Kurdiska

För många år sedan  mötte jag en kurdisk kvinna genom arbetet.
 
Hon bjöd på middag och på någonting som hon skämtsamt kallade Kurdiska köttbullar.
Så himla gott !
 
Jag fick receptet och har ofta lagat dessa  Kurdiska Köttbullar genom åren och senast i går.
 
Nu vill jag dela med mig:
 
 
Oxfärs  som du blandar med massa finhackad vitlök, riven ost, persilja, salt och peppar och ägg.
Skär skalad potatis i tunna skivor
Skär zucchini i skivor
Skär rejäla bitar av paprika i alla färger
 
 
Lägg den skivade potatisen i prydliga rader
Gör tunna små köttfärsbiffar och tryck ner mellan potatisen
Samma sak med grönsakerna
Blir det köttfärs över kan man göra biffar bredvid  så här som jag gjort.
 
Pensla olja över alltsammans... salt och grovmalen peppar
 
180 graders ugn i 45 minuter eller tills potatisen  blivit riktigt mjuka
 
 
Servera med krispig sallad och vitlökssås
 
Så praktiskt att ha allt på samma braspanna !
 
Kram & kärlek 💖