När lusten faller på.....
1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
kanel
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.
Att baka ska vara enkelt ! Och helst med ingredienser som man ändå brukar ha hemma.
Nu tillhör jag ju inte den sorten som bakar i tid och otid men ett par gånger om året faller lusten på och då händer det att det blir just denna kaka !
1,2,3 – glass
Världens enklaste och godaste om man vill lysa lite extra som värdinna med hemgjord dessertglass.
Vispa 1 dl socker med 2 ägg så det blir vitt och pösigt.
Blanda ner 3 dl vispad grädde och smaksätt med något du gillar som tex vanilj eller dajm eller vad som helst
Fyll en sockerkaksform och in i frysen
Blir hur gott som helst !
Men gör inte som jag gjorde en gång… formen hamnade i ugnen på 200 grader istället för i frysen och det var så lagom kul !
Kram & kärlek 💖
P.s. Kan inte besvara frågor idag !
skriven
Hoppas ni har det toppen!
Hälsa Nettan