Häxorna går bananas....

Undrar om begreppet rötmånad fortfarande  används ?

Tror det gäller augusti månad.. efter fruntimmersveckan…  och när solen står i lejonets tecken.   Grejen är väl att då är det hög luftfuktighet och det växer och gror baciller och bakterier och mat håller sig sämre.

 

Denna företeelse gäller inte bara vårt land. Under romartiden konstaterade man officiellt att  rötmånaden inleddes när Sirius i stjärnbilden Stora Hunden första gången kunde iakttas i gryningen och varade sedan en månad.

Just därför kallas rötmånaden i många länder för  hunddagarna.

Rötmånaden har också andra egenskaper. Det sägs hända vederstyggliga ting under denna period och människor kan uppföra sig konstigt.  Ohyggliga mord kan begås av människor som normalt inte skulle skada någon ,kalvar kan födas med två huvuden, ormar kan ta sig in i husen, och så vidare.

 

 

 Häxorna  går bananas och kunde sätta onda ögat på folk med extra stor framgång under denna period och  kaos kunde ske på olika sätt.

Experter säger att rötmånaden är bara nonsens.. och så  kan det vara.  Men minns  som barn hur mormor snabbt såg till att kyla ner all mat och  hur hon berättade römånadshistorier om att djur som föddes under rötmånaden ofta var vanskapta.. och just det var säkert en vandringssägen.

-

I  går blev jag och ryska syster Svetlana intervjuade  av två himla goa grabbar.. en journalist och en  fotograf.   Vi fick vada i vattenbrynet, stänka vatten, skratta och  vara lite allmänt tossiga.. allt medan fotografen tog sina bilder.   

Det blerv några riktigt kul timmar !

Kram & kärlek💖

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Vem som kommer smsar första så jag eller C kvinna att ändrar datum från den 14 november till annan. Jag undrar vem som kunde inte den dag?

Kan du ser det?

Ha det bra

2 Mathilda :

skriven

Kommer den planerade operationen gå bra och kommer den leda till bättre hälsa? Kram Mathilda

Svar: Ja, jag får en positiv känsla, kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar ibland så vad C kvinna ser i mig som person? Den före detta elev eller något annat konstigt ord? Jag hoppas att hon ser mig som en vän på fint sätta. Gör hon det? Har hon något speciellt tanke typ vi är nästan lika på något sätta?

Ha det bra

Svar: Hon tänker att du är speciell på ett positivt sätt, kram :)
Esmaralda

4 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du kan se hur de kommer gå för tiken med krampanfall? Hon har fått lugnande och ökat sin medicin på veterinärens order. Både igår kväll och i natt fick hon anfall, något som aldrig har hänt förut. Jag hoppas verkligen inte att vi får ta bort henne. Kan du se något, Es? Kram Zoey 💕

5 Rötans centrum:

skriven

Jordgubbarna måste va smygtagna hemifrån min kyl :)

Ingen vidare period just nu. Ngt litet positivt i intågande, minsta detalj Es?

Nu: kickstarta dagen med en islatte!

Kramis ❣️

Svar: Visst kommer positivt och någon meddelar dig något trevligt, kram:)
Esmaralda

6 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Hur stor är chansen - procentuellt - att jag får semester i februari den tid som jag önskar?

Kram

Svar: God chans, kram :)
Esmaralda

7 Bjork:

skriven

Hej vaknade va en vänförfrågan från en jobbakompis mycket trevligt:)

Kommer mamma tycka att jag och min blivande. Är bra föräldrar?

Kram

8 Lotta S:

skriven

Lyckas jag få full finansiering för den spännande konferensen i Skottland i april? Lite av en dröm att få resa dit på våren!

Svar: Chansen är god och Skottland som är så fint, kram :)
Esmaralda

9 smulan:

skriven

Äntligen fredag,
Hoppas leveransen av dina möbler går som tänkt.

Kan du se om kissen kommer hem igen, måste snart ta samtalet med kidsen att hon är försvunnen , älskade lilla S

10 En trevlig prick:

skriven

Godmorgon
Härligt att intervjun gick bra.. då kanske man får se lite bilder sen.. kul! ☺️

Får vi till en middag tillsammans inom snar tid tror du?
Tycker han om våra möten?
Kram :)

Svar: Jag tror han gillar era möten, kram :)
Esmaralda

11 Skorpan:

skriven

Ja o så läker såren sämre om man får såna under rötmånaden. Här används nog begreppet också, men har aldrig hört om vanskapta djur. Hygien när det gäller mat o sår är ju alltid viktigt oberoende av månad ;).

Vilken härlig eftermiddag ni fick. När publiceras artikeln o får du publicera den här? Gissar att den inte går att läsa på nätet..

Fredag, så skönt. Veckan har gått fort o igår fick jag en överraskningsgäst på besök till kontoret, det var trevligt, en ung man ;)... Sånt piggar alltid upp, att golk sticker sig in på besök.

Men ja, ser du nåt intressant vara på intåg för min del Es? Om, vad kan det vara? Jobb, kärlek, pengar? Hoppas kan man ju alltid ;).

Ha en bra inredningsdag!
Kram Skorpan

Svar: Jag vet inte när publicering sker.. men meddelar om jag får veta någonting :)Överraskningsbesök är alltid kul :)
Lite kul kommer säkert din väg ganska snart men ser inte i vilken form... kram :)
Esmaralda

12 Tussilago :

skriven

Hej E!

Kommer han att skapa problem för oss? Kommer de att interagera?

Varma hälsningar
Tussilago

Svar: God chans att det inte blir så mycket problem... var lyhörd, kram :)
Esmaralda

13 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jo men rötmånaden har inpräntats sen barnsben att inget fick stå framme allt skulle kylas snabbt annars vart det dåligt . Nu var vi ofta på semester i Finland och bodde i min pappas föräldrarhem med ett pyttekylskåp och ett skafferi och där vart maten dålig fort..men filbunken vi gjorde som stod framme över natten var himmelsk....Den gjordes av en "början" som vi hämtade på gården bredvid och sen använde vi den kulturen hela semestern och den stod ju framme ! ..

Gårdagens åskoväder var rejält ! Hade blixtnedslag ngr 100 m bort och ljudet som kom samtidigt fick en att riktigt hoppa till...
Tänkte då på stackarna som upplever krig...

trevlig Fredag önskas !

Kram Anki med flock

Svar: Pappa som växte upp på landet berättade lyriskt om sin barndoms filbunke...Ovädret lär ha varit hemskt.. men här söderöver märkte vi ingenting av det, kram :)
Esmaralda

14 Lilla jag :

skriven

God morgon,

Jag velar. Läsa till lärare eller inredningsarkitekt. Det sista är det jag brinner för men lärare ger lätt arbete.

Vad ser du? Behöver sadla om. Men vad ser du min inom framöver?
Vakt fel så många gånger.

Trevlig helg!

Kram!

Svar: Svårt att få arbete som inredningsarkitekt men å andra sidan, gillar du egentligen inte läraryrket så blir det ju bara en pina... tänk ett varv till,,, kram :)
Esmaralda

15 <3:

skriven

Godmorgon Es, väntar på att få läsa reportage. Har prenumeration på Ica Kurriren. Varför skrev T S och ville ge mig ett mobilskal från sitt företag ?
Kram

16 Mercan:

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda för allt som du gör för oss🤗💕🙂‍↔️jag blev glad när jag såg ditt svar igår🙂‍↔️det betyder mycket🤗💕🙂‍↔️

17 Berg:

skriven

Jodå, här tänks det lite extra på rötmånaden. Det brukar ju också sammanfalla med de jobbiga blomflugorna hemma, och att man har överskott av äpplen som man inte hinner äta upp.. med röta som följd.. Att häxorna går bananas har dock gått mig förbi..

Tack för dina svar om både stort och smått! Att du ser så tydligt ger en känsla av att mannen inte är så långt borta ? Som att det kan ske både imorgon eller kommande året.. hoppas.. konferens kommande vecka, jag kommer kasta lite spanande ögon 😊

Ha en fin helg!

18 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Ār jobbsamtal, mobilen avstāngd som Han sāger eller ār Han i kontakt med henne?
Pratar de? Ār det saker på gång?

Kram
Maja

19 Carro:

skriven

Kommer mannen jag tänker oavbrutet på kontakta mig. Ska jag kontakta honom?

20 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Hakar på här gällande Ankis fil, det gjorde min mommo också o himla god var den :). Hon tog det översta lagret av den fetaste filen som går att köpas, blandade detta med fetaste mjölken o lät sen detta stå framme ett par dagar i rumsvärme o nog var den filen god, mums. Hälsningar till mommo som var en fena på matlagning! Önskar jag orkade syssla med det också men icke...
Kram Skorpan

Svar: Din mommo visste hur det skulle vara !! Kram :)
Esmaralda

21 Rika:

skriven

Till Zoey. Hej läste om din hund jag vet inte riktigt vad din veterinär ger henne men det kan vara ep anfall dvs epilepsi som hunden har och får vid olika tillfällen. Läs om det och tror det kan vara att minks anfall som hos en människa stark solljus , lite stress etc .. men en tanke 💭 hoppas det löser sig mvh Ulrika .

22 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du kan se hur de kommer gå för tiken med krampanfall? Hon har fått lugnande och ökat sin medicin på veterinärens order. Både igår kväll och i natt fick hon anfall, något som aldrig har hänt förut. Jag hoppas verkligen inte att vi får ta bort henne. Kan du se något, Es? Kram Zoey 💕

Svar: Jag ser tyvärr ingenting tydligt, kram :)
Esmaralda

23 <3:

skriven

Godmorgon Es, väntar på att få läsa reportage. Har prenumeration på Ica Kurriren. Varför skrev T S och ville ge mig ett mobilskal från sitt företag ? Tycker han synd om mig när jag blivit så sjuk.
Kram

Svar: Han tänker på dig emellanåt och ville ge sig tillkänna, kram :)
Esmaralda

24 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Vilken härlig dag ni verkar ha haft 😃

Är det inte juli som är rötmånad.. Mjölken surnar snabbare, maten håller inte lika länge. Låter som en spännande månad om hela världen går bananas samtidigt 😅

Önskar dig en lika fantastiskt dag idag som du hade igår ❤️

Kjam

Svar: Tack och önskar dig detsamma, kram :)
Esmaralda

25 Sara:

skriven

Hej Es🙂
Kommer jag nånsin bli nöjd i vårat förhållande?

Svar: Det blir aldrig så som du vill ha det... och ska du fortsätta i förhållandet behöver du acceptera sådant som det är, kram :)
Esmaralda

26 Evelina:

skriven

Hej, Hur kände han när han såg mig idag? Vad känner han för mig nu?

27 Mimi:

skriven

Hej!

Hittar jag ett jobb eller någon form av åtgärd?? Vill komma ut bland folk igen. Känner inte någon där jag bor nu.

Kram

28 Sessan:

skriven

Nu är vi hemma från vår resa.
Vad tyckte de om oss?
Kommer vi ses igen?




Svar: De gillade er och ni kommer ses igen, kram :)
Esmaralda

29 Mercan:

skriven

Esmaralda menade du liten vinst längre fram menade du2027 ,2028 eller menade du kan det bli nästa år😆🤔🤗

Svar: Inte nästa år, det dröjer nog något år mer men kan inte säga exakt vilket år, kram :)
Esmaralda

30 Cecilia:

skriven

Kul att intervjun kändes bra. Det blir roligt att få se bilderna och läsa sedan. Du får meddela oss när den är ute!

Var väldigt stressad och orolig igår, men efter att ha kollat närmare och gjort mätning så känns det bättre. Tror du att vi kan gå vidare nu? Kramar

Svar: Ja, det tror jag ni kan, kram :)
Esmaralda

31 Hemlig:

skriven

Hej Esmaralda!
Visst är rötmånaden aktuell fortfarande också i dessa dagar. Vilka onda ögon har du kastat?

Du såg en gång att nya vänner skulle komma för mig, finns det redan nu en sådan i mitt liv eller är det ännu på kommande?
Tack och kram!

32 Mercan:

skriven

Ska gå till andra hand butiken Esmaralda, hittar jag något till halva priset🤣

33 Matilda :

skriven

Hej fina Esmeralda! Är han nöjd med att vi inte har mer kontakt och går skilda vägar? Är han lycklig? Kramar

Svar: Kanske inte lycklig men på gång med livet, kram :)
Esmaralda

34 Hon:

skriven

Hej,
Ser jag ut att ångra detdär besöket till specialisten eller ser det ut att kunna gå bra?
Kran

Svar: Det ser ut att kunna gå bra, kram :)
Esmaralda

35 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Tack! Jag är såklart glad att höra att chanserna att få ledigt i februari 2025 är goda!

Undrade mest eftersom regeln på arbetsplatsen är sådan, att om man varit ledig samma tid i år, har man inte rätt till ledighet för samma tid nästa år.

Jag var 3 dagar ledig under samma tid i februari 2024, men håller tummarna att jag kan få ledigt igen!!!


Kram


Svar: Som sagt, chansen är god och jag håller tummarna, kram :)
Esmaralda

36 Evelina:

skriven

Hej, Hur kände han när han såg mig idag? Vad känner han för mig nu?

37 Bjork:

skriven

Hej kommer mina blivande hund få plats på jobbet?

Kram

38 J:

skriven

Hej,
Roligt att ni blev intervjuad och fotograferade.
Har en fråga om min framtida kärlek. Vad för hårfärg har han?
Kram

39 TILL RIKA:

skriven

Ja, de är epilepsi som hunden har som i sin tur antagligen beror på stress. Hon har varit med om mycket. Var mer rädd för hur de kommer gå med henne. Kram Zoey 💕

40 <3:

skriven

Förstår chefslocken att jag är lite intresserad av honom efter han fick choklad 🤎?
Kram

41 Mercan:

skriven

Ah🤭tack så mycket Esmaralda 🤗din hjälp betyder mycket för mig🤗💕🙂‍↔️🤭Önskar dig lycka till med allt i livet🤗💕🙂‍↔️🙏😌

42 En trevlig prick:

skriven

Hur ser det ut med gemensam middag då, blir det en sådan snart med T?
Kram :) 🌷

43 Misstjejen:

skriven

Hej

Janne är redan ut... han har tydligt bryta kontakt med mig i skype. För jag hoppas att han tänker om det för sin egen livet och för alltid. Det betyder att blir en fridfullt för mig från honom?

Ha det bra

44 T:

skriven

Hej es!

Detta med rötmånad är intressant. Jag försöker kyla ner bäst jag kan.

Tror du min man får nytt jobb genom att söka själv eller genom redan etablerade kontakter???
Ser du om jobbet ligger i vår nuvarande stad J eller på annan ort??

Tack på förhand!

Mvh
T

45 Skorpan:

skriven

Jo min mommo hon kunde en hel del :).
Tack Es!

Kan fjärilar vara ett tecken o i så fall vad? På vägen hem idag såg jag fem citronfjärilar, eller åtminstone tror jag att det var såna. Fem fjärilar är mycket med tanke på hur mycket insekterna har minskat i antal o lite skrämmande är det ju...
Kram Skorpan

46 Smaragd :

skriven

Hej!

Snart helg. Kan du se om jag kommer byta arbete innan sommaren som kommer? Ser du om jag kommer arbeta med och bedriva min mans kommande egna företag eller kommer jag arbeta med annat?
Jag känner mig så vilsen i vad jag ska satsa på. Men sköts företagets papper och ekonomi är något som intresserar mig

Kram!

47 Emiza:

skriven

kommer jag att leva ett ensamt liv under hela livet?

48 Bjork:

skriven

Hej får jag åka på husbillsemester framöver?

Kram

49 Emiza:

skriven

kommer jag att leva ett ensamt liv under hela livet?

50 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan du ger en exempelvis på vad är speciell person på en positiv sätta? Jag googla lite runt om jag förstår något betydelse av det som C kvinna upplevelsen om mig som person. Jag bruka ju ibland googla på en del som du skriva för fick en rätt uppfattande då vet jag hur ska jag får en versionen av det på en rätt sätta och uppfattning det på en bra sätta.

Men vill du ger en exempelvis på vad kan det vara för "en speciell person på en positiv sätta" om mig. Något som jag gjorde eller har jag sagt något då det ska finns koppla till så förstår jag bättre...

Ha det bra

51 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan du ger en exempelvis på vad är speciell person på en positiv sätta? Jag googla lite runt om jag förstår något betydelse av det som C kvinna upplevelsen om mig som person. Jag bruka ju ibland googla på en del som du skriva för fick en rätt uppfattande då vet jag hur ska jag får en versionen av det på en rätt sätta och uppfattning det på en bra sätta.

Men vill du ger en exempelvis på vad kan det vara för "en speciell person på en positiv sätta" om mig. Något som jag gjorde eller har jag sagt något då det ska finns koppla till så förstår jag bättre...





Ha det bra

52 Helena Ir:

skriven

Läser att du får nya möbler idag. Vad roligt att få nytt
Jag som har tummen mitt i handen har svårt att skruva ihop möblerna själv.

Tittar på finnkampen och jag är så mycket Finsk 😃

Ha en bra kväll!

Kram

53 Rädd:

skriven

Så mycket ångest. Kommer produkten jag oroar mig för på jobbet bli ok? Oroar jag mig i onödan?

Kram och kärlek

54 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar tidigare idag!

Jag undrar om jag och M2B kommer åka till Finland till Santa Village själva utan barn eller först när vi har barn? Kram Zoey 💕

55 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar tidigare idag!

Jag undrar om jag och M2B kommer åka till Finland till Santa Village själva utan barn eller först när vi har barn? Kram Zoey 💕

56 Amanda:

skriven

Hej! Ibland känns det jobbigt mentalt. Och jag vill att den tunga känslan går bort i huvudet. Jag har inte kunnat göra riktigt som jag vill i mitt egna liv. För det blev fel för mig. Jag känner att man har varit orättvis mot mig. Jag blev låst mentalt och det känns jätte jobbigt ibland. För det blev lite omöjligt för mig i livet. Jag visste bäst själv från början. Och jag vill så gärna må bra igen. Kommer jag att läka mentalt och må bra igen?

57 Dani:

skriven

Hej!
Kommer jag hitta kärleken snart?

Kram🤗🤗

58 Emiza:

skriven

kommer jag att leva ett ensamt liv under hela livet?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: