Det går snabbt utför....

Alzheimers är sjukdomen från helvetet
Jag har en bekant som drabbats och det har gått snabbt utför.
 
Hon har fått flytta från sitt hus, till ett boende med personal och hon vantrivs något fruktansvärt.
 
 
 
Hon har inte någon riktig sjukdomsinsikt längre, vilket inte bara är negaivt för under tiden hon hade insikt så led hon alla kval och hon var väl medveten om hur det skulle sluta.
Det var ångest non stop
 
Hon kan inte längre sköta sin hygien och behöver hjälp med det mesta men ibland har hon klara stunder.. som när jag träffade henne sist och hon menade att man behandlar djur bättre än människor. De får en spruta för att somna in och slippa onödigt lidande, när det ändå inte finns hopp om bättring.  Medan människor får lida obegränsat.
 
Och det kan hon ha rätt i.
 
 
Jag tänker på de som har genetisk Alzheimers och testar sig och får veta att de har genen och kommer att drabbas.  Och de som får den genetiska varianten de drabbas tidigt, ibland redan i 40 års åldern eller ännu tidigare.
 
Just att tappa bort den man själv är måste vara bland det värsta !
Att hela tiden känna sig vilse och inte känna igen de som står närmast.
 
Kram & kärlek 💖
 
 
 
1 Mika :

skriven

Hej E!

Jag undrar om du kan se något kring om min moster kommer till mig nu i sommar och är här tills bebisen födds? Eller är det så att hon som alla andra år Inge kommer ? Får liksom inte svar från henne fast det var hon som till en början kom med förslaget.

Kan du se om bebisen tittar ut tidigare som med dom andra graviditeterna ?

Stor kram

Svar: Verkar som om din moster har en tendens att stoppa sig själv... hon vill verkligen men sedan backar hon lätt. Chansen att hin kommer nu är knappa 50 %, kram :)
Esmaralda

2 JSE:

skriven

Men jag förstår inte, om man är öppen till universum att det inte är någon kärleksrelation utan bara det intima. Att han med stort H är välkommen nu ändå. Eller ska man avsluta allt och bara ”vänta”?

Svar: Nejdå, ingenting ska avslutas utan man ska leva sitt liv fullt ut och göra det man känner att man vill och då brukar man vara på rätt väg, kram :)
Esmaralda

3 Mimi:

skriven

Hej!

En hemsk sjukdom.

Jag tror inte att det är fel på min hörsel för oljuden är lägre här.
Tror att det är oljud från vindkraften.
Ska flytta till annan ort fem mil bort så fort jag får lägenhet. Kommer det att ordna sig och bli bättre?? Jag mår så fruktansvärt dåligt. Allt känns så hopplöst. Undrar ibland om livet är värt att leva.

Kram

Svar: Visst är livet värt att levas och du har mycket positivt framför dig.. men jobba aktivt på den flytt du tänker dig, kram :)
Esmaralda

4 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Det är en hemsk sjukdom. Din väninna har helt rätt att djur behandlas bättre. Vi människor är mer som försökskaniner känns det som med alla olika mediciner fram o tillbaka. Vi borde få välja om vi vill ha hjälp att dö vid sådana tillfällen…😢
Vaknar till ännu en dag med sol, dock lite svalare o jag fryser faktiskt lite under täcket för det är öppet överallt…min ledighet flyter på o den går på tok för fort. Jag har ju träffat flingen en del, vi pratar o pratar…känns det som våra känslor är påväg att djupna för varann?
Kram🥰

Svar: Ja, det kan mycket väl vara så att relationen djupnar, kram :)
Esmaralda

5 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det är en fruktansvärd sjukdom ,även för de anhöriga.
Men att vara medveten om vart det barkar måste vara hemskt.

Hemskt är det inte att jag skall äntligen få en vedspis ! I morgon anländer den Utställnings exet till ngt reducerat pris . Jag är nervös för att dom bara ska ställa den ute vid vägen . Den väger 100 kg och jag lär inte kunna rubba den :-)
Tacksam för att äntligen få spisen och förhoppningsvis kunna elda i vinter .

Idag besiktas huset som sonen ev skall köpa jag hoppas det faller ut väl och att det blir köp av .
Ser du ngt om sonens ev husköp ?

Ha nu en härlig lill-Lördag
Här står handling på agendan

Kram Anki med liten flock

Svar: Vad härligt att spisen nu är på gång, den kommer du att få glädje av !God chans att sonens husköp blir av och bra att det blir besiktigat innan !
Här blir det snart till gym och lite handing för mig också, kram :)
Esmaralda

6 Bjork:

skriven

Hej ser du om de blir en liten eller mellan stor hund jag kommer ha i framtiden?

Kram

Svar: Ganska liten ser det ut att vara, kram :)
Esmaralda

7 Hulda:

skriven

Godmorgon!
Kan du se om vi har råd att rusta färdigt hela huset i höst?
Kram!

Svar: Kanske inte allt i höst men en bra bit på väg i alla fall, kram :)
Esmaralda

8 Skorpan:

skriven

Usch så sorgligt för din bekanta :(. O att veta att det inte finns någon bot, huga...

Har blivit erbjuden att delta i en kurs som har med ekonomi att göra. Intresserad, jo, men är den mig till gagn, på riktigt, vad tror du Es? Det är väl nåt annat jag ska göra...

Dejt idag med honom som hade satt in fel dag i kalendern för två veckor sen :D. O nej, jag tror inte det här, heller, är mannen för mig... Tyvärr för jag vill träffa honom nu ,)!!

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Känns tveksamt om kursen kan vara dig till gagn men å andra sidan är alla lärdomar bra ! Känn in vad du vill.Gå med öppet sinne till dejten och döm inte i förväg.. för då kan du missa någon riktigt bra, kram :)
Esmaralda

9 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron ☀️

Ja det är en fruktansvärd sjukdom! Min älskade mamma gick från att ha varit helt frisk då hon själv ville flytta in på äldreboende för att inte vara så ensam sen min käre Far gått bort. Hon hamnade tyvärr på en dement avdelning då plötsligt denna hemska sjukdom drabbade henne och jag blev mamma till min egen Mamma😢🥹 något jag bär med mig livet ut sorglig sjukdom o filmen du har satt in var mkt sorglig!

Fråga

Hur kommer det att gå för mitt Älskade barn idag en för oss en mkt viktig dag. Blir det som vi hoppats efter allt kämpande?!

Snälla får du till dig nåt ?

Hoppas på ett svar

Kram🙏♥️

Svar: Ja, det är ju i högsta grad en anhörigsjukdom och ett trauma för alla nära.Ha inte alltför stora förhoppningar kring dagen. Jag sänder goda energier, kram :)
Esmaralda

10 Smöla:

skriven

Är han mannen jag ska leva med? Ser han en längre framtid med mig och barnen? Kommer vi flytta ihop eller förlova oss snart?

11 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Tack för svar idag o goda energier, efter allt kämpande ska vi inte ha för stora förhoppningar nu heller. Hur mkt till ska en viss myndighet få fördärva för att de saknar skäl till detta o saknar hjärta, empati o förståelse. Hur elak får man vara???

Vad är det för hemsk Värld vi lever i🥹😔😢

Kram

12 Sandra :

skriven

Hej ,
Ser du om det är slut på
Riktigt den här gången mellan oss ? Eller kommer vi försöka ? Finns det en man i min framtid?

Svar: Känns viktigt att du nu sätter stopp och går vidare, det kommer en annan kärlek, kram :)
Esmaralda

13 Syrran:

skriven

Godmorgon.
Jag lyssnade på en forskare som hävdade att om man äter två råa morötter eller en kokt så kan man förhindra Alzheimers sjukdom.
Minns inte efternamnet nu men hon heter Charlotte och var med i Malou efter 10.
Söker man på Malou och kost/hälsa så hittar man programmet.
Kram ❤

Svar: Hade det varit så enkelt att förhindra altzheimers så hade ju ingen drabbats.. så det här tar jag med en nypa salt.Dock är allt värt att prövas, kram :)
Esmaralda

14 Mika :

skriven

Hej E!

Jag undrar om du kan se något kring om min moster kommer till mig nu i sommar och är här tills bebisen födds? Eller är det så att hon som alla andra år Inge kommer ? Får liksom inte svar från henne fast det var hon som till en början kom med förslaget.

Kan du se om bebisen tittar ut tidigare som med dom andra graviditeterna ?

Stor kram

15 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Vår resa börjar närma sig och jag börjar såklart bli nojjig och nervös. Oroar mig för allt möjligt, strejker, flygresan, bokningarna etc etc. Ser du om allt går bra?

Svar: Det ser ut att gå fint och om något tillstöter så är det bara småsaker, kram :)
Esmaralda

16 EPM :

skriven

Usch ja, den är hemsk😢
Sett många olika former av den i mitt yrke... skönt att din vän kommit in i stadiet där hon är omedveten, men desto jobbigare för er runt om❤️

Jag är lite orolig över att inte ha hört nåt från skolan jag sökt jobb på. Ser du nåt om de kommer höra av sig snart?

Stor kram

Svar: De bör höra av sig snart, annars får du själv ta kontakt, kram :)
Esmaralda

17 Lupin:

skriven

Godmorgon,
Den är verkligen en fruktansvärd sjukdom på alla sätt och alla inblandade. Att ta test och veta att risken är stor att få den tidig ålder eller senare måste ju ge ångest utav bara...
Forskningen går i alla fall framår där.

Får du in någon kring mannen och mig som finns i mina tankar.. kommer vi få till något nu i sommar med varandra? Kommer vi spendera midsommar tillsammans?
Kram :)

Svar: Något mellan er kan det bli men tveksamt om det leder till något seriöst, kram :)
Esmaralda

18 Silvertassen:

skriven

Hej Es!
Igår skrev du att jag kunde genomföra något som jag har funderat över och att jag skulle boosta min energi och sparka igång, jag undrar om det är boken som jag har funderat på så länge eller är det något annat?? Kram ❤️

Svar: Det kan vara boken, du får helt enkelt själv känna in, kram :)
Esmaralda

19 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ser du om de blir barnomsorgen för mig efter sommaren när jag börjar arbetsträna igen eller något annat? Kram Zoey 💕

20 Mth:

skriven

Hej!
Får jag behålla lägenheten?
Kram!

21 Bella :

skriven

Heej! Tillbaka på Irland sen i måndagskväll och igår var ingen bra dag alls, gråtit massor och varit helt slut i huvudet och kroppen av både resandet och fundersam över framtiden osv osv osv.. skönt att man kan vila lite nu innan man börjar "jobba" igen och till helgen känner man sig förhoppningsvis glad igen när man landat! Funderar ju på att åka hem på semester i Sverige igen i juli men om man blir såhär förvirrad av att åka fram o tillbaka kanske jag skippar det och väntar på att folk ska komma hit.. men jag vet inte, vi får se haha 😅 är mitt liv menat att bo i Sverige, min kropp och själ känner sig så mycket friare här borta.. En lugn känsla och kan se mitt liv mycket tydligare här..

Kram

Svar: Ibland kommer downperioder.. det får man räkna med men du kommer ta dig vidare.Kanske du i sommar ska satsa på att bjuda hem svenska vänner och släktingar, kram :)
Esmaralda

22 Mercan :

skriven

Esmaralda du såg att Hörü har den tanken att hyra ut första våningen hemma i Bulgarien till andra mot pengar Esmaralda ser du om hon har gjort det eller kommer göra 😠😠😠

Svar: Nej jag ser ingenting bestämt, bara att hon tänkt tanken men kanske hon ändå inte hyr ut... kram :)
Esmaralda

23 M:

skriven

Ja det där är en fruktansvärd sjukdom! Det har ju forskats fram bra bromsmediciner men det är så olika från fall till fall. Känmer också en som har fått diagnosen men hon är okej än så länge i alla fall. Och ALS är också horribel! Flera yngre som får det vilket är lite nytt. Fy fan!!

Tror att det är söndag idag :) När har ni skolavslutningar hos er? Här är det först 15/6 så lite senare än vanligt.

Kör en spontanis och om du ser något nytt på jobbfronten? Kram

Svar: Ja det finns gott om räliga sjukdomar !Visst har man en söndagskänsla idag.. jag mötte en på gymmet som bara tränar om söndagar och som också hade fått söndagsfeeling :)
Barnbarnens sommarlov börjar 13 juni
Jag ser att jobb kommer men kan inte säga när.. verkar ändå inte så långt bort.. kram :)
Esmaralda

24 Dumle:

skriven

Det är verkligen en hemsk sjukdom…

Jag har gjort en intresseanmälan på en lägenhet, ser du om det verkar bli ett positivt besked?

25 Dani:

skriven

Kommer jag komma in på mitt förstahandsval. Civilekonompogrammet i Linköping till hösten?

Kram☀️☀️

Svar: 70 % chans, kram :)
Esmaralda

26 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda 🤗 Jag blev glad för det 🤗 😘 ❤️

27 Doris:

skriven

Hej!
Fruktansvärd sjukdom.

Ser du något nytt på kärleksfronten?

Kram

28 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Klart att jag ger dejten en chans men har ju inte direkt stött på någon seriös så...
Kram Skorpan som är ute o äter lunch idag :)

29 Hjärter dam:

skriven

Väldigt trist med sjukdomar och att en del drabbas i unga år..
På tal om sjukdomar är jag ju under utredning för blodbrist men de har inte hittat nån orsak under utredningens gång. MEN nu vill de göra om en av undersökningarna dör en secondhand opinion. Mina värden är bra i dagsläget.
Ser du nån varning kring att göra om utredningen då den kommer att ske under narkos isåfall? Eller ska jag skjuta upp det hela nu när värdena är bra?

Kram ❤️

30 En fråga:

skriven

Kan du se något spännande som händer mig?
Hoppas på svar idag

31 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda! Jag verkar ha drabbats av magkatarr på grund av all stress och värkmediciner jag är tvungen att ta. Fina Esmaralda, ser det ut att vara snabbt övergående?
Kram,
Jennifer

Svar: Ja, med hjälp av bra medicin kommer du ganska snabbt att må väl igen, kram :)
Esmaralda

32 Naturvän:

skriven

Hej!

Ja en fruktansvärd sjukdom, finns inte sü mkt mer att säga.

Hade rent ut sagt en "skitdag" på jobbet, känns inte som om jag kommmer vara kvar där så länge.

Jobbigt när man inte har ngt alternativ, ibland funderar jag ändå på att säga upp mig..

En fråga, ser du om det blir bättre på jobbet för min del, det här känns inte bra.

Hämtade i alla fall insydda kläder hos sömmerskan och de satt som smäck. Alltid ngt att glädjas åt.

Nu skall jag cykla till stranden och bli av med frustrationen.....

Kram

Svar: Känns som att det kommer gå lite upp o ner på jobbet, periodvis betydligt bättre och sen lite sämre...Härligt med stranden.. kram :)
Esmaralda

33 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ser du om de blir barnomsorgen för mig efter sommaren när jag börjar arbetsträna igen eller något annat? Kram Zoey 💕

34 Louise:

skriven

Så var det onsdag och det är dags för student idag. Skördade lite rabarber på jobb. De växer så det knakar. Ska göra paj på fredac tänkte jag.

Renoveringen fortsätter och idag och resten av veckan ska han ta sovrummen. Är så himla mycket tjafs mellan mig och mannen. Jag har så förtrycka känslor som bara vill komma ut. Och jag vet inte ens om jag får fortsätta här vilket är ytterligare ett orosmoment. Jag blev bjuden på gruppintervju på måndag men då vi är en personal kort så stänger jag så på onsdag ska jag på intervju. Tur de kunde byta tid.

Har fått höra att jag är väldigt omtyckt här och föräldrarna skulle tycka det skulle vara sorgligt om även jag skulle sluta. En annan slutade pga personliga problem, kocken slutar för hon orkar inte och min tid är oviss. Jag jobbar så bra tillsammans med mina kollegor.
Även om det är jobbigt att pendla så vill jag faktiskt stanna kvar och hoppas på fast tjänst här.

Idag ska jag äntligen få träffa dottern. Jag hoppas hon kommer hem snart.

Hur blir det med jobbet här kommer jag få stanna eller jag kommer få ett av de jobben jag sökt?
Vill de verkligen ha kvar mig?
Vill ju inte ha någon resurstjänst. Vill jobba heltid.

Ha en fin onsdag och tacksam för svar.

Kram

Svar: Ja, personal, barn och föräldrar trivs med dig och det är inte konstigt, du gör ett jättebra jobbDet finns lite oro runt dig men det kommer falla på sina platser, något går din väg och annat inte men det kommer bli ok.
Chansen till fast jobb på det nuvarande är runt 75 %, kram :)
Esmaralda

35 Rädd:

skriven

Hej Esmaralda.

Allt känns lite rörigt just nu. Det har med vänner att göra.

Kommer det bli något negativt av det här? Eller kommer det att lägga sig? Och utan någon större dramatik?
Kram

36 Ior:

skriven

Får man ställa en tonårsfråga trots att man snart är 60 år 😉?
En fd väninna har börjat umgås med en av mina kollegor.
Känns väldigt märkligt och jag försöker att låtsas som om det inte stör mig.
Så elak som väninnan var mot mig och nu är hon plötsligt snäll?
Kan du se om denna vänskap kommer att hålla?
Kram 🥰

Svar: Ha fokus på att vara glad över att ha sluppit den otrevliga väninnan och bry dig om att hon umgås med din kollega.... jag ser inte att det kommer handla om någon djupare vänskap, kram :)
Esmaralda

37 <3:

skriven

Vad är bästa sättet att få A på rätt väg igen ? Kommer han klara av att sluta älta allt gammalt och det blir vi igen ?
Hela han känns som han egentligen vill ha en kram och mysa men att det tar emot. Han ville ha en kram i lördags men orkade då inte med hans ältande.
Kram

38 Tilde :

skriven

Hej Es

Kan du se något spontant om mig?

39 Cara:

skriven

Alltså, det är för hemskt för människorna i Ukraina! När ska detta ta slut?

40 Agnes:

skriven

Då min mor dog i det som kallas "Galna-ko-sjukan",(Sporadisk Creutzfeldt-Jakobs sjukdom (sCJD) är den vanligaste humana prionsjukdomen och drabbar 1-2 personer/miljon innevånare/år.) så förstår jag anhörigas frustration.

När detta hände, så hade jag flera år tidigare sagt upp bekantskapen med min mor. Av olika orsaker.

Däremot skedde det ngt underligt i hennes dödsögonblick...jag fick en bild i huvudet, som jag, när jag kommer på plats i livet o i själen, kommer att använda mig av.
Alla samtal gjorda hennes dödsdag, blev raderade från både min o de som ringt mig, mobil/mobiler. Likväl sms.

Jag valde att utebli från begravningen. Fick veta att då de ej visste om hon var smittbärare, så blev hon begravd i en luft-o-vattentät bodybag med en stor, självlysande varningstriangel på benämn"Biohazard-Danger of infection". Detta för framtida död-grävare att ta akt på om hon grävs upp.

Däremot så hamnade åtminstone en liten del av henne i det Scotland hon ville besöka under sin livstid. Som ett hjärnpreparat på en glasskiva.(Finns ett stort labotorium där som forskar på de varianter av "Galna-ko-sjukan som finns.)

Skall inte tråka ut er mer, nu, om detta!

Jobbar på Bisse-Bus liv, kanske går det vägen, vem vet...Och ett tack till er för den medkänslan över den händelse som nu Bisse-Bus kanske gav sitt liv för...

Ha det bäst, Everyhopa! ;0}

Svar: Nej du tråkar då inte ut, det här är intressant !Lille Bisse kämpar allt han kan för att vakna till igen ordentligt och fortfarande finns chansen... kram :)
Esmaralda

41 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ser du om de blir barnomsorgen för mig efter sommaren när jag börjar arbetsträna igen eller något annat? Kram Zoey 💕

42 M:

skriven

Vad sjutton är detta?! :) Jag for och handlade på fm och phew ingen tupp så allt lugnt. Kommer hem och inser att jag glömt ris. Fan jag som i princip aldrig glömmer något. Okej jag får gå tillbaka lite senare vilket jag gjorde. Går förbi lagerdörren som öppnas och vem kommer ut. Jo tuppen!! Heej ropar han och ler med hela ansiktet :) Kommer fram och pratar och jag säger att jag glömde ris när jag var här förut och han följer mig till hyllan där vi står ensamma i hela gången. Riset är slut pga leveransstrul och han berättar lite om det. Jag går iväg och kollar efter pasta och han iväg till en kollega men jag går tillbaka till riset och han kommer dut igen. Slump? Njaa. Ställer sig så nära som han kan och tittar djupt in i mina ögon och bara ler. Jag snubblar på orden och bara skrattar och hjärtat bultar. Jösses vad tänker han egentligen for igenom mitt huvud :) Sen på något sätt så säger han " jo men du är så ung så" och jag frågar hur gammal han egentligen tror att jag är och han bara ler och stirrar på mig från topp till tå och säger "30" . Nej nej! Jag är 42 svarar jag och han blir chockad :) Vi står och stirrar på varandra ett tag till men sedan bryter jag och säger hej och tack för komplimangen. Krockar igen vid drickan och då säger han nått som "du är trevlig". Sen skildes vi åt. Det här börjar bli jobbigt känslomässigt nu Es för jag vill inte känna något för någon som har sambo men konstigt att vi stöter ihop som vi gör. Lite skakig är jag :) Kram

Svar: Han upplever det precis på samma sätt... kanske du ska handla någon annanstans en period... för att balansera upp dig själv lite.. eller så fortsätter du handla här och helt enkelt njuter av känslan.. kram :)
Esmaralda

43 Sandra :

skriven

Hej ,
Ser du om det är slut på
Riktigt den här gången mellan oss ? Eller kommer vi försöka ? Finns det en man i min framtid?

44 .:

skriven

Hej Es!
Det känns som att hon, min samtalskontakt förstår mig. Förstår att det känns jäkligt tufft och jobbigt nu, liksom ångesten är hög. Det må gå bra, men sååå jobbigt!
Att allt inte längre är hugget i sten, eller har jag fel?

Svar: Jag tror det går bra... fortsätt ha positivt fokus, kram :)
Esmaralda

45 Ally:

skriven

Hej
Ser jag ut att vinna budgivningen? Vad är chansen?
Kram :) 🌱

46 Tjejen345 :

skriven

Hej! Blev han glad att se mig idag, har inte varit i skolan på ett tag nu. Hur kände han? Har även en annan fråga som jag hade varit väldigt tacksam om du svarade på :). Kommer det bli av att han, jag, min vän mm kommer träffas? Kommer vi på något sätt få kontakt? Kram o ha en fortsatt fin dag! :)

47 Tess:

skriven

Ja det är verkligen en fruktansvär sjukdom. Man har tagit om många brukare och patienter som har de.Värsta är när de själva kommer på sig själv att de har det när glömskan osv sätter igång :( ha en bra dag

48 Eko:

skriven

Förfärligt för de som drabbas. Så ledsamt.

Sina egna diverse krämpor å annat motigt känns ju smått nästan pinsamt i jämförelse att ens ujja sig över ens för en själv.

Just nu funderar jag på en sk nära anhörig men som jag inte haft kontakt med på väldigt lång tid.

Hen sårat å kränkt mig något så oerhört under många års tid.

Har hen insett jag blev ledssen och insett sina fel? Ångrar hen sitt agerande mot både mig och mina barn?

Funderat att föreslå te eller om allt är oförändrat hos hen så landar det hela bara i gamla hjulspår igen? Blir som att riva upp gamla sår?

Vad tror du Ez får du till dig nåt om detta eller något annat?


Kram!

49 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Jag läste nyligen en färsk forskningsstudie att risken att drabbas av Alzheimer är 55% större för de med Adhd än de som inte har det. Risken är ännu större när man har en förälder som har Alzheimer. Jag har Adhd och min narcissistiska mamma har Alzheimers så risken att jag en dag blir dement är extra stor men jag skulle för allt i världen inte vilja ta testet. Den dagen den sorgen. Du har siat att när jag hittat mig själv kommer jag få energin tillbaka. Jag har letat o letat men jag finns ju ingen stans... Kan du be dem i Alltet om en ledtråd, fisk fågel eller mitt i mellan? ;D

Kram 🐈‍⬛

Svar: Kanske det är så "enkelt" att du mer ska göra sådant som ger dig glädje, kram :)
Esmaralda

50 Hanna:

skriven

Hej!

Denna sjukdom är min värsta mardröm, inte att jag ska insjukna utan någon annan i min familj.

Jag och min kille drömmer om ett eget hus på landet där vi får plats med alla våra prylar, alla våra drömmar och oss själva faktiskt. Vi flyttade till en lägenhet ganska nyligen. Sambolivet är underbart men vi får inte plats med allt som är oss. Ser du några detaljer om vårat hus som vi drömmer om? Finns det ens i vår framtid?

Kram kram

Svar: Ja, så småningom tror jag att ni kommer leva er dröm, planera ordentligt, kram :)
Esmaralda

51 Smöla:

skriven

Är han mannen jag ska leva med? Ser han en längre framtid med mig och barnen? Kommer vi flytta ihop eller förlova oss snart?

52 Mimi:

skriven

Hej!

Blir det flytt till annan ort i slutet av sommaren/hösten? Kommer det att bli en bra flytt?

Kram

Svar: Ganska snart sker nog en flytt och den ser bra ut, kram :)
Esmaralda

53 Naturvän:

skriven

Hej!

Tack för svar, nej det här känns inte bra, jag det är ett viktigt beslut som får mogna fram om jag skall säga upp mig eller ej...får nog beställa en seans snart känns det som om

Kram

54 M:

skriven

Han är lika påverkad som jag alltså? Det är bäst för plånboken att handla där och jag kan ta mig själv i kragen :) Frågan är varför han beter sig som han gör när han är upptagen? Kram

Svar: Ja, det fattar han inte riktigt själv, han sveps liksom med, kram :)
Esmaralda

55 Smöla:

skriven

Är han mannen jag ska leva med? Ser han en längre framtid med mig och barnen? Kommer vi flytta ihop eller förlova oss snart?

56 Tjejen345 :

skriven

Kommer det umgänget hända m han, jag o min vän mm? Kommer vi få kontakt på något sätt?

57 Sommarkväll🌸:

skriven

Tänker N mycket på mej?💗

58 <3:

skriven

Kan du ser vart rosa läppennna tog vägen ?
Kram

59 AnnaK:

skriven

Är det bara mitt fel det är dåligt mellan sambon? Har så ofta fått höra att det är något fel på mig etc. Nu fick jag höra hur less han är på att det inte går prata med mig...såklart mitt fel. Har ansträngt mig förr men vill och ids inte längre. Är så förvirrad i huvet nu. Ser mig själv bara som tråkig, ful etc. Jag känner inte längre att jag har några bra egenskaper och tror att alla tycker dåligt om mig. Jag är inte värd något enligt mig själv. Men det måste ju ändå finnas något syfte med min existens tänker jag 😄

Kram 🤗

60 Bjork:

skriven

Hej kommer jag kunna ta ledigt 16/6 ?

Kram

61 Ghostwriter:

skriven

Känns det som att jag lyckas få en terapeut ganska snart? Har försökt hjälpa mig själv i minst 2’år nu utan större framgång. Jag är i akut behov av det, fast en man kan ha flera sessioner med. Tänkte svälja min stolthet och ta hjälp via vården och fasar över att behöva kämpa för att få hjälp, när mitt mående redan tar kål på mig. Dem man får gratis online är alldeles för upptagna, jag behöver träffa en lite mer regelbundet även om de bara är för några månader…


Kram!

Svar: Sök via vården, problemet är att det kan vara rejäla köer,,, men ta alla möjligheter du kan. Du är redo och du kommer kunna ta emot och ta till dig hjälpen, kram :)
Esmaralda

62 Rädd:

skriven

Hej!

Kommer det lösa sig på jobbet? Idag känns det bara som om inget gått åt rätt håll. Känns jobbigt.

Kram och kärlek.

63 K :

skriven

Än så länge, tycker dem på jobbet att jag gjort gott intryck?
Känns väldigt bra förvånansvärt och de ger positiv energi, även om jag ännu behöver träna på att inte ge upp så lätt på morgonen. Idag försökte jag övertala mig själv att komma 2h senare då jag försov mig men bara 2 minuter innan bussen skulle gå var jag ute och väntade!

Det gör mig väldigt stolt faktiskt men vill förstås känna mig MER taggad på morgonen
Kram

Svar: Bra jobbat och att komma i tid är viktigare än man kanske tror.. och att helt utebli, ja då blir man inte populär. Visst tycker dom om dej på jobba ! Kram :)
Esmaralda

64 G.H:

skriven

En månad kvar,,, hur blir flygresan och semestern i Sverige ?

Svar: Ser ut att bli en bra flygresa, jag ser inga varningar, kram :)
Esmaralda

65 Mollyy:

skriven

Hej E
Vet att det är sent för dagen men har ett helvetesmöte i morgon på jobbet. Så orolig.
Kommer det gå bra eller bryter helvetet lös ??
Kram

Svar: Det kan svaja men riktigt hemskt tror jag inte det blir, kram :)
Esmaralda

66 Misscool :

skriven

Hej! Visst gillar han mig fortfarande:)?

67 Milla:

skriven

Min dotter har en obotlig muskelsjukdom, muskeldystrofi. Det pågår forskning och genterapi just nu men ingen genterapi finns för hennes ”gen” och typ av muskeldystrofi. Snälla, det du något om det kommer på något mikaulöst vis kunna bli bättre med hjälp av någon ny medicin? Eller är hoppet helt ute för oss. En hemsk sjukdom! Blev så påmind om det när jag läste ditt inlägg. Även om det är olika sjukdomar så tappar man sig själv precis som du säger, min dotters är progressiv och hon förlorar all sin kraft och sig själv.. kram!

68 Milla:

skriven

Min dotter har en obotlig muskelsjukdom, muskeldystrofi. Det pågår forskning och genterapi just nu men ingen genterapi finns för hennes ”gen” och typ av muskeldystrofi. Snälla, det du något om det kommer på något mikaulöst vis kunna bli bättre med hjälp av någon ny medicin? Eller är hoppet helt ute för oss. En hemsk sjukdom! Blev så påmind om det när jag läste ditt inlägg. Även om det är olika sjukdomar så tappar man sig själv precis som du säger, min dotters är progressiv och hon förlorar all sin kraft och sig själv.. kram!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: