På bänken satt de döda....

//  Den sitter fortfarande.. väck mig mitt i natten & jag sjunger  den... //
 

När jag var i tonåren så kan man nog lugnt säga att jag var… hm… Mycket…. och då uttrycker jag mig snällt.

Fanns väl ingenting som inte jag skulle pröva på..och så gick det också bra  för det mesta.

 

 

Jag som liftat runt nästan överallt i världen.. har tex aldrig blivit våldtagen eller rånad… och då får man betänka att eftersom jag var tjejen mot strömmen så rörde jag mig på de skummaste gatorna  och gick på de  sjaskigaste hak.. bara för att jag kunde, tror jag.

I spanska Montilla fanns på den tiden en bar som hette Candilejas.. och  under den tiden jag befann mig i stan… tillbringade jag kvällarna på denna bisarra plats… här fanns en hel del vindpinade existenser…wannabe författare och  de som var utgivna, musiker, prostituerade och ett antal  glada fjollor.

 //Montilla..//

Vi drack  Parador och nåt vin som tappades från stora dunkar.. lite röka, det hörde till… och så  sjöng man tillsammans med trubaduren Luis och skrålade Lullabay on Broadway, Mona Lisa och Sixteen Tons….

& framåt morgonen var vi ett gäng som slank inom till bagaren och fick pinfärska baguetter  som han fyllde med getost och oliver.. och sen hem till hyresrummet för några timmars sömn.

 

Jag bodde gratis och  fick ett lagat mål mat om dagen av det äldre paret mot att jag läste engelska med deras barnbarn två timmar om dagen och det gick som en dans. Väluppfostrade och glada ungar.

Jag rotade mig nästa överallt dit jag kom.. skaffade vänner och jobb och tänkte att HÄR ska jag stanna.. men så blev det  aldrig.

Nu har jag helt avvikit från det jag skulle berätta… jo… här i  Montilla fanns en  träbänk under ett gigantiskt  Olivträd  och på bänken satt de döda. 

 

Jag fattade aldrig varför.

Och jag  frågade inte eftersom jag just då ville ha så lite som möjligt med dem att göra.. de  döda alltså.

  I vårt gäng fanns en kille som hette Mateo och han kunde också se dem.

Och bara för den sakens skull tyckte han att vi hörde samman och skulle bli ett par.. men se.. det tyckte inte jag.

Jag var kär i Felipe…som var kär i mig OCH i sin mamma… som han lydde blint och som  ansåg  mig vara satans avföda i mina korta shorts och miniklänningar… så vår kärlekshistoria rann ut i sanden…

Ungdomsminnen… jag har så många och ibland känns det som om det var 100 år sen och iblad känns det som om ungdomen bara är en  blink bort…. märkligt…

Berätta om dina ungdomsminnen….. det skulle vara kul !

Kram

1 JJ:

skriven

Kommer han att ta kontakt?

2 nyfiken:

skriven

Hej! Har blivit spådd att träffa min stora kärlek 2014, men kan du se vart jag träffar han, någo spec ställe? och vad jobbar han med?? Kramar!

3 Advent:

skriven

God morgon Esmaralda! Jag hoppas att det nya året kommer med lite mera tur här i livet och ett JOBB! min största önskan ett JOBB såklart Blir det så, går min önskan i uppfyllelse??

Kram

Svar: Det känns starkt som att det ska finnas ett jobb åt dig och att det kommer..kram:)
Esmaralda

4 IM:

skriven

Hej Esmaralda! Kommer min son att flytta från den ort han bor nu?

Kram

Svar: Ja så småningom blir det en flytt...
Esmaralda

5 Lilleba:

skriven

En sann glede å lese din blog, Ez :)

Et spørsmål : Hvor finner du alle disse fine, morsomme, betegnende og akkurat midt i blinken passende illustrasjonsbilder ?
Er like imponert hver gang !!

Ha en super søndag, alle ;) Kram !

