmaralda

43 Lyskväll :

skriven

Har jag någon chans i lyskväll tävlingen på lördag med middagen?

44 Helena Ir:

skriven

Jag har alltid gillat mitt namn, det betyder något i stil med "den lysande" ..

Fina komplimanger i dag på gymmet..kanske är det så att fler gillar det de ser.. synd att jag har blivit så kräsen på äldre dagar :) så är jag väl lite gammalmodig numera, att ta för sjutton och öppna munnen..bara trevligt ju! Ja men nu lever jag på detta smicker en tid..så lite som behövs!

Det här med torrhud som kliar, det har jag pratat med min läkare om, ja,hon smålog och sa att läkare brukar kalla det för" senilklåda"! Shit, säger jag.. :) som om inte åldersnojan var nog!!

Ha det så bra!

Kram

45 Me:

skriven

Hej esmaralda
Finns det chans att jag får tillbaka honom?
Kram

46 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer hon att fortfarande att finnas kvar och träffa dotter ?
Ser det ut att bli en fortsättning och familj tillsammans med henne?
Kram

47 Helena Ir:

skriven

"Yvonne gammal kund" jag vet inte vad du gillar för serier, själv är jag inne i sista och 5:e säsongen av Netflix serien, Breaking Bad..är nog bland det det bästa jag sett""En serie som biter sig fast!

Orange is a new black, är också en bra serie..väldigt många säsonger vill jag minnas.. just för stunden minns jag inte om den finns på Netflix eller Viaplay..

Båda de där är serier som passar mig.. :)

Kram

Svar: Ja, håller med, Breaking bad är sjukt bra... man kan inte sluta titta... och jag tyckte Orange is the new black var bra i början men det blev allt segare... kram :)
Esmaralda

48 Yvonne gammal kund :

skriven

Rockbrud:

Den ska jag absolut kolla på! Tusen tack!

Kram

Yvonne

49 😷:

skriven

Kan det vara Covid 19 på väg för mig.
Ont i kroppen och frossa.
Ingen feber eller stor snuva.
Har inga antikroppar fick kolla det på sjukhuset på lab.

Svar: Jag ser infektion hos dig men kan inte se om det är covid eller vanlig förkylning.. du får testa dig.. kram :)
Esmaralda

50 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Det där med namn är inte lätt och funderingarna var många när mina barn skulle namnges. Tillslut så åkte en bok om släktens historia fram och där letades namn till sonen. Dottern fick sitt namn av min morfar som tyckte att namnet var fint. Han dog några månader senare men då kändes det fint att han fått vara med och bestämma. Den här mannen som min kollega känner och som hon sagt att hon ska fixa en blinddate med kommer det att ske och är han intresserad?
Kram Linda

Svar: Nja, det känns inte som om det kommer bli något mellan er.. kram :)
Esmaralda

51 Läroliv:

skriven

Spännande ämne. Har ett inte så vanligt namn, lätt att känna igen, så skriver inte ut. Gammalt namn som nog var mer vanligt medeltid och vikingatid. Under uppväxt kallades jag en förkortning som jag avskydde, men i sin helhet gillar jag det starkt. Tycker det passar mig, som den jag är.

Kram

52 T:

skriven

Hej es! Det är intressant det där med namn och vilka betydelser man löser in. Blir jag kvar länge på nuvarande jobb tror du eller lämnar jag snart??

53 Anonym Isah :

skriven

Personen stalkar mig!! Jag är så trött på det här, från massa nummer - fejk konton och diverse så stalkar personen mig och jag orkar inte med detta. Så hotar personen med snuten och den enda som ska vara rädd är ju inte jag iallafall! Tycker personen är vidrig och läskig som är kapabel.

Kommer h*n göra något?
Eller får jag vara ifred nu



Kram

Svar: Räkna med att det sker lite småstalkande då och då men det ebbar ut.. kram :)
Esmaralda

54 T:

skriven

Hej es! Det är intressant det där med namn och vilka betydelser man löser in. Blir jag kvar länge på nuvarande jobb tror du eller lämnar jag snart??

55 Browallia:

skriven

Mina föräldrar hade ett varsitt namn som de ville att jag skulle ha och båda var lika envisa så de löste det med ett dubbelnamn. Jag har aldrig gillat att ha två namn ihop men är tacksam över att det i alla fall är två namn som passar tillsammans. I tonåren ansågs dubbelnamn som töntigt så jag funderade mycket på att dela på namnen och ha det ena som tilltalsnamn och det andra som andranamn. Jag vågade inte föreslå det för mina föräldrar eftersom det namn jag skulle ha valt som tilltalsnamn är det namn som min pappa hade som favorit. Det skulle ha gjort min narcissistiska mamma helt galen så för säkerhetsskull lät jag bli. Istället bytte jag ut första bokstaven i namn nr 2 för jag tyckte namnet blev snyggare i skrift. Typisk fjortis grej ;D Nu har jag blivit så gammal att jag vuxit ihop med mitt namn så jag kommer ha dubbelnamn resten av livet. Men hoppet om att en dag få gifta mig och byta efternamn lever kvar trots att jag kommer vara en övermogen brud. Den rätte får allt vänta tills JAG är redo! (Känns skönt i hjärtat att ärligt kunna säga så efter alla år jag varit kärlekskrank och gått på den ena niten efter den andra) Kram Browallia

Svar: Ett byte av efternamn kommer det ju att bli... kram :)
Esmaralda

56 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda
Känns det som om det är viktigare för honom att behålla henne än mig?
Kram

57 Hej:

skriven

Hej Esmaralda

Ser du om hans familj tycker negativt om mig nu efter det här?
Kram

58 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Går som en stolt tupp (höna) här ;D.
Kram Skorpan

59 Till Jocke:

skriven

Sådana män som du beskrev trodde man inte fanns längre :)

Kram
Michaela

60 Michaela:

skriven

Härligt att höra! :)

Kiropraktorn hade tid kl 14.00 idag så blir att åka tunnelbana för första gången sedan Coronan började. Lite nervöst men hoppas att det går bra och att det inte finns någon fara runt mig. Kram

Svar: Jag ser ingen fara kring tunnelbaneturen du gjort... kram :)
Esmaralda

61 Nornan:

skriven

Ekta Pattar 😂

Es jag måste berätta om vad du sa till mig i en kommentar för längesen när jag frågade om min hälsa. Jag skulle precis in på operation och du sa jag skulle få det jobbigt men att allt skulle bli bra. Du hade rätt, jag gick igenom en tuff tid som slutade "lyckligt".
Sen sa du att du såg ytterligare en operation för mig i framsidan och jag tänkte att det stämmer nog inte. Men så för två veckor sen blev jag plötsligt och oväntat sjuk och fick göra en stor bukoperation! Så du fick rätt igen. Det blev tufft för mig men nu är jag lyckligtvis på bättringsväg.

Så en lite fråga, min dotter har med hjälp av advokat skickat ett brev till en myndighet om en begäran i en väldigt viktig sak.
Kan du se om hon får Ja eller Nej?
Det här ärendet känns som en never ending mardröm...

Kramar!

Svar: Vad skönt att du är på bättringsvägen ! Möjligheten till ett ja är runt 75 %, kram :)
Esmaralda

62 Pompom:

skriven

Hej!
Skulle så gärna få veta om jag någongång kommer att få bli farmor. Är min sons flickvän den rätta för honom eller kommer nån annan?

Svar: Möjligheten är stor att någon annan kommer så småningom, och farmor, det blir du... kram :)
Esmaralda

63 Am:

skriven

Hej Esmaralda

Var det något hon blev irriterad på mig över under kvällen?
Kram

64 Blaebaer:

skriven

Har jag någon chans på den där lägenheten jag anmält intresse på? Eller kommer det komma något bättre längre fram? :)

65 Moms:

skriven

Hej E!

Kändes som träffen gick bra. Väcktes gamla känslor hos honom?

Kram!

66 <3:

skriven

Kommer vykortet fram i tid imorrn ?
Tror det kan bli en liten knuff framåt med det.
Man vet aldrig med postnord....
<3

67 SayakaSU:

skriven

Jag har alltid tänkt på att våra namn, både för- och efternamn, säkerligen har en mening som säger mycket om oss själva! Fast... inte borde man döpa sitt barn till något olämpligt... stackars barnet kommer bli mobbad (eller värre). Jag är tacksam att jag fick ett namn jag är nöjd med!

68 Misstjejen:

skriven



https://youtu.be/IW4D9gjLJck

Hej

En nya låten och titta du på den. Mycket av kärlek...

Svar: Underbart :) Kram :)
Esmaralda

69 Frasse:

skriven

Det här börjat pågå en massa aktivitet hemma hos min dotters familj. Barnen är livrädda för dom ser gestalter och spöken varje dag. Vad är det som pågår där och vad ska dom göra när barnen börjar bli livrädda. Det verkar bara eskalera.
Önskar svar snarast.
Åsa

Svar: Någon har sett någonting " på riktigt" - och sedan skrämmer de upp sig själva och varann.. det behövs en vuxen som lugnar ner, kram :)
Esmaralda

70 Kaisa:

skriven

Hej
Jag kan inte hitta mina leksaker, kan möjligen ligga i en grön ryggsäck. Kommer jag någonsin hitta dem? Saknar dem.
Kram

Svar: Ja det ser ut som om du hittar dem så småningom.. kram :)
Esmaralda

71 xox:

skriven

Bör jag byta bransch? Har jag tur där?

72 C:

skriven

Hej

ser du om det blir giftermål ?

Kram

73 Bella:

skriven

God eftermiddag ❤️ nu är jag igång med mina funderingar igen såhär en onsdag som denna😂 au pair i tre-fyra månader, skulle det gå bra? Tror att jag till och med kan ha mitt hus kvar då när jag kommer tillbaka.. bara för att hitta mig själv, och kunna andas och uppleva annat. Behöver verkligen någon annans input lite.. 💕

74 *:

skriven

Undrar ju förstås vad han tänker egentligen ?
Går han i tankarna att vi ska "skita i allting" eller att vi går vidare och har det som vi har det ?

Kram

75 Mirre:

skriven

Hej Es, jag undrar om han väntar på att jag ska fråga om vi ska ses? Eller är han rädd att jag ska säga nej om han frågar kanske.. men saknar han inte mig undrar jag då🤔 Tänker att om han väntar på mig så kan det ju vara därför han aldrig frågar😅🤷🏻‍♀️
Iallafall.. i helgen ska jag helt enkelt fråga honom, jag bryr mig inte mer om ”spelets regler” när det kommer till kärlek. Och vad har jag att förlora egentligen? Ingenting! Livet är för kort för att spela med säkra kort😄 Ja han kanske tycker jag är ”på” men har ändå låtit det gå en ganska lång tid nu sedan senast vi sågs typ 2v. Så det hoppas jag inte.

Kramar!☺️

76 TILL TINGELING :

skriven

Klart att det finns läkare som har efternamn som slutar på son. På den vårdcentral jag går till finns både Johansson och Fredriksson. Johansson har dessutom humor vilket inte alla läkare har ;D
/Browallia

Svar: Och humor uppskattar vi :) Kram :)
Esmaralda

77 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Vilket kul inlägg.
En kompis till mig sa "Din pappa har mycket att leva upp till!" när jag berättade att han heter Engelbertus van Barneveld. Hon tyckte att med det namnet borde han åtminstone skriva en fin poesisamling.
Pappa skämdes järnet för sitt namn när han var liten. Hans dröm var att få heta Kent.

Kram ThereseC

Svar: Ha ha ha ja, vilken skillnad på Kent och Engelbertus... ! Hoppas han slutit fred med sitt namn! Jag tycker det är läckert... kram :)
Esmaralda

78 "Anonym" pga sekretess:

skriven

Är det min utländske granne (med familj) som har flyttat som snodde cykeln i samband med detta? Ingen granne har väl anledning till det men man vet aldrig med folk. Eller känns det som en annan granne?

Tänker om du kan se om det är familjen eller en man/kvinna...

Kram

79 Maria:

skriven

God morgon😊
Har precis flyttat till ett hus, mitt alldeles egna hus.
Har en fin familj och nära vänner som jag tycker om och som bryr sej om mej.
Har egentligen inget alls att klaga på/över, men det saknas någon i mitt liv.
Kommer jag snart att träffa min livskamrat?
Är det kanske T eller någon annan?
Önskar dej en fin dag kram 🥰

Svar: Jodå, visst träffar du din kärlek men det är inte T, utan någon som du inte alls känner idag.. kram :)
Esmaralda

80 Michaela:

skriven

Det gick bra att åka tunnelbana. De flesta håller avstånd men sen finns det vissa idioter som beter sig som vanligt och trängs. En kille hostade rakt ut och jag höll på att klappa till honom😡
Men skönt att komma iväg och få uppleva hur det var att ha ett liv. Nu är det bara nya jobbet som saknas och hoppas att det kommer snart!

Och det var underbart att knäcka loss hos kiropraktorn. Var rejäla låsningar men nu är jag fit for fight igen :)

Ha en mysig afton!
Kram

Svar: Härligt att det känns bra såhär efteråt... idioter finns det gott om och hostar man rakt ut förtjänar man att bli tillklappad ! Kram :)
Esmaralda

81 Frasse:

skriven

Hej igen Esmeralda. Det är inte bara dom fyra barnen som ser dessa "spöken"...även min dotter och hennes man har sett som att det står någon, eller går förbi. Detta upplevde dom lite även i den förra lägenheten, men i den här lägenheten verkar det vara mer aktivitet som senaste veckan har eskalerat. Så vad är det spökena vill? Och vilka är dom? När min dotter frågar barnen hur den/dom ser ut så beskriver barnen dessa likadant...lång stor och verkar vara en tjej.önskar svar snarast.
Åsa

Svar: Jag ser inget budskap från besökarna.. men jag känner tydligt att de är väldigt vänligt sinnade och vill inget illa och vill inte skrämmas. Man kan be dem försvinna och de kommer att lyssna.. kram :)
Esmaralda

82 Tjuv :

skriven

Känns det som en kvinna eller man som tjyvade?
Kan det vara en granne eller är det en vän? eller någon som inte alls är nära/varit nära?

Jag vill verkligen veta, För jag känner mig utsatt.

kram

83 Skorpan:

skriven

Jocke, absolut att det finns många av oss kvinns som skulle uppskatta en gentleman som du, självklart. Jag hoppas att du hittar din kvinna med stort K :). Skriv om det sen här på bloggen är du snäll, gillar alla inlägg av er karlar här. Är kanske karltokig ;).
Kram Skorpan

84 Boudica:

skriven

Nja mitt namn har jag nog inte haft något problem med, jag vet att min syster valde mitt namn efter en dagisfröken som hon hade.
Däremot har folk problem med mitt efternamn, det är polskklingande efter mina föräldrar och många hakar upp sig på uttalet. Hoppas den rätte har ett lättare namn för svenskar att uttala ;)

Jag testade någon gratis numerologi-sak på namn, som jag kom över, den var skrämmande rätt. Det var skrivet att jag har variation som nyckelord, vilket det är, jag behöver variation och hur många gånger säger jag det inte! Och så var det något att jag strävar efter frihet, och just frihet är viktigt för mig, det värsta man kan göra mig är att ta ifrån mig min frihet, vingklippa mig.

Es, jag försöker igen, D på jobbet verkar rejält mer flirtig på senaste tiden, kan han vara myset du har sett som rör sig nära mig? eller är det någon annan som jag känner som är detta mys? För nåt mys är jag väl värd? Speciellt så här till hösten! ;)

KRAM!

Svar: han kan vara myset.. jag ser ett intresse från hans sida ! Och visst är det så att du behöver din frihet för att må väl :) Kram
Esmaralda

85 Linda :

skriven

Haha vilket roligt inlägg, tycker det är så intressant med namn 😀👍min yngsta heter Elsa och är ett år nu 😅💓 älskat att läsa din blogg varje morgon 🙏

Svar: Tack :) Kram på dej och Elsa :)
Esmaralda

86 Hon:

skriven

Hur ser hösten ut att bli inom området relationer?
Kram

87 EPM :

skriven

Morning!
Viktigt med namn 😊

A har en väldigt komplicerad relation med dotterns mamma och är rejält insyltad rent ekonomiskt. Jag har satt ner foten här.
Kommer detta lösa sig?


Kram

88 Jeanette:

skriven

Tack ska tänka på det!

89 Skrållann :

skriven

Hej!
Jag har ett kort namn för min storasyster skulle lära sig säga och skriva det tidigt😂
Jag överväger allt mera att söka en utbildning med start i november. Samtidigt är det en tjänst ute på en dagverksamhet för äldre ledig. Det skulle också vara så roligt men det är i en grannkommun och inte heltid. Hur stor är chansen ungefär att jag skulle få den om jag skulle söka?

Kram❤️

90 Skrållann :

skriven

Hej!
Jag har ett kort namn för min storasyster skulle lära sig säga och skriva det tidigt😂
Jag överväger allt mera att söka en utbildning med start i november. Samtidigt är det en tjänst ute på en dagverksamhet för äldre ledig. Det skulle också vara så roligt men det är i en grannkommun och inte heltid. Hur stor är chansen ungefär att jag skulle få den om jag skulle söka?

Kram❤️


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: