Parallella världar....

Jag VET att det finns parallella världar…. och Alltet är en av dem !

Alltså, dit vi går före vårt liv på jorden och när vårt jordeliv är slut

Vad jag däremot inte vet är om det finns fler och hur många… men jag känner starkt att

det finns mer än dessa två tidslinjer och verkligheter !

Teorin om parallella universum är ju egentligen ett combo av relativitetsteorier och kvantfysik

Det handlar ju om att flera universum fungerar samtidigt – i samma tid och rum !

Mer exakt hur det fungerar, finns det olika teorier om.

En av teorierna handlar om att   väljer man vägen till vänster så händer ditten och väljer man vägen till höger så händer datten… upplevelserna bli olika beroende på vad du väljer och varje val ger upphov till ett nytt universum

 Det låter lite rörigt, kan jag tycka !

Enligt denna hypotes lever alla människor ett oändligt antal samtidiga liv. 

Samma person kan vara förmögen i ett universum och utfattig i ett annat. Eller så kan personen vara död i somliga universum men levande i andra.

Sett ur detta perspektiv är döden egendomligt nog obefintlig. Om en människa dör i ett universum fortsätter hon att leva i många andra. Om det finns ett oändligt antal universum, är livet också oändligt

 

En del fysiker tror att vår oförmåga att uppfatta parallella universum helt enkelt förklaras av våra begränsade sinnen. Människan har bara ett visst antal sinnen, och inget kan användas för att upptäcka alternativa verkligheter.

Och detta är en teori som jag kan köpa !

Det har även spekulerats om att alternativa universum skulle kunna ha helt andra fysiska lagar. 

Tyngdkraft och elektromagnetism skulle t.ex. kunna fungera annorlunda. Om så är fallet skulle alltså vår förståelse av världen vara meningslös eller irrelevant.

Det betyder att det praktiskt taget är omöjligt att upptäcka alternativa eller parallella universum.

 

Precis som namnet antyder existerar parallella universum parallellt med varandra.

Liksom parallella linjer kommer de aldrig i beröring med varandra, även om de samexisterar.

Det har hävdats att en kollision av parallella universum skulle kunna leda till ett slags Big Bang, vilket innebär en omätbart kraftfull explosion som ger upphov till ännu fler universum.

Ett team av fysiker har lagt fram den s.k. M-teorin, enligt vilken universum existerar i tredimensionella membran.

I illustrativt syfte kan man föreställa sig en biograf. 

Biobesökarna befinner sig i en tredimensionell värld, men på filmduken syns en tvådimensionell verklighet.

Om en åskådare kunde träda in i filmen skulle han befinna sig i en tredimensionell verklighet, men de övriga åskådarna skulle fortsätta att se filmen i en tvådimensionell form

Men flera framstående moderna fysiker har ägnat år att forska i ämnet. En av dessa forskare var Stephen Hawking, som höll på att studera teorin när han plötsligt dog – åtminstone i vårt universum.

 

Personligen så ja, visst tror jag på parallella universum – precis som jag tror att det finns en hel del intelligent liv i universum och inte  bara på jorden !

Kram & kärlek💖

 

P.s. I morgon gästbloggar Mannabonne Glenn !

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Vilka tidslinje som du kan ser en av min historisk och du tycker det är märkligt i en annan världen? En kort berättelse så vad gör hon?

Något som du kan ser? Så snälla berätta

Ha det bra

Svar: Ingenting tydligt kommer till mig, kram :)
Esmaralda

2 sus:

skriven

hej
Spännande...
Fattar ingenting som vanligt....
Vill bara ha ett avslut eller en början nu lever jag i limbo land.
Tror du han kommer så vi får prata?
love sus

3 Agnes:

skriven

Jag hade en period då jag under sömnen levde i en parallell värld. Mkt jobbigt då jag blev i princip halvt medvetslös av att "aldrig" få sova ordentligt.

Levde i denna värld som såg ut ungefär som Stockholm fast med mer säregna proportioner när jag sov. Kunde vakna till för att gå på toa o sedan fortsätta i denna drömvärld utan kraft att avsluta för att stiga upp o leva i den här världen. Fick tvinga mig upp, helt enkelt.

Sista gången(senaste?) jag var i mitt parallella universum så lämnade jag min fantastiska våning vid Slussen, allt helt inredd i olika vita kulörer. Skurade, mjuka trägolv, möbler, fluff o puff o så då denna bris av ljuva sommardofter som virvlade runt i mitt hem.

Folk o byggnader var som i detta universum, men ändå inte. De jag kände där, kände jag även i denna värld. Det var Stockholm, men ändå inte Stockholm.

Väldigt säreget o detta pågick under lång tid. Visste aldrig när det skulle hända, det bara skedde. Det kunde hände dagar efter varandra, och ibland kunde det gå veckor mellan gångerna. Var gång så fortsatte mitt liv i mitt parallella universum som om inget hänt. Var jag i "drömmen" mitt i ett steg(dvs fick mig till att kliva ur sängen) så avslutade jag detta steg när jag åter kom tillbaka.
Gick så långt så att jag började undra vilket som var dröm o vilket som var verklighet.

Nu var det "evigheter" sedan jag var i mitt parallella Stockholm. Varför vet jag inte men är på sätt o vis glad över att slippa fara dit...eftersom det yttrar sig i att jag inte sover ordentligt.

Så visst finns parallella universum...jag är helt övertygad att jag har varit i det parallella Stockholm. Där jag lever i min underbara våning med en familj. Tror jag...

Har även mött mig själv på perrongen vid Centralen som tonåring, "jag" gick förbi mig själv...klädd i samma kläder jag hade vid tillfället, och när jag vänder mig om, så ser jag hur jag ser ut bakifrån. Kunde konstatera att folk hade rätt...min häck VAR snygg!

Funderar fortfarande ibland på vad som hände...och ibland undrar jag när portalen öppnar sig...

Må bäst o stora kramen, alla!



Svar: Ja, är du övertygad om att du varit i parallella Stockholm så tror jag att du varit där . På riktigt. Och jag tror du kommer dit igen.Du har en bra känsla för detta... och om du en dag vill så tror jag att du kan styra dina drömmar medvetet mot den världen.. kram :)
Esmaralda

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad kan du ser av här världen som är min riktigt framtiden att det kommer hänt för mig?

Något som är positiv om det har en sammanhang till något?

Ha det bra

5 SarA:

skriven

Nu behöver jag hjälp. I min personliga seans såg du nytt boende, förmodligen i ett nytt område för oss då det skulle gynna ekonomin bättre och att jag skulle lita på magkänslan när jag var på
visning. Det ska helst vara ett hus som det bara är att flytta in i och inte kräver större renoveringar. Liten trädgård fanns också.

Vi blev erbjudna igår att köpa ett radhus i området vi redan bor i idag. Priset är vad vi har råd med men det kräver en del renovering och uppfräschning, vilket kommer kosta oss mer framöver. Ingen trädgård fanns bara stor altan.
Magkänslan hos mig är tvekande samtidigt som jag lockas av erbjudandet.
Jag hade ställt in mig på ett annat område och en annan typ av radhus som jag fastnat för. Men samtidigt vill vi gärna bo kvar i området vi bor i nu. Sambon som var riktigt skeptisk till flytt var mer positiv än vad jag faktiskt trott till detta erbjudande vilket gör mig så kluven. Hjälp oss, är det rätt att ta detta huset eller bättre att vänta?

6 Laila:

skriven

Bästa Esmaralda.
Visst är det spännande med tanken om parallella universum och liv på andra planeter. Jag håller med dig, tror absolut att det finns. Jag börjar bli oerhört trött på mitt jobb. Kan du se om det är det något nytt på gång? Hittar jag något som jag kommer trivas med?
Kram Laila ❤

7 Till Artisten:

skriven

Där jag bor finns djuraffär, veterinär och hund- och kattvård/klippning/bad under samma tak och dem samarbetar. Man kan där ge lugnande till katten om den behöver inför ett bad eller kloklippning. Kanske finns något liknande där du bor?

Lycka till med din lilla kisse. Uppdatera gärna hur det går!

8 Maria:

skriven

Jo, det är lite läskigt med parallella världar tycker jag. Men vi är nog inte meningen att förstå allt. Esmeralda, har du träffat en utomjording någon gång? :) Kram!!

Svar: Det KAN jag ha gjort... de Grå kan vara utomjordingar men jag är inte helt säker... kram :)
Esmaralda

9 Camilla:

skriven

Kära fina Es, min LIVSLUST är försvunnen, ligger helst bara i sängen o vill sova bort dagarna o verkligheteh som den är för mig, snälla, kan du se nåt positivt komma ännu detta år för mig som jag kunde se framemot?
Väldigt tacksam för svar! KRAM

Svar: Sök hjälp, så här ska du inte må !! Det finns hjälp att få !! Och det finns positivt som kommer din väg... men du måste orka vara lite mer aktiv och utåtriktad, kram :)
Esmaralda

10 Helena Ir:

skriven

Inga lätta teorier du kommer med..det tål att fundera på :).. Intressant är det! Men livet känns än mer som ett mysterium.

En tid i livet hade jag väldigt mycket händelser av Deja vu.. det jag gjorde, det jag såg mm, det var inget nytt för mig..

Numera är det, det jag ser i huvudet, som igår kväll.. ett ansikte pockade på så mycket..det är också sånt jag funderar på.. :)

Hoppas gårdagen blev mysig med kalas för MG, han var säkert vild av glädje :)

Trevlig söndag!

Kram

Svar: Ja MG är så nöjd och i morgon kommer han att gästblogga, kram :)
Esmaralda

11 Skorpan:

skriven

Ja det finns säkert massor vi inte kan se o därmed är en teori med parallella världar högst trolig. Men, för att tro på detta borde jag kunna se eller uppleva dem o gör jag inte det, som jag ju inte gör, ja då har jag ju svårt att tro på deras existens. Iofs har det ingen betydelse för världen vad jag tror o därmed dryftar jag inte detta desto mer, har inte kapacitet till det ;)...

Dryftar desto mer gällande en dröm där jag o en kollega inte blev rättvist bemötta o vår chef kom in o redde ut det hela, försvarade oss. Som tack dekorerade jag ett utrymme med blommor o där blev jag varse chefen som satt framför datorn med illa brända fingrar o plötsligt var han liten som en tomte o satt på en trästol på bordet illa bränd hela han o ville att jag skulle ta honom till tennisplan. Svarade att han nog borde till sjukhuset först o då vaknade jag. Ser du månne Es någon betydelse med dena dröm? Mycket märklig sådan kan jag tycka...

Första kalla natten kom, men som tur tinar solen upp världen en stund iaf. Finns så mycket jag skulle vilja göra idag, men tror inte jag hinner med allt o det känns lite svårt att välja vad...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

12 Sussie:

skriven

Tror också på sådant m parallella världar.
Är i Stockholm o hjälper sonen m lägenhet. Kom hit o den var inte städad, de säger att de har haft Hemfrid här som städat för 2800 kr. Stämmer det verkligen?
Dessutom är det fuktskadat här o den som har lgh har lagt på extra för saker som inge finns. Kommer vi få bukt m detta? För den ens hyra ut i andra hand? Eller kommer sonen få en annan lgh.

Svar: Känns inte okey...jag tror han hittar något annan så småningom, som blir bättre, kram :)
Esmaralda

13 Mimi:

skriven

Hej!

Hoppas på jobb nu i höst. Har jag turen med mig så att jag kommer ut i någon form av sysselsättning och bland folk?? Känner mig så ensam och trött på att leva så här.

Kram

Svar: Ja, något på den vägen bör ske... var själv så aktiv i detta som du kan, kram :)
Esmaralda

14 Mind:

skriven

Nu är vi inne helt på mina intresseområden :)

Jag tror, med betoning på tror eftersom jag faktiskt ändrar åsikt/tro då och då baserat på ny vetenskap och mer resonemang, att verkligheten är ungefär som en sån äventyrsbok där man väljer var man vill fortsätta läsa genom att vända till den sidan som nuvarande kapitel föreslår som alternativa fortsättningar. Som det fast i mycket finare skala. Typ att allt som hänt, kan och har hänt, det finns redan lagt där, som ett oändligt träd. Vår fria vilja är att vi väljer var i trädet vi åker. Därmed finns det i "alltet" eller livet efter eller vad det kan handla om inte någon form av skuld eller straff, eftersom vi bara "läst" en bok så att säga.

En annan teori jag har, är ungefär likadan fast med funderingar kring synskhet. Kan det vara så att vårt medvetande är ett amalgam av flera verkligheter som rör sig i detta träd? Tänk alla oändliga liv och alternativ, och då skulle de som är väldigt lika varandra vara liksom ett "moln" av samma medvetande. På det viset anar vi händelser när kanten av vårt medvetandemoln börjar nudda vid dessa alternativ.

Det finns många intressanta tankar och teorier man kan ha kring detta som alla snuddar vid varandra, tidsresor, synskhet, kvantfysik osv.

Svar: Mycket intressant !!! Kram :)
Esmaralda

15 Kristin:

skriven

Dette er veldig interessant, kjære Esmaralda, og et veldig vanskelig tema å forstå.
Når dagen kommer og man går over til den andre siden, er det da en teori som sier at man kan velge en vei, hvor man ikke vil møte sine nære og kjære eller er det slik å forstå at man der kan pendle mellom dimensjonene?
Vi har vår åndelige veileder, eller har vi flere?
Hvis det er flere dimensjoner, kan hende vi også har flere åndelige veiledere ut fra hvor vi tidligere har vært før vi gikk tilbake
Er klar over at ingen vet dette sikkert, men interessant allikevel.
Ønsker en god dag. KRAM!!!

Svar: Ja, det är så väldigt lite som man vet... men när vi går över till Alltet så blir vi upplysta kring detta.. och då känns det absolut inte konstigt längre... kram :)
Esmaralda

16 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om jag ska träffa nogån tills Tisdag 😫vi ska resa till Sverige på Onsdag tidigt på morgonen 😔

Svar: Nej, det känns inte så, kram :)
Esmaralda

17 MalinS :

skriven

Jag fick fruktansvärda nyheter i fredags kväll. En gammal vän har gått bort. Hon mådde mycket dåligt senaste 10 åren men ville själv inte ha hjälp. Det som gör det något värre är att hon va sin pappas enda barn och pappan beskyller sig själv.
Jag hoppas hon har det bra nu i alltet. Besökte min mammas grav igår, lade en extra ros och bad henne se efter min vän.

Kram

Svar: Hon har fått frid och ro nu, och mår riktigt bra, och hon har träffat din mamma, kram :)
Esmaralda

18 Hejsan :

skriven

Finns serb något jag kan göra för att han ska komma på andra tankar och vilja stanna hos mig?

19 Naturvän:

skriven

Hej!

Det här låter komplicerat, att det finns intelligent liv i Universum tror jag i alla fall definitivt på. Besök från andra dimensioner tror jag också på, känns som om jag får besök då och då i alla fall.

Blir nog en lugn dag här, rensa bland papper , träning osv...planera en längre cykeltur inför nästa vecka.

Träffade min vän i byn häromkvällen, konstigt med den där känslan att man på ngt sätt känner varandra från tidigare inkarnationer. En sorts tillhörighet.

En fråga, ser du om han också känner ngt liknande?

Kram !




Svar: Ja, kanske inte riktigt att han tänker så.. men en speciell känsla finns, kram :)
Esmaralda

20 Lillanmillan:

skriven

Kommer jag och min pojkvän bli sambos innan min födelsedag eller året är slut?

21 <3:

skriven

så intressant🙏
varför får min syster så mkt akne?vi vill inte ta piller från läkaren, är det hormonellt? krämen? dieten? är mina råd bra?

22 Lenafena :

skriven

Jag tror på parallella verkligheter och att jag inte kan uppfatta en mängd tidslinjer. Kanske lever man sitt liv här på jorden i ett hologram. Tror du Ez att det är ett givet datum när man lämnar denna kropp? Som redan är bestämt när vi föddes- omöjligt att själv påverka? Hur mycket är slump och vad som är ren tillfällighet?

Svar: Ja, jag tror att detta är bestämt från början, kram :)
Esmaralda

23 Hanna:

skriven

Hej!

Intressant och komplicerat ämne. Jag har också hört om parallella världar och hur de samexisterar. Har också läst om hur våran syn på tiden kanske inte är riktigt korrekt. Vi är så vana att se tiden som en linje, men tänk om allt händer samtidigt? Jag kan inte förklara närmare, vi människor är ju ganska fyrkantiga.

Äntligen har jag fått nytt jobb. Det känns som om jag är släppt ur bojor som hållit mig tillbaka de senaste åren. Än är allt inte klart, har en del som måste fixas. I morgon tänkte jag ringa till min chef och säga upp mig. Är nervös eftersom det känns som om jag sviker mina närmsta arbetskamrater. Jag får alltid dåligt samvete när jag gör något sånt här, som om allt hängde på mig.

Kommer det landa väl?

Trevlig söndag!

Svar: Du ska inte ha dåligt samvete utan bara glädja dig... det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

24 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Spännande svårgreppbart detta med parallella världar och dimensioner.Tänk om man kunde gå in i en film...ohh så svårt det skulle vara att välja film ha ha...

Hoppas kräftorna föll MG i smaken förstår att prinsesstårtan gick hem ..Ser fram emot bilder på stilige herr fralla

Önskar trevligt avslut på helgen

Kram Anki med flock

Svar: Japp, i morgon är det MG som gästbloggar :) Kram :)
Esmaralda

25 LilaSyren:

skriven

Hej Ez,

Ser du ngt nytt påväg in i våra liv?
Tror du vår relation sjunger på sista visan nu?

Kram

26 Solstjärnan:

skriven

Vilket sammanträffande 😊Såg igår färdigt filmen om Stephen Hawkins THe teory of everything.
Intressant med tanken om att det finns parallella världar.Om att döden inte är slutet.
Vill också tro att det finns parallella världar,förutom denna vi lever i nu.


Idag har jag en hel del jag vill få gjort.Endel måsten en del valfria😊
Jag skulle nog föredra 3dagars veckoslut för min del😊
Är lyckligt lottad som inte jobbar på veckoslut som många gör.Det vore nog inget för mig.
Idag ska jag läsa mig igenom lediga jobb återigen.
Hoppas ju att det nya jobbet ska dyka upp så fort som möjligt 😊
Es, kommer jag att ha en manlig eller kvinnlig förman i kommande jobb?

Ha en bra söndag 😊
Kram Solstjärnan ☀️

27 Skrållann:

skriven

Hej!
Mhm, intressant.
En granne till mina föräldrar ska sälja sitt hus. Ett superfint litet hus med en härlig trädgård. Han blev änkling för drygt ett år sedan och känner att det är för mycket jobb för att klara det själv. Jag har känt honom länge och han tycker mycket om min man. Vi har börjat prata om att det vore perfekt för oss. Dels kommer vi nära mina föräldrar och dels gränsar det till deras mark vilket är en god investering i sig och framtiden. Huset ska läggas ut till försäljning till våren men skulle han kunna tänka sig att göra en deal med oss och sälja till utgångsbud om vi ställer frågan?

Kram❤️

Svar: Chansen finns, men den är inte så stor. Jag tycker du ska prata med honom i alla fall, kram :)
Esmaralda

28 Lotta S:

skriven

Sånt här ger mig stora skälvan att fundera på, så jag låter bli. Inte mycket man kan göra åt saken ändå...

Es, blir det möbelaffärer med det trevliga paret jag kontaktade igår?

29 TjejenO :

skriven

God morgon! 😍🥰
Såå inntressant detta ämne med parallella världar är!🌟😍 det känns givet för mig att de finns, även om jag med mina sinnen inte är förmögen att förstå hur de hänger ihop och det kanske också är meningen?!

I övrigt har jag lånat ut min bok som du skrivit till en nära vän. Hon fick nämligen en spådom i present av mig och väljer mellan olika medium, försöker styra in henne på dig då jag tror att ”er kemi” matchar bättre och ditt sätt att arbeta på passar henne! Hon är så nöjd med boken hittills 😍den är ju så bra! Kommer aldrig glömma kapitlet med ”dvärgen” som dansade till Kicki Danielsson 😂😂😂till er andra - läs denna bok om ni inte redan gjort det, den är både lättläst, roande, insiktsfull och bjuder på flera aha-upplevelser och ”positiva” rysningar 👌🏻😍

Och så till det som tar upp mycket av min tid nu - jobb 😅
Har sett 2 jobb som jag funderat på att söka, det ena mer attraktivt för mig än det andra. Är det första företaget ”schysst”? Har jag chans att gå det? Har ju haft en del dåliga erfarenheter inom branschen och vill inte vara med om det mer.

Stor kram och ha en fortsatt fin söndag! 🥰

Svar: Klart du ska söka jobbet, du har god chans att få det.. runt 75 %, kram :)
Esmaralda

30 EPM :

skriven

Godmorgon.
Tror definitivt att det finns flera parallella världar, men undrar lite över om vi är i alla samtidigt eller om det varierar för att tiden är olika i dessa...

Nåväl. Jag har kört fast i forskningen. Känner att mina handledare motarbetar mig och inte bryr sig längre. Jag känner mig så fel! Vill bara bli klar nu så att jag kan gå vidare! Snälla hjälp mig, ge mig mot som ger mig rätt infallsvinkel så att jag kan använda mitt material

Kram

Svar: Ha fokus på dig själv och ditt just nu och ha positivt fokus...... du klarar det och du kommer bli klar... kram :)
Esmaralda

31 Anna:

skriven

Kära EZ,
Har ett bekymmer som tynger mig. Har börjat nytt jobb 2/8, är anställd av stort bemanningsföretag, men jobbar åt ett jättebra företag. Min närmsta chef är kanon. Men på bemanningsföretaget funkar det ej lika bra, har utlägg för 10 000kr som jag ännu ej fått pengar för, utlägg för flygbiljett osv, äldsta utlägget är för flygbiljett i slutet av juli, innan jag påbörjade anställningen, trodde jag skulle få igen pengarna i mitten av aug då jag kom hem från träningen på huvudkontoret, när min chef på bemanningsföretaget skulle hjälpa mig 12/8 så var jag inte inlagt i systemet, hon som skulle hjälpa mig hade semester, när hon väl kontaktade mig 18/8 så kunde hon inte hjälpa mig förens 23/8. När allt väl är inlagt upptäcker jag att hon lagt in ett kvitto 2 ggr, jag kontaktar min chef, och innan dom låst upp så jag kan korrigera så har det gått ytterligare 4 dgr. Så den 25/8 är allt godkänt. Min andra chef skrev ett irriterat mail till chefen på bemanningsföretaget, som bara svarade att det var ”jag” som hade lagt in ett kvitto 2 ggr därav dröjsmål. vilket ej stämde, då misstaget gjordes från deras sida. Jättestruligt och detta känns inte bra. Jag är helt ny och vill inte bli uppfattad som en strulig medarbetare, men utläggen har skötts så dåligt av bemanningsföretaget. Jag började 2/8, och först 23/8 fick jag hjälp att lägga in mina utlägg i systemet, och då har jag själv fått påtala detta och ligga på, och när utläggen väl läggs in så strular HR kvinnan till det med korrekt summa.
Summan av det hela var att jag i fredags var på konferens med företaget jag jobbar för, och min chef fick rycka in och betala hotellet då jag ej hade täckning pga utläggen jag ännu ej fått utbetalt av bemanningsföretaget. Därav min chefs irriterade mail till min andra chef på bemanningsföretaget.
Oerhört jobbig sits som jag mår dåligt över, pinsamt med hotellräkningen. Och nu är jag rädd att jag satt mig i en dålig sits hos båda cheferna som en jobbig medarbetare, och en som ej har pengar. Och utläggen har jag fortf ej fått utbetalt som nu är uppe i 11500kr. Vad ska jag göra? Vill ju inte riskera min provanställning hos bemanningsföretaget.

Stor kram

32 Mikael:

skriven

En del världar ligger närmare vår, undra hur det skulle sett ut ifall Es gått in i den möbelaffären :)

https://youtu.be/Xm3jq96zui4


Es pappa dök väl inte upp när hon skulle på kryssning men väl med socker och Kreta, kryssningen hade väl bara blivit dyr och något krånglig, Kreta hade nog blivit något helt annat när det finns rese och virusvarningar för september.

Kram
Mikael

33 Mikaela :

skriven

Hej hej!

Trevlig söndag 💛

Kommer det gå bättre för mig på jobbet så inga dumma misstag händer igen ? Är så rädd och livrädd att göra fel. Kram

Svar: Det kommer gå bättre, du blir allt mer säker och trygg i det du gör, kram :)
Esmaralda

34 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda. Så spännande ämne, men tycker nästan att det är lite ruggigt att tänka på allt detta då man låter tankarna flöda fritt. Tanken på att man existerar samtidigt i olika universum. Och är det verkligen sant att vi alla människorna reser tillbaka till Alltet då vi dör? Tänk om man själv hamnar någon annanstans?

Finaste Esmaralda, kommer min insamling att ge resultat?
Kram
Jennifer

Svar: Jag tror att Alltet är första steget och att man därifrån har en hel del egen påverkan i det som ska ske, kram :)
Esmaralda

35 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag har två frågor som jag hoppas jag får svar på:
1. Kommer pappa få kontakt med sina bröder igen?
2. Tänker pappas yngsta bror någonsin på pappa (dom var så tajta innan farfar gick bort)?
Kram Zoey 💕

Svar: Ja, det ser ut som om pappa får kontakt med i alla fall någon av sina bröder och visst tänker hans yngsta bror på honom.. kram :)
Esmaralda

36 ML:

skriven

Det här har jag aldrigt tänkt på så tack för inlägget :)

Hur var kalaset igår? Är ni slitna idag? :)

Jobbet fortsätter i ny lokal i Oktober. Får jag erbjudande om att följa med även om jag inte vet om det går pga oklart operationsdatum?

Ha en skön söndag. Kram

Svar: Härligt kalas igår och i morgon är det MG som gästbloggar !!! God chans att du får ett erbjudande.. runt 70 %,kram :)
Esmaralda

37 Hejsan :

skriven

Tror du att om jag ger förslaget om vi ska bo tillsammans i helt ny lägenhet som blir vårt kan hjälpa honom att inse att det är här han hör hemma.

38 Hejsan :

skriven

Finns det något jag kan göra för att han ska komma på andra tankar och vilja stanna hos mig?

39 2021:

skriven

Blir alltid osäker när det kommer till praktiken och börjar ifrågasätta mycket.

Vad behöver jag tänka på?

Kram

Svar: Lev praktiken och ta det som det kommer... försök att inte övertolka, kram :)
Esmaralda

40 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss 😊 🤗 ♥️ 🙂

41 Lillanmillan:

skriven

Jag är så orolig över att bli lämnad. Jag vågar inte ens planera något framåt. Jag ölskar honom så. Älskar han mig så pass mycket för att flytta ihop med mig?

42 <3:

skriven

Hej,vakten A igår visst har han ngt emot mig eller mitt ex eftersom han är så otrevlig och aldrig vill släppa in vid dörren. De andra vakterna på stället är alltid trevliga och tillmötesgående.
Kram

43 Anna.L:

skriven

Jag ska till mitt första kallelsen till gynekologiska cellprovtagning om någon dag framöver här, undrar om jag borde fråga om att vaccinera mig mot HPV, vaccinet heter Gardasil.

Minns att vi fick förfrågan när jag var i skolåldern under högstadiet och jag tackade då Nej!
Pågrund utav rädsla för biverkningar efter svininfluensan.

Ser du om den rädslan är något jag behöver oroa mig för, vad ser gällande Gardasil och biverkningar gällande mig?
För ännu kan jag ta vaccinet, för ifrån livmoderhalscancer vill jag såklart skyddas.

Kramar från mig.

44 Anna.L:

skriven

Jag ska till mitt första kallelsen till gynekologiska cellprovtagning om någon dag framöver här, undrar om jag borde fråga om att vaccinera mig mot HPV, vaccinet heter Gardasil.

Minns att vi fick förfrågan när jag var i skolåldern under högstadiet och jag tackade då Nej!
Pågrund utav rädsla för biverkningar efter svininfluensan.

Ser du om den rädslan är något jag behöver oroa mig för, vad ser gällande Gardasil och biverkningar gällande mig?
För ännu kan jag ta vaccinet, för ifrån livmoderhalscancer vill jag såklart skyddas.

Kramar från mig.

45 Skorpan:

skriven

Tror lite att mitt ex är nyfiken av sig o ville komma in o träffa mig, kan det vara så Es?
Kram Skorpan

46 Mandarin :

skriven

Hej Esmaralda och tack för svar! Du svarade att jag ska söka efter bra hjälp och att det kommer att göra skillnad för mig och mitt mående. Vad är det för hjälp du menar? Samtalsstöd? Jag har samtalsstöd och jag tycker det fungerar bra. Ska jag byta? Kram

47 Browallia:

skriven

Igår pratade jag med en släkting på telefon, det var några år sedan vi hördes av så det blev prat om pandemin och vaccin. Det visade sig att min släkting är övertygad av en konspirationsteori som går ut på att det är en dold makt typ Illuminati som ligger bakom. De befinner sig mellan dimensionerna 4D och 5D. Släktingen såg sig själv som en av utvalda människor som runt om på jorden som har ”vaknat” och har själv har fått se vad som försegår bakom ”kulisserna” så det är sant. Jag är enl. släktingen redan styrd av den dolda makten för det har hon sett på mitt Instagram för jag har postat bilder på vaccinet. Hon var helt fanatisk och jag fick inte en syl i vädret. Min släkting var så olik sig att jag blev illa till mods och måste avsluta samtalet hastigt. Vad har hänt? Hur har andra i släkten reagerat?

KRAMAR

48 Snödroppen:

skriven

Hejsan❣️
Har aldrig riktigt tänkt på detta med parallella universum. Visst att man lever vidare efter att lämnat jordelivet och att man föds på nytt men inte att man skulle leva på flera ställen samtidigt. När jag läste Agnes inlägg att hon mött sej själv så var det nästan så det reste sej, vilken upplevelse.
Idag är en sån där strålande härlig septemberdag, höstkänslan kommer krypande och snart får man ta på vantar för det är kallt när jag cyklar till jobbet🍁🍂
Efter gårdagens samtal med min vän så undrar jag om hans känslor åter har väckts till liv, kommer vi börja träffas igen?
Ha en härlig och solig dag☀️
Kram💞

49 Lydia💕:

skriven

Håller på att sälja min bil och ska försöka få tag i en minsta billigare bil går det bra tror du ?
M vill inte släppa in mig i sitt hjärta men ändå skriver han fina sms och jag fattar inte vad han menar med det och vad vill han ?
Trevlig söndag alla kram
Lydia💕

50 💕 Zoey 💕:

skriven

Tusen tack för ditt svar! ❤️ Gud vad kul att han får kontakt med någon av dom och om jag ska vara ärlig så hoppas jag att det är den yngsta då dom pratade nästa dagligen med varandra. Har märkt på pappa hur sårad han blev och jag kan bara tänka mig hur det skulle kännas för mig om jag skulle förlora kontakten med någon av mina systrar. Vi får se vad tiden utvisar vem de är. 😊

Åh vad kul att MG bloggar imorgon, det var inte igår! Ser redan fram emot det! 😍

En annan sak, mina föräldrar har satt upp sig på en valp och tiken är väldigt tjock och på ultraljudet kan man se minst 5 valpar i magen men är säkert flera. Så jag undrar om du kan se om en av dessa valpar kommer få tillhöra mina föräldrar? Samt blir de en tigrerad tik eller en annan färg?
Kram Zoey 💕

51 MH:

skriven

Hej!
Tror absolut på parallella världar.
Sen hur allt hänger i hop får vi nog aldrig veta,kanske inte ska veta heller.
Jag funderar på tiden,om tiden inte existerar, om allt har hänt eller händer samtidigt hur funkar då tidigare liv?
Då borde man kunna få reda på liv som man inte levt än?eller nästa liv hamna tillbaka i tiden?alltså med våra tidsmått.

Kram

52 Vitlilja :

skriven

Håller jag på att bearbeta eller släppa taget om något, därför jag gråter så mycket?

53 Marie:

skriven

Jag har de senaste dryga året upplevt en kontakt/samhörighet, svårt att förklara då det är en känsla, med en person bakåt i min släkt som jag aldrig träffat, knappt hört talas om under min uppväxt. Personen gick bort mer än 50 år innan jag föddes. Vad kan detta bero på? Tänker på koppling till det du skriver om.

54 Jeanette:

skriven

Tack för svar!
Hoppas inte det hör blir dubbelt!

Jag ser mig sitta på balkongen med ett glas rött i handen och titta ut över havet och att äntligen få må gott!

Trevlig helg!

Svar: Underbart !! Kram :)
Esmaralda

55 Hejsan :

skriven

Tror du att om jag ger förslaget om vi ska bo tillsammans i helt ny lägenhet som blir vårt kan hjälpa honom att inse att det är här han hör hemma.

56 Millan:

skriven

Låg och trött efter en hattig natt pga sonen och hans tjejs bråk igår. De har gått från en kärleksfull relation till att bråka nästan varje dag och man undrar vad är det som har hänt? Igår gick det så långt att sonen hävde ur sig könsord åt henne så hon hoppade ur bilen mitt i stan. Det har gått för långt och jag sa tydligt att antingen så får de söka upp någon professionell eller gå skilda vägar för jag orkar inte med det här som 71 åring. Sonen blir så fruktansvärt arg när han blir arg och det är inte kul att uppleva. Säger även i dessa stunder att han inte vill leva. Undrar om jag som mamma har gjort något fel. Har gett råd till honom att gå och prata med någon men han vägrar. Fyller 49 senare i September. Känns inte som att det kommer att hålla mellan honom och tjejen. Du vet ju som mamma Ez att man inte mår bra när barnen inte mår bra. Dock går det bättre för dottern och önskar att hon snart får träffa sin kärlek efter några år som singel💞 Kram




Svar: Jag kan se att sonens relation blivit giftig och är inte bra för någon av dem. Och det är inte ditt fel. Det kommer ta slut mellan dem och det är positivt. Kram :)
Esmaralda

57 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Ja sånt har jag varit nyfiken med, att jag kanske är "rik" en annan parallell värld eller att kärleken är lätt för mig i den parallella värld osv.

Det blev inget med den tjejen som jag matchade med på Tinder, hon skickade ett sms till mig i fredags att hon ville ta beslutet att inte vilja ses i helgen och blockade mig överallt och jag tänkte jaha okej , jag blev chockad för jag såg fram emot de men nej tydligen inte..

Jag har en fråga, min tjejkompis jag har börjat fundera lite om hon har känslor för mig ändå, för hon visade lite sånt svartsjuk beteende när jag pratade med tjejen om dagarna, är det så att min tjejkompis har känslor för mig eller är det för att hon vill ha mig för sig själv fast att hon träffar nån? För ibland får jag lite mixtra signaler, igår när vi pratade i telefon så frågade jag varför hon vill vara i mitt liv och då sa hon att hon inte vet varför, och jag tänkte okej är jag typ en reserv när det går skit med andra killar hon träffar eller skriver med? Vad får du in ez?

Tack i förhand och hoppas att du har haft en bra helg 😊🙏

58 G.H:

skriven

Vilken kick att läsa dagen blogg!!

Ja, någon form av parallella universum/ världar måste finnas på något sätt!!

Har inte upplevt något lika häftigt som Agnes:) I wish!!

… men ett flertal gånger när folk berättat något som precis hänt/håller på att hända så har jag redan vetat att det har hänt. Och dessutom hänt redan långt innan de påstår..? Det är som någon form av lucka i tiden.
Inte riktigt parallella världar men som någonting där tiden/händelser inte följt rätt tidsperspektiv.

Kram:)

59 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
En annan sak, mina föräldrar har satt upp sig på en valp och tiken är väldigt tjock och på ultraljudet kan man se minst 5 valpar i magen men är säkert flera. Så jag undrar om du kan se om en av dessa valpar kommer få tillhöra mina föräldrar? Samt blir de en tigrerad tik eller en annan färg?
Kram Zoey 💕

60 Hejsan :

skriven

Tror du att om jag ger förslaget om vi ska bo tillsammans i helt ny lägenhet som blir vårt kan hjälpa honom att inse att det är här han hör hemma.

Svar: Jag tror faktiskt inte att boendet kommer göra någon större skillnad, kram :)
Esmaralda

61 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vill bara ställe en fråga nästan som kommenterar men vet du vad jag gör idag och vad jag tänker på mest? En nyfikenhet fråga😊 du borde visste om det...

Jag vet inte om en del tänker på någon som jag bruka titta på tv som han finns idag.

Så vilka? Visste du eller inte. För vissa bruka kunde påminnas om mig när ser honom.

Kan du gissar? 😄

Ha det bra

62 ML:

skriven

Så härligt att höra! Gillade han min present? :)

Får se om jag följer med till nästa ställe då innan OP.  Igår jobbade jag mestadels på övervaket och det var jättekul och skönt med ombyte. Dock många som blev dåliga och det är mindre kul. Blev förbannad på en kollega som provocerade mig att jag är 40 utan man och barn. Ja vad fan ska jag göra då när jag inte har turen att träffa någon sa jag. Och barn vägrar jag skaffa bara för att "andra" vill det. Hon blev ännu mer irriterad och jag vill bara gömma mig och dra en mössa över huvudet så trött och oattraktiv som jag känner mig efter ca 5 månader med högt tempo.  Undra förresten om min SM är en snygg man :)

Kram & blöta pussar till 9 åringen :)

Svar: Han älskade din present... du får se på fotona i morgon :) Sicken en skitstövel, den där kollegan.... försök att helt nonchalera sådana personer...kram :)
Esmaralda

63 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du Esmaralda under vilken tid hösten eller vintern kommer jag att träffa nogån med gott hjärta 🙏 🙏 🙏

64 Bjork:

skriven

Hej kommer sanna Helmersson höra av sig till mig ?
Kram

65 Louise:

skriven

Jag tror det finns parallella universum. Att det finns en värld som är precis som vår.

På onsdag ska jag på intervju. Jag chansade och sökte ett jobb som förskollärare på en internationell förskola här i Malmö tror det är en montessoriförskola.
Och de ville att jag skulle komma på intervju så något rätt måste jag ha gjort. Då det är en förskola som ligger i Pildammsparken så är det relativt nära dotterns skola och så.
Jag vill ju så gärna ha ett jobb nu så kanske jag kan förhandla mig till att få ha mina 2 sista VFUperioder där om det går bra för dem och skolan.
Var ju på besök på en annan monteförskola i centrala Lund och lönen där var skrattretande. Inte alls mycket i timmen. Men jag satte upp mig som vikarie ändå.

Har sådana problem med dottern och skolan. Hon tycker inte hon får någon hjälp och lär sig något överhuvudtaget och förra veckan var bara jobbig för henne. Vi har fått tider till Cereb, de som ska utreda om hon har ADD eller inte. Jag tror att hon har drag av det och behöver extra stöd i skolan och får vi det svart på vitt så ska jag kräva en elevassistent till henne. Men jag tror även det handlar mycket om miljön hemma mellan mig och mannen. Jag tror att det kommer bli bättre den dagen vi faktiskt separerar och kommer här ifrån.

Jag behöver verkligen jobbet på denna förskola eller ett fast jobb överhuvudtaget då jag måste se till att bli av med mina skulder snabbare. Jag ska börja göra en budgettavla som de gör på lyxfällan.

Kommer detta jobbet bli mitt? Hur stor chans finns det att jag faktiskt får det?

Ha nu en fin söndag. Här ska det ätas pulled pork med sås, potatis och sallad och naturligtvis lingonsylt😋.

Kram och tacksam för svar.

Svar: Jag håller verkligen alla tummar.. men bäst chans ser du ut att ha när du är helt klar med din utbildning !! Så gott med pulled pork.. här är vi lata idag och ska snart åka o hämta pizza :) Kram :)
Esmaralda

66 Rebban :

skriven

Så intressant! Och egentligen känns det rätt självklart men ändå så långt bort och overkligt.

För några år sedan, när jag mådde riktigt dåligt, fick jag besök under natten när jag sov. I samma veva drömde jag en hel del om just annan dimension. Det gav mig enorm energi och kärlek. Jag var förvånad och tänkte att allt kanske var en dröm. Jag kontaktade dig med anledning av det och du intygade att det jag upplevde var på riktigt. Jag hoppas innerligt att jag får uppleva det igen men tänker att det kanske dröjer några år. Var sak här väl sin tid.

Kram

Svar: Javisst var det på riktigt och du kommer få uppleva det igen men det kan dröja, kram :)
Esmaralda

67 Lilla blå:

skriven

Tjoho, som Mannabonne fans blir jag väldigt glad över morgondagens dog blog :)

Funderar på om något som skapar lite ömsesidigt pirr kan dyka upp på karlfronten snart? Någon liten detalj där?

Nu ska här grillas lammracks! Mums.

Allt gott mina virtuella vänner 💕

68 En vädur:

skriven

Hej hopp,

Parallella världar känns även för mig helt naturligt. Tror även man lever i flera dimensioner samtidigt. Snurrig av tanken blir man i alla fall.. 😅

Fråga,
Längtar lite extra efter kärlekspirr just nu och har en del torra dejter bakom mig nu; trevliga men inget intresseväckande. Finns chans att något kan korsa min väg snart?

Glad söndag önskar jag

Svar: Ja, det ser ut som om något intressant kan dyka upp under hösten, kram :)
Esmaralda

69 Vitlilja :

skriven

Ser du om det skulle kunna dyka upp ett passande hundvaktsjobb åt mig om jag la ut en annons? Jag har sökt men inte hittat något i närheten.

Svar: Gör ett försök, chansen finns, kram :)
Esmaralda

70 Solen:

skriven

Hej Esmaralda.

Det blev fel och Inte helt rätt och känner mig orolig.
Finns det chans att den här informationen kommer att komma fram och påverka och göra någon skada?
Kram

71 Li:

skriven

Hej Esmaralda.

Inget boende har känts sådär toppen hittills.
Kommer det att komma som känns toppen?
Eller kommer jag att få ta något som inte blir helt bra till en början?
Kram

Svar: Det kommer något som känns helt rätt, kram :)
Esmaralda

72 Spirit:

skriven

Visst tror jag på parallella världar, men har ingen riktig upffattning om det.

Har för ett bra tag sedan läst någonstans att mitt stjärntecken faller lätt för Lejon, men tills nu har jag inte träffad någon som varit lejon.

Men i samband med en kurshelg ett litet tag sedan så träffade jag en som jag blev nyfiken på rätt direkt som senare visade sig vara ett lejon.

Finns det någon chans där? Fick han någon uppfattning utav mig den helgen?

73 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
En annan sak, mina föräldrar har satt upp sig på en valp och tiken är väldigt tjock och på ultraljudet kan man se minst 5 valpar i magen men är säkert flera. Så jag undrar om du kan se om en av dessa valpar kommer få tillhöra mina föräldrar? Samt blir de en tigrerad tik eller en annan färg?
Kram Zoey 💕

74 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Ja sånt har jag varit nyfiken med, att jag kanske är "rik" en annan parallell värld eller att kärleken är lätt för mig i den parallella värld osv.

Det blev inget med den tjejen som jag matchade med på Tinder, hon skickade ett sms till mig i fredags att hon ville ta beslutet att inte vilja ses i helgen och blockade mig överallt och jag tänkte jaha okej , jag blev chockad för jag såg fram emot de men nej tydligen inte..

Jag har en fråga, min tjejkompis jag har börjat fundera lite om hon har känslor för mig ändå, för hon visade lite sånt svartsjuk beteende när jag pratade med tjejen om dagarna, är det så att min tjejkompis har känslor för mig eller är det för att hon vill ha mig för sig själv fast att hon träffar nån? För ibland får jag lite mixtra signaler, igår när vi pratade i telefon så frågade jag varför hon vill vara i mitt liv och då sa hon att hon inte vet varför, och jag tänkte okej är jag typ en reserv när det går skit med andra killar hon träffar eller skriver med? Vad får du in ez?

Tack i förhand och hoppas att du har haft en bra helg 😊🙏

Svar: Jag tror det mest handlar om egoistiska känslor från hennes sida... förvänta dig ingenting, för då blir du bara besviken.. kram :)
Esmaralda

75 Misstjejen:

skriven

Hej

Fick dåligt känslan om B kvinna. Allt var falsk från hennes sida. Att hon lät mig tror allt är sant. Gav falsk förhoppningar, falsk relation och en massa. Hon vill något annat än hon tänker om mig.

Jag tror att jag har förstår nu. Borde jag blockera henne i instagram och facebook. Jag är inte värd för har en falsk vän eller kärlek.

Jag borde fokusera på äkta relationer.

Borde jag blockera henne och gä vidare. Fick dåligt känslan av allt nu...

Ha det bra

76 Contici :

skriven

Hej kära Ez!

Löser det sig för min dotter, och kommer Karin att hjälpa oss bra?

Kram 🥰

77 A:

skriven

Så häftigt med parallella världar. Undra om man ”gått in” i någon nån gång.
Ikväll va jag världens sämsta mamma. Kom hem efter ha besökt ett medium, blev inte direkt klokare på mitt liv o framtid mer än att jag tydligen kommer leva ensam. Vilket va lite tråkigt. Har längtat efter någon att dela vardagen med.
Barnens pappa va här, de hade ätit upp i stort sätt all mat jag förberett till imorn. M va snorig igen o där kom diskussionerna upp om vem som ska vabba. Blir jag, som vanligt. Z satt med sin iPad, läxan va inte gjord o det va ingen som lyssnade på mig.
Bröt fullständigt o gick ut.
Jag lämnade över ansvaret om barnen till deras pappa o tyckte det va dags att han började bete sig som en. Denna helg valde han återigen sitt jobb över barnen o Z fotbollscup.
Jag har mina bestämda arbetstider, han kan styra sina mer fritt. Kan jobba hela tiden o få löneökning medan jag får vara glad att jag har kvar ett jobb. Han slipper vabba o belönas.
Usch, fy förlåt men blir bara så less.
Men nu ligger jag jämte barnen med dåligt samvete o hoppas att de inte hatar sin hemska mamma.
Kramar

78 Contici :

skriven

Hej kära Ez!

Löser det sig för min dotter, och kommer Karin att hjälpa oss bra?

Kram 🥰

79 Monica:

skriven

Har tänkt på att var befinner man sig under djupsömnen. Är man i en parallell verklighet då? Det finns så mycket egendomligt. Läste i tidningen Sökaren (en tidning som jag tror inte existerar längre som tog upp paranormala fenomen vetenskapligt) En kvinna berättade att när hon besökte Frankrike så tog hon av till en avtagsväg med sin bil. Hon kom till ett värdshus och steg in. Hon njöt av stämmningen och samkvämet och det var musik, god mat och många trevliga studenter där. Något år senare kom hon till Frankrike igen och ville besöka samma landsvägskrog. Hon försökte hitta denna avtagsväg men utan resultat. Om jag inte minns fel så enligt franska vägverket fanns inte denna avtagsväg och personerna i trakten verkade bete sig som ett levande frågetecken när hon frågade efter vägen. Kanske det var en parallell materiell värld tillfälligt insprängd i vår.

Min bror berättade att han råkade på en dubbelgångare till mig i yngre upplaga. Hon dök upp hamnade bredvid min bror på en bänk och han sade att han fick en konstig upplevelse att hon skulle vara där. Denna yngre upplaga av mig hade med sig en kvinna med schäferhund. Kanske finns det en parallell materiell värld som har kanske någon slags tidstunnlar och ibland har portaler till vår värld. Är fortfarande rädd för vaccinationen och den känns under tvång från min anhörige. Fick inget svar betr denna fråga från dig häromdagen. M V H Monica


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: