Ta hand om era barn.....

Gott folk, ta hand om era barn !

Jag vet att det alltid är någon som reagerar när jag skriver om föräldraroller & barn och tycker att jag ger somliga dåligt samvete men vet ni vad ? Det kanske är precis vad som behövs.

Tar man inte hand om sina ungar ska man ha dåligt samvete. Punkt.

Det finns barn  springer vind för våg – som en slags svenska gatubarn. 

Som inte har en tid när de ska komma hem utan de går hem sist,  när alla kompisar gått hem till sitt.

Som inte får kontinuitet och mat på hyfsat bestämda tider.

Frukost, lunch och middag är vad barn ska ha.

Gärna ett mellanmål också.

Det finns föräldrar som aldrig läser en saga, aldrig sjunger en sång, aldrig ser till så naglarna är välklippta, som aldrig går på skolmöten, som  inte ser till så barnen är rena och klädda efter årstid.  

Barn som aldrig haft ett kalas och som inte vill ta hem kompisar eftersom det är skitigt och rörigt och eländigt hemma.

Kanske är det vanligare än man tror.

Jag har arbetat en hel del med sådana familjer och tro mig, det är inte en walk in the park.

Som regel  är dysfunktionella föräldrar ett resultat av egna dysfunktionella föräldrar och historian upprepar sig.

Har man de sämsta förebilderna och ingen sund mentor i sitt liv – då spårar det lätt fel.

Sen finns det  förstås också försummade barn som  i vuxen ålder tagit god kontroll över sina liv och inte upprepar  eländet! 

De har kunnat ta till sig hur deras kompisar och klasskamrater haft det hemma – de har sett och förstått  hur ett varmt och kärleksfullt hem kan vara  och de  försöker kopiera detta.

Det finns ett enkelt regelverk för att vara en bra förälder:

1.   Prata med dina barn. Förklara. Skrik inte som om du själv vore  ett barn.  Ha tålamod. Ge barnet av din tid.

2.   Inse  att du är i färd med att bygga en person som har dig som mall så försök vara den bästa möjliga  förebilden

3.  Ha koll på det praktiska. Regelbundna måltider, tider att passa, hygien som ska skötas och ett hem där barnen kan ta hem sina vänner. Intellektuell stimulans är också en viktig faktor. 

Jag har träffat alltför många föräldrar som haft totalt fokus på sig själva, oavsett vad – och det är inte acceptabelt.

 

 

Har man barn får man lämna sitt ego åt sidan och sköta det man ska. Punkt.

Orkar man inte med – då söker man adekvat  hjälp.

Och det gör man INNAN katastrofen är ett faktum.

Kram & kärlek

1 Camilla:

skriven

Kära Es, mår jättedåligt och vet inte vad jag gör för fel när alla vänner vänder mig ryggen, sist en som jag verkligen hjälpt och varit snäll mot, ändå är hon elak mot mig och säger fult, jag blir sårad, är jag verkligen en så dålig mänska att jag inga vänner kan ha? KRAM

Svar: Du är ingen dålig människa alls men kanske du behöver lite nya vänner av annan sort ? Kram :)
Esmaralda

2 Helena Ir:

skriven

Alldeles för många barn som far illa, barn som borde vara det käraste vi har!
Min egen uppväxt var rätt otrygg, men det fanns ändå ett rent och välskött hem med mat och rena kläder..
Tror jag skapade ett tryggare hem för mina egna barn.


Nu ska det bli lite svalare..startar dagen med promenad och träning..

Ha det så bra..

Anki, lycka till hos tandläkaren!

Kram

3 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag undrar om det någonsin kommer att ske något härligt och roligt i mitt liv? På allvar ställer jag denna fråga. De senaste 6 åren har varit så tunga och jobbiga med ständiga motgångar och utmaningar. Ska inte livet vara mer än så? Varför sker det inget i mitt liv? Möta kärleken, bli gravid, få barn, skaffa hus? Varför händer inget av detta mig?

Kram

Svar: Jag har sett det hända och vet faktiskt inte varför det inte hänt... något har hängt upp sig.. försök gör lita nya val på annat sätt.. så kanske knuten löser sig... kram :)
Esmaralda

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Några dagar sedan har jag känner mig att något specuellt med idag. Jag undrar vad är det som känna speciellt för idag.

Ha det bra

5 Jen. :

skriven

Bra råd ska försöka ta till mig.

2 lånade böcker är försvunna. Jag är nästan 100% säkert att jag har lämnat tillbaka dem personligen. Men de verkar inte vara det enligt deras system. Har något blivit fel eller verkar de finnas på mina vägar ändå. Tycker inte om när andras saker är borta.

6 Lilian:

skriven

Hej E,

Gillar VE eller MN mig på ett romantiskt plan?

Kramar,

Lilian

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Det var från ingenting när jag prata med den italienska man igår kvällen på messenger i facebook. Så grät jag direkt och tänker på B kvinna. Allt situationer och en massa. Jag ser det eller något då grät jag direkt...

Varför så? Jag vill få henne tillbaka till mig så snart.

Jag står ut med allt som någon vill plåga mig inför italienska och italien. Jag förlåter dom varje dagar och allt som jag kan...

Det har aldrig händer förut och varför så?

Hon tillbaka?

Ha det bra

Svar: Jag tror inte det finns förutsättningar att det ska bli så som du innerst inne vill. Kanske du behöver jobba på att acceptera ? Kram :)
Esmaralda

8 Skorpan:

skriven

Ja åtminstone där har jag skött mig o skött om mina barn. Bästa förebilden vet jag nu inte om jag är, men kanske den bästa de haft, hittills ;). Börjar snart bli så att de får sköta om mig istället...O visst är det så att när man får barn ja då får man nog lägga sitt liv åt sidan, om inte helt ja åtminstone nästan. Det egna livet kan man återuppta sen senare ;).

Efter den usla måndagen blev det en bättre tisdag o lite luskande i vad som händer under veckosluten. Han kände inte alls igen sig gällande min beskrivning av honom o jag är fortf lite konfys. Gav förslag gällande inkommande helg, tillbringa den med mig, o först var det ju ett absolut nej, han har ju lovat bort sig... Ta med mig då sa jag o nu får vi se vad resultatet blir. Tror inte han blir hemma över helcen o misstänker att han inte har stake nog att ta mig med till stugan heller, har jag månne rätt i mina båda påståenden Es? Om jag har, ja då borde jag nog sätta in en Eurojackpott kanske ;). Rätt idiotiskt att vilja ha så mycket mer än man får, eller hur?

Grattis till avklarat gynbesök Es, snart Ullared, så gott ni ska ha det! Gissar på lite rapport därifrån...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Man vill ha mer än man får om det man får inte är tillräckligt - så du ska lyssna in var du själv står, och välja bort en relation som inte ger det du behöver... kram :)
Esmaralda

9 Bjork:

skriven

Hej

Jag lyckade klicka på en annons som inte va så bra på Facebook,
Men lika fort byte jag lösenord försäkring skull ser du om jag kommer bli hackad på Facebook?


Kram


Svar: Känns inte så, kram :)
Esmaralda

10 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag grät för allt och alla inför italienska oavsett jag chatta med en, händelser, situationen och en massa. Dom straffar mig eller? Jag får lära mig för det. Jag försöka förlåta det och tar tillbaka allt även jag ger min stödja för italienska på fotboll så jag hoppas dom vann.

Jag vill inte väl att det ska behöver ta med i nästa livet om italienska men jag vill gör något åt det...

Ha det bra

11 Misstjejen:

skriven

Hej

Något konstigt inne i min hjärna som om det reagera något men vet inte vad är det så det har pågår i några dagar men det har var också för längesen. Det händer en gång på min panna när jag var barn. Jag vet inte vad kan det var? Men det händer ibland

Ha det bra

12 Rebban :

skriven

Rätt självklara grejer kan man tycka.

Att göra illa barn och djur är bland det värsta jag vet och jag har under de senaste åren haft tankar på att öppna upp hemmet för fler barn. Men det får bli senare i livet. Tycker ju det är fullt tillräckligt med ett barn på heltid och två på halvtid🤣

Funderar på det här med mattider. Vi äter ofta rätt sent och helst skulle jag ätit middag som i Italien vid 20-21. Och just Italien har jag mycket i mina tankar och under senaste året har tanken om att köpa hus i Italien växt. Det är inget som kommer ske nu men inom 5-10 år. Tänker ett gammalt fint hus med pool i en liten by där man i byns café kan ta sin cappuccino och apertivo. Tror du att detta kan ske inom en inte alltför avlägsen framtid Ez?

Kram

Svar: Man kan hjälpa till i det lilla... sonen hade en kompis som ofta var hos oss, sov över och ofta var med på våra familjeaktiviteter och sådant kan göra stor skillnad. Det ser ut som om du kommer vistas mer i Italien så småningom.. men jag ser ingenting exakt kring det, kram :)
Esmaralda

13 Kristin:

skriven

Jeg blir så trist hver gang jeg ser ulykkelige barn. For å sette barn til verden, burde det stilles krav. De barna som man vet ikke har det bra, skulle bli fulgt opp på en god måte.

Det blir antagelig tur til Sverige og paring av hundene i morgen. Håoer det vil gå bra.
Ønsker en fin dag. Kram!!!

14 Dalkulla:

skriven

I dessa tider fokusera föräldrar också mer och mer på sina mobiler vid lekplatser, istället för att se till så barnet verkligen leker och inget ovidkommande sker, för då är det som regel försent att vakna till liv. Jag har sett mammor ute med barnvagn och samtidigt tittar i mobilen, varför är MB och det sociala mediet mer intressant än barnvagnen de är ute med. Det är också ett stort problem. Vissa generationer föräldrar är inte riktigt kloka om jag får uttrycka mig så.

Minns på en ort tidigt -90-tal jag var i tvättstugan med ett fönster öppet, där kunde jag höra ett litet barn som ville gunga, mamma skriker kom hit ung-jävel innan du får stryk.
Detta barn kunde i bland komma in i vilken port som helst och ringa på, bara det sa allt om den mamman. Sedermera togs det barnet ifrån henne, i tid tack och lov.

En del skulle inte har barn, eller gå en längre utbildning i föräldraskap. Att skrika som uppfostringsmetod är så förkastligt, så det skriker om det där istället.

Ett barn är inget man slänger åt sidan när det inte är roligt, ett barn är en liten individ man ska var rädd om och tar om hand på allra bästa sätt. Jag tog hand om mina barn, och idag är de vuxna med egna barn, också välartade individer, vilket var mitt syfte.

Kram


Svar: Ja, med insikt och enkla medel kan man bli en fungerande förälder....kram :)
Esmaralda

15 Mikael:

skriven

Så du menar att man inte ska ge ungarna droger när de är 6 år och riktiga tunga droger när de är 12, finns många vägar på jorden, hon är tacksam polisen satte handbojor på henne så hon kunde börja studera och gå ut skolan när hon är 48 :)

https://youtu.be/NkwBElqoNic


Svenska medier börjar nu våga nämna att tyskarna börjar dra åt sig öronen efter senaste Allah Akbar morden, studier visar att migranter står för 2000 mord i Tyskland på kort tid.

https://youtu.be/gvRd3wunoSo

Kram
Mikael

Svar: Ja media är ju oftast hysteriskt PK ... och jag tycker att man ska alltid nämna saker och ting vid deras rätta namn.... först då kan man ju åtgärda.... skygglappar hjälper ingen... kram :)
Esmaralda

16 Mams:

skriven

Kära Ez,
Blir jag gravid på naturligt sätt eller behöver jag vända mig till fertilitetsklinik för hjälp?

17 SarA:

skriven

Åh dessa barn. Stackare vad en del barn far illa. 😪
Jag hoppas och tror att mina barn mår så bra som de kan och får en bra uppfostran. Tålamod är något som man som föräldrar måste ha, ibland tryter det när trotsen kommer oanmäld. Jag försöker vara den bästa förebilden jag kan och tyckte att du beskrev det bra med att det är jag som bygger en person med mig själv som mall. Den tar jag med mig!

Promenerade förbi mitt drömhus imorse på morgonpromenaden. Vill så gärna att det huset skall bli vårt. Stor tomt och perfekt läge för barnen att springa och leka. Tror du att detta kan bli vårt hus?

Svar: Det finns en chans till huset men den är inte så stor och det kan komma något annat istället... kram :)
Esmaralda

18 sofia:

skriven

Hej kära Esmeralda!
Jag frågar mig själv väldigt ofta om jag har varit en bra mamma till mina barn. Om jag hade kunnat, hade jag nog vridit tiden tillbaka och gjort om vissa saker. Men nu är det för sent. Det som är gjort är gjort och jag hoppas att universum förlåter mig om jag inte har varit en bra mamma men jag har gjort mitt bästa eller det jag trodde var bäst.
Kram 🌸
S.

Svar: Ingen är perfekt och fel gör vi alla så du ska inte lasta dig själv så här i efterhand :) Kram :)
Esmaralda

19 Birgitta:

skriven

Godmorgon😊

Inne på min andra semestervecka, två återstår efter denna. Visst är det så..har haft kompisar till barnen som varit här nästan en hel dag utan att någon förälder hört utav sig förrän till kvällen...givetvis har dom fått mat o fika som egna barn. En farmor till ett av barnen som varit här mycket när han var yngre undrade vad jag lagar för mat när han alltid åt hos oss men dåligt hos henne. Hade ett barn som ibland frågade vad blir det för mat när jag stod o kockade. När jag hämtade mina barn från dagis oftast först av alla barn då jag valt att jobba deltid när dom var små så fyllde jag bilen med barn fanns alltid kompisar som ville följa med. Jag tyckte det var mysigt med huset fullt i barn 😊😊.

Es önskar så ett nytt jobb tror du det sker innan året är slut?

Kram Birgitta

Svar: Ett jobb kommer.. och det ser ut att komma i hyfsad tid men inte riktigt än.. kram :)
Esmaralda

20 Smöla:

skriven

Jag tar hand om mina barn hela tiden. Ibland tryter mitt humör, men det tänker jag är lov ibland, för jag blir ju sliten!? Barnens far är inte mycket med i bilden, han bor några km bort, umgås å festar hellre med kompisar och flickvän. Har han barnen då är det en natt och inget mer.. han hör inte av sig till dom, har inte tid att prata i telefon om dom ringer. Han är inte med på träningar eller matcher. Han är ett stort narcissistisk ego! Jaaa, detta påverkar ju också mitt humör.. men jag försöker verkligen göra så gott jag kan med mina barn ❤️

Svar: INgen är perfekt och humör får lov att tryta ibland ! Du är en bra mamma !! Kram :)
Esmaralda

21 Fiskaren:

skriven

Jag har inga barn men min systers barn for illa. Hon hade inte förmåga att vara förälder. Vi i familjen var tvungna att anmäla och det slutade med att de tre barnen flyttade till fosterhem vilket var det bästa. Det är länge sedan och då var det kaos men idag förstår min syster att det var det bästa. Barnen mår bra idag och har kontakt med såväl sin mamma som oss övriga i släkten.

Svar: Ja, ni i familjen fattade ett svårt men nödvändigt beslut, kram :)
Esmaralda

22 Sol:

skriven

Om någon får dåligt samvete är det bara bra och det kan bli ett wake up call. Jag ser många gränsfall när det gäller föräldraskap och min dotter leker ofta med en tjej som är trasigt klädd och allmänt ovårdad och alltid hungrig när hon kommer till oss. Dagens blogg gav mig insikt att jag ska prata med hennes mamma som är ensamstående för att se om hon kanske behöver hjälp med något. Tack för viktig blogg. Kram

Svar: Bra tänk, ibland hjälper det om man tar sig an ett utsatt barn lite extra och släpper in barnet mer i sin egen familj men det komma naturligt och kännas rätt.. kram :)
Esmaralda

23 Jossan :

skriven

Aj! Så ont jag har i min arm efter sprutan! Men det är väl normalt tänker jag.

Jag skickade upp en flaska med flädersaft till min ”svärmor” kommer hon bli glad?
Tjatar de på honom att de vill träffa mig?

Idag hoppas jag på att solen lyser så jag kan få färg.

Blir det någon resa med T? Typ till ett spa?

Kram

Svar: Visst blir hon glad :) Någon mindre resa kan det bli, kram :)
Esmaralda

24 skäms:

skriven

Jag skäms när jag läst dagen blogg. Jag är ensam med tre barn och är inte bästa mamman. Har kort stubin och inget tålamod och barnen och jag har ADHD. Skönast när alla är ute och leker och då vill man inte kalla in dom.

Svar: Prata med BVC eller socialtjänsten och be om hjälp. Att ni alla har ADHD är en tuff situation. Kanske man kan erbjuda någon form av stöd, så undersök saken.. kram
Esmaralda

25 Lotta:

skriven

Jag reagerar alltid positivt när du skriver om föräldraroller och barn. Ett ämne som alltid är viktigt att ta upp. Jag har alltid tyckt om att vara mamma, men tror inte att alla har samma uppfattning.

Ha en fin dag
Kram L

26 Flisan:

skriven

Jag var ett sådant utsatt barn. Mina föräldrar festade och drack en del men framförallt var de omogna och jag sprang omkring för mig själv och följde med olika kompisar hem och jag var så avundsjuk på hur andra hade det. Att de blev inkallade för att äta middag och tider för att gå i säng. När jag var 12 år larmades det till soc och man ordnade så jag fick bo hos min moster långt hemifrån och det var det bästa som kunde hända mig. Jag har avsagt mig kontakt med mina föräldrar i vuxen ålder men moster har jag fin och tät kontakt med. Jag vill säga till alla att grip in när ni ser ett barn som far illa. Kram

Svar: Skönt att du till sist fick harmoni i ditt liv !! Kram :)
Esmaralda

27 Smöla:

skriven

Nej ingen är ju perfekt.. men man tycker ju att pappan kan ta mer ansvar!
Hur mår mina barn? Är det något du kan känna in?

28 ML:

skriven

Jag har inga barn och det är självvalt. Inget för mig men älskar djur och vill ha hund igen! :)

Drömde att jag lämnade exet och sa att nu är jag redo för min stora kärlek. Undra om det betyder ngt🤔

Lät så gulligt när du skrev till någon häromdagen att hon hade sin ängel vid sin sida och att hon kunde vara trygg. Hoppas att min ängel gör detsamma. Har han något budskap till mig förresten? Hoppas att jag går längs den rätta vägen!

Sista dagen med 'Marianne Mörk' kollegan innan hon far iväg på 4 v semester. Blir att njuta :)

Ha en bra lill lördag! Kramis

Svar: Visst går du längs den rätta vägen !! Saker och ting kommer falla på plats.. kram :)
Esmaralda

29 Huldamaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag håller fullständigt med!! Även om jag själv blir en smula slarvig med mattider på sommarlovet och har fyllt sjå med att få in ungen i duschen. Tvål verkar snudd på livsfarligt i vissa åldrar!! Men jag tror min unge har det ganska bra på det stora hela

Svar: Javisst har din unge det bra :) Kram :)
Esmaralda

30 Rädd:

skriven

Kommer intervjun gå bra idag? Har jag chans att få jobbet? Kommer jag trivas där i så fall?

Kram och kärlek.

Svar: Chansen finns, kram :)
Esmaralda

31 Robin:

skriven

Hej,
funderar på att kontakta en tjej som jobbade på samma ställe som mig för ett par år sedan. På den tiden frågade jag ut henne på dejt, men hon avböjde med kommentaren att hon var glad över det hela men att hon inte trodde det var en bra idé. Hon hade för mycket annat omkring sig tolkade jag det. Nu har det gått ett par år, och kanske skulle hon bli glad om jag kontaktade henne igen? Verkar det som en bra idé?

Svar: Nja, känns inte som om hon skulle vara särskilt intresserad... kanske mer idé att bjuda någon ny till dejt... kram :)
Esmaralda

32 B:

skriven

Godmorgon☺ jag känner mig inte som mig själv just nu.. Jag är ledsen, orolig, rädd för att bli lämnad, rädd för att jag vill lämna, rädd att han är ledsen och börjar med droger igen, hjärtat värker och försöker hitta den röda tråden men min hjärna skapar sån orolighet just nu.. Jag älskar honom så mycket men de känns som vi bara går om varandra hela tiden, antingen är han trött eller så är jag det. Jag försöker på mitt sätt och han försöker på sitt sätt.. Jag önskar att jag och han kunde flytta iväg tillsammans, visa han att det finns mer utanför den här stadens ramar. Lite som Truman show här.. Kommer det någonsin hända eller kommer han vilja va kvar här förevigt?❤ hittar vi tillbaka till oss själva/ varandra? Jag vill inte ge upp om allt vi sagt. Att vi vill ha ett liv ihop.

Kram från en ledsen själ just nu 💕

Svar: Du ska försöka att tänka lite mer på dig själv, vad du vill ha ut av livet och inte ta för mycket ansvar för en annan vuxen person.. försöker man bära någon annan på sina axlar, då blir det en skev fördelning och det är alltid till nackdel.. kram :)
Esmaralda

33 GP:

skriven

Ett väldigt bra inlägg!!


Es, ser du när nytt jobb kommer? Kram :)

34 Mikael:

skriven

Håller en på för mycket med PK så sitter till slut fullvuxna män och gråter i TV, ja Polisen! :)

är en född i en bergsby eller i öknen så är det nog generellt inte mycket till underlag för att en ska trivas i en västerländsk miljö eller i dess klimat, jag visste inte att Rudolf Steiner var så stor, i en del av hans och andras verk kan en nog finna svar till varför det är så, Rudolfs verk är numera GRATIS?, han verkar berätta hur skyddsänglar och annat fungerar

https://youtube.com/channel/UCTuPXQlrmPfDB7YLJWywnAg

Numera är det vilda västern i USA, igen, man har bara bytt till stålhästar och modernare saker,,ifall ni tänkt åka dit så kan PK och ett svenskt beteende kosta er livet på några sekunder

https://youtu.be/pKfS3CaFTVg


Det är inte PK att stänga glassbutiken när det är varmt ute men det kan hålla en vid liv att hålla stängt :)

En lapp på dörren till en glassbutik i Seattle med meddelande om att de har stängt på grund av värmen.

De har lite varmt däromkring, USA ska ofta vara värst, nu har de dragit till med ett värmefenomen som bara händer en gång på 1000 år

På måndagseftermiddagen uppmätte samma samhälle, Lytton, 47,9 grader.
Och på tisdagseftermiddagen – 49,5 grader.

Kram
Mikael

Svar: Jisses, nästan 50 grader varmt !!! Här är det runt 20 och regnet vräker ner men hellre det är 50 grader, den saken är klar :) Kram
Esmaralda

35 Lilian:

skriven

Hej E,

Gillar VE eller MN mig på ett romantiskt plan?

Kramar,

Lilian

36 AnnaK:

skriven

Apropå barn. Kommer mitt väldigt vuxna barn flytta hemifrån nån gång? Fixar hon det ens? Har lite psykiska problem. Men samtidigt kan man ju inte som ung vuxen klamra sig fast hemma heller. Blir det nån ordning på henne?

Kram 🤗

Svar: Ge henne stöd i att klara sig på egen hand, hon behöver pröva sina vingar och det kommer gå bra, kram :)
Esmaralda

37 Misstjejen:

skriven

Hej

Okej 🙃... jag försöka inte tänker så utan man ska finns en möjlighet.

Men jag tänker fråga om den fabiano igår som jag prata med och finns det något eller kommer jag går vidare från honom?

Ha det bra

38 Ljus:

skriven

Vad behöver jag göra för att komma närmare den stora kärleken och börja bygga ett liv tillsammans?

39 Hon:

skriven

Ser det ut som att jag tappa än mer hår om jag gör blonda slingor i det?
Kram

40 <3:

skriven

Tack för ditt blogginlägg idag kära Esmeralda. Sett många barn fara illa i mitt yrke som 1-7 lärare.
En del ska inte ha barn så är det bara.
Hur stor är chansen att R får fram en mobil åt mig ?
Tappade min i marken igår efter fotbollen.
Tråkigt med förlust 😥⚽️
Kram

41 ML:

skriven

Så fint att höra! :) Ser du nånting kring mig annars?

Zanmi vill ju att jag håller ögonen öppna bland folk men ännu har inget hänt. I morgon ska hon få salt igen och hoppas att hon är lycklig :)

Har bråkat med TV bolaget mellan sprutorna då de fortfarande inte fixat problemet som gjort att jag inte haft TV kanaler på 3 veckor!!!! Och de vet inte när det blir löst heller så håller på att explodera. Du vet själv Es när sånt här tekniskt strular hur förbannad man blir! Hur går det blodtrycket mm? Kram

JOSSAN: Det är helt normalt att få ont i armen efter vaccinet!

42 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda jag håller med dig helt gällande dagens inlägg. Att skaffa barn är ett stort och livslångt ansvar och barnen förtjänar det bästa.

Ser du om det vänder snart för mig? Mitt dåliga mående tär så på mitt tålamod. Önskar att jag var glad och fri ❤️ Kram och tack!

Svar: Du kommer nå hela vägen fram och må riktigt bra... beta av det som kommer... sopa inte under mattan... ta tag i det och du tar dig framåt mot mål, kram :)
Esmaralda

43 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda jag ska shöpa triss lott från 30 kr tre stycken från presbyrån 😫 😫 😫

44 Mandarin :

skriven

Hej Esmqralda och tack för svar! Vad menar du med att ta tag i det som kommer och inte sopa under mattan? Är det känslorna som kommer som du menar? Att se dem och acceptera dem? Tack 🙏

45 Ghostwriter:

skriven

Bör jag ta bort i mitt personliga brev och sluta säga att jag ska plugga vidare? Det känns som inget jobb ser någon idé i att anställa mig som ändå har högre planer. Jag är dock tydlig med att jag fortfarande ser en lång framtid hos företaget (om jag gör det) men det känns som jag bara blir lurad på tid. Satsar på heltidsjobb och får intervju men väl på plats gäller det annat. Blir galen.


Kram

Svar: Ja, se över ditt personliga brev, kram :)
Esmaralda

46 Mercan :

skriven

Esmaralda jag ska spela euro jackpott den här veckan mina egna siffror, blir det något Esmaralda 😞

47 lotta:

skriven

jag undrar lite hur det ser ut för mig med ekonomin som blivit tuff nu avbetala försäkringskassan stor skuld och csn. om det går bra. för är sjuksriven för lång tid har allvarlig sjukdom som är tuff och hoppas med det kan gå bättre för mig med behandlingar smärtlindring. resor kärlek

48 Anki:

skriven

God eftermiddag Es
Viktigt blogginlägg idag !
Barnen är framtiden och det viktigaste vi har !
Att vara ett föredömme är viktigt.
Jag har försökt vara det och läste böcker för dom gjorde jag tidigt och fick beröm för det stora ordförråd de hade när de började förskolan. Trygghet stabilitet och konsekvens är nog oxå viktigt med yngre barn Jag hoppas jag fortfarande är en förebild för pojkarna som vuxit upp till två mycket empatiska hjälpsamma unga vuxna män.

Tanduslingen var besvärlig att dra det hängde på håret att bli operation...men hade en mycket skicklig tandläkare . Nu flytande och värktabletter .Är tacksam att det gick bra !

Kram Anki med flock

Svar: Tack o lov att det gick bra till sist.... kram :)
Esmaralda

49 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Ska försöka. Hon har alltid varit känslig och ängslig men jag känner att hon nog skulle må bra över ett mer vuxenliv. Kanske en katt som sällskap skulle vara nåt.

En till fråga....har svärmor hängt efter mig på sistone? Tycker mig ha anat hennes doft då och då.

Kram 🤗

Svar: Ja hon har varit på besök minsann... kram :)
Esmaralda

50 Hanna:

skriven

Hej!

Intressant ämne även för mig som inte har några barn.

Ez, på senaste tiden har jag börjat känna starkt att det är dags att rensa ur min lägenhet och förråd på grejer jag inte använder. Jag riktigt längtar efter att få slänga gammalt skit på tippen. Jag planerar att använda första veckan på semestern till denna aktivitet.

Har jag fått solsting? Varför känner jag så här? Det känns som om jag gör plats för något nytt som ska komma och det känns viktigt.

Kram

51 <3:

skriven

Tack för ditt blogginlägg idag kära Esmeralda. Sett många barn fara illa i mitt yrke som 1-7 lärare.
En del ska inte ha barn så är det bara.
Hur stor är chansen att R får fram en mobil åt mig ?
Tappade min i marken igår efter fotbollen.
Tråkigt med förlust 😥⚽️
Kram

Svar: Det kommer snabbt en ny mobil, kram :)
Esmaralda

52 Snödroppen:

skriven

Hejsan❣️
Jag är den som ställt upp för mina barn, hjälpt dom med allt och gett dom en bra uppväxt medan deras far stått bredvid och gett kritik hur jag än har gjort, men det har alltid varit mammas barn och dom har lyssnat och lärt från mej. Jag hoppas dom har det i sina tankar idag när de är vuxna.
Länge sen jag var här och läste nu, tiden och livet rullar snabbare än snabbast, det går i 110!!! Min gamla hjärtevän sprang jag på för ett tag sen och han hör av sej efter det. Vill han ha mer kontakt igen och kommer vi träffas igen?
Kram💞

53 Pot Pat:

skriven

Katastrofen ja.. i mitt fall var det socialtjänstens misshandel och tjänstefel som orsakade mig katastrofen som kunde ha tagit både mig och ungen av daga. Jag har aldrig någonsin haft problem att sköta varken mitt liv eller min unge förrän de kom in i bilden med sina förbannade klåparmetoder och vanföreställningar. Jävla kärringjävlar som torterar och plågar och inte klarar att reda ut vem det är de borde hjälpa eller ens hur denna hjälp skulle se ut. Det tjänar inget till att sitta och fläska på om vår jävla välfärd när den är skit. Skit är vad den är och det är oerhört sällan människor känner sig hjälpta,förstådda eller söker hjälp frivilligt. Eftersom de är livrädda för de som påstås hjälpa. Därför sker också katastrofer. Och det sker även om man äter tre mål mat om dagen. Min mamma tvingade mig att äta tre mål äcklig vidrig mat om dagen tills jag kräktes. Med våld tvingade hon i mig mat exakt tre gånger om dagen tills jag kräktes och grät, bland annat för att jag aldrig skulle kunna säga att jag hade det dåligt hemma. Vår verklighet är komplex. Det finns säkert duktiga människor som kan hjälpa andra på sina håll men att låtsats som om de växte på träd är direkt livsfarligt. Antalet misstag som begås inom socialtjänsten (och aldrig ens når allmänheten) är fler än de lyckade fallen, jag är helt säker på det och att det finns enorma problem med den typen av "hjälp" vi är vana att erbjudas i det här kontrollerande ensidiga landet och att väldigt många saker måste förändras om människor ska våga vända sig till myndigheter för att få adekvat stöd. Eftersom flertalet av de som försökt har drivits in i sin egen död med anledning av allvarligt kränkande och bristfälliga påtvingade metoder, och att det finns en uppenbar risk för att matematiken i förhållandet mellan hjälp och stjälp löper hand i hand. Det tycker jag känns viktigt att ha i åtanke. Det och att inte förakta människor på basen av skvaller eller förhastade slutsatser utan att man har uppenbara bevis för vad det är man påstår och varför det ens skulle vara skadligt.

54 Pot Pat:

skriven

Katastrofen ja.. i mitt fall var det socialtjänstens misshandel och tjänstefel som orsakade mig katastrofen som kunde ha tagit både mig och ungen av daga. Jag har aldrig någonsin haft problem att sköta varken mitt liv eller min unge förrän de kom in i bilden med sina förbannade klåparmetoder och vanföreställningar. Jävla kärringjävlar som torterar och plågar och inte klarar att reda ut vem det är de borde hjälpa eller ens hur denna hjälp skulle se ut. Det tjänar inget till att sitta och fläska på om vår jävla välfärd när den är skit. Skit är vad den är och det är oerhört sällan människor känner sig hjälpta,förstådda eller söker hjälp frivilligt. Eftersom de är livrädda för de som påstås hjälpa. Därför sker också katastrofer. Och det sker även om man äter tre mål mat om dagen. Min mamma tvingade mig att äta tre mål äcklig vidrig mat om dagen tills jag kräktes. Med våld tvingade hon i mig mat exakt tre gånger om dagen tills jag kräktes och grät, bland annat för att jag aldrig skulle kunna säga att jag hade det dåligt hemma. Vår verklighet är komplex. Det finns säkert duktiga människor som kan hjälpa andra på sina håll men att låtsats som om de växte på träd är direkt livsfarligt. Antalet misstag som begås inom socialtjänsten (och aldrig ens når allmänheten) är fler än de lyckade fallen, jag är helt säker på det och att det finns enorma problem med den typen av "hjälp" vi är vana att erbjudas i det här kontrollerande ensidiga landet och att väldigt många saker måste förändras om människor ska våga vända sig till myndigheter för att få adekvat stöd. Eftersom flertalet av de som försökt har drivits in i sin egen död med anledning av allvarligt kränkande och bristfälliga påtvingade metoder, och att det finns en uppenbar risk för att matematiken i förhållandet mellan hjälp och stjälp löper hand i hand. Det tycker jag känns viktigt att ha i åtanke. Det och att inte förakta människor på basen av skvaller eller förhastade slutsatser utan att man har uppenbara bevis för vad det är man påstår och varför det ens skulle vara skadligt.

I övrigt håller jag med dig helt. Det är det värsta jag vet när barn inte har det bra och vad jag ser så omges mängder av barn med vuxna som servar dem både rena kläder, mat och hygien- men likväl förtrycks på andra sätt i det här hamsterhjulet till liv. Min morsa uppfyllde alla krav utåpt sett, men medan hon uppfyllde dem misshandlade hon. Hon skulle aldrig ha sökt någon hjälp ochsäkert aldrig ens avslöjats med att behöva den heller. Det enda hon levde för var att komma undan allt som kunde ha avslöjat vad hon höll på med bakom fasaden. Så är det ju på flera sätt i samhället och de få utan fasad som vågar säga precis vad de pysslar med, det är oftast de som attackeras och ser ut som perfekta varianter av klassiska psyk- eller socfall och råkar illa ut på riktigt. Offer som försökt resa sig från misshandlande föräldrar och gå i motsatt rikting, och som av den anledning framstår som om de vore udda fåglar som förtjänade att misshandlas från första början. Det är världen vi lever i och det är rent ut sagt livsfarligt.

55 Sessan:

skriven

Ja det är många barn vi har varit extraföräldrar åt...

Så står vårt hus tomt...
Ser du något mer kring nya hyresgäster?

Halva vår höskörd blev förstörd.
Ser du något mer kring den?


56 Ghostwriter Igen :

skriven

Blev besviken på mannen som jag ville sluta träffa "på det viset", han försökte övertala mig att ses och jag sa nej flera gånger. Man får ju ha sista hoppet absolut men att övertala någon som sagt nej flertal gånger är inte rätt. Kommer han fatta att jag inte tänker komma tillbaka och att jag finns kvar på andra sätt? Han har ingen gräns när det kommer till mitt nej riktigt...





Kram och hoppas ni har det göttans!

57 Mikael:

skriven

En förälder som är förstörd efter att den signat upp sitt barn för Covid vaccin


https://youtu.be/zp_zNSEW1wc


Kram
Mikael

58 Mind:

skriven

Väl skrivet!

Jag är verkligen inställd på att barnet som kommer snart är prio ett.

Fast lite saker som oroar nu är att företaget jag jobbar på lägger ned, så jag måste byta jobb. Så frågan där är förstås vilket jobb jag ska satsa på. Det verkar som flera är intresserade av mig men jag är inte säker på vilket företag jag borde satsa på.

Samtidigt som detta så säger hyresvärden upp vårt kontrakt, fullt förståeligt med deras omständigheter, så utan att gå in på det så är det inget ont blod där, bara det att det kommer lite olämpligt samtidigt som både barn och jobb-byte.

Kram / Mikael

59 Anna.L:

skriven

Precis så ❤️ Tacksam till min Mamma.

Står i valet och kvalet.
Det finns två musik kurser till hösten jag är nyfiken på, blev rekommenderad. Men det kostar en slant, ser du om det är värt pengarna?

Om Ja…
Ska jag ta båda kurserna komposition och ljudteknik, eller bara en? Isåfall vilken blir bäst?

Eller ska jag bara fortsätta göra min musik på hemmaplan/hemifrån. Vilket ja trivs med. (Tänker hälsomässigt)

Kram och tack på förhand om du svarar Tack!

Svar: Börja gärna med den kurs som tilltalar dig mest och vars innehåll du direkt kan ta till dig.. kram :)
Esmaralda

60 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du söta Esmaralda nu när vi reser till Bulgarien i Augusti, kommer vi att stanna där hemma med min mor till December blir det så lång vistelse Esmaralda 🤗 Ser du något Esmaralda kommer vi att renovera taket i huset i Bularien 😖

61 ML:

skriven

Wow vilken pudding i vit thirt och svarta snickarbyxor! Trevlig dessutom. Vet inte om han var lite intresserad för han släppte inte blicken i mina ögon och dröjde kvar ett tag innan han gick? Han hade man gärna mumsat på Es :) En annan tyckte att jag var charmig och gjorde dubbel blink när han gick men kanske fick skräp i ögat :)

Hemska kollegan höjde mig till skyarna inför andra kollegor och sa att jag är den bästa. Vad fan hände :)

Ledig i morgon. Skööönt! Kram

Svar: Hemska kollegan gillar dig faktiskt och det gör en hel del av de manliga patienterna också...du får sätta en liten knapp på rocken " Dateable" och då börjar det hända sker... kram :)
Esmaralda

62 Den rätta ,vart är han???:

skriven

Hej Es

Varför har den rätta inte dykt upp...:( ?
Kram

63 F:

skriven

Hej esmeralda det är känsligt med barn 👶 älskar min dotter högt överallt hon är det bästa som hänt oss och är så stolt över henne 🥰🥰 men hade önskat ett syskon till henne , ser du om önskan blir uppfylld??

Svar: God chans att det blir så, kram :)
Esmaralda

64 Rädd:

skriven

Kommer jag få fler jobberbjudanden så jag behöver välja?

Kram och kärlek.

65 Boudica:

skriven

Har ju inga barn själv, men hoppas att få någon dag. Då hoppas jag att jag blir en bra förälder.
Har många gånger funderat på vad det blir utav dagens barn där föräldrarna är mer upptagna med sina mobiler än barnen. Har många gånger sett barn som försökt få förälderns uppmärksamhet, men de märker inget eller blir mer störda utav det.

Måste fråga Es, har min förre kollega och vän tänkt på mig något intensivt idag? Har fått känsla utav honom i tankarna flera gånger.
Svårt att riktigt förklara vad jag menar.
Visst en viss saknat finns men det är inte det.
Så har han tänkt på mig? Eller ser du annan anledning han dykt upp i mina tankar?

KRAM!

Svar: Ja han har tänkt på dig men jag ser inte vad som ligger bakom tankarna... kram :)
Esmaralda

66 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Har fått nya starkare glasögon och dom är jättefina, ändå känner jag mig ful i dem då mina ögon ser mindre ut. Brukar oftast använda linser men ögonläkaren sade att det är bättre för mig med glasögon då jag lätt får torra ögon.

Kommer jag nånsin att möta någon som tycker att jag är fin och vacker i mina glasögon? Känner mig bara gammal, trött och ful just nu.

Kram

Svar: Ja, självklart, du är faktiskt fin i glasögonen, så det så !! Kram :)
Esmaralda

67 Mumma:

skriven

Får vi bo kvar i lägenheten? Eller måste vi flytta?

68 B:

skriven

Tack ez för ditt svar. Förstår hur du menar, och jag vet att man inte kan lägga en annan vuxen person på sina axlar. ❤ vi hade ett prat för typ två veckor sen.. Och enligt han så är allt bra mellan oss och han kände inte så som jag.. Mer att de är normalt att gå om varandra o sånt.. Just nu känns de som att jag är påväg att förlora honom, har konstant ångest känns de som o den känslan är familjär från när något har varit fel förut.. Men sen är jag lite paranoid också..

Tror du han är påväg bort? Han säger att han inte är det men jag är påväg att gå under.

Kram till dig

Svar: Du plågar dig själv och befinner finna frid i den du är i varje stund, kram :)
Esmaralda

69 Carina ST:

skriven

Ja du har verkligen rätt Ez, det är själva grunden och den är viktig. Skulle också vilja lägga till att se, lyssna på, ge kärlek och acceptans till den som ditt barn är. Du kan inte skapa ditt barn så som du tycker att det ska vara. Du har en skyldighet att lära, utvecklas och vara en vuxen människa om du skaffar barn tycker jag. Idag sörjer jag för mina barns skull att de har en pappa som inte är förmögen till detta. Att inte acceptera och att hålla tillbaka sin kärlek för att de inte lever upp till olika förväntningar är så sorgligt. Och I mina barns liv handlar det om att inte acceptera identitet och sexuell läggning. Det gör ont i hela mig och jag kan inte förstå på något sätt hur en sådan människa är funtad. Skulle önska att de fick uppleva något annat. Önskade att han hade mognat, lärt och förändrats. Blir det någonsin så? Kommer han någonsin acceptera? Fy fan, rent ut sagt för föräldrar som inte kan älska och acceptera sina barn fullt ut. Sök hjälp, ta hjälp och lär om är vad jag skulle vilja banka in i just honom.

Ber om ursäkt men jag behövde få ur mig detta, ditt inlägg sammanföll med händelser i vårt liv just idag. Och det finns inte någon annan i mitt liv just nu som jag kan få ur mig detta tillsammans med.
Blir så ledsen över detta. Det är i sådana situationer jag längtar extra mycket efter en klok, sund och stabil partner i mitt liv att dela glädje och sorg med.

Kram,
Carina ST

Svar: Så sant som det är sagt !! Styrkekram:)
Esmaralda

70 ullie:

skriven

usch ja man hoppas man inte gjort "fel"
nu i dagens telefoner oxå o ser inte ens åt barnens håll hur farligt de än gör

Svar: Ja mobilerna kan vara ett elände, kram :)
Esmaralda

71 AnnaK :

skriven

Tack för svar 😊 Ville hon något speciellt svärmor eller var hon bara och kollade läget? Anade henne bla i bilen igår.

Kram 🤗

Svar: Känns mest som om bara tittar till och vill se så allt är bra.. kram :)
Esmaralda

72 Skorpan:

skriven

Tack för svar Es, har visst missat att tacka den senaste tiden. Värmen har mjukat upp min hjärna o kanske karlns existens också ;).
Kram Skorpan


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: