Traumat i gårkväll....

Det blev lite trauma igårkväll när vi skulle fira maken !
 
Han och sonen for till Helsingborg för att titta på HIF matchen och under tiden fixade jag iordning lite för vår minikräftskiva  här hemma.
 
Jag öppnar både ytterdörr och altandörr för att snabbt vädra med lite tvärdrag och då kommer den.. i full karriär... rakt mot mig... och in genom altandörren.
I allra högsta grad verklig och på riktigt.
 
En EKORRE !! En STOR ekorre ! JÄTTESTOR 😦
 
 
 
 
Kan de gå till attack ? Bitas ? Ha rabies månne ?😱
 
Ingen aning och jag fick såklart panik - vi stirrade  varann i ögonen  bråkdelen av en sekund och jag illskrek  och  låste in mig på toa.  Den stackars korren skrek säkert den också.
Och där på toa  satt jag i minst  en timme  tills mannen kom hem från matchen.
 
Han tyckte ju att jag var en riktig mes såklart men sökte igenom huset och inget spår av korren. Den skrek väl lika högt som jag när vi fick syn på varann och sprang åt andra hållet.. ut genom dörren igen !
 
 Mamma var i gäststugan och helt ovetande men när hon fick reda på vad som hänt menade hon att jag kunde ju bara ringa ut till henne så hade hon kommit och fixat det här lilla dilemmat med ekorren.
 
Ja ja ja, det går ju an att vara kaxig i efterhand 😶
 
Ingen är rädd för ekorrar och egentligen  inte jag heller så det handlade nog om överraskningsmomentet....
 
Och mobilen  hann jag inte få med mig på toa.
 
 
 
Till slut blev det i alla fall en riktigt mysig liten kräftsiva !
Det skulle bara vara jag och mamma och maken men eftersom sonen spelade innebandy här i byn fick ju  han också komma.
 
 
 
 
Tårta & lite paketöppning.. och av sonen fick han en  en god middag i Jeddah.. i Saudiarabien , dit de far till våren.. av mamma konsertbiljett med  bubbel och räkmacka i pausen  och av mig fick han en namnskylt till sitt nya kontor och en Gant tröja.
Han var hur nöjd som helst
 
Vi avslutade kvällen med att titta på Jack Londons " Skriet från vildmarken"... maken är lite galen i den typen av familjefilm även om han inte riktigt vill erkänna det😁
 
Det var bara en liten och enkel fest men jag blev i alla fall helt utpumpad och känner att jag inte är riktigt fit for  fight än !
 
Kram & kärlek💖
 
 
 
1 Misstjejen:

skriven

Hej

Ska det vore bra om jag berätta kort sammanfattning hur var min höstterminen. Det behöver inte var djup och detaljer för C kvinna även hon får berätta sin problem då det är viktigt att vi samarbeta också?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer här månaden oktober så jag eller C kvinna fick förhinder den 14 november för någon av oss smsar till någon av oss?

Ha det bra

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vet inte varför jag är så positiv idag så hoppas något bra nyhet kommer i oktober till mig. Jag får glömma bort allt jobbigt och sorgligt för mig. Jag kan också ser emot fram att ses C kvinna och har kul tillsammans också.

Ha det bra

4 Liljan:

skriven

Godmorgon Ezmaralda ☕🌄
Här njuter vi av en måndagsmorgon i stillhet. Vaknade dock med att mobilsladden låg över halsen på mig. Kanske därför jag kände mig lite obekväm när jag vaknade?

Igår var det en dag att minnas att vara stolt, och att den som trodde att jag inget visste eller hade koll, började nog tänka till. Jag hade svar på tal, och höjde ett bildligt varningens finger att bara för att man tror sig veta saker så är det illa nog att börja tro på dem istället för att fråga hur man mår.
Energin kan tömmas rejält av att ständigt påminnas om dessa som bor bara 100 meter från mig. Det hade ju som sagt varit lite enklare att hantera och lägga åt sidan emellanåt om man aldrig såg vare sig människa eller hus. Så hur gör man det? Jag bygger ständigt filter mellan min mark och deras mark, typ som en snäll besvärjelse att det som finns där borta finns där och det som finns här, är här. Jag blickar alltid ut och bortåt för att njuta av den fantastiska utsikt jag har och glädje av gården. Istället för att blicka ner mot dem och känna sorg så tänker jag mig att jag ser en gräsmatta utan hus. Det kanske finns en ek där som växer fint.
<3
Så jag fortsätter att vara stolt, och tog igår en vända, som en belöning, på en hälsomässa och shoppade :D Denna gång var det väl värt!
Kram till er <3

5 Tess:

skriven

Godmorgon ES

Vilken oväntad överraskning, tur det gick bra för båda parter ;)

Nu har jag inte varit in på jobbet på ett tag pg a sjukdomar, väntas gå in denna vecka och är lite orolig. I vuxen ålder så har jag inga vänner kvar snart, vet inte vilken väg jag ska gå... vill inte vara själv men heller inte vara med dem som inte vill mig väl. Ser du någon förändring?

Ha en fin måndag! Kram

6 V❤️:

skriven

Hej Ezmaralda ❤️

När/Kommer min man A förenas med mig igen?
Kram💖🩷

7 Johanna:

skriven

Kära E!
Träffar nu en man med barn och det känns inte alls rätt. Men finns en annan som har samma intressen och jag har alltid känt nått för honom även när han var gift vilket han nu inte är-nyligen. Ska jag berätta för honom vad jag känner? Ser du nått om hans känslor?
Kram

8 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det måste varit chocken av att ngt rusar in för inte kan du väl vara rädd för en ekorre ;-) <3
Härlig födelsedagsmiddag med kräftor minsann .
Förstår att maken din är nöjd.

Här var det trevligt födelsedagsfika med hembakt av sonens tjej. Sonen vart helnöjd när han väl fått upp det stora paketet (som vi förövrigt inte höll på att få in i bilen haha)Det var en datorfläkt ..tror jag ;-) Jag gav honom farmors gamla champagneglas som hans tjej vart förtjust i.+ en flaska bubbel naturligtvis.

Jag hoppas få hjälp med fristående toa av arbetsterapeuten då hantverkarnas förslag på ngn enklare variant på porta -potti är omöjligt för mig
med min dåliga rygg jag kommer inte komma ner än mindre upp haha Håll tummarna att sjukgymnasten som jag ska träffa idag kan fixa det med terapeuten..

Ny vecka nya möjligheter ?

Fortsätt ta det lugnt Es och krya på dig <3

Kram Anki med flock

Svar: Nej egentligen är jag inte alls rädd för ekorrar !Fina presenter till sonen och det är kul att skoja till det med ett jättepaket :)
Håller tummarna, kram :)
Esmaralda

9 Bjork:

skriven

Hej lyckas jag boka tid till färgnig och formning av ögonbryn?



Kram

10 Johanna:

skriven

Kära E!
Träffar nu en man med barn och det känns inte alls rätt. Men finns en annan som har samma intressen och jag har alltid känt nått för honom även när han var gift vilket han nu inte är-nyligen. Ska jag berätta för honom vad jag känner? Ser du nått om hans känslor?
Kram

11 <3:

skriven

Varför tror du Angelica inte gillar mig? Tycker hon att jag är för fancy ?
Kram

Svar: Kan inte se att hon ogillar dig... hon verkar mer vara osäker, kram :)
Esmaralda

12 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Vilket mysigt firande de blev trots ekorre incidenten!

Ser du om jag kommer trivas med denna nya kuratorn? Kommer hon hjälpa eller stjälpa? Kram Zoey 💕

Svar: Ha ett öppet sinne och det kan bli riktigt bra, kram :)
Esmaralda

13 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja den ekorren hittade nog ut snabbt .. söta är de men att de kommer in i huset vill jag då inte..

Näst sista dagen på semestern och jag börjar känna mig färdig här. Allt har sin tid och kommer jag tillbaka till Kreta får det bli en annan ort. Ensam eller ej ..ha det får framtiden visa

I början av november skall jag till Hamburg..förena nytta med nöje... läkarbesök... konstutställning...
Och besöka en plats där en 9 årig flicka drunknade framför ögonen på sina föräldrar...hon drogs med av strömmarna..en fruktansvärd händelse. Har ingen personlig anknytning men besökt platsen tidigare och jag skall lägga en blomma vid stället.. känns viktigt att jag gör det .. får ingen ro
annars... hoppas hon har det bra i alltet..

En fråga ser du om min resa till Hamburg sker utan incidenter...jag är alltid försiktig men storstan är storstan

Måste planera mötet med kvinnan som besöker mannen i huset men jag har en känsla det blir riktigt bra.. är så glad för deras skull..tror som sagt de är soulmates och blir spännande se hur det utvecklas...och vilka förändringar det kommer innebära för mig

Kram och ha en bra start på veckan...



Svar: Man ska göra det man känner, det är viktigt och du kommer lägga blomman.. flickan har det bra i Alltet.Hamburg resan kommer gå fint, jag ser inga varningar.
Kram :)
Esmaralda

14 Naturvän :

skriven

Hej!

Ja nu vet jag inte om jag lyckades skicka 2 ggr...puh

Svar: Ingen fara :) kram
Esmaralda

15 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Har såna problem med nacke och rygg och jag vet inte vad som är fel. Har varit hos sjukgymnaster och naprapater. Får alltid bara veta att det är kroppshållning men nu har jag jobbat hårt och tränat bra i över ett år. Hur kan det fortfarande vara så mycket som gör ont? Vad missar jag? Vet inte hur jag ska lösa det här. Känns som att det är någon nerv i kläm? Är så less på att ha ont och på att vara så låst av det. Det är ju ingen livskvalitet. Ser du om det finns någon lösning?

Svar: Jag tycker du ska söka läkare för att få fastställt vad som kan vara fel, kram :)
Esmaralda

16 Evelina:

skriven

Hej, har han tänkt på mig? Kram

Svar: Ja, men ser inte hur pass mycket, kram :)
Esmaralda

17 Misstjejen:

skriven

Hej

Känns som om jag är så positiv inför en bra nyhet. Kommer det i månaden oktober? Är det nu i här vecka eller något i den månaden. Jag hoppas på något bra nyhet som jag kommer få...

Ha det bra

18 Misstjejen:

skriven

Hej

Kanske du fick en känslan om jag fråga rätt att kan det var här vecka jag fick något bra nyhet? Det känns som om idag men jag vet inte om det är idag eller under vecka?

Ha det bra

Svar: Bra nyhet kommer men ser inte exakt när, kram :)
Esmaralda

19 💖:

skriven

Godmorgon
Men Es, en söt liten ekorre.. 😅
Så mysigt firande det blev å mysigt sonen oxå var med..

Nu har oron lagt sig och vi ”pratade ut” något iaf så jag vet nåt så när hur han tänker, eller..
Förhoppningsvis kommer vi ventilera ” när vi får till en middag, eller vad tror du?
Kram å fin start på veckan :)

20 Berg :

skriven

Så mysigt med kräftskiva!
Men att du blev så rädd för en ekorre!!🐿️

Igår hade jag bokningsfingret i farten. Vill komma igång med att känna in olika ställen i Spanien, så börjar med några dagar på ett par ställen. Känns kul att vara igång. Förstår att det inte blir köp denna gång, men ett steg vidare. Ser du något jag ska tänka på? Får du en känsla av något?

Ha en fin måndag!

Svar: Vänta in rätt tillfälle och när det kommer så vet du, kram :)
Esmaralda

21 G:

skriven

Oj förstår att hjärtat slog lite snabbare när ekorren var i huset 😅 ekorrar är söta men, men man vet inte vad de är kapabla till. Vad roligt att maken blev nöjd med firandet!


Es, jag har nyligen fått reda på att jag är gravid. Ser du hur denna graviditeten kommer att gå?

Kram!

Svar: Grattis.. jag får en positiv känsla, kram :)
Esmaralda

22 Eva:

skriven

Ursäkta…men jag skrattade åt dig i fem minuter 🤣🤣

Jo, jag har en fråga/önskan: på vissa sidor när man ska fylla i sin e-postadress så görs det automatiskt när man klickar på ett fält nedtill på skärmen. Så skulle det ju vara här! Har du nån dataguru som kan hjälpa dig ordna det?

För övrigt, ha en fin dag!

Svar: Jag skrattade ju själv efteråt också :) Ska kolla upp det där med epostadressen, kram :)
Esmaralda

23 Skorpan:

skriven

Förstår att du blev skrämd, vem skulle inta ha blivit det. Tur att den hittade ut tillbaka så den inte har gömt sig nånstans där hos er ;). O vilken fest det blev, inte konstigt att du är trött. Nu blir nog vila i dagarna tre, eller hur ;)? Inte fixar man en fest i ett nafs, så är det bara...

Måndag o det är verkligen måndagskänsla här, fy sjutton. Vet inte riktigt hur jag ska komma ur detta träsk. Jag har tydligen attitydproblem o vet inte hur jag ska handskas med detta, heller. Det är trångt mellan öronen s a s ;D.

Men ja, ny vecka o nya möjligheter, vilka är mina möjligheter? Es?

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Dina möjligheter denna vecka handlar om val.. små val men som kan ha större betydelse, kram :)
Esmaralda

24 Dunegull :

skriven

Morning,
Hoppas du mår lite bättre idag!

Får ingen utdelning riktigt på mitt jobbsökande tyvärr men jag kämpar vidare.

Ser det ut som jag själv kommer få säga upp mig där jag är nu?

Litar ju inte alls på min chef. Han behandlar mig verkligen illa och det gör mig så ledsen. Har pratat med honom men han är på riktigt helt off. Fått den information från andra oxå.

Kram

25 L:

skriven

Förstår att du fick panik av ekorren. Det hade jag också fått.

En fråga. Varför gillar han mig inte som tidigare? Eller känner han fortfarande lika starkt?

Kram och ha en fin dag

Svar: Han gillar dig men ser inte hur mycket eller på vilket sätt, kram :)
Esmaralda

26 Naturvän :

skriven

Hej!

Tack för svaret...ja och i det här fallet.. hon hade hela livet framför sig .. varningsskyltar om starka strömmar finns på platsen... hoppas de inför totalt badförbud här... diskussioner finns.. föräldrar har ju också ett ansvar ..

Kram

27 Merca:

skriven

Esmaralda hag har tid hos doktorn idag,kommer det gå bra🙂kommer jag lyckas få kontant ,ska lämna tillbacka byxa i hm😤

28 Helena Ir:

skriven

Ekorrar är söta..men vete tusan hur jag hade reagerat. Hade den varit stor som de harar jag ser tidiga mornar..Kanske tagit mitt paraply och förpassat den samma väg ut. Men inget som lär hända mig. Bor i lägenhet, 1 tr.

Fina presenter till din man..Och trevligt kalas blev det!

Tränat..kallt när jag gick i väg I morse -1.

Väntar på att centrum ska öppna. Fika till dess.

Vila idag..så kan du hitta på nya eskapader :)

Kram

29 Tess:

skriven

Godmorgon ES

Vilken oväntad överraskning, tur det gick bra för båda parter ;)

Nu har jag inte varit in på jobbet på ett tag pg a sjukdomar, väntas gå in denna vecka och är lite orolig. I vuxen ålder så har jag inga vänner kvar snart, vet inte vilken väg jag ska gå... vill inte vara själv men heller inte vara med dem som inte vill mig väl. Ser du någon förändring?

Ha en fin måndag! Kram

30 Johanna:

skriven

Kära E!

Tänker han på mig? Finns känslor/intresse?

Kram

31 Bjork:

skriven

Hej jag vill höra av mig till mina kompisar men jag vill inte låta tjatig:)

Vill ju gärna träffas:)

Kram

32 Vännen:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad trevligt med lite festligheter.

I helgen så blev det lite tokigt med en vän. Jag hade lovat henne att hjälpa henne med en sak. Men något annat dök upp för mig och jag valde det.
Jag har dåligt samvete inför vännen eftersom jag hade lovat henne.

Jag har bett om ursäkt och förklarat.
Hur ser det ut, har hennes förtroende för mig brutits?
Kommer vi fortsätta vår vänskap?
Kram

Svar: Kan vara lite segt ett tag men det verkar som om ni kommer vidare i er vänskap, kram :)
Esmaralda

33 Hon:

skriven

Hej,
Tog hon illa upp av mitt kortfattade mejl?
Kram

34 Naturvän:

skriven

God middag!

Till dig Alex!

Sök Ortoped är mitt råd. Har själv nerver i kläm och är under behandling

Lycka till!

35 Klara:

skriven

kan jag möta småfolket i skogen nära mamma och pappa? kram Klara

36 Klara:

skriven

Läskigt med en så stor ekorre som dyker upp plötsligt.

Kommer jag kunna skaffa några kompisar i klassen? Känner mig väldigt off och typ att igen riktigt gillar mig.. Kram Klara

Svar: Visst gillar man dig... försök vara lite mer social, ta initiativ, prata mer och det kommer ge gott resultat, kram :)
Esmaralda

37 Klara:

skriven

Mysigt med kräftskiva. Kram Klara

38 Dancing queen :

skriven

Ha ha inte lätt med oväntat besök alltid 😁

Du, Ez: nåt litet som kommer till dig kring närmaste tiden för mig? Förutom förbaskade förkylningar som tycks avlösa varandra.

Kram å hipp hipp i efterskott till maken din! 🎊

39 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag undrar om du kan ser vad är den bra nyhet som ska kommer? Är det en uppdraget eller jag umgås med någon som jag gillar?

Ha det bra

Svar: Jag ser bara att något bra kommer.. kan inte se exakt vad, kram :)
Esmaralda

40 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Typ små sår o fattiga vänner?
Kram Skorpan

Svar: Så är det allt, kram :)
Esmaralda

41 .:

skriven

Hej Es!

Jag pratade med H idag. Det var så kul då hon inte är speciellt involverad i mitt liv längre. Av naturliga eller kanske onaturliga (?) skäl. Hursomhelst så kändes det bra. Ser det ut som att hon får en lucka till att träffa mig längre fram?

42 Matte:

skriven

Morsning korsning, tänkte fråga om någon detalj kring min höst dyker upp? Så fint du ordnat för Mr Google, 🍁allt gott till er🍂

Svar: Ser ut som om du får en inbjudan av något slag och det kan bli riktigt bra. kram :)
Esmaralda

43 Miltons ❤️ Mamma :

skriven

Hahaha 🤣
Ser det framför mig.
Tecknad film stuk

Själv tycker jag ekorrar är ursöta. En sådan följde efter mig när Milton knatat över regnbågbron. 🥰


Kjam

Svar: Visst är dom söta och i normala fall är jag inte alls rädd för dem !Korren som följde dig hade hälsning från Milton, kram :)
Esmaralda

44 Mercan:

skriven

Esmaralda nu är jag på väg till doktorn,ser du om jag hittar snygg byxa på hämväg🙈

45 Skorpan:

skriven

Mitt trauma hände på söndag morgon då jag skulle kolla utetemperaturen o drar undan gardinen o en talgoxe flyger ut i rummet. Jösses så skraj jag blev. Nåväl, upp med balkongdörren o fast med rumsdörren o om en liten stund flög fågeln ut, som tur. Undrar vem som blev mera rädd? Kanske hade den nåt meddelande åt dotra, det var hennes rum.
Kram Skorpan

Svar: När jag får in en fågel verkar de ha svårt att hitta ut även om jag öppnar allt som öppnas kan.Jag tror inte fågeln hade ett budskap utan det var nog mer bara något som hände, kram :)
Esmaralda

46 Emma:

skriven

Hej JAg har inte träffat min fina vän på två månader. kommer vi träffa snart igen?

47 Rädd:

skriven

Ska jag hålla föredraget som är på engelska eller säga nej? Jag tror inte jag villl. Jag vill ha ett nytt jobb, men fattar inte hur det ska komma till mig. Känner mig nere. 🙁

Kram och kärlek

Svar: Varför inte jobba på att hålla föredraget ? Det tror jag vore det bästa, kram :)
Esmaralda

48 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer den här boende situationen att lösa sig och bli till det bästa så som jag planerar nu?
Kram

49 Misstjejen:

skriven

Hej

Det är så jobbigt att var på måndagar som en handledare heter danne och påminnas namnet om janne. Jag vet inte hur ska jag lugna ner mig själv och jag tänker tillbaka på en viss minne även må dåligt av hans behandla mot mig.

Allt som jag vill glömma bort och ska aldrig att behöver upplevas det igen. Den trauma har förstöra för mig.

Jag trodde ju jag kunde gå vidare och leva i en nya livet men det blir inte så i höstterminen...

Så jobbigt med män...

Jag vet inte hur ska jag ta bort såna smärta och minne...

Ha det bra

50 Dunegull :

skriven

Nu har jag även bokat ett hotell. Va dyrt generellt så hitta en budgetvariant, 3 stjärnigt.
Tror du det ändå är fint och bra service? Så jag kan ta mig runt på egen hand. Är ca 5 km bort från mina kompisar men tänkte se om jag kan hyra en cykel hela veckan.

Kram

Svar: Har potential för att bli bra och cykel tror jag att du kan hyra, kram :)
Esmaralda

51 <3:

skriven

Vad känner E för mig ? Kommer vi ses igen ?
Kram

52 Misstjejen:

skriven

Hej

Jobbigt ju med Janne som jag alla såna smärta som jag försöka läker dessa och lämna dom i vidare men det kommer tillbaka.

Jag försöka tänker på C kvinna för jag vet att det hjälper mig också.

Ha det bra

53 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda.

Finns det möjlighet till att det utvecklas vidare och blir så som jag vill?
Kram

54 Mercan:

skriven

Det finns inget alls bra 🤣ska dit på Fredag den18de hittar jag tiger söt randiga eller svart byxa bra märke söta Esmaralda då🥹😤😭fick i hm kontant, det var bra och hos doktorn gick jätte bra🤭💕🤗ha ha🤩🤭💕

55 Ally:

skriven

Får du till dig något om min vecka? Något budskap?
Kram 🤗

56 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Fy vilket drama, jag förstår att du blev rädd.

Har min ängel Atos något budskap till mig?

Kram 🐈‍⬛

Svar: Ett samtal som kan spåra ur och du ska välja dina ord med försiktighet, kram :)
Esmaralda

57 Smulan :

skriven

Tur den hittade ut själv hade nog också fått panik.
Äntligen läkartid om någon vecka. Blir det OP snabbt efter det eller dröjer till senare i vinter?

58 Rädd:

skriven

Men ska jag jobba för att hålla föredraget själv eller tillsammans med min kollega? Trött att jobba för två men han tar åt sig äran av allt. Tömmer mig på energi.

59 Mercan:

skriven

Söta Esmaralda ser du något spontant om oss snart🙈vad roligt med söta djur och roligt födelsedag🤭💕🙂‍↔️

60 AnnaK:

skriven

Kommer han flytta eller tänker han ignorera mig igen?

Kram 🤗

61 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Oj! Tack för svaret.

62 Hon:

skriven

Hej,
Tyckte tränaren och de andra att jag såg väldigt smal/anorektisk ut eller nåt? Är ju för smal och var klädd i väldigt små tajta träningskläder och såg hur han och nån annan tittade på mej och snackade vid flera tillfällen..
Kram

63 Ullie:

skriven

Å ja såg en bli överkörd igår 🥲

Han blev säkert lika rädd för dej 😂

Samma frågor
Är han o besöker oss
Kommer han vara med i morgon

64 Igges matte 🐈‍⬛:

skriven

Oj! Tack för svaret.

65 Mercan:

skriven

Min mors lilla sister i Bulgarien Esmaralda , hennes man är svår skadat i huvudet av en olycka när han sysslar med arbete i trädgården vid garaget av järn för två tre dagar sedan och idag fick vi veta att deras söta hund Jina blivit så ledsen och sressat av det att vi fick veta att familjen har förlårat söta Jina så ledsamd 😭😭😭🙏🙏🙏

66 Hedwig:

skriven

Stackars ekorre och stackars dig men kul att läsa att du i alla fall är så pass frisk igen att du kan njuta av små fester. Må så gott och var rädd om dig (och din ekorre...)!

67 Maddelito:

skriven

Hej ez!
Jag har just nu ett jätte stort problem med min mamma. Vår pappa gick bort i februari och vi alla tog det väldigt hårt och vi alla har försökt/försöker gå vidare på olika sätt. Jag går i terapi för att lära mig hantera min sorg och jag jobbade 50% i ca 5 månader och var ofta bort från jobbet både av sjukdom men även orkeslöshet. Jag gick nyligen upp till 75% samtidigt som min kollega blev långtidssjukskriven och jag jobbar som förskollärare så vi har en väldigt tuff arbetsmiljö. Min mamma gnäller ofta vid besök eller telefon på att jag och mina syskon inte besöker henne, hon gråter och kräver att vi ska hjälpa henne vilket vi gör men förmodligen inte i den utsträckning hon vill. Hon har rullator och kör ej bli och har valt att bo kvar i huset på landet där det inte finns kollektivtrafik. Hon har hjälp med städning och trädgård samt färdtjänst och vi hjälper till med handla eller så beställer hon via nätet. Hon vägrar hjälp av hemtjänst utan kräver att vi ska göra det. Jag är ensam med barn och har en sjukdom, min syster har sin familj och sjukdom min bror sin familj och vi alla arbetar. Hon verkar inte förstå våran situation utan kräver hjälp och att vi ska vara där var och varannan dag vilket ingen vill, har eller har tid med. Hon skäller ofta ut oss och gnället ofta till mig om mina syskon. Slänger ur sig saker som fan vad du har förändrats sen pappa gick bort och sen när man ska diskutera så slänger hon på luren. Hon är självisk och sätter sig själv i centrum att hon har förlorat någon men det har vi också gjort. Jag har hjälpt mina föräldrar i så många år att mitt eget liv har flytt iväg och jag har fått offra relationer jobb och mål vilket jag har tröttnat rejält och vill nu börjar leva mitt eget liv men min mamma vägrar att inse. Jag har försökt hela sommaren att prata med henne men det går inte fram. Jag söker nu ny tjänst i andra delar av Sverige då jag känner att jag måste få distans från henne och få tillbaka mitt liv.

Hur kommer detta sluta? Kommer hon gå vidare och acceptera? Eller vara bitter jämt?

Någon som har tips?

Tack i förhand

68 NADYA :

skriven

Hei! Jeg er syk😢. Lurer på om jeg kommer til å jobbe/fungere som jeg gjorde før🙏

Takk!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: