Yvonne ( mormor) se hit.....

YVONNE ( Mormor) ANROPAS !!
 
Det är många som vill följa din blogg och som vill kunna skriva en kommentar men eftersom de inte är medlemmar  går det inte att kommentera.
Det hela bör vara en inställningssak
Men det är kanske så att du inte vill att någon ska skriva ?
För ibland kan det ju  vara så och då är det helt iordning !!
 
Lämna gärna adressen till din blogg igen
Kram
 

Idag tipsar vi varann....

Häromdagen pratade vi om böcker & nån ville ha boktips och det är vad jag tycker vi ger varann idag!

Det finns ju massor av ställen online där man kan  handla böcker – och så finns det BOKBÖRSEN: bokborsen.se  där man handlar  redan lästa böcker för en liten peng.

 

Just nu läser jag för andra gången   ”Fångad av isen” av Jerri Nielsen….

”Efter en uppslitande skilsmässa bestämmer sig Jerri Nielsen 1999 för att anta sitt livs utmaning - hon ska åka till Sydpolen som läkare i ett forskningsteam. Under åtta månader ska hon leva isolerad tillsammans med 40 andra personer. På vintern är det mer än 70 grader kallt, för kallt för flygplan att landa. Internet är deras enda kontakt med omvärlden.
Hon fångas omedelbart av isviddernas skönhet och i takt med att de andra i gruppen blir hennes nära vänner känner hon sig mer levande än någonsin. Men då hon finner en tumör i sitt ena bröst inser hon att hon svävar i livsfara. Med hjälp av sina vänner behandlar hon sig själv med kemoterapi tills det blir möjligt för ett flygplan att komma och hämta henne. Den dramatiska räddningen skapade löpsedlar runt om i världen och boken har länge legat i toppen på bestsellerlistan i USA.”

Andra böcker:

”Vinteräpplen” av  Josefin Sundström  som handlar om tre generationer kvinnor i samma släkt som  bryter en ond cirkel och tar egen kontroll

 

”Hjärtblod”  av Aino Trosell som handlar om Hulda, en ung flicka i svältårens Malung på 1860 talet

” Svart flicka och vit flicka” av Joyce Carol Oates och handlar om ett porträtt av svart och vitt, av lögn och sanning, av rasmotsättningar och kampen om mänskliga rättigheter i Amerika under de krisår som följde på Vietnamkriget. 

” Ett alldeles särskilt förhållande”  av Douglas Kennedy som handlar om  en kärlekspassion som övergår i rena rama mardrömmen

 

Och så alla gamla böcker av  Susanne Brögger förstås – de läste jag nyss om på nytt. Och Karin Alvtegens böcker.

Och så känns det som om jag kan tipsa om hur mycket mer böcker som helst... men nån måtta får det ju vara !!

Förr när mitt hus var 300 m2 hade jag bokhyllor som täckte väggarna.. och nu när jag bor i  mitt lilla hus har  jag några Billyhyllor och när den är full… då måste jag avyttra.  Och det gör jag med sorg i hjärtat,

Jag trycker in böckerna kors & tvärs.. men till sist när det inte går att trycka in en enda till, så är det dags.,.….och ryska syster som är bibliotekarie på en skola brukar hämta kassavis då och då med sånt hon valt ut och tycker passar. Och vänner paxar lite olika böcker…. de brukar gå åt  men ibland kan det vara ett riktigt trauma ...

 // Så  här ser det ut i bokhyllan just nu.... //

Hur jag har det med andlig litteratur ? Nej, sånt läser jag nästan aldrig.

Nu är det din tur &  dela med oss av dina boktips !!

Kram & välkomna till en ny vecka

 

Besök från andevärlden....

 
Nån som minns Jönsson ? Min fina katt.. eller rättare sagt sonens katt.. som blev ihjälkörd här på lilla grusgatan utanför huset  en midsommar för ett par år sedan.
 
Jag har inte sett så mycket av honom sedan dess.
 
Har skymtat honom ibland på avstånd eller i yttre synfältet men ingenting konkret - förrän igår kväll.
Jag hade nyss varit ute på kvällspromenaden med Mannabonne Glenn.. och slagit mig ner i fåtöljen på verandan med ett glas vin... när  en varelse med otrolig vighet hoppar ner från taket och landar på  fotpallen.
 
Varelsens konturer blir tydligare - och vips är det  exakt som han såg ut...katten Jönsson... och han gnuggade huvudet mot min fot..spann  som en bilmotor och  sen satte han sig tillrätta och började tvätta pälsen.
 
Han hade ingameddelandet att lämna.. inga varningar... ingenting sådant
 
Han kom bara för att säga  hej... och det uppskattas !
 
 
 
Besöket kändes längre än det var.. andebesök är ofta över på ett par sekunder men känns som minuter.. och så var han puts väck igen. Fine goe lille Jönsson.
 
Han gillade hundar och skulle aldrig få för sig att vara elak mot Mannabonne Glenn... och lite otur var det allt att Mannabonne snarkade i TV soffan när detta hände.. jag är ju  lite nyfien på hur han hade reagerat mot besökaren...
Kram