On the rocks....

 
 
// sillmacka o russian vodka on the rocks !! //
 
Så är systerkvällen slut - har övergått i söndag och ryska syster har nyss åkt hem till sitt.
 
Men vilken kväll..... så mycket prat... så mycket skratt... en och annan hemlighet delades... rysk vodka..  en sen hallonpaj med massa farlig vaniljsås.... skrattade oss fördärvade till den gamla filmen Dogma... promenerade längs havet  mitt i natten.... och däremellan hasade vi omkring i  myskläder och gamla kippande tofflor !!
 
Så ska det vara när det är som bäst !!
 
Ingen fancy tillställning kan klå nöjet av en sådan kväll.
 
Mannabonne hälsar att han lördagsmyste med moster....
 
 
Och här har han stagat upp sig och försöker vara till sin fördel på en selfie !!
 
Kram & kärlek

ANNORLUNDA !

Dagens gästbloggare är: Annorlunda

Hej på er

Nej jag har inte hittat kärleken och det är inte därför som jag skriver.

Det är tvärtom faktiskt.

Jag tillhör den minoritet( tror jag att det är )  som inte  VILL hitta nån kärlek.

Jag var gift i 7 år för länge sedan, det tog slut, jag sörjde men gick vidare.  Så pass bra att nu kan jag inte ens tänka mig att dela mitt liv med någon.

Jag har fullt upp och en karl skulle inte få plats. Jag blir trött bara på  tanken att  fullt ut behöva lära känna och anpassa mig till en människa som jag ska leva med.

 

 Nej tack, jag föredrar att vara king in my castle, styra och ställa, umgås med vem jag vill och när jag vill,   sköta Tv kontrollen själv,   bre ut mig ensam i min breda goa säng, lägga mig när jag vill och stiga upp när jag vill. 

  Däremot så är vännerna viktiga.  Resorna är också viktiga. Jobbet trivs jag med. 

Just nu, och jag är  48 år, så känns allt sjukt perfekt. 

 

Om det kniper så har jag dessutom en KK, bara ett telefonsamtal bort och vi står helt på samma nivå.

Jag har goa tvillingar som  båda pluggar i England men som kommer hem över loven och jag   tackar dagligen Universum för mitt underbara liv.

Kram från ”Annorlunda”

Småpoliserna...

Nu är jag hemma  igen efter ett  par dagar hos mamma… hon är inflyttad.. och bara småsaker återstår att fixa iording… så nu tar min bror  över & hjälper med det sista.

  Världen är full av små självutsedda ordningspoliser..  häromdagen stötte jag på flera stycken.

Har de blivit fler ?  Eller hade jag bara otur ?

 

 

I samband med flytten blev det en hel del plast att kasta. Så jag  och Mannabonne Glenn tar hissen ner … botaniserar i  soprummet och hittar bingen där plasten ska tryckas ner.

Och där var det knökafullt. 

Så jag trycker ner plasten i en plastsäck och ställer bredvid när en rödbrusig gubbe i min ålder börjar peka mot mig och säga ” vad har du i den påsen?” Och  sen ” Och var kastar man  plasten ?”  Och så till sist ” Du får inte ställa en påse BREDVID ”

 

 

Ni vet, en sån där patroniserande gubbe – som jag bara inte tål.

” Jo, det får jag. Det är nya regler från och med nu ”, sa jag och dängde ner PLASTPÅSEN MED PLAST BREDVID DÄRTILL AVSEDDA  TUNNA. 

Jag an tänka mig att det finns värre brott att begå. Som tex att kasta plast i tunna avsedd för papper! Huva !

En stund senare var det färdigt igen… då  åkte jag och MG ner till källaren för att sätta lås på mamma förråd. MG gick vid mina fötter… lös som han brukar… och han brydde sig inte det minsta om de tre gubbarna som stod en bit bort.

Då säger en av dem ” Det är koppeltvång på hundar här i huset”

” Jag har hört att det snart ska bli koppeltvång på surgubbar också”, sa jag för jag kunde inte låta bli.

 

 

Och så tredje gången… det var också en gubbe…  och vi stod i hissen tillsammans.  Att MG satt bredvid mig LÖS verkade inte störa honom… utan han stirrade på det  bruna tvåpack  påsar för oganiskt sopavfall som jag tagit med från  spåförrådet.

” Men får bara ta EN förpackning”, sa han och snörpte på munnen

” Det fanns gott om.. där fanns säkert 100 förpackningar, så du bli inte utan, sa jag vänligt.

” Det är inte det, utan man FÅR bara ta EN, det står på en skylt och regler är till för att följas ” surade gubben

” Vilken otur att jag är analfabet då” säger jag lika surt.

 

 

Hade det inte varit för att jag var så himla trött med allt flyttstök.. ny förkylning ( de ger aldrig med sig) så hade jag kanske haft lite mer tålamod.

Men den här sortens småpoliser retar jag mig så fruktansvärt på.  Jag tycker det är bra när folk säger ifrån… själv hade jag rutit till om någon förstört eller gjort illa, slagit någon som ligger, örfilat ett barn eller spraymålat på väggen.

Men det måste ju för tusan finnas gränser !!

Det slog mig också att alla tre gångerna så var det gubbar i 60 års åldern som polisade och jag undrar om det kanske är ett manligt fenomen ? Nåt som kommer med åren eller finns det där från början ?

 

 

Nu är jag alltså hemma igen… allt är som vanligt !!

I kväll kommer sonen hem för att packa ihop i sin gamla lägenhet… och i morgon bitti kör han och min vän till Stockholm med hans  flyttlass.  Jag är ensam hemma till söndag kväll. Sånt ska man ta vara på.  Ryska syster är redan inbjuden… att komma i mysdress… vi ska äta gott.. prata och  se film….  jag längtar !!

 
//Systra mi och jag !! //
 

Kram & kärlek