Personlighetsstörning !!!

// För personer med personlighetsstörning och deras familj /vänner //

 

Personlighetsstörning – när människor utvecklar ett mönster av beteende, tankar och känslor som avviker från det vanliga . När sådana avvikelser leder till lidande för en själv eller ens omgivning då kan man tala om personlighetsstörning

För att  komplicera det hela så räknar man med att det finns  tre olika typer av störningar.

Det finns de udda och excentriska störningarna som kan påminna om psykotiska tillstånd. Ofta uppfattar personen omgivningen som hotande och kan dra sig undan all kontakt

 

 

Sen finns det störningar med ett dramatiskt och impulsivt beteendemönster och borderline personlighetsstörning  tillhör den gruppen.  De är emotionellt instabila, impulsiva och brukar ha svårt att etablera hållbara relationer.

Så har vi narcissisterna  som har en väldigt hög uppfattning om sig själva och sin betydelse och agerar  för att de egna behoven ska prioriteras

Vi har antisocial personlighetsstörning som påminner om psykopati. Impulsivitet, risktagande och brist på hänsyn till sina medmänniska. Man brukar inte känna ånger eller skuld.

 

 

 Och sist har vi de  ångestpräglade personlighetsstörningarna.

Man kan ha en ängslig läggning och vara rädd för det mesta eller så är man så pass beroende av andra att man framstår som osjälvständig.

Plus de som är tvångsmässigt noga med ordning och reda.

 

 

Generellt för människor som har en personlighetsstörning är att de är sköra. De utvecklat lätt depressioner. Det finns ökad risk för missbruk, beroende och ätstörningar m.m.

Det finns hjälp att få via vården

 

 

 

 

Har man en personlighetsstörning är det extra viktigt att hitta en terapeut som man känner förtroende för och som man kan knyta an till. Det tar tid och är svårt men viktigt !

Kram & kärlek 💖

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Har jag träffas någon som är narcissist i min livet? Men hur jag går igenom det?

Ha det bra

Svar: Det har du nog, men ingen som du haft närmare kontakt med... man får tänka på att en hel del kan ha narcissistiska drag utan att fullt ut vara narcissister.. kram :)
Esmaralda

2 Ghostwriter :

skriven

Känns det som jag kommer fira jul och nyår utan dejt?

Kram
Ha en jättefin dag

3 Jolle :

skriven

I en seans skrev du att jag kommer möta min soulmate efter flytt till annan stad. Flyttade till en mindre ort flera mil bort sedan till en stad hyfsat nyligen. Var det denna stad/flytten du såg?


Kram!

4 Bjork:

skriven

Hej

Häromdan drömde jag om mitt barndoms hem va betyder det?

När kommer det ny in i mitt liv forsätter drömma om tjock okända.

Kram

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag försöka ju fokusera på mig själv medan ibland är det svårt att någon ska dyker upp i min tankar. Men när jag tänker på C kvinna då mår jag bättre.

Jag bryr mig inte om möte eller någon annan. Jag vet att jag kan var själviska.

Jag vet inte när och hur ska jag blir förbättras.

Kommer det blir lättare med tid?

Kommer jag hitta på en annat sätta än tidigare typ må bra och umgås med vem som helst. Träffas någon och allt annat också

Ha det bra

6 Ojaaa.:

skriven

Narcisstisk personlighetsstörning stämmer väl på mina två svägerskor. Ej släkt med varandra. OCH praktiskt lagd, haha, tänker jag om min yngre svägerska med IRONI med stora bokstäver. Sista ggn. vi träffades så basunerade hon ut inför oss alla, inkl. hennes make (min bror) att eftersom både hon och min make har dålig sömn så kunde ju min man ligga med henne. Ta vara på tiden eller vad????, haha. Min bror gick bort senare det året och det var en lättnad för honom, det är jag övertygad om. Han hade ett rent helvete. Äldsta är mästare i manipulation, sabbar gärna för folk. Uttrycker sig gärna som Hihi, man måste vara listig. Tror sig stå över alla andra mm, mm. Hon har lagt två ledsna män i graven. Har idag ingen kontakt med någon av svägerskorna. Det är enklast och lugnast så.

Kram

7 Anna:

skriven

God morgon Ez,

När du spår känner du av då om vederbörande kanske har något som avviker? Ex: personlighetstörning. En annan fråga: jag drog iväg ett förtydligande sms igår till mannen där jag skriver att jag önskar pausa all kontakt tills han känner sig beredd att höras o ses regelbundet och faktiskt ha en seriös relation med mig, att jag inte är intresserad av att höras/ses sporadiskt med någon som inte vill ha en relation med mig. Jag sade ju detta till han för 10 dgr sedan, men upplevde då att han trodde vi skulle höras sporadiskt ändå. Så vad tror du kommer att ske framöver nu?
Undrar ju var skon klämmer eftersom jag måste sätta hårt.
Jag vill ju inte förlora honom, men jag vill att vi ses regelbundet och har en riktig relation, jag skrev att vi har träffats så länge att det är rimligt att vi definierar det vi har.
Så jag hoppas ju verkligen att han snäpper upp sig nu och inser att jag värd att inte förloras.

Stor kram

Svar: Ja ibland kan jag känna av om det finns en personlighetsstörning. Bra att du satte ner foten... han får helt enkelt tänka till och det är god chans att han snäpper upp sig.. kram :)
Esmaralda

8 Shenzi :

skriven

God morgon Esmaralda!
Jag kan inte riktigt släppa tankarna kring min 40 årsdag som e om två år. Jag var lite inne på rockabilly å även om ja vet att ja ska skit i de så kan ja ändå inte låta bli att undra. De e min fest men ändå, vad skulle min släkt säga om de var blev typ rockabilly tema med hamburgar buffé å kanske lite låg volym med 50's musik? Lr kommer dom tycka de e fjantigt? Tänkte bjuda på cupcakes som ser ut som milkshake som efterrätt så man får 2in1 då både milkshake å cupcakes förknippas med amerikansk 50-tal å rockabilly. Vad tror du? Kram Shenzi 🌹

Svar: Vilken härlig idé ! Det är din fest och du ska göra precis som du vill och strunta i vad andra eventuellt kan tycka... kommer bli perfekt :) Kram :)
Esmaralda

9 o0o0o0o0:

skriven

Intressant. Kan dock tycka beskrivning&information kring såntdär, och rent allmänt är bättre på engelska, mer utförligt och informativt. Som schizoid som verkligen har ett helt annat upplägg när man läser på engelspråkigt, betydligt bättre och mer utvecklat elelr komplicerat för den delen. Funderar sen om det är någon störning jag kan ha pga orsaker för kan känna igen mig i mycket i det men samtidgt. Vad är normalt och stört? Mest etikett och personlighet. Man är den man är när man inte blev som man skulle som det så fint brukar sägas ;P

God morgon och trevlig fredag i alla fall! Låt oss ha en bra dag idag och en skön helg på det :)

Svar: Ja vad är normalt och inte ? Så länge man själv mår bra och omgivningen inte blir störd, så länge är allt okey kan jag tycka.Man ska vara försiktig med diagnoser ! Kram :)
Esmaralda

10 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om M i nästa modul kommer lyssna på mig när jag säger hur de funkar osv? Eller kommer hon köra över mig? Får vi ett bra samarbete? Kram Zoey 💕

Svar: Det kan bli bra, kram :)
Esmaralda

11 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Många olika personlighetsstörningar det finns. intressant.

Menar han allvar denna gång? Rädd att bli utnyttjad. Kram

Svar: Ta det varligt i början... kram :)
Esmaralda

12 Pia1:

skriven

Ibland tycker jag det är gränsfall om man borde få kalla allt för störning. Vart går gränsen för en riktigt udda personlighet som få förstår sig på, eller störning...
Om personen själv inte lider eller skadar någon annan, men tänker annorlunda, måste det vara fel på den personen då....

Kanske jag tänker åt det hållet för att jag själv känner mig rätt så udda, en släng av varje störning man kan hitta men ändå finns ingen renodlad störning... Och jag tror att alla har drag åt något håll.
Personlighet.
Men det stör mig inte och stör ingen annan att jag tycker det är skönt att tillbringa mycket tid alldeles för mig själv och andra drag jag har från alla listor 🤣
Och vissa saker stör mig också och det handlar inte så mycket om egentligen personlighet utan inlärning från barndom och en släng av PTSD pga vanvård fysisk smärta och trauman kopplade till "vården".

Svar: Gränsen brukar gå om man själv eller närstående mår dåligt av personligheten..... själv är jag försiktig med diagnoser och tycker man ska ha rätt högt i tak.. att vara lite udda och vara sig själv ser jag generellt som något positivt... kram :)
Esmaralda

13 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, ser det ut att bli en fortsatt fin sparesa?
Byter stad imorrn och fortsätter minitrippen fyra dagar till. Skönt att komma bort och byta miljö och bara vara.
Tyckte personalen i restaurangen att jag var fin igår ?
De sa honey till mig 🙈
Kram

Svar: Härlig tripp du är ute på och det kommer bli bra....ja, personalen tyckte du var riktigt fin .. och det ÄR du ju också... kram :)
Esmaralda

14 Cecilia:

skriven

Godmorgon. Intressant läsning. Tack för att du belyser oss om allt möjligt här i livet. Blir allmänbildad bara av att läsa din blogg.

Ser du om någon är besviken eller missnöjd över mig? När jag förklarade situationen så verkade det vara okej. Har jag förstorat upp det och borde gå vidare? Kramar

Svar: Ja, ta ett rejält kliv vidare... kram :)
Esmaralda

15 T:

skriven

Hej es! På min arbetsplats finns en person ( m) som är sjukgymnast. Jag tycker om denna person. Har dock erfarenhet av en annan person ( m) som också var sjukgymnast där relationen sprack på grund av allt möjligt tjafs. Undrar om denna nya person M har kommit in i mitt liv som en ny ” läxa” för att se om jag kan hålla distans denna gång. Jag hoppas inte så är fallet för tycker mycket om min kollega och vill skapa en bra relationen med henne.

Svar: Ja bygg på en bra relation... jag tror du lärt dig av dina gamla erfarenheter och inte upprepar samma misstag, kram :)
Esmaralda

16 Närstående :

skriven

👍👍

"Dubbeltumme tryckning" på dagens inlägg.. Jag behövde verkligen läsa detta.. Tack..! 💛

Vad tror du Es.. Kan initiativ från personens sida komma om jag initierar lite smått från mitt håll..? Dags att koppla på charmen..

Kramis :)

Svar: Ja, gör vad du kan så vet du att du försökt och det kan ge resultat, kram :)
Esmaralda

17 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Personlighetsstörning, ja… säkert har jag något ditåt… alla har väl något…? Finns väl ingen som är perfekt?

Jag undrar om du kan se hur hösten och slutet av året blir för mig? Kan det ske något bra? Någon förändring åt det positiva hållet?

Kram

Svar: Ja, vi ligger ju alla närmare en störning än en annan :) Kram :)
Esmaralda

18 Lotta S:

skriven

Hur reagerade kollegan när jag berättade om mammas besök, blev hon obekväm eller tyckte hon det var lite tröstande? Är det mycket främande för henne eller skulle hon vilja ta upp det igen?

Svar: Hon kände sig lite osäker men inte negativ, kram :)
Esmaralda

19 Skorpan:

skriven

Har nog haft tur som inte drabbats av nåt av dessa störningar o ingen jag känmer har nåt heller. Ja förutom vissa som ljuger mest hela tiden, men det är väl nån annan störning då? Får hoppas att jag klsrar mig undan o mina nåra med...

Usel natt igen o jag kan bara hoppas på att nästa natt blir bättre. Drömde om min kompis o hennes karl o att vi skulle ordna med en 7m hög flaggstång, inget hände dock ;D.

Var det ett ärligt svar jag fick idag om att mobilen själv hade ringt upp mig Es? Märkligt...

Ser det ut att bli en bra helg, nåt kul på inkommande ev? Behöver inte oroa mig för bilen iaf, den gick igenom :)! En mycket trevlig ung besiktningsman var det ;). O pratglad, gillar ju såna människor.

Dahs att kavla upp ärmarna...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nätterna kommer bli bättre !Tveksam om du fick ett ärligt svar kring mobilen
Kram :)
Esmaralda

20 Lillanmillan :

skriven

Kommer min nya chef lyssna på skitsnacket eller vad har hon fått för intryck av mig?

Igår gick ena kompisen ut med att hon var gravid. Jag visste ju om det redan men ändå kändes det lite i hjärtat.. jag vill också ha barn och hus, eller iallafall bli sambo med min kille.

Svar: Din tur kommer också, kram :)
Esmaralda

21 Dunegull:

skriven

Hej fina E!
Hade en riktigt tung dag igår och kan inte släppa det alls. Kändes som världen rasa. Fick först ett mindre kul samtal från veterinären. Hon ska sluta och jag vet inte men det rev upp alla känslor med min hund som jag är så livrädd att förlora. Just nu mår hon bra men det kan vända på en dag också. Kan aldrig bara få njuta-är en ständig oro och jag älskar henne över allt.

Sen krocka jag bilen i parkeringsgaraget. Helt och hållet mitt fel men jag fick där också en känsla av misslyckanden. Vet att det är materiella ting men jag undrar varför allt bara händer hela tiden. Varför är det såhär? När ska jag bara få kunna må bra? Det kommer alltid någonting fast jag försöker vara positiv och ändra mitt tankemönster. Blir knäckt!

Behöver jag vara orolig för bilen? Är ju tjänstebil, eller jobbet tar självrisken oxå?

Kram och trevlig fredag

Svar: Ja, livet är ju sådant att det alltid finns en massa oro... och saker och ting händer oss alla då och då.Försök förhålla dig till varje enskild händelse och klumpa inte ihop det till ett stort elände.... kram :)
Esmaralda

22 Naturvän:

skriven

Hej!

Klart måste vara jobbigt bli drabbad! hoppas man slipper...

Beställde citrinstenar igår och leveransen skall komma idag!

En fråga, Bekymmer ang ett garage som är svårt att sälja, ser du om vi blir av med det snart, kan tänka skänka bort det. Ett bekymmer mindre isåfall.

Annars vanliga sysslor, börja packa så smått idag inför min resa. Ska flyga själv för första gången och jag måste säga jag är lite spänd? Hur skall det gå?

kram och ha en mysig Fredag!

Svar: Ja, skänker du bort det så bör du blir kvitt den bördan :) Kram :)
Esmaralda

23 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Bra att det finns hjälp att få .Men ibland kan jag tycka att annorlunda är bra så länge personen vet om och mår bra .

Tror LRF och Svenska kennelklubben fått hjärnsläpp ! De ställer sig bakom Jägarförbundets krav på jakt av 100 vargar ! Vi har ca300- 400 st . Jägarnas orsak är att deras hundar blir attackerade .Tacka för det när de släpper i vargrevir. Agria tog fram statistik på jakthundars olyckor 2020 Då drunknade det 24 st Sköts 6 st ! Trafikdödades/skadades 233 st Vildsvinsskadade/dödade 254 st ! Vargskadade/dödade 10 st ....jag blir så trött på dessa jägare som inte vill ha rivalitet om viltet.
Gå in på https://www.mittskifte.org/ skrolla ner till protest mot SKKs ställningstagande i vargfrågan och skriv på ! Tack för att ni orka läsa hit..

Kram Anki med flock

Svar: Ja, mår personen bra och de närstående... då kan jag känna att allt är okey ! Jakt av 100 vargar ?!!!! Låter sanslöst. 233 stk trafikskadades men vi förbjuder inte bilar för den sakens skull..... här ska det skrivas på och det hoppas jag att ni alla gör !! Kram
Esmaralda

24 Skrållann :

skriven

Hej!
Dessa störningar…så viktigt att få rätt hjälp i rätt tid;)
Jag är lite bekymrad över min man. Senaste tiden har han börjat glömma saker så mycket. Saker jag och barnen säger men som han säger sig inte hört eller veta trots att vi andra kan ha varit i samma rum. Dessutom lägger han saker och sedan glömmer vart han lagt dom. Även barnen har börjat reagera. Är detta en tillfällighet eller har jag anledning att oroa mig lite och ta det på allvar?

Kram❤️

Svar: Känner du en oro, då ska du ta den på allvar. Du vet hur han normalt är och ser du en stark förändring då kan det vara dags att få detta kollat, kram :)
Esmaralda

25 Lilla m:

skriven

Hej Es, tänker han A på mig ibland? Kram

26 Jag:

skriven

E hon sur på mig eller är det bara jag som oroar mig? Hon brukar alltid svara direkt men nu har det gått en vecka och ingen återkoppling. Oroar jag mig i onödan?

Kram

27 Lotta S:

skriven

Det var ju skönt om hon inte reagerade allt för negativt! Hur är det med nya "tillfälliga" kollegan, tycker vi börjat trivas tillsammans, syns någon öppning hos henne för det andliga? Hon har i alla fall nämnt att hon inte är religiös.

28 SarA:

skriven

Idag är en sådan dag då allt bara känns så jobbigt och besvärligt.
Regn och grådassigt väder, barnen har varit sjuka i omgångar i 2 veckor, de bråkas, tjafsas och slängs saker. Tålamodet är inte på topp hos mig. Fick besked från ytterligare ett jobb jag sökt att jag inte gått vidare. En hel del pusselbitar som skall falla på plats om vi ska få köpa vårt drömhus.
Egentligen bara små ytliga saker som kan vara dröm för en annan. Men kan inte låta bli att känna stor frustration.
När kommer det lätta? När faller bitar på plats?

29 Hon:

skriven

Tack för dagens inlägg 😊
Ser studien ut att hinna bli klar trots tidsbristen?
Kram

30 Lillanmillan :

skriven

Jag börjar också komma till åldern så kanske aldrig kommer lyckas få barn.

Kommer min nya chef lyssna på skitsnacket eller vad har hon fått för intryck av mig?

31 ML:

skriven

Gräsliga människor som jag håller mig långt borta ifrån!

Ca 3 timmar sömn så en tung dag väntar :/ Var på nyhererna igåe att vi kvinnor har PMS/ Mens halva vårat liv. Männen kommer bra lindrigt undan alltså som slipper detta.
Jaha! Då ska vi börja vaccinera 12 -15 åringar också på måndag. 8 arbetspass kvar innan vi byter lokal. Igår satt jag med teoretisk utbildning hemma gällande lite nya provtagningar. Hoppas att jag hinner jobba lite i alla fall innan det är dags för operation och sjukskrivning i några månader. Usch vad jobbigt det kommer att bli Es men jag hoppas verkligen att operationen går bra!

Har A släppt mig nu?

Kanske spabad i afton för dig Es :) Ha en go fredag. Kram

Svar: Ja, det blir tufft en period.. men sedan så mycket bättre, sakta men säkert.... fortfarande lite för varmt här för spabd men om ett par veckor ska vi nog kunna plaska runt i baljan... kram :)
Esmaralda

32 ML:

skriven

Och jag menade alltså att jag håller mig undan de med narcissistisk p-störning.

33 Moms:

skriven

Hej!
Kommer H få något intresse för mig eller är detta bara en tillfällig vänskaprelation:)

34 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Tycker att V är trevlig att titta på. Ser du vad han tycker om mig?

35 M:

skriven

Hej Esmaralda.

Tycker barnens förskola att jag är självisk som låter barnen byta förskola för att jag ska börja studera på annan ort? Där också barnen har sin pappa? Tycker de jag är självisk och inte tänker det bästa för barnen?

Kommer det att bli bra för oss såhär?
Blir vi kvar där eller flyttar vi tillbaka igen?
Kram

36 C:

skriven

God sen morgon!
Jag uppmärksammade för en tid sedan 'Gaslighting', ett obehagligt fenomen, psykisk misshandel. Trodde först att det var en ny "grej" men har sitt ursprung efter en teaterpjäs som senare blev en film på 1940-talet.
En kvinna blir manipulerad av sin man att hon sedan tror att hon är galen.
Någon som upplevt detta? Kvinna som man?
Och fenomenet kan ske i ALLA relationer. ALLA.

Videon som lades upp gör att jag kan acceptera bättre att "störningen" handlar inte alltid om att det är individen som störd, det är kommunikationen som har en störning!

En låg vecka idag, det är som att vakna för att sen vilja somna om. Jag försöker intala mig att kaffe är det som behövs för att piggas upp men icke!

Det har varit dött på spirituella fronten ett tag, saknar det och känna energin som piggar upp.
Tips emottages!

Trevlig helg!

Svar: Ja, gaslighting är inte så ovanligt som man kan tro ! Gör något lite oväntat och ruska om dig själv, det kan pigga upp, kram :)
Esmaralda

37 SusanneAmalia :

skriven

God morgon...
Tack för informationen. Bra beskrivet lättfattligt och kort.

Har ju levt i en nära relation med en omfattande familjeprpoblematik.

Dessa personlighetsstörning påverkar omgivningen så mycket att man smyger omkring för att inte göra personen upprörd på något sätt.
Min mamma var sjukligt snål. Jag fick de billigaste kläderna man kunde hitta. Min pappa gav mig byxor som jag ville ha dessa gömde jag så att inte min mamma skulle se. Smugglade med dem till skolan och böt om där. Sedan fick man byta om innan man gick hem.

Jag kom in på AF men jag fick inte gå för min mamma tyckte att hon sjöng bättre. Noll självinsikt. Hon är helt tondöv.

Allt som var roligt var förbjudet.

Tilslut lärde man sig att alltid se deprimerad ut säga att det man gillade var tråkigt. Då tvingade hon en att göra det. Men det påverkar ens liv att leva med någon som har grava vanföreställningar.

Man fick inte dansa inte spela brännboll inte läsa plugga segla sjunga inte umgås med vänner. Hon vände människor mot varandra.
Idag umgås jag inte med henne. Hon har bantat så länge att hon har krymt hjärnan.

Är 160cm lång och väger 35kg men hon bantar för att magen är för stor??

Ja det måste vara jobbigt att ha personlighetsstörning för glädjen till livet suddats ut.

Jag åker Vattenskidor pluggar funderar på att skaffa en hund.

EllaBella är sjuk och vi ska till veterinären på tisdag. Tumören har växt in i hjärtat och hon har hjärthosta. SAGA LIGGER NÄRA EllaBella. När EllaBella rör sig så blir hon på hostig och flämtig. Utan fungerande hund går inte att leva på en gård så jag ska köpa en gårdshund söm orkar hjälpa till med djurhållningen. EllaBella får göra det hon orkar. Jag älskar henne och hon är min prinsessa

Stor kram till alla på bloggen gjör något som gör er lyckliga..

Bejaka glädjen 🤗🤩






Svar: Det är ändå fantastiskt att du kunnat bli den positiva och starka kvinna som du är idag !! Somliga barndomar borde vara förbjudna !!! Stackars EllaBella, låt oss få veta hur det går för henne !!! Ikväll ska jag laga till chokladfondant och bli lite lycklig för stunden :) Kram och healing till EllaBella !
Esmaralda

38 Vitlilja :

skriven

Tror du han arbetar bort sin problematik/störning i sin terapi? Finns det självinsikt?

Svar: Tveksamt, ha inte alltför stort hopp om att det på sikt kan bli bra, kram :)
Esmaralda

39 Maja :

skriven

Hej Esmaralda,

Verkligen passande āmnen för mej i dag. Mycket tankar i mitt huvud...
Det kānns som allt håller på att falla. Min son ār så svår att hantera o jag vet snart ut eller in. Beror det på mej? Har jag någon störning?
Har han någon störning?

Kan du se vad jag ska göra Och om han kommer klara detta året bra? Kommer det bli problem i skolan?

Kram

Maja

Svar: Sök hjälp snarast, det tror jag ni behöver och på sikt kommer det rätta till sig och bli bra... kram :)
Esmaralda

40 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Behöver min skönhetssömn annars kan det ju hända att min kommande ratar mig pga mina pandaögon o säckarna under ögonen ;).
Ja varför inte vara ärlig en gång, om det nu var en lögn...
Kram Skorpan

41 lilla M:

skriven

Hej Es, tänker han A på mig ibland? Kram

42 Moms:

skriven

Hej!
Kommer H få något intresse för mig eller är detta bara en tillfällig vänskaprelation:)

43 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

I tisdags sa jag upp kontakten med min tjejkompis eftersom jag har starka känslor för henne och vi bråkade inte utan det gick bra och hon förstod, så sa vi hejdå och önskar oss lycka till, men igår ringde hon upp mig och började gråta och säger att hon inte är redo att förlora mig, antar att hon menar att hon är inte redo att släppa taget om mig, iaf vi snackade och vi kom fram att vi skulle ge ett försök med att dejta varandra, sen imorse ringde jag upp henne och helt plötsligt så ändrade hon sig men att hon fortfarande rädd att förlora mig..

Vad är det som kommer att hända nu? Kommer det bli vi eller blir det att hon inte vill ge ett försök alls, jag sagt till mig själv att jag vill inte bli vän med henne eftersom känslorna är kvar och jag vill ju att vi ska dejta och ge ett försök, så vad får du in ez?

Tack i förhand och ha en fantastisk fin dag 🙏

Stor kram :)

44 Kryparen:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du att C blir singel ?

Tror du han skulle ha intresse för mig och oss?
Kram

45 Alice:

skriven

Hej Es

Ser du mig tillsammans med någon snart?
Kram

46 Jolle :

skriven

skriven för ungefär 8 timmar sedan
I en seans skrev du att jag kommer möta min soulmate efter flytt till annan stad. Flyttade till en mindre ort flera mil bort sedan till en stad hyfsat nyligen. Var det denna stad/flytten du såg?


Kram!

Svar: Ja, det kan det mycket väl ha varit, kram :)
Esmaralda

47 Sus:

skriven

Hej
Man blir ju nyfiken….
Tror du k har någon störning?
Eller är han bara normal puckad?
Love sus

Svar: Verkar som om han är allmänt korkad bara... kram :)
Esmaralda

48 Sa:

skriven

Hej!

Har ett vuxet barn i som inte mår så bra just nu. Jag och den andra föräldern är skilda sen många år men har och gammalt groll kommer till ytan tyvärr. Önskar så en bra lösning på detta. Har du nån aning hur det kommer gå?

Svar: Sätt dig över konflikten med ditt ex.. du är så starkt att du kan detta.... saker och ting kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

49 <3:

skriven

Godkväll kära Es, njuter av spa och en aperol. Behövde verkligen komma bort lite. Grekland får vänta till i maj.
Vad känner A för mig ? Tror att jag ändå är rätt viktigt för honom och lite bästa vän med och kärlek.
Kram

Svar: Härligt, bara njut ! A har tyckt om dig hela vägen och det gör han fortfarande, kram :)
Esmaralda

50 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda från euro jackpott 🙂 och Esmaralda ser du resa till Bulgarien i December 😄😄😄

51 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du Esmaralda komma in i familjen stor summa i Oktober 😅😅😅

52 Esmaralda :

skriven

Esmaralda jag har spelat euro jackpott med min mors vilja Esmaralda ser du något Esmaralda 😞

53 Mercan :

skriven

Esmaralda blir det något Esmaralda om jag shöper triss lottar i morgon 😭 😭 😭

54 Bjork:

skriven

Hej kommer jag få gifta mig i framtiden?

Är de nära till sambo liv?

Kram

55 Höst🍁:

skriven

Hej Es

Ser du något spännande som väntar mig?
Kram

56 Sussie :

skriven

Tror min exmake är narcissist. Vad ser du om det? Det tog på krafterna. Jag bad en medial person göra en blessing för mig. Hon skrev att hon har gjort det men det känns inte helt riktigt. Stämmer min känsla eller är jag ute o cyklar?

57 Tiss:

skriven

Min katts ena öga har börjat rinna igen...
Tror du att det finns chans att jag får bukt med via ögondroppar?

58 TILL FITNEZKILLEN (43) :

skriven

Tycker du borde vara ärlig mot dig själv.
Kan du vara vän med någon du gillar, kommer du träffas/prata som vänner eller kommer alltid dina känslor ta över? Man måste lära sig separera skillnaden, för sin egna skull. Hon vill inte dejta dig, det finns ingen chans i världen med tanke på allt hon gjort. Hon är manipulativ och behöver jobba på sig själv. Vill man dejta någon så ändrar man inte sig stup i kvarten. Du fick ditt svar, hon säger bara att hon vill dejta dig i desperation för att inte förlora dig. Frågan är, varför du ens ska erbjuda en vänskap till någon som utnyttjar sina känslor bara för att hon ska få som hon vill. Nej, jag känner inte dig eller henne eller eran speciella band men jag har mött så otroligt många människor i mitt liv och om någon behandlar en såhär så innebär det bara att hon tänker på sitt bästa, villig att använda dina känslor för att få som hon vill. Hon har ingen tanke på att du blir sårad i det. Hon kanske är skitsnäll i vanliga fall, men inte mot dig och det är fakta.



Va rädd om dina känslor och du kommer hitta någon annan när det är dags. Ge inte dig själv direkt, se om personen ger något tillbaka och gå utifrån det

Kram och lycka till

59 ML:

skriven

Och gud vad jobbigt det lät Es :/ Ahhh här är det 9 grader så perfekt för spabad men ni kanske har det varmare hos dig :) Trött som en bäver och hoppas på god sömn i natt :) Läkaren log när jag gick men han tycker väl inte att jag är fin🤔 Har Andreas släppt/glömt mig nu tro?

Ha en fiiiin afton. Pussa MG också!

60 Hoppet:

skriven

Hej Es

Vad kan kan du se härnäst för mig?
Kram

61 Misstjejen:

skriven

Hej

Är jag visst smart att valt att inte med på möte som har gör med kommun. För jag vet var är gränsen. Jag valt att tar avstår grund av det är röd färg. Om det är grön då kan jag var med.

Jag är medvetenhet om något och jag känner igen dessa signalen som jag har var med om tidigare.

Så gjorde jag rätt och känna av så snabbare att kommer undvika?

Kan du tänker dig att jag gjorde rätt?

Ha det bra

62 Bjork:

skriven

Hej

Kommer det fixa sig med mitt sängproblem sover just nu på soffan.


Kram

Svar: Ja, ta tag i det och det fixar sig, kram :)
Esmaralda

63 Hjärter Dam :

skriven

God kväll!

Dagens blogginlägg handlar om det som jag en längre tid har tänkt skriva till dig och fråga om du kan skriva mer om.

Har jag rätt i min misstanke?
Är min mans barn en narcissist?

Jag har i många år känt att något inte är som normalt. Jag har redan insett att h*n mår bra av andras tråkigheter och känner ingen ånger över att såra andra.
Beräknande och manipulativ.

Vi vet redan att lögn är vardag och ljuger även om h*n blir påkommen.

H*n är vuxen nu men för någon månad sedan hände något som fick mig att inse att h*n är en patologisk lögnare. Så jag läste mer om det och på 30 kriterier så stämmer 29 av dem in på en narcissist.

Min man höll med men nu verkar det som om sommarens händelse är som bortblåst för honom.

Jag förstår att det är hans barn och man älskar sina barn oavsett.
Förstår att tiden får en att glömma just bara för att ens barn är ens barn.

Men jag är så ledsen över att min man blir sårad och utnyttjad om och om igen, även om det går längre tid mellan varje svek nu.
Men plötsligt så händer det en grej igen och min man går ner sig.

Jag behöver bara få bekräftelse på om mina misstankar är rätt, eller en tillsägelse att jag har fel?
För det är hemskt om jag går runt och känner en sak och faktiskt är säker på min misstanke men så är det inte sant.

Men om jag har fel, vad är felet då?
För beteendet är inte ett vanligt problem, det är värre.

Skulle uppskatta oerhört mycket om jag kunde få svar 💚

Varma hösthälsningar från mig.

Svar: Jag kan inte säga att det handlar om en 100% narcissist.. men något är inte okey.... försök förhåll dig till detta, även om det inte är lätt.. kram :)
Esmaralda

64 Hedwig:

skriven

Narcister finns/fanns det gott om i min familj/släkt. Det verkar tyvärr något som delvis är ärftligt. Min pappa hade säkert störningen och det verkar som om min syster, som inte vill ha kontakt med mig längre, även har det även om vi är identiska tvillingar. Jag tycker att min mamma var precis tvärtom och det är även jag, tror jag. Jag har utvecklat ett mönster att jag ofta bryr mig alltför mycket om andra och alltför lite om mig själv vilket heller inte är bra. Det är förresten inte så att narcister skulle vara dåliga människor, de kan älska dig och till och med hjälpa dig men är samtidigt så självupptagna att de oftast bara inte ser dina behov, bara sina egna.

Svar: Ja, du går i mammas fotspår och jag ser ingen form alls av narcissism runt dig men du kan behöva tänka lite mer på dig själv. Nej narcissister behöver inte alls vara dåliga människor, de har bara svårt att prioritera känslomässigt... kram :)
Esmaralda

65 Kryparen:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du att C blir singel ?

Tror du han skulle ha intresse för mig och oss?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: