Stå där med hundhuvudet....

När människor runt  oss behöver  hjälp – då ska vi hjälpa

Men villkorslös hjälp är inte alltid bra – säger terapeuten !

När någon mår dåligt tenderar vi att gå all in – så pass att  vi tar över och styr -  och som regel av ren omtanke.

Mår man inte bra och någon annan går in och tar över ens liv – då kan man faktiskt må ännu sämre. Man kan tappa den sista lilla kontrollen och tappar man den.. då finns alltid en risk att man går djupare in i sitt elände.

 

Vad som är bra är om man kan känna av dels situationen och dels personligheten hos den man hjälper.

  Ett misstag är  om du tänker hur hade velat att någon agerar gentemot dig  om du vore i samma situation. 

Det är ju inte dig det gäller.... det är en annan person med andra preferenser och behov och  detta ska du inte blanda samman med dig själv. Risken finns att det blir tokfel. 

Kan man istället ha fokus  på den man vill hjälpa-   hens personlighet och i detta gå varsamt fram.. då kan man uträtta stordåd.

 

 

Ett exempel är det vuxna barnen som inga pengar har- och som förälder vill man hjälpa och varsågod, här är 500 spänn till mat och visst hjälper jag dig med räkningarna.

En gång kan man göra det – men blir det fler gånger så blir det lätt en rutin.. ett mönster som upprepas och blir negativt befäst. Då får man tänka till om det kanske är bättre att hjälpa på annat sätt – för att leda in barnet i positiva mönster

Eller väninnan som är deprimerad…och behöver prata om hur hon mår men drar man det för långt och ältar … då finns en risk att man befäster eländet.  Man får helt enkelt ha fingertoppskänsla – vilket inte är det lättaste.

 

 

 

 

Somliga vill frita sig själva från ansvar och ber andra berätta hur de ska göra/välja  – och i den fällan ska man inte gå.

Man kan hjälpa till att se problemet från olika synvinklar och ställa frågor som innebär att den veliga själv får tänka efter.. men man ska aldrig göra val åt någon annan.

Det är förminskande och blir valet fel.. ja, då står du där med hundhuvudet  fast du bara ville hjälpa.

 

Kram & kärlek

 

P.s. Bara några få  tider finns lediga för  spådom via telefon i  september

Vill du knipa en av tiderna så kontakta Nettan snarast: 070 6661570

 

 

Lucias insikter....

rsta gången Lucia  rent konkret märkte av sin andlighet var  dagen innan hon fyllde 7 år.

Då  mötte hon en man som var så snäll och bjöd på lakritsbåtar och som bjöd henne med hem till sig  för att  klappa små hundvalpar. 

När mannen sträckte ut handen och ville att hon skulle  lägga sin lilla hand i hans, som hon var på väg att göra,  – såg hon hur han vänliga leende förvandlades till ett varulvsleende med vassa blodtörstiga tänder och Lucia slet sig loss och sprang  iväg så fort benen bar henne. 

 Det var första gången hon kunde minnas som kraften varnade henne och i fortsättningen rättade hon sig alltid efter den – eftersom hon visste att den hade  rätt

 

 

En gång i tonåren så  satt det en gammal dam utanför ICA, tungt och trött på bänken och stirrade ner i marken.

Hon hade två tunga handlekassar som stod lutade mot henne fötter.  ” Hjälp henne” sa kraften och egentligen hade Lucia inte tid – hon var på väg tillbaka till skolan och lunchrasten var nästan slut.

Men hon satte sig i alla fall bredvid tanten och småpratade och erbjöd sin hjälp.

Damen blev så glad och hade suttit där och undrat hur i hela friden hon skulle få hem sina kassar. Hon hade tänkt taxi men hade dåligt råd.

Lucia dök  upp som en räddande ängel.  Och Lucia tänkte att det är karma – och hon tänkte så rätt.  Genom åren har hon hjälpt många och själv också fått hjälp av många.

 

En gång fick hon ett guldhalsband  av en son till en av hennes vårdtagare, bara för att hon brydde sig om hans mamma.

Hon tyckte om att göra det lilla extra och mer än hon behövde & inte förväntade hon sig något tillbaka.  Det var mer så att hon kände sitt ansvar för dem hon tog hand om och eftersom de inte kunde tillgodose sina egna behov – fick Lucia gör det åt dem, så gott hon kunde.

 

En annan gång satt hon i en vit skinnsoffa hemma hos en väninna   och  de myste med varsin kall öl i höga glas när Lucia plötsligt säger till väninnan att om du skulle  resa till Grekland ? Till en liten grekisk ö ?  Spetses, närmare bestämt !

 

Väninnan hade ingen tanke på att resa men hur det nu än var så bokade hon i alla fall en resa och följande höst for hon till ön Spetses som hon för övrigt aldrig tidigare hört talas om.

Där mötte hon mannen från Skottland, Cameron och det blev kärlek. Av det bestående slaget. 

Det enda trista för Lucia var att väninnan tog sitt pick och pack flyttade till det Skotska höglandet – men de höll kontakten i alla fall och besökte varann när tillfälle gavs. Och det gör de fortfarande.

 

Lucia  kan man inte anlita för spådom – hon skulle inte ens komma på tanken, eftersom hon inte kan framkalla känslan utan det som kommer, det kommer och det är utanför hennes kontroll. Ibland kan det dröja månader emellan insikterna och ibland  kan det gå ännu längre tid

Det är med Lucias tillstånd  som jag har skrivit detta – hon är en gammal kund till mig , hon följer bloggen och hälsar så gott till er

 

Kram & kärlek

PASSA PÅ.....

 
 
Jag fick nyss ett meddelande från Nettan..... hon har fått återbud till  regression 
 
Den  9/9  kl  11.30
 
 
Vill du boka regressionstiden   så  besöker du oss när vi befinner oss på Värmdö
 
Du får regressionen av Nettan och talimanen av mig.
 
Detta återbud är det enda som finns vad det gäller regression eller  personligt besök för spådom.
 
I övrigt finns ett par stycken TELEFONTIDER för spådom.
 
Vill du boka regressionstiden eller vill du boka  spådom via telefon... hör av dig snarast till Nettan
 
Ring eller skicka sms
 
070 6661570
 
 
Måste ju få leka lite med min nya telefon 😀
 
Kram & kärlek