Svar: Någon gång använder jag mina egna foton eller så hittar jag på internetsom jag tycker kan passa och vara lämpliga.. kram:)
Esmaralda

6 MollyD:

skriven

hej E
Fick gamla bilder från det jag var 12 eller 13 för några dagar sedan. Blev så sorgsen av att se dom. En rund tjej som inte mådde bra, såg ut som en förvuxen ja vet inte vad. Sökte kärlek redan då och hängavtal mig åt fel saker. När jag var 14 var jag älskarinna åt den gift man, 17 år äldre. Det pågick i några år, glatt påhejat av min mamma då han hade pengar. Tragiskt och sorgligt. Det var mycket mer som hände som var svårt och jag stod själv och kände mig som en alien jämfört med alla andra och som ett maskrosbarn. När minnena väl kommer tillbaka så funderar jag på hur jag klarat stå pall. Inte undra på att jag känner i hela mig att det är min tur nu att få det bra, lyckas och få kärlek.
Blir 2014 ett riktgt bra år för mig E, mitt år äntligen?
Kram

Svar: Ja, lite sorgligt är det allt MEN det positiva är att nu har du framtiden för dig och det finns mycket du kan göra för att få fina och bra upplevelser.. vilket du också kommer att lyckas med... och ja.. nästa år blir bättre... ta för dig mer..kram :)
Esmaralda

7 Annelie:

skriven

Hej Es,
Kommer jag alltid att bo i Sverige?
Kram :)

Svar: Jag ser dig utomlands då och då och under längre perioder så något på den vägen kan ske.. kram :)
Esmaralda

8 Skorpan:

skriven

Önskar att jag hade vågat göra något :( men tyvärr har jag inte gjort det... Så nu blir det till o pröva på allt det som jag inte gjorde i ungdomens vår ;)..

Ser du vartåt jag ska söka mig för att få jobb? Innan studierna..

Kram

Svar: Din tid kommer.. den saken är klar... något exakt kring jobb ser jag inte.. bara att du får ett jobb som är sådär bra.. du söker vidare och det blir mer rätt.. du TAR dig vidare och du har väldigt mycket att uppleva.. kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Önskar att jag hade vågat göra något :( men tyvärr har jag inte gjort det... Så nu blir det till o pröva på allt det som jag inte gjorde i ungdomens vår ;)..

Ser du vartåt jag ska söka mig för att få jobb? Innan studierna..

Kram

10 Carina ST:

skriven

Det är alltid kul att läsa om dig och ditt liv Esmaralda. Du har verkligen, på alla sätt, levt ditt liv verkar det som. Det är något som inspirerar. Jag själv har nog alltid varit en lite försiktig sort så mina ungdomsminnen är inte så spännande. Jag växte upp i den lilla byn Gärsnäs i skåne. Det enda ställe man kunde hålla till på och träffa andra ungdomar var vid Einars kiosk. Där samlades de flesta. Ungdomar som bodde utanför på landet kom i sina Epa traktorer eller på moped. Alla kände alla på gott och ont. Och visste det mesta om varandra, trodde man åtminstone. Mina drömmar i tonåren var att bli dansare. Att dansa var mitt stora intresse. Men den drömmen rann ut i sanden på grund av min försiktighet och för att kärleken blev viktigare än det liv jag ville leva.

Jag sörjer inte det det idag, för idag har jag andra saker jag vill göra och annat jag värdesätter.

Men jag önskar att livet kunde få ha lite mer flyt ibland. Det känns som om jag kämpar i det mesta. Närmar sig något av det fina till nästa år? Bättre ekonomi? Kärlek?

Den dåliga ekonomin tär på mig och gör mig fruktansvärt stressad och trött. Men jag försöker fokusera på det jag kan göra och sedan på annat i livet. Jag älskar att vara ute och röra på mig så nästa år ska bli i den andan. Jag vill lära mig längsskidåkning lite bättre, så det blir nummer ett nu när snön kommit. Till våren vill jag gå kurs i crawl. Jag kan ju simma, men inte crawla, så det vill jag lära mig. Och så är planen att lära mig paddla kajak. Det ser jag verkligen fram emot.

Att röra på sig utomhus behöver ju inte kosta pengar och det är något jag älskar att göra.

I eftermiddag ska jag på julmarknad, handla går inte men njuta av stämningen och folkvimlet ska jag göra.
Ha en fin dag allihop.
Kram, Carina ST

Svar: Fina minnen med tryggheten tillsammans med goda vänner i en liten by... jag ser mycket glädje i detta! Det är minsann inte alltid som det "vilda" är bäst... julmarknad så mysigt.. ta in och njut.. även om vädret är för jäkligt.. kram :)
Esmaralda

11 Anonym:

skriven

Hej esmeralda
Ser du om det nya året har med sig något speciellt för mitt liv? Isåfall vad?

12 Anonym:

skriven

Hej esmeralda
Ser du om det nya året har med sig något speciellt för mitt liv? Isåfall vad?

13 SAS :

skriven

Hej es
Vad kommer utmärks eller känneteckna den kärleken jag kommer möta?

14 SAS :

skriven

Hej es
Vad kommer utmärks eller känneteckna den kärleken jag kommer möta?

Svar: En snabb, stark och ömsesidig känsla av att höra samman.. kram :)
Esmaralda

15 Hoss:

skriven

Godmorgon Ez
Jag undrar om du ser vad mina stora kärlek kommer att jobba med? (Yrke)??

16 Hoss:

skriven

Godmorgon Ez
Jag undrar om du ser vad mina stora kärlek kommer att jobba med? (Yrke)??

17 Anonym:

skriven

Från vilken del av världen kommer min livspartner i från?

18 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Kram...

19 Susan:

skriven

Ja tänk om man ändå varit lite vildare i ungdomen ... har alltid varit lugn o snäll...på gränsen till mesig. Men man e ju som man e o jag har alltid kännt mig trygg, det enda jag saknat e kärlek. Har levt som singel hela mitt vuxenliv, har nog inte vågat släppa in ngn i mitt liv..men nu e det dax att slå hål på skalet o se vad som händer .....

kram ;)

20 Jeanette:

skriven

Jag har en tråkig barndom, inget att berätta.

Hoppas du får en härlig 2:a advent!

Svar: Något bra tror jag ändå att det finns .. tack för din hälsning.. kram :)
Esmaralda

21 Åsa:

skriven

Hej E!
Har så många minnen! Jag har levt och roat mig rejält.
Au-pair på franska rivieran, resor, konserter och bus.
Men nu som 48 åring är det banne mig dax att få stadga sig på riktigt med rätt man!!
Jag uppskattar numera trygghet och varm kärlek. Vill att det blir så snart :)

Undrar lite över vad som händer framöver. Jobbet är ett vik till augusti och ett fast jobb att gå tillbaka till har jag.
Frågan är: kommer hon tillbaka som jag har mitt vik för?
Jag trivs så bra!
Eller vad händer på jobbfronten?
Kram

Svar: Exakt hur det blir ser jag inte.. men jag ser en förändring i arbetslivet och även om du kanske är tveksam först så blir det helt klart till det bättre..kram:)
Esmaralda

22 Mammas son:

skriven

Kommer min mamma att snart mycket snart hitta någon som tycker om henne. För det är min mamma värd.

Svar: Visst är hon värd det.. och hon kommer att finna någon alldeles speciell så småningom.. kram:)
Esmaralda

23 Lena:

skriven

Vilka härliga äventyr du varit med om E :)) även om jag i min ungdoms dar inte upplevde såna häftiga äventyr så har jag många härliga ungdoms minnen. Vi var ett stort gäng som gjorde allt tillsammans. Reste, firade högtider och hade jättekul. Många av oss har kontakt än idag och det värmer i hjärtat att ha såna fina vänner. Det är nåt speciellt att dela så många gamla minnen tillsammans.
Just nu känner jag mig låst på flera plan och skulle vilja att det händer nåt. Jag vet ju att det är jag själv som måste agera för att det ska ske förändringar men tycker att det ligger hinder i vägen som barnen, ekonomi osv. Egentligen är det nog mycket mitt arv har jag kommit fram till. Är uppfostrad att ta ansvar, inte tänka på mig själv, välja trygghet istället för impulsivitet osv. Jag har svårt att komma förbi detta och kasta mig ut. Just nu är det lite extra deppigt igen och jag känner mig ensam.
E, kan du se om det kommer bli några förändringar för mig snart?

Ha en mysig advents söndag!

Svar: Ja,sådana goa gamla vänner är minsann guld värt !! Och det sker förändringar i ditt liv av det positiva slaget.. ta för dig lite mer.. kram :)
Esmaralda

24 S:

skriven

Hej esmeralda
Jag läser ett program på universitetet nu(3dje året) men funderar på att skriva högskoleprovet till vår?? Tror du att det kommer gå bra och kommer jag kunna komma in på det program som jag vill??

Svar: Chansen är god.. kram:)
Esmaralda

25 Lavena:

skriven

Jag var också en experimenterande själ, skulle prova ALLT! Dock inte droger, där gick gränsen! Jag har stränga föräldrar och var ett väldigt lydigt barn, så det blev inte några större utsvävningar - fast, frågar du mamma, så var jag alltid BESVÄRLIG:) Har alltid haft mina egna idéer och uppfattningar och dem har jag hållit fast vid! Häckade mest på rummet och fantiserade om allt jag skulle hitta på som vuxen - och mycket av det HAR jag gjort och mycket har jag KVAR att göra! Men, jag tycker bäst om att RÖRA MIG mot målet! Det är liksom DET som är livet för mig! Den här glädjen och förväntan, att se fram emot! Jag tittar ju nästan aldrig i backspegeln - det som har hänt, det har hänt och nu är nu! Och nu har jag ju egna barn, som jag ser mig själv i! Stackarna:) Där skiljer jag mig totalt från mina egna föräldrar, jag ger mina barn mycket mer frihet och mycket mer utrymme att skapa sig egna erfarenheter och en egen design på sina liv, mitt jobb är att vägleda och stödja dem i största möjliga mån! Ser faktiskt fram emot DERAS tonår! Massor med kramar<3!

Svar: Ja, vad vore vi utan vår ungdomstid !! Själv hade jag inga gränser som du.. vad det gäller droger så prövade jag det mesta.. dock utan att fastna i något måste jag ju tillägga..... och jag håller med dig... att ständigt ha en rörelse mot mål är livskvalitet... kram :)
Esmaralda

26 B-M:

skriven

Hej Es!

Hur ser min kommande kärlek ut?? Kommer den snart??

Kram

Svar: Kärleken kommer.. den är på väg.. håll utkik.. kram :)
Esmaralda

27 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda! Min man trivs inte så bra på sin arbetsplats. Kan du se om han får ett annat jobb?

kramar

Svar: Ja, det kan ta lite tid men om han söker så finner han så småningom något som blir riktigt bra.. kram:)
Esmaralda

28 anonym:

skriven

Allt är totalkaos för min dotter och hennes sambo som ligger inne för psykiska besvär.Min kära dotter går igenom en tuff utredning för att se vilken diagnos hon har.Hur ska hon orka,kommer hon att orka ta sig ur denna relation? Kan du se nåt?
Orolig mamma.

Svar: Jag förstår din oro - men det kommer att bli bra, din dotter klarar av det här och hon kommer att lära sig hur hon ska förhålla sig i sitt mående .. kram :)
Esmaralda

29 Moonshade:

skriven

Tyckte han att jag var för på honom i fredags? Finns det något sätt jag kan åtgällda det?

Svar: Ja, han tyckte nog det blev lite mycket.. men herregud.. det GÖR ingenting.. kram :)
Esmaralda

30 zita:

skriven

Hej!Esmaralda Tror du jag får nån Stabil inkokomst i närmaste. Kanske ett jobb,skulle kännas skönt. Orkar inte med denna oro varje månad.i bland blir det för mycket.stor kram :)

31 Anonym:

skriven

ja ber oftast till ärkeängelMikael hör han mig? Ja tvivlar inte på honom, men vill bara veta tecken som ja får är att ja ser namnet mikael på tv tidning hör någon med de namnet eller folk pratar om i min närvaro. Är det tecken?

Svar: Änglarna hör dig så tvivla inte på detta.. men det är lätt att övertolka tecken.. kram :)
Esmaralda

32 Dm:

skriven

Har han sagt ngt om att han kysste mig eller nämnt något om mig hos hans kompisar?
För sist ja var ute på krogen då kollade hans kompisar på mig som om att typ där är hon dom visste ngt..?
Tack

33 Jossan:

skriven

Hur blir mitt 2014? Finns det kärlek, vänner och bra i skolan?

2013 gick i kras...

Kram

Svar: Och 2014 blir det bättre.. sakta men säkert.. kram:)
Esmaralda

34 G:

skriven

Kommer jeg og R til å være kun venner eller kan det bli friends with benefits? Er sjansen der for at vi begynner som da vi akkurat ble kjent?

35 Exsambo:

skriven

Hej Es! Kan du se om mitt ex ångrar sitt beteende mot mig?? vi var sambos i över 20 år och han var inte snäll mot mig.

kram

Svar: Jag tror helt enkelt inte att han tänker på detta.. och det säger ju en del om hans personlighet.. bry dig inte.. gå vidare... kram :)
Esmaralda

36 Lil:

skriven

Låter som ett härligt liv :) Jag har själv rest en del och bott utomlands och alltid varit väldigt orädd. Rört mej i de skumma kvarteren mitt i nätterna, i kort kjol och högklackat med nån form av känsla av att ingen kunnat komma åt mej. Haha inte så genomtänkt kanske :) men det har aldrig hänt något. Faktum är att jag faktiskt fortfarande, om än lite mindre kanske, har kvar den känslan att ingen (få?) kan komma mej nära (fysiskt) om jag inte vill. Dumt kanske.

Drömde mycket inatt... Att det var ett stort hål i golvet (som mellan träplankor) under sängen som gjorde att man kunde se ända ner till nån källare med hårt golv och jag oroade mej att min minsting kunde trilla ner från sängen och i hålet...sen missade jag bussar och tåg... och tappade en bit av en tand när jag tuggat på nåt glas (?!)... Antar att det är nån form av stressbearbetning? Oroar mej ju en del nu, bland annat över om jag ska bli klar med uppsatsen...

Kram :)

Svar: Jo, det här handlar om stress... typiska stressdrömmar... och ha en god plan kring uppsatsen.. så klarar du det.. kram :)
Esmaralda

37 Margaretha :

skriven

Har min livspartner något jag får en aha upplevelse av när jag träffar honom? Tatuering tex

38 Anonym:

skriven

Hej Es!
Min hemtenta börjar imorgon, kommer den gå bra? Och blir jag godkänd på uppsatsen denna gång?
Kram

39 Anonym:

skriven

Gudars himmel och pannkaka. Vill gärna veta om det är kärlek vid första ögonkastet eller om det är segdraget ?

40 Mamman (den nya):

skriven

Hejsan Es! ser du om det blir djur eller hotell ? Kram

41 V:

skriven

De är så att jag är så förälskad P.W som dog i bil Olycka.
Vet han om att jag är kär i han? :(

Snälla ezmaralda .

42 Skam den som ger sig :):

skriven

Ja skam den som ger sig.
Kommer exet till Sverige över jul?
Kommer exet till Sverige den 13 januari?
Är han över båda samtidigt?

Kjam

Svar: Han kommer men jag ser inte när..kram :)
Esmaralda

43 Fjärilen:

skriven

När/var möter jag min nästa pojkvän?
kram:)

44 V:

skriven

De är så att jag är så förälskad P.W som dog i bil Olycka.
Vet han om att jag är kär i han? :(

Snälla ezmaralda .

Svar: Ja det vet han.. och tycker att du ska gå vidare och finna nya kärlekar.. ( även om det inte är så lätt...) kram :)
Esmaralda

45 Helena Ir:

skriven

Du är en tuff tjej i lyxförpackning :)
Vilket liv du levt..
Jag var hårt hållen hemma..ändå
flyttade jag hemifrån vid 17 års ålder..
med stor ovilja från min sk mamma..vi
kom aldrig överens..
Några resor har jag gjort alldeles själv
och det tyckte jag var tufft för mig.
Det är så roligt att resa!!
Och om jag någonsin blir tillräckligt
frisk och kry så får jag försöka ta
igen en del av de resor jag borde gjort.

Kramar :)

Svar: Och du kommer att ta igen det.. du kommer att resa.. den saken är klar.. kram :)
Esmaralda

46 Brudgummen:

skriven

Är mannen som skall fria till mig brunett med utländsk bakgrund eller blond från sverige?

Mycket tacksam för svar:)

47 Hälsning:

skriven

Har jag någon hälsning från andra sidan?

48 G:

skriven

Kommer jeg og R til å være med hverandre som før igjen?

Svar: Nej jag tror inte det blir som förr... känns inte så.. kram :)
Esmaralda

49 Kärleken:

skriven

Bor kärleken i min stad & vem skall jag hålla utkik efter då?

50 ?:

skriven

När/var möter jag min nästa pojkvän?
kram:)

51 Hoss:

skriven

Godmorgon Ez, jag testar igen :)
Jag undrar om du ser vad mina stora kärlek kommer att jobba med? (Yrke)??

52 Diana:

skriven

Vilket häftigt liv du hade, Esmaralda!!!
Är det långt dit tills jag träffar min partner?
Kram

Svar: Känns som att det närmar sig.. kram:)
Esmaralda

53 anki:

skriven

Det är så spännande att läsa om dina escapader både i nutid och dåtid . Kan du inte skriva en bok om ditt liv Esmaralda ! ? Det behöver inte vara en biografi en roman baserad på det du varit med om är nog så spännande ! Jag skulle läsa den med stort nöje !

Själv var jag en "krånglig" tonåring som ville vara tuff och försökte hänga med de "stora" farliga gänget Där jag naturligtvis var kär i ledaren..
såå det var afganpälsen på och har nog provat det mesta i drogväg man kan inta utan sprutor Men jag hade föräldrar som brydde sig , ja jag tyckte ju då att jag hade de sämsta insnöade föräldrar som går i ett par skor, men de räddade nog bokstavligen livet på mig Flera i gänget lever inte i dag..

Jag önskar att jag hade rest mer som ung när man hade modet och fysiken att göra det som längst kom jag till Danmark...

Ha en fortsatt härlig advent !
Håll chokladen undan för Mannabonne
Kram Anki

Svar: Naaaaaaaa Anki, nu blev jag lite generad och tycker ju inte att mitt liv varit så intressant att det skulle kunna bli en bok av det... jodå..afganpälsarnas tid minns jag.. och hade flera stycken:) Gud vad de stank !! Mannabonne FÖRSÖKER snylta åt sig både choklad och annat... men har lät sig att ett nej är ett nej... ha du också en fortsatt fin advent..kram :)
Esmaralda

54 E:

skriven

Jag minns mest min yngre barndom, då det ändå var någorlunda "bra" i familjen min. Som att lära sig cykla för första gången, grannens ilska bagge som rymde i tid och otid, mina bästa vänner som var tvillingar och alla våra upptåg av diverse slag, pappas hemsnickrade tipis i plast till mig, hunden som åt upp min choklad, gemenskapen med systrarna, bobben som jag slängde i skogen då den gick sönder.. Ja, det är allt trevliga minnen som jag mins med glädje :)

Sen undrar jag om min flytt kommer gå bra och om lägenheten vara min under året som kommer?

Svar: Låter som en härlig barndom... ja , flytten går bra och det ser ut som om allt kring detta faller på plats.. kram :)
Esmaralda

55 Helena Ir:

skriven

Tack!
Försöker ha det i mitt minne!
Kram :)

56 G:

skriven

Okei. Men blir han og jeg å prate om det, slik som han sa vi skulle til uka?

57 Johanna:

skriven

Hej Esmaralda!
Jag undrar om jag kommer bli gravid snart, går det lätt för mig att bli det, blir det överhuvudtaget barn och isånafall hur många??

Tack på förhand!
Johanna

58 Rödluvan:

skriven

Tänker mitt ex (Al) på mig eller har han gått vidare redan?

ps: har jag "någon" beundrare i min närhet?
kram<3

59 Moonshade:

skriven

Tack för svaret Es!
Det hjälpte mig en hel del,
för den här helgen varit full av stark ångest.
Men nu kan jag känna mig lite lugnare.
Du kännde nog på dig det
Nu undrar jag bara, skulle han uppskatta en förlåtelse?

Svar: DU skulle må bra av att ge en förlåtelse... och sedan är det inte så viktigt hur han uppfattar det... så gör vad hjärtat talar om för dig att du ska... kram :)
Esmaralda

60 Anonym:

skriven

Visst kommer J ta sig hit och vi kommer träffas och lära känna varandra bättre ,tror du det sker inom det närmsta 3 månaderna elr hur snart:)))??

Uppskattar att du tar dig tid att svara så många som du gör betyder mycket gör att allt känns lite lättare :)

61 Om seanser:

skriven

På seanser, kan det være du ser andre svar enn du klarer å se her på bloggen? Og ser du svaret på spørsmål man ikke får svar på her? Vurderer en seans snart :)

Svar: Som regel ser jag mer i personliga seanser.. då har jag ju en annan förberedelse och sitter längre med varje seans... men jag kan inte lova att jag kan svara på allt och inte heller att det blir så detaljerat som kunderna ibland önskar.. kan bara lova att jag gör mitt bästa.. inga andra garantier.. kram :)
Esmaralda

62 Diana:

skriven

Hej E.
Kan du se vad jag gör i vardagen som gör att jag kommer att stöta på min blivande livskamrat? Är det på affären,cafeterian eller nått sånt?

Varma Kramar till Dig



63 G:

skriven

Klarer du å se når han nye kommer i mitt liv?

64 Mammas son:

skriven

Tack Es för ditt svar. Men kan du säga om mamma träffar honom under 2014? Och var ska mötet ske? Tusen tack för svar.

Svar: nej tyvärr, några sådana detaljer ser jag inte.. kram & hälsa mamma !
Esmaralda

65 F,b:

skriven

Hej Esmaralda!

Ser du om det ljusnar framöver. Det har varit lite tufft ett tag tycker jag!
Hoppas givetvis på ljusare tider...

Ha en fin söndag!







Svar: ja och ett stort JA.. visst ljusnar det.. och det märker du snart.. kram :)
Esmaralda

66 Brudgummen:

skriven

Är mannen som skall fria till mig brunett med utländsk bakgrund eller blond från sverige?

Mycket tacksam för svar:)

67 Dm:

skriven

Har han sagt ngt om att han kysste mig eller nämnt något om mig hos hans kompisar?
För sist ja var ute på krogen då kollade hans kompisar på mig som om att typ där är hon dom visste ngt..?
Tack

68 Hoss:

skriven

Godmorgon Ez, jag testar igen :)
Jag undrar om du ser vad mina stora kärlek kommer att jobba med? (Yrke)??

69 Ögongodis:

skriven

Vart är chansen som störst att jag möter min soulmate?
under "vintern/sommaren"?
kram

70 Hoss:

skriven

Godmorgon Ez, jag testar igen :)
Jag undrar om du ser vad mina stora kärlek kommer att jobba med? (Yrke)??

71 Anonym:

skriven

Godmorgon Ez, jag testar igen :)
Jag undrar om du ser vad mina stora kärlek kommer att jobba med? (Yrke)??

Svar: Jag ser att han är serviceminded.. men inte hans exakta jobb.. kram:)
Esmaralda

72 Nyfiken i en strut:

skriven

Esmaralda, du skrev i en seans förut till mig att jag skulle finna flera väninnor som skulle stå mig nära. Kan du se NÄR eller HUR jag möter dem? Vet att du inte kan säga exakt när, men tänkte om du såg på ett ungefär...typ, om det är månader det handlar om eller år..?
Eller om du ser nånting om hur dom ser ut eller vad som helst:)

73 Solen:

skriven

Hej fina Esmeralda! Blir min födelsedag lyckad? Kram

74 CeCe:

skriven

Jag har många minnen från när jag var liten (är ju fortfarande rätt ung)
Speciellt med min barndomskompis som då bodde bara nå få hus ifrån mig.
Jag minns att vi brukade göra egna lotter och gå runt till husen i närheten för att sälja, minns inte hur bra det gick men det är något många inte låter sina barn göra nuförtiden för de är så rädda om dem men inget hände oss vad jag vet.
Jag har alltid varit blyg men på den tiden var jag nog lite mer vågad å det mesta beror ju på min sjukdom som jag växt upp med.

Men Es...
Jag har en fråga till dig
Min själ skriker att den vill ha en stor förändring i mitt liv.
Å det är något jag vill, men jag vet inte vad eller hur. Du kanske skulle kunne ge mig en liten hint om vad jag skulle kunna göra för att få denna förändring?

Svar: Gör något modigt.. lev en dröm och sedan rullar det på av sig själv.. kram:)
Esmaralda

75 F.b:

skriven

Tack Es:)

76 G:

skriven

R har sagt hn bare vil være venner, og at vi skal prate om det til uka. Såå, blir jeg og han å prate om det til uka?

Svar: Jo och räkna med bara vänskap.. kram:)
Esmaralda

77 Bedragen?:

skriven

Hej Es!
Min sambo och jag har ett mkt bra förhållande när han är hemma. Problemet är att han är i USA mer än hälften av tiden på ett år. Nu undrar jag om han är mig trogen när han är borta eller om han har kontakt och träffar andra kvinnor.

Svar: Det känns som att han är trogen.. kram:)
Esmaralda

78 Therese:

skriven

Hej Esmarslda!
Ja,min vilda ungdom,det känns som om den pågår fortfarande men jag minns särskilt spännande saker ifrån min barndom. Morfar jobbade på stadsteatern och jag älskade att se skådespelarna öva, sjunga upp och förbereda sig. Sen hade jag en förkärlek för att gömma mig bakom de tunga sammetsdraperierna i foajén. Det var en speciell känsla att stå där och att ingen visste det. Förövrigt var stadsteatern mitt slott när jag var liten. Och jag kommer ihåg den där röda prinsessklänningen jag fick. Den gillade jag. Erika fick en likadan men hon dog så jag vet inte om hon hann använda sin. Åh, vi hade mycket kul ihop hon och jag. Hittade på pjäser och byggde väderkvarnar i lego.
Kram Therese

Svar: Så härligt.. jag skulle kunna gömma mig där bland sammetsdraperierna IDAG... kram :)
Esmaralda

79 olycklig:

skriven

Hej Esmeralda! Kan du se om mitt liv blir lite ljusare snart? Kram

Svar: Ja det blir det...det vänder... kram:)
Esmaralda

80 Mika:

skriven

Hej E! Har inte vågat fråga innan för vet inte om det var inbillning men det kanske du kan hjälpa mig med! För ett bra tag sen fick jag en stark känsla av att min mormor talade till mig och hon sa att jag ska kolla min livmoder el något i den stilen och att jag ska ge min pappa en spark i baken ( vet ibte vad hon menar med det) el spökar min hjärna ?

Hoppas på svar för har inte vågat fråga det innan!

Kram

81 Anonym:

skriven

Hej E! Har inte vågat fråga innan för vet inte om det var inbillning men det kanske du kan hjälpa mig med! För ett bra tag sen fick jag en stark känsla av att min mormor talade till mig och hon sa att jag ska kolla min livmoder el något i den stilen och att jag ska ge min pappa en spark i baken ( vet ibte vad hon menar med det) el spökar min hjärna ?

Hoppas på svar för har inte vågat fråga det innan!

Kram

Svar: Jag tror inte du inbillade dig alls för jag ser ju att din mormor är med dig i kärlek.. jag ser inga allvarliga sjukdomar omkring dig kan tillägga.. kram :)
Esmaralda

82 hopplöst:

skriven

Hej
Är verkligen fast. Allt har stannat helt upp, känner mig mer och mer hopplös för varje dag som går och orkar verkligen inte mer. Inget händer, och de få gångerna som någon faktiskt pågår så är det något negativt. Har inget hopp. Kommer det bli bättre snart, orkar inte vänta, kan inte göra något för att det blir det?
kram

Svar: Jo du kan göra något för att det ska vända.. du kan göra TRE positiva och bra handlingar gentemot dig själv.. sådant du VILL och som innebär att du ger dig själv energi och glädje.. och det hjälper till att vända på steken.. kram :)
Esmaralda

83 Carina:

skriven

När jag var runt 15 år liftade jag och min kompis till Oslo. När vi kom till Oslo så skjussade en taxichaufför oss till ett sjaskigt hotell. Medan min kompis gick in och tittade blev jag själv kvar med chauffören och han vände sig om och tog mig på låret. Som tur var kom min kompis ut och vi gick in på hotellet.
Där var det fullt av lättklädda damer och vi sov där en natt och sen liftade vi hem igen. Jag var nog lite skärrad efter den resan.
Det var i alla fall ett riktigt äventyr.

Det är så häftigt när du ser döda människor :)
Kram
Carina F
Carina F

Svar: Vilket äventyr... och till Oslo av alla ställen också :) Jag är så van att se de döda.. nästan så de smälter in i den vanliga miljön.. kram :)
Esmaralda

84 Jeanette:

skriven

Min pojkvän (då), hundar, konståkning, barbiedockorna och brorsbarnen. Det är väl vad jag har som positivt från min barndom.

Jag rymde när jag var 2 år! Jag var sugen på Marie kex och rymde efter E4an i ca 2 km till affären som vi brukade handla på. Jag sa i kassan,
-mamma betala.
Jag satt på bron på affären och åt när mamma kom med taxi och hon var så arg. Jag kommer i håg det som det var igår, trots att jag var endast 2 år.

Jag har tjuvrökt, stulit på affären och åkte fast, jag gick i 4 eller 5an, tagit pengar av mamma eftersom jag inte fick några, men något annat konstigt har jag inte gjort, för feg!

Svar: Oj.. vilket mod.. att som 2 åring bege sig till affären :) Kram :)
Esmaralda

85 Dm:

skriven

Har han sagt ngt om att han kysste mig eller nämnt något om mig hos hans kompisar?
För sist ja var ute på krogen då kollade hans kompisar på mig som om att typ där är hon dom visste ngt..?
Tack

86 loveelight:

skriven

Hej! Betydde det som hände igår nått för honom? känner ahn sig lika glad som jag?:)

87 vinter:

skriven

Hej och fortsatt fin advent! Man börjar bli så smått nyfiken på nästa år.. Blir det mest jobb&barn eller något annat "ord" som utmärker året?

88 Rödluvan:

skriven

Tänker mitt ex (Al) på mig eller har han gått vidare redan?

ps: har jag "någon" beundrare i min närhet?
kram<3

89 Dm:

skriven

Har han sagt ngt om att han kysste mig eller nämnt något om mig hos hans kompisar?
För sist ja var ute på krogen då kollade hans kompisar på mig som om att typ där är hon dom visste ngt..?
Tack

90 Jeanette:

skriven

Mod vet jag inte, men...Har jag bestämt mig så har jag ;) Jag är likadan idag.

91 Daniella:

skriven

Kommer jag flytta från min hemstad och få jobb i den staden jag tänkt flytta till? Kommer jobbet gå bra?

Samt, när kommer jag träffa min stora kärlek?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: