Vardagstipset......

Det mesta av vår tid lever vi i vardagen... och då kan det vara på sin plats med lite vardagstips !
 
Mitt tips handlar om  gåvor till  närstående som har det ekonomiskt tufft.
 
De flesta av oss har haft eller har barn som har svårt att få ihop sin ekonomi... kanske de studerar, eller missbrukar eller vad som helst.
 
Oavsett varför ekonomin tryter -  så behöver vi alla äta.
 
Och då är det perfekt att ge bort en matkasse.
 
 
 
När sonen pluggade beställde jag ibland ett par matkassar till honom på Willys.. jag betalade maten och sedan hämtade han den  i en Willysbox.
 
Samma sak har jag överraskat en ekonmiskt kämpande vännina till jul och till hennes födelsedag och beställt en kasse  med lite extra lyxig mat som räkor och fläskfilé , fin ost och choklad.
 
Vi bor 70 mil från varann.. och det var ju perfekt att hon kunde hämta kassen i sin
Willysbutik.
 
 
 
Under covidtiden har jag hjälpt mamma att beställa från Willys och sonen har hämtat i boxen och levererat... mamma har ju själv skrivit sin shoppinlista och betalat sina varor  men  jag har beställt åt henne och varje gång har jag lagt till nån liten vara extra... om en blombukett eller en chokladask.. eller en skiva entrecote !!
 
INte för att mamma har det dåligt ställt och behöver hjälp.. utan bara för att jag kunnat och för att jag tycker det är kul att överraska lite !
 
Att få mat som present uppskattas av de som knappt någon mat har och blir en bättre present än en flådig blomma !!
 
 
 
Nu råkar jag kanske göra reklam för just Willys men det finns fler butiker som har samma system.. som ICA Maxi tex !
 
Någon annan som har vardagstips ?
 
Kram & kärlek 💖
 
 
 
 
 
 
 
1 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför sover jag sämre varje dagar. Det känns inte likar som förut. Trygga och avslappna. Hur får jag mig sova bättre. När kommer det tillbaka?

Ha det bra

Svar: Se till att må bra inom dig... träna gärna på avslappning.. och sömnen kommer, kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har märks ju att jag är missförstått människan från flera om mig. Varför flera förstår mig inte så riktigt bra. Alla trodde ju mest felet om mig hela tiden. Det är så missförstått. För många situationen som det hänt

Varför så för mig?

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag till mamma i nästa vecka utan problem?

Bara jag tar avstånd och använda munskyddad. Så ska det går bra att få hem till mamma?

Ha det bra

Svar: Ja det ser ut som om du åker till din mamma, kram :)
Esmaralda

4 susanne:

skriven

Hej Esmaralda! Ser du nån ny bostad för mig och min dotter inom närmstade tiden? kramar

Svar: Ja, det verkar komma en ny bostad men ser inte riktigt när, kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Har jag något gång i omedvetenhet att förkorossad någons dröm att bli tillsammans med mig?

Om det är så då ska jag var försiktigt med vad jag dela?

Ha det bra

6 Minna76:

skriven

Vad ville egentligen Marco när han kontaktade mig häromdagen, för första gången på 5 år? Jag står undrande.

7 Gitt:

skriven

Så härligt, jag gör samma sak. Skickar då o då även choklad o godis lite random bara för lite lyx i vardagen 😀

8 Nornan:

skriven

Det är ju ett jättebra tips!
När jag var ung ensamstående mamma riktigt med dålig ekonomi en period så knackade min granne på en dag med en matkasse med frukostmat, ett par middagar och frukt i. Jag blev så otroligt glad och rörd!

Vi umgicks ibland så jag visste att hon i sin tur hade kämpigt med sina större barn vilket gick ut över deras hem som var rätt stökigt!
Så jag återgäldade hennes godhet genom att hjälpa henne städa. Vi spelade hög bra musik och timmarna gick fort. Efteråt tog vi ett glas vin på balkongen och nu var det hennes tur känna lättnad.
Det var en tuff men ändå sån rolig tid i livet som jag ofta tänker tillbaks på.

Kramar!

Svar: Vad roligt när man får till det så perfekt ! Kram :)
Esmaralda

9 <3:

skriven

Godmorgon Es, Kommer M landa i att vi pratade ut och i det jag skrev till henne igår ? Hon tog det kanske inte så bra ändå ?
Hon var nästintill lite otrevlig när vi pratade ut. Jag hann inte säga så mycket. Hon var stressad och skulle iväg.
Kram

10 Naturvän:

skriven

Hej!

Vilket bra tips med matkasse!

Själv kommer jag att tänka på att man kan ge bort ngn biljett för simhall eller jympa om intresse finns. Finns det barn med i bilden så begagnade cyklar , skridskor eller annat som man gärna sparar i garage och källare. Laga eller baka ngt gott, hemlagat brukar vara uppskattat.

Nu har jag tackat ja till att bli hundvakt. Min vän frågade om deras hund och vi får se hur det går, om hunden accepterar mig. Hunden är i alla fall liten, snäll och lugn.

Idag skall jag besöka en sportflygplats om allt går enligt planerna, men om jag vågar sätta mig i ngt litet plan är frågan, har en vän som flyger och gärna visar mig runt.
Kära Esmaralda ser du om besöket blir bra, lite
pirrigt är det allt!

Kram

Svar: Bra tips !!Vad roligt att du ska vara hundvakt !
Vad skoj att få flyga... det är inte alls så otäckt som det kan se ut.. jag har flugit i de små planen förr och det var enbart en positivt upplevelse... kram :)
Esmaralda

11 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Så bra tips !
När Björn dog slogs tillvaron i spillror även ekonomiskt När begravningen var kom en granne med sjömansbiff i en stor kastrull så jag slapp laga middag den dagen.En annan gav ett icakort laddat med 2000 kr istället för blommor och jag kan säga med eftertryck att dessa gåvor var som en skänk från ovan.
Känns väldigt ensamt nu ser du om vänner eller en speciell vän kommer i min väg snart ?

Ny vecka nya möjligheter för mig med ?

Kram Anki med flock

Svar: Ja ibland är det klokt att tänka efter innan man spenderar traditionellt.... pengarna kan behövas på annat sätt !En vän kommer och det bör ske rät snart... ha ögonen öppna... kram :)
Esmaralda

12 L:

skriven

Toppen att göra så. När jag vara student skickade mina föräldrar lådor med posten där det fanns konserver och en och annan överraskning. Ska komma ihåg detta med matkassen när det blir aktuellt att ge bort.

En liten fråga. Undrar om de är nöjda med deras nya tillskott eller om de ångrar sitt val?

Kram L

Svar: Känns som om de är ganska nöjda... inte 100% kanske men okey i alla fall, kram :)
Esmaralda

13 Skorpan:

skriven

Vilket härligt tips o så snällt av dig att hjälpa de dina, fast det gör du ju jämt, som här på bloggen :)!

Kan sätta in en extra peng på barnens konto, det är vad jag bidrar med o inte speciellt ofta det sker, tyvärr. Fast de verkar ju ha klarat sig som tur. Kommer de hem så kan jag ge av det som finns i skåpen förstås :).

Vaknade fel tid, alldeles för tidigt, o sen då jag skulle somna om var det som att jag hamnade nån annanstans än i drömmarna för jag såg ett skrivbord i ett kontor o det var inte mitt nuvarande bord, det vet jag. Vad var det jag såg Es? Har ju för flera år sen sett en hög kontorsbyggnad också, men det kan ju vara den byggnad jag jobbar i för närvarande...

Måndag ja, magen krånglar, tåget är försenat o så kommer förstås stolpskottet emot, oh give me a brake :/. Som tur ska det bli karlafrämmande på jobbet, spännande ;)... :D.

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

14 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Jisses vilken dröm.
Drömde om Milton. Eller ja. Måste sortera den i huvudet. Och försöka tolka den. Blev ledsen.

Satt vid ett köksbord för 4 stolar men det var en vid kortsidan oxå.. En blond tjej med blå ögon aom jag träffat på under en kaosartat resa och blev vän med satt vid bordet. Det visade sig att hon var rom och hade enorma mediala förmågor. Hon satt nu vid bordet och hade en sådan vid och stor kjol. Framför sig hade hon en liten pojke i runt 8 års åldern. Smutsig. Kanske från Peru 🤔Han gick igenom sitt föregående liv. Jag frågade hur han hade dött och han visade det. Av ålder hemma typ. Jag frågade om hon kunde göra så. jag fick träffa och krama Milton. Och visst kunde hon det. När det var min tur skulle jah se in i hennes ögon (ngn sorts hypnos kanske 🤔) Jag tittade och hennes ögon ändrades från vackra blå normala till läskiga bruna som fyllde nästan hela ögonvitan. Sedan ändeade ögonen färg till gröna, gröna med blå rand, vackra bruna osv. Då och då till de där läbbiga ögonen.

Så hörde jag Milton. Jag ropade. Såg honom i drömmen som när han hälsade på mig förut. Vi var kvar i den lägenheten men samtidigt var det en annan lgh (den vi bodde i när Milton gick bort) Han ville inte komma till mig 😭 Han verkade vilja men samtidigt sprang han undan. Sedan blev han yngre. Och såg inte ut som Milton gjorde. Fortfarande Vit och svart men lite fler fläckar. Jag kröp och lockade. Jag pratade och sa att jag inte är ledsen, vill bara hålla honom, känna honom, krama honom. Sa att om jah gråter är det glada tårar. In under ett bord där han typ gjorde lekinvit. Stolar I vägen. Sedan sluttade han in i en hundbur där det fanns 3 valpar till. Milton var runt 6-8 månader, 2 av de amdra var betydligt yngre och en i Miltons ålder. Kunde nu lyfta upp Milton och gick ut i köket. Sa att "jag tror inte detta är Milton" med valpen i famnen. "Mediumet" sa att jodå det är Milton. Hon höll honom men jag höll honom oxå (så det var två 😅 Milton som inte såg ut som Milton)
När jag vaknade ur drömmen kom jag även på att öronen stod upp som en papillon. Inte hängde som på en phalene. (vilket de kn göra när de byter tänder och i rm viss ålder)
Minns även att jag sa i drömmen att jag inte "ville" eller var ute efter att han skulle komma tillbaka nu. Utan när jag är pensionär. Han får naturligtvis komma när han vill men pensionär lät bra så jag då kan ägna mig åt oss till 100%. Och detta är något jag säger irl.

Så hur tolkar man att han inte ville komma till mig i drömmen 😅
Fick jag en föraning om att han föds i en kull med 4. Såg jag hans framtida jag😃


Kjam

Svar: Jag tror du och Milton är helt överens om att han inte ska komma till dig ännu... att det dröjer tills du är redo och när du är redo så vet han ! Att han inte ville komma till dig i drömmen beror på att det inte är dags än... kram :)
Esmaralda

15 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Vad har V för intryck av mig?

16 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Oj så långt det blev 🙈 Tur jag inte berättade HELA drömmen 😂

Såg/träffade jag Miltons framtida jag (och såg den kullen han föds i) och fick jag en föraning av hans framtida jag 😊?
Varför sprang han undan? 🤔 När han hälsade på i början förstår jag men får alltid känslan av att han inte vill såra mig. Älskade Miltonpilton ❤️

Så slipper du läsa hela inlägget 😂🙈😁😃❤️

17 Liljan:

skriven

Godmorgon 💚
Medans man kan - rather a doer than a talker.
Prata inte om vad du bör göra för att öka livskvalitén - gör der bara.
Allt kostar inte. Och spara då till det som kan kosta lite - som exempelvis ett intresse. Så fram till dess så dra dig ut, eller kolla på en rolig film.
❄️
Idag ska jag på Nordens Paris - som jag längtat 💜
Kram till er

Svar: Ha det riktigt bra, kram :)
Esmaralda

18 Lilla m:

skriven

Hej Es, kommer det att störa honom att jag har lite småstökigt hemma? Kram

Svar: Nej, det känns inte så, kram :)
Esmaralda

19 Rebecca :

skriven

Jag funderar på att byta jobb eftersom jag inte trivs jättebra på mitt nuvarande jobb. Ser det ut som jag kan hitta nytt jobb eller ska jag stanna här ett tag till? Vad är bäst?

20 Linda N:

skriven

Åh vilket bra tips 👌🥰

21 AnnaK:

skriven

Har jag drömt eller....vaknat 2 ggr inatt. Första gången vaknade jag av att nån sa mamma, andra gången mitt namn men ingen där.

Kram 🤗

Svar: Jag tror minsann du hade andligt besök i natt ! Kan känna mycket kärlek och omtanke kring dig, kram :)
Esmaralda

22 Hedwig:

skriven

Jag har det inte så lätt heller, ekonomiskt. Personligen tycker jag att någon som har bra ekonomi kan hjälpa bekanta genom att ge de extra fina (födelsedags)presenter, bjuda dem på en resa/en fin utflykt tillsammans eller på en bra middag på restaurang. Alltså främst lyxigare avkopplande saker som de annars inte har råd med. Ett annat bra sätt vore att låta dem hjälpa dig med något som städning/småsysslor hemma och betala dem extra bra för det eller betala en utbildning/kurser för dem så att de kan komma vidare i livet.

23 Lillanmillan:

skriven

Kan du se hur det blir mellan mig och killen? Vet inte vad som händer nu..

24 Mamman:

skriven

Vilket bra tips, som jag tar till mig direkt.
Min dotter är nyskild och försöker landa som ensamstående med tre barn och det är tufft ekonomiskt. Hon hade uppskattat en matkasse ibland och det blir en fin överraskning också eftersom vi bor långt från varandra. Tack för jättebra tips. Kram.

25 Hedwig:

skriven

Man kan också ge dem saker som man vill bli av med i stället för att sälja dem på Blocket som en fin soffa, en dator, en mobiltelefon osv..

26 Naturvän:

skriven

Hej!

Ja, tack för svar. Vet bara inte om jag vågar i de små planen, men kommer nog försöka om ges tillfälle, beror på om min vän vill flyga med mig.

Jag vet ju inte heller om hunden gillar mig, men vi har träffats och då var det inga problem, ja jösses kan man väl säga om hur livet kan utveckla sig....kanske kan jag i alla fall knyta fler hundkontakter....vem vet

Nu är jag snurrig och spänd, hoppas jag klarar av dagens "Övningar"

Största Kramen

27 Naturvän:

skriven

Hej!

Ja, tack för svar. Vet bara inte om jag vågar i de små planen, men kommer nog försöka om ges tillfälle, beror på om min vän vill flyga med mig.

Jag vet ju inte heller om hunden gillar mig, men vi har träffats och då var det inga problem, ja jösses kan man väl säga om hur livet kan utveckla sig....kanske kan jag i alla fall knyta fler hundkontakter....vem vet

Nu är jag snurrig och spänd, hoppas jag klarar av dagens "Övningar"

Största Kramen

28 SarA:

skriven

Ångesten och det dåliga tålamodet kryper under skinnet på mig. Ångrar så att jag trasslade till det för mig och inte fick tjänsten jag hade möjlighet till i oktober. Osäkerheten och fegheten vann över mig.
De lovade dock att höra av sig när de skall anställa igen vilket troligen skulle vara nu i årsskiftet. Jag har själv hört av mig men inte fått återkoppling.
Dröjer det ett tag till tror du eller ska jag ligga på igen? Ska jag se mig om efter andra tjänster och företag och inte hänga fast vid just detta? Just nu kan jag inte släppa den tjänsten jag så gärna vill ha.

29 Anki:

skriven

Tack Es
Vilken start på nya veckan Ska hålla ögonen vidöppna ;-)
Kram Anki

30 AnnaK:

skriven

Oj, se där! Därför jag sovit så dåligt 😊

Kram 🤗

31 <3:

skriven

Godmorgon Es, Kommer M landa i att vi pratade ut och i det jag skrev till henne igår ? Hon tog det kanske inte så bra ändå ?
Hon var nästintill lite otrevlig när vi pratade ut. Jag hann inte säga så mycket. Hon var stressad och skulle iväg.
Kram

32 Stella:

skriven

Fint gjort. Får du till dig något i det närmaste för mig? Kram

33 <3:

skriven

Kommer jag bli läkt i min höftskada med den nya fysioterapeuten? Kommer hon hitta problemet?

34 Mamman:

skriven

Även här kämpigt med ekonomin och önskar att det blev bättre snart för nu är det mörkt.

Med all respekt Browallia eller Igges Matte, så var det inte du som blev utsatt för personliga påhopp utan tvärtom. Personligen så anser jag att det inte är schysst att håna vår fina vaccinationspersonal som sliter för att alla som vill ska få sina sprutor. Inte heller de som vill arbeta inom polisväsendet utan anser att man ska respektera de som finns där för oss när vi behöver det som mest. Bra att du markerade Ez. Tack för ordet och önskar en bra vecka. 🤗

Svar: Och med detta sätter jag punkt för denna debatt om vem som blivit utsatt eller inte...... i fortsättningen kommer jag inte okeya fler kommentarer i detta ämne ... kram :)
Esmaralda

35 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Tack för tips! Hmm vardagstips… nu står det helt stilla i skallen….

Tror du jag har chans på ett annat jobb i år med lite högre lön än jag har nu?

Kram

Svar: Ja, chansen har du allt, kram :)
Esmaralda

36 Ghostwriter :

skriven

Fick världens hemskaste migrän anfall fast värre. Jag hade ont i huvudet hela dagen och fick ont i nacken sen föll jag ihop av smärta, det höll i sig flera timmar och nu är jag rädd att röra på mig för det känns som de sitter i lite.

Var detta någon speciell anledning? jag har inte mått så bra i kroppen på flera månader och trillat ihop X antal gånger av olika anledningar. Ska kolla upp mig..




Kram

Svar: Du kan behöva ta hand om dig själv lite bättre... glöm inte att du är viktig, kram :)
Esmaralda

37 Mts:

skriven

Hej!
Har inte blivit bokad på jobb senaste tiden, kan du se om jag får jobba till veckan?
Kram!

38 Sh:

skriven

Hej es ❤️

Kommer han att höra av sig och vilja träffas igen eller ska jag bara gå vidare?

Hälsningar
Sh

Svar: Oavsett så känns det bäst om du går vidare, kram :)
Esmaralda

39 Skorpan:

skriven

Vilken besvikelse, blev inget herrbesök, så synd. Nå kanske nåt annat uppiggande dyker upp? Denna vecka lär det ska hända nåt på kärleksfronten enligt horoskopet, kan det stämma Es? Tror ju inte det ;).
Spontanisar på kommande snart?
Kram Skorpan

Svar: Spontanisar kommer snart.... och nja.... tveksamt om horoskopet stämmer... kram :)
Esmaralda

40 Moms:

skriven

Hej e

Har H glömt mig? Tänker han nå ut till mig snart ? Kram :)

41 Helena :

skriven

Hej Ez!

Inatt drömde jag om barndomskärleken igen... Johan. Vi gick runt i dom gamla hemkvarteren han skulle visa mig sin lägenhet. När jag vaknade hörde jag i huvudet "det är dags" flera gånger. Jag tolkade det som att det är dags att försöka kontakta honom. Satte mig och sökte upp honom på eniro och ser att han bor i krokarna där vi bodde och gick i skolan, precis som i drömmen... Jag funderade på om jag skulle sätta mig och skriva ett brev men tänker att det kanske verkar jättefånigt! Har som redan gjort bort mig så himla mycket så jag vet inte om jag vågar försöka igen. Vad tror du? Är tiden redo eller är jag ute och cyklar?

Kram Helena

Svar: Jag tror du behöver höra av dig till honom.... gör det på ett enkelt sätt.... och det finns en möjlighet att han svarar upp till ditt kontaktförsök, kram :)
Esmaralda

42 Helena :

skriven

Hej Ez!

Inatt drömde jag om barndomskärleken igen... Johan. Vi gick runt i dom gamla hemkvarteren han skulle visa mig sin lägenhet. När jag vaknade hörde jag i huvudet "det är dags" flera gånger. Jag tolkade det som att det är dags att försöka kontakta honom. Satte mig och sökte upp honom på eniro och ser att han bor i krokarna där vi bodde och gick i skolan, precis som i drömmen... Jag funderade på om jag skulle sätta mig och skriva ett brev men tänker att det kanske verkar jättefånigt! Har som redan gjort bort mig så himla mycket så jag vet inte om jag vågar försöka igen. Vad tror du? Är tiden redo eller är jag ute och cyklar?

Kram Helena

43 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Nej inte tror jag på horoskop, det är bara en förlustelse jag har :D. Vore ju kul om det stämde, ens det horoskop som gjorts åt mig, men icke...
Kram Skorpan

44 Lovisa:

skriven

I förra veckan lagade jag spagetti och köttfärssås och det blev en stor portion över som jag gick och gav en gammal tant som bor trappan under mig. Hon får mat hem i små askar och tycker inte det är gott så hon blev jätteglad. Kramar.

45 Jeanette:

skriven

Bra ide!

Jag tackade nej till lägenheten, håller tummarna att det kommer en med bättre läge.

Jag vill först byta jobb och jag längtar tills det blir ett som ger mig energi och glädje, inte att jag ska må dåligt att gå till jobbet.

Ha det fint!
Kram

Svar: Japp, det kommer en som passar dig bättre, kram :)
Esmaralda

46 AnnaK:

skriven

Alltid en följdfråga som att det inte var nog att jag var tjatig 😂 Blev nyfiken på mina andliga besök. Ser du något mer alls kring det? Vem, varför eller nåt. Varför hörde jag mamma? Har inte förlorat ett barn, "bara" en väldigt tidig abort. Sen hörde jag ju mitt namn.

Kram 🤗

47 G.H:

skriven

Bra blogg idag:)
Ofta glömmer man att det inte krävs så mycket!!!

… om vi har barnkalas på ett lekland vilket är sonens högsta önskan just nu … hur stor är risken att vi får covid eller något annat otrevligt?

Kram:)

Svar: Risken finns ju men är man ordentligt vaccinerad så kanske man ändå ska våga ta sig ut bland folk, kram :)
Esmaralda

48 <3:

skriven

Hej Es,kommer min fina vännina E äntligen ta steget och lämna sin svartsjuke kille ?
Hon är värd så mycket bättre än honom. Vi hade sån mysig utekväll hon och jag i lördags.
Kram

Svar: Det kommer ta slut men kan dröja, kram :)
Esmaralda

49 Hönan:

skriven

Gav blommor till farmor senast vi handlade, tror det piggade upp lite :)

Undrar om det finns någon anledning till att jag drömde att han skickade en video där våra gamla klasskamrater simmade?

Kram

Svar: Ja, blommorna blev verkligen uppskattade.Jag ser ingen förklaring till drömmen, kram:)
Esmaralda

50 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Detta tycker jag är ett jättebra sätt att handla på, allra minst för dom som kanske är stressiga och har 1 miljon saker att göra och trötta efter jobbet och kanske har hämtat barn på förskolan och alla är trötta och bara vill hem osv. Toppen ide!

Nu har jag fått meddelande om att jag ska träffa rektorn på den förskolan jag frågade dig om, vi får se på torsdag hur de slutar. 😊

En liten undran, ser du om jag hamnar på flera ställen inom kommunen som kommer "ta hand" om mig eller blir det sista stället och jag kan fokusera på att kämpa nu??? Kram Zoey 💕

51 Helena Ir:

skriven

Snälla människor som gör sina medmänniskor glada..tror jag var bättre på det förr! Farbrorn bredvid mig i huset fick nybakt mjukpepparkaka på julafton av mig, en annan granne fick tulpaner för någon vecka sedan för att hon släppte in mig under hennes tvättid, jag hade tvättiden efter och den råkade kollidera med ett akut läkarbesök jag fick denna morgon. Så inga stora saker egentligen :)men tror jag gjort något gott ändå! Min yngsta kan komma med små överraskningar som hon beställt från någon matkedja, alltid roligt och få prova på sånt som kommer att komma på marknaden..

Idag skulle jag vilja gå i ide och vakna när kroppen är i bättre form.. usch vad jag reagerar på allt som varit de senaste månaderna. Det går upp och det går ner.. efter regn kommer solsken..bla..bla.. :)

Ha det så bra!

52 Louise:

skriven

Jag tror att mitt och mannens förhållande är på väg mot sitt slut. Han kräver att jag ska betala tillbaka 4000 kronor till vårt gemensamma konto för enligt honom har jag stulit pengar för att betala skulder. Han tycker inte att jag ska göra det med hans surt intjänade pengar. Jag vet inte alls hur jag ska få ihop denna summan för han vill ha den denna veckan och gör jag om det så kommer jag inte tillbaka hit. Jag har för mig att om man har gemensamt konto och är gift så är det väl fritt fram att betala skulder oavsett vem som drar in pengarna...tycker jag i alla fall och är man gift så finns det inget som heter mina skulder och dina skulder. Det heter VÅRA skulder. Men inte enligt honom. Det är fortfarande mina och hans skulder oavsett vad.
Om jag skulle få ihop denna summan så skulle jag svära på mina morföräldrars grav att jag lämnar honom för gott.
Men det är ju lättare sagt än gjort.
Jag ska mejla socsekreteraren som jag hade kontakt med för några år sedan och hoppas att han kan hjälpa mig att komma här ifrån för jag måste få starta om mitt liv utan honom. Han bara klankar ner på mig och kallar mig för en parasit som livnär sig på honom. Jag har levt destruktivt i flera år och jag har många som står på min sida. Min dotters mentor tror på mig att jag ska komma ut från detta. Jag tror också att dotterns skolgång kommer att gå lättare om jag och mannen separerar eller går skilda vägar. Hon är just nu så himla arg och sluter sig så hennes lärare blir oroliga över henne. Men så klart kommer mannen att skylla må mig att det är mitt fel.

Kommer min dotter att lyckas bättre i skolan och få en lugnare harmoni i kroppen om jag och mannen separerar?
Just nu som det ser ut kommer hon bli underkänd i en hel del ämnen och jag är rädd att hon ska behöva gå om precis som jag gjorde.
Har sökt två lägenheter. En i Vellinge kommun (tror dock jag inte får den ) och en här i Malmö.
Här i Malmö så kan man hyra om man har socbidrag.
Men jag har ju inte planer på att gå på soc i resten av mitt liv.
Kommer allt att ordna sig under närmsta framtiden? Kommer jag få hjälp från soc och blir det bättre med dotterns skolgång?

Ha en fortsatt fin dag.
Kram och tacksam för svar.

Svar: Det är alltid så att om föräldrarna mår bra så påverkar detta barnen positivtMår inte föräldrarna bra och det förekommer ständiga gräl.. då drabbar detta barnen
Ja, jag tror din dotter kommer må bättre om du bygger ditt eget liv och har fokus på att själv må bra... kram :)
Esmaralda

53 Shenzi :

skriven

Hej Es!
Ser du om min infektion försvinner med den medicinen jag tar eller blir de mer behandling?? Kram Shenzi 🌹

54 Skorpan:

skriven

Här fortsätter snön att komma ner o det är sp vitt o fint. Synd att jag inte gillar att skida ;). Får se hur aktiv jag kommer att vara på min ålders höst o hur ensam? Den som lever får se ;).
Kram Skorpan

Svar: Härligt med snö...och aktiv tror jag du kommer vara... kram :)
Esmaralda

55 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
En liten undran, ser du om jag hamnar på flera ställen inom kommunen som kommer "ta hand" om mig eller blir det sista stället och jag kan fokusera på att kämpa nu??? Kram Zoey 💕

Svar: Ser inte svaret på din fråga tyvärr... kram :)
Esmaralda

56 Shenzi:

skriven

Hej Es!
Ser du om min infektion försvinner med den medicinen jag tar eller blir de mer behandling?? Kram Shenzi 🌹

57 Anonym:

skriven

Chefen meddelade idag att det kanske inte kommer fler uppdrag så nu sitter jag i skiten och är jätte ledsen. Önskar att man var två så att man kunde hjälpa varandra. Kram

Svar: Något annat kommer... jag ser att det löser sig.... kram :)
Esmaralda

58 Igges matte :

skriven

Det finns ingen som jag vet har ett så stort hjärta av guld som dig! Du ser ALLA människor och gör inte någon skillnad på folk och folk. Världen skulle behöva fler människor som dig.

Idag är det ”Pandemidagen” -det här datumet för två år sen konstaterades det första fallet av C19 i Sverige. Tack o lov för att forskarna lyckades få fram vaccin så snabbt ändå, i början pratades det ju om att det skulle ta flera år. Igår läste jag om en Antivaxxare som medvetet lät sig bli smittad av Omikron för att få antikroppar och bli beviljad ett Covidpass för att bli insläppt på stora evenemang. Men som ovaccinerad blev h*n snabbt allvarligt sjuk och kvävdes till döds bara några dagar efter att h*n blivit smittad av C19. Hur coronakorkad kan man bli egentligen? Tragiskt.

Kram Igges matte 🐈‍⬛

59 Agnes:

skriven

Till Louise:
https://lawline.se/answers/makars-underhallskyldighet

Gällande bodelning. Tänk på era ev pensionssparande då du/han kan har rätt till del av denna: https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/aktenskapochpartnerskap/aktenskapsregistret/bodelning.4.8639d413207905e9480002512.html

https://lavendla.se/juridik/familjeratt/bodelning/skilsmassa/


Kvarsittningsrätt vid skilsmässa: https://lawline.se/answers/kvarsittningsratt

Finns givetvis fler källor att ösa ut , men ta kontakt med kommunens olika instanser i detta. Självklart ska du har hjälp, men som jag tidigare skrivet, är att, med tanke på ditt velande med vad du vill, kan upplevas av utomstående som att du inte är så missnöjd med din situation o mest skjuter "lösa skott" i syfte att avreagera dig din frustration gentemot din make. På sätt o vis så utnyttjar din make detta, o fär dig att framstå som en gnällig fru o det är han som är den som är utsatt för dina grälattacker.

Ditt liv-dina val. Hade du varit en anhörig till mig så hade jag skällt ut dig ang din velighet, men nu är du en i vår bloggfamilj, o det jag kan göra är att uppmana dig att för dig o dina barns skull...gå vidare, helst igår.

Det är ett jobb att skilja sig o innebär en jävla massa kraft...men när du väl gjort detta, så kommer du antagligen att känna dig otroligt stolt över dig själv.

Kör hårt, för fan, o låt ingen man använda dig som dörrmatta!

Stora kramen, everyhopa! ;0}


60 Bellagio:

skriven

Har haft Tinder länge, och funderar på om jag inte ska ta en betaltjänst på något annat, typ match el liknande. Kan du se något om på vilket sätt jag möter henne, hon som är rätt?

61 Tiss :

skriven

Hej Es!

Jag har själv det lite kärvt med ekonomin. Och jag har kontakter i min vardag som gav mig och andra människor I min situation en julkasse, detta var då inför julen. Åh, jag blev så himla glad. Det var mycket fin mat i den kassen, mat som jag aldrig haft råd med annars. Vad fina människor det finns!

När det gäller min katt. Hans ena öga har börjat rinna igen efter kanske två månader. Ögondropparna hjälper redan efter en droppe. Sist jag var hos veterinären (vilket var relativt längesen) så frågade jag veterinären "kan jag ge droppar om ögat börjar rinna?" Och han svarade ja.. Jag vet ju att ögat rinner ibland p.g.a. dåligt tårflöde och att dom inte hittar något fel, men att så länge dropparna hjälper så är det ok. Förra gången hans öga började rinna tog det fyra dagar innan det hjälpte. Jag ringde och rådfrågade och hon sa att om inte ögat slutat rinna dagen därpå så skulle jag åka dit. Ögat slutade rinna och jag bokade av tiden, men då sa en som jobbar där att jag ska komma in nästa gång (trots att veterinären sagt som han sagt). Jag tänker ju att det är som det alltid har varit det senaste året. Men jag får dåligt samvete om jag inte åker in. Vad ska jag göra?

Svar: Har ögat sluta rinna finns ingen anledning att åka till veterinären så ha inte dåligt samvete, kram :)
Esmaralda

62 Igges matte:

skriven

Jag upptäckte nyss att min Ängla har blivit grön lite här och var både på framsidan och baksidan. Är det ett tecken på att Ängla inte mår bra eller är det metallen som ev. har reagerat på nagellacket? Jag har fått så mycket bonus utöver mina önskningar så jag har full förståelse för om hon har tacklat av. Kram :)

Svar: Det är bara det yttre, metallen som reagerat.. din Ängla är frisk och pigg och aktiv, kram :)
Esmaralda

63 Igges matte :

skriven

Det finns ingen som jag vet har ett så stort hjärta av guld som dig! Du ser ALLA människor och gör inte någon skillnad på folk och folk. Världen skulle behöva fler människor som dig.

Idag är det ”Pandemidagen” -det här datumet för två år sen konstaterades det första fallet av C19 i Sverige. Tack o lov för att forskarna lyckades få fram vaccin så snabbt ändå, i början pratades det ju om att det skulle ta flera år. Igår läste jag om en Antivaxxare som medvetet lät sig bli smittad av Omikron för att få antikroppar och bli beviljad ett Covidpass för att bli insläppt på stora evenemang. Men som ovaccinerad blev h*n snabbt allvarligt sjuk och kvävdes till döds bara några dagar efter att h*n blivit smittad av C19. Hur coronakorkad kan man bli egentligen? Tragiskt.

Kram Igges matte 🐈‍⬛

64 Igges matte:

skriven

Jag upptäckte nyss att min Ängla har blivit grön lite här och var både på framsidan och baksidan. Är det ett tecken på att Ängla inte mår bra eller är det metallen som ev. har reagerat på nagellacket? Jag har fått så mycket bonus utöver mina önskningar så jag har full förståelse för om hon har tacklat av. Kram :)

65 ulrika:

skriven

du är ju för rar du

66 Lu:

skriven

Jag blev glad när jag läste detta om matkassar, för jag gjort liknande många gånger, blir glad av plocka ihop , skicka iväg….
Och hoppas att mottagaren blir också glad.

Passar på att fråga vad du kan se angående min nuvarande relations framtid samt mitt arbete .Tack!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: