ANVÄND KRAFTEN RÄTT !!

Under en av mina barndomsjular trollade jag till det.

Traditionen var att natten till julafton smög nissarna omkring och kollade så barnen var snälla. Och var man snäll… så stoppade de godsaker i en strumpa som man påpassligt hängt ut.  En  gång hängde  jag ut två par strumpbyxor och tänkte att då kanske det kan bli en häst…

 

Nåja.. den här specielle gången som jag tänkter på - så vaknade jag väldigt tidigt… och smög ut.. och där hängde strumpan tom och frusen och darrade lätt i vinden.

Inte ens en salt skruv eller sockerbit fanns istoppat.

Och då stod det klart. Tomten kommer inte i år. Jag får inga julklappar.  

När jag var barn kunde jag få saker och hända. Och jag  var så arg och frustrerad när jag fokuserade på grannens tända ljus i fönstret och tänkte att låt det brinna…ljuslågan fladdrade och gardinerna fanns farligt nära och vad som helst hade kunnat hända om inte farmor påpassligt hade dykt upp.

 
 Hon klev in på gården med stora steg och med fötterna nerkörda i rejäla gröna herrstövlar. I ena näven hade hon en kratta och på huvudet ett schalett. Hon var ilsk.
 
 Och det var första gången jag såg henne vara sådär uppriven. Och hon läste lusen av mig. 
Hur kunde jag ens tänka tanken att starta en eldsvåda? Var jag rent tossig? 
Nåt sånt ville hon aldrig mer se.
 
Jag försökte förklara att tomten inte skulle komma och då lägger hon fingret över läpparna och hyssjar och säger att jag snabbt ska gömma mig bak knuten. Det gjorde jag.
Farmor la sin hand över min nacke  riktade in mig  så jag kunde se.. och där kom.. TOMTEN.. han landade med sitt släde.. och nissarna vällde ut och en av dem upp på trappan och stoppade ner gotter i strumpan. Sen for de iväg igen.  Poff så var renarna upp i luften
 

” Vad säger  du nu då? undrade farmor.  Jag tror inte jag sa så mycket. Troligtvis skämdes jag lite

Och som hon  läxade upp mig  när det gällde hur man använder kraften.  Hur hemskt allt blivit om det börjar brinna och då hade troligtvis tomten ALDRIG någonsin mer kommit.

Jag tänkte ofta på den här ögonblicket som vuxen.

Min farmor har jag aldrig träffat i detta livet – hon gick hem till Alltet flera år innan jag föddes. 

 

Men kontakten på vårt eget sätt, över gränserna, var tät och intensiv.  Jag tänkte att hon PLANTERADE släden och tomten där .. och i verkligheten var duet ju  mamma eller pappa som steg ut på trappen och stoppade godis i strumpan.

Man har sina julminnen !!

Vad minns ni andra ?

Kram

1 MollyD :

skriven

Tomten kommer och han finns. Ser mer ut som en uteliggare i både klädedräkt och väderbitna kinder, skägget är gulnat och han är small, nästan mager. Böjd tar han steget över tröskeln och sätter ner säcken. Han luktar instängt och juteväv. Mina julars tomte fram till dagen hon, min nästan syster drar mig in i rummet som bara självpåtagna storasystrar gör och på sitt vanliga besserwisser sätt visar att det är hennes pappa som är tomten. Borta är pirret, borta är stämningen och jag blir vuxen i ett slag. Sällar mig till de andra som vet att tomten är en pappa. För inte ska man tro på tomten där man är 5-6 år. Jag frågar mig stilla varför inte då?
God Jul

Svar: Usch ja vilken besvikelse att upptäcka att tomten inte finns... jag tror att min son hade en VISS tro på tomten väldigt länge.... vi ska inte vara rädda för att ge våra barn magi... kram :)
Esmaralda

2 Julglädje!!:

skriven

God-Jul fina E!! Ska nu ut och flyga lite idag!! Hoppas att allt går bra. Undrar om kärleken snart checkar in imitt liv?? Kram

Svar: Allt går bara bra.. och kärleken kommer den också.så småningom.. kram:)
Esmaralda

3 Henrika:

skriven

Hej!
Det var den intressantaste julsaga som jag nånsin har läst. Du är verkligen ett fynd, Esmaralda som glädjer många läsare på många sätt med blogg, bilder och seanser!

En riktigt god jul till dig och de dina och den söta, storögda gullgrisen!

Svar: Tack & stor kram och god jul till dig också :)
Esmaralda

4 Therese:

skriven

Hej!
Det jag minns mest ifrån mina barndomsjular var det där stressmomentet där alla vuxna tjatade om att jag skulle tacka tomten, men varje gång jag sa tack till tomten var det ingen av de vuxna som hörde eller också gilldes inte mina tack för tjatet om att jag skulle tacka upphörde inte. Nu för tiden är det min brorsdotter som är hårt ansatt på jularna med uppmaningar om att tacka tomten. Hon brukar tacka också men det är det ingen annan än jag som lägger märke till. "Får inte du nervsammanbrott när de håller på sådär?" frågade jag henne. " Jo" svarade hon.
Har en fråga också. Min kanin var här i natt. Hon bor hemma hos J-O för tillfället, men i natt var hon alltså här. Det var en dröm men allt var så verkligt. Vad gjorde hon här? Saknar hon mig? Vill hon komma hem? Eller mår hon dåligt, vill hon ha hjälp med något?
Kram Therese

Svar: Ja, det där tackandet kan bli ett evigt tjat !! Hoppas dina klappar var värt eländet. Kaninen saknar dig, så är det... kram :)
Esmaralda

5 Susan :

skriven

Jag har nog dåligt minne...kommer inte ihåg specifika saker från min barndom, men jag upplever det som jag hade en bra sådan iallafall.
Hade nog behövt en resa i min barndom för att minnas...men å andra sidan så e det ju här o nu jag lever ;)

4:e adventskramar

Svar: Vi minns olika och så småningom kan det komma perioder i ditt liv som du minns.. för att du BEHÖVER minnas.... kram :)
Esmaralda

6 Orolig:

skriven

God morgon Esmaralda! Ser du mig i arbete inom ett halvår??

kram

7 Lena:

skriven

Skulle behöva hitta nya sammanhang med nya människor att lära känna för att ta mig vidare. E, ser du om jag får fira nyår i ett nytt sammanhang?

Svar: Möjligtvis och om inte.. så kommer det nya under nya året.. kram :)
Esmaralda

8 Hanna:

skriven

Hej Esmaralda!
Har träffat en jätte gullig kille, TB, som jag är intresserad av. Kan du se om han har några känslor för mig och komer att höra av sig igen? Kommer vi att fira nyår tillsammans då ingen av oss har några planer då?
Kram Hanna

9 Anonym:

skriven

Blir jag ensam på nyår?

10 Margret:

skriven

Hej Esmaralda!
Jo jag måste vara få skriva av mig lite. I somras hände det något fruktansvärt, min äldste son blev häktad och misstänkt för ett ekonomiskt brott. Han fick vara i häktet i två mån vilket ju var jobbigt för honom och för oss alla, hans fru, barn syskon. De bara hämtade honom i hemmet en kväll. Jag berättade detta får tre av mina närmaste väninnor och jag sa att de inte får berätta det för någon och mycket med tanke på att det varit en del skriverier i tidningarna och därför så tänkte jag att folk får kanske reda på det i sinom tid men jag ville inte så många skulle förknippa honom med detta. Nu visade det sig att en av väninnorna berättat det för sin dotter och manlige vän och även för lite folk omkring henne. Jag sa att jag blev ledsen men då svarade hon ja men vi går ju inte och pratar om det. Ja det är märkligt tycker jag, lovar man att inte berätta något gäller det ju alla. Kan inte hjälpa att jag hänger upp mig på detta fast jag visar inget längre för henne. Tycker du att man gör så?.
Nu är straffet klart och han får 7 månader efter avdrag samt ett skadestånd. Detta är så sorgligt då allt är så onödigt att ha blandat sig i detta ganska omedvetet men jag tror att min son har kraft att fixa detta. Undrar också om du tror att han kommer att få jobba som gymnasielärare igen eller om man har hamnat i ett brottsregister så är man rätt så körd på arbetsmarknaden. Han kommer nog att säga upp sig från sitt nuvarande arbete då man visst får sänkt straff om man är arbetslös.

Svar: Han kommer att räta upp sitt liv.. få jobb och må väl igen.. det kommer.. men det blir att kämpa en period först.. kram :)
Esmaralda

11 Klara:

skriven

Hej Esmaralda!
Vad menad han med att det kanske inte blir av? Döljer han något? Kram Klara

12 anki:

skriven

Godförmiddag Esmaralda
Min egen barndomsjul mins jag inte så mycket av.
Men för mina pojkar kom tomten på natten mot julafton och han levererade en julklapp var , Han åt även den hemkokta gröten som vi ställde ut och skrev tack kort till sönernas förtjusning.
Han var även magisk för han kom in genom kattluckan,
och kunde trolla klapparna små så de gick genom luckan Äldsta sonen gav sig den på att få se tomten vid flertal tillfällen ...men somnade alltid där han låg gömd uti hallen..
nu är pojkarna nästan vuxna och jag kan sakna den genuina glädje och förväntan som låg i luften dan före dan

Ha en härlig 4dje advent
Kram anki

Svar: Ja, visst saknar man de där små speciella stunderna... kram :)
Esmaralda

13 majja:

skriven

Min kollega är stekhet! Är han intresserad tillbaka?

14 Louise:

skriven

Mitt bästa julminne var nog när vi fick vårt nintendo 8 bits :-D.

Hur blir det med timvikariat 2014 medan jag studerar?
Går ut på praktik i februari,kommer det att gå bra?
Kände att jag inte trivdes på den avdelningen jag var på och funderar på att snacka med min vfulärare om att få byta avdelning till småknattarna 1-2 åringarna.

Ha en bra dag. Kram

15 Bolla:

skriven

God morgen! Ser du om Amund er tiltrukket av meg? Jeg vet han ikke er mannen i mitt liv, men man kan jo kose seg litt mens man venter ;-)

16 Bolla:

skriven

God morgen! Ser du om Amund er tiltrukket av meg? Jeg vet han ikke er mannen i mitt liv, men man kan jo kose seg litt mens man venter ;-)

Svar: Jag ser att det finns ett intresse hos honom.. kram:)
Esmaralda

17 Jossan:

skriven

Jag undviker fortfarande fönster på julafton eftersom när jag var liten satt jag och mina 3 kusiner i farmors kök och det knackar på fönstret och där stod tomten.. Lagom rädd blev jag..

Du ser inte vart jag kommer träffa killen? Typ skolan eller något? Har antennerna på full utdragning!

Svar: Ja, barndomsminnen kan sitta som berget :) Jag ser inte var ni möts - fortsätt bara håll ögonen öppna.. kram :)
Esmaralda

18 HiP:

skriven

Hejsan Es!
Ser du om mannen jag lever med har en annan, , kommer han lämna mig?
Kram

19 Helena Ir:

skriven

Jag vet inte om jag någonsin trott på tomten.
Inget jag minns,julen blev oftast mindre bra..

Det låter trevligt med kontakten av din farmor:)

Kram och en fin 4:e advent till alla :)

20 S:

skriven

Hej Es
Ser du i vilket sammanhang jag möter den kommande kärleken eller flörten?

21 Ns:

skriven

Hej ES!
Kan det bli han och jag?
Kram

22 Skorpan:

skriven

Jag minns mina barndoms jular som goda, julklappar, god mat, släktingar o så :).

Efter att jag själv fick familj, kommer jag speciellt ihåg en jul. Vi åkte till föräldrarna o yngsta barnet, då 10 mån, blev sjuk i influensa/flunsa. Efter det var det det andra barnets tur, sen det tredje o till sist exets o min tur. Där låg vi däckade hos mina föräldrar. Skönt på sätt o vis, eftersom barnen blev rätt fort friska o kunde tas omhand av föräldrarna medan vi låg o var sjuka. Dom insjuknade sen EFTER att vi hade åkt hem :/. Inte mycket man kommer ihåg av den julen, egentligen... Får väl hoppas att vi klarar oss undan dylikt i år.

Es, ser du nåt på karlafronten för mig inom snar framtid? Nån som kan tänkas vara intresserad o så? Är rätt torftigt på det planet måste jag säga ;).

Ha en bra fjärde advent! Dan före dan före dopparedan...

Kram

23 Anonym:

skriven

Varför tacka HAN oss när han var i våran stad? Alla andra städer fick ett tack och massa.

24 M:

skriven

Hoppsan där höll det på gå illa!, inte undra på farmor var ilsk, runt Jul fick några små för sig att smälla smällare i trapphuset, de gamla i huset kunde lätt få hjärtsnörp för mindre så fick säga till dem, de såg skamsna ut när de förstod otyget, ungdomligt oförstånd hör till.

25 Moonshade:

skriven

Kära E, tror du han kommer höra av sig som han har sagt?
Jag har en känsla av att han vill men något som håller han tebax, stämmer det?
Finns det nån chans han skulle göra det?

26 Anna E:

skriven

Vad ser du om mamma och mannen som bor nära??

27 Thomas:

skriven

God Jul och Gott Nytt År önskas till dig och de dina! Hoppas på att år 2014 blir bättre än det år som varit. Vem vet, det kanske vänder till det bättre. En som hoppas. - Thomas

Svar: Tack så hjärtligt och jag önskar dig detta.. och vet att en hel del positivt vänta dig under nya året.. kram:)
Esmaralda

28 8an:

skriven

kommer vi kyssas igen? jag är kär i honom lite:) han får mig att må så bra! Är han kär i mig? kram på dig!

Svar: Jag ser inte hur det blir men visst är han berörd av dig.. kram :)
Esmaralda

29 Larsson:

skriven

Hej Esmeralda,

Jag minns mina första jular med ljusa minnen för att senare i livet när man var tonnåring så hade inte mamma och pappa råd att fira jul.
Jag undrar om jag och min man kommer att flytta till hus och i så fall när och var?

Svar: Hus blir det även om jag inte se var.. kram :)
Esmaralda

30 Rebban:

skriven

Wow, vilken berättelse du gav mig såhär till frukosten. Tack!
I år ska jag vara jultomte, ska bli väldig kul och mysigt med tanke på att jag firar jul med bland annat mina fyra syskonbarn som är mellan 2-4 år.

I natt drömde jag om räkor, räkor och räkor. Över allt fanns det räkor, jag gick till och med på dem. Vet du om räkorna vill säga mig något särskilt Esmaralda?

Kram!

31 Mats:

skriven

Hej Es
måste fråga dej, har hon verkligen slängt min disk
får jag tibax den?

kram

Svar: Jag tror inte hon slängt den men begriper inte varför hon inte bara kan ge dig den.. kram :)
Esmaralda

32 Hedwig:

skriven

Hej!
Vilken historia, nästan som en saga, både fin och overklig..Otroligt att du kunde låta saker hända, lite skrämmande samtidigt för som barn har man väl svårare att förstå vilka konsekvenserna ens beteende kan ha. Hade din farmor samma förmågor när hon var vid liv?

I Holland fick vi inga presenter, de fick vi på den 5 december när ´Sinterklaas´ kom till våra hem. Jag har många, även ganska detaljerade, barndomsminnen. De är inte spektakulära men fina och mindre fina i sig. Jag var alltid rädd för min pappas humör (han drack) men minns samtidigt att morfar alltid blev så glad när han såg oss, de fina julfilmerna, de gamla böckerna som vi läste och som hade varit mina föräldrars, kyrkan där det var vacker musik osv osv. jag längtar faktiskt tillbaka till den tiden då allting verkade så mycket mindre komplicerad än nu.

Svar: Nej, jag tror inte farmor hade några förmågor av det slaget... även om din pappa var oberäknelig så hade du ändå trygga vuxna omkring dig... och det är guld värt.. kram :)
Esmaralda

33 carinaj:

skriven

GOD JUL! på dej Esmaralda! <3 har tomten någon glad överraskning till mig om något kul som kommer det nya året till mig =) hihih kramen carina

Svar: Det blir en hel del positivt under nya året.. så håll ögonen öppna.. kram :)
Esmaralda

34 Lilly:

skriven

God jul esmeralda låt oss inte glömma alla andra stackars människor som har det riktigt dåligt, tänker på människor som är ute i krig och dåliga förhållanden, om jag fick önska hos tomten så skulle det vara fred på jorden och alla skulle ha det bra. Kram

Svar: Absolut !! Kram :)
Esmaralda

35 HiP:

skriven

Hejsan Es!
Ser du om mannen jag lever med har en annan, , kommer han lämna mig?
Kram

36 Therese:

skriven

Ha ha, jadå, julklapparna jag fick var helt klart värt besväret ;) mycket barbiehästar och dockor och fina nallebjörnar. Jag var helt galen i nallebjörnar. Tror jag fick min sista julklappsnalle när jag var en bit över 20. Jag blev jätteglad men min mamma undrade om pappa hade glömt hur gammal jag var :D .

Jag tror också att kaninen saknade mig. Jag saknade henne i alls fall så jag tog mig hit idag och hon och resten av gänget får vara ute och busa o hagen. Ibland får jag frågan av andra om jag tror att mina kaniner känner igen mig. Just nu är jag helt övertygad faktiskt. Rafael, hon som jag drömde om i natt är extremt blyg när hon träffar nya människor. Men nu sitter hon i mitt knä. Hon hoppade upp själv. Det skulle hon aldrig göra med en främmande människa <3 Kram

Svar: Klart att Rafael känner igen dit.. fattas bara.. kram :)
Esmaralda

37 Kusin vitamin:

skriven

Hejsan.. det är kusin Freddan som skriver och jag vill påminna om att vi firade några jular tillsammans du och jag Es och det var alltid kul för du var så full av påhitt. En gång hittade du på att vi skulle koka julegröt i grannens kök. Grannen var hos oss och firade och det var öppet in till hennes lägenhet. Inte kunde du koka julegröt och hela köket var total kaos till sist. Denna julen ses vi inte men tycker det är roligt att kunna önska dig och de dina en riktigt god jul så här och så hörs vi efter jul. Kramar från mig och Stanley

Svar: Ha ha ha Freddan, jodå den där lilla incidenten minns jag. Vilken utskällning jag fick!Vi hörs efter jul och kram på både dej och Stanley.
Esmaralda

38 Jossan:

skriven

Varje jul undviker jag fönster..
En jul när jag var liten satt jag och mina kusiner som var i samma ålder ute i farmors kök.. Plötsligt hör vi hur det knackar på fönsterna. Vi tittar upp skräckslaget och där stod tomten.. Tänk 4 barn mellan 3-5 springer in rädda till sina föräldrar istället..

Jag har radarn helt ute nu.. Killen var nära snart.. Vart hittar jag honom? I skolan eller någon annan stans?

39 Jossan:

skriven

Varje jul undviker jag fönster..
En jul när jag var liten satt jag och mina kusiner som var i samma ålder ute i farmors kök.. Plötsligt hör vi hur det knackar på fönsterna. Vi tittar upp skräckslaget och där stod tomten.. Tänk 4 barn mellan 3-5 springer in rädda till sina föräldrar istället..

Jag har radarn helt ute nu.. Killen var nära snart.. Vart hittar jag honom? I skolan eller någon annan stans?

40 9:

skriven

Hej E!
Händer det mig någonting speciellt snart, inom kärlek?
kram

41 Nytt år nya tider?:

skriven

Blir år 2014 som alla andra år för?
kram:)

42 Pia:

skriven

Wow, jag ryser! Vilken fin historia, även om den inte började så bra =)
Kram!

43 Nettan:

skriven

Hej!

Blir det han och jag som jag nu är tillsammans med även i fortsättningen.

44 zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du att jul och Nyår kommer bli bra På det ekonomiska planet.? Tror du den killen min dotter träffar är rätt. Stor kram och God jul :)

45 Rödluan:

skriven

Es:Under vilken årstid på året ser du mig med den stora kärlek? kram&god jul:)

46 Es:

skriven

Hej Esmaralda!
Kan det bli David och jag?
Kram

47 Hedwig:

skriven

Esmaralda, även om jag egentligen har bestämt mig för att flytta tillbaka till Groningen, så cyklade jag idag till en lägenhet som ligger på Jadestraat 201 i Nijmegen och som jag kanske kan få (jag står på plats 2 efter ett lotteri). Lägenheten, jag har inte varit inne, känns dock inte så bra och väldigt långt från centrum (jag har inte råd med bussmånadskort). Har jag rätt och ska jag satsa på Groningen i stället eller ska jag kanske tacka ja till lägenheten i Nijmegen ändå och betrakta den som en 'julpresent' till mig? Känner du något kring detta? Tack, Hedwig

Svar: Det enda information jag får är att du ska lita till ditt eget omdöme i detta och då blir det bra.. kram :)
Esmaralda

48 CeCe:

skriven

När jag var ett litet barn (är ju fortfarande rätt ung jue) ;) brukade mina föräldrar berätta en sägen om att vid midnatt på julaftonsnatten så börjar djuren att prata, har nog försökt att få min hund som jag hade då att prata några gånger men när jag blev äldre insåg jag att hon kanske inte kan prata men att hon var en verklig bra lyssnare, och har fått lyssna på mina problem och tröstat mig en hel del genom åren som hon levde. Hon var en riktig bra vän och hon behöver inte prata för att vara det :)

Men Es ser du om det finns det något aktivt steg jag kan ta för att komma närmare mitt mål?
Du säger att jag ska behålla fokus, men det är inte så lätt när man bara sitter och väntar på att något ska hända som tar en åt rätt håll, det gör så att jag har svårt att se de mycket stora möjligheterna att nå målet som du sett, om jag nu bara väntar, därför vill jag göra något aktivt! men inte tänker jag ge upp! För här har vi en envis våg som kämpar på för att få sitt mål! ;)

49 V:

skriven

Hmm det där lät spännande ! Nja tomten och tomten var ju min pappa utklädd så det visste jag sen att det var han .Önskade att jag kunde visa min son att tomten fanns på riktig. :)



Ez vet att jag tjatar för fullt men hur såg den här mannen jag skulle träffa ,är han amerikans eller utländsk? Kram :)

50 V:

skriven

Hmm det där lät spännande ! Nja tomten och tomten var ju min pappa utklädd så det visste jag sen att det var han .Önskade att jag kunde visa min son att tomten fanns på riktig. :)

Ez vet att jag tjatar för fullt men hur såg den här mannen jag skulle träffa ,är han amerikans eller utländsk? Kram :)

Svar: Det känns som att han vara utländsk. att ha har rötterna i annat land... men jag ser inte var-- kram :)
Esmaralda

51 Tomtemor:

skriven

Hej
kommer 2014 bli ett minnesrikt år för mig:)?

52 Em:

skriven

Har alltid önskar mig en hund i julklapp. Aldrig kommit någon hund... Och nu är man stor och går köpa själv om man vill ha.
Ser du någon hund i vår familj? Och ser du isf vilken ras? Har funderat på en vinthund. En ras jag aldrig tänk innan men den har kommit upp senaste...

Kram och god jul!!

Svar: Jo jag känner att det kommer en hund till dig.. rasen ser jag inte.. kram :)
Esmaralda

53 Lilli:

skriven

Har han glömt bort mej eller finns det liiiiite intresse kvar fast än han inte är tillgänglig?

Svar: Tyvärr.. det ser bäst ut om du går vidare.. kram :)
Esmaralda

54 Princess:

skriven

Kommer jag att bli kär snart? De jag vill ha, kan jag inte få. Och de jag får, vill jag inte ha. Varför ska det alltid vara så?

55 Agnes:

skriven

Kommer ihåg att du berättade om, när din son som liten trodde att tomten hade blivit mördad...eller dött, då han hittade tomtekostymen under någons säng...måste ha varit väldigt uppskakande för en liten parvel!

Jovisst firade vi jul...mat, paket och berusade anhöriga...en del anser ju att en högtid skall dränkas i alkohol för att ses som "lyckad"...därav orsaken att jag inte drack under ungarnas uppväxt...och inte lyfte ett finger för att släpa hem någon som helst form av alkohol...det fick andra ordna...okej, sura miner fanns det, men folk insåg att jag var alldeles för ilsk för att "övertygas"...haha!
Är en jävel på att säga "nej", tydligen!

I natt så fick vi skicka iväg folk med ambulans...det där med att "fira" jul har olika nivåer "i helvetet"...peta i sig billigt skit, blir aldrig lyckat, då blir man skitdålig, och tror att man ska dö...att jag "slängde" in en annan person på samma "titt" var en bonus...det gäller att passa på, typ...där var det en galopperande blodförgiftning, tydligen...suck...dessa människor tillhör "de vingklipptas arme", men jag gillar dem...och dö, det får de vänta med...typ,tiddelipom!

Vet inte vad det är, men känner att "vår" Tiina behöver en redig julkram! Och den skickar jag dig genom rymden, min vän! Kraaam!


Och, här i Fjollträsk, så blåser det "utav-bara-fan"!Inte kul, då jag tydligen åkt på en redig förkylning med skrällhosta...är väl den senaste tidens stress, och uteblivet tränande och misskötsel av mathållning, som orsakat den...tror jag...plus någon ilsk baskelusk!

Ha det bäst, alla, och trevlig 4:de advent på er!
Kram!

Svar: Tänk att du minns Agnes... ja.. det var en traumatiskt upplevelse. han hittade tomtekläder och mask som låg där under sägen och vrålade att tomten är död.. tomten är dödad...:) Ja,, avigsidan med storhelgen är alkoholen... jag jobbade en tid för socialtjänsten och fick vara med om ett och annat... stackars drabbade ungar.. kramar :)
Esmaralda

56 Gabriella:

skriven

Wow, lät som en magisk jul ;) kunde du verkligen få saker att hända?!?:)

Barndomens jular är av blandad kompott. Vete 17 om jag verkligen trodde på tomten? Det hade kanske varit lättare om hans ansikte inte sett så plastigt ut haha. 80 talets plastiga tomte masker var väl så där;) ... Och sen lät tomten väldigt mycket som min pappa eller hans kompis Birger :)

Kram!

Svar: Har man gåvan så är den som regel extra stark när man är barn... kram :)
Esmaralda

57 Lady in red:

skriven

Hej Es!

Vad har min framtida man för yrke/utseende & finns han i min närhet idag?
kramar

58 Snöflingan:

skriven

Blir det en vanlig vinter för mig i år eller ser du något speciellt som väntas hända ..?
KRAM

Svar: Något extra ser det ut ut att ske.. kram:)
Esmaralda

59 Anonym:

skriven

Varför tacka HAN oss när han var i våran stad? Alla andra städer fick ett tack och massa.

60 Vill på äventyr:

skriven

Nu vill jag bara packa väskan & resa långt bort till värmen:)

ps: Ser du om jag flyttar utomlands så småningom?
kramiz:)

Svar: Ja, mycket tyder på att du under en period kommer att bo i annat land.. kram :;)
Esmaralda

61 Mary:

skriven

God jul Esmaralda! önskar dig en fridfull jul med familj o vänner <3 Dom rörliga renarna med tomtesläden va så fina ... skulle man kunna få dom så jag kan dela? Tack tak

62 Jenny:

skriven

Hej, min dotter är just nu med min fd sambo. Jag saknar henne oerhört. Saknar även mitt ex. Kommer vi hitta tillbaka till varandra?

63 Anonym:

skriven

Hej, Min dotter är just nu med min fd dambo. Saknar henne oerhört. Saknar även mitt ex. Kommer jag och mitt ex bli tillsammans igen?

64 Jenny:

skriven

Hej, Min dotter är just nu med min fd dambo. Saknar henne oerhört. Saknar även mitt ex. Kommer jag och mitt ex bli tillsammans igen?

65 Tisa:

skriven

Hej Es!

Hinner S läsa brevet i tid?

Kram!

66 Nyfiken i en strut:

skriven

Tror du mitt nästa förhållande blir med den rätta & hur ser mötesplatsen ut då<3?

67 Anonym:

skriven

Hej! Ska jag börja nätdejta?

Svar: Pröva gärna.. jag kan inte lova att det blir resultat som håller men lite flört blir det i alla fall.. kram :)
Esmaralda

68 Maria:

skriven

Hej Ezmeralda:)
Ser du om den mannen jag tänker på kommer att bli min?
God Jul 🎄
/Maria

69 Ellen:

skriven

Hejsan!
Hur kommer min ekonomi se ut att bli under de närmsta åren?
kram

70 Anne:

skriven

Jag tittar bara in och vill önska God Jul till dig och alla andra som läser bloggen. Skulle inte vara helt fel att få tillbaka lite av barndomens magi kring jul och lite mirakel på det :)

71 Anonym:

skriven

Hejsan Esmaralda. Jag har några frågor jag vill ha besvarat. Jag träffade en kille i somras och idag ses vi inte som vi gjorde under sommaren men vi brukar träffas av en slump och då känns det som att vi förs tillsammans. som att vi är nästan menade för varandra. Är han fortfarande intresserad? har jag någon framtid med honom? Gillar han mig eller är allt påhittad? Han brukar träffa en annan tjej som gillar honom men känner han något för henne?
tacksam för svar.
God jul!

72 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!

Under sommaren träffade jag en jättegullig svensk kille via en kompis. Vi klickade direkt och sedan dess har vi träffat några gånger (med vänner) Varje gång vi träffas känns det så bra från min sida. Men vad tycker han, har han känslor för mig som jag har för honom eller har han någon annan (andra)åt sidan?

73 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda!

Under sommaren träffade jag en jättegullig svensk kille via en kompis. Vi klickade direkt och sedan dess har vi träffat några gånger (med vänner) Varje gång vi träffas känns det så bra från min sida. Men vad tycker han, har han känslor för mig som jag har för honom eller har han någon annan (andra)åt sidan?

74 Bästisen:

skriven

När möter jag min nya vän?
kram

75 Anonym:

skriven

Hejsan Esmaralda. Jag har några frågor jag vill ha besvarat. Jag träffade en kille i somras och idag ses vi inte som vi gjorde under sommaren men vi brukar träffas av en slump och då känns det som att vi förs tillsammans. som att vi är nästan menade för varandra. Är han fortfarande intresserad? har jag någon framtid med honom? Gillar han mig eller är allt påhittad? Han brukar träffa en annan tjej som gillar honom men känner han något för henne?
tacksam för svar.
God jul!

Behöver verkligen ett svar, har varit deprimerad över killen i ett halv år nu :( :(

76 Rosen:

skriven

Hej Fina ES!

Ser du mig vara singel nästa år med?
Mycket tacksam för svar.)

77 Lussekatten:

skriven

Vad faller jag för hos min nästa kärlek & under vilket sammanhang möts vi? stor kram

78 juletider:

skriven

Hej, denna jul blir ju lite annorlunda.. Finns det någon kommentar från andra sidan angående detta?

79 Maria:

skriven

Har haft otur i kärlek, blir det nån ändring på det?

Svar: Japp.. det kommer att vända.. kram:)
Esmaralda

80 Anna E:

skriven

Vad ser du om mamma och mannen som bor nära??

Svar: Det ser inte ut som om de skulle ha något gemensamt i längden.. kram:)
Esmaralda

81 Vill på ävntyr:

skriven

Tack snälla för svaret:))
kramizar

82 kärleken:

skriven

Bor min nästa kärlek i närheten & vem är han?

83 Jenny:

skriven

Hej, blir jag och min fd sambo tillsammans?

84 Ingvarsdotter:

skriven

O vad bra att din farmor kom förbi och läxade upp dig lite:). Du har verkligen testat dina gåvor, jag förstår att som barn var dom säkert starkare och inte så lätta att hantera heller.

Ibland önskar jag att jag hade bara lite kraft men för att använda till att skicka kärlek och goda tankar, ibland känns det som att jag kan det, men jag vet inte om det bara är inbillning?!

Svar: Nej, herregud nej,,, inte är det inbillning. Du har de speciella gåvan och detta ska du känna dig trygg i... kram :)
Esmaralda

85 spöken:

skriven

snälla kan du svara på om det spökar här hemma hos oss, lite läskigt när musiken gick igång när vi precis öppna dörren hem?? kan du se något om detta. har haft en sån oturs dag idag med, usch med en konstiga människor, som förstör.kram

Svar: Jag ser ingenting som spökar .. men jag ser ju att det finns nära och kära på andra sidan som kommer på besök och i mycket stor kärlek.. kram :)
Esmaralda

86 julglädje:

skriven

Hej E!
Vill veta om du har nån bra jul nyhet till mig angående kärleken.Jag D och J i mitt liv.Är någon av de i min framtid
?
God jul!

87 Anna E:

skriven

Ok, ser du om det är lönt om hon skulle kontakta den andra mannen som jobbar i norge? Eller ser du någon annan eller ja...

88 Spöken:

skriven

Tack esmeralda för det vackra svaret, det lugnar mig mycket. Önskar dig en god kväll kram

89 Emma:

skriven

Hur ser min nästa ut?
kram

90 sari:

skriven

Hej Ezmaralda

Vi har gått genom massa skit ,min man o jag. Får bara konstigt känsla,,, kan jag lita att ha är uppriktig o
sann mot mig?Jag vill att vi får det bra
mvh sari

91 Anna E:

skriven

Ser du någon man som är bra för min mamma? Kommer hon träffa någon? Andra mannen på m?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: