Syndromen....

Bror Duktig syndromet… och Bullerbysyndromet… och Pippi Långstrumpsyndromet… och säkert finns det massa fler lite kul syndrom…..

Bror Duktig syndromet är ju precis som det låter… den där  Disneygrisen är ju en ganska dryg rackare som alltid vet bäst själv !! En präktig besserwisser.

 

Bullerbysyndromet… är egentligen en översättning från det tyska uttrycket ” Das Bullerbu-Syndrom”  Ordet beskriver  den idylliska och idealiserade bild som i Tyskland finns av Sverige och som  mycket riktigt symboliseras av Barnen i Bullerbyn.

 

När man försöker få till allting så perfekt som möjligt och ger ut en övermysig bild av hur man har det.. då kan det vara så att man är drabbad av Bullerbysyndromet

Sen har vi Pippi Långstrumpsyndromet…   som förknippas med att vara överspontan, inte acceptera rådande samhälle och att inte växa upp…. lite halvt hysteriska drömmare helt enkelt….

 

 

I dag är jag alltså i Ullared & shoppar…  främst letar jag efter lite inredningsdetaljer till mitt nya rum…. och skolavslutningspresenter till de fyra barnbarnen…. kläder ska jag inte köpa för nu håller jag diet igen… skam den som ger sig !  Och så har jag en  shoppinglista från mamma också som ska betas av !

 

 Enligt informationen hemifrån så är Mannabonne Glenn fortfarande pigg och glad… och på tal om MG ska jag köpa massa rullar med bajspåsar.. de kostar under femman.. 

I dag kan jag alltså inte besvara några frågor men i morgon är allt som vanligt igen…

Kram & kärlek

De misstänksamma....

Vi människor är olika… och somliga är  sjukligt misstänksamma! 

Jag har lite svårt för dom som  jämt tror att de blir lurade… de tolkar situationer snabbt och negativt och går till attack på studs. De har  alltid  visiret nedfällt och är inställda på försvar.

 Det är klart att  man jämt går omkring med ilska inom sig om man förutsätter att man blir lurad och bedragen.

Ser man ett ungdomsgäng.. eller  ännu värre ett gäng mörkhyade ungdomar.. så förutsätter man att man ska bli rånad & misshandlad  och smyger över till andra sidan gatan så diskret det går.

 

 Handlar man på Tradera  och inte får varan dagen därpå då tar man för givet att  man blivit blåst.

Man  litar inte på folk  utan tror att alla snackar skit bak ryggen… man går i försvar oavsett det behövs eller ej och man blir en sån där jobbig jävel som ingen orkar med.

En del människor slutar  nästan leva  för att de är så uppfyllda av sina rädslor.. de går inte ut när det är mörkt… de  handlar aldrig på nätet… de reser inte på egen hand…. Och de tänker aldrig på sannolikheterna.

Vilket är viktigt att man gör.

 

  Är man rädd eller tveksam då ska man alltid tänka på hur stor sannolikheten är att man drabbas av  nåt jävelskap… och oftast inser man att risken inte alls är särskilt stor… däremot är det en STOR RISK  att man skapar sig ett ensamt och meningslöst liv.. barrikaderad i sin egen lilla trygghet.. och  där sitter man och blir allt bittrare och bittrare…

 -------------------------

 

Jag kan meddela att Mannabonne Glenn kom hem igen i går kväll… han var hög på morfin och drattade nästan på ändan ett par gånger men sen när ruset släppte var han sig  lik.. tack & lov…. nu ska han äta antiinflammatoriskt i tre dagar och på fredag ska han på återbesök.

  Min vän hämtade honom hos doktorn och när han kom hem och fick syn på mig glodde han ilsket och sen vände han på klacken och gick tillbaka mot bilen….och ville inte ha nåt med mej att göra.

Klart jag är en svikare i hans ögon.. som tar honom till doktorn och lämnar honom  på ett ställe där de sticker nålar i honom och låser in honom i en liten bur…. nu får jag försöka fjäska ordentligt så han tar mig till nåder igen…

Tack alla  ni för fina  krya-på-dej hälsningar och för den healing ni sänt... den har säkert hjälpt till och bidragit till att MG är piggare...

 

 // I stugbyn på Ullared  finns bara ett par sådana här timmerstugor och det är lika roligt varje gång jag lyckas hyra just en sådan.. och den här gången lyckades det !!//

Nu på morgonen åker alltså  jag & Nettan till Ullared… blir lite shopping under dagen och sen har vi hyrt mysigaste stugan.. och ska äta midsommarmat har vi tänkt oss.. färskpotatis tar vi med från Bjäre.. och så handlar vi resten på plats… en öl och en nubbe eller två….

Kram & Kärlek

P.s.   Varken idag eller i morgon kan jag besvara frågor....

Mannabonne Glenn är olycklig.....

 
Idag har jag en olycklig Mannabonne Glenn....
 
Han hade så roligt i Göteborg under helgen  men så igårkväll hände något.. han la liksom huvudet på sned och betedde sig märkligt...  så nu på morgonen blev  det att åka till veterinären.... som la in honom på  studs  med  antinflammatoriskt via dropp och smärtlindring.... man tror att han har ett litet  diskbråck i nacken.. stackars  lille MG !
 
Framåt kvällningen ska jag hämta  hem honom... han får hoppförbud... och måste ha sele istället för halsband.. och så får vi hålla tummarna att det går över och blir bra !!
 
Herregud.. så orolig man blir !!
 
Kram o kärlek