Kärringen mot strömmen.....

Till morgonkaffet igår  pratade vi om hur det var förr i småbyarna och de människor som styrde och ställde.

Mamma är ju 91 år och minns mycket väl byn där hon växte upp och hur alla skulle inrätta sig i leden. 

Det var en arbetarby, fabrik och gruva och socialdemokraterna var stora. 

Alla kvinnor skulle vara med i den socialdemokratiska kvinnoklubben och ingen skulle gå i kyrkan… det bestämde  kvinnornas överhuvud som hette Ebba. 

Man smörade för Ebba och sa inte emot… men se, det gjorde min mormor.

 

Hon vägrade gå med i kvinnoklubben, hon röstade inte socialdemokratiskt och bara för att reta kärringen Ebba gick hon dessutom i kyrkan… något som hon egentligen inte tyckte om eftersom också prästerna hade en taskig attityd och tyckte  att man skulle rätta in sig i deras led. 

Mormor gick dit ibland… tillräckligt sällan för att låta sig bli påverkad men tillräckligt ofta för att reta gallfeber på Ebba !

Man kan lugnt säga att mormor  var kärringen mot strömmen 😊

 

 

 Varje lördag hade mormor fest och då spelades det på trattgramofonen och  man sjöng och dansade och åt smörgåsar..mamma spelade dragspel och mandolin… och till dessa fester kom Ebba också minsann och mormor lät udda vara jämt eftersom hon tyckte att Ebba inte hade så mycket roligt i sitt liv, så hon fick vara med.
 

Kram & kärlek💖

1 Bjork:

skriven

Hej blir det lite kompis häng snart tro?

Ktam

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag och C kvinna ska träffas men jag fråga är att kommer här månaden dyker upp något som gör förhinder för det blir ändras?

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker det ska var trevligt att C kvinna besöka min lägenhet och umgås. Det är något bra för ser en nytt sida av mig med nyare perspektiv om mig.

Så kan jag bjuda på något fika till henne också?

Ha det bra

Svar: Lite fika när ni ses hos dig är perfekt, kram :)
Esmaralda

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Här vecka har jag känner hur efterlängtade jag är till C kvinna. Undra på det är snart och tänker hon något på mig?

Ha det bra

5 Rädd:

skriven

Gjorde jag rätt som var hemma idag? Jag orkade helt enkelt inte med. Men oroar mig att det får konsekvenser att jag missar alla möten idag? Men orkade helt enkelt inte. Känns som min insatts inte alls uppskattas. Jag ska bara finnas där medan alla andras tid ska planeras och prioriteras. Så trött påt. Oroar mig att jag gjorde bort mig igår också. Är så trött på allt som har med jobbet att göra.

Kram och kärlek

6 Lou:

skriven

Cool dam :) Esmaralda, blir det bättre snart…?

Kram :)

7 Lotta S:

skriven

Heja mormor! Hon har helt tydligt alltid gått sin egen väg fullt ut. Jag hoppas jag också kan vara en förebild för min dotter på ett eller annat sätt, men vet också vad hon tar avstånd ifrån vilket är jättebra.

Kommer nya medicinen att täckas av högkostnadsskyddet eller motsvarande?

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Ska kul om jag gör en frågor om mig själv till C kvinna så om hon vet så mycket om mig och känner mig så väl bra. Hoppas jag väl hon tänker rätt men inte svar fel på frågor. Om vi ska var hos mig så jag kan gör såna frågor till henne. Jag är nyfiken om hon vet exakt vem jag är eller trodde jag är något helt annan.

Ha det bra

Svar: I stora drag tror jag att hon vet hurdan du är.... försök att umgås på ett enkelt sätt med henne... det gynnar er båda, kram :)
Esmaralda

9 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag skulle så gärna ha velat bjuda min mamma på en solresa till värmen i vinter, har försökt spara undan mina skatteåterbäringspengar till det. Men nu ser det ut som att jag inte har råd att bjuda henne med :( Känner mig lite ledsen för det.

Har en massa oväntade utgifter så jag har måstat använda mina undansparade pengar, kassan krymper hastigt.


Ser det i något skede ut som jag kan bjuda min mamma med på en resa utomlands? Till sommaren?

Kram

Svar: Jag tror att du så småningom kommer att kunna bjuda mamma, kram :)
Esmaralda

10 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag hinner börja arbetsträna innan knäoperationen? Kommer jag komma tillbaka till samma plats efteråt oxå? Kram Zoey 💕

11 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag hinner börja arbetsträna innan knäoperationen? Kommer jag komma tillbaka till samma plats efteråt oxå? Kram Zoey 💕

12 Ghostwriter :

skriven

Har fått god hjälp på akuten. Kommer jag verkligen få diagnosen epilepsi de misstänker starkt?
Har gjort röntgen för evt tumör.
Vill inte ha någon diagnos. Allt blir precis tvärtom av vad jag trodde isåfall. Karriär. Mående. Livet. Trodde de bara var något enkelt fix dessa symptom


Kram

Svar: Se det som positivt att de reder ut ordentligt och prata med din läkare om det känns tveksamt, kram :)
Esmaralda

13 Tess:

skriven

Godmorgon Es


Jag har inte varit in på jobbet på ett tag då jag varit och är förkyld, men igår gjorde jag ett försök. Men en person "fryser" ut mig och det gör att stämningen blir dålig. I vuxen ålder så har jag inga vänner kvar snart, vet inte vilken väg jag ska gå... vill inte vara själv men heller inte vara med dem som inte vill mig väl. Ser du någon förändring?

Ha en fin dag! Kram

Svar: Ta tag i personen som fryser ut dig och säg vad du tycker.... nya vänner kommer för dig, tveka inte att själv ta initiativ, kram :)
Esmaralda

14 Anette:

skriven

Hej Es! Ser du om det kommer blt bra med mitt nya telefonabonnemang till slut eller strul? Kram❤️

Svar: Lite strul först men så småningom lugnt, kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Vilken härlig mormor du hade o visst liknar du henne i mångt o mycket Es :). Kan inte ha varit lätt att leva på den tiden...

Hoppas att jag också i nåt tidigare liv varit ens lite rebellisk ;). Numera är jag ju för mjäkig o inte är det nå lätta att gaska upp sig heller o bli rebellisk ;)...

Lustiga drömmar, har kanske sovit då, om min kusin som igen hade fått barn, tvillingar, varav den ena såg mycket annorlunda ut än den andra o kusin släppte inte barnet ifrån sig.

Vet inte varifrån tanken dök upp men jag undrar om det skulle finnas nån möjlighet för mig att operera mina ögon o bli av med glasögonen Es? Inte så att jag har pengar till det nu o det är ju den dyrare varianten av operation, förstås ;). Drömma kan man väl...

Torsdag tror jag att det är idag, får ta almanackan till hjälp o kolla. Japp, nästan fredag ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nog har du varit en rebell i dina dagar... och jag tror inte att man kör med dig i detta livet heller.Finns en god chans att du kan operera ögonen men jag tror att det kostar, tyvärr
Nu är det nästan fredag.. yay :) Kram :)
Esmaralda

16 <3:

skriven

Godmorgon Es, ser det ut att bli en date till med B O ? Kommer han fråga igen fast jag tackade nej sist.
Kram

Svar: Runt 30 % att han frågar igen, kram :)
Esmaralda

17 .:

skriven

Hej Es!
Jag arbetstränar ju. Och det går genom en kurs för att se varje persons förmåga att komma ut i jobb. Hursomhelst, min kontakt där är så sur och får mig ofta att känna mig dum. Iochmed detta så blir jag nervös och missförstår ofta, vilket får mig att känna mig ännu mer dum och jag skäms. Min fråga är... Låter hon lika sur och snäsig mot andra deltagare på denna kurs??? En kurs som snarare drar ner folk ännu mer fastän syftet egentligen är helt tvärtom...

Svar: Hon är nog lika mot alla... känns det jobbigt tycker jag absolut att du ska säga ifrån.. kram :)
Esmaralda

18 Jossan :

skriven

Godmorgon

Vad häftig mormor du hade som våga stå emot! Önskar jag var sån.

Blir så förvirrad på min kompis. Vi hade pratat om att åka utomlands under lovet. Och nu ska hon åka med andra. Känner mig lite sviken men samtidigt skönt för då hinner jag med saker som jag måste göra… Så sa jag att hon får kolla så det är bra till när vi åker ner nästa sommar. Helt plötsligt kunde hon inte svara på något till nästa sommar för ingen vet hur livet ser ut.

Aja får se hur det blir med den saken.. jag hoppas iallafall på en lika grym sommar som denna.. men killen hon träffar förändrar henne helt…

Röntgen igår och nu är det bara att vänta på svaren…

Blir det en händelserik höst för mig?

Kram

Svar: Människor förändras och ibland på ett sådant sätt att man blir besvikenHåller tummarna för röntgen
Lite kul kommer ske i höst, kram :)
Esmaralda

19 Snödroppen:

skriven

Godmorgon💞
Ganska härliga tider på gamla dar och visst har du lite av din mormor i dej eller…?😅
Här har jag folk omkring mej som sätter i system att vara motsatsen till allt och är helt korkad helt ärligt och människan fattar inte att hon är dum i huvet…hon har fått så många tillsägelser nu så jag undrar om hon får sluta snart eller bli omplacerad för hon passar verkligen inte in?
Annars lunkar allt på här, trött så in i bängen o värk i kroppen så det blir skönt med helg snart, känner mej slut som människa i kropp o knopp…
Ha en finfin dag, kram🥰

Svar: Somliga funkar det inte med...Hoppas du kan vila ordentligt i helgen, kram:)
Esmaralda

20 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag söker jobb men det lossnar inte. Jag kanske söker inom fel område? Borde jag söka mig till andra tjänster? Jag är lite vilsen och vet inte vad som skulle vara bäst. Något helt nytt? Eller inom områden där jag har erfarenhet. Jag vill ju egentligen byta men är osäker nu. Ingen vill ju ha en person utan erfarenhet inom branschen. Ser du vilken riktning som är bäst för mig och om det lossnar snart?

Svar: Sök andra tjänster också och lite allt möjligt som du kan tänka digKram :)
Esmaralda

21 Bjork:

skriven

Hej händer det något kul vid jul för mig?

Kram

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilken härlig krutkärring din mormor var ! En som inte lät sig falla in i Ebba-ledet. Tänk om vi haft fler som henne i samhället.

Här är det segt ,sover mycket tog ett sockervärde och det var väldigt högt i morse ...har inte ork att ta tag i detta oxå..Tappat geisten .

Ikväll blir det artrossprutan den månatliga för Mira
på kvällsdroppin hos vet.

Trevlig Torsdag önskas alla

Kram Anki med flock

Svar: Ja mormor var en krutkärring av rang minsann :)Ta tag i sockret... högt värde får dig att må dåligt....
Skönt för Mira att få sin spruta... kram på dig och hela flocken :)
Esmaralda

23 Shenzi:

skriven

Hej!
Ser du något spontant kring mig som sker under hösten?? Kram ❤️

24 Shenzi:

skriven

Hej igen!
Ser du om de börjar ljusna för mig nu? Känns lite som de gör de nämligen. Lr ser du något annat motstånd för mig? Kram Shenzi 🌹

Svar: Visst ljusnar det... en och annan bump in the road kommer men på det stora hela ser det ljust ut, kram :)
Esmaralda

25 Dunegull :

skriven

Morning,
Hade samtal med min läkare nyss. Vi har bestämt att jag ska fortsätta med sprutor någon månad till samtidigt som jag ska försöka köra rehab och bygga upp kroppen.
Annars blir ytterligare en tredje operation. Får du någon känsla om det blir så e? Kan det hjälpa med enbart rehab biten?

Stor kram

Svar: Finns en möjlighet att det hjälper med rehab så gå in för detta, kram :)
Esmaralda

26 Mercan:

skriven

Esmaralda ser du någon liten vinst från eurojackpot för oss i slutet av månaden och jag ska kämpa sluta röka och ser du söta Esmaralda att jag ska träffa mannen med gott hjärta innan slutet av året🤗🙂‍↔️💕🤭

Svar: Ser ingen chans till vinst av betydelse tyvärr, kram :)
Esmaralda

27 A.:

skriven

Hej kära Esmeralda, tack för ditt svar igår! Jag ska försöka vara mer utåt och social på jobbet!
Kram ❤️

Svar: Jag tror det kommer ge bra resultat, kram o lycka till :)
Esmaralda

28 Doris:

skriven

Hej!
Vilken härlig mormor du hade.

Något budskap från universum i dag Es?

Kram

29 <3:

skriven

Trivs min lilla skrutt🐶 hos mig ? Han har blivit så otroligt snuttig och gosig. Lägger sig på mitt nröst och sover eller på min axel så vi sover kind mot kind. Han känns så speciell som av himlen sänd till mig.
Kram

Svar: han är en speciell och alldeles underbar liten kompis och han trivs 100 %, kram :)
Esmaralda

30 Rädd:

skriven

Gjorde jag rätt som var hemma idag? Jag orkade helt enkelt inte med. Men oroar mig att det får konsekvenser att jag missar alla möten idag? Men orkade helt enkelt inte. Känns som min insatts inte alls uppskattas. Jag ska bara finnas där medan alla andras tid ska planeras och prioriteras. Så trött påt. Oroar mig att jag gjorde bort mig igår också. Är så trött på allt som har med jobbet att göra.

Kram och kärlek

31 Berg:

skriven

Det finns inget bättre än starka kvinnor, som har hjälpt kommande generationer att få det lite lättare, och som vågar säga ifrån och bryta mönster! Det är inspirerande!

Mycket som är på gång just nu.. tyvärr känner jag mig tröttare än vanligt, så får inte gjort det jag brukar på kvällarna. Kanske klimakteriet om inte någon annan energitjuv som är i farten. Ser det bra ut? Någon som har något budskap?

Allt gott!

32 Trollmor:

skriven

Är orolig för min mans magbesvär. Blir det bättre?
Tack o kram❤️

33 Helena Ir:

skriven

Härligt med kvinnor som din mormor. Tror ni är rätt starka kvinnor i flera generationer :). Heja er!

Fy sjutton vad min kropp bråkar med mig. Jag vill iväg i helgen..Och det ska mycket till för att jag inte åker. Men resan från dörr till dörr är kring 3 timmar. Jag får alltid en speciell känsla av att vara där. Mycket för att jag i unga år haft mycket roligt där. Det är inte prinsen jag söker där..däremot fanns det i unga år. Behöver komma iväg! En liten dust av energi..spottar i nävarna då!

Kram och krya krya på dig mer!

Svar: Jobbigt med en kropp som inte alltid vill.... jag tror att du kommer iväg och att det blir bra, kram :)
Esmaralda

34 Mercan:

skriven

Tack söta Esmaralda🤗💕🙂‍↔️🙏ska hoppas på något liten🙏💕🙂‍↔️

35 Mikero :

skriven

Hej E! Har du någon budskap till mig som kanske kommer till dig ? Stor kram 🥰

36 Mamman2:

skriven

Hej Esmaralda.

Finns det en chans att han menar allvar med mig och att det kan bli någonting på riktigt?
Kram

Svar: Känns inte riktigt så, kram :)
Esmaralda

37 Shenzi:

skriven

Hej!
Ser du något spontant kring mig som sker under hösten?? Kram 🌹❤️

38 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om jag hinner börja arbetsträna innan knäoperationen? Kommer jag komma tillbaka till samma plats efteråt oxå? Kram Zoey 💕

39 Vitlilja :

skriven

Hej, tack för svaret igår. Undrar om det nya umgänget du ser för mig kan ske den här månaden? Längtar efter att umgås med någon som jag kan ha djupare samtal med och framförallt ha roligt med. Livet känns lite trist just nu.

40 Lilla jag :

skriven

Hej!

Två inbokade till söndag. Kommer det gå vägen nu?

41 Ghostwriter :

skriven

Om jag får diagnosen de misstänker så kommer både karriär och körkort förloras. Två saker jag verkligen levde för för bara min skull



Kram och tack

Svar: Ta inte ut någonting i förskott, kram :)
Esmaralda

42 Lotta S:

skriven

Blir vintern rekordkall här hos oss?

43 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Den tuffa tid jag går igenom just nu, ingår den i min livsplan? Finns det någon mening med varför jag prövas så hårt?

Kram 🐈‍⬛

Svar: Jag tror det finns en mening och även ett slut på prövningarna... men exakt vad det handlar om ser jag inte utan detta är bara något som du själv måste upptäcka och komma till klarhet med, kram :)
Esmaralda

44 Shenzi:

skriven

Tack för ditt svar! ❤️ Ser du inom vilket område de blir "bump in the road"? Jag menar kärleken? Hälsan? Jobb? Hoppas inget allvarligt händer å som e lätt att ta sig igenom. 🙏 Kram Shenzi 🌹❤️

Svar: Ser ingenting exakt men det blir inte värre än att du tar dig igenom detta, kram :)
Esmaralda

45 Shenzi:

skriven

Tack för ditt svar! ❤️ Ser du inom vilket område de blir "bump in the road"? Jag menar kärleken? Hälsan? Jobb? Hoppas inget allvarligt händer å som e lätt att ta sig igenom. 🙏 Kram Shenzi 🌹❤️

46 T:

skriven

Det där med att gå mot strömmen är viktigt. Att inte bara följa och säga ja och amen till allt.

Vad tror du om min kollega B och mig? Kommer hon sluta före mig eller tvärt om? Lämnar jag först?

Och var tror du om jobbet som familjehemskonsulent? Blir det för svajigt med mycket resor kopplat till min hemsituation med barnen??

Kram och tack!

Svar: Kan bli så att du blir den som lämnar först.... familjehemskonsulent skulle nog passa dig men blir en del resor förstås, kram :)
Esmaralda

47 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Bra att det funnits nå ruter i mig ;).
Jo pengarna givetvis ur egen påse o bra om det finns en liten chans till op. Fast när jag nu får nåt ihopsparat är ju sen en annan femma...
Kram Skorpan

48 LL:

skriven

Bra att inte följa strömmen om strömmen är för snäv eller inte passar en!

Min nästa, kommer det vara den rätta? När? Är det någon jag redan haft i mitt liv eller är det en helt ny person?

LL

Svar: Känns som en helt ny person, kram :)
Esmaralda

49 Mercan:

skriven

Esmaralda ser du att jag ska träffa närmaste dagarna mannen med gott hjärta i närheten jag bor,kanske i shöpcemtrumet🤣😁😎😁

Svar: Det kan vara så men kan också vara så att han bor långt iväg.. du får ta det som det kommer... kram :)
Esmaralda

50 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Tack för att du ännu en gång likt en fyr kastar ditt ljus för att visa vägen över mörka vatten

Stor kram 🐈‍⬛

51 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Undrar om det finns känslor som han har för mig?
Ser det ut att vara möjligt att vi flyttar ihop lite längre fram med varandra?
Kram

52 <3:

skriven

Varför kommer D inte till skott med att vi ska ses ?

53 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Tack för att du ännu en gång likt en fyr kastar ditt ljus för att visa vägen över mörka vatten

Stor kram 🐈‍⬛

54 🩷:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar det finnas en möjlighet att vi flyttar ihop?

Kram

55 Helena Ir :

skriven

Tack:)
Kram

56 Shenzi:

skriven

Okej, tacksam för ditt svar! Kommer jag någonsin få tillit till folk igen? Kram Shenzi 🌹


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: