Bli populär.....

De flesta vill ha sociala skills och bli populära…. Och så härmar man någon annan som man tycker är cool och därigenom  minskar den egna  eventuella populariteten drastiskt.

En copycat blir aldrig populär.

Gör dig inte intressant… utan istället ska du göra dig tillgänglig och intresserad.. för om du visar intresse för människorna omkring dig… då blir du  per automatik en mer intressant person.

Observera dina medmänniskor och försök förstå dem… och snart vet du vad du ska säga till de olika människorna… och det blir första steget.

 

 

Var en aktiv lyssnare.. folk älskar att prata om sig själva ! Ha alltid fokus på den du pratar med.

Prata aldrig skit om NÅGON.  Skitsnack slår tillbaka på dig själv rätt som det är och skitsnackare blir  aldrig populära.

Gnäll inte. Ingen gillar en gnällspik

Var den positiva kraften som drar människor till sig. Är du en person som är kreativ  och fokuserar på lösningar istället för på problem då blir du en magnet för människor omkring dig. Man gillar positiva människor. Dock måste man ha sund självdistans  för att förstå skillnaden mellan en  besserwisser &  en kreativ person !!

Kram

Våra döda varnar.....

I går när vi kalasade kom en oväntad men väldigt kär gäst.  Det var min  pappa. Som gick över för  15 år sedan. 

Jag och  en av mina döttrar kunde se honom och han satt på det utskurna elefantbordet.. väldigt obekvämt men jag tror inte han brydde sig. 

Där satt han mitt i kretsen av de sina och  vill  vara med på ett diskret sätt. Och inte gjorde vi något  väsen av besökaren inte. Fast Mannabonne Glenn var flera gånger och nosade honom på  byxbenen och begrep nog inte riktigt vad det var frågan om.

 // Här har vi  födelsegrisen.... //

Och timmarna innan kalaset höll jag en seans som resulterade i  ett besök från kundens storebror. Vilken jag berättade för kunden, så klart.  Storebror varnade henne väldigt bestämt från att köpa ett visst hus som det visade sig att hon varit och titta på och som hon var spekulant på.  Sådana varningar är alltid svåra… när man inte får veta exakt vad det är som  är fel.

 

Hade våra andar varit tydligare och sagt att  östra väggen i badrummet är fullt av mögel som ägarna bara målat över….eller…. pannan sjunger på sista versen och kommer att lägga av en vecka efter du flyttat in.. då hade varit  så  mycket enklare. Visst händer det att  budskapen blir väldigt tydliga.. men som regel blir det bara en varning och ingenting mer än så.

 

 

I dag åker mamma hem till sitt… jag ska till tandhygienisten.. tvi vale… och  allt är som vanligt igen efter helg & kalas !!

Kram 

Inte värt namnet....

 
I går kalasade vi !! Det var min vän.. som egentligen fyller idag men vem gitter festa en måndag ?? Inte mina ungar..  så igår gick det stora taberaset av stapeln.  På morgonvisten grattades han med sång och paket o fin frukost uppdukad   på glasverandan.  
 
Mannabonne Glenn vet hur det ska gå till och öppnade paket i rasande tempo...  och när sista paketet var öppnat glodde han på tröjor & nötter & tofflor och suckade djupt. Inte en endaste present värd namnet... det kunde man se att han tyckte
Annat var det  på hans kalas. Då fanns det  ben, rostbiff och ost i paketen !!
Kram