När de tar över......

Jag läste nyss om kvinnan i USA som tvingades fly från sitt hem efter att ett hundratal tvättbjörnar  tagit över hennes trädgård och agerade aggressivt.

Kvinnan berättade att hon för flera decennier sedan börjande mata en tvättbjörnfamilj och det var aldrig problem men så alldeles nyligen dök det upp ett hundratal tvättbjörnar istället för en handfull.

Djuren blev snabbt allt mer aggressiva och krävde att bli matade.

De förföljde henne dag och natt… skrapade på dörrar och fönster och på kvinnans bil som de omringade.   Hon blev helt enkelt tvungen att ringa polisen.. som i sin tur konstaterade att inget brott var  begånget och istället kontaktades viltvårdare.

 

 Vad som sedan hände  vet jag inte… men jag tänker att det kan ha sina sidor att börja mata vilda djur eftersom de får ett förändrat beteende.
 
Och oavsett vilka djur så är det ju ok om de är ett par stycken men när de blir för många… då blir det en sanitär olägenhenhet eller så kan det till och med bli farligt.

Nåja, det beror kanske på vilka djur det gäller.

Jag har svårt att tänka mig att min ekorre kommer dra hem massa släktingar och kräva konstant  nötter och ge sig på både hus och bil… men man vet aldrig riktigt säkert.

  Mina råkor kunde bli ganska krävande och försökte ta sig in genom  fönster som var öppet på glänt...… och kråkan som började gapa och tjoa så fort det ljusnade, om att han ville ha mat.

Djur lär sig fort och mat är en trigger.

Man kanske ska försöka ha lite balans i sitt matande...

 

 När jag var i tidiga tonåren råkade jag ut för en obehaglig händelse i en avlägsen del av afrika... jag gick till bussen och plötsligt hade jag en hel flock människoungar efter mig.. de blev fler och fler och började dra i mina kläder, allt hårdare och allt fler blev de..... och jag fick panik.... fick tag på en träpinne som jag vevade hotfullt med och ungarna skingrades för vinden.
 
Tur att jag inte råkade träffa någon av dem.
Fotot är dock taget vid ett annat tillfälle...

 

Kram & kärlek 💖

 

Vill du ha en omfattande personlig spådom ? Få ställa alla dina frågor ?

Då mailar du mig på:

[email protected]

och jag mailar info tillbaka till dig om hur det

fungerar.

1 <3:

skriven

Gör jag rätt som drar mig ur kvällen med T och P ?
Kram

Svar: Ja, du ska följa din egen känsla och det blir rätt, kram :)
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

Ja allt har sina sidor med både folk o fä. Måste ha varit hemskt för kvinnan att bli omringad på det sättet o för dig Es också. Hjälpa eller stjälpa, tål att funderas på vid matandet av djur...

På tal om djur, o kanske kraftdjur, drömde jag om att jag hade två isbjörnsvalpar varav den ena fick följa med mig ut o gå. Kan isbjörnen vara mitt kraftdjur Es o vilken är dess betydelse i mitt liv i så fall?

Ska väl gå o se om jag orkar delta i "talkoandet" för att få lite sällskap o förfriskningar efteråt ;). Tur att vädret är rätt soligt om än kyligt denna tid på dygnet. Inte mig emot, jag är mera för det svala, vem vet har det med tidigare liv att göra...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Visst kan isbjörnen vara ditt kraftdjurKram :)
Esmaralda

3 Solstjärnan :

skriven

Ja tänk så det kan bli helt galet.Något så trevligt blir en mardröm tillslut.
Så skönt med veckoslut,när man får ta det lugnt på morgonen och börja dagen som man vill 😊. Dessutom får man äta när man vill och vad man vill😊 Skulle naturligtvis vara toppen härligt om jag hade den där mannen att dela dessa mornar med😊
Är han redo att träffa mig nu?😊?
För mig vore det en perfekt tid att träffas nu😊
Ser du kanske nu något kring vårt kommande första möte?😊.Bor min SM i Sverige?

Ta det lungt,vila och ha det så bra😊så du får börja må bättre.
Kram Solstjärnan 🤗

4 Mags:

skriven

Hej fina❤️❤️❤️ känns som jag missat min drömlägenhet
Får jag en chans till i närtid?
Kram

5 Bjork:

skriven

Hej kommer det bli mindre stressande på jobbet framöver jag har jobbat över i 2 veckor nu.

Eller kommer det bli mer kaos när kollegan slutar?

Kram

Svar: Initialt lite mer kaos men det lugnar snabbt ner sig, kram :)
Esmaralda

6 Solstorm:

skriven

God Morgon,
(nytt alias)
Läste också just om detta, kvinnan som matat tvättbjörnar och fått hundratals på besök, ja så går det, hur tänkte man. Jag är faktiskt helt emot att mata vilda djur, men med det sagt räknar jag inte in småfåglarna som får talgboll till vintern eller igelkottarna under löven, för övrigt väldigt emot då de drar till sig mindre trevliga djur som exempelvis fiskmåsar och råttor, så tänk på det ni som slänger ut era brödlimpor, vad det innebär och drar till sig..
På tal om Afrika, så var jag i Madagaskar på en resa och gick en tidig morgon på stranden för att filosofera. Den lugna sköna promenaden vid vattnet blev en hel annan upplevelse då barn från en närliggande by, följde efter mig och tog på mig och samlade snäckor till mig OCH ville ha godis!! Detta hade dom ju lärt sig att man kom med om man kom utifrån. Harmlöst absolut, men när det är ca 20 st efter dig som drar i dig känns det något obehagligt.

Idag Lördag, solen spricker igenom om det ser ut att bli en fin dag, får se vad den kan bjuda på. Min kompis ska komma förbi med en IR-infraröd-madrass som jag ska få prova, väldigt spännande.
Igår kom jag till sans i mina tankar kring T och ska sätta mig själv främst och ställa lite ultimatum. Ska vara tydlig hur jag vill ha det, han måste välja.. hur stor är chansen till min fördel?
Kram och fin Lördag! :)

Svar: Bra beslut du har fattat-- sätt dig själv i centrum och ställ ultimatum., det är dags nu för detta !Chansen till din fördel är fifty fifty, kram :)
Esmaralda

7 Jossan :

skriven

Godmorgon

Så skönt med lördag! Denna veckan har varit en sån energitjuv för mig på jobbet. Till och med bestämde vi en AW dagen efter min födelsedag och nu börjar alla ändra dag till den dagen där jag inte kan. Blir irriterad. Kollegan skrev ”den som tar initiativet bestämmer dag” men alla fortsatte dividera. Blir trött på sånt..

Aja! Idag sker inte så mycket egentligen. Ska städa och plugga. Åka och köpa tyg och roa mig lite med det.

Tror du vi kommer umgås med killarna snart? Min kompis vänder väldigt mycket. Ena dagen ska vi göra hur mycket som helst. Nästa dag vill hon inte..

Kram

8 LottaS:

skriven

Håller med, balans behövs i djurmatande, också. Småfåglar är väl det man kan ösa på med, så länge inte andra djur tar över deras matställen.
På vilket sätt har detta arbetsår möjlighet bli bättre än förra? Tycker det har börjat tungt och våren ännu mer arbetsdag.

Svar: Ta initiativ och dra det hela lite mer din väg, kram :)
Esmaralda

9 Ingela:

skriven

Fy vilken mardröm att ha den mängden djur, eller ungar, omkring sig, obehagligt!
Själv har jag stött på storråttor på väg till och från jobbet, det är en riktig skräck för mig, räcker att det är bara en…

Es, måste hitta ett nytt jobb fortast möjligt, kan du se nåt som pekar åt vilket ”håll” jag ska söka mot? Konstig fråga kanske.

Kram Ingela


Svar: Ja sådana möten är inget kul att göra !Ha alla antenner ute vad det gäller jobb, något bra kommer din väg, kram :)
Esmaralda

10 LottaS:

skriven

Det unga paret som kommer på husvisning idag, vad söker de mer specifikt? Hus för kommande större familj?

Svar: Ja mest troligt ett hus att växa i, kram :)
Esmaralda

11 Mercan:

skriven

Esmaralda ser du om jag hittar min byxa på Fredag nästa vecka eller ska jag vänta😎😁🥹

12 Tora:

skriven

Hej!

Planerar mina föräldrar att skaffa ett till barn?
Önskar dig en fin lördag!

13 TRM:

skriven

Får jag napp på några sponsorer som vill sponsra oss?

Blir det mer än en?

Kram

14 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Att mata året runt kan skämma bort de minsta .Hade en tofsmes som krävde få sina hampfrön och var nästan handtam ,men han kom inte med sina släktingar som tur var ;-)
Däremot hade vi ett äldre par som mata rådjur och älg året om och där fick vi en älgkalv som växte upp med detta serverat och började anfalla folk med hund .Jag fick springa för mitt liv in i ett garagetält och stackars Moses kom på efterkälken och fick en spark av älgens framben .. Denna älg vart tillslut skjuten efter ha orsakat ett armbrott på en herre som fick kasta sig bakom en bil och en skadad äldre dam som rädda sig bakom en soptunna.
Så tänk till om ni ska mata de stora djuren...

På tal om djur Moses gör sig påmind i drömmar och på andra vis ...vill han ngt speciellt ?

Kram Anki med flock

Svar: Ja, det blir inte bra att mata dessa djur...kan bli fel för många och inte minst för djuren själva.Moses vill nog bara tala om att han finns och att allt är bra, kram :)
Esmaralda

15 Dunegull :

skriven

Tänker han fortfarande på mig?
Saknar han det vi hade?

16 Jossan :

skriven

Ledsen om jag råka skicka samma igen! Trodde inte jag hade skickat meddelandet så det blev ett nytt namn med tydligen 😂
Kanske ska ha det som nytt alias 😂
Kram

17 Mercan:

skriven

Esmaralda hur många år dröjer det tror du så att Görü överför första våningen hemma i Bulgariwn😤💕🥹

18 Tora:

skriven

Hej!

Planerar mina föräldrar att skaffa ett till barn?
Önskar dig en fin lördag!

19 Fia:

skriven

Så söt du var Ez, kram

Svar: Tack :) kram
Esmaralda

20 .:

skriven

Hej Es!

När jag reser bort (inte ännu) är jag lite orolig för min katt. För hans mage och att han inte kommer att äta som han ska. Jag har provat byta matskål och jag tycker mig se lite skillnad. Tror du att jag kan vara lugn, att han skulle må bra för en-två nätter?
Kram

Svar: Ett par nätter tror jag han kommer klara bra, kram :)
Esmaralda

21 .:

skriven

(han äter bra och så när jag är hemma)

22 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron kära Es.

Fin bild på dig blev bara förvånad att sådana tröjor som vissa ungdomar har idag med en bit borta vid bysten minns inte att det var modernt då?

Jag undrar om du får till dig nåt om vem som klippt sönder några söta flickkläder jag hade på försäljning? Det har hänt härhemma o det är ju bara vi två här! Skämmigt när man ska visa upp dem o ett par stycken var sönderklippta! Det är bara vi o hemtjänsten som kan ta sig in hit, men vill ju inte tro att hemtjänsten gör så eller att de går in när man inte är hemma! Även 2 av mina fina tunikor är borta!

Hoppas du får nåt till dig!

Kram o trevlig helg♡

Svar: På min tröja var det ett rött hjärta och ingenting borta :)Jag ser inte vem som kan ha klippt sönder hos dig... märkligt är det.... kram :)
Esmaralda

23 <3:

skriven

Är P kär i mig ?
Lite därför jag drar mig undan ikväll.

Svar: Han kan vara på väg att utveckla känslor, kram :)
Esmaralda

24 Brittis:

skriven

Hej!
Hoppas att allt är bra med dig igen.
Kommer jag och Peter inleda ett förhållande?
Kram <3

25 Lotta S:

skriven

Hur stor chans ser du att de köper huset?

Svar: Runt 30 %, kram :)
Esmaralda

26 Anki:

skriven

Tack för svar Es
Skönt att Moses har det bra och inte ville ngt annat
Nu ut i de vackra höstfärgerna med sol minsann !
Kram Anki med flock

Svar: Ja Moses är så nöjd och glad och ville bara meddela detta :) kram :)
Esmaralda

27 Cecilia:

skriven

Åh ja, jag minns när du skrev om fågeln som ville in i huset.

Huset vi bor i är väldigt gammalt och lutar. Vi har en plan att lägga golv och försöka jämna ut lutningen, kommer det att funka? Kramar

Svar: Prata med en byggare för säkerhets skull och få yrkesmässigt bra råd, kram :)
Esmaralda

28 sofia:

skriven

Godmorgon kära Es!

Hoppas att du mår bra. Jag brukar fråga dig om jobb. Jag håller på att skriva ett personligt brev för ett jobb jag vill söka. Jag undrar om jag har några chanser att få det här jobbet eller om jag skriver och anstränger mig i onödan.

Jag önskar dig en fin dag.

Kram
Sofia 🌸💕☀️

29 Bjork:

skriven

Hej tack för svaret:)

Få jag träffa min syster snart tro?

Har en önskan om att byta arbetstider tror du jag får det i framtiden?

Kram

30 Hon:

skriven

Hej,
Hur ser vår relation ut att utvevklas framöver?
Kram

31 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Tack bästa Es för svar idag. Ja du var jättefin på bilden♡
Hjärtana minns jag det hade jag med.

Ja visst är det märkligt! 2 söta flickklämningar som kunden fastnade för var sönderklippta från halsen till klänningarna nederkant.Mycket kan de vilsna Själarna göra småhus o så men klippa sönder nåt o inte fanns det en sax i närheten heller. Skumt
Trevlig helg kram♡

32 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Drygt två timmar var jag ute o räfsade o först ute för en gångs skull ;). Tror faktiskt att jag skulle må väldigt bra av dylika fysiska utepass varje dag, det känns att man gjort nåt o syns gör det ju också. Vem vet kanske jag nån dag kommer att uppleva ett minimalt trädgårdsintresse, under kan väl ske ;D. Om mannen gillar sånt?
Kram Skorpan

33 Maria :

skriven

Hej!
Just nu är det så rörigt i mitt liv, mycket på jobbet, min son sjuk , vattenläcka ifrån taket ( grannen) så nu måste de riva väggar här. Får inget ersättnings boende utan ska bo kvar tycker de.. men vi får nyttja nära släktingar och bo där. Kan ta flera veckor säger de. Så åkta jag på rejäl förkylning nu igår. Tur man e ledig i helgen iallafall.
Ser du om det ordnar upp sig eller kommer det bli än jobbigare?
Kram 🥰

Svar: Ibland kommer allt elände på en gång... men det är övergående och kommer bli bra till slut, kram :)
Esmaralda

34 Mercan:

skriven

Esmaralda finns det shans när vi reser till Bulgarien att mina siskon pratar med Hörü om första våningen och att det utvecklas positivt🥹💕🤗

Svar: Chansen finns, kram :)
Esmaralda

35 Lilla N:

skriven

Hej Esmaralda.

Skrev till honom att så länge så kan vi väll bara umgås och ha kul nu när du inte vet vad du vill? Alltså utan intim relation.
Inget svar än…
Blev har irriterad över detta?
Kommer det lösa sig mellan oss och bli en fortsättning?
Kram

36 Mercan:

skriven

Ser du att jag hittar min byxa innan Fredag nästa vecka eller efter söta Esmaralda🤭💕🤗ingen vinns på euro jackpot får se på slutet av månaden🤭💕🤗🥹🙏

37 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Har du kollat på Love is Blind på Netflix? Nu då jag kollar senaste 7. säsongen så blir jag lite förvånad över hur minst 2 av paren är ganska… rent ut sagt elaka med varandra. Eller främst kvinnorna som säger direkt elaka saker till männen, förtäckta som ”skämt”. Men likväl elakt är det.

Undrar hur männen bara tolererar det. Och hur sådana kvinnor kan finna kärleken, men inte jag.

Ser du något alls om min blivande man?

Kram

Svar: Jag har sett lite på det och håller med.. somliga är bara för mycket !ingenting konkret kommer till mig om din blivande men han finns där i din framtid, kram :)
Esmaralda

38 L:

skriven

Vilken otur och jättekonstigt att det inte gick att få bukt med.

En fråga. Kommer jag och min vän komma iväg på en resa tillsammans iallafall nästa år?

Kram

39 A:

skriven

Här där jag bor finns det skyltar att inte mata djur, exempelvis ankor, för att inte dra till sig råttor.

Hoppas du mår bättre? Blir kanske bra att åka bort lite och se annat när du varit henna så mycket som sjuk 🙂

Kommer jag känna när vi är i London att jag vill bo där i framtiden..., kanske inte just London, men skulle gärna vilja åka runt hela England, Skottland osv.... vet bara inte hur det ska gå till. Med husbil? Jag gillar allt med England.

Kram!

Svar: Tack, jag mår mycket bättre nu äntligen !Du kommer se mycket av England men osäker på hur du tar dig runt, kram :)
Esmaralda

40 Ally:

skriven

Jag träffade ju mitt ex här om dagen, vad tänkte han när vi sågs? Är vi helt avslutade från varandra?
Kram :)

41 T:

skriven

Hej es!

Intressant det där med djur som tar över. Man vill väl.. klappa och mata… men ibland vet man inte vad man bjuder upp till.

Lördag idag. Hyfsat bra helg så här långt; bowling och storhandling. Dock gnager jobbet; trycket och den interna kulturen. Vissa trivs jag med dock inte alla. Förklarade läget för min chef. Att trycket är för högt att jag inte vet om jag passar i org. längre. Förstod hon? Kan de bli nån skillnad? Eller är detta ytterligare ett tecken på att lämna är bäst. Vissa av mina arbetsuppgifter trivs jag ju med men känner mig pressad av alla ärenden som ” väller in”. Och kollega J som stressar på som en tok. Hon påminner ibland om P som jag jobbade med förr, utseendemässigt. Gillade inte P. Varför är det så?

Tack!


Svar: Hon förstod nog delvis i alla fall.Känns som att du så småningom beslutar dig för att lämna, kram :)
Esmaralda

42 Misstjejen:

skriven

Hej

På måndag är en månaden då ses jag C kvinna men kommer det snart dyker upp en förhinder för det blir ändrar?

Ha det bra

Svar: Blir det en ändring så blir det nog bara över en kortare tid i så fall, kram :)
Esmaralda

43 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet inte om ska jag fråga henne i sms på måndag om vad vi kan gör på den 14 november eller vänta lite till?

Ha det bra

44 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vill också påminnas C kvinna inte smsa mig nästa måndag då det är en möte som har gör med kommun. Kan jag talar för henne för jag vill ju skyddad henne så inte jag vill utsätta våra relation för blir avslöjar...

Kan jag talar för henne?

Ha det bra

45 sofia:

skriven

Godmorgon kära Es!

Hoppas att du mår bra. Jag brukar fråga dig om jobb. Jag håller på att skriva ett personligt brev för ett jobb jag vill söka. Jag undrar om jag har några chanser att få det här jobbet eller om jag skriver och anstränger mig i onödan.

Jag önskar dig en fin dag.

Kram
Sofia 🌸💕☀️

46 Mercan:

skriven

Esmaralda ser du liten vinnst alls under sista veckan av månaden efter den 27 de från eurojackpot för oss🤭💕🥹en kvinna i turkisk tellve spode mig så de oväntad som kommer ah ser du någonting ska jag tro på henne🤭

47 Mercan:

skriven

Esmaralda ser du att jag hittar samma tiger byxa söt randiga som du såg att kommer igen fen här månaden ah min önskan,en kvinna i turkisk tellwe skrev att jag önskat shöpa något men kunat inte och det finns lite tid för det🥹🙏💕🤭

48 Skorpan:

skriven

Undrar om jag pga avhållsamhet nu blivit känslig för ägg? Eller råkade det bara vara en skitdag idag?
Kram Skorpan

49 Frasse:

skriven

Hej igen, kanske kan du känna nåt idag angående mina frågor.
Kommer mina barns far och jag att kunna prata med varandra nu när han är ensam efter många års elände med den han bodde med?

50 Emma:

skriven

Saknar min bästa vän P mig? Kommer vi träffa snart igen?

51 Lilit:

skriven

God kväll fina Esmeralda, i går så berättade jag en dröm som har har för min vän Andy om att skaffa hus och att jag gärna skulle kunna ha en inneboende, han sa det skulle vara fett nice typ, så min fråga till dig är tror du han skulle vilja vara inneboende med mig? Även om inte ha säger det rätt ut. Vi är ju bara arbetskollegor och kompisar. Hoppas du kan svara på detta.
Ha en fin lördag kväll 🥰

52 Isabella:

skriven

Hej,undrar om du kan hjälpa mej med ett dilemma som jag har. Det gäller vår sommarstuga som vi äger ti hälften var efter en skilsmässa. Blir den såld eller har jag nån möjlighet att behålla den. Tacksam för svar.

Svar: Mycket talar för att den blir såld, kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: