Förlåta eller inte ?

Förlåt är ett ord som sägs  i tid och otid och många gånger är det rätt.. andra gånger har det blivit ett slasktrattsord   och vi upprepar   taskiga handlingar  eftersom det är så lätt att sänga ur sig ett " förlåt och ursäkta"

Och  om någon säger förlåt… då ligger det ju nära till hans att man accepterar ursäkten och att man till och med brer på att ” jamen, sååå farligt var det inte” – även om tyckte det VAR riktigt farligt och hemskt . Har det gått inflation i ordet förlåt ? Kanske.

Måste man förlåta ? Nix, det måste man inte.

Det finns sådant som är oförlåtligt och VAD, det varierar från person till person. 

 

Vi är hjärntvättade att tro att man MÅSTE förlåta… för annars inbillar somliga sig  att man jämt går omkring med en bitterhet inom sig som gör att man bränner energi.

Kvasipsykologisk trams, skulle  jag vilja säga. 

De som känner att de behöver förlåta för att kunna gå vidare.. de ska förlåta.  Och de som inte för allt smör i Småland vill förlåta.. de ska inte göra det heller och  det betyder inte att deras livskvalitet blir sämre.

 

Däremot måste man alltid  acceptera det som hänt och förhålla sig till det… men det är en annan sak.

En gång hade jag en otrogen karl och som var notorisk lögnare.. och varför i hela friden skulle jag förlåta honom ?

I synnerhet som han inte visade någon ånger.

  Jag accepterade kort och gott att han var en skitstövel och  så var det med den saken.  Kanske märkliga ord från en terapeut.. min ibland tycker jag att somligt terapeutas sönder.. det går mode i saker och ting… när det sunda förnuftet och ens egen personlighet ska råda.

 

Kvinnan som blev våldtagen av sin pappa regelbundet under flera år varken ville eller kunde förlåta honom - och det är NORMALT. 

Men allt ska ske med viss fingertoppskänsla.. för  å andra sidan får man ju inte bli rabiat....somligt måste ju vara rimligt att förlåta. Eller hur ?

Nu står julen nästan för dörren…i dag ska jag pyssla lite..  kanske gör nåt julgodis… hålla ett par seansen men först av allt ska jag gå en rejäl promenad med Mannabonne Glenn !

Kram

 
1 Makaon:

skriven

Vill först önska er alla en trevlig helg!
Skall snart iväg och jobba och har nu jobb januari ut, kan du se om det blir fortsatt jobb efter det!

2 Erika:

skriven

Hej! Kommer jag att ha någon fling under nästa år?

3 Ninis:

skriven

Är så trött på att alltid dom upptagna männen kommer. Kommer jag att snart finna en riktig man? Och är det en som inte finns runt mig idag? Tacksam för svar. Kram

Svar: Ja, du finner rätt.. kram :)
Esmaralda

4 Therese:

skriven

Hej!
I förrgår kväll hade jag självmordstankar som var värre än vanligt. Jag är fortfarande inlagd men jag ringde min pappa och grät. Han pratade med mig och så sa han att jag måste prata med personalen om hur jag mår. Ja när vi hade lagt på sa jag till en av sköterskorna att jag mådde dåligt och hade självmordstankar. Hon sa att det var tråkigt att jag kände så och gav mig en stesolid. Igår hade jag permission. Det var ingen som frågade mig hur jag mådde innan jag gick. Jag visste att jag skulle tillbringa dagen med min mamma och jag hade pratat med henne. Hon visste hur jobbigt jag hade det och därför hade vi bestämt att hon både skulle hämta och leverera mig vid dörren. Men personalen visste inte det. Vad gör jag här när de som ska hjälpa mig faktiskt inte bryr sig mer än så? Alla tror att det bästa är att söka proffshjälp när man mår som jag. Den känslan av övergivenhet som jag kom i kontakt med igår kändes hemsk. Jag är så glad att jag ändå har anhöriga som bryr sig. Annars hade jag inte orkat känna den känslan utan att återgå till ett självskadebeteende.
Kram Therese

Svar: Ibland vill och behöver man bli omhändertagen mer än vad vården kan ge...och då är det skönt att ha nära o kära omkring sig... kram :)
Esmaralda

5 G:

skriven

Inatt drømte jeg at jeg var med kollegaene på fest, plutselig kom også R med kollegaer tilbake. Jeg satt på fanget til R og han kysset meg og viste meg masse oppmerksomhet foran de andre. Hva betyr drømmen?

Leste også at å sitte på fange til det motsatte kjønn betyr å få ny kjærest. Stemmer det for mitt tilfelle? Og er det da noen jeg kjenner?

6 Godjulhjärtad:

skriven

Hej Esmeralda ! Väldigt bra skrivet, detta med att förlåta är inte alltid lätt! Kan du se om min resa blir lyckad, kram

Svar: Ja, det tror absolut att den blir..kram :)
Esmaralda

7 Susan :

skriven

Ja vissa saker kan man inte förlåta, som tur är har jag inte råkat ut för ngt som inte jag kunnat förlåta.

Helgen här ska ägnas åt julgodis- och julkortstillverkning. Inga julklappar har inhandlats så hoppas det blir tid till det oxå :)

Härlig helg på er alla

8 IM:

skriven

Hej! förstår min son att det är han som gjort fel?

KRAM

Svar: Nej, inte fullt ut...kram :)
Esmaralda

9 J:

skriven

Kommer jag och H fortsätta som vänner eller vad händer med oss?

10 :(:

skriven

Kommer jag vara ensam på alla hjärtans dag eller kommer jag mött kärlek tills dess?

11 Teija:

skriven

Go morron!! :)

Det känns som om det stämmer!! Jag har också accepterat saker och ting från mitt förflutna....man blandar nog ihop det med att förlåta!!

Huvudsaken man inte tärs av det!!

Kram!!

12 Jossan:

skriven

Somnade gråtandes igår efter att killen jag är kär i behandlade mig illa.. Drömmer om honom och jag säger ja tur du har andra så behöver du inte mig.. Så springer jag iväg.. Men han kommer efter och säger att jag är den han vill ha.. Varför måste man drömma sånt som får en att gråta nästa dag?
Jag har så ont i hjärtat nu...

Svar: Tänk goda och bra tankar - och tänk framförallt på dig själv.. kram :)
Esmaralda

13 Idol:

skriven

Vad tyckte kevin om mitt fb medd?

14 Anonym:

skriven

Har BM hamnat i knipa?

15 Jeanette:

skriven

Ofta kan många personer säga en mening och när jag svarar tillbaka att det här tycker jag inte om att du säger, jamen jag bara skojar, förlåt om du tog åt dig.....

Hmm, den förlåten är bara ett ord som måste sägas för att rädda sig själv ur situationen.

Min väg här i livet har inte varit lätt, men för något år sedan inte många, så ändrades den vägen och det blev utför, skönt med allt klättrande över berg, stockar och stenar!

Jag förlåter inga personer vad de har gjort mot mig, har jag ingen lust till!

Jag har gått vidare utan att trots allt, eftersom jag har bestämt mig!




16 Pinsamt:

skriven


Hej Es! Hur reagera han på meddelandet han fick? Skickades i lite onyktert tillstånd...

Svar: Jag tycker mig kunna se ett leende men den riktiga reaktionen kan jag inte se.. kram:)
Esmaralda

17 :(:

skriven

Kommer jag vara ensam på alla hjärtans dag eller kommer jag mött kärlek tills dess?

18 Undrande:

skriven

Kommer P bryta sig loss?

19 Cz:

skriven

Bör jag lita på honom och låta han gå ut med sina jobbarkompisar mellan varven? Eller borde jag få följa med?

Svar: Låt honom gå ut.. man kan inte hålla någon i band... inget gott kommer ur det..kram:)
Esmaralda

20 Anne:

skriven

Nä man kan/ska inte förlåta till vilket pris som helst.
Man får känna efter som med allt annat.
En fråga, jag har gott m i en chatt och har börjat chatta m några killar.
EN kille intresserar mig mer än dom andra.
Tror du att det skulle klicka m honom om jag träffade honom?
El är det bättre att lägga ner?
Kram och önskar dig en fin dag

Svar: Känns det rätt så träffa gärna honom men räkna inte med att det ska klicka..kram:)
Esmaralda

21 Carina ST:

skriven

Allt kan man inte förlåta. Jag tror som du Esmaralda att ibland behöver man det för sin egen skull för att kunna gå vidare, eller åtminstone acceptera på ena eller andra sättet. Jag tycker också att mycket psykologiseras till överdrift ibland. En balans behövs precis som du skriver.

Stor varm kram till dig Therese!!

Carina ST

22 Kort, koncist fråga:

skriven

Tvivlar han?

Kram till dig Es.

23 Anonym:

skriven

Hej! När blir min ekonomi bättre? är så fattig...

24 Anna:

skriven

Hejsan! Tror inte nödvändigtvis man måste förlåta allt men man måste nog kunna släppa saker och gå vidare...negativa känslor är aldrig bra att gå runt med. Den du inte kan förlåta lider ju troligtvis inte över att du går runt och hatar och är bitter. Den enda som lider är du själv som går med dessa känslor som tar onödig energi. Men det är säkert svårt! Har själv aldrig kännt att jag hatar en människa eller blivit utsatt för något oförlåtligt.

Ha en mysig lördag :)

Kramar från Anna!!

Svar: Att släppa saker är viktigt.. då kommer man ju vidare.. ordet förlåt är bara ett ord och betyder ju ingenting egentligen.. däremot att man bearbetat och blir klar.. kram :)
Esmaralda

25 vinter:

skriven

Den svåraste förlåtelsen jag upplever är den man behöver ge till sig själv. Här finns det många hinder och svårigheter, först att inse att ilskan som projiceras på andra egentligen är mot en själv. Det är mindre smärtsamt att skylla på ödet eller någon annan, än att se sina egna val. Och mitt i dessa val gör man ju så gott man kan, så varför blev det ändå inte rätt trots alla "tecken" och goda föresatser...

26 Jennifer:

skriven

Allt kan man säkert inte förlåta. Men jag kan ändå tycka att om man lyckas förlåta, så gör man det för sin egen skull! Tycker det är vanligt att folk tenderar att tänka " denhär personen förtjänar inte att bli förlåten", som om man skulle göra personen en tjänst om man förlåter.... Istället tycker jag att man gör sig själv en tjänst om man förlåter, det innebär ju att man verkligen släpper taget om det som varit o blir fri, får ny energi.

Fina Esmaralda, tiden börjar bli knapp och jag har ännu inte hittat någon som vill hyra min bostad. Hur stor är chansen att det ännu dyker upp någon? Kram

Svar: Någon här som vill hyra Jennifers bostad ?
Esmaralda

27 Helena Ir:

skriven

JA,,under många år trodde jag att det ända
som fungerade, det var att lära sig att förlåta!
Men sorry,det kan jag inte..
Dessutom varför förlåta när människan inte
själv förstår vad denna gjort..

Jag känner en viss irritation över saker
jag får höra,gillar det inte..
Vad ska jag göra? Lyssna och stå ut?

Kram :)

Svar: Känn in var din egen gräns går..acceptera det du kan men sätt ner foten när du känner att din gräns passeras.. kram :)
Esmaralda

28 Sense:

skriven

Hej du kloka Es,
idag känner jag mig förlåten för jag har vissa saker
bakom mig vilka jag aldrig har tänkt att förlåta eller ens kommer att förlåta och inte har lidit av det de minsta. Förvisso har jag nog känt mig lite "kallsinnig" men tyckt ha rätten på min sida.
Och första gången i mitt rätt så långa liv finns det
en medmännsika

29 sense:

skriven

Tryckte nog på nån knapp jag inte skulle.
Ju och att första gången en medmänniska tycker som jag. Tack för det.

30 Nina:

skriven

För några månader sen träffade jag en kille vid namn leo. Jag tänkte att det var en engångsgrej, men på något vis har han gnagt sig fast och jag kan nu inte sluta tänka på honom. Finns det en chans att jag kommer träffa honom igen om så bara för att prata lite? Är det jag i så fall som kommer söka upp honom eller kommer han söka upp mig?

Svar: Ni möts igen, jag ser inte hur.. kram :)
Esmaralda

31 Nelly:

skriven

Hej!

Ser du hur förhandlingarna går?

32 G:

skriven

Inatt drømte jeg at jeg var med kollegaene på fest, plutselig kom også R med kollegaer dit vi var. Jeg satt på fanget til R og han kysset meg og viste meg masse oppmerksomhet foran de andre. Hva betyr drømmen?

Leste også at å sitte på fange til det motsatte kjønn betyr å få ny kjærest. Stemmer det for mitt tilfelle? Og er det da noen jeg kjenner?

Svar: Drömmen betyder bara att R finns mycket i dina tankar.. kram :)
Esmaralda

33 anki:

skriven

Tack Esmaralda !
En stor sten "föll" från mitt hjärta
Jag behöver inte förlåta ! Yes ! va skönt !
Behöver inte ha dåligt samvete för att jag
inte kan förlåta TACK !
Ha en underbar promenad
Här ska det luftas hundar med :-)
och snön faller..
Kram <3

Svar: Just det.. ha INTE dåligt samvete.. acceptera situationen och gå vidare.. kram :)
Esmaralda

34 A.L:

skriven

Hej! Jag har som sagt fått veta av dig att D tycker jag är söt, vilket gjorde mig glad och varm om hjärtat. Men kommer D ta kontakt med mig snart och finns de ens någon chans för kärlek mellan oss? Kram och ha en härlig dag!

35 Mirran730:

skriven

Hej Es!
Ser du om det blir flytt? Närmare stan eller landet?
Kram
Therese ...fokusera på små saker som gör dig glad och som får dig att må bra. Kram till dig.

36 Anonym:

skriven

Hej!
Jag har förlåtit min biologiska pappa för vad han gjorde. Men bara för MIN skull. För att JAG behövde.

När min son var 2 mån gjorde vi gipstavlor av hans hand- och fotavtryck. TROR att de finns hos
Ron men vet inte. Kommer de tillbaka? De finns i en flyttkartong.

Kjam

37 Ingela:

skriven

Du är klok du Es, skönt att läsa från just en terapeut;)
Har funderat mkt på just detta, att förlåta, och aldrig riktigt förstått varför jag måste förlåta för att kunna gå vidare...nu vet jag att det inte är nödvändigt;)

Frågade dig tidigare om min 15åriga dotter som har högt bltr. Hon har nu startat livslång medicinering mot detta och utredningen fortsätter, ngt är fel i kroppen, frågan är vad?
Detta gör att jag nu känner en oro för båda mina barn, det kommer så nära hur sårbart allt är. Så, nu kan jag inte sluta fundera över allt elände som kan drabba dem, herregud, det är tufft att vara förälder!

Ngn som känner igen sig?

Ha en fin helg alla!

Kram Ingela

Svar: Styrkekram till dig Ingela.. man oroar sig alltid för sina barn och mår de inte bra.. ja då blir oron stor. Jag vet ! Kram :)
Esmaralda

38 Dinara:

skriven

Hej Ezmaralda!
Kommer jag klara av hemtentan som jag skriver nu?

39 Förlåta??:

skriven

Kan A förlåta mig , å vad tycker han om mig nu?

Kram

40 Moonshade:

skriven

Det jag planerar på freda kommer det att gå bra?
Är det något speciellt jag ska tänka på för att få det gå bra?

Svar: Det känns lugn och bra.. kram :)
Esmaralda

41 :(:

skriven

Kommer jag vara ensam på alla hjärtans dag eller kommer jag mött kärlek tills dess?

Svar: Det ser jag tyvärr inte..kram :)
Esmaralda

42 Förlovad i 7 år :

skriven

Ser du något bröllop förr oss snart ? Ser du något datum att vinna lite pengar 💞

43 Helena Ir:

skriven

Tack Es..i vissa situationer är det
svårt när det som jag tycker att jag vill
stå för inte är så lätt..men så
är det väl i livet :)

Kram :)

44 Mimmi:

skriven

Hur länge till ser du mig vara singel es?

45 Pojkvän:

skriven

När/var möter jag min nästa pojkvän?

46 Lollo:

skriven

Hej Es!
Hur ser det ut runt kärleksfronten för mig nästa år?
kram:)

47 Mats:

skriven

Es ser du om året som kommer blir bättre för mej än året som gått
kram

Svar: Ja, det ser ut som om du tar ett steg framåt som för en hel del positivt med sig.. kram :)
Esmaralda

48 Höstmörkret:

skriven

När.. kommer jag få känna mig glad & lycklig:(

49 sandra:

skriven

Hej Esmeralda,
Kommer jobbet jag få jobbet jag sökt och hoppas på?

Svar: Chansen finns.. jag ser ingenting säkert.. kram :)
Esmaralda

50 Evelina:

skriven

Hjälp, jag vet inte vad jag ska ta mig till med min älskade mor...vad är det som tynger henne och som gör henne så negativ?
Jag ser på henne att hon inte är lycklig...

Det gör så ont i mitt hjärta att se henne så och hon blir tyst när jag frågar...

Kramar

51 Lillis:

skriven

Nu vann jag Esmaralda, som du sade att jag skulle.
Jag ska boka en resa och köpa en bra bil. Tack.

52 Emmy:

skriven

Blir det bättre tider snart?

53 Prisilla:

skriven

Fick veta igår att min syster inte ska till Usa längre för kärleken, den hade visst svalnat. Så kan det gå.
Es, kan du se om hon får en lägenhet snart? Hon har redan sagt upp lägenheten sen ett bra tag och kommer sen flytta in hos mamma... Vore ju som bra om hon hittar ett nytt ställe så snart som möjligt :)

Svar: Hon hittar en ny bostad och det kommer ske ganska snart dessutom..kram :)
Esmaralda

54 Vart tog ljuset vägen?:

skriven

Kära Esmaralda!

Hur blir jag av med dessa stress tankar & ångesten jag har? skall jag ha det så hela livet eller..:(

Obs! ingen läkare eller annat har fungerat hittils!

Mycket tacksam för svar

55 Ninja:

skriven

Hej E.
Hur kommer det att gå för mig på killfronten framöver?
Kram

56 Louise:

skriven


Hej! Jag känner mig bara så trött och har ingen energi alls. Har varit arbetslös länge och har blivit likgiltig orkar ingenting. vad ska jag göra?
kram

57 Elisabeth:

skriven

Hej!
Tror du det skulle vara en bra idé för mig att åka utomlands och jobba nångång under nästa år? Ser det ut att bli så?
Kram

Svar: Absolut och om du vill så kommer du att genomföra det.. kram:)
Esmaralda

58 Agnes:

skriven

Nä, har förlåts ingenting...om jag nu inte anser det vara värt det!
Varför förlåta för att någon annan ska få frid i själen?
Det är ju JAG som skall få frid i min själ...och gå omkring och reta sig på ett förlåt som liksom inte betyder något...för mig själv...så ruttet...typ!

Som nu min, numer avlidna mor...henne förlåter jag aldrig för det hon lät mig gå igenom för att hon själv skulle må bra. Men, varför förlåta en människa som man i princip har varit likgiltig inför?
Min systers herr-bekant...nä, inte han heller är värd att bli förlåten...men den människan kan jag vara neutral emot...

Jag är ju sådan, att om nu någon burit sig illa åt mot mig, så avpolletterar jag dem...de blir som osynliga för mig.
Ingen ursäkt i världen biter på mig!

Gjort är gjort, och tänk för fan till INNAN, något sker som i slutändan skulle kunna innebära att en ursäkt behöver levereras.

"Förlåt...",så missbrukat...ses nästan som ett "Sesam, öppna dig" till andra människors inre...som "ursäkta mig"...hur svårt kan det vara, att klämma ur sig ett "ursäkta mig"...jag undrar alltid om det är vår individuella livsstil som gjort, att folk hellre låter sig steglas, brännas på bål eller dras itu, bundna mellan två vilda hästar som springer åt varsitt håll, istället för att säga ett "Ursäkta mig"...det ska klämmas emellan, pressa sig förbi, stövla fram som en jävla berömdhet, och utgå från att ANDRA skal FÖRSTÅ att just DE ska förbi och fram, utan att behöva öppna sin käft och upplåta sin ljuva stämma i ett "Ursäkta mig"...

Jag brukar säga..."förlåt mig att jag släpper fram dig/håller upp dörren/ger dig toarullen/låter dig sitta på min plats i en knökfull buss...då får man en mordisk blick som säger..."håll käften,jag är viktigare än dig..."

Det är då man vill vara en hanhund och pissa de djävlarna på benet! För att sedan bita dem i häcken som "ursäkt"!

Ha det bäst!
Kram!

59 Boudica:

skriven

Frågade ju för nån dag sen om jag skulle förlåta honom å ditt svar var att jag skulle må bättre av det.
Det hade du rätt i, jag var orolig men kändes som all oro försvann efter och att jag oroad mig i onödan.
Men förlåter man för ofta då tror jag att ordet förlorar sina krafter å betydelse med tiden.

Es, idag känner jag mig riktigt nervös, men jag är riktigt osäker på varför? Kan du se något om det?

60 Therese:

skriven

Ja absolut. På den tiden då jag hade ett självsksdebeteende var min relation till mina anhörigs inte särskilt bra. Då kände jag inget stöd alls ifrån någonstans. Det fanns säkert där men det nådde inte fram. Idag har jag varit på permission igen. När jag hade varit iväg i en halvtimme ringde de ifrån avdelningen och berättade att läkaren hade sagt att jag inte fick gå på permission utan anhörig så han som ringde frågade om jag hade någon anhörig med mig. Det var samma kille som släppte ut mig. Innan jag gick berättade jag att jag och min mamma skulle hem till mig och julpynta. "Jaha ska ni shoppa?" frågade han. "Nej vi ska julpynta i mitt hus!" svarade jag. Sen ringde han alltså och frågade om jag hade någon anhörig med mig. Jag kan inte hjälpa det men jag tror att nästa gång jag mår så här dåligt så kanske det är ett bättre alternativ att låsa in mig i en vanlig förvarigsbox på centralstationen.

61 Åsa:

skriven

Hej E!
Jag tycker att helgerna som kommer är lite jobbiga känslomässigt...
Blir det bättre i år?
Jag har hopp om det!
Kram

62 Marian:

skriven

Hej,
Tänker M på mig ibland?
Kram!

63 År 2014 :

skriven

Hej EZ!

Hur stor är chansen att jag hittar min partner nästa år? eller vinner på lotto kanske:)

kram<3

64 Förlovade i 7 år:

skriven

Ser du något bröllop förr oss snart ? Ser du något datum att vinna lite pengar 💞

65 Vägval:

skriven

Hej E! Ska jag lämna det tänkta projektet? Gå vidare mot ett konstruktörsjobb? Eller var ska jag leta för att min livsväg ska bli bäst? Vilsen och förkyld med hopp om svar!

66 Jeanette:

skriven

Jag har en vän som inte får må bra. Hon har varit till läkaren och fått medicin men inget hjälper. Kan du möjligtvis se vad hon behöver för att komma på fötter? Det är inte psykiskt utan något annat.

Trevlig helg!

67 Förlåt:

skriven

Vilket samman träffade art det handlar om förlåtelse, har gjort bort mig totalt och bett om förlåtelse, kommer han förlåta mig. Kram

68 Jossan :

skriven

Vart träffas jag den nästa flirten? Hoppas jag slipper bli sårad..

69 Laila:

skriven

Hej. Som sagt man kanske inte behöver förlåta men att släppa taget är oerhört viktigt. Så har jag en fråga också. har hittat ett jobb som skulle passa mig perfekt. Vad tror du om mina chanser?
Kram Laila

Svar: Chanserna finns.. omöjligt är det inte.. kram :)
Esmaralda

70 Nelly:

skriven

Dröjer det länge tills jag får uppleva kärleken?

71 Livet:

skriven

Hej! Mitt liv har dom senaste åren bestått av motgångar,oro och ångest. Kommer det att bli bättre någon gång! Tacksam för svar.

72 Sholi:

skriven

Hej Esmeralda :)
Ka du se, när och hur kärleken tittar in i mitt liv ?
kram

73 Susanna :

skriven

Hej Es!

Du nämnde att något speciellt roligt skulle hända och de skulle hända innan sommaren var slut ...? Ser du om något fortfarande kommer hända? Dröjer det länge i så fall?

Många kramar Susanna

74 Lilla gumman:

skriven

Ser du något ny positivt förändring som sker 2014?
kramiz:)

75 Livskamraten :

skriven

När&Var blir det jag & "HAN"?:)

76 Nyfiken:

skriven

Hej E!
kommer 2014 bli ett lyckat år på alla plan för mig?
KRAM

Svar: Kanske inte på alla plan.. men en hel del lyckande blir det.. kram :)
Esmaralda

77 Dd:

skriven

Vad tyckte kevin W om mig idag kommer han komma ihåg mig? tyckte han något spec om mig när jag log också?

78 Dd:

skriven

Kommer kevin komma ihåg mig efter idag vad tyckte han om mig spec när ja log och vinka sen till honom när ja skulle gå?:)

Svar: Nja.. du kanske inte gjorde något jättestort intryck på honom... inte så att det blir något framöver.. kram :)
Esmaralda

79 G:

skriven

Når jeg gikk på ungdomsskolen fikk nesten alle jentene "hatbrev", men er egentlig aldri oppklart hvem det egentlig var. Men er det han jeg tror det er?

80 Vinterensamhet:

skriven

hej E.
Har varit satans singel i 10 år och nu vill jag hitta min andra halva,mitt hjärta är redo för att älska.Jag är ju hemska förälskad i D men du sa att han inte kommer besvara min kärlek vem är det då och när kommer det ske att han kommer i mitt liv?Tacksam för svar.Kram

81 Helena Ir:

skriven

Agnes,den där hanhunden som både pissar
och hugger har jag velat vara ett antal
gånger i mitt liv..hahahaa

Kram :)

82 Jossan:

skriven

Vart träffas jag den nästa flirten? Hoppas jag slipper bli sårad..

Svar: Jag tror inte du blir sårad.. men ha antennerna ute..kram :)
Esmaralda

83 Nyfiken:

skriven

Tack Esmaralda vad jag älskar dig<3
kram:)

Svar: Tack :) Vad glad jag blir :) Kram:)
Esmaralda

84 Laila:

skriven

Tack bästa Esmaralda för svar!
Stor KRAM!

85 Fråga:

skriven

Försöker igen kan du se om en bekant till oss kommer förlåta mig, jag gjorde bort mig. Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: