Julefrid & Härvaro

Så står julen inför dörren.. igen… och man ska känna JULEFRID… vad det nu är?

Någon kommenterade på bloggen om ordet HÄRVARO.. ett bra ord som säger mycket.

  En lyckad jul handlar inte om vilka julklappar man köper till sina barn eller vilka flådiga fester man kan bjuda på. När jag tänker på mina barndoms jular så minns jag inte direkt vilka julklappar jag fått… men jag minns STÄMNINGEN och KÄNSLAN av julen… att det fanns julefrid och en attans härvaro… för att vi hade traditioner som upprepades, för att vi var tillsammans i familjen och för att det fanns tid till glädje och skratt och sånt som man inte hann med annars.  Den sortens julefrid är det bästa vi kan ge barnen!

Kram

 
1 Klara:

skriven

Hej Es! Vad tycker P om mig? Kram Klara

2 Marina:

skriven

Hej, kan du se om jag träffar nån man 2014?

Svar: Någon träffar du men jag ser inte om det bara blir en fling eller en relation..kram :)
Esmaralda

3 vesna:

skriven

Hej
Kan du se om jag träffar någon ny man 2014?

Svar: Chansen finns.. i alla fall bör det blir en flirt.. kram :)
Esmaralda

4 Mikaela :

skriven

Esmeraldra!!!

Du måste hjälpa mig ... Ser du något kring min mamma ? Hon hat problem och är sjukskriven och hon känner att ingen lyssnar då hon har ont och jag är rädd att hon ska göra om det hon försökte med sist! livrädd!!!! Hon är rädd att förlora sitt jobb och jag vet inte vad jag kan göra för att hjälpa henne .... Få en läkare att förstå hur dåligt hon mår av sin värk osv. Hade önskat hon fått sjuk pension så hon slapp stressen utifrån och allt sjuka press! Press tycker jaf läkare borde känna för det är väl ändå dom man söker sig till för att få hjälp med sina besvär ( el handlar det om okunskap?) nä du har stress du stressar för mycket som dom sedan skyller på deporition! Waf !!!!allvarligt och ändå så mycket syntom hon får muskel värk , sår i öronen , stel i nacken men det är stress och deprition ... Allvarligt!!! :,( Ser du något vi kan göra ...ser du något med mamma ? Hon har jobbat hela sitt liv och tagit väl hand om oss tre barn ... Hon birde få rätt hjälp !!


Puss och styrka till både dej och din mamma <3

Svar: Du har en fin mamma som älskar dig. Men du kan inte bära hennes bördor. Det måste hon få hjälp med av någon annan och hon bör snarast kontakta en terapeut och gå en period i terapi. Kanske också att hon behöver tala med kurator som kan ge henne mer praktiska råd. Kram på er båda och tack för din hälsning..
Esmaralda

5 Jossan :

skriven

Vad för positivt kommer hända under 2014?

6 Lavena:

skriven

Du har SÅÅÅÅ rätt! Jag minns alla jular med kärlek! Vi fick inte alltid det vi önskade, men vi hade mamma och pappa för oss själva och vi spelade monopol och glodde på filmer! Åt mat och gröt och godis, som vi ägnat hela veckan innan jul åt att knåpa ihop! Alla fem ungarna klädde granen efter att pappa hängt upp lamporna och allt pynt vi gjort i skolan hängdes upp och beundrades:) Detta ger jag MINA barn! Vi pysslar, gör julgodis, kokar choklad och brer mackor för en hel dag i pulkabacken, går ut i skogen och letar spår efter renarna:) Vi gör brasor och grillar korv, bygger snögubbar och lyktor och fryser sönder hinkar för att göra magnifika lyktor - förra året samlades mormor, morfar och alla syskon med familjer i pulkabacken och vuxna och barn åkte och skrattade så tårarna frös fast på kinderna! Sen grillade vi korv och fikade på bullar och kakor och hemgjort godis, som alla tagit med sig - FULLKOMLIGT magiskt och alldeles underbart! Jag skickar positiva vibbar och helande tankar till din mamma! Och kramar i mängder till dig och Mannabone<3!

Svar: Jaaaaaa.. vilka härliga barndomsminnen. Och visst är det att det är stämningen och känslan vi minns.. inte julklapparna !! Tack för din hälsning... mamma blev utskriven från sjukhuset idag och är hemma o lägger in sill.. den vilda kvinnan ! Men hon mår bra.. tack o lov.. stor kram :)
Esmaralda

7 Klara:

skriven

Hej Ezamralda! Vad tycker P om mig? Kram Klara

8 Sheri:

skriven

Hej!

Möter jag den stora kärleken nästa år & vem skall jag hålla utkik efter då?
kram

9 Resa 2014:

skriven

Hej E!

Blir det någon utomlandsresa 2014 med familjen/kärleken?

kram:)

10 Agnes:

skriven

Vet inte riktigt vad det är, men jag har aldrig riktigt gillat jul. Visst, jättefint, det kan jag hålla med om, men för mig så har det aldrig varit något direkt tryck i förtjusningen över att det har varit jul!
När barnen var små, så fixade jag jular som inte gick av för hackor, men för mig själv så spelar det ingen roll.

Och i år så är ena sonen osynlig! Så han firar väl på sitt sätt...framför någons TV och glor på julprogram, kikar över axeln på vilka julklappar vi levande får, och yr omkring dit där det verkar festligast!
Han leker väl tomte för de som nu kan se honom, och sprider sitt lugn där det behövs...

Begravningen i tisdags var väldigt fin! Många var där, och ett flertal kunde inte närvara...de ordnade sina egna små minnesstunder samtidigt, där de var, och lade upp på FB.
Gravölet gick i både glädjens och sorgens tecken, och under dagen så dök sonen upp, då o då på sitt specifika sätt...om jag nu ska tolka tecknen rätt...

Nu är den slutgiltiga tömningen och städningen av hans lägenhet kvar. Sista gången jag sorterar och städar min äldste sons lägenhet. Har ju hela hans liv funnits där, pysslat och fixat...och nu är det den sista gången det sker.
Allt detta praktiska...blir väldigt trött på att bo i en kartong, släpa, bära, rensa...

Jaja...funkar inte att klaga, det måste ju göras...blir inte ett smack bättre av att stirra in i väggen, tvärtom...skjuta upp gör mig ännu mer stressad än vad jag redan är...

Så nu blir det att packa bilen med saker, flänga iväg och få saker gjorda...för i morgon kväll går jag på mitt jobb, för att jobba 5 nätter, och efter det, så ta tag i det sista som behövs i lägenheten...städa...och tvätta vägg...

Sänder en tanke till din mor, Es!
Och dig!
Kram!

Ha det bäst, alla!


Svar: Ja, det här med jularna varierar ju från person till person och jag tror att väldigt få är sådana julfreaks som jag !! Ja, din osynlige son kommer att vara med när ni firar - den saken är klar och jag tror att speciellt vid ett tillfälle kommer du att känna av honom lite extra!Jodå, du tolkade så rätt när du kände sonens närvaro i samband med begravningen.. och han är glad att du känner av honom
Du har slitit och stått i och nu lugnar det ner sig.. på gott och på ont förnär plötsligt alla sysslorna tar slut brukar sorgen komma på ett mer intensivt sätt.
Vi är många som finns här för dig.. det tror jag att du känner och vet.
Mamma är hemma igen... och lägger in SILL... herregud...!! Men hon mår bra nu och det var en tillfällig syrebrist som man får hoppas inte kommer tillbaka.
Stor kram !!
Esmaralda

11 Tjejen:

skriven

Fick J flickvän veta att han var otrogen? Kommer han höra av sig igen?

12 Sara:

skriven

Mannen jag dejtar känns så bra för mig, blir det någon seriös relation mellan oss tro? Go' julkram :)

Svar: Chansen finns och är god.. kram :)
Esmaralda

13 Lisa:

skriven

Hej hej!

Kan du se om jag borde satsa på min dröm eller om jag borde välja ett annat område?

14 Kärleken <3:

skriven

Jag undrar över om jag möter min själsfrände den närmsta tiden?
kram<3

15 Anna E:

skriven

Hur ska jag få mamma att träffa en man? Vad ser du hos männen som jag kontaktat på sidan?

16 Ellen:

skriven

Ser du nån ljusning för mig framöver i mina val?

Tack på förhand
Mvh/Ellen

Svar: Jodå, det kommer att falla på sina rätta platser och du kommer att veta.. kram :)
Esmaralda

17 shasha :

skriven

Kommer jag bli kär i höst/vinter? :)
Kram

18 Emma:

skriven

Hej

undrar om kom jag blir berömd eller kändis eller något?

19 Lejonkvinna :

skriven

När möter jag mr right?

20 G:

skriven

Hej Es!
Har Gustav något intresse för mig? Och kommer vi att komma i kontakt med varandra efter nyåret?
Kram

Svar: Jag ser inget större intresse från hans sida.. kram :)
Esmaralda

21 Sj:

skriven

Hej Esmaralda!
Har Dvd känslor för mig?
Kram

22 Mia:

skriven

Hej Es =)
Jag och min sons pappa ligger i vårdnadstvist och detta tär på mig så jag går snart i bitar känns det som =( tror du han får sin vilja igenom och får gemensam vårdnad?
Tack på förhand och God Jul
Kram =)

Svar: Mycket talar för att du får vårdnaden men det finns en osäkerhet... var positiv till samarbete kring umgänge för hans del... 70 % att du får vårdnaden.. kram :)
Esmaralda

23 Carina:

skriven

Minns mina jular från när jag var barn. Vi firade alltid jul ute på landet. När vi barn väntade på tomten så försvann alltid min farfar ut till toaletten som låg i en skola nära.
Sen såg vi tomten ute på gården, mörkt ute och tomten bar på en lykta. En härlig syn för oss barn och glömmer det aldrig.

Kan känna av den stämningen och känslan man hade i sig. Vi barn fick sova på vinden och där uppe kom jag ihåg en leksaksbjörn som satt och spelade trummor - en sån där sak som man drar upp och ibland kan jag undra var den tog vägen.

Kram
Carina F

Svar: O, så härligt det låter... och det är en styrka att minnas sina barndomsjular med glädje.. kram :)
Esmaralda

24 Dinara:

skriven

Har jag vägglöss hemma?

Svar: Känns inte så... men kontakta Anticimex för säkerhets skull.. kram :)
Esmaralda

25 Undra...:

skriven

Hej es

Varförför är inte den söta killen i mina föräldrars trappa här och jobbar på sina lägenhet? Har han en tjej?
Kram

26 ???:

skriven

När möter jag mr right?

27 SH:

skriven

Hej!

Möter jag den stora kärleken nästa år & vem skall jag hålla utkik efter då?
kram

28 Skorpan:

skriven

Tack för stugnet -tipset Es, fann min stuga ögonaböj :).

Ja det blev resa för min del o nu är jag full som en gödgris ; D. Mmm, god mato dryck efter dags springande o fyndande i Fjollträsk, som en viss Agnes skulle ha sagt :).

Bilen ja, ackumulatorn o bensinen slut.. Blondin, jag? Nope, bara en som ingen fler gång litar på datorn !@#$. Som du sa Es, inte huvudlöst dyrt :) puh..

Hoppas din mamma är ok nu?

Ser du förresten studier för mig till hösten? Jag tror det :)..

Kram

Svar: Jo, jag känner också att det lutar åt studier... tack för din hälsning.. mamma är tillbaka på banan igen och utskriver och jag är så tacksam... stor kram:)
Esmaralda

29 Lillan:

skriven

Hej Ez!
Kommer det att bli någon förändring på jobbfronten 2014?
Tack o Kram

30 Nj:

skriven

Hej Esmaralda!
Har " han"känslor för mig?
Kram

Svar: Ja, något finns det absolut.. kram :)
Esmaralda

31 Mimmi:

skriven

När finner jag den "rätte" mannen? :)

32 Es:

skriven

Hej!
Har "han" känslor kvar för mig?
Kram

33 Skorpan:

skriven

Tack Es :)! Härligt att höra att din mamma är på banan igen :D.

Kram...

34 Kristina:

skriven

Hej Ezmeralda! Hoppas din mamma mår bättre nu!

Jag testat att slicka detta igen eftersom paniken har vuxit sig ENORM. Jag tappade min värdefulla nyckelknippa i tisdags morse och har vänt upp och ner på allt jag kan komma på, ringt alla butiker längs mitt cykelstråk men utan att hitta den...ser du var den är och om den kommer till rätta? Är byta lås den enda vägen?
Varmt
/K

35 Kristina:

skriven

Hej Ezmeralda! Hoppas din mamma mår bättre nu!

Jag testat att slicka detta igen eftersom paniken har vuxit sig ENORM. Jag tappade min värdefulla nyckelknippa i tisdags morse och har vänt upp och ner på allt jag kan komma på, ringt alla butiker längs mitt cykelstråk men utan att hitta den...ser du var den är och om den kommer till rätta? Är byta lås den enda vägen?
Varmt
/K

36 Anonym:

skriven

Hej Ezmeralda! Hoppas din mamma mår bättre nu!

Jag testat att slicka detta igen eftersom paniken har vuxit sig ENORM. Jag tappade min värdefulla nyckelknippa i tisdags morse och har vänt upp och ner på allt jag kan komma på, ringt alla butiker längs mitt cykelstråk men utan att hitta den...ser du var den är och om den kommer till rätta? Är byta lås den enda vägen?
Varmt
/K

37 Höstmörker:

skriven

Kommer någon form av förändring ske under vintern för mig Es?
kram :)

38 Louise:

skriven

Hoppas allt är väl med din mamma.

Hur blir det med timvikariat 2014 medan jag studerar?
Går ut på praktik i februari,kommer det att gå bra?
Kände att jag inte trivdes på den avdelningen jag var på och funderar på att snacka med min vfulärare om att få byta avdelning till småknattarna 1-2 åringarna.

Ha en bra kväll.
Kram.

39 Tisa:

skriven

Kommer min jul att bli bra?

40 Ingvarsdotter:

skriven

Så sant...tack för att du påminner oss eller mig i alla fall. Jo nog är det julkänslan och allt det jag minns, men inte så mycket vilka klappar vi barn fick.

Detta ska jag verkligen ta till mig nu när jag har egna barn!

Stor kram till dig Agnes och till Es din egen krutgumma- din mamma, nog förstår jag nu vem du brås på, ni verkar ha hundra järn i elden mest hela tiden;)

41 Lilla Jaget:

skriven

Go'kväll Esmaralda,
En extra tanke till dig Agnes, det är ett jäkla bestyr du har haft under den här hösten. Du är stark som trots allt står upp!
Esmaralda, jag blev lite förvånad idag att den mörke kunden faktiskt kom ihåg var jag är ifrån. Vi har ju inte pratat med varandra på ett tag, men idag blev det lite som i somras. Lite skämtsamt och inget av vikt. Förrut trodde jag att han skulle påverka min yrkesutveckling, det tror jag inte nu men kan ju ha fel. Men jag tror han gillar mig på något sätt. Vad tror du?

Svar: Jodå, visst gillar han dig.. den saken är klar.. kram :)
Esmaralda

42 Anna E:

skriven

Hur ska jag få mamma att träffa en man? Vad ser du hos männen som jag kontaktat på sidan?

43 Agnes:

skriven

Ja, då får osynlige sonen fira med sin bror och hans familj, för själv jobbar jag natt julafton...inte ett uns julfirande för mig, alltså!
Vet inte om det blir något speciellt julfirande överhuvudtaget för mig...har inte köpt en enda julklapp, ingen som helst julmat, men skickat 6 julkort till de som är värda ett.
Får se vad jag kan hitta på...för barnbarnens skull..och min andre son...
Nyårsafton, ja, då jobbar jag igen...

Sicken krutgumma...sillinläggning, tja, varför inte, hehe!

Det ordnar sig...jo, så är det!

Ha det bäst, alla, och kram!




Svar: Ta hand om dig Agnes, du är en viktig människa.. kram :)
Esmaralda

44 Anna:

skriven

Läser här att din mamma mår bra och lägger in sill :) Skönt att höra!!

Kramar från mig!!

Svar: Tack... kram på dej :)
Esmaralda

45 Undra:

skriven

Den senaste tiden tror jag att jag har börjat höra saker är det inbillning

46 mormor:):

skriven

Tack för senast GoeEsmaralda! Eller kan man säja så...haha?
Så roligt att träffa dig! Är bara ledsen att jag inte bjöd på fika eller snacka med dig längre, men men... :) Dina öron hade väl blött då ...haha..

Vi syns säkert fler gånger.. så se till att huka dig vid kassan...haha..

Krama om mor din o kram på Mannabonne med grisöronpuss :D

KRAAAAM <3

47 Amia:

skriven

Hej!
Undrar om du ser någon man i mitt liv?

48 Anna E:

skriven

Hur ska jag få mamma att träffa en man? Vad ser du hos männen som jag kontaktat på sidan?

49 lia:

skriven

Så bra att det blev bättre med din mor och så tacksam man är för den fina sjukvård vi har. Jag har fått det besked som alla är rädda att få av läkare så nu har jag fått gå igenom operationer och cytostatikabehandlingar nästan hela 2013. Men jag är så glad för alla fantastiska läkare och sjuksköterskor som har jobbat för att jag ska bli frisk, jag känner mig väldigt ödmjuk och tacksam. Frågor kommer om jag har en livsuppgift som jag inte sett ? Jag förlikar mig med att jag får nog leva ensam hela livet och pengarna jag hoppades på känns inte viktiga. Så när jag blir frisk ser du om jag hittar något som gör skillnad där jag kan hjälpa till. God jul !

50 lia:

skriven

Hej hoppas allt är bra, jag skrev den 19/12 nr 49. När man inte fått svar ska jag då skriva igenn ? Eller brukar du gå tillbaka och se över gamla frågor som du inte hade tid att svara ? Må så bra

51 lia:

skriven

Hej hoppas allt är bra, jag skrev den 19/12 nr 49. När man inte fått svar ska jag då skriva igenn ? Eller brukar du gå tillbaka och se över gamla frågor som du inte hade tid att svara ? Må så bra


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: