En riktig puss.......

 
I går var vi på Zoomarine hela dagen...en slags nöjespark med fokus på  djur som lever i havet... lite karuseller... badland.. och fantastiska shower....
 
 
 
I väntan på delfinshowen hamnade Ozzy på stora TV skärmen...
 
Det fina med den här parken är att de tar sig an skadade djur och rehabiliterar dem och släpper ut dem igen... intäkterna av shower och prylar man kan köpa går till detta....
 
 
Först var det delfinshow..... sedan blev det sjölejonshow...
 
 
och dotter Emme fick pussa ett sjölejon... på riktigt !! 
 
 
Sen blev det wildbird show... där Maraboustorken som bara var en unge... hade ett eget nummer... men den som imponerade mest  var en  smart  skata !!
 
 
Barnen älskade sjörövarshowen... och  de var fantastiska de där grabbarna  som svingade sig och slog volter och  bjöd på fullt ös....
 
 
 
På hemvägen stannade vi till vid en strand & tog ett dopp....
 
 
Här sitter  två trötta barn efter dagens utflykt.... vi åt en god middag på  en liten portugisisk krog med kaklade väggar.... och sen... hem och isäng för de små.... medan vi vuxna satt uppe ett bra tag och bara myste !!
 
Kram & kärlek

Kärlek livet ut ?

 
Känns det igen kanske ?
 
 IBland kan man sukta efter någon... man väljer in vilka egenskaper man vill se  hos personen och det som är positivt förstärker man... det negativa sopar man bort.... och detta mina vänner är förälskelsens rosa glasögon.  Och de kan vara riktigt grymma.
 
Har vi de glasögonen på oss.. då kan vi  bestämma oss för att leva med en psykopat  eller narcissist utan att vi  är medvetna om det... but be aware... den blinda förälskelsen är övergående och rätt som det är så landar vi i verkligheten med ett.. splash !!
 
Vi ser sidor hos vår partner som vi TROR är nya..  men så är det ju inte som regel.
De sidorna har funnits där hela tiden men vi har valt bort att se dem.
 
 
 
Det måste ju inte vara så illa att den vi valt har en allvarlig psykisk defekt.. oftast mynnar förälskelsen ut i vänskap och irritation , blandat.
 
MIn mamma  älskar ordspråk som att  " Man gifter sig inte med sin fästman" och i detta menar hon att fästmannen förändras...  och det gör han en aning när vardagen kommer men hon tänker inte på att den som förändras mest är fästmön... i sitt sätt att tänka, känna och uppleva.
 
Är vi människor menade att leva ett långt monogamt liv tillsammans ?
 
Det vete tusan... med tanke på alla separationer och platmammor/pappor och styvsyskon så får man nog acceptera  att vi är varelser som vill leva i par... men  inte med samma partner livet ut.
 
Under ett människoliv händer mycket... bland annat händer utveckling.. och det är ju inte givet att man utvecklas åt samma håll..... förr kalladels det " lång och varaktig söndring"
 
Själv har jag gjort alla generalfel som tänkas kan... och man skulle kunna tro att en relationsexpert/familjeterapeut som jag... skulle kunna välja klokt... men icke sa Nicke... men  med tre skilsmässor i bakvattnet  tror jag ändå på  kärleken !! High five !!
 
Vi människor behöver någon att älska och bli älskade av... och förmålet för detta behöver inte vara samma person livet igenom...
 
Alfahanen och alfahonan i en vargflock håller ihop hela livet.. medan resten av vargarna  i flocken får leva som  singlar.
 
 
Shingle Back Shink ödlan träffar sin partner på våren och får ungar tillsammans när det är sommar.. sen skils de åt ett tag men nästa vår träffas de igen...och så fortsätter det för de strävsamma ödleparen..
 
 
Fransk  Ängelfisk... de simmar bredvid sin partner hela livet och de jagar tillsammans och hjälps åt att hålla inkräktare borta...
 
 
Pingvinhanen letar upp den vackraste sten han kan hitta och ger den till honan som han är kär i..... om hon tar emot den.. lite som en bröllopsring.. så är de sedan tillsammans livet ut
 
 
 
Kram & kärlek
 
 
 
 

En bild säger mer än tusen ord....

 
 
 
Fredagsmys portygisisk style !!!!!!
 
 
I går var kvällen när jag bjöd ut barn och barnbarn på finmiddag !!
Då blev det champagnesangria !! Och trerätters meny !!
 
 
Ser ju trots allt hyfsat presentabel ut idag... och idag är vi iväg på utflykt hela dagen..ska bland annat beta av zoo och vattenpark... plus annat som  spontant dyker upp
 
Kram o kärlek