Julepaketen....

 
Och  nu är det full fart på julklappsinslagningen !
Därtill en mugg glögg  & så är det bara snön som fattas !
 
Kram

HÄXKRAFTER !

Visst har jag varit häxa.. både i tidigare liv och i detta. 

När man var ung, vild och vacker så var man inte så noga med saker och ting och  ingen riktigt koll hade jag på etiken heller.

Då hände det att jag använde häxkrafterna. 

 

 

En  gång mot en tjej som  jag tyckte var det mest elaka som gick i ett par skor.

DEN sortens etik har jag alltid haft.. att jag aldrig varit med och mobbat något.  Och det  är jag så säker på att jag vågar säga här på bloggen.. oavsett vem som läser. 

Men inte heller var det så att jag klev in och tog aktivt parti för de som mobbades – det kom senare i livet.

 När jag var  14-15 år  tröttnade jag rejält på.. låt oss kalla henne K…  det var på en gympatimme ( jag var bra på gympa för övrigt.. tro det eller ej) .. och K  styrde och ställde med sina undersåtar ( vi var några frifräsare som inte tillhörden den flocken)  och  sedan hånade hon de som blev sist valda i  korgbollen. Högljutt och elakt.

 

Jag drog mig undan lite.. satta mig på knä i ett hörn och spände ögonen i henne och tänkte så intensivt att hon skulle skadas… skadas rejält.. och få sig en läxa. Amen. Så blev det. 

Hon snubblade över någons utsträckta  ben och for med huvudet före  in bland läktarbänkarna… och fröken undrade vad jag flinade åt. 

Jag raderade snabbt bort flinet….och K:s små hjälpredor hjälpte henne på fötter och hon blödde ur både näsa och mun…och fick sy några stygn vid överläppen.

Med all säkerhet har hon ärret kvar än idag. 

 

Ja., så elak kunde jag vara.  En annan gång  var det en kille  som inte fattade ett nej, som tafsade och bar sig åt och när han cyklade längs gatan ställde jag mig i ett hörn och följde cykelns rörelser och  i tankarna hur han tappade kontrollen och hur cykeln  vred sig ur hans grepp så att han for i gatan… så skedde.

Och det har funnits fler gånger. Var det jag eller var det tillfälligheter? I mitt tyckte alltför klockrent för att bara  råka hända. 

 

 

Hur som helst slutade jag med allt sådant när jag växte upp.  Visst har jag fortfarande lust ibland… men nej… det steget  tar jag inte Jag har inte rätt till det. 

Ska man fajtas ska man göra det på lika villkor. Att använda häxkrafter är lika ojuste som att använda kniv i slagsmål.

Eller vad säger ni ?

 
 

I dag  ligger jag sista handen vid julandet… utomhus.. alla lämpor och allt julbröte som ska upp.. sen kan man luta sig tillbaka och bara mysa… och ta en glögg… det ska jag göra ikväll.

Förresten, igår var ju hos Nettan och hon hälsar så gott till er alla. Glöm inte att hon tar emot för regression... i sin mottagning eller via telefon... och plus att hon är rasande duktig på att spå via telefon... du når henne på:  070 6661570.. hälsa från mej !

Kramar & njut av helgen

 

Säkerhetsvakterna anlände....

Eftersom jag nyss pyntat o julat till det så har jag fortfarande jul på hjärnan.

Och nu tänker jag… julklappar ! När nån frågar vad jag önskar så är mitt svar alltid ” Så mycket som möjligt” !

 

Men skämt åsido – det är KUL att fundera ut personliga och fiffiga julklappar ! Och inte måste det vara dyrt heller. Jag tänkte att vi kunde tipsa varann !

En festlig grej är att köpa en gammal kakburk på loppis och fylla den med hembakt !

 

På loppis kan man hitta en hel del fynd att ge bort.. ett år hittade jag sex jättefina fisk knivar i ett vackert etui och det blev  väldigt uppskattat… till ett pris av 25 spänn!

 

Eller varför inte kontinuerliga matpaket.. som jag alltid ger min mamma.

Hon  har aldrig gillat matlagning och är ingen fena på det heller.. så hon brukar få  ett ”gåvobrev” som innebär att hon får en binge djupfrysta matlådor då och då. När jag ända lagar till oss gör jag en portion extra…

Upplevelse är alltid kul att få…  jag ska tex ge mina tjejer en Ullaredsresa i julklapp…( följer ju själv med så klart) med stuga & övernattning.. god middag som jag förberett hemma… bad i  badtunna och vars 500 spänn att shoppa för.

 

Förra julen fick jag en skogsupplevelse av barnbarnet… vi gick på långtur.. grillade  korv i snön… han hade  varmt chokladmjölk och kanelbullar med i ryggan och det blev några helmysiga timmar!

En jul gav min mamma bort lite speciellt arvegods och det blev väldigt uppskattat…

Nu i Hongkong hittade jag en kul julklapp till sonen… och det blev så tossigt att säkerhetsvakter anlände.. på flygplatsen. Ett paraply  i form av ett gevär… camouflage mönstrat… jag fick inte ta in det på planet så det packades in.. etiketter sattes på och så la man det i en egen låda… hem kom det i alla fall…

 

I förmiddag tittar en väninna in på fika… vi har inte setts på  ett tag så det ska bli riktigt trevligt.

Och i kväll ska jag till Nettan.. vi ska planera lite kring vår Lapplandsvistelse i januari…

VÄLKOMMEN MED JULKLAPPSTIPS....

........och i övrigt vill jag påminna er om att  det är MENINGEN att ni ska kommentera VARANN.. ge varann tips och råd och vara medmänniskor......... bloggen är inte bara min.. den är vår gemensamma....

Kramar