Barmhärtighetsmorden.....

Jag har aldrig  kunnat  döda... och nu pratar jag om djur.
 
De flesta av oss har ju aldrig hamnat i situationen då vi behöver döda en männsika, tack o lov !
 
För många år sedan råkade jag köra på en igelkott som var svårt massakrerad men levde, med nöd och näppe, och jag sprang hysteriskt omkring på vägen och viftade och skrek tills en bil stannade.
 
Killen i bilen som var i 30 års åldern förstod mitt dilemma, tittade på den lille igelkotten och begick sedan  barmhärtighetsmordet !
 
 
Jag var så tacksam och just då skulle jag kunna ge honom allt han möjligen hade velat ha.
Han nöjde sig dock med mitt tack... vilket man får vara tacksam för i efterhand :)
 
En annan gång hade en liten fladdermus flugit in i taggtråd och rivit upp hela vingen och halva magen och jag såg ju direkt att nej, det går inte att rädda den lille stackarn. Det mest humana är att befria honom från smärtorna, pronto,  men herregud... det skulle jag inte kunna....  och då fick jag syn på brevbäraren som i sakta mak kom cyklande.
Jag stoppar honom... och berättar om tragedin och han visar sig vara en riktig gentleman.
 
Han tog loss fladdermusen, bad mig gå in i huset och några minuter senare knackar han på dörren och världen bestod av en fladdermus mindre.
 
Jag var lika tacksam denna gången och prackade på honom två limpor hembakat bröd och tre sockerkakor.
 
 
 
Vilke tur för mesar som jag att det finns människor som klarar av att göra vad situationen kräver !
 
Dessa händelser ligger långt tillbaka i tiden... men det spelar ingen roll... om  något liknande händer i morgon är jag lika handfallen och rusar efter hjälp... den saken är klar.
 
Kram & kärlek 💖
 
Vill du bli spådd  via mail? Få ställa alla dina frågor ?
 
Eller vill du ha en regressionsspådom där jag berättar om dina gamla liv ?
 
Oavsett, så är du välkommen att maila mig på:
 
[email protected]
 
och jag mailar tillbaka och berättar om hur det funkar !
Du är så varmt välkommen
 
 
 
1 Misstjejen:

skriven

Hej

Igår kväll var jag trött och jag börja skriva några mejla även skicka till E kvinna. Berätta som dagboken. Jag tänker inte ens på att jag scanna sms mellan mig och C kvinna så jag visar när det är sista då vi smsar varandra då tänker jag inte på emojl finns där. Men jag hoppas väl E kvinna tar inte illa upp utan förstår. Gör hon det?

Ha det bra

2 L:

skriven

Jag skulle heller aldrig någonsin kunna barmhärtighetsdöda ert djur. Bra att det finns andra som klarar av det.

Nu har jag haft två sömnlösa nätter. Trubbel med ekonomin framåt. Vet inte vad jag ska ta mig till. Jag försöker allt jag kan att ordna upp situationen men det känns hopplöst. Kommer det ordna sig för mig?

Kram

3 Ingela:

skriven

En natt såg jag från mitt fönster ett gäng ungdomar, några av dem mitt i refugen, resten stod och trampade på trottoaren.
En av killarna var den som var aktiv, han hade en sten som han släppte mot marken flera ggr. Man såg riktigt hur driftig den här unge killen var, han höll tjejerna på avstånd, som en riktig gentleman. Det visade sig vara en påkörd hare om jag inte minns fel, men vilken insats av dessa ungdomar som råkade gå förbi mitt i natten!

Es, flytt och jobb är det som snurrar i mitt huvud mest hela tiden.
Kan du se vad som händer först, nytt jobb eller försäljning/köp av lgh?

Kram Ingela

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer Natalia kommer tillbaka snart igen? För jag behöver henne och kunde prata med henne om allt. Det är skönt men jag vet inte om hon är sjuk eller något annat. Kommer hon tillbaka snart igen? Eller är det långt?

Ha det bra

Svar: Hon kommer tillbaka men ser inte exakt när, kram :)
Esmaralda

5 Rebecca :

skriven

Det är min födelsedag idag men det är den sämsta någonsin
Min såkallade pojkvän var arg igår igen han har hett temperament vilket jag vetkligen inte gillar. Men igår gick han över gränsen och sa att han "vill vrida nacken av dig". Känner mig rädd och vet inte vad han skulle kunna göra i vredesmod. Så är påväg hem till mina föräldrar och bo där rtt tag..vilket jag egentligen inte alls vill för bodde hemma superlänge och får depression där. Allt känns så tröstlöst :( kommer det bli bättre?

Svar: Grattis på din dag !Man måste ha en tydlig gräns och känner man sig så rädd eller hotad att man måste ge sig iväg hemifrån då är det en tydlig signal att förhållandet är fel och man bör ta sig ur det snarast möjligt, kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Förra vecka var pappas hunden går bort men han ringa mig två gånger som "misstag" men jag vet inte vad det menas när han ringa mig två gånger. Tänker han på någon annan som jag är den person eller vad kan det vara?

Ha det bra

Svar: Det ser ut att bara ha varit ett misstag, kram :)
Esmaralda

7 Pia1:

skriven

Tror inte jag skulle klara av det idag.
Man blir mer sårbar och blödig med ålder, när man fått barn, och när man har ont.
Men när jag var ung så var jag tvungen ett par gånger.
Fruktansvärt jobbigt men nödvändigt.
Och jag kan inte låta bli att tycka att människor borde ha rätt till samma hjälp.
Det är förbjudet att plåga sjur genom att hålla dem vid liv vid smärta som inte behandlas.
Till skillnad från människor som inte ens har rätt till vård!

Svar: Ja ofta behandlas människor sämre än djuren... blir ett djur akut sjukt kan man få tid till veterinären samma dag och utan problem.. medan vi människor får sitta av hur många timmar som helst på akuten.. om vi ens kommer dit.. kram :)
Esmaralda

8 L:

skriven

Jag skulle heller aldrig någonsin kunna barmhärtighetsdöda ert djur. Bra att det finns andra som klarar av det.

Nu har jag haft två sömnlösa nätter. Trubbel med ekonomin framåt. Vet inte vad jag ska ta mig till. Jag försöker allt jag kan att ordna upp situationen men det känns hopplöst. Kommer det ordna sig för mig?

Kram

Svar: Ta tag i en sak åt gången och det kommer ordna sig... kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Hmm, har inte råkat ut för något utsatt djur o har ingen aning om hur jag skulle reagera o klsra av att ta livet av det. Förhoppningsvis behöver jag heller aldrig uppleva det...

Fick inte den lidta jag hade behövt för att få en uppgift gjord utan fel pga av att en person sitter på den, intressant beteende. Nåväl, tänker sköta uppgoften o nu undrar jag om detta kommer att gå väl trots att jag använder info från förra året Es? Skulle ju inte vilja rätta till en massa fel sen...

Borta övet dagen å arbetets vägnar. I min anmälan stod det avec o det förstår jag nu inte, ensam som jag är. Hoppas ju på att en avec dyker upp då ;D. Knappast. Blir en lång dag idag då jag har kvällsprogram inbokat också sedan länge. Får sova under resan... Hoppas på en lyckad dag...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, ser ut att bli en bra dag... ha bästa humöret med dig.... kram :)
Esmaralda

10 A:

skriven

Jag är likadan, skulle aldrig kunna göra det heller, mot ett djur. Möjligen om man hade en spruta att ge så dem kunde somna in, men är väl inte många som har det hemma! Det skulle inte kännas lika dramatiskt.

Du hade rätt om min bil, jag kommer inte få så mycket för den som jag önskade. Men nu ska jag sälja bilen, spara pengar och en del till resa i jul. Resa i sommar har jag redan pengar till. Det har varit så himla mycket utgifter senaste tiden, saker jag måste köpa, bland annat gick min dammsugare sönder, en vän fyller jämt, jag till doktorn och optiker, min dotters kläder för små så köpt nya. Men nu verkar det lungt på stora utgifterna så jag kan börja spara.

Känner mig fortfarande inte "hemma" på jobbet. Fortsätter kolla andra jobb.

Ser det ut som vi kommer till London vid jul? Bör jag välja hotell ute på landet typ, eller centrala London?

Kram!

Svar: Ja, ibland kör det ihop sig och massa utgifter kommer på en och samma gång... men det här reder du ut. Du är bra på ekonomisk planering. Känns som att möjligheten att du kommer till London är god, kram :)
Esmaralda

11 M:

skriven

God Morgon ❤️
Har du möjlighet att se om den man - J - som jag träffat ett par gånger, har känslor för mig?
🤗
M

12 <3:

skriven

Godmorgon Es,ser du något extra roligt för mig med JC framöver/ sommar. Kommer vi komma framåt i vår relation ? Eller något annat spontant runtomkring mig som är positivt.Kram

13 Jossan :

skriven

Godmorgon
Jag hoppas verkligen inte att det är dags för mig att bli förkyld igen! Det är isåfall 4 veckor med någon sorts sjukdom.. orkar inte det!

Det jag fråga igår som min vän hade sagt. Absolut menar hon säkert inte något illa men de kommer ofta med sjuka kommentarer. Min andra vän är den som vänder på det som att hon menar något illa..

Hoppas kunna få svar på min fundering:
Min syster skrev att hon ska rensa bland alla bebiskläderna från min systerdotter. Hon fick för sig att detta kan ge otur att de ligger nedpackade. Och att hon tror att den rätte kärleken kan komma så fort hon gör sig av dem. Visst blir lite ledsen men kan det ligga något i det som min över skeptiska syster tror? Hon tror inte på ett dugg av något på den andra världen. 


Dags för jobb! Flera möten idag också! På fredag ska jag lämna jobbet tidigt! Sen semestern!

Kram

14 AN:

skriven

Godmorgon Esmeralda, å vad jag känner igen mig i detta! Jag har också fått be någon annan då jag har sett något svårt skadat djur. Jag vill befria dem direkt men jag klarar det inte. Sån tur att det finns barmhärtiga människor som kan göra det åt oss.

Jag har tänkt mer på mina älskade farmor och farfar som finns i Alltet. Hur har dom det? Är dom hos mig någongång?

Kram och ha en fin dag! 🥰

Svar: Jadå, de kommer då och då och tittar till dig och försöker ge så mycket kärlek varje gång, kram :)
Esmaralda

15 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Jag läste precis om Havannasyndromet och om hur man återigen misslyckats med att förklara symtomen.
Då såg jag Madame i Paris framför mitt inre öga och hur hon satt och fifflade med sina voododockor. Det är väl sånt hon jobbar med?
Nu tror man att det är någon slags hysteri i form av masspsykos det är frågan om.

Kram Therese C

Svar: Japp, det är sånt hon pysslar med och hon är väldigt bra på det hon gör.Kram :)
Esmaralda

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag har ju inga problem att hjälpa små djur slippa lida. Senast var det grannen som kom skrikande med en fågel hon tagit ifrån andra grannens katt..Ja den var så skadad att den knappt levde. Jag sa att låt du katten behålla fågeln om du ser det igen.Det var bara att ta på sig handskar och hjälpa det lilla livet .
Men jag förstår dig helt och fullt <3 Jag skulle inte klara av att ta bort en frisk fågel.

Vårdagjämning yay Det blir bara ljusare såå skönt
Idag står bilbesiktning på agendan Håll tummarna att lilla blå går igenom besiktningen

Kram Anki med flock

Svar: Ärligt talat så beundrar jag människor som du... dom tar saken egna händer och gör vad man bör och ska.... !Japp, nu blir det ljusare och det är härligt ! Orken kommer tillbaka.
Håller tummarna för bilen... kram :)
Esmaralda

17 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Spindlar flugor och andra småfän har jag inga bekymmer med att slå ihjäl men jag minns första gången jag skulle övningsköra på landsväg så kom det en ekorre i vägen, den dog men en annan gång och en annan ekorre kom i vägen, den fick jag backa tillbaka och köra över en gång till, men då blundade jag, jag kände ju dock att jag körde på den…🙄
Djuren har ju lika stor rätt att leva men otäcka spindlar….tveksamt😆🫣
Ny dag och ännu en dag närmare helg, jag längtar…
Känns det som min hjärtevän kommer flytta in hos mej eller flyttar vi till nåt gemensamt framöver?
Ha en fin dag🥰

Svar: Flugor o mygg, inga problem men spindlar, njae.. är livrädd för krypen men de är ju fredliga och stör ingen så jag har aldrig ihjäl dem... när sonen bodde hemma fick han lyfta ut dem i trädgården. God chans att ni kommer flytta samman, kram :)
Esmaralda

18 Mercan :

skriven

Esmaralda tack så hemskt mycket söta Esmaralda för svar igår, Esmaralda jag vill fråga dig om du ser att det finns möjlighet shans att försäkringskassan beriar mig från att betala pengarna tillbacka, när min sister pratar med dem 😌 💞 🤗 😌 🙏

Svar: Osäkert, du ska nog inte räkna med att det blir så, kram :)
Esmaralda

19 Cecilia:

skriven

Ja, jag hade nog aldrig kunnat göra det men tur att det finns andra som kan. Fint av dig att se till att blir gjort.

Igår skrevs kontrakt och jag längtar efter att få piffa upp vårt nya boende. Inte helt klart när vi flyttar in. Säljarna söker nytt hus frenetiskt, så vi alla hoppas att det sker till sommaren. Hur stor är chansen att det blir till sommaren? Kramar

Svar: Den chansen är god, kram :)
Esmaralda

20 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Ser du om det blir en resa på hösten?

Blir det en resa till Amsterdam då? Eller eventuellt resa längre bort?

Förvånansvärt dyra boenden verkar finnas i Amsterdam…

Kram

Svar: Ja, det är god chans att det blir en resa då men tveksamt om det blir till Amsterdam, kram :)
Esmaralda

21 Känslig:

skriven

Gomorron,
Håller verkligen men dig, hade aldrig kunnat, för blödig att göra det..
Vårdagjämning idag 🌿🌷 snart kommer värmen oxå.
Låg o grunna på igår varför jag är så känslig och varför min hjärna talar om ( ljuger om) saker som inte är sanna., den skapar liksom problem som ännu inte finns..
Hen o jag har inte sets på ett bra tag nu, av naturlig anledning, är jag saknad el hur går tankarna?
Kram :)

Svar: Jadå, du ser ut att vara saknad, kram :)
Esmaralda

22 F:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer relationen med den lite äldre kvinnan ut att hålla?
Kram

Svar: Kanske inte för alltid, kram :)
Esmaralda

23 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag har också blivit mycket känsligare med sådant med tiden…
Jag kan knappt döda en silverfisk längre utan måste släppa ut den.

För en liten tid sedan då såg du att det fanns en chans till en relation med honom, men på lite sikt.
Men hur ser chansen ut nu?
Har det förändrats ? Eller kan vi börja bygga på något det här året?
Finns chansen för honom och mig?
Kram

Svar: Chansen ser inte ut att vara särskilt stor.. kanske du ska göra klart och gå vidare... kram :)
Esmaralda

24 Ghostwriter:

skriven

Igår hade jag en fin meditation.
Fick jag med något budskap?

Såg en röd dörr, en stor äng och mina vägledare bredvid som tog varsin arm. Jag tänkte på det jag ville ha sagt och gjort. Fick ”träffa” min soulmate och ett barn, mest för känslan. Sen när jag var klar gick jag ut genom en gul dörr.



Kram :)

25 Bjork:

skriven

Hej är det c barn jag blir mamma åt?

Kram

26 Vitsippa :

skriven

God morgon!

Kan du se om våran vän saknar att umgås med oss ? Ser du om han någon gång tänkt försöka ? Är det han eller hon som är anledningen dom slutat vilja umgås med oss? Vi tror det är hon med tanke på hur vi hört när vi umgås hur hon prata om andra .

Sen undrar jag en sak till nu när nyheten kom ut. Kommer dom ge mer uppmärksamhet ditåt ?
Kram från regnet 🌧️

27 Mercan :

skriven

Esmaralda hittar jag min byxa idag 😙 😙 😙

28 Mimi:

skriven

Hej!

Börjar att oroa mig rejält för flytten. Kommer jag att trivas och få lugn och ro och bättre sömn??

Kram

29 .:

skriven

Hej Es!

Någonting har hänt med mig sen jag vågade ta steget att börja ta en antideppmedicin. Jag har provat massor av olika och inget har hjälpt. Men jag som alltid har varit ett kontrollfreak har börjat kunna släppa lite på kontrollen till viss del och det är ju skönt. Men hur knäppt det än låter så känns det läskigt liksom skrämmande. För jag är rädd att jag tappar kontrollen för att jag släpper på kontrollen. Jag tänker på ett annat sätt gällande en del saker och det är som sagt skrämmande. Ett annat lugn i kroppen och reagerar på annat sätt som jag inte är van vid. Jag är rädd att börja göra dumma saker då jag inte har den där extrema kontrollen helatiden. Tror du att det blir så Es??? Att jag kan bli så knäpp... Eller är det bara en puff åt rätt håll i livet? Kram från en lite rädd person (mig).

30 Dani:

skriven

Hej!
Tänkte åka till Paris på lördag men känns som en dålig ide?
Kram

31 Mercan :

skriven

Jag är rädd nu, har ingen möjlighet att betala pengarna så stor summa, finns det shansen liten Esmaralda 😟😭😖

32 Mercan :

skriven

Esmaralda 😭😭😭finns det shansen möjlighet 😫

Svar: Finns en chans men den är inte så stor, kram :)
Esmaralda

33 Doris:

skriven

Hej!
Jag skulle inte heller kunna döda ett djur,är alldeles för blödig.

Ser du om pengarna jag väntar på kommer ?Eller kanske inte?

Kram

34 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns det rimligt och möjligt att jag blir mamma igen inom 1-2 år?
Kram

35 Mercan :

skriven

Esmaralda kommer de befria om min sister säger att jag viste inte att jag borde meddela om min mor och jag har ingen möjlighet att betala pengarna Esmaralda 😭😭😭😫😫😫

36 M:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer relationen med den äldre kvinnan hålla i sig ett tag nu framöver? Eller är ett uppbrott pågång eller nära?
Kram

37 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan du se, kommer han att ta kontakt med mig? Kram

38 Mercan :

skriven

Tack Esmaralda 💞 du har ett stort hjärta som hjälper alla 🤗 💖 😌

39 🦁 :

skriven

Hej Esmaralda.

Jag blir bara så ledsen att han var så negativ till att skaffa barn med mig.
Men nu denna kvinna har inga barn och hon är lite över 40.
Kan han tänka sig skaffa barn med henne? Varför med henne isåfall men inte med mig?
Kommer jag få räkna med nu att de får barn ihop?
Kram

40 M:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer relationen med den äldre kvinnan hålla i sig ett tag nu framöver? Eller är ett uppbrott pågång eller nära?
Kram

41 AN:

skriven

Tusen tack för svar! Nu blev jag jätteglad! 🥰

42 Lejon :

skriven

Hej Esmaralda.

Jag blir bara så ledsen att han var så negativ till att skaffa barn med mig.
Men nu denna kvinna har inga barn och hon är lite över 40.
Kan han tänka sig skaffa barn med henne? Varför med henne isåfall men inte med mig?
Kommer jag få räkna med nu att de får barn ihop även om det gör ont.
Kram

Svar: Försök att bry dig inte om vad han eventuellt gör och inte gör.. ha fokus på dig själv, på att ta dig ett stort steg vidare och lev ditt liv... kram :)
Esmaralda

43 <3:

skriven

Godmorgon Es,ser du något extra roligt för mig med JC framöver/ sommar. Kommer vi komma framåt i vår relation ? Eller något annat spontant runtomkring mig som är positivt.Kram

44 LillaH:

skriven

Hej Esmaralda.

Får jag räkna med att hans nuvarande relation kommer att hålla flera månader/ år framåt?

Kan du se någon indikation på att han kommer att ta kontakt med mig igen?
Kram

45 Em:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor ser då % ut i att han kommer att kontakta mig? Och att vi kommer att gå in i en relation med varandra?
Kram

46 Till Rebecca:

skriven

Lämna mannen, det kommer bara att bli värre, spelar ingen roll hur snäll han är i övrigt, han kommer inte att ändra sig i beteendet! Bra att du lämnade hemmet.

Lycka till! Återkom gärna hur det går för dig,

47 .:

skriven

Ställer frågan lite mer konkret.
Går mitt liv samt mående åt rätt håll, liksom mer ljust? Eller vad ser du en tid framåt?

48 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Igår var tiken hos stadens lilla veterinär och han hade väl ingen röntgen men trodde med största sannolikhet att de var epilepsi och ingen hjärntumör då hon skulle ha haft mer symtom. Han tog enbart blodprov och undersökte henne överlag och allt såg bra ut. Hon har nu fått medicin som hon ska ta morgon och kväll. Ser du om de blir bättre med hennes anfall? Kommer medicinen hjälpa henne nu? Kommer de bli bättre när M flyttar tillbaka till sig? Kram Zoey 💕

Svar: Känns som om det kommer att bli bättre, kram :)
Esmaralda

49 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Åh 😢 Jag har blivit tvungen att hjälpa djur över till andra sidan. Riktigt psykiskt jobbigt

För ett par år sedan råkade jag trampa på en kaninunge. Eller snarare jag trampade aldrig. Hon kom under min fot men kände att det var något så satte aldrig ned foten. Hon blev rädd och sprang och sprang, jag fick tag på henne och hon tvärdog i min famn. Jag mådde så otroligt dåligt och grät floder.
Jag Hittade en svart fjäder i mitt ihopvikta lakan på balkongen. En liten hälsning från henne ❤️ Minns att jag berättat om detta. Jag tror hon är återfödd i min lilla Shini som nu är i samma ålder som What's Up (som kaninen hette) De är kopior av varandra iaf 😊❤️
Mådde dåligt länge över det som hände och tårarna kommer när jag tänker på det. Inget "barmhärtighetsmord" men super jobbigt.

När man föder upp kaniner av dvärgras så kan man ibland få muppar som det kaölast. Det är eb defekt och de måste man avliva. Det händer tack och lov inte ofta. Första gångerna var hjärtskärande men det går snabbt. Värre när de har fått päls, personlighet och man har en connection.

Från det ena till det andra.
Jag har en rosenkvartssten som såg ut att vara klar med denna värld. Min favorit och den ligger perfekt i handen. Den hade blivit riktigt brun och jag har tänkt att begrava den men inte fått tummen ur. Nu är den vackert rosa igen 😯 Det bruna finns inte kvar och ja.. Den verkar inte redo för jorden ännu.


Visst är det What's Up som är återfödd i Shini (Let Me Shine)?
Och vad händer med min "hjärtesten" 😃?
Kan en sten verkligen bli brun inuti och sedan renas och bli sin forna rosa färg.

Kjam finaste du❤️

PS Åter igen har du huserat i min dröm. 3 drömmar på mindre än vecka.. 🤣 WTH 😁 Du får gärna besöka mig i drömmarna 😁😃👌🏻❤️ Så välkommen så

Svar: Stenen är inte redo att begravas... använd dig av den... för det tror jag är meningen !Troligt att det är What´s up som är återfödd, lita på din egen känsla.
Vd roligt att vi ses i dina drömmar... kram :)
Esmaralda

50 Bella:

skriven

Tack för svar igår, kände nästan att vi har träffats i ett tidigare liv. Det har vart en sån länk mellan oss sen jag flyttade hit, var ju en agent som tipsade om honom att spela med men sen blev det ingenting fick inte hans uppgifter eller något utan såg han ju bara hela tiden och undrade om det var han. Och nu två veckor innan jag flyttar så strålade vi samman, det är så konstigt hur livet och universum fungerar egentligen men så häftigt också. ❤️ Bartendern sa i lördags när jag va ensam vid bardisken och pratade ut som på film hahaha, att jag borde säga hur jag kände innan jag åker men jag lämnar nog det till universum, han vet säkert redan om vad jag känner 😂😅 skulle det kunna bli något mellan oss på riktigt riktigt?
Eller hur ska jag liksom tänka själsligt.. Börjar ju mitt nya äventyr nu och vill bara kunna fortsätta leva och leva och tacka för alla upplevelser och känslor men ändå tänker man att man vill se vad de skulle kunna bli. Älskar det här själsliga, men ingen i min närhet "tror" riktigt på de där så har ingen att prata med om det 😂😂🥺

Kram

Svar: Tänk som så, att är han intresserad tar han kontakt inom kort... ju längre tid som går desto mindre chans att det blir..... och själv ska du bejaka universum och göra allt det du tänkt dig, kram :)
Esmaralda

51 Emelie:

skriven

Ujujuj, jag hade inte fixat det😥
Tur att de finns människor som kan.
Bortglömd eller lite saknad hos mister?
Hagel o regn bläää. Kramen🤗

Svar: Lite saknad tror jag allt att du är, kram :)
Esmaralda

52 Evelina:

skriven

Hej, blev han lite smått avundsjuk när jag var tvungen att gå bredvid den killen?

53 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Tack för svaret om resan. Du har helt rätt - en resa blir det i höst men inte till Amsterdam som jag tänkt!

Kollade nyss att jag får skatteåterbäring hurra! så ska unna mig och dottern en resa i höst till varmare breddgrader! Så det blir alltså inte Amsterdam… Tänk att du kunde se det? Helt otroligt!

Kram

Svar: Det kommer bli en jättefin resa och det är du så värd !! Kram :)
Esmaralda

54 Till Mercan:

skriven

Mercan tråkig situation du har hamnat i.
Tyvärr så är det oftast så att om du fått för mycket pengar från försäkringskassan så måste du som regel betala tillbaka, speciellt om det är du som har begått misstaget.
När det gäller beräkning av bostadstillägg hos pensionsmyndigheten så får man svara på frågan om du/ni delar din bostad med någon annan (gäller dock inte egna barn under 20 år) och antagligen ställer försäkringskassan samma fråga.
Om jag förstått det rätt så bor din mor med dig och tillför därmed en extra inkomst till hushållet genom sin pension vilket du har glömt att redovisa för försäkringskassan genom att felaktigt ha svarat nej på ovan ställda fråga. Om denna extra inkomst hade räknats med så hade du antagligen fått ett lägre bostadstillägg.
Om du inte kan betala tillbaka hela beloppet på en gång kan du få hjälp att dela upp betalningen, men i regel så måste hela skulden betalas tillbaka inom tolv månader. Om denna tidsfrist kan förlängas i specifika fall vet jag inte.

Om din mor inte bor med dig och du kan bevisa detta så kan du kanske vinna en omprövning av beslutet. Du har alltid rätt att begära att försäkringskassan omprövar sitt beslut om återbetalning. Men även om du begär omprövning av ett beslut så ska du ändå betala skulden senast på förfallodagen för att slippa dröjsmålsränta. Om sedan omprövningsbeslutet ändras till din fördel så får du tillbaka de pengar du redan betalt in.
Obs. du ska inte förlita dig på mitt ord om din situation, då jag inte jobbar på försäkringskassan/kan ha fel eller har alla uppgifter i ditt fall, utan kontakta försäkringskassan och boka in ett möte där ni i lugn och ro kan få förklarat för er vad som gäller samt kan ställa era frågor.
Om du känner dig osäker i din kontakt med myndigheter så ha alltid med dig en person som kan stötta dig och rätta dig om du skulle lämna felaktiga uppgifter. Alla myndigheter, så även Försäkringskassan, har en service skyldighet att hjälpa och stötta er och se till att ni förstår ert ärende. Så var inte rädd att be om hjälp eller be dem förklara ytterligare om du inte förstår.

Lycka till med ditt ärende och förhoppningsvis så kan ni nå en lösning som är genomförbar för alla inblandade parter.

55 Mth:

skriven

Hej!
Kommer jag få behålla lägenheten?
Kram!

56 Ghostwriter :

skriven

Skulle ta id kort idag, tyvärr fick jag inte det då mitt pass va utgånget och inga Skatteverket papper funkar. Deras regler gör att jag eller någon måste åka 6h för att identifiera mig!?? Blev skit less och förstår såklart att regler är regler men vad gör man då om man har INGEN?


Känns det som Skatteverket hjälper mig så det kan göra undantag/vara lite sjysta i rådande situation?


Kram

Svar: Jobbig situation men skatteverket har svårt att gå utanför regelverket, kram :)
Esmaralda

57 Smulan:

skriven

Har heller aldrig kunnat ha ihjäl ett djur.
Återbesök imorgon och det ser nog inte så ljust ut som jag trodde. Men få se vad som sägs imorgon.

58 Ally:

skriven

Nu går jag bara och väntar o väntar på besked kring tjänsten, kan inte tänka på nåt annat, trodde jag skulle få svar idag…
Kram :) 🍀

Svar: Svaret kommer snart, jag håller tummarna, kram :)
Esmaralda

59 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Jo en bra dag :)!
Sen opera med kompisen ännu ikväll. Mycket program på en o samma dag. Men ingen karl ;).
Kram Skorpan

Svar: Ibland klumpar det ihop sig och blir mycket på en och samma dag... men när det är roliga och positiva ting så gör det ingenting :) Kram .)
Esmaralda

60 Till tråd 38:

skriven

Tror inte du behöver betala allt på en gång.
Det finns möjligheten att få avbetala så du betalar lite varje månad. Tala med dem på f-kassan.

Es. Jag har ett bekymmer för att inte säga problem. Vad tror du om detta; kommer de sluta jiddra sin skit sins emellan å med andra med rent ut sagt , ljuga å förvränga samt vara rent taskiga å elaka då o då.Trot jag försökt vara till stöd så långt det varit möjligt i olika frågor. Såklart de har en annan sida oxo men bara med korta inslag då de
beter sig bra å fungerande.

Såklart
diskuterat deras
beteende med andra i gruppen men hur de
ställer sig i detta
vet jag inte riktigt.

Försök innan med att ta upp o saker som kom upp men utan framgång.

Kan du se om detta löser sig eller hur blir det måste jag säga upp kontakten?

Kram

61 Tintin:

skriven

Hej Es!

Min dotter flyttar snart. Blir det flera flyttlass för mig att hjälpa till med i år?

Tack och kramiz!

62 Ps.:

skriven

Altså Försökt innan med att ta upp o saker som kom upp med dem det berör direkt då det inträffat men då utan framgång.

Tråkigt om vi inte kan få detta att fungera att de inte kan eller vill skärpa sig.

Ds.

63 AnnaK:

skriven

Skulle inte heller klara det. Har börjat ömma för spindlar t.o.m på äldre dar och det har varit min stora fasa. Broms, mygg, knott etc har inte mitt ömmande sträckt sig till än och kommer det en geting springer jag.

Verkar som att sambon snart har nytt jobb. Hoppas det. Blir svårt för honom få en lägenhet annars om jag nån gång gör slag i saken. Fast jag tror det blir jag som får flytta...han kommer vägra. Verkar det så? Känner dock själv att detta är min lägenhet och jag planerar i huvet ibland hur jag ska inreda när jag bor själv. Men tja vi får se om det blir något alls av någonting...

Kram 🤗

Svar: Härom sommaren hade jag ju getingen Gert som var så snäll och tam...man överraskas av sig själv minsann !Troligt att det blir du som flyttar när du är redo, kram :)
Esmaralda

64 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns det som att chansen finns och att det är möjligt att jag blir mamma igen inom 1-2 år?
Kram

65 Se…:

skriven

Hej Esmaralda.

Är han beredd att släppa mig?
Kram

66 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du om min brors resa till Lea kommer gå bra 😌💞🤗har Inga frågor kvar Esmaralda och ska kämpa sluta röka utan sigg längre 😎 idag blev det Kari traa jacka till mig i andra hand butiken 😂 har tvätt den, kommer ha varje dag på mig 😎😁Esmaralda tror du jag ska behålla tiger byxan som jag köpte till min sister, det är stor på mig, men Esmaralda den är väl inte herr byxa, kan du se det 🙄köpte inte sigg 🤗 tänker inte röka en enda sigarett längre 😌😙😙😙💖

67 Gubben i skogen:

skriven

Att döda djur som är döende har jag gjort en hel del då jag är jägare och spårar skadade/påkörda djur som sedan oftast måste avlivas. Även djur i andra sammanhang har jag fått ta hand om när andra inte kunnat förmå sig. Jag förstår att man inte kan och att en del har svårt för det.

68 Evelina:

skriven

Hej, kommer det möjligtvis hända något mellan han o mig på lovet? Kram

69 <3:

skriven

Kommer det lösa sig tror du Es att E kan passa min lilla skrutt 🐶när jag åker till Marbella i maj ?♥️
Kram

70 Ghostwriter:

skriven

Pratade med Skatteverket och dem gav en del förslag, känns det som att det kan räcka till för att få ID kort där? Annars får jag väl åka 6h ….

Känns som ingenting går bra för mig. Allt går sönder, inget flyger på. Tråkigt

Kram

71 Ally:

skriven

Whopp Whopp jag fick tjänsten 🥳🥳🥳 känns himla bra 😃
Nu hoppas jag att kommer att trivas och kunna utvecklas där för ett tag framöver..
Kram :)

72 Mercan :

skriven

Esmaralda jag är rädd nu, kan du hjälpa mig med det du ser😖för en månad sedan en kvinna i turkisk tellwe spådde mig att den närmaste tiden något gammal som jag hade med att göra i kärleks fronten kommer bli avslöjad av vilket jag ska ha lärdom, det är min största räddsla Esmaralda kan det som sa kvinnan ha med det att göra som jag gjorde med männen i Turkiyet med mobilen att göra 😖eller ska jag glöma det och vara lugn, du såg en gång när jag var så rädd, att du såg att min family kommer få veta om det inte alls Esmaralda, vad ser du Esmaralda 😭

73 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Men äsch vill inte flytta fast samtidigt kul med förändring. Ser du vilken typ av boende som blir mitt nästa?

Kram 🤗

74 Bjork:

skriven

Hej vad glad jag blir att jag får jag ju ge min mamma ett barnbarn:)

Kram


75 Lou:

skriven

Hej. Har du tips på hur jag kan jobba bort ilskan som jag har mot mitt ex, som dagligen tynger mej? Känns som att jag håmler på att förvandlas till en liten surtant snart.
Kram

Svar: Se till så du är upptagen och har annat att tänka....skjut bort de jobbiga tankarna är de kommer... fokusera på nuet och framtiden... kram :)
Esmaralda

76 Vännen :

skriven

Kommer det bli något seriöst mannan min kompis och killen hon umgås med?

77 Mojsan:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att ta kontakt med mig? Ser du Ja eller Nej?
Kram

78 Mo:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan du se om han verkar ”testa” mig just nu?
Kram

79 Humlan:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor är chansen att jag kommer att få en sista riktiga chans?
Kram

80 Nova :

skriven

Hej! Känner mig helt vilsen just nu och vet inte om jag är på väg att falla för helt fel person. Vet inte ens om han är intresserad eller om han bara har dåligt samvete och inte kan säga hej då….


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: