Illa.. riktigt illa....

 
Får jag presentera... mitt yngsta barnbarn som nyss fyllt 5... fine lille Ozzy.. i
halloween tagen !!!   Han  ser  ju rent hemsk ut... precis som det ska vara !!
Kram på er
 
 

Prinsessan berättar...

Dagens gästbloggare är:  Prinsessan

Jag är 59 år och är en högkänslig person, har jag förstått på senare år. 

Man har alltid tyckts att jag är som prinsessan på ärten som reagerar på allting och man har tyckt att jag överdramatiserar.

 

Mina barn har stört sig på mitt beteende och min oro för allting och jag har försökt binda dem hårdare till mig än jag borde. Men nu när jag inser att jag lider av en åkomma som är medfödd så kan jag medvetet skapa förändringar som innebär att  jag inte blir en orolig och överbeskyddande morsa.

Likaså kan jag förstå  att jag ibland är för mycket och därmed dämpa mig i sociala sammanhang.

Hur människor mår har alltid färgat av sig på mig. En stämning  har jag kunnat tolka och pejla in sedan barnsben och jag anpassade mig alltid.

 

Jag har alltid varit mycket känslig för ljud. Och känsligt för klädesplagg som sticker eller kliar. Jag tar fortfarande illa vid mig om jag uppfattar någon som arg eller arrogant och jag kan helt enkelt inte ta livet med en klackspark. Innan beslut fattas så tänker jag länge.  Jag tenderar också att samla på mig för mycket saker och har svårt att sortera och kasta.

Nu har jag börjat terapi och det känns  bra .

Jag har börjat nysta i mitt liv och inser att jag kan  inte bara  vara den jag är rakt av utan precis som alla andra måste jag anpassa mig. Men det finns en gräns.

  Innan jag fick diagnosen så gjorde jag  tre regressiner hos Nettan och fick klarhet i att jag i minst sju av mina gamla liv haft samma problem.  De blev en dörröppnare som fick mig att tänka efter och förstå hela sammanhanget

Tack  för alla intressanta ämnen här på bloggen

Ha det fortsatt fint i Skottlad.

En varm kram på er alla

 
 Fortfarande har Nettan en ledig tid för spådom via skype  idag  där hon lägger din stjärna plus att hon har lediga tider i helgen.
 
 Finns även ledig tid för regression via Skype.
 
Glöm inte att anmäla dig till på söndag då hon för sista gången udner resar svarar på tre korta frågor för 100 kronor via skype. 
 
Kontakta henne på Skype: anette devad ( utan ortsnamn)
Eller välkomna till hennes facebook: andlig vagledning vejbystrand

Väldigt känsligt....

 HSP, Highly Sesitive Person….vi kallar det att vara högkänslig.

Karaktärsdraget är normalt och förekommer hos 15-20 %  av den globala befolkningen och är jämt fördelat mellan män och kvinnor. En del anser det vara en störning och är hårdare drabbade än somliga.

En person med HSP känner sig ofta udda och fungerar inte riktigt på samma sätt som övriga – men det är inte konstiga utan bara lite annorlunda.

 


HSP är ett karaktärsdrag och det är medfött.  Och även djur drabbas.. från bananfluga till hundar och primater.

Högkänslighet reflekterar en överlevnadsstrategi

Vi andra rusar mot frontlinjen och det är bara buss på i full fart MEN  den högkänslige stannar upp, avvaktar och känner in. De 20 % som är högkänsliga  anar som regel faror innan oss andra och kan  inse konsekvenser före oss andra  men samtidigt missar de ju också en och annan godbit på vägen.

De tänker först och handlar sen. Och de noterar fler subtiliteter än vi andra.

 

HSP personer  blir lätt överstimulerade… de tar in så mycket mer än oss andra och har svårt att filtrera alla intryck.

HSP personen har svårt att sätta gränser… de suger åt sig  som svampar.  De är födda med känsligare nervsystem. De känner av stämningar och människors behov. De har välutvecklad empati. Och de kan ta  över andra människors mående och må som dom. Alltså har de svårt att sätta gränser mellan sig själva och andra.

 

HSP är ingenting nytt men man har inte riktigt begripit sig på det förrän nu. Det har alltid existerat. Ofta har de uppfattats som blyga och ängsliga .

Du som är högkänslig.. berätta gärna lite om din vardag…

Kram

 

 

P.s. Jag har fortfarande lång kö för seans!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Avvakta gärna innan du kontaktar mig för seans

Därmot har Nettan lediga tider.

I dag har Nettan ingen ledig tid för regression – men det har hon i morgon och i helgen. Via skype. Kontakta henne för tidsbokning.

 // Nettan//

I dag har hon två lediga tider för spådom via skype… hon lägger din stjärna och du får ställa alla dina frågor… kontakta hennes skypadress:  anette devad ( utan ortsnamn)

Och på söndag är det dags igen att ställa henne tre frågor för 100 kronor. Klockan 11-16. Via skype.

Kontakta henne för tidsbokning  via skype  eller välkommen till hennes  facebook: andlig vagledning vejbystrand