Kan man älska fel ???

Kan man älska fel ? Jodå, visst kan man det…  och somliga av oss tenderar att gå in i relationer där vi blir avvisade och obekräftade och ändå kämpar  vi som illrar för kärleken och biter oss kvar med näbbar och klor. 

Det är inte bara fel – det är förbaskat sorgligt och dessutom onödigt. 

 

  När det blir så… då brukar man kunna se likhetstecken med sin barndom.. man fick inte den bekräftelse man behövde av en förälder som var upptagen med sitt eget och tyckte hen var gudarnas gåva till mänskligheten….. och då väljer du någon som är lika emotionellt omöjlig som den föräldern och på så sätt fortsätter din kamp  genom hela barndomen och in i vuxenlivet och sätter du inte själv stopp för eländet så kan det vara hela livet ut.. och du blir bara allt mer olycklig.

Detta är verkligen att älska fel.  Du bränner ut dig känslomässigt och får ingenting  tillbaka.. mer än en dalande självkänsla.

 

Ibland kan man tycka att folk borde gå i terapi redan  från  förskolan… för att bygga upp sig och lära sig att två plus två blir alltid 4… det går inte att  förändra en annan människa… du kan  inte tjata dig till kärlek… du kan bara göra det enda rätta om du vill bli lycklig.. nämligen att bli kär i hyfsat rätt partner.

DÅ kommer lyckan och harmonin… för ni står på samma grund… ni talar samma språk… och därmed har ni förmåga att bekräfta varann.

 

Man ska se upp för att stadga sig med sin stora passion – i alla fall bör man vänta tills man landat och kan se någorlunda nyktert och klart på sin partner.

Hur många är det inte som levt i halvbra relationer… och blir passionerat förälskade i en annan… skiljer sig.. hej och hå... och flyttar omgående hem till passionen.. och det är alldeles underbart… ett år eller så.. och sen händer det ofta att det skräller rejält.

Hen var inte alls som man trott.. och man kan känna sig riktigt lurad.. men  allt som hänt är ju att man lurat sig själv !!

Så kan det gå  i livet

 

 

Idag ska jag packa… för i morgon bitti far jag och Nettan iväg till Grythyttan.. vi kör dit… och startar vid första morgonljuset… tar det lugnt med många fikapauser och så….  riktigt mysigt ska det bli....

 

Kram & massa kärlek

På tal om psykologi.....

 På tal om psykologi.....det finns en berättelse om fem blinda män och en elefant.

Den förste höll i elefantens ena öra. Det är ett stort blad, sa han.

Nej, sa den andre som höll om ett ben. Det är ett träd.

Den tredje hade fått tag i en av betarna. Det är ett spjut, tyckte han.

Nej, sa den fjärde, som höll i svansen. Det är ett rep

. Och den femte? Han trodde elefanten var en orm, eftersom han höll i snabeln.

Vad har fabeln om elefanten med psykologi att göra?

 

Svaret är att det inom psykologin finns ett antal olika perspektiv eller synsätt. Vart och ett utgör förslag på hur vi kan uppfatta och förklara människors beteende.

Att det förekommer så många olika inriktningar beror på att det är svårt att säkert fastställa varför människor beter sig som de gör.  Sen är det förstås också så att olika metoder är på modet under olika perioder.

Perspektiven inom psykologin beskriver människan på olika sätt, det viktiga är att förstå att perspektiven beskriver samma sak men ur olika synvinklar.

Periodvis har det funnits hårda motsättningar mellan de olika perspektiven, men tendensen idag är att de närmar sig varandra.

 

Vi som läst psykologi… har fått hålla till godo med det perspektiv som respektive studieprogram innehållit.. det biologiska.. det psykodynamiska… det behavioristiska..  det  kognitiva  eller det sociokulturella perspektivet.

Sen, efter grundutbildningen… gäller det att  gå massa enstaka kurser för att bygga på.. med så mycket som möjligt av allt det andra ….och när man gjort det….ja, då förväntas det att man ska bestämma sig för EN av metoderna.

 

 

 

Särskilt när man blev anlitad av socialtjänsterna.. då ville de veta  vilken  ”metod”  man  arbetade efter … och  det hade jag aldrig någon !!  Jag skräddarsydde mina metoder för varje enskild klient… lite av ditten och lite av datten.. som jag kände kunde passa och sen körde jag  ett hemmakok !!  

 Och det funkade !! Vilket ju är huvudsaken.

Fast på den tiden när det begav sig så vågade jag inte berätta för någon.

Jag drog till med den metod som var på modet just för tillfället och påstod helt enkelt att det var just den som jag arbetade efter.

................................................

Kram o kärlek och välkommen till en ny vecka….

.......................................................

.. ...........en vecka som blir extra kul för mig för på onsdag far ju jag och Nettan till Grythyttan!! 

  Boka spådom och/eller regression hos Nettan redan nu…för under  de två Grythyttveckorna har hon rejäla  rabatter både  på spådom och regression. Såväl spådom som regression sker via telefon.

Nettan: 070 6661570 eller  andlig.vagledning@hotmail.se