Oss häxor emellan....

Häxprocesserna  förekom i hela Europa och  inte bara här utan också i  de delar av världen som inte hade kristendomen som religion

Och än idag förekommer häxprocesser

 

I Afrika, särskilt söder om Sahara finns en tro och en rädsla för häxor  och man organiserar häxjakter av professionella häxjägare som identifierar häxorna och lynchar dem. 

Den 21 maj 2008  rapporterades att en lynchmobb i Kenya bränt minst 11 personer levande för häxeri.

I Indien förbjöd britterna häxprocesser när de kolonaliserat.

Men fortfarande kan kvinnor anklagas för häxeri i  tex tvister kring land och egendom. Den anklagade kvinnan tvingas lämna sitt hem eller tvingas begå självmord. De flesta av dessa fall polisanmäls inte eftersom det handlar om fattigt folk som har svårt att göra konkreta anmälningar.

År 2010 uppskattades att mellan 150-200 kvinnor ha dödats som häxor i Indien.

 

I Nepal förekommer häxmord mest på lågkastiga kvinnor och regeringens jämställdhetsminister  fördömde detta  år 2010 som samhällets värsta vidskepelse.

 I Saudiarabien  kan man dömas till döden för att ha utfört trolldom.

Det råder dödsstraff för trolldom i Saudiarabien, även om dess definition är diffus.

Men överlag, här i Sverige är vi stolta och rättskaffens häxor  som  har rätt att vara den vi är! 

Kram & kärlek💖

 

P.s. I dag har jag ryska syster på besök och kan inte besvara frågor....

1 Linda N:

skriven

Människans girighet och rädslor av olika slag ställer till så mycket smärta för djur, natur och medmänniskor...😡
Nä, hurra för klokskap och magi som samsas med (ibland) sund läkarvetenskap.

2 Skorpan:

skriven

Det låter som vissa ännu skulle leva på 1600-talet, hur i helsefyr kan det vara möjligt? Otroligt... Ta livet av folk pga häxeri, i dessa dagar.

Glad att jag lever uppe i Norden o kan vara häxa om jag så vill ;). O det har jag nog aldrig varit i tidigare liv heller, häxa eller kunnig inom trolldom. Kanske det är nåt som jag ska lära mig eller bli i nästa liv?

Trevligt med regn som smattrar mot fönsterbleck o rinner nedför rännan. Mysigt än så länge o det kanske har o göra med att jag är född på hösten, att jag gillar detta väder? Hade en känsla förra hösten att nåt speciellt skulle hända o inget hände o nu är jag förväntansfull igen, kommer nåt att hända i höst Es, nåt utöver det vanliga?

Blir nog en helt vanlig måndag här, semester till trots...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

3 Ally:

skriven

Godmorgon ☀️
Tack å lov att vi inte har det så i Sverige ( häxjakt)
Kan du se vad det är som triggar igång hos honom som gör att han retar sig på mig?
Kram 🌷

4 Helena Ir:

skriven

Hemskt! Tur jag inte är häxa, vad jag vet! Snarare ett finskt troll.. 😀

Bra dag igår med ett långt samtal på mobilen. Berättade äntligen en del som gjort att mitt liv många gånger blivit besvärligt. Utsatt men skonat andra. Det har varit tufft! Möjligt att en del lättar nu!
Glad också att N många gånger sagt att Ni vet inte hela historien som hänt (mig!)Det var gott att veta! Så idag känns hjärtat lättare..

Lite pyssel härhemma.
Hoppas kunna komma ut..om vädret tillåter.

Ha en bra dag!

Kram

5 Hulda:

skriven

Godmorgon!
Den värsta häxprocessen vi har i Sverige idag skulle väl kunna vara jantelagen. Du ska inte tro att du är speciell, du ska inte tycka att du är för vacker, du ska inte ägna ditt utseende så mycket uppmärksamhet att folk tror att du försöker förställa dig och så vidare. Allt går ut på att man ska hålla en låg profil så att inte andra blir avundsjuka, man måste ta hänsyn till vad folk ska säga, och man ska inte vädra för högt om man tycker att man blir orättvist behandlad, för då blir man ensam om aldrig förr.
Förlåt min bitterhet nu i den arla morgonstunden. Natten har varit jobbig och jag är ledsen för min man och min son. Sonen har det så jobbigt med sina känslor och kompisarna hör inte av sig. Det är alltid han som får ringa och det börjar störa honom rejält och han är ledsen för det. Jag skulle vilja säga till honom att ge tusan i så svekaktiga vänner, men jag vet att då kommer han att bli helt ensam. Samtidigt blir jag så ledsen över föräldrar, som vid sommarlovets början står och lovar att de absolut ska tänka på min son när de ska göra något kul så han kommer ifrån det jobbiga hemma en liten stund, men de gångerna har varit väldigt lätträknade!!! Vad är det för fel på folk??? Varför hjälper man inte varandra?
Snälla Esmaralda, kan du se hur hösten blir för oss, när vi är ensamma? Blir den nattsvart eller kommer det att finnas glädje för sonen någonstans? Och ordnar det sig med pengar?
Stor kram

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar ju varför det återkommer dröm om J honom efter många år. Att här gång försöka jag har sex med honom. Jag vet inte om det lyckas eller inte.

Förra vecka tänker jag för mycket på honom men nu är det drömmar.

Betyder det att vi kommer ses eller inte? Jag hoppas att jag undvika den situationen och tror du att jag kan?

Ha det bra

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag ska försöka att inte tänker mycket eller övertolka när några tankar dyker upp och vill säger något. Låta den vägleda och visar mig

Men kan dessa tankar var en budskap som positiv för något som är bra att ska kommer?

Ha det bra

8 Mimi:

skriven

Hej!

Lite orolig inför flytten till annan ort. Kommer det att bli bra och kommer jag att trivas?

Kram

9 Lotta S:

skriven

Jag antar att inte alla varit häxor på riktigt, utan också beskyllda och dödade av andra anledningar. Oberoende så är det tragiskt.
Var hon som tolkade fel och drog sig ur inblandad i penningstölden på festen för länge sen?

10 a88:

skriven

Hej!
Har jag valt fel riktning i livet? För att jag har inte hittat någon partner än och det känns som många andra delar i livet inte heller har fallit på plats.
Tack för allt du gör och önskar dig en fin dag.

11 Mercan:

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda🤗 ha det så roligt med ryska sister🤗💕🤭🙈

12 Dejsan:

skriven

I ett tidigare liv blev jag bränd som häxa. I det här livet var jag gift med en ättling till Laurentius Horneus. Prästen som dömde och brände de som kallades häxor i ådalen. Det är inget jag tror, utan han har en släkttavla där första namnet är Laurentius Horneus. Vi bodde i ådalen.

13 Eko:

skriven

Är inte häxa eller särskilt medial egentligen. Något annat jag funderat på däremot att har ibland märkt av det förekommit genom på livets stig det att någon i gänget liktsom tyckts störa sig på en utan att hitta någon egentlig orsak till varför..Men nu tror jag mig kan ha funnit svar.. jag en sk present" (närvarande) personlighet och dem som verkat störda av mig är toxic' (giftiga och opålitliga) helt enkelt. Sett du inte svarar idag men kunde kanske vara intressant bloggämne om detta någon gång

Ha en fin dag!

Kram

14 Anki:

skriven

God förmiddag Es
Otroligt att kvinnor fortfarande utsätts för häxjakt ! Är det inte det så har man visat för mycket hår en fotled eller ngt annat som retat det manliga könet ...och blir ihjälslagen bara för att de kan.


Måndag sista juli och början på en ny vecka
Åskar för fullt o jag får läsa nyheterna på mobilen ..inte min grej haha
Ge ryska syster en rejäl kram från flocken ❤

Kram Anki med flock

15 Mickis:

skriven

Ha en jättefin dag tillsammans! Här avlöser kraftiga åskväder varandra. 3e på 1 dygn nu och mer skall komma. Kram

16 Tiss:

skriven

Hej Es!
Oj, hade ingen aning om att det är som det är med häxor idag. Intressant läsning!

Hoppas att du får en fin dag med ryska syster 😊🌸

17 Förvirrad:

skriven

Det är ingen i bloggfamiljen som kan se borttappade saker? Min bilnyckel (en platt nyckel) är borta och jag hittar den inte...


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: