Religiös nit.....

I mitt barndomshem hade inte religionen någon större plats.

Man läste godnattbön…  och rabblade ” Gud som haver” och jag gick i söndagsskolan and that´s it.

Jag hade en kompis däremot vars familj var väldigt religiös och det var annorlunda  att vara hos dem på besök.  De läste alltid bordsbön innan maten och ungarna blev itutade vad Gud  ville och inte ville.

 

Han ville inte att man skulle svära och det kunde jag nog förstå, han ville inte att man skulle gå alltför avklädd, vilket en unge hade svårt att förstå och han ville inte heller att man spelade popmusik och dansade och skrattade högt… helt omöjligt för en 10 åring att begripa.

Min filosofi var mer att det Gud inte vet,  det har han inte ont av.

 

Men så fick jag veta att Gud ser ALLT och det kändes lite creepy och jag tänkte att om han nu ser allt, då får han skylla sig själv om han ser sånt han inte borde veta om.

Somligt är privat.

I religiösa familjen var man noga med måttlighet.

Det var inte 22 julklappar till barnen utan de fick vars ett paket och det var något nyttigt, som vantar eller en tråkig bok. Inga  Fem eller Kittyböcker där inte.

Allt var väldigt lågmält och allvarligt.

Men i de lugnaste vatten….i tonåren frigjorde sig min kompis rejält från familjen och dess värderingar och for till USA som aupair. Vi brevväxlade och hon skickade foto på sin pojkvän, en cool svart kille med enormt afrohår.

Jag ångade av avund !

 

 

 

 

Hon blev gravid utan att vara gift och hennes familj tog avstånd.

Det slutade med att hon gifte sig trots allt, men med en annan man och fick  tre barn till

Sedan länge har hon sitt eget företag, en underbar man och barn som det gått bra för . Hon tog aldrig upp kontakten med föräldrarna igen och inte heller tog hon upp den religiösa tråden.

Överdriven religiös nit är som regel inte av godo utan kan ställa till med en hel del problem.

 

Kram & kärlek💖

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, finns det ngt jag kan göra så jag kommer komma lite närmare B ? Och han får upp ögonen för mig ? Det är en bra kille tror jag. Finns det ngn speciell anledning att han är singel ?
Kram

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Det börja i måndags även igår kväll att jag blir trött på kvällen och somna så tidigt på kväll i soffan. Ifjol på hösten är densamma i alla kvällarna så somna jag tidigt i soffan.

Jag komma på när jag har B kvinna den perioden som jag somna aldrig på kvällarna i hösten. Efter B kvinna som det en upprepa problem?

Jag tycker väl det är koppla till B kvinna och jag undrar varför är det så?

Ha det bra

3 Hon:

skriven

Godmorgon,
Ser det ut som att jag kommer att hitta ett jobb som passar mej och som jag trivs med?
Kram

Svar: Japp, om du bara söker aktivt och kanske också är beredd på lite studier, kram :)
Esmaralda

4 Jossan :

skriven

Godmorgon
Det är verkligen segt att få upp tidigt igen. Jag gillar ju att sova.. jag saknar redan att ta gymmet på morgonen för idag blir det nog varmt.

Igår var det väl inte världens bästa dag. Jag har ju en kollega som jag inte går ihop med och hon försöker bestämma över mig och det orkar jag inte. Hon ska ha mina bord tror hon och massa sånt. Blir helt trött på henne. Så ska jag ha henne i klassrummet bredvid hela läsåret. Hoppas det blir bra ändå.. Jag sa att jag kommer sätta mig hos min kollega och planera igår rätta för vill inte vara i mitt klassrum…

Men ingår fick jag böckerna och mjukieoboten så söt han var!

I helgen blev jag bjuden på ”sista träffen innan skolan börjar” ska bli kul. Kollegor och gamla kollegor. Min gamla chef ska också med. Hoppas hon kommer tillbaka till oss..

Får väl gå upp och samla ihop mina saker och fixa mig..

Kram

5 Mercan :

skriven

Esmaralda ser det ut som hus med trädgård eller lägenhet för min bror och syster, de tänker dra lån för det 😌Esmaralda ser du hur många år det tar innan min bror kommer att träffa tjejen med gott hjärta 😌Esmaralda jag sa till grannen framför oss till Gamla kvinnan Anshe att om hon kan ge mat och vatten till våra söta katter när vi är borta 🙂 hon sa att hon ska göra det, Sılvia åckså sa att våra katter går till hennes trädgård och hon ger mat till dem när vi är borta 🙂 så finns det hopp shans till våra söta katter och kattungar Esmaralda 🤗 Ser du Esmaralda de att de kommer att ha det bra Esmaralda 🙂 när vi är i Sverige innan vi åker hit 🙂

Svar: Ja, hus kan det bli för din bror och syster, om de går in för det.Jag ser inget mer om katterna än vad jag redan sagt... om någon tar hand om dem så är deras chanser större.. kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det bättre och nya vänner i hösten. Med några kommer går i hösten. Kommer jag trivas bättre och må bra även kommer kunde umgås med flera vänner?

Ha det bra

Svar: Finns god chans till fler och nya vänner... ta själv initiativ och känn in... de som du känner att du funkar bra med kan ha kapacitet till ny vänskap, kram :)
Esmaralda

7 Kulla :

skriven

Tufft och bra gjort av din kompis.. girlpower🤘💪.
Undrar om min jobbsituation kommer att ändras snart..?
Kommer jag att byta arbetsgivare? Inom en snar tid🙏.
Kram

Svar: Ja, det kommer ett arbetsbyte, kram :)
Esmaralda

8 Lolo:

skriven

Hej Esmaralda!
Kommer S höra av sig längre fram
eller svara på ett positivt sätt om jag hör av mig?

Svar: Tveksamt, det kan dröja, kram :)
Esmaralda

9 Maria:

skriven

Hej!
Igår tog jag mod till mig och öppnade upp om vissa saker i vår relation.. jobbigt men jag var tvungen kände jag. Då visade det sig att han gått i tankar och kommit fram till att vi inte alls passar ihop.. vi är olika och det känns inte som vi förstår varann.. fanns ingen vilja till nån förändring eller förståelse från hans sida igår, det var tydligt. Vi bröt där och då. Abrupt och overklig känsla.

Var det kanske det bästa? Ser du något om detta?
Kram 🥰

Svar: Ja, även om det är tungt så tror jag det var bäst som hände... ni hade haft svårt att synka på sikt... kram :)
Esmaralda

10 Är Det Han?:

skriven

Hej Es

Är J min soulmate,ser du om han är kär i mig eller skall jag gå vidare ifrån honom?
Tacksam för svar

11 Naturvän:

skriven

Hej!

Har vuxit upp i ett icke religiöst hem, jag hade många funderingar och frågor om Gud, men tyvärr fick jag bara höra att jag inte skulle fråga så mkt och det kommer jag i håg med sorg, jag ville ju bara få info!

Gud framställdes som straffande och jag stod där fortfarande med mina funderingar....så kan det också vara.

Från det ena till det andra har jag fått pippi på basilika, känns som om jag behöver otroligt mkt av den här kryddan och är övertygad om att det har att göra med doftminne från svunna tider. Använder i min dotflampa, beställt teé etc....


En fråga, längtar efter större plats att måla på, min bod är lite för trång, ser du om jag kommer hitta ngn? Drömmer faktiskt om en egen atélje, ..
Tar upp min målarkurs igen nästa vecka, skall höra med min kursledare om hon känner till ngn....

Blir en oerhört varm dag hos oss, men synd och klaga, vattentemperaturen är helt underbar!

Kram!


Svar: Ja, basilika har haft betydelse för dig så nog är doftminnet levande !Lite mer plats för ditt målande verkar komma men kan dröja ännu en tid... kram :)
Esmaralda

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag kan bara hålla med . religös överdrift är inte av godo utan ställer verkligen till det oftast för det kvinnliga könet..

Grattis till Gunilla ! sent men välment <3

Här städas det i kylskåp och på platser jag "glömt" bort , när man bor själv glömmer/blir man bekväm med städningen och nu när svärdotter och äldsta sonen ska se efter hundar o hus måste jag ändå lämna över det någorlunda rent ;-)

Härlig Onsdag önskas

Kram Anki med flock

Svar: Ja, ibland kan det vara bra med en anledning till att städa ordentligt överallt :) Kram :)
Esmaralda

13 Lilla My:

skriven

Jag har svårt för religioner för blir oftast mycket elände. Tänk om man kunde få uppleva härliga, underbara saker och inte mest motgångar gång på gång. Det hade jag önskat mig😊
Kram

Svar: Det kommer bli bättre... kram :)
Esmaralda

14 Tildis:

skriven

Hej!

Längtar för fullt till vår flytt in i ny lägenhet i höst. Ser det ut att dröja länge innan vi får besked om datum?

Kram

Svar: Nej, verkar inte dröja så länge, kram :)
Esmaralda

15 Maja:

skriven

God morgon Esmaralda,

Japp! för stora försök och påverkan på barn om det är religion , att prestera i skola eller sport kan ge motsatt effekt.

Jag har sett exempel på de som lever efter en religions regel och när man kommer till en annan del av världen släpper man på allt; gäller både kvinnor och män!

Du sa att det ser ut som om jag kommer få leva en av mina drömmar inom kort. Kan du se om det är ekonomi? Resor(ok har att göra med ekonomi?
Ska jag tro starkt på attraktionslagen?

Kram
Maja


Svar: Ja, tro på attraktionslagen, den fungerar, kram :)
Esmaralda

16 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Min dotter har börjat tappa ganska mycket hår…??? Är det onormalt? Ser du nån varning? Bör jag bli orolig?

Kram

Svar: Ser ut att vara normalt men oroar du dig så sök hjälp, kram :)
Esmaralda

17 Hm:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som att jag kommer att kunna fortsätta min utbildning från där jag slutade? Kommer jag kunna fortsätta och komma framåt ?
Kram

Svar: Du tar dig i mål så ge dig inte, kram :)
Esmaralda

18 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ser du om jag kommer möta L innan denna månaden är slut??? Kram Zoey 💕

Svar: Chansen finns men inte så stor, kram :)
Esmaralda

19 Shenzi:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du kan se om någon tänker på mig?? Kram Shenzi 🌹

20 Skorpan:

skriven

Ja religionen är nåt som ofta ställer till det, tyvärr. Förstår att kvinnan sa upp kontakten med familjen, men synd är ju det förstås.

Tack för svar igår gällamde om nån kvinna varit intresserad av mig Es. Det var nog ingen som jag kände tror jag, men intressant att hon kände intresse för mig...

Stel o styv i morse ja till den grad att en järnstång vore avundsjuk på mig ;D. Vad hände, hur blev jag så styv, svårt att vända på huvudet också. Är det nåt jag behöver få undersökt eller går det snart över? Hsr ju inte ännu heller börjat träna... Fy så lat jag är ;). Tur att du börjar träna i morgon Es!

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, du kan behöva träna och stretcha ordentligt.... japp, i morgon är det gym för mig.. för första gången i mitt liv och jag är lite nervös... kram :)
Esmaralda

21 Solen ☀️:

skriven

Härlig morgon!
Sol och så har jag startar morgonen med att gå på ett yogapass. Kan verkligen rekommendera alla som känner sig stela att prova på yinyoga. En lugn yogaform där man gör stretchövningar sittande och liggande i lugn takt. 🙏🏻

Du hade rätt! Sonen fick jobb, men ett tillfälligt vikariat på ett år. Så härligt! 🙌🏻
Nu är det bara nästa problem….bostad!
Så svårt att hitta något att hyra och att köpa något känns nervöst just nu när alla nyheter ropar lågkonjunktur 😩

Ser du någon lösning?

Ha en härlig dag!
Kram Solen ☀️

Svar: Låter som en yoga som till och med jag skulle klara ! :)Grattis till sonen ! Bostad är ett problem, han får ta första bästa han kan hitta och sedan söka vidare.. kram :)
Esmaralda

22 Makaon:

skriven

Religös är jag inte, men tycker om att gå in i kyrkor och då gärna gamla.
Min dotters kärlek som skall komma, ser du om det är långt fram i tiden?

Svar: Nej, tidsmässigt ser jag inte men det bör ju närma sig, kram :)
Esmaralda

23 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss för våra söta katter och söta kattungar 😔 ♥️ ♥️ ♥️ 🙏 🙏 🙏

24 Malin Johansson:

skriven

God morgon, E

Religion är speciellt och märkligt. Den ger och den tar. Den finns, men ingen kan beskriva den och den är olika för alla människor.

Jag är lycklig, men osäker och rädd. Jag kan inte slappna av och riktigt njuta av vad jag har och mitt nya liv. Jag älskar honom mer än något och har gjort i 40 år. Vi har hittat tillbaka till varandra efter många år och det är en dröm som blivit sann ändå. Kan du se varför mina känslor är som de är? Är det befogat? Magkänslan säger att jag borde slappna av, hjärnan tvärt om och hjärtat är mitt emellan. Kommer vi bli ett sambopar och dela vardagslivet i framtiden? Jag önskar att jag kunde slappna av och njuta av mitt nya fina liv som jag tror att jag skulle kunna ha om jag tillät mig ha det. Men jag vågar inte, för jag är rädd för att investera och bli sårad djupt. Kan du se något och kanske göra mig mer klarsynt?

Kram Malin

Svar: Var inte rädd för att investera.. följd ditt hjärta och oavsett vad som sker så har du gjort rätt val...kram :)
Esmaralda

25 Kärleken💓:

skriven

Hej Es

Kan du se om någon är kär kär i mig just nu och vem det är?
Kram

26 Shenzi:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du kan se om någon tänker på mig?? Kram Shenzi 🌹

27 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Du skrev att det var 60% chans att N skulle hjälpa pappa i sommar, vilket inte är så långt kvar innan hösten är här. På vilket sätt får dom kontakt så pappa får den hjälpen??? Kram Zoey 💕

28 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, finns det ngt jag kan göra så jag kommer komma lite närmare B ? Och han får upp ögonen för mig ? Det är en bra kille tror jag. Finns det ngn speciell anledning att han är singel ?
Kram

29 Millan:

skriven

Hur ser det ut på jobb och ekonomi fronten i höst och vinter?

Svårt med religion anser jag. Kram💕

30 AnnaK:

skriven

Försöker samla mod till det jag måste göra. Känns oundvikligt nu. Kan inte leva såhär. Försöker förbereda mig ekonomiskt så gott det går och har handlat det mesta dottern behöver i klädväg och har redan köpt nån present inför hennes födelsedag. Måtte jag nu komma till skott nån gång. Ber om en gnutta mod lite då och då men verkar inte som att nån hör 😂

Antar att du inget ser om vem som "höll" om mig när jag sov på på soffan. Kan ju mkt väl varit en dröm bara också. Känns lite luddigt. Inte lika tydligt som den varma hand jag fick på ryggen en gång. Då var jag vaken 😊

Kram 🤗

Svar: Du har en stark och fin skyddsängel så det kan mycket väl vara honom som du känner av... kram :)
Esmaralda

31 Helena Ir:

skriven

Vet inte hur religiös jag är.. men nog bad jag Gud om hjälp minuterna innan kraschen.
Vet inte om min mamma var uppväxt i ett religiöst hem, hon sa en del konstiga saker, som jag som barn inte förstod. Annars vore det rätt schysst med en Gud, som såg till att världen blev bättre, utan en massa fanatiker och diktatorer. Jag har nog aldrig riktigt förstått resonemanget på eländet som kan utföras i den här Gudens namn... hoppar över tankarna och lägger de på något annat.

En bra dag, är guld värt :) Känner tacksamhet!

Lycka till imorgon på ditt träningspass.. Heja dig!

Kram

Svar: Tack ska du ha :) Kram :)
Esmaralda

32 Snödroppen:

skriven

Hejsan💞
Jag hade klasskompisar som var religösa och visst var det lite speciellt att komma hem till dom. Min lärarinna i småskolan var också väldigt religiös och det var bordsbön innan vi traskade till matsalen. Min mamma var halvt religiös och lärde mej att inte svära och att Gud ser och hör, jag svor inte förrän jag blev 18 och jag lärde även mina barn att inte svära mest för jag inte tycker om små barn som svär…
Jaja nu svär vi och jag tycker fortfarande det är fult och borde nog vakta tungan lite bättre🙄
Semestern börjar lida mot sitt slut men jag njuter av sommarvärmen för fullt, sååå skönt☀️
Jag väntar fortfarande på Mr Right men undrar ändå om det blir en kortare relation innan med mannen jag hade ett förhållande med sist? Min magkänsla säger att han hör av sej, kan det stämma tro?
Ha en skön dag🥰

Svar: Jag tillhör de som svär för mycket ! Inte vackert alls.Ja en kortare relation kan det bli, kram :)
Esmaralda

33 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Missat.
Vem vann boken 😁

Kjam

Svar: Camilla L vann boken... finns ett inlägg om detta..... kram :)
Esmaralda

34 Misscool:

skriven

Hej Esmeralda!

Undrar om jag kommer hamna i samma klass som han på gymnasiet. Ha en bra dag 😊.

35 <3:

skriven

Tror du min läkare förstod att han inte skulle ta ut avgift för att förnya intygen ?
Eller måste jag ringa till sköterska och påminna?
Kram

Svar: Ring gärna för säkerhets skull, kram :)
Esmaralda

36 Ghostwriter :

skriven

Efter mycket negativt så undrar jag om tingsrätten beslutar att jag får stanna eller inte? Jag vet inte vad jag ska göra förutom att kämpa. Dem tar beslut snart .. kram

Svar: Jag ser inte säkert hur det blir men hopp finns... oavsett vad, så känns det som om ditt liv kommer spåra in positivt... bra ting finns framöver... kram :)
Esmaralda

37 Shenzi:

skriven

Hej igen Es!
Jag undrar om min M2Bs barn följer med någon gång om/när vi åker utomlands?? Tänkte på när vi väl börjar åka utomlands tillsammans?? Kram Shenzi 🌹

Svar: Eventuella barn följer med ibland, inte alltid, kram :)
Esmaralda

38 GP:

skriven

Det är intressant med religion, men som du säger så kan det även bli för mycket.

Es, jag hamnade i konflikt med min mamma på mitt bröllop och efter detta har hon blockerat mig överallt. Det vill säga, hon har sagt upp kontakten med mig. Jag vet inte ens vad jag ska säga mer, jag känner mig besviken, ledsen och arg.
Jag känner en lättnad men även oro. Hur kommer det bli framöver?Kram :)

Svar: Ha fokus på dig själv och låt tiden gå... det kommer rätta till sig igen.. men kan dröja ett tag... kram :)
Esmaralda

39 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker på någon som gör mig besviken. Men fråga är måste jag stå ut med någon som jag trivas inte bra tillsammans och har inte kemiperson till?

Jag fick ofta en åsikten att en vissa tycker så jag ska umgås med någon som jag ogillar. Kan jag vägrar och säga ifrån för det? Oavsett vad andra vill?

Ha det bra

40 Beundrare:

skriven

Hej Es

Har jag någon beundrare?
Kram

Svar: Jag se ringen specifik för stunden men ibland har du beundrare, kram :)
Esmaralda

41 Skorpan:

skriven

Tack, träna borde jag också...

O idag borde jag ju varit på stan då det ordnas en fotbollsmatch mellan."stora fotbollslag" o stadion är ful av åskådare karlar ;), men icke, jag är på väg hem. Sitter jag för mycket hemma månne o sitter karln också mycket hemma o det är därför vi inte träffas?
Kram Stela Skorpan

42 A:

skriven

Jag är uppväxt med att man inte tror på gud. Jag själv har alltid gillat kyrkor, jag gillar mycket vad kyrkan gör gör utsatta men även för "vanligt folk" och speciellt barnfamiljer. Har många gånger tänkt att jag kunnat jobba i kyrkan. Kanske med personer i sorg. Men skulle ju även kunna vara begravningsbyrå (vilket har med kyrkan att göra) eller palliativ vård. Jag känner mig lite hemma i kyrkan. Men har inte tagit mig vidare.... mycket har nog också med att göra allt jag varit med om i livet angående döden och att jag själv varit nära att dö.

Eller kanske var jag präst i ett tidigare liv 😀

INGEN i min familj eller vänkrets tror ett uns på gud. Jag skulle få genomföra detta ensam i sådana fall.

Varför är det 30 grader i augusti 🥵 välkommen hösten vill jag säga!

Kram!

Svar: En gång i ett gammalt liv tillhörde du en speciell orden av munkar som stred aktivt för vad de ansåg vara rätt... kram :)
Esmaralda

43 Lupin:

skriven

Man ska följa sitt eget hjärta även om familjen man kommer ifrån tycker annorlunda, strongt beslut.

Es, ser du något om han funderar på att kontakta mig? Tänker han på mig ibland och undrar hur jag har det..
Kram

44 LottaS:

skriven

Det är minsann stor skillnad på religion och andlighet.
Ser du om vi får sålt föräldrahemmet till vettiga köpare? Känns ju bättre med köpare som tar hand om stället... Kommer det också att komma skambud med varning kopplade till sig?

Svar: Räkna med att det kan komma ett skambud... men rätt köpare dyker upp, även om det kan dröja lite, kram :)
Esmaralda

45 Shenzi:

skriven

Kära Es!
Tack för ditt svar! ❤️ Jag undrar om du kan se om någon tänker på mig?? Kram Shenzi 🌹

46 Mamma:

skriven

Hej esmaralda.

Jag känner mig lite orolig över min 6- åring. Vi har flyttat till en annan ort senaste året. Han tycker ofta saker är tråkiga. Inte samma leklust sen har han inte bundit så mycket kontakter här med andra barn som han leker med på fritiden. När vi är ute på utflykt så vill han ofta hem. Förr när han var yngre sa de på förskolan att han är mycket för kompisar och är inte den som bangar för att göra saker. Har försökt prata med honom men tror det är svårt att uttrycka vad det är han känner.

Hur verkar det som att han känner? Har det blivit för mycket flytt? Vi ska ju nu nämligen flytta tillbaka igenmurat till där vi bodde och jag hoppas att han nu kan etablera sig med vänner och få en fast punkt. Kommer han att börja må bra igen? Och leka igen och få kompisar? Blir det nu bra bra för honom att komma ”tillbaka”? Upplevde inte det som att han är samma kille här.
Kram

Svar: En 6 åring har ofta svårt att uttrycka sina känslor i ord.Det känns som om det rättar till sig.... en glada killen som gillar att leka kommer tillbaka, kram :)
Esmaralda

47 Mam:

skriven

Hej esmaralda.

Har ansökt om skola till sonen. Det lutar mellan två olika skolor. Hoppas och har önskat en utav skolorna.
Verkar det som att det blir den?
Kram

48 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Härligt 😃

Grattis till Camilla L. 😃💐

Lustigt.. Ser inte inlägget 🤔

Kjam

49 A:

skriven

Åh vad roligt, var tvungen att googla på gamla munkar.... 😀 Så intressant.

Religion är intressant. Samtidigt väldigt ologiskt och knäppt när det går över styr. När jag växte upp hade jag kompisar som var Jehovas. Pappan var väldigt speciell.(fått veta på senare år att han var psykopat och sadist). Han visste inte när hans barn var födda för man firar inte födelsedag inom Jehovas. Min mamma bakade alltid tårta till dem på deras födelsedag och vi firade dem i smyg.... får man göra så ens undrar jag nu! Gick ju emot deras religion... men mina kompisar blev glada minns jag 🙂

Kram!


Svar: Ja, ibland får man fuska lite , helt i sin ordning.... och kompisarna blev ju glada vilket betyder att de inte var alltför hjärntvättade, kram :)
Esmaralda

50 ängel:

skriven

hej finaste Es

kommer jag bli gravid ser du när ?

kram

51 Cecilia:

skriven

Jag är uppvuxen i en religiös familj och vi ber bordsbön innan maten när jag är med dem. Det har aldrig varit nitisk, utan har väl gett mig en annan syn på livet och gjort mig mer ödmjuk. Skulle inte säga att jag är lika religiös sedan jag flyttade hemifrån, men det finns något mer än det vi upplever i jordelivet är jag säker på. Är glad över att mina föräldrar inte är lika nitiska som din vän, hade nog inte heller orkat med det. Jag kan dock inte förstå hur man tar avstånd från sin egen familj pga sådant.

Efter att ha haft familjen på besök i 1 vecka så känns det tomt när de åkt hem. Någonting fattas mig när vi inte bor nära, men sånt är livet..

Nu ligger vi i med lägenhetssökande och de vi har sökt hade varit drömmen. Känns det som att vi får ett erbjudande snart? Kramar

Svar: Vad roligt att du och familjen fått rå om varann under en vecka !Ett erbjudande kommer men kan dröja ännu lite, kram :)
Esmaralda

52 .:

skriven

Hej Es!

Jag känner snart panik angående min ekonomi. Jag vet snart inte vad jag ska göra. Och jag vet inte hur jag ska klara mig månaden ut. Eller det finns en chans om det inte dyker upp några extra kostnader. Jag har inte lagt pengarna på något utöver denna månad förutom Netflix (och jag ångrar att jag la ut på Netflix) och leggins. D.v.s. Jag är ingen slösare utan det har tillkommit kostnader som jag inte rår på, maten har blivit dyrare och så. Snälla Es, löser det sig på något sätt? Som sagt jag får snart panik och jag mår så dåligt.

Svar: Se om du kan dela upp någon av de räkningar som ska betalas, ta kontakt och förklara och förvånansvärt många förstår. Gör upp en budget och räkna ut hur mycket du får använda per dag.. och gör ingenting extra... ät så billigt du kan... kanske har du något som du kan sälja.....jag tror du klarar det ! Kram :)
Esmaralda

53 . :

skriven

Jag vill tillägga att jag är sjukskriven.

54 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Du skrev att det var 60% chans att N skulle hjälpa pappa i sommar, vilket inte är så långt kvar innan hösten är här. På vilket sätt får dom kontakt så pappa får den hjälpen??? Kram Zoey 💕

Svar: Din pappa får nog själv initiera kontakt, kram :)
Esmaralda

55 Shenzi:

skriven

Kära Es!
Tack för ditt svar! ❤️ Jag undrar om du kan se om någon tänker på mig?? Kram Shenzi 🌹

56 Cecilia:

skriven

I din senaste spådom skrev du om en katt som borde besöka veterinär då den kissar utanför lådan. Passade väl in på min lilla kattflicka förutom att hon är helsvart istället för grårandig, men hon kissade utanför låda och min sambo tog henne till veterinären. Mycket riktigt så hade hon urinvägsinfektion på gång, så vet ej om det var riktat till mig men tack för rådet. Nu får hon lite medicin så hoppas vi att det blir bra. Kramar

Svar: Jag kan ha missat färgen på katten.. men huvudsaken att er katt fick hjälp :) Kram :)
Esmaralda

57 ängel:

skriven

hej fina Es.

hur ser det ut för mig när kommer jag bli gravid
?

58 Rädd:

skriven

Kommer jag söka nästa jobb på en annons eller får jag den via någon kontakt? Är jag snart där?

Krm och kärlek.

59 Misstjejen:

skriven

Hej

Hoppas du hinner men A kvinna och jag prata så mycket om att vi och våra mammor borde ta en fika och umgås. Kommer det blir av?

Hur kommer det var för oss. Är alla fyra positiv till det?

Ha det brA

60 Ghostwriter :

skriven

Tack för du skänker framtidstro… jag vet bara inte hur jag ska överleva en flytt. Det kommer göra allting så mycket svårare i flera år framöver. Även om jag lyckas mot alla odds komma in på drömutbildningen nästa år, så måste jag bo hos någon som skadat mig förr i livet. Någon som jag både älskar och hatar och jag vet att jag inte lär stå ut ens en dag där, jag kommer börja dricka igen för de är enda sättet att stå ut med den relationen jag valde att ta avstånd från i vuxen ålder.

Det är inte förens det är över men det känns som jag inte har en enda själ som bryr sig och som kan hjälpa mig här. Jag finner inga ord och jag försöker göra det bästa men så fort jag väl vågar öppna upp mig, svälja mitt stora ego och be om hjälp så får man ett handslag i ansiktet verkligen. Så står jag här med både ett raserat ego och ingenting kvar


Jag kom in på utbildning här.
Jag kan inte söka jobb för jag vet inte om jag får va kvar. Eller inneboende. Så de känns som jag inte ens kan få en lösning allsKram

61 Ghostwriter :

skriven

Tack för du skänker framtidstro… jag vet bara inte hur jag ska överleva en flytt. Det kommer göra allting så mycket svårare i flera år framöver. Även om jag lyckas mot alla odds komma in på drömutbildningen nästa år, så måste jag bo hos någon som skadat mig förr i livet. Någon som jag både älskar och hatar och jag vet att jag inte lär stå ut ens en dag där, jag kommer börja dricka igen för de är enda sättet att stå ut med den relationen jag valde att ta avstånd från i vuxen ålder.

Det är inte förens det är över men det känns som jag inte har en enda själ som bryr sig och som kan hjälpa mig här. Jag finner inga ord och jag försöker göra det bästa men så fort jag väl vågar öppna upp mig, svälja mitt stora ego och be om hjälp så får man ett handslag i ansiktet verkligen. Så står jag här med både ett raserat ego och ingenting kvar


Jag kom in på utbildning här.
Jag kan inte söka jobb för jag vet inte om jag får va kvar. Eller inneboende. Så de känns som jag inte ens kan få en lösning allsKram

62 Frasse:

skriven

Hej igen...
Eftersom mitt ex hade både en barnvagn och en baby bilstol i förrådet som han senare hade med i sin bil.....vem tillhör dessa babysaker...vagnen och bilstolen???


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: