De suger blod om natten...

För ett tag sedan kom vännerna hem från semestern… långweekend  i New York… på riktigt  fint hotell. 

Fyra stjärnor.

Inte värstingen bland hotell men ändå helt okey & centralt på Manhattan.

 

 

  Vad de inte noterade var de  nästintill osynliga gästerna i deras rum… som kom fram om natten och sög deras blod…. och som  sedan for med dem hem i resväskan !! 

Just det… vägglöss !! 

Min kompis ringde mig och  bara vrålade om  jävla-helvetes-vägglöss-helvetes-skit… och jag förstår. 

 

 

Snabbt upptäckte både väninnan och hennes man att de fått konstiga kliande utslag men de tänkte ändå inte vägglöss… kanske för att de  applicerade ohyra på ruckliga gamla hotell och inte på deras dyra.. som kostade typ 3000 kronor natten.

 

 

Och inte nog med det.  De hade vägglössen med sig hem !!

Min kompis har en äckelfaktor som går igång bara  hon ser en loppa på TV  … och nu skriker hon  hysteriskt mest  hela tiden.  Hon vill flytta från huset och hon säger att hon aldrig kommer att  bo på hotell igen – hon ska minsann aldrig resa mer och hon ska inte gå nånstans utan en stor burk Radar.

 

 

Bostaden är sanerad två gånger och sonen på 13 år har fått nytt namn i skolan… Lusen…

Väninnan anklagar sin man…det var han som bjöd på och betalade resan och det var han som valde hotell… ett riktigt  fint ett, som han tänkte,  och det är ju varken rim eller reson att ge sig på honom.

”Men han  bryr sig inte” kvider min väninna och jag säger att jamen herregud, om han vore lika hysterisk som du, då hade ni triggat varann så pass att ni fått flytta in i madrasserad cell……. Och väninnan tittar på mig och ryser och säger att tänk så många vägglöss det kan finnas i en  cell som är klädd med tyg !!

 

 

Äktenskapet knakar i fogarna…. Sonen känner sig utsatt i skolan…. och lusen har alltså slagit till !!

 

Vilket får mig att tänka på när jag jobbade i krigets Kosovo.... och flera veckor efter hemkomsten öppnade jag  en necessär och  världens största kackerlacka  stack ut huvudet och stirrade på mig.

 

   Jag agerade  direkt  och skrek som en galning… slängde ner necessär med kackerlacka i byråldan igen… pang igen med lådan.. och sedan släpade jag ut hela byrån  med innehåll i trädgården.. skvätte hysteriskt en  flaska vodka över den… fortfarande skrikande och  påminde sedan mig själv att det  är tändvätska som gäller så de blev en sådan flaska också… pang på… och  sedan satte jag eld på alltsammans och det blev en brasa som man  fortfarande talar om. 

 

 

Kram & kärlek 

Livsglädje är en färskvara....

Man önskar alltid att känna tillfredsställelse i sitt liv  och ibland glömmer man att denna glädje  har en bäst-före-datum och det behövs påfyllning för att vi ska  känna oss nöjda och glada.

Livsglädje är en färskvara, som regel.

Jag menar, jag var så full av livsglädje och så skitglad när  jag startade mitt terapiföretag och så himla glad att det gick bra.... men den glädjen räcker inte hur länge som helst.  Det som är fantastiskt blir så småningom normaliserat... och  nya behov pockar på.

  Vilken sorts påfyllning vi behöver  – det varierar från person till person. För en del räcker det att medvetet lägga märke till det vackra i naturen.. gå långpromenader och suga in  allt det  fina… och helt enkelt ge sig själv tid att bara finnas till.

 

För andra krävs det att man byter miljö… skaffar sig en ny hobby… släpper in nya vänner i sitt liv. 

Och så finns det dom som behöver  skakas om när det gäller arbete.. satsa på en ny karriär…. ge sig på lite mer avancerade studier...

Och det finns dom som behöver ändra sitt liv i grunden.. flytta utomlands och börja om helt och hållet på nytt, köpa sig ett café....söka till massa såpor på TV...... eller något annat radikalt.

Man vet själv vilken sort man tillhör och vad ens längtan handlar om.

 

Kan man av olika skäl inte se eller tillgodose det man behöver… då  är man illa ute. Då kommer orkeslöshet , tristess och en meningslöshet som kan leda till depression och livsleda.

Alla människor är inte lika rustade. Somliga är alltför rädda för att  ta sig själva vidare och lider hellre än gör det som hjärtat och själen säger att de behöver göra.

Man stannar upp i en mellanfas – och detta  är förödande. Som att sitta under en blöt grå filt.

 

Vad man behöver göra är att SE sin mellanfas… och inse varför man stannat där man stannat.. och ser man vad det beror på.. då KAN man faktiskt göra något åt det.

Jag säger inte att det är enkelt… herregud nej… det kan vara hur svårt som helst och man kan tycka att  de val man har att göra är rent omöjliga… men ändå måste de göras. För att man ska kunna ta sig vidare.

 

Man kan som regel inte få allt…. Och då måste man fatta ett medvetet beslut om vad man ska nöja sig med.. vad man ska välja.

Ingen har sagt att det är lätt att leva !!

 
Varför inte ta ett  litet steg vidare den här veckan ??
 
Kram & kärlek

Jag var tvungen....

''
 
Den här låten var jag bara tvungen att lägga till på min spotify lista !!
För ja, nu har jag äntligen en sån  :)
 
Har ni haft en bra helg ??
 
Här har det varit lugnt & skönt.... och jag vilar ut efter alla besök.
 
Har pratat lite med Spanska  Eva... finns det  kanske någon som minns henne ?
Det är en hel del år sedan som hon boddei Spanien och  hittade ett boende till mig där... under sex underbara vårveckor !
 
Nu blir hon den som åker med mig till Portugal den 1 april... hon stannar en vecka.... och jag stannar sex veckor till !
 
 
 
Och den här gången blir det mest familj & släkt som kommer  på besök...  och det känns så rätt
 
Kram & kärlek