Personlighetsdraget....

Att vara högkänslig är inte så ovanligt som man kanske kan tro och man räknar med att

15-20 % av världens befolkning har detta personlighetsdrag.

Eftersom så pass många är högkänsliga så räknar man inte detta som något onormalt eller sjukligt… det tillhör det normala men det är lätt att de drabbade bli missförstådda

Har man ett högkänsligt barn är det viktigt att man försöker stärka barnet och ge god självkänsla.. att man låter barnet träna på sitt mod… och det gäller att som förälder inte bli överbeskyddande.

Din uppgift är inte att ändra på ditt barns naturliga temperament, utan snarare på att hjälpa ditt barn se deras känslor som något positivt. Som förälder är din uppgift att hjälp ditt barn att kontrollera och välja hur det reagerar på känslor. Var tålmodig.

De högkänsliga är extra mottagliga för sinnesintryck och bearbetar på ett djupare plan och  därför kan de behöva mer tid än andra för att smälta alla sinnesintryck.

Många som är HSP kan uppfattas som blyga och inåtvända och det kan de också vara. Ofta handlar dock deras avvaktande beteende om att de behöver längre betänketid än andra. Detta fördröjda beteende tolkas ofta som att de är introverta. I tester har det dock visat sig att  en tredjedel av alla högkänsliga är extroverta till sin läggning.

Tips till dig som är högkänslig:

Skapa ett harmoniskt hem. Ordning och reda är viktigt och att ha ”rena” ytor och inte överbelamrat med prylar.

Välj dina aktiviteter och boka inte upp för mycket. Ge dig själv tid till återhämtning mellan aktiviteterna

Tacka nej till sådant som du känner inte passar dig

Motion är ett bra sätt för att komma i balans och välj den motionsformen som du trivs bäst med

Se till att få i alla fall 7-8 timmars sömn per natt. Sömnen är viktig återhämtning.

Våga utmana dig själv då och då.

 

 

 Det är viktigt att högkänsliga lär sig att hantera utmaningar och drar nytta av sina styrkor för att skapa ett bra och fullgott liv.

 

Kram & kärlek💖

1 Tildis:

skriven

God morgon!

Tror jag är en högkänslig person men upplever att jag i dag har stor fördel av det. Jag kan läsa av stämningar i ett rum väldigt snabbt. Sedan har jag en väldigt stark intuition. För mig är det helt avgörande att få vila och få vara lite isolerad från andra människor ibland.

Kommer min som trivas på sin nya förskola? Oroar mig så över att det inte ska bli bra…

2 55:

skriven

Hej Ez. Bra inlägg idag. Känner du in om min äldsta son möter någon ny kärlek snart och blir sambo. Ha det bra idag

Svar: Kärleken kommer så småningom, kram :)
Esmaralda

3 Hon:

skriven

Ser det ut som att något ännu måste göras med appar eller telefonen, så att han inte längre har tillgång till den?
Kram

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag visste inte väl jag ska var såna som prata med C kvinna på annan nivån. Då undrar jag att vem jag egentligen är på riktigt... efter du skriva igår om vi kommer prata om jämlikt. Jag tänker bara va? Vem jag är på riktigt. Jag trodde hela tiden att jag är någon annan typ av person.

Det blir bara intressant att ser så vem jag är på riktigt. Är jag på begåvning på något sätta... något annat nivå som jag har inte tänker på det? Något hemlighet nivå som jag har aldrig märker att jag är det. Jag vet ju jag har prata om olika saker med andra.

Men den ämne visar något annat om mig själv... är det något som jag kommer aldrig kunde väntar av mig själv på den sätta kommunicera som jag gör med C kvinna?

Kommer jag förvånar mig själv ännu mer?

Ha det bra

Svar: Ta alltid samtal som de kommer och var dig själv, då blir det som bäst, kram :)
Esmaralda

5 Dunegull :

skriven

Jag är högkänslig och det visste jag bara för ett par år sedan när börja läsa på. Jag förstår själv vilket är skönt. Synd att jag och min omgivning inte hört något kring detta tidigare. Idag tränar jag mycket på personlig utveckling oavsett och det är skönt när man förstår sig själv bättre ☺️

Får du in något spontant om mig?

Kram

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Gjort jag rätt att prata med Chanel imorgon på videosamtal för den problem som hon har med den A kvinna. Hur ska jag hanterar det?

Ska jag säger allt som vad jag tycker eller bara lyssna på hennes ord som kommer ut?

Ska jag försöka att inte ser det som en vinst för mig?

Ha det bra

7 <3:

skriven

Godmorgon Es,har M planerat något romantiskt på lördag?
Någon fin restaurang ? Tror han räknar med att vi ska ses imorgon. Är medbjuden på en konsert med.
Kram

Svar: Något verkar det bli men ser inte vad, kram :)
Esmaralda

8 LilaSyren:

skriven

Godmorgon!

Måste bestämma oss senast ikväll om vi ska boka dendär resan. Kommer det bli bra om vi gör det tror du?! Ser du ngn varning ?

Kram

Svar: Någon varning kommer inte till mig, kram :)
Esmaralda

9 Bjork:

skriven

Hej kommer det lugna ner sig lite med grannbarnen?

Har blivit så ljud känslig det senaste alla ljud är jätte jobbiga.?

Kram

Svar: Det går i perioder men helt tyst kommer det förstås inte att bli, kram :)
Esmaralda

10 L:

skriven

Intressant inlägg och jag tycker det finns en acceptans ändå för olikheter numera och det är bra 😊

Undrar om du ser om jag någongång kommer ut i arbetslivet igen? Längtar så efter att jobba.

Kram och trevlig helg

Svar: Jag håller med, acceptansen har ökat och i takt med att vi lär oss mer om olika personligheter.God chans att du kommer ut i arbetslivet, kram :)
Esmaralda

11 Ghostwriter :

skriven

Jag är HSP och de har hjälpt mig mycket att läsa mer

Kommer killen tycka jag är fin? Jag är så nervös


Kram

Svar: Han måste tycka att du är fin, för det ÄR du ju, kram :)
Esmaralda

12 Mikeo:

skriven

God morgon !

Esmeraldra kan du se om det är mig dom skyller på och jag ska vara den nya offret på att skylla allt på? Varför ser dom inte sitt eget fel och jag utryckte bara vad jag känner ? Sen ser du något kring varför hen va tvungen att vara sååååååå sur och arg på den specifika dagen ? Hela kroppsspråket var så tydligt!!! Jag är så ledsen att allt vändas mot mig nu och jag har ingen lust längre att överhuvudtaget umgås med dom. Kommer det vända kanske en ursäkt ? Kram från vackra sommar ängen 🌸☀️

Svar: Jag ser ett missförstånd här.. kanske du ska prata med dem, kram :)
Esmaralda

13 K :

skriven

Killen blockade mig överallt, vi skulle ha detta idag. Vad är det som hände? Seriöst jag förstår ingenting då vi pratade massor igår

14 Rädd:

skriven

Är det värt att söka jobbet jag såg igår? Eller bättre att stanna kvar där jag jobbar nu?

Kram och kärlek

15 K. :

skriven

Varför tog han bort mig överallt, och förklarade inte? Allting som vi delade på så kort tid och så blockade han…

Svar: Det är lite hans personlighet, att bara dra sig undan, kram :)
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Och det här är nåt man föds med o inte blir i vuxen ålder? Tror inte nån hos oss har det. Är det förresten ärftligt så man kan se att det går i släktena?

Även om du Es sa att jag inte är den som strular med upptagna karlar så är jag inte alls säker på att jag inte kommer att begå äktenskapsbrott om inte karln min snart dyker upp ;). Syns han verkligen inte till ännu heller?

Månne det är nåt samvete som ger sig till känna då stilpskottet nu två gånger har öppnat dörren åt mig, sist idag då han såg att jag kom. Han stod o tala i telefon så kunde ju inte desto mera kommentera nåt ;D...

Fredag o lyxade till det med en take away räkbatong, så god med kaffe till. Försov mig i morse, därav take awayn. Får se om jag får nå besök på jobbet idag, styrelseordförande brukar avlägga ett besök innan han går på semester, nån slags tradition för oss två :D.

Ha en bra dag!
Här är det (för) varmt.
Kram Skorpan

Svar: Detta personlighetsdrag brukar man ha med sig från barndomenSer tyvärr inte när han dyker upp men önskar jag kunde... ha en fin fredag.. kram :)
Esmaralda

17 Lotta S:

skriven

Rödstjärten på trappan, var det en hälsning från någon? Vem i så fall?

Svar: Ja det tror jag att det var... ser inte vem men känn själv in och jag tror du har svaret, kram :)
Esmaralda

18 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Förra helgen släppte sonen och hans sambo bomben att de i sista sekunden bestämt sig för att gifta sig redan i sommar och inte 2025 som de gått ut med tidigare. Det är inget litet bröllop med bara de närmaste utan ett stort med ca 100 gäster inbjudna, jag blev så överrumplad att jag fick en panikattack. Jag är mitt i processen i att bryta den sociala isolering jag levt i under flera år och är långt ifrån redo en sådan stor utmaning. Att min narc. mamma och syskon med familjer som jag inte haft kontakt med på flera år är bjudna gör det inte lättare. Det hade känts mycket enklare om jag haft en respektive att luta mig mot men han lyser med sin frånvaro som vanligt när jag behöver honom som mest. Jag vill inte missa min sons stora dag i livet, kommer jag klara av att gå på bröllopet ensam?

Kram 🐈‍⬛

Svar: Du har kapacitet att klara av detta och för din sons skull tror jag att du kommer greja det här, absolut, kram :)
Esmaralda

19 Amanda :

skriven

Var det något jag sa som fick han att ändra sig, blev han rädd? Jag fick bara en positiv känsla av vår kontakt. Varför ville han inte säga något imorse ?





Kram.

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es
På tal om tålamod som förälder så sattes det på prov när jag och pojkarna bilade till Danmark . Sista kvällen på väg hem sov vi i Bergkvara . Vädret var kallt och blåsigt vi var ner till stranden och pojkarna rasade verkligen av sig där på lekplatsen och jag filmade spektaklet.
Yngsta for rätt vad det var ut i vattnet och det slutade med att han åkte rutschkana ute i vattnet och vart dyngsur.Såg att han undrade om jag skulle säga ngt men nej . Nejet kom när han rullade sig i sanden . Där fick denna mamma nog ;-)haha

Ser du ngn vinst för mig eller vad jag ska spela på för att ha bäst chans ? Detta med tak blir dyrt och jag får inga lån...

Trevlig åskfri Fredag önskas alla

Kram Anki med flock

Svar: Ha ha ha, jag alla vi mammor har gränser när vi reagerar !Någon turperiod och vinst ser jag inte just nu men förhoppningsvis kommer det så småningom... kram :)
Esmaralda

21 Naturvän :

skriven

Godmorgon!

Högkänslig vet jag inte om jag är. I allafall känslig och mina barn likaså. Som med mkt annat. Både för och nackdelar.

Känner mig dämpad pga ev byggplaner i området där vi har stugan. Var en dröm som uppnåddes när jag köpte tomten "hemmavid". Nära stranden..ett fåtal hus och underbar natur.

En fråga...ser du om det kommer byggas många hus och också nära oss? Ja kan vi inte påverka då måste jag sluta grubbla.

Skall avlänka mig med kanelbullsbak och börsen..svalt och skönt efter nattens regn

Kram

Svar: Hus blir det men nog inte alls så tokigt som du är rädd för, kram :)
Esmaralda

22 Mimi:

skriven

Hej!

Sker det något positivt l mitt liv, något att se framemot?

Kram

Svar: Absolut, det kommer en hel del positivt, kram :)
Esmaralda

23 Rebecca:

skriven

Jag är HSP :) Inte lätt alltid att vara så känslig. Behöver rutiner för att må bra och rörelse.

24 J :

skriven

Gomorgon,
Hur kommer det bli idag?
Så trött inombords av det som händer runt sonen.
Kram

25 AnnaK:

skriven

Var farmor och hälsade på mig inatt i drömmen eller var det en dröm bara?

Kram 🤗

Svar: Jag tror faktiskt att du fick besök av farmor, kram :)
Esmaralda

26 Rebban :

skriven

Jag har absolut väldigt tydliga drag av högkänslighet. Kul också att flera av de tips du ger i inlägget används av mig. Tycker också att jag har blivit bättre på att hantera mina tankar men gud vad det kräver träning när man under flera år haft en kritisk röst i huvudet. Bort med den kritiska rösten säger jag genom att snälltolka både dig själv och andra.

Fjärde veckan på nya jobbet och mitt huvud är slut vissa tider under dagen. Tar det rätt långsamt nu i början för att förstå processerna och hoppas det släpper efter semestrarna och att jag då förstår mer och kan dra igång på riktigt. Känns fortfarande så bra och rätt men också lite skrämmande att jag kommer leda många processer själv.

Stor kram

Svar: Insikt är första steget till att må bättre och det är också då man är mottaglig för träning... du har kommit långt !Fortsätt ha is i magen på jobbet, allt eftersom kommer det att lossna, kram :)
Esmaralda

27 G:

skriven

Jag har funderat på om jag är högkänslig, men samtidigt kan det ligga andra saker i grund så det är svårt att veta vad som är vad egentligen 🫣

Es, ser du om det kommer ta lång tid innan vi säljer lägenheten och själva hittar något nytt?

Kram 🥰 trevlig helg!

28 Liselott :

skriven

Tyckte den yngre killen om mig på något sätt eller va de bara spel? Kramar

29 Dani:

skriven

Hej!
Får reda på min sista tenta idag ser det ut som den blir godkänd?

Kram🤗🤗

30 Mimmi K:

skriven

Tack för dessa råd Es, jag är högkänslig. Min partner säger att han också är det, men han verkar inte vara så lyhörd som jag trodde först. Ser du vad det är som gör att han inte verkar förstå mig fast jag förklarar?
Och varför säger han ofta "jag trodde inte du ville" istället för att fråga mig vad jag vill. Känns som en efterhandsrekonstruktion.
Har det hänt något som gjort att vår kommunikation inte fungerar så bra?
Han säger ju ofta att han är trött och att han då inte orkar prata eller vara kärleksfull. Men ska det vara så varje dag nästan? Det blir jobbigt för mig.
För mig är kommunikation a och o men jag tycks alltid hamna i relation med män som inte klarar av det, fast jag trodde det från början. Känner mig ledsen.

Kram :-)

Svar: Ibland kan man bli alltför bekväm i sin personlighet och släta över.. istället för att prata ut på ett transparent sätt. Jag tror ni behöver bättra på er kommunikation, kram :)
Esmaralda

31 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Blev av med finshampot på gymmet. Kollade med personalen men det var inte kvar. Betyder att någon faktiskt snott det!! Blir så arg och less. Kan de ha tittat fel? Ska jag fråga igen? Ser du möjligtvis om det handlar om att något tagit det eller jag som slarvat bort det? Tack.

Svar: Rusken är stor att någon snott ditt shampo, tyvärr, kram :)
Esmaralda

32 Linda N:

skriven

Bra sammanfattning med tipsen. Det behövde jag påminnas om. Det funkar t ex (bevisligen) dåligt m endast 3-4h sömn på återkommande basis.🙈

Vi fick pizza o cola på jobbet i går av chefen i samband med avtackning av en kollega som slutade. (På tidigare ställe hade detta varit otänkbart p g a lite missriktat hälsotänk. )
=Hur man vet att man hamnat på rätt plats i livet nu🙏😃

Kram o trevlig helg allesammans!💕

Svar: Man är på rätt plats när man mår bra, kram :)
Esmaralda

33 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon Ez

Det är de som gör att många av vissa befolkningen kan missförstå oss som är högkänsliga och det har ju med att vi som är högkänsliga vi bryr oss mycket och ibland kan det bli att vissa tror vi är för på och att vi sen blir kallad att vi är dramatiska, oftast leder till att vi som är högkänsliga kan även attrahera om toxic folk. Ibland kan det vara att vi har så svårt att säga nej för att vi inte vill göra nån besviken eller svika nån och det får oss att ha svårt att säga nej och sätta gränser.

Men så länge man lär sig och inser saker och ting och därav börjar man sätta gränser för att för eller senare så ser vi vilka som är bra och inte bra för oss, det tar ju sin tid men för eller senare så börjar man kunna säga nej och sätta ner foten och börja sätta gränser 😌

Jag har en fråga ez och det gäller nu när jag ska börja studera och då undrar jag lär jag kunna träffa nån tjej där som kan utvecklas något? ☺️

Ha en fantastisk fin fredag och helg 🥰🙏🏼 stor kram på dig ez 🥰

34 Hemlig:

skriven

Hej Esmaralda!
Känner inte igen mig här och då är jag knappast högkänslig.

Drog mig ur motionsundersökningen, insåg att det blir för stor utmaning på hösten. Kanske kommer något anbat för mig som jag kan delta i, biggest loser eller dylikt? Om någon vill ha mig som försökskanin.
Ha en fin fredag.
Tack och kram!

35 Elle:

skriven

Varför kändes så jobbigt att träffa mina gamla vänner? Dålig magkänsla idag.. påminde det mej kanske om hur dåligt ställt det egentligen ligger till med mitt psykiska mående?
Kram

36 Doris:

skriven

Hej!
Jag är högkänslig.För mycket ljud är jobbigt.

Något budskap från universum i dag Es?

Kram

37 Ghostwriter :

skriven

Tack.. varför ville han inte träffa mig, gillade han mig inte så som jag kände? Sa jag något fel?


Kram

38 Ghostwriter :

skriven

Får du in någon känsla varför han inte ville träffa mig? Blev de för mycket känslor eller vad? Jag är så ledsen faktiskt :(

39 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja då blir det nog nåt klavertramp här framöver ;).
Förresten, gick processen som den skulle o är berörda parter nöjda? O leder detta till nåt?
Kram Skorpan

Svar: Processen verkar ha tagit rätt riktning, kram :)
Esmaralda

40 Ghostwriter :

skriven

Förlåt att jag spammar men jag behöver dig :( var mina känslor inte besvarade och kommer han höra av sig? Jag tror ingen av oss känt såhär innan men jag är väl dum i huvudet



Kram

41 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag vill så gärna hitta ett nytt jobb, får riktigt ångest då jag tänker på att återvända till mitt nuvarande jobb efter semestern.

Hur ser oddsen ut att jag får ett nytt jobb i höst?

Kram

42 Anki:

skriven

Tack för svar Es <3
Nä spelvinst är inget att hoppas på speciellt om man inte spelar ;-) haha

Får laga taket tillfälligt och se tiden an om ev ökning av lån i Januari

Kram Anki med flock

43 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du någon möjlighet med en ny graviditet i år eller nästa år för mig?
Kram

44 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer det här problemet med ögonen bli helt bra?
Kram

45 Helena Ir :

skriven

Under livets gång har jag förstått att jag är detta! Men också extrovert..Vilket blir jobbigt emellanåt. Det gäller att hitta sina knep! Ett är att inte jämföra sig med andra ned mycket större energi och framåt anda. Det här med min känslighet hade den så kallade mamman svårt för. Tror åtminstone ett av mina barn är högkänslig..och mer tänkande! Tack för fina ord angående detta. Vi är olika vi människor och inte skapta i samma form..samma tålighet för intryck mm
Kanske även Moa mitt älskade barnbarn tillhör oss .. Tillhör oss..låter som vi vore Aliens 😄

Skön träning..med lite lagom energi..

Ha det bäst!

Kram

Svar: Förstår att din kombo kan vara knepig ibland....och jag ser ju att flera av de dina har samma bekymmer men kommer hantera det fint... kram :)
Esmaralda

46 <3:

skriven

Härligt med fredag och 29 grader 🌞. Chablis 🥂är på kylning. Blev Eva så nyfiken att hon tog bort blockeringen på fb ? Såg en liten like inatt som sen togs bort.Tråkigt allt med henne men är ändå stolt över mig själv att jag till sist sa ifrån. Hon kommer aldrig få chansen igentrycka ner mig för att må bra själv. Hon ville till och med göra mig ful för hon blev avundsjuk på mig. Hennes mamma sa det till henne när vi var på semester.Hon pratar skit om alla hon umgås med och sin man. Ingen fin egenskap. Varför var hon så elak och avundsjuk mot mig ?
Kram

47 JSP:

skriven

Hej Esmaralda! Vilket intressant inlägg, min bästa vän är högkänslig, lärde mig lite nytt!

Min fråga gäller barn. Kommer vi få barn med IVF, naturlig väg eller inte alls? Är de ändringar jag gör nödvändiga eller bara ett sätt för mig att försöka kontrollera saker?

<3

Svar: Det ser ut som om barn kommer men jag ser inte riktigt på vilket sätt, kram :)
Esmaralda

48 L k:

skriven

Kommer L höra av sig till mig igen? Jag får den känslan.


Kram

49 Mercan:

skriven

Söta Esmaralda tack så hemskt mycket🤗💕🤭jag blev så glad för söta hundens skull 🤗💕🤭du har ett stort hjärta som hjälper alla söta Esmaralda🤗💕😌💕🙂

50 .:

skriven

Hej Es!

Om det skulle vara så att jag är bisexuell. Och jag träffar en av samma kön som mig själv. Skulle min mamma och pappa i alltet bli besvikna på mig då? Nu är det visserligen över 10 år sen dom levde. Men när min mamma och pappa levde så tror jag att dom hade ogillat det. Det kan förvisso inte veta säkert, men känslan säger det. Fast jag vet att dom hade accepterat och respekterat mitt val då jag kände mig väldigt älskad. Fast hade dom levt idag så kanske dom hade tänkt och sett annorlunda på det? Det är ju väldigt mycket mer accepterat nu än vad det var då. Min farmor till exempel. Hon är väldigt gammal och djupt kristen, men tycker att det är helt ok att min kusin som är homosexuell har sin partner.

Svar: Nej de skulle absolut inte bli besvikna... tvärtom skulle de bli glada om du träffar någon att älska och som älskar dig.. oberoende av kön. I jordelivet kan man ha många konstiga idéer men när vi kommer till Alltet blir vi upplysta och betydligt klokare.. kram :)
Esmaralda

51 Naturvän:

skriven

Hej!

Tusen tack för svar . Vi sätter ihop en massa frågor och synpunkter. Huvudsaken är att jag fortfarande kommer trivas här...och inte får bebyggelse tätt inpå. Behöver ju lugnet för att kunna måla och skapa...klart man är orolig

52 L k:

skriven

Kommer L höra av sig till mig igen? Jag får den känslan.


Kram

53 .:

skriven

Jag menade förstås att min farmor är djupt troende..

54 Mercan:

skriven

Esmaralda tror du jag hittar min byxa till bra pris idag😎😁😆

55 Meje:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer en vändning i den här situationen?
Hur stor är chansen att det kommer hända samma sak igen?
Kram

56 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda! Jag är nog högkänslig och har kanske något mer drag utöver det.

Fina Esmaralda, vill genast börja planera nästa resa för det får mig att må så bra. Behöver ha något sådant att se fram emot.

Ser det överoptimistiskt ut att planera en liten kortare resa i höst (oktober), och en lite längre resa i januari/februari/mars 2025?
Kram,
Jennifer

Svar: Japp, det ser rimligt ut, och härligt dessutom, kram :)
Esmaralda

57 Maddelito:

skriven

Hej ez!
När ska jag få ett nytt jobb? Jag söker men får bara nej eller ja jag har blivit kallad på intervju till en tjänst men det är för långt att pendla, då jag inte har körkort i nuläget.
Vi avtackades en kollega idag för hon ska sluta och har fått en ny tjänst. Jag kommer sakna henne men kunde inte låta bli att tänka "önskar det vore jag".
Har jag utbildad mig till djurvårdare i onödan?

Hoppas du får en bättra dag än mig

Svar: Det är svårt att få jobb i din bransch... dock tror jag det kommer möjlighet så småningom men kan dröja, kram :)
Esmaralda

58 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du att jag kommer att få ett barn till? Kram

Svar: Chansen finns, kram :)
Esmaralda

59 Mercan:

skriven

Hitade inget i andra hand butiken men jag köpte jätte snygg klassisk bommul klännig och finna tåfflor till min älskade sister äsmaraöda ,hon blev så glad🤗💕🤭😎😁

Svar: Vad roligt och så snällt av dig :) Kram
Esmaralda

60 Ghostwriter :

skriven

Såg att killen jag skulle träffat ljög om hur han bodde. Tyckte han inte om mig på riktig? Hör han av sig.



kram

Svar: Var sann mot dig själv... känns inte riktigt som en kille som du skulle bli lycklig med... kram :)
Esmaralda

61 Mercan:

skriven

Esmaralda ser du om min bror köper ganska snart bostad med flera rum🥹eller bytter hyresrätten lägenheten till flera rum🥹han är inte nöjd med nya lägenheten det är mycket damm🥹Eller Esmaralda han skickade nu bild till en bostad i närheten vi bor ,blir det hans blir han nöjd🥹💕🙏🙂‍↔️eller köper han bättre eller denna som han skickade bild,blir den hans🙏🙂‍↔️💕🙏🥹köper han den i närheten vi bor han skickade på messenger finns det shans söta Esmaralda🥹💕🙏

62 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Undrar om du kan se att samma sak kommer hända igen? Eller hur stor chansen ser ut att vara?
Kram

63 Mercan:

skriven

Eller kommer min bror bytta lägenheten till flera rums lägenhet i närheten snart Esmaralda🙏🥹💕

64 Mercan:

skriven

Eller bor han kvar i sin lägenhet Esmaralda det finns inte filter i fläcken kanske han vill inte köpa denna som skickade bild🙂‍↔️

65 Mirre :

skriven

Hej Es,

Jag är definitivt är högkänslig😅
Riktigt bra tips! Alla stämmer väldigt väl.
Es, Kan jag vara säker nu på att ” I ” inte är intresserad? Känner mig dum, känner att jag varit för ”på” med blickar🙈

Kram💗

Svar: En aning intresse finns nog.. men knappast att det kan växa och bli mer... gå vidare, det vinner du på... och du har inte varit för på, absolut inte, kram :)
Esmaralda

66 Mercan:

skriven

Esmaralda🤗min bror sa att han tycker om sin lägenhet väldig mycket 🤗💕🤭tänker inte heller bytta till flera rums😁det finns bara damm över spisen och han sa att det kanske är från sängklädderna när han lyfter dem😁😆😎han har kollat och sa att det finns två filter i fläcken🤗😎😁tack esmaralda du hade sagt att han kommer trivas i sin lägenhet😎💕🤗och han vill inte absolut inte köpa ett rums bostad till vilket ett rum ska betala en miljon ränta 😁😎🙂‍↔️min lille kloka bror Esmaralda🤗💕🤭🙂‍↔️tack Esmaralda att du såg att det kommer hus åckså för honnom inom flera år🤭💕🤗glad jag är och hanns nya lägenhet blev så fin snygg dezajnad med allt🤭🤗🙂‍↔️💕😌

Svar: Ja, din bror har en bra lägenhet och den verkar vara riktigt fin... visst har du en klok bror.. kram :)
Esmaralda

67 Maddelito:

skriven

Tack för svar men jag förstår inte riktigt hur du menar att det är en liten bransch och att det är svårt att få jobb när djurparker och smådjurskliniker skriker efter folk i hela landet. Men på grund av att jag har ej körkort så kan jag bara söka i Skåne och att jag är ensamstående med barn på heltid blir det svårt att flytta hursomhelst. Annars hade jag sökt i hela Sverige och flytta på mig utan problem.

Hoppas du får en fin kväll.

Svar: Jag menar att det är svårt att få jobb för dig personligen som behöver söka i ditt närområde.. men ge dig inte !Jobb kommer så småningom men kanske för ekonomins skull att du får ta något annat medan du väntar på en öppning i det arbete du vill ha, kram :)
Esmaralda

68 Rädd:

skriven

Vågar jag sätta på jobb-datorn och kolla? Landade jobbet rätt som jag skickade iväg igår?

Kram och kärlek

69 sofia:

skriven

Kära Es!

Min mans moster började för cirka ett år sedan att trakassera mig och anklaga mig för att ha stulit kläder från henne som hon hade i sin gamla mammas vind. Jag och min man bodde i mormors hus för massa år sedan och mostern bevarade sina finaste kläder där. Kläderna försvann för superlänge sedan men bara nu efter 30 år har mostern börjat tänka på dem. Jag har aldrig tagit hennes kläder och även sagt detta till henne men hon ger sig inte och det har blivit ett stort familjebråk om detta. Alla tror på mig och ingen på henne men hon ger sig inte. Jag har brutit kontakten med henne och hon senare idag skickade ett sms att hon ville prata med mig. Jag vet att detta aldrig kommer att bli bra därför vill jag inte ens anstränga mig för att jag vet att det endast gör mig på dåligt humör. Kommer detta att rätta till sig? Är det ens lönt att jag pratar med henne?

Svar: Ge det gärna en chans men inte mer.. då vet du i alla fall att du gjort allt du kunnat och kan ha frid i sinnet... kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: