Väx & ta kontroll....

Vi är specialister på att ta upp kastade handskar. I alla fall de flesta av oss.

Vi går i försvar så det ryker om det och i  den stunden tänker vi inte på att  rikoschetterna  skadar oss själva. 

Ta  alla de där grälen du har med din respektive.. när ni upprepar er som en gammal vinylplatta med hack i…  din partner säger nåt och du hugger direkt tillbaka på samma sätt som du alltid gjort. 

 

 

Eller  tänk på grälen du har med ditt ex.. när du känner dig orättvist behandlad och käxar tillbaka.. så som det alltid blir.  A never endig story.

Eller tänk på tonårsdottern din… som får dig igång så att du själv  beter dig pubertalt genom att hota och skrika. 

Kan man bryta sådana mönster ? Och hur gör man?

Man kan och ENBART genom att förändra sig själv. 

 

Därmed finns det all sanning i den gamla uttjatade devisen att ska du ändra någon annan måste du börja med att ändra dig själv.

Det handlar om att DU  ska vara den som BRYTER det inpinkade mönstret,

Nästa gång ska du inte ta upp den kastade handsken.. du ska se den ligga där och istället för att skrika FUCK U TOO så ska du gå ut i köket och fixa iordning lite fika som du bjuder på och säga att den här diskussionen får vi ta en annan gång när vi båda är lugna och mer redo att prata.

 

När tonårsdottern går igång och ylar på som värst –då gapar du inte tillbaka eller kommer med tomma hot..  utan du ber henne med  lugn röst att berätta hur hon känner för du vill verkligen förstå och sedan öppnar du dina sinnen och LYSSNAR.

Den som kan bryta är den som vinner på poäng.

 

Och när man skapar  förändring i ett negativt mönster då byter man spår .. och mår så mycket bättre av den nya situationen som uppstår och som man faktiskt SJÄLV initierat.

Man får den positiva och goda kontrollen över sig själv och sitt liv.

Pröva får du se….

Kram

 
1 Lisa:

skriven

Hej Esmaralda! Kommer vi någonsin bli mer än "vänner"? Kram Lisa

2 Anonym:

skriven

Hej Esmaralda! Kommer vi någonsin kunna bli mer än vänner? Kram Lisa

Svar: Ha inte för stora förhoppningar,kram :)
Esmaralda

3 cc:

skriven

Kära Es! Hoppas din jul varit toppen!! Min har iallafall varit annorlunda, med min nya man jag träffat, är jätteorolig nu att kan de egentligen nånsin bli vi ändå, ser så många problem nu redan, snälla kan du ge lite vägledning? Svårt dethär, för är ju redan så kär och fäst vid honom!! Kramar!!

Svar: Ja, en del problem och olikheter är det... och under den närmaste tiden kommer det at stå klart om ni fortsätter tillsammans eller inte. kram :)
Esmaralda

4 Catlin:

skriven

Snälla Esmaralda kan du se vad mitt ex egentligen vill? Vi har firat jul ihop, men han är så tyslåten...Har han några känslor för mig?
Eller är det dags för mig gå vidare med mitt liv?

Svar: Det känns som om det är dags för dig att gå vidare-- och det blir riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

5 Susan :

skriven

Så sant, så sant...att bryta ett mönster e inte lätt men vilken skillnad det kan göra om man verkligen försöker. Jag har inte direkt någon att gräla men jag har andra mönster att bryta... att våga sänka garden o släppa in känslorna o öppna upp för kärleken. Förstår inte riktigt varför jag har så svårt för det men en av anledningarna e nog rädslan för att bli sårad..men jag jobbar på att bättra mig:)
En liten banal fråga får jag väl oxå slänga in....är mannen i mitt liv ljus, mörk .. fast i min ålder e det kanske grått som gäller ;)
Kramiz

6 ThereseC:

skriven

Godmorgon Es och ni andra pa bloggen!
Själv känner jag mig duktig pa att lata bli kastade handskar. Mitt ex hade haft en flickvän som sa till honom att du behöver inte sla folk för du är sa jävla elak med munnen att det gör lika ont som om du hade slagit.
Jag förstar vad hon menade och jag tror ocksa att denna kvinna var nagot av en expert pa att fanga kastade handskar redan i luften.
Själv har jag alltid haft helt andra strategier när jag brakar med folk. Tillsammans med mitt ex fick jag tillfälle att utveckla och förfina min kompetens inom denna konst och nuförtiden är jag bättre pa det än innan jag träffade mitt ex. Ett lyckat brak gar enligt min mening inte ut pa att jag ska vara elakast och trycka till honom sa att han blir tyst. Nej, mitt fokus ligger pa att vi bada ska bli nöjda. Om vi har varsin önskning som gar stick i stäv med varandra kan det hända att vi bada kan bli nöjda i alla fall om vi försöker första vilka behov som ligger bakom önskningarna och ser till att uppfylla dem, snarare än önskningarna.

Det knivigaste var att mitt ex tyckte inte om att samarbeta, han gillade att bestämma.
Det var ovant för honom att ha nagon runt sig som inte lyssnade pa hans hot eller tog at sig av hans kränkningar.

Om han sa att jag var en tjock kärring sa var det sa lätt att avväpna honom genom att säga jo lite tjock är jag allt men vad har det med saken att göra? Nu diskuterade vi det här.

Jag visste ju förstas ocksa att han inte tyckte det han sa. Han var bara lite röten pa att uttrycka sig och att braka effektivt.

Kram Therese

7 E:

skriven

Hej E!

Ser du om jag och J kommer träffas något mer?:)
Kram på dig

8 Catlin:

skriven

Tack Esmaralda och GOTT NYTT ÅR!

9 mini:

skriven

Hej!

Intressant det du skriver. Det stämmer att det är på oss själva vi kan ändra. Men det är ju så lätt att falla i samma gropar som man varit tidare i.

Kommer kärleken snart?
kram

Svar: Det är aldrig enkelt med förändring - men den gör gott !! Kärleken kommer... kanske inte under närmaste framtiden.. men den kommer.. kram :)
Esmaralda

10 Klara:

skriven

Hej es! Hur kommer mitt kärleksliv se ut nästa år? Kram Klara

Svar: Något positivt lär hända.. kram :)
Esmaralda

11 Jossan:

skriven

Jag vet att jag dejtat H men det känns som jag aldrig gjort det. Jag har bild bevis, för jag tänker ändå på honom ju och det känns ju i mitt hjärta att veta att vi har träffats. Liksom att han fortsätter som jag aldrig funnits i hans liv.. Och han har varit en stor del i mitt..
Men ändå är han som raderad, inga sms, inga telefonsamtal, ingen kontakt på Facebook, han är blockad.. Men minnet och hjärtat säger att han har funnits..
Hur kan man känna som att någon inte har funnits när man vet att de varit en stor del av ens liv?
Vad betyder detta?

12 Hej:

skriven

Hej!
Kommer jag att kunna få honom tillbaka? Jag tror vi båda har känslor kvar och vi mår bra av varandra men ett gräl/missförstånd tog isär oss!
Gör jag det bäst genom att höra av mig själv eller vara "tyst" och låta han ta initiativ isåfall?
Mvh

13 carinaj:

skriven

Gomorron!! goa Esmaralda!!! jag undrar om du kan se om där blir mer flyt på klienter som kommer till mig nu på det nya året kramen carina

Svar: Ja, om du jobbar på marknadsföringen så blir flytet bättre.. kram :)
Esmaralda

14 T:

skriven

Hej Es!

Efter samtalet med min äldsta bror igår blev jag både rädd och arg när han berättade om sitt framtida jobb. Han måste ha glömt hjärnan någonstans. Idiot. Kommer han verkligen åka?
Kram

Svar: Ja, den möjligheten är ganska stor... 70 %.. kram :)
Esmaralda

15 Dm:

skriven

Har han saknat/saknar mig (B)?

16 Dreambig:

skriven

skriven för ungefär 24 timmar sedan
Ja har drömt nästa samma dröm om dem här 2 killarna, V.F ,B.M. Att V.F säger att han saknar mig och tror jag och pratar med mig , men B.M brukar vara tyst inte prata och ha vänt, ryggen eller så och inte bryr sig ja leta efter honom men inte hitta sen tillslut ser jag typ honom.. Vad har detta för betydelse

17 Linda:

skriven

Hej Esmaralda!
Kan du se något kring min relation med T?
Kram Linda

18 Clementin:

skriven

Hej E!

Är min sambo min soulmate för det känns på rätt i dessa 13 år vi haft! ( visst finns det upp och
up and down... Vilket jag tro behövs i ett förhållande) blir det giftermål för oss i frsmtiden och kommer det alltid vara Vi?

Kram

Svar: Ja, här ser det ut att vara rätt och äkta kärlek.. och att det kärvar ibland är bara naturligt och ingenting konstigt alls.. kram :)
Esmaralda

19 Ninis:

skriven

I vilket sammanhang kommer kärleken att checka in?? Vinterkläder eller sommarkläder??

20 Saknar!! :

skriven

Hej ES!
Jag vet att han har haft väldigt mycket känslor för mig och tyckt om mig väldigt mycket! Vi har haft det bra och mysigt med mycket skratt! Han sa ofta att han mådde så bra med mig! Det hände en sak i vårt förhållande och så klart var alkohol inblandat och det var jag som "ställde till det" och gjorde han sur! Jag undrar om han kommer att kunna eller om han redan har kommit över den händelsen? Och om det kommer att kunna bli vi igen? Jag tycker fortfarande så mycket om honom och saknar honom! Kram

21 Jenny:

skriven

Godmorgon, jag tror att jag bestämt mig ang att behålla mitt lilla café. Jag vill inte gå tillbaka till mitt andra jobb. Kommer det bli bra tror du. Problemet är att jag vill ha en mer framåt person som hjälper att pusha lite mer. Vad tror du ? (Eller det är kanske jag som är problemet, skulle vilja ha in min dotter på nått sätt )

Kram J

Svar: Bra att du fattat beslut och nu ska du ge järnet.. och jobba med de du VILL jobba med.. då blir det bra.. kram :)
Esmaralda

22 Anonym:

skriven

Hej! hur länge till kommer M.E vara tesammans med sin flickvän? kommer han kontakta mig när dem gått isär??

23 Jossan:

skriven

Jag vet att jag dejtat H men det känns som jag aldrig gjort det. Jag har bild bevis, för jag tänker ändå på honom ju och det känns ju i mitt hjärta att veta att vi har träffats. Liksom att han fortsätter som jag aldrig funnits i hans liv.. Och han har varit en stor del i mitt..
Men ändå är han som raderad, inga sms, inga telefonsamtal, ingen kontakt på Facebook, han är blockad.. Men minnet och hjärtat säger att han har funnits..
Hur kan man känna som att någon inte har funnits när man vet att de varit en stor del av ens liv?
Vad betyder detta?

24 Saknad:

skriven

Hej ES!
Jag vet att han har haft väldigt mycket känslor för mig och tyckt om mig väldigt mycket! Vi har haft det bra och mysigt med mycket skratt! Han sa ofta att han mådde så bra med mig! Det hände en sak i vårt förhållande och så klart var alkohol inblandat och det var jag som "ställde till det" och gjorde han sur! Jag undrar om han kommer att kunna eller om han redan har kommit över den händelsen? Och om det kommer att kunna bli vi igen? Jag tycker fortfarande så mycket om honom och saknar honom! Kram

25 Lena:

skriven

Så sant och så svårt.... Jag jobbar på det hela tiden men känt att jag trillat dit igen på sista tiden...börjat gå i försvar, tagit åt mig av sånt som jag vet inte har med mig att göra egentligen, suck. Vissa personer i den nära omgivningen har en förmåga att trigga igång alla dessa gamla invanda reflexer. Bra är i alla fall att jag är medveten om det och kan jobba på det :)
Ville också bara fråga om släktingen till en vän till mig kan vara mannen jag väntat på?

26 Vinter hopp:

skriven

Nu när 2014 ska börja, känner jag att detta kommer att bli ett år med förändring . Kan du ge mig lite vägledning i vad?? Kärlek, arbete. Stor kram

27 Hanna:

skriven

Hej Es, så Sant som d är skrivet! <3 :)

Själv ska jag eventuellt börja en kurs i personlig utveckling/intuition något som kommer bli hur bra som helst. Det riktigt bubblar kroppen och jag känner mig lycklig.

Ser du att d kan gå fel? Jag tycker inte att d känns så, men är ju en orolig själ och litar på dig! :) kram

Svar: Vilken bra kurs du ska gå.. det kommer bli rätt... kram och lycka till :)
Esmaralda

28 Jennifer:

skriven

Du skriver alltid så tänkvärda och inspirerande blogginlägg! Kram

29 emilia:

skriven

Du har helt rätt! Det är alltid lättare att klaga på andra än att se vad man själv gör för fel...
Men nu har jag bestämt mig Es,känner så nu iaf...Ska sluta försöka något med T,inte skriva något mer,de är inte värt. Vi kanske möts som kollegor igen,de vore kul,bara för att retas..finns chansen? :) Nu måste känns det bäst att fokusera på andra saker..

30 Im:

skriven

Hej Esmaralda! Blir det någon förändring i tillvaron nästa år??

kram

31 gott nytt år:

skriven

Hej
Tack för tänkvärda ord.
Är fattig student med barn tror du jag får nått sommarjobb?

Kram

32 Hoss:

skriven

Hej esmeralda
I min seans såg du att jag kommer träffa en ny vän i år som är bra för mig. Ser du om jag träffat denne än, isåfall vad utmärker henne?

Svar: Ja,, chansen är god att träffa en ny vän... ni hittar varann i och med att ni skrattar tillsammans nästan från början.. kram :)
Esmaralda

33 Hoss :

skriven

Hej esmeralda
I min seans såg du att jag kommer träffa en ny vän i år som är bra för mig. Ser du om jag träffat denne än, isåfall vad utmärker henne?

34 Helena Ir:

skriven

Oj,så rätt du har Esmaralda..mycket av denna
övning fick tillsammans med ett ex.
Med åldern tror jag att jag blivit bättre
på att inte plocka dessa handskar..men
det är inte lätt..

Blev ledsen igår när en av mina döttrar ringer
och berättar hur min son m fru betett sig
under julen..varför denna nonchalans?
Vad händer med dem?

Tuff morgon..fy vad trött jag är på mig själv :)

Kram:)

Svar: Ser ut som om sonen med fru har en del egna problem som tyvärr går ut över andra... andas djupt.. för nåt kul... det kommer snart att kännas bättre...stor styrkekram :)
Esmaralda

35 Miltons mamma:

skriven

Å det känner jag igen. Är mitt uppe i att försöka förändras och det är en procedur må jag säga. Och det har pågått ett par år då jag fått börja om ett par gånger.

Idag åker vi och kikar på 2a hands lägenheten. Jag har bara två orosmoment. Får ekonomisk hjälp och godkänner de den extra summan som läggs på hyran av bostadsinnehavaren?

Kjam

36 Magdalena:

skriven

Käraste Esmaralda
Varje år har jag hoppats att detta året ska vändningen komma. Men händelser, sorger och bedrövelser kommer alltid i min väg. Jag är så trött nu och känner att jag snart ger upp hoppet. Jag hoppas du kan se något om det kommande året. Något positivt. Finns det en chans att 2014 blir bättre än de senaste svåra åren?
Innerligt tacksam för att din blogg finns och ger oss stöd och hopp.
Du är en fantastisk och unik person

Svar: Ja, det känns absolut som om nya året bär med sig mycket mer positivt än året som gått.. kram:)
Esmaralda

37 Amanda:

skriven

Tack fina du för de kloka orden.

Härligt att få det bekräftat att det jag strävar och jobbar efter att förändra gällande mitt beteende i bemötandet av konflikter är "rätt" :)

Kramar

38 Studenten:

skriven

Träffar jag romansen på en fest eller vardagligt? :)

39 Angel:

skriven

Hej! Bra skrivet! Jag har en nära killkompis som jag har haft lite problem med på sista tiden..och vi hade inte pratat på en månad. Nu när jag hörde av mig så tyckte jag han var lite dryg. Även om det var jag som hade blivit sårad av honom. Han känns rätt omogen. Och som om han tar mig för givet.
Jag förväntar mig inte att det ska bli som förut (det vill jag inte ens), men trodde åtminstone han kunde vara trevlig. Kommer det bli bättre? Eller ska jag bara strunta i honom helt?

Svar: Som läget är nu.. strunta i honom...ett tag framöver i alla fall.. kram :)
Esmaralda

40 Röd:

skriven

Du har givetvis helt rätt i det du skriver men fy fan vad svårt det är att inte gå igång själv. Det är ett ständigt pågående arbete.

God fortsättning :)

Kram

41 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du jag nånsin kommer hitta kärleken igen . :) dröjer det många år kram

Svar: Kärleken hittar du och det ska inte dröja åratal inte..kram :)
Esmaralda

42 Lotta:

skriven

Tack, precis vad jag behövde höra just nu! Och du har ju sagt det förr, men det tycks sitta djupt i de gamla hjulspåren... Skulle ju bli så stolt över mig själv, och det är ju så dumt att jag hänger upp mig så mycket på att lösa min jobbsituation, då detta med vardagslivet kunde ge så mycket mer, men det har jag tydligen inte riktigt fattat på riktigt än...

43 Anonym:

skriven

Kära Esmaralda!
Jag undrar om jag kommer få ett bra 2014?? Ser du om något positivt händer; träffa min livspartner?? gravid?? kommer jag resa mycket (mer än ett ställe)??

Sen är det en annan sak jag undrar över ... en av mina hundar tittar sig konstigt omkring som om det är en fluga, men kan inte se någon fluga eller något annat heller för den delen. Är det något hon ser som inte vi gör?? Är det våran förra hund eller någon av undulaterna som vi har haft genom åren??
MYCKET tacksam för svar!!
Många kramar Mollie

Svar: Det ser ut som om någon kommer på besök till er och som din hund märker av men vem det är kan jag tyvärr inte se.. kram :)
Esmaralda

44 CeCe:

skriven

Es hur ser det ut för mig på kärleksfronten 2014?
Hittar jag nån kärlek? Om inte den rätte, nån flirt eller romans kanske?

Svar: Ja något bör dyka upp under nya året.. kram :)
Esmaralda

45 Adad:

skriven

Esmeralda ser du hur min soulmate ser ut eller om det finns något som utmärker honom?

46 Adad:

skriven

Esmeralda ser du hur min soulmate ser ut eller om det finns något som utmärker honom?

47 Mys:

skriven

Hej
Har träffat en mysig kille. Ser du om vi kommer fortsätta att träffas?

Kram på dig

48 Dreambig:

skriven

skriven för ungefär 24 timmar sedan
Ja har drömt nästa samma dröm om dem här 2 killarna, V.F ,B.M. Att V.F säger att han saknar mig och tror jag och pratar med mig , men B.M brukar vara tyst inte prata och ha vänt, ryggen eller så och inte bryr sig ja leta efter honom men inte hitta sen tillslut ser jag typ honom.. Vad har detta för betydelse

49 Domi:

skriven

Sådant gammalt skrock! Kråkor är fina och kloka fåglar. :)
Es, du sa för några dagar sedan att ett förhållande är på väg... Är det med mannen på min arbetsplats?
Kram

50 Fjärilen:

skriven

Hej ES!

Ser du positiva förändringar för mig nästa år?
kram:)

51 insta:

skriven

hur reagerade/ tyckte K om videon han såg på mig?

52 My cup of tea:

skriven

Hej!

Kan du se om den stora kärleken är blond eller brunett?kramar

53 DM:

skriven

har han BM saknat mig saknar mig eller tänkt/er på mig?

54 Domi:

skriven

Goda råd, men lättare sagt än gjort dock :)

Es, du sa för några dagar sedan att jag inom relativt snar framtid kommer att gå in i ett förhållande. Är det med mannen på min arbetsplats?
kram

55 Midvinter:

skriven

Hej, viktigt ämne du tar upp, och så sant!
Svår balansgång, att inte falla i gamla mönster och lyfta diskussionen, samtidigt som man måste markera gränser. Med somliga människor har det tyckts mig omöjligt, men då har det också varit läge att inte fortsätta relationen.

Es, ser du mig gå in i en ny graviditet?

56 Sindri:

skriven

Hej! Jag börjar ge upp hoppet om att nånsin träffa "den rätte". Har varit singel i en evighet känns det som. Jag har inte speciellt svårt att träffa män men har väldigt svårt att stå ut med dom ;). Tycker själv inte att jag har speciellt stora "krav" och ändå ska det vara så svårt. Har bara träffat negativa butterbullar senaste åren och det orkar jag inte med. Finns ens "den rätte" för mig eller ska jag räkna med att se mig själv som singel resten av livet? Pengar ger mig också lite ångest. Hur 17 ska jag göra för att dra in så mycket så att jag klarar mig. Jag har inte stora krav där heller men klarar inte ett heltidsjobb inom vården av olika anledningar. Kram/ Sindri

57 Jossan :

skriven

Jag satt och tänkte.. I februari/Mars frågade jag dig om det skulle blir någon kärlek snart.. Och du sa ja att den var nära.. Det tog 4/5 månader tills jag träffade på kärleken.. Jag vet att du har svårt med att se tid MEN Tror du det kan dröja så länge?

58 Pe:

skriven

Tack för ditt svar igår Esmaralda.
Ser du hur det blir med kärleken kommande år? Kram

59 Anonym:

skriven

Kommer hon MS och KW gifta sig/hålla ihop livet ut?

60 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda! Min önskan är att få jobb på ett café igen´. Kan du se om detta kan bli möjligt?
kram

61 Elisabeth:

skriven

Ser du om jag får något jobb snart?

62 Jeanette:

skriven

Stämmer så bra! Dessutom blir den som gapar väldigt ställd, när hen inte får mothugg :)

Måste berätta:
Idag har jag varit på ett stort handelsområde och handlat. Två tjejer/damer oberoende av varandra kom fram till mig och tyckte jag hade snyggt halsband och undrade vart jag hade köpt det. Kul, har jag aldrig varit med om. Naturligtvis tackade jag!

När jag lämnade handelsområde 1 och åkte till 2.a handelsområdet så var jag inne i en butik, nämligen Jula och rotade bland varmfodrade allvädesstövlar, kostade endast 99:-. Då hör jag en mansröst som säger:
Vilket fint halsband :) Jag tittar upp och tackar så mycket och ler ;)
Därefter pratade jag en hel del med honom, ja även med hans mamma. Efter en stund säger hans mamma:
Ni skulle passa bra ihop och du har dessutom fin stil, säger hon till mig. Jag började skratta :)

Upplyftande dag och det här har jag aldrig varit med om! Kram

Svar: Men VILKEN DAG !! Låt den positiva energin växa.. kram :)
Esmaralda

63 Klara:

skriven

Hej igen Esmaralda! Vad för positivt kommer hända? Kommer jag vara på g med någon? Kram Klara

64 Bianca:

skriven

Hej!

Jag är lite nyfiken på vad min "soulmate" har för yrke..kan du se detta?
kram.)

65 Elise:

skriven

Tack för påminnelse om att det är bara Jag som kan ändra mig, jag har ju levt så under de senaste åren men på julaftons kvällen nu precis i år så tog jag upp handsken och kastade tillbaka den. Snabbt kom jag till insikt om att bara att gå tillbaka till det du skrev om. Det slutade hyfsat bra efter detta bråk/gräl men på juldagen bestämde jag att aldrig mer skall jag sjunka så lågt som jag av någon sorglig anledning gjorde. Så ditt inlägg var åter igen så rätt i tiden, tack Es för det:)

Jag träffade h igår och han var så glad, han tog initiativet och vi vill träffas igen. Men vill han få detta till lite mer seriöst nu?

66 ber67:

skriven

Hej Esmaralda och god jul
Jag undrar om min dotter kommer att hitta sin prins. Jag är bekymrad att hon kommer att leva ensam.

Svar: Nej nej.. inte kommer hon att leva ensam inte.. hon hittar rätt.. kram :)
Esmaralda

67 Adad:

skriven

Hej Esmeralda ser du hur min soulmate ser ut eller om det finns något som utmärker honom?

68 Adad:

skriven

Hej Esmeralda ser du hur min soulmate ser ut eller om det finns något som utmärker honom?

69 Tm:

skriven

Finms chansen att jag och min föredetta kollega kommer jobba ihop igen på tm?snart!?

70 Lillemor:

skriven

Hej!

Har blivit spådd att finna en ny man. Kan du se när och i vilket sammanhang?

Svar: Jag ser ATT det verkligen blir.. och hoppas inte det ska dröja så länge,, kram :)
Esmaralda

71 Vinter kärlek:

skriven

Kommer 2014 innebära att kärlek kommer? Eller blir det åter ett år i ensamhet?

72 2014:

skriven

Ser du om nästa år blir positivt & bättre för mig?
kram:)

73 Anonym:

skriven

Kommer hon MS och KW gifta sig/hålla ihop livet ut?

74 Jo:

skriven

Hej Es!
Jag vill träffa en kille nu och jag vill ha barn/familj! Kommer det ske nu snart? Möjligt nästa år?
Kram

75 Skorpan:

skriven

Ja det måste jag jobba på. Med exet tycker jag att jag klarar det rätt bra :). Då kan det vara värre med dom som jag bor med :/. En tonåring och blivande sådana.. Huj, ibland funderar jag nog på vad jag har tänkt på i tiderna när jag gjort så många barn!? Nåja, det är bara o leva genom den tiden också ;).

Tack för hundsvaret igår Es, jag blev så glad ska du veta! Så mycket roligt som väntar mig... Kanske något här uppe hos föräldrarna?

Kram Skorpan

76 Jo:

skriven

Hej Es!
Jag vill träffa en kille nu och jag vill ha barn/familj! Kommer det ske nu snart? Möjligt nästa år? Var ska jag "leta" var träffar jag honom?
Kram

77 Till Jeanette: /från nyfikna Sofia:

skriven

Oj då Jeanette vilken härlig dag du haft:)
Nu blir jag lite nyfiken på om du tackade ja på en dejt med honom..?:)

ps:får man fråga vad det var för halsband hihi

Mvh/Sofia

78 Helena Ir:

skriven

Jeanette;vilken härlig dag för dig!
Kan tänka mig att du blev glad..
Mer sånt borde vi människor göra för varandra :)

Esmaralda; Tack! Ja,visst måste det vara
så som du säger..vi förstår ju det..
Varm kram :)

79 Månskenet:

skriven

Hej, Es!

God fortsättning på helgfirandet!

Du, vad är det som händer? Har nytt jobb, och på 6 veckor har det hänt två gånger (!!!!) att jag missat mitt arbetspass, att man fått ringa efter mej. Vad har det gått åt mej? Är det någon som försöker få mej att ändra mej eller ändra jobbinriktning eller är jag bara så slutkörd????? Hjälp!!! Vad ska jag ta mej till. Måste erkänna att jag inte trivs till 100 på jobbet, vet inte vad jag vill, men jag har ju ett jobb ändå.

Är det månne så att jag borde vrida om knappen till 'change' som du skriver om i bloggen idag? :D
...och vem var det som plötsligt satt mittemot mej vid köksbordet idag? Den ljusgråa skuggan!?

Kram! Ha det gott!

Svar: Det känns som om du behöver göra upp nya planer.. då spårar du mer rätt.. kram :)
Esmaralda

80 Cem:

skriven

Hej!
Jag håller på att bli galen. Nu undrar jag kommer jag att få jobb snart? Skulle verkligen behöva ett jobb.
Tacksam för svar :-)

81 Tove:

skriven

Hej Esmaralda! Vad säger du om David och mig... Jag kände så starkt att han och jag är rätt.. har jag skrämt iväg honom för mig telefon är stendöd...? Jag längtar efter honom. Tack på förhand!

82 Jeanette:

skriven

Jag lovar :)

83 Mats:

skriven

Haj Es
hur blir nyårsfesten för mej, möter jag nån trevlig...

kram

Svar: Det blir en bra fest.. kanske inte perfekt men bra.. håll ögonen öppna.. kram :)
Esmaralda

84 Singel lady:

skriven

Kära Esmaralda!

kommer min mamma få uppleva mina barn? & ser du om det dröjer länge till jag blir mamma?
Mycket tacksam för svar

85 Anonym :

skriven

Tack för ditt svar! Men är det något ont som besöker oss??

Jag undrar även om jag kommer få ett bra 2014?? Ser du om något positivt händer; träffa min livspartner?? gravid?? kommer jag resa till ett varmt ställe nästa år??

MYCKET tacksam för svar!!
Många kramar Mollie

Svar: Inget ont alls.. kram :)
Esmaralda

86 Maria:

skriven

Hej esmeralda! Jag undrar om du kan se om jag och mina 2 minsta barns pappa hittar tillbaka till varandra igen?

87 Fråga:

skriven

Hej ES!
Vill jag mer än honom?
Kram

Svar: Ja, just nu ser det ut så men det kan ändras.. ha lite is i magen och snart vet du..kram :)
Esmaralda

88 undrar:

skriven

Kommer jag och min vän C att fortsätta vara vänner? ?? Varför vill hen inte umgås längre???

89 undrar:

skriven

Kommer jag och min vän C att fortsätta vara vänner? ?? Varför vill hen inte umgås längre???

90 Maria:

skriven

Hej esmeralda!
Jag sitter i en situation som jag minst sagt inte vill sitta i.
I oktober sprack mitt förhållande med mina 2 minsta barns pappa och sedan dess har det varit milt sagt turbulent mellan oss.
Jag vill inget hellre än att vi ska hitta tillbaka till varandra och jag vill ju leva med honom.
Han säger att han vill att jag ska gå vidare och att det är över mellan oss. Men något gör att jag tvivlar på att det är det han verkligen vill.
Så jag vänder mig till dig för att be dig om hjälp.
Vad ser du om våran relation hur kommer det bli?
Kommer vi hitta tillbaka till varandra igen eller inte?
Finns det känslor?
Mitt liv är i spillror.

Tacksam om du har lust att på dina vägar vägleda mig och ge mig lite upplysning i min livssituation.
Kram/Maria

91 Jenny:

skriven

Tappar snart hoppet. När kommer den rätta för mig? Tacksam för svar :) Vill ha honom nuuu.. :)

92 Ingvarsdotter:

skriven

Kloka ord på vägen igen Es! Jag behövde verkligen en uppsträckning...jag har inte betett mig som man ska göra d.v.s låta handsken ligga, snarare tvärtom, jag vet inte vad som flög i mig härom dagen:(.
Nå, bra du påminner om detta som är så sant och så viktigt!

93 ???:

skriven

Kära Esmaralda!

kommer min mamma få uppleva mina barn? & ser du om det dröjer länge till jag blir mamma?
Mycket tacksam för svar

94 Mimmi:

skriven

Blir 2014 bättre än 2013?
kramiz

95 Maria:

skriven

Blir det jag och A igen?

96 helen nilsson:

skriven

Hej jag har förlagt ett bevis för min mans och min kärlek till varandra min vigselring och förlovnings ring. Ka n du berätta vart jag ska leta?
Trevlig kväll med vänliga hälsningar helen

97 helen nilsson:

skriven

Hej jag har förlagt ett bevis för min mans och min kärlek till varandra min vigselring och förlovnings ring. Ka n du berätta vart jag ska leta?
Trevlig kväll med vänliga hälsningar helen

98 Hanna:

skriven

Hej! Jag och min flickvän har försökt få barn länge nu, med inseminationer, ivf -behandlingar och nu med hjälp av en privat donator. Kommer vi nånsin lyckas? Vad kan problemet vara? Kram /Hanna

99 Hanna:

skriven

Hej! Jag och min flickvän har försökt få barn länge nu, med inseminationer, ivf -behandlingar och nu med hjälp av en privat donator. Kommer vi nånsin lyckas? Vad kan problemet vara? Kram /Hanna

100 Anita:

skriven

Kommer jag och mitt ex att bli tillsammans igen?

101 Anita Nilsson:

skriven

Kommer jag och mitt ex att bli tillsammans igen?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